Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-12, 11:38   #4351
Haniula
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Hej mamusie

Nikt nie rodzi słabo słabo w takim tempie to nie obrobia sie styczniówki

Ja mialam słaba noc, od 4 nie spałam do 7 , potem Tifi mnie budził na siku, potem tz wstawał i tyle mojego snu było No ale nic to, trzeba sie przyzwyczajac

Pomysł na obiad;> u nas dzis kotlety z kurczaka z serem i ananasem z frytkami i surowka do tego. Tylko musze jechac do sklepu po fryty

I ide do kosmetyczki brewki se zrobic co sie dziecko nie przerazi mamusi
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 11:52   #4352
arm
Raczkowanie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cześć mamuśki!
Podczytuję Was już długo, bardzo to lubię jednak udzielanie sie jakos mi nie wychodzi
Dzis postanowilam do Was napisac bo nurtuje mnie pewna kwestia, a kogo zapytac jak nie kobitek bedacych w podobnym stanie, hm???
Otoż chodzi o badanie GBS-mialyscie robione wymazowki i z pochwy i z odbytu? Czyli do laboratorium dostalyscie dwie paleczki??? Ja wczoraj odebralam wynik, na ktorym jest uwaga,że jest to wynik tylko z pochwy a powininen byc jeszcze jeden (lekarz dal mi jedna paleczke). W poniedz. mam wizyte, to juz bedzie poczatek 39 tygodnia wiec juz mi chyba nie zrobi go jeszcze raz? A czy taki wynik jest miarodajny? No i jest jeszcze jedna sprawa... ehhhh... jakis miesiac temu mialam robiony posiew moczu i wyszlo ze mam wlasnie ta bakterie ktora sie bada przez badanie GBS. Wiec juz nic nie rozumiem-w moczu to mam a w pochwie nie??? Cos tu nie gra! Po tym posiewie dostalam antybiotyk (Duomox), ale lekarz mowil ze wychodzi ze jestem noscicielem tego dziadostwa. Wiec chyba ten Duomox jej nie zniszczyl?
Obawiam sie teraz co zrobia przy porodzie, czy dadza mi antybiotyk czy nie. Boje sie o dzidzie... O mojego Stasia
arm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 11:57   #4353
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Mojej siostry synek miał straszne kolki i nic nie pomagało.dopiero jak kupiła sab simplex się uspokoiło,wiec opłaca się to mieć,a podgrzewacz dostałam ostatnio od szwagierki ale nie pasuje mi do butelek TT ,najwyżej będzie do słoiczków

Zrobiłam wiejski garnek czyli mięso mielone ,cebula,pieczarki,ziemnia ki ,wszystko podsmażone i do tego te pomysły na chłopski garnek,tyle ,ze jak chcesz chłopski to daje sie kiełbase,paprykę ,kapuste ,a dla mnie to teraz jakos nie podchodzi

Ja miałam taki sznureczek dł palca wskazującego i o połowę cieńszy,lekko podbarwiony krwia ,taki kawa z mlekiem czy cuś

Ale mnie dziś boli ,kłuje i szczypie mymłon,nawet jak leżę,a dla tych co nie wiedzą co to mymłon zarcik
Dziewczyna mówi do chłopaka
-połóż rękę na mym łonie
A chłopak pyta
-a co to jest mymłon?

ja miałam wczoraj takie skrawki brunatne to czop?
Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość

dobrze ze piszesz o tych lisciach maliny, można je dopisać do listy wywoływaczy biedna, ciężka noc za Tobą
oj można- chociaż nic nie wywołałya jak juz boalało to mogły wywołac przynajmniej miałabym nagrodę za cierpienia
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

kurka drogie to nie?

że co?? że jak??? że ja ustawiłam?? nie może być!
przynajmniej coś się zaczęło dziać!!!!!!!! Nie to co u mnie
drogie Agatku ale pomyśl - jak ma pomóc i dzięki temu prześpisz dużo więcej czasu a dzieciaczka nie będzie bolał brzuszek- to chyba warto
zaczęło ale skończyło na niczym- dzisiaj moje dziecie śpi spokojnie troszkę się powypinała i koniec pewnie zmęczona jak ja
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

zaraz lece was nadrabiać

Mam takie dziwne pytanko. Wczoraj sprawdzałam sobie czy mi sie szyjka dalej nie skraca i poczułam takie dziwne rytmiczne pulsowanie? tez tak macie? Nawet mój tz to wyczuł bo myślałam że mam schizy i kazalam mu sprawdzić.
ja nie wiem bo ja swojej szyjki nie wyczuwam prawiea od wczorajszej akcji nawet się tam nie mam zamiaru dotykać
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Hej mamusie

Nikt nie rodzi słabo słabo w takim tempie to nie obrobia sie styczniówki
ha! ale jaki później będzie wysyp!!

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 11:58   #4354
miniusia91
Raczkowanie

GG do miniusia91

czyli pewnie to malenki kawalek czopa, skoro ja mam 5 mm a to długosci palca wskazujacego ale bynajmniej mam satysfakcje, ze juz cos ruszylo, z reszta co ma nie ruszyc jak na srode termin mam;D

a te liscie malin, to w aptece dostane?? mam mowic ze chce herbate z lisci malin czy co?
miniusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 12:10   #4355
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Ale mnie dziś boli ,kłuje i szczypie mymłon,nawet jak leżę,a dla tych co nie wiedzą co to mymłon zarcik
Dziewczyna mówi do chłopaka
-połóż rękę na mym łonie
A chłopak pyta
-a co to jest mymłon?

Cytat:
że co?? że jak??? że ja ustawiłam?? nie może być!
przynajmniej coś się zaczęło dziać!!!!!!!! Nie to co u mnie
Agatek a Ty masz ta herbatke? jesli tak zrob sobie taki mocny czaj i zobaczysz czy cos zadziala

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 12:14   #4356
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
jak moje futro cos zbroilo to mu obiecywalam,ze go na mufke przerobie
ja mojemu obiecuję, że jak zdechnie to go wypcham i postawię na telewizor
Cytat:
Napisane przez arm Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki!
Podczytuję Was już długo, bardzo to lubię jednak udzielanie sie jakos mi nie wychodzi
Dzis postanowilam do Was napisac bo nurtuje mnie pewna kwestia, a kogo zapytac jak nie kobitek bedacych w podobnym stanie, hm???
Otoż chodzi o badanie GBS-mialyscie robione wymazowki i z pochwy i z odbytu? Czyli do laboratorium dostalyscie dwie paleczki??? Ja wczoraj odebralam wynik, na ktorym jest uwaga,że jest to wynik tylko z pochwy a powininen byc jeszcze jeden (lekarz dal mi jedna paleczke). W poniedz. mam wizyte, to juz bedzie poczatek 39 tygodnia wiec juz mi chyba nie zrobi go jeszcze raz? A czy taki wynik jest miarodajny? No i jest jeszcze jedna sprawa... ehhhh... jakis miesiac temu mialam robiony posiew moczu i wyszlo ze mam wlasnie ta bakterie ktora sie bada przez badanie GBS. Wiec juz nic nie rozumiem-w moczu to mam a w pochwie nie??? Cos tu nie gra! Po tym posiewie dostalam antybiotyk (Duomox), ale lekarz mowil ze wychodzi ze jestem noscicielem tego dziadostwa. Wiec chyba ten Duomox jej nie zniszczyl?
Obawiam sie teraz co zrobia przy porodzie, czy dadza mi antybiotyk czy nie. Boje sie o dzidzie... O mojego Stasia
Po 1. Lekarz nie mówił Ci, że jedną pałeczką zrobić sobie wymaz z pochwy i odbytu? Ogólnie dają
a)2 pałeczki osobne do tego i tego
b) 1 pałeczkę do tego i tego
c) 1 pałeczkę tylko do POCHWY (z NFZ tak robią, chyba po to, żeby było taniej albo nie wiem )

Powinno się robić wymaz z obu dziurek co by mieć 100% pewność
39 tydz to już za późno, bo robi się max do 36/37 tyg...

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Agatek a Ty masz ta herbatke? jesli tak zrob sobie taki mocny czaj i zobaczysz czy cos zadziala
Nie mam herbatki nie wiem gdzie ją dostać, myślałam, że w zielarskim, a zielarski mam nie po drodze i pod koniec Torunia

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 12:20   #4357
arm
Raczkowanie

Cytat:
Po 1. Lekarz nie mówił Ci, że jedną pałeczką zrobić sobie wymaz z pochwy i odbytu? Ogólnie dają
a)2 pałeczki osobne do tego i tego
b) 1 pałeczkę do tego i tego
c) 1 pałeczkę tylko do POCHWY (z NFZ tak robią, chyba po to, żeby było taniej albo nie wiem )

Powinno się robić wymaz z obu dziurek co by mieć 100% pewność
39 tydz to już za późno, bo robi się max do 36/37 tyg...

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------
Agatek ale to lekarz robil mi wymaz, i mnie sie wydawalo ze robil tu i tu (tak czulam ) ale dal mi jedna paleczke. A z tego co pamietam opisal ja jako GBS pochwa... ehh... szlag by trafil tych lekarzy. Nienawidze takich niejasnosci!!!!!! Zwlaszcza jesli chodzi o zdrowie mojego Maluszka!!!!
Stary 2012-01-12, 12:22   #4358
*Agatek*
Zakorzenienie

Eee żarcik o mymłonie staryyy

Ahh zapomniałam się pochwalić
Wylicytowaliśmy z A. laktator medeli Z gratisami z dodatkową butelką medeli, z woreczkami na mlesio do zamrożenia (jeszcze od kuzynki dostałam dużo ) i nakładkami na sutki canpola rozmiaru S (mam nadzieję, że będą pasować )

Tylko teraz problem z kasą, bo zostało koło 240 zł na koncie na położną no ale juterko tżcik przeleje dzięgi to będą we wtorko to wtedy zapłacę o ile urodzę do tego czasu...

A my sprzedaliśmy telefon za fajną kaskę i od poniedziałku koleś jeszcze nam nie przelał kasiory wrrr i tak czekamy jak dekle no, ma czas do poniedziałku niby... jeszcze to świeża osoba na allegro i ma zielony listek

Stary 2012-01-12, 12:23   #4359
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:

Agatek ale to lekarz robil mi wymaz, i mnie sie wydawalo ze robil tu i tu (tak czulam ) ale dal mi jedna paleczke. A z tego co pamietam opisal ja jako GBS pochwa... ehh... szlag by trafil tych lekarzy. Nienawidze takich niejasnosci!!!!!! Zwlaszcza jesli chodzi o zdrowie mojego Maluszka!!!!
a nie mozesz się lekarza zapytac jak to było robione i ile dziurek objechał ?

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 12:24   #4360
kamciurka
Zakorzenienie

hejka dziewojki
nie uwierzycie z tym wózkiem buahahhaha, dzisiaj dzwoni do mnie pan, bo wczoraj wysłał tę spacerówkę, żebym się tylko nie denerwowała jak będę ja rozpakowywać i nie będzie pałąka od niej i on mnie strasznie przeprasza, ale teraz to jego niedopatrzenie i zapomniał wlożyć do paczki rozbawił mnie, zaczęłam się śmiać i mówię do niego, że jak dojdzie to spoko ale numer wysyłkę mieli gratis, więc płacili za trzy przesyłki kurierskie

aaaa i muszę się Wam pożalić, w sobotę moja córka miała jechać do mojego ojca do Warszawy na ferie, a mojego ojca kobitki córka ma prawdopodobnie świnkę, więc mówię mu żeby mi się tu nie pokazywał i że Nikola nigdzie nie pojedzie, bo ja świnki nie miałam, ani nie byłam szczepiona na nią, a on się prawie na mnie obraził i mi wmawia, że miałam a poza tym druga córka jego kobiety też jest w ciąży (początek) i mieszkają razem, nosz k-wa co mnie to obchodzi, ja nie bedę się świadomie narażać, poza tym ona może miała świnkę, ja nie, zresztą ona nieświadomie się naraziła na obcowanie z wirusem, a ja zrobiłabym to świadomie... Próbowałam mu to wytłumaczyć, ale on zdziwiony, że to właściwie nie wiadomo na pewno ze może przeziębienie, że im się tylko tak wydaje, ze idzie dzisiaj do lekarza, ja teraz to się nawet zastanawiam czy ojciec nie zatai przede mną tego tylko po to by moją córę zabrać, twierdzi że nie będą się widywać, no co z tego jak co ze swoją kobietą tez nie będzie się widział przez dwa tygodnie
Strasznie mnie zdenerwował bo to bezmyślne jak dla mnie naprawdę i jeszcze to wmawianie mi, że na pewno miałam tylko nie pamiętam

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 12:25   #4361
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
p.s.
Kupilismy nietoperkowa fure brrrrrruuuuummm brrrrrrrrrrrum
poka poka
Cytat:
dziewczyny włącznie sobie TLC- 'porodówka'- i murzynów oglądajcie- matka tej rodzącej wygląda i zachowuje się jak żółw normalnie sikam
oglądałam to kiedyś buahahhaha jak ona nawijała ta matka, a jak się denerwowała
Cytat:
Kamciurka, jaka fajna ta fura malego. Cale szczescie,ze pan zadzwonil tak wczesnie. Inaczej jeszcze w wiadomosciach bysmy uslyszaly wiesci o morderczyni z Wroclawia
[B]
buahahha no mogło tak być, ale rozwalili mnie to swoją bezmyślnością, normalnie chyba zostaniemy znajomymi bo codziennie mi paczki wysyłają juz kurier z tej firmy jak dzwoni do mnie to jak do kolezanki
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
A dzisiaj zaczęliśmy 36 tc i stresik mnie łapie
ja też wczoraj 36 tydzień
Cytat:
Napisane przez Oluska1988 Pokaż wiadomość
Mi się strasznie podobał prezen który dostałą koleżanka z mężem szlafroki takie grube i dobre gatunkowo Mąż Żona i jeszcze z wyszytymi inicjałami w takim koszu wiklinowym i do tego takie pierdułki do kąpieli.
bardzo fajny pomysł faktycznie
Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Dzień Dobry
Kolejna piękna przespana noc
Wstałam o 7, zjadłam z tż tradycyjnie śniadanko, poprasowałam górę zaległych ciuchów, a teraz piję kawę z Wami
Wkurzył mnie dzisiaj delikatnie mówiąc Simon, wygryzł mi dziurę w przewijaku na łóżeczku Drań jeden!!Obiecałam mu, że zrobię z niego dywanik
hahahah znam ten ból, ja cały czas pilnuję by mi nie wlazły do wózka lub fotelika bo one oczywiście tam najchętniej by posiedziały
Cytat:
Mijus ojj niedobry kociamber Moje to co chwila w kuchni coś zwalają, grzebią w śmietniku jak jakieś śmieciarze albo biegają w te i nazat A Filip przeszedł sam siebie- otwieram wczoraj lodówkę, a on wskoczył na półkę next time zamknę go w tej lodówce dupa mu zmarznie to się odechce wskakiwania

Cytat:
Hej mamusie sms od MissZuzi

pisze ,ze jest jeszcze w szpitalu bo synek dostał żółtaczki i musi być naświetlany minimum 2 dni na oddziale noworodkowym,a ona sama bez niego wariuje i łapie biedna doła i że pozdrawia.

Lecę nadrabiać
żeby szybko wyszli
Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Ja mam konflikt i 3 razy w ciąży robiłam badania na przeciwciała.

Dzisiaj to decydujące ktg i być może szpital ;/
Bebi
a odnośnie konfliktu, to moja przyjaciółka ma, jest w 20 tyg. ciązy i robiła ostatnio badania na przeciwciała w dwóch miejscach, bo ogólnie chodzi do dwóch ginów i w jednym jej wyszło, że ma, a w drugim nie
Cytat:
Napisane przez miniusia91 Pokaż wiadomość
czyli pewnie to malenki kawalek czopa, skoro ja mam 5 mm a to długosci palca wskazujacego ale bynajmniej mam satysfakcje, ze juz cos ruszylo, z reszta co ma nie ruszyc jak na srode termin mam;D

a te liscie malin, to w aptece dostane?? mam mowic ze chce herbate z lisci malin czy co?
mi jakaś galaretka wyleciała, taka glista na długość 3-4 cm, pytałam mojej mamy jak jej czop wyglądał i ona mówiła że u niej galaretka ale taka wielka kulka że aż chlupnęło w toalecie i po 4 dniach urodziła mnie, więc ja juz sama nie wiem jak ten czop wygląda, czy to moje to czop, tzn, część jego czy nie

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 12:26   #4362
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:

No ja sobie robiłam sama, ale nie podpisałam na pałeczce, że to wymaz z tego i tego, a w przychodni (w której tylko robię badania) gin robi tylko wymaz z samej pochwy
I zrobili mi badanie i na kartce było napisane "wymaz z pochwy nie stwierdzono..." coś tam coś tam to ich musiałam poprawiać- ale powiedzieli, że gdyby coś było nie tak, to to badanie jest tak czułe, że by na pewno wykazało, gdyby był paciorkowiec jednak
No i wtedy wynik poprawili

Stary 2012-01-12, 12:26   #4363
NataliaM1103
Rozeznanie

witam

u mnie dzisiaj zapowiada się ciężki dzień,boli mnie glowa i jakoś zbiera mi się na płacz co chwila...to chyba przez to przeterminowanie...

jezeli nie urodzę na dniach to mam skierowanie do szpitala na 17.01.
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 12:28   #4364
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość

ja miałam wczoraj takie skrawki brunatne to czop?
No wiesz ekspertem nie jestem,ale wydaje mi sie ,że tak
Cytat:
To ,że ty wszystkie zboczone żarciki znasz i są dla ciebie stare to wiemy

A mi przyszła dziś lampka z pozytywką http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/okazja/inn...ka-316204.html tylko szkoda,ze na baterie ,nie na prąd,ale jakos wczesniej nie ''myślałam''co zamawiam
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."

Edytowane przez eliza1984
Czas edycji: 2012-01-12 o 12:29
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 12:30   #4365
arm
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
a nie mozesz się lekarza zapytac jak to było robione i ile dziurek objechał ?
no pewnie, ze zapytam jak dotrwam do poniedzialku bo to juz naprawde koncowka... (termin na 30 styczen) ale jestem ciekawa jak u Was bylo? czy robil dwa wymazy czy jeden? no i obawiam sie tego co bedzie podczas porodu, skoro tu wyszlo tak a tu tak. moze sa dziewczyny ktore mialy podobna sytuacje???

zastanawiam sie czy moze zrobic jeszcze posiew moczu????

Edytowane przez arm
Czas edycji: 2012-01-12 o 12:34
Stary 2012-01-12, 12:35   #4366
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
oglądałam to kiedyś buahahhaha jak ona nawijała ta matka, a jak się denerwowała
Miałaś kiedyś żółwia?? jak mojego karmiłam ręcznie i on takie miny strzelał jak ta baba mymlał tak tym jęzorem, wybałuszał głazy i sapał jak ta baba

A z wózkiem to się udali!!!
Cytat:
To ,że ty wszystkie zboczone żarciki znasz i są dla ciebie stare to wiemy

A mi przyszła dziś lampka z pozytywką http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/okazja/inn...ka-316204.html tylko szkoda,ze na baterie ,nie na prąd,ale jakos wczesniej nie ''myślałam''co zamawiam
Spytaj się mężula o mymłon, ciekawe czy zaczai U nas takie teskty są na porządku dziennym bo my dwa takie zbereźniki

Pozytywka pięknie się prezentuje
A ja tam bym wolała na baterię bo wiesz, u nas oszczędność prądu jest!

Stary 2012-01-12, 12:37   #4367
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
dzien dobry mamusie!
my wstałyśmy niedawno ale miałam okropną noc:
LISCIE MALIN DZIAŁAJĄ!!!!!!!!! wypiłam sobie na noc i nie mogłam pół nocy spać- miałam okropne skurcze juz miałam męża gonić do szpitala ale zaczęło się uciszać, straszny ból płakac mi się chciało i krzyczeć, i to takimi falami przychodził a w międzyczasie Lilka się ruszała tak intensywnie - a to wzmagało ból jeszcze bardziej jak ma jeszcze gorzej boleć to ja dziękuję i się wypisuję...wczoraj już zaczęłam się modlić żeby rodzić i miec to z głowy...no i czop mi zaczął odchodzić taki brudno czerwony kawałeczkami to już byłam pewna, a tu mąż przylazł do łóżka i zaczęło się uciszać i jak zasnęłam to na amen taka wykończona byłam...
Współczuję ciężkiej nocki
U mnie znowu nie było tak źle, bo mokry ręcznik na kaloryferze był, i wywietrzyłam pokój przed spaniem
I tym sposobem obudziłam się tylko raz na siku
Cytat:

Ja też dostałam jedną pałeczkę, ale wymaz z obu
Na wyniku też mam napisane, że wymaz z pochwy, ale mam dodatni, więc i tak będą musieli mi podać antybiotyk.
Cytat:
hejka dziewojki
nie uwierzycie z tym wózkiem buahahhaha, dzisiaj dzwoni do mnie pan, bo wczoraj wysłał tę spacerówkę, żebym się tylko nie denerwowała jak będę ja rozpakowywać i nie będzie pałąka od niej i on mnie strasznie przeprasza, ale teraz to jego niedopatrzenie i zapomniał wlożyć do paczki rozbawił mnie, zaczęłam się śmiać i mówię do niego, że jak dojdzie to spoko ale numer wysyłkę mieli gratis, więc płacili za trzy przesyłki kurierskie

aaaa i muszę się Wam pożalić, w sobotę moja córka miała jechać do mojego ojca do Warszawy na ferie, a mojego ojca kobitki córka ma prawdopodobnie świnkę, więc mówię mu żeby mi się tu nie pokazywał i że Nikola nigdzie nie pojedzie, bo ja świnki nie miałam, ani nie byłam szczepiona na nią, a on się prawie na mnie obraził i mi wmawia, że miałam a poza tym druga córka jego kobiety też jest w ciąży (początek) i mieszkają razem, nosz k-wa co mnie to obchodzi, ja nie bedę się świadomie narażać, poza tym ona może miała świnkę, ja nie, zresztą ona nieświadomie się naraziła na obcowanie z wirusem, a ja zrobiłabym to świadomie... Próbowałam mu to wytłumaczyć, ale on zdziwiony, że to właściwie nie wiadomo na pewno ze może przeziębienie, że im się tylko tak wydaje, ze idzie dzisiaj do lekarza, ja teraz to się nawet zastanawiam czy ojciec nie zatai przede mną tego tylko po to by moją córę zabrać, twierdzi że nie będą się widywać, no co z tego jak co ze swoją kobietą tez nie będzie się widział przez dwa tygodnie
Strasznie mnie zdenerwował bo to bezmyślne jak dla mnie naprawdę i jeszcze to wmawianie mi, że na pewno miałam tylko nie pamiętam
Kamciurka, ale numer z tym wózkiem teraz pan sie już boi, żebyś znowu nie dzwoniła

A tata chyba powinien wiedzieć czy miałaś świnkę czy nie, albo mamy zapytaj. Mama na 100% będzie wiedziała.
A jak nie miałaś, to masz rację, lepiej unikać. A Nikola miała świnkę?

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-01-12 o 12:38
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 12:42   #4368
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

Helołłł

Alez dzis pogoda masakra jak wieje a od przyszlego tyg zapowiadaja mrozy i sniegi akurat za tydzien w weekend planuje urodzic jeszcze nie wyjade bo my do drogi mamy kawalek i nikt za nas nie odsniezy
zreszta i tak pewnie nie urodze, im blizej porodu tym mniej mam skurczy , ja nie wiem musze kupic te liscie z malin , kupujecie je w zwyklej aptece czy zielarskim???

Aha i doszlam do tego skad te zawroty glowy/kolatania serca itp... madra koza odstawilam z dnia na dzien magnez a bralam 6 tab dziennie... biore juz z powrotem i czuje sie lepiej ...

Ide naładowac aparat i wrzuce pokoik mego dziecka i foto brzusia
a propo brzusia zaczal mi tak wystawac ze ostatnio stracilam nim goraca herbate i sie poparzylam mi mam okropnego strupa na nim juz widze jak sie beda pytac na porodowce od czego to

Bambusiek jak przeczytalam twoj post o wizycie u gina to az zielenialam z zadzrosci, super ze sie zaczyna cos czuje ze bedziesz następna

natisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 12:49   #4369
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez miniusia91 Pokaż wiadomość

w aptece mój tata kupił
Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość

ała współczuję jak ktoś będzie probowałja się zastanawiam czy w ogóle ją kiedys jeszcze tknę
Cytat:

Ahh zapomniałam się pochwalić
Wylicytowaliśmy z A. laktator medeli Z gratisami z dodatkową butelką medeli, z woreczkami na mlesio do zamrożenia (jeszcze od kuzynki dostałam dużo ) i nakładkami na sutki canpola rozmiaru S (mam nadzieję, że będą pasować )
za ile wylicytowaliście jak można zapytać? i jaki model medeli?
Cytat:
hejka dziewojki

aaa no i znowu nie pogratulowałam wózka bo mi nie pocytowało super bryka a przygody z nią jeszcze lepsze
tata- wiesz jak to faceci nic nie rozumieją....
Cytat:

śliczna lampka

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

agawoo położyłam dzisiaj na noc też recznik mokry póki co nie powiem czy lepiej mi sie spało bo byłam wykończona po tych skurczach i padłam po prostu ale dzisiaj też zaaplikuje ten recznik

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 12:49   #4370
bybella
Wtajemniczenie

ale dzisiaj pogoda do d... nic tylko spać
Cytat:
Z tą tarczycą to nie fajnie Ahh i zazdroszczę spotkania z panem ginekologiem
ja nie wiem co ty w nim widzisz, jakoś wczoraj znów nie przyjrzałam się mu bardziej wnikliwie
naczekałam się do niego, matko święta, weszłam o 19stej a kolejkę miałam zajętą od 14.30
no i te bóle brzucha - mam się oszczędzać a nie latać, jak się będą nasilać to do szpitala, poza tym mam grzyba i dostałam tablety na to plus tablety na podtrzymanie ciąży, ale szyjka wcale mi się nie skróciła, coś chyba mi się przewidziało dzidziuś ma 2200 już, klopsik mój kochany, zasłonił się rączką i widziałam jedno oko i nos i policzek i stwierdziłam, że czysty mój tż
a na wizytę do endokrynologa kurka wodna prywatnie i w przyspieszonym tempie będę czekać i tak 2 tygodnie

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość

Ja mam w ciąży straszne upławy... lekarz co chwila podejrzewa stan zapalny i każe i badania robić, a tam idealnie. Tak już mam i koniec....
ja wyniki badań mam dobre niby, a tu grzyb jak cholera

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
nie mnie tylko pobolewa w dole brzucha...
a od kilku dni mam takie wodniste upławy...
no ja własnie takie mam
Stary 2012-01-12, 12:50   #4371
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:

Bylam dzsiaj na badaniach krwi i siuskow. Anemia pelna geba, a jakze
Mialyscie badanie PTA ???
:
No to wątróbka, winko i szpinaczek

tz się wczoraj do mnie dobierał a raczej do piersi i mu siara trysnęła mina bezcenna. Skrzywiony że hej i tylko tekst ,, to i do gardła trysnęło'' myślałam że mi się rozpłacze

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 12:56   #4372
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
hejka dziewojki

Ale akcje z tym wózkiem,a z tą świnka to tata przsadził

Cytat:
no pewnie, ze zapytam jak dotrwam do poniedzialku bo to juz naprawde koncowka... (termin na 30 styczen) ale jestem ciekawa jak u Was bylo? czy robil dwa wymazy czy jeden? no i obawiam sie tego co bedzie podczas porodu, skoro tu wyszlo tak a tu tak. moze sa dziewczyny ktore mialy podobna sytuacje???

zastanawiam sie czy moze zrobic jeszcze posiew moczu????
Ja miałam tylko z jednej dziurki tej u góry ,ale to w 31 tyg. więc w ogóle już dawno
Cytat:

Spytaj się mężula o mymłon, ciekawe czy zaczai U nas takie teskty są na porządku dziennym bo my dwa takie zbereźniki

Pozytywka pięknie się prezentuje
A ja tam bym wolała na baterię bo wiesz, u nas oszczędność prądu jest!
On wie co to mymlon,zresztą on to zboczuch jest,chociaz od kiedy przestaliśmy się seksić uspokoił się i już mi nie tańczy z gołym siusiakiem
Chyba też sobie kupie tą herbatkę,bo jak odstawiłam leki na skurcze to one zanikły
Stary 2012-01-12, 12:56   #4373
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość
Bambusiek jak przeczytalam twoj post o wizycie u gina to az zielenialam z zadzrosci, super ze sie zaczyna cos czuje ze bedziesz następna
Mam nadzieję, że do niedzieli wytrzymam

dzwoniła położna w sprawie tego wymazu, co go rano zaniosłam... w sobotę muszę się kopsnąć po wynik, normalnie 4 dni robocze, w tym wypadku w sobotę ma być wiadomo czy coś wyhodowali czy nie, więc jak odbiorę wynik, to spoko, a jak nie, to tak czy siak dostanę antybiotyki
Nie wiem czemu, ale mam przeczucie, że wyhodują to paskudztwo

No i mówiłam położnej, że się dziś znów czuję kichowato tzn. mam ciągłe bóle... mówiła, żebym poczekała na te wyniki

Położyłam się, pospałam przeszło godzinę, ale w międzyczasie miałam 2 telefony, więc sobie odpuściłam
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 12:57   #4374
raqla
Raczkowanie

Cześć!
A mi dzisiaj jakoś smutno... Nie dość, że kiepska nocka (od 4 do 8 nie spałam), to ciągle myślę o wczorajszym USG - wyszło, że córcia malutka (2100g w 34+4d), no i dlaczego nie miałam USG w 30 tc , bo wcześniejszy pomiar był w 22 tc. A czy to ja wypisuję sobie skierowanie? Żeby było śmiesznie, to upominałam się o te USG wcześniej, ale mój gin stwierdził, że to za wcześnie No chyba są jakieś standardy No i teraz pewnie będę schizować...
raqla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 12:58   #4375
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
za ile wylicytowaliście jak można zapytać? i jaki model medeli?
172 zł nie jest to szokująca cena- ale laktator używany dosłownie kilka razy medela mini o taki z przesyłką masz za 280 już, a ja z przesyłką i gratisami zapłaciłam 186 zł, czyli stówka mniej
Cytat:

tz się wczoraj do mnie dobierał a raczej do piersi i mu siara trysnęła mina bezcenna. Skrzywiony że hej i tylko tekst ,, to i do gardła trysnęło'' myślałam że mi się rozpłacze
mogłaś się zapytać, czy mu smakusiało!!!

Stary 2012-01-12, 13:00   #4376
staraupa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość
Helołłł

zreszta i tak pewnie nie urodze, im blizej porodu tym mniej mam skurczy , ja nie wiem musze kupic te liscie z malin , kupujecie je w zwyklej aptece czy zielarskim???

Aha i doszlam do tego skad te zawroty glowy/kolatania serca itp... madra koza odstawilam z dnia na dzien magnez a bralam 6 tab dziennie... biore juz z powrotem i czuje sie lepiej ...

Liście malin w aptece, ja piję dwa razy dziennie od niedzieli i często mam skurcze nareszcie
JA MĄDRA ZROBIŁAM TAK SAMO JAK TY, z dnia na dzień odstawiłam Mg z 6 do 0. i dziwię się co mnie tak kołaczę i dusi. No i przeprosiłam się z nim, tylko że teraz 2 biorę i jest trochę lepiej. Bo sama nie wiem, z jednej strony pić liście z malin na skurcze a z drugiej Mg przeciw skurczom, trochę to bez sensu no ale co zrobić...
w tą pogdę cały czas mi się chce spać...masakra jakaś....
staraupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 13:00   #4377
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:

Hahaha,ja wczoraj włożyłam cyca do buzi mojego meza bo akurat jakoś mial otwartą,zresztą często ma bo ma krzywa przegrodę nosową i ta jego mina
Stary 2012-01-12, 13:01   #4378
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

siemanko....
zadzwoniła do mnei dzis gin z pytaniem "jak tam" ;/ no i dlatego ze sie nadal nic nie dzieje to mam w pn z rana podjechac do niej na ktg i potem ona zdecyduje czy mnie juz do szpitala pogonic... :/ a ja nie chce do szpitala póki sie nie zacznie. bede tam lezec i schizowac....

i w ogole kazała mi jutro przez cały dzien zrobic diete warzywna-tylko warzywa- i tak sobie mysle moze to po to, zeby jelita poruszyc na zasadzie jak olejek rycynowy?? jak myslicie?

Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość

Dziewczyny która mają KONFILKT SEROLOGICZNY, czy wasi lekarze robią Wam przed porodem jakieś badania, coś mówią co będzie po porodzie?? zastrzyki jakieś czy coś? Ja tylko dostałem zlecenie na badanie PCO i więcej nic...a jak u Was?
koteczku ja mam rh - a tz rh+
przez całą ciążę robiłam odczyn coombsa 5albo 6 razy
przeciwciał nie wykryto
w zwiazku z tym trzeba pilnowac zeby po porodzie w ciągu 72h podali mi zastrzyk z immunoglobuliną.... i juzzzzzzz

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
no ja własnie takie mam
no własnie widze ze to chyba norma bo wiekszosc tutaj tak ma... a myslałam ze cos mi sie dzieje nie tak
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 13:03   #4379
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raqla Pokaż wiadomość
Cześć!
A mi dzisiaj jakoś smutno... Nie dość, że kiepska nocka (od 4 do 8 nie spałam), to ciągle myślę o wczorajszym USG - wyszło, że córcia malutka (2100g w 34+4d), no i dlaczego nie miałam USG w 30 tc , bo wcześniejszy pomiar był w 22 tc. A czy to ja wypisuję sobie skierowanie? Żeby było śmiesznie, to upominałam się o te USG wcześniej, ale mój gin stwierdził, że to za wcześnie No chyba są jakieś standardy No i teraz pewnie będę schizować...
malutka ale bliżej jej do 50 centyla niż do 10

Cytat:
172 zł nie jest to szokująca cena- ale laktator używany dosłownie kilka razy medela mini o taki z przesyłką masz za 280 już, a ja z przesyłką i gratisami zapłaciłam 186 zł, czyli stówka mniej

mogłaś się zapytać, czy mu smakusiało!!!
zapytałam.
- I jak smakowało?
- Paskudne. Takie tłuste
- samo zdrowie

i chciałam jeszcze go pokarmić ale stanowczo odmówił stwierdził że nie będzie Hani objadał

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 13:03   #4380
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez raqla Pokaż wiadomość
Cześć!
nie smutaj sie! jeszcze masz troche czasu zeby podrosła!
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości