|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
super, gratkiKolina dla dzielnego Dawidka na szczepieniuCytat:
ale najwcześniej w okolicach wielkanocy, bo pewnie znowu na święta na północ nas przywiejeCytat:
Czy ci wszyscy pracodawcy powariowali? Cytat:
myślałam, że już Cię nie ma w Kołobrzegu, ale widocznie coś pokręciłam Witajcie prawie łikendowo ![]() zdążyłyśmy od rana zaliczyć dermatologa i zanieść wniosek do żłobka dermatolog na szczęście ocenił Haniutkowe zmiany na buźce jako niezbyt groźne - smarować i obserwować ![]() co do żłobka - to jestem baaaaardzo ciekawa czy uda się dostać, poczekamy zobaczymy, choć jakoś wydaje mi się to bardzo mało prawdopodobne ![]() a jak wysiadłyśmy pod domem z samochodu oczywiście dorwała nas nagła śnieżyca
|
||||
|
|
|
#3962 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Agni
wrzesień mam nadzieję, że będzie piękna złota słoneczna jesień ![]() Cookie a wiadomo dlaczego się dusił? Czy kaszka mleczno-ryżowa z bananmi to gluten? bo Ja już głupia jestem |
|
|
|
#3963 |
|
Wtajemniczenie
|
Cookie co za mrożące krew w żyłach przygody nocne
![]() Dominikowa hemoglobina w dolnej granicy normy, żelazo w normie, crp ujemne i coś tam jeszcze też w normie, czyli ok. Ferrum jeszcze jedna butelczyna co by się utrzymało i chyba tyle W k u r z o n a jakaś dziś jestem. W poniedziałek do pracy.
|
#3964 | |
|
Zadomowienie
|
Mnie to nawet 8 się zdarzyło, ale to była dawno i nie prawda
![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
A nie jest napisane na opakowaniu? Chyba powinno
|
|
|
|
|
#3965 |
|
Rozeznanie
|
Chelsea to nie byłam ja
co do osiedli.. teraz sie nie wypowiem, bo ja sie strachliwa zrobiłam jakoś, ale kiedyś na piasta to ja sie czułam bezpiecznie.. za to w moich wyobrażeniach najgorsze zawsze były starosielce, dziesięciny, bema, antoniuk, i osiedla między dworcem a hetmańską![]() brumku nie umknęło Ci, bo nie pisałam.. herbatniki były mi potrzebne, bo robiłam je przekładane kremem budyniowym a co do Marcina, to ja nie wiem, czym to było spowodowane.. ostatnio nic nie 'nagrywał' kilka dni na bank, ale jakie to ma znaczenie? on od zawsze chrapie, pali fajki i ma tez inne rozrywki jak wiecie, a to wszystko siada na drogi oddechowe.. Baboniku, a tak jakos bez zmian.. w sensie zyjemy sobie obok siebie, raczej jak znajomi, ale raczej nie chciałabym, ,żeby sie zadusił albo zeby cos mu sie stalo.. w koncu to ojciec Zuzki
|
|
|
|
#3966 |
|
Zakorzenienie
|
Karolinne pisze coś takiego : "Przeznaczona jest dla dzieci na diecie bezglutenowej" to co to nie gluten ? czyli mog e jej podawac po jakimś czasie kaszę na noc ? czy jak?
Zrobiłam 1 łyżkę kaszki na 3 łyżki wody - zjadła wszystko raz dwa. |
|
|
|
#3967 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
faaaajniejakbym szła w poniedziałek do pracy to też bym wkurzona była, więc nie ma się co dziwić |
|
|
|
|
#3968 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Krystuś kończy 6 mięsiac Tradycyjnie Crazy Ida dziewczyny buziaki od Krystianka i jego mamy Iustynkaja z tych nocnych podglądaczek coś ostatnio synek później mi zasypia Stronczek mój synek tez miał taki czas że wolał słoiczki a mleko niebardzo Zaneta ja tą kaszke glutenowa nestle daje po łyżce do obiadków Cookie ale przezycia miałaś w nocy |
|
|
|
#3969 |
|
Zakorzenienie
|
Vaniliova ale najpierw 1 łyżkę łączyć z ciepłą wodą? Ja zrobiłam tą kaszkę mleczno-ryżową i dosyć sporo tego wyszło.
|
|
|
|
#3970 |
|
Wtajemniczenie
|
A na dodatek mój syn bezczelnie cały czas mówi "babababbaba" i żadne przekonywanie do "mamammama" nie wchodzi w gre
dla solenizantów - Krystian i Ida
|
#3971 |
|
Wtajemniczenie
|
jak taka po 4 miesiącu np. z bobovity to to jest bezlglutenowa. glutenowa kaszka to np. mlecznka kaszka manna bobovity po 6 miesiącu
|
|
|
|
#3972 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
joł mateczki pipeczki
(wrażliwe niech nie czytająCytat:
Cytat:
ale jestem dzielna ani nie powiedziałam ałaaaaaaaaaaaaaa![]() no tak ta rży jak koń a tam się ważyły losy Shiry ehhhh co za ludzie ![]() Cytat:
hahahahaha nie oddam!!!! fajnie że weselicho będziezapisałam sobie w moim kalendarzu masz ją jak w banku szwajcarskim ![]() Cytat:
![]() duży facet!! i za szczepienieCytat:
z bulioniku nie skorzystałam, bo chciałam, żeby tż pocierpiał trochę dłużej![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dostaje 150ml co drugi dzień i jest ok![]() ale mieliśmy burzę wow, aż mi młodego obudziło lecę bo mnie rodzina(czytaj babcia) szykanuje, że mam się dzieckiem zająć
|
|
#3973 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo u nas śnieżycy, ani nawet płatka śniegu, sani śladu. Na szczęście ![]() Cytat:
A pracy współczuję. Masz stresa? ![]() Cytat:
Uwielbiam krem budyniowy. Taktotalnie, obłędnie i do szaleństwa. Trafiłaś w mój czuły punkt ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Czy Ty znowu się ze mnie "naigrywujesz"?
|
|
#3974 | ||
|
Wtajemniczenie
|
gratulacje i
no i dla małęj Idy również Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale moja Nanysia od jakiegos tygodnia krzyczy Aaa-ma-ma!! ![]() w ogóle to dzień dobry ja na chwilę tylko bo hani juz się zaczyna nudzic samej na macie... byłyśmy wczoraj na bioderkach i wszystko jest ok ![]() zbieram się niebawem na spacerek - i zakupy szybkie muszę zrobić, bo jakis obiad wypada mężowi zaserwować. dzisiaj makaron zapiekany ze szpinakiem
|
||
|
|
|
#3975 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie ja tylko na chwilkę
proszę o Wasze kciuki, bo o 14.15 mamy wizytę u ortopedy, z góry dziękuję, pozdrawiam odezwę się wieczorkiem pa |
|
|
|
#3976 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Witajcie!!!
Jestem zazwyczaj podczytywaczką, ale jak juz sobie wszystko ponadrabiam i zacytuje to mi coś zawsze wyskoczy i nie zdąrze nic napisać. Podziwiam dziewczyny, które są na bieżąco i z czytaniem i z pisaniem Co ja czytam, jest mapka już, lece do K ogladać. Ciekawe czy od razu rzuca się w oko jakieś konkretne miejsce na zjazd? No to teraz napisze hit dnia a w zasadzie nocy: Dominik powiedział MAMA. Było to w nocy jak się obudził o 1 na jedzonko. Karol karmi w nocy, poszedł robić mleczko i jak przyszedł i się usadawiał do karmienia to Dominik już zaczął się denerwować i wtedy padło to słowo MAMA. Pewnie to nie było takie świadome i tak mu się wymknęło ale jedno jest pewne "świadomie/niewidomie - z ust mojego synka brzmiało to cudownie A Karol jak to usłyszał to zrobił wielkie oczy i mówi do mnie słyszałaś, słyszałaś??... Powiedział tez, że pewnie, jak jutro przyjdzie z pracy to będzie cały czas słyszał "Dominik powiedz mama.." A i mam pytanko czy jak wasze maluszki leżą na macie na podłodze, to kładziecie jeszcze pod nią jakiś koc, czy bezpośrednio na panele(dywanu nie mam w żadnym pokoju. Bo Dominik tak potrafi godzine leżeć na macie i nie wiem czy od podłogi nie jest mu zimno. Z tego co jeszcze pamiętam to Telik brawa za to, że oboje byliście bardzo dzielni na zabiegu. Żanetko smutna sprawa z ta Twoją praca, bo tak się na nia cieszyłaś jak o niej pisałaś wcześniej a oni tak Cię potraktowali. Cytat:
Cytat:
No i brawa za świetna organizację na basenie . My wybieramy się ale jakoś na wiosnę, bo musimy kawałek jechać, bo w naszej miejscowości basen nie nadaje się dla takich maluszków.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla Dawida Cytat:
Cytat:
Cytat:
A napisz schemat waszego dnia co o której jecie? No i dodam, że Dominik w ogóle nie woła już, że jest głodny. Sama muszę wiedzieć co kiedy podać..
|
|
#3977 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień Dobry Ja wymiękam psychicznie jak usypiam 30 min Małego o tej porze ![]() Dziewczyny czy Filip powinien już siedzieć ? Bo on niekoniecznie. Jak się trzyma za szczebelki to sam siedzi bez problemu, ale żeby sam jak się go posadzi to nie ma opcji
|
|
#3979 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszelkie kaszki ryżowe nie są z glutenem.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
Karolinee no ja też mam ponad 9. A parę tyg. po porodzie miałam w normie, tylko teraz biorąc przykład z Dziubka powtórzyłam badania... Tak bym żyła w nieświadomości i cieszyła się że z tarczycą to tylko w ciąży był incydent.. Zanetaa kaszka z glutenem musi być napisane na opakowaniu kaszka manna. Jak dajesz mm w butli, to do 100ml dajesz łyżkę stołową kaszki. Możesz też dać do deserku owocowego łyżkę i rozmieszać. Cookie ale przeżycia. Współczuję. Z koleżanką to długa historia. Po prostu dziewczyna psuje sobie życie z nieodpowiednim facetem, ma 25 lat a siedzi w domu, nie pracuje, nie uczy się, jej mąż za granicą zarabia, nie pozwala jej pracować, a ta siedzi w klatce jak królewna i czeka na królewicza. On nie chce jej zabrać ze sobą, musi być mu podporządkowana i takie różne mecyje. Ale jej to odpowiada chyba. Do tego nie dba o siebie i zdrowie. Raz życiu była u gina, wyszły nieprawidłowości i olała sprawę. Nawet cytologii nigdy nie miała. I leje na wszystko. Nie zdaje sobie sprawy z zagrożenia. Gołym okiem widać że ma wole tarczycy dosyć duże. I mało otwarta na świat, boi się ludzi, cofa się jakby.....to tak w wielkim skrócie. A jak on jest za granicą to raz na miesiąc mnie odwiedzi, a ma 6 km do mnie, ale to i tak rzadko bo siedzi w domu i nie ma obowiązków. A jak teraz był, to nawet przez miesiac esa nie napisała. A i on nawet nigdy sary nie widział...
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-01-13 o 11:59 |
|
|
|
#3982 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie identycznie wizytę kontrolna po porodzie mam ustalona na czerwiec tego roku ale coś mnie tchnęło i zrobiłam ostatnio te wyniki, no i wyszło szydło z worka
|
|
|
|
|
#3983 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciepło na serduszku na pewno co nie?! dziękuję za info odnosnie organizacji w Telikowie mam do wyboru az 1 basen w przebieralniech są ławeczki, zapewne pójde pierw z TZtem a potem juz sami sie bedziemy organizowac Cytat:
Cytat:
z koleżanką rozumiem doskonale Cytat:
no to Ci strachu napędziliCytat:
gluten występuje w przenicy, życie i chyba jęczmieniu wiec albo kaszka manna albo ta ryzowa z biszkoptami Cytat:
ja czesto kłade na kocyku który leży na panelach Jaś własnie zasnął a ja jeszcze w piżamie musze sie zoorganizować na spacer i pouczyć się(chyba porobię sobie fiszki i bede powtarzać na spacerze) Tak wogóle ten mój szalony syn wstał o 5,40 i wydawał radosne okrzyki z łóżeczka i przełaczał melodyjki w karuzeli..stópką wogóle to dzis cały harmonogram dnia legł w gruzach o nie budzi sie a ja nadal w tej piżamie
|
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też dzisiaj nie zorganizowana, mała tylko jęczy i nic nie mogę zrobić, drze się przy usypianiu, więcej trwa usypianie niż jej spanie.
BTW ona musi być lulana w wózku i tak uśnie, sama niet. A i kiedy ona się nauczy sama usypiać? Wieje jak na uralu, chyba ze spaceru nici bo wózka nie da rady pchać pod wiatr ![]() Ania kiedyś polecałaś pufas na pleśń- bo wyszła mi w domu k u r . Czy to nie śmierdzi mocno, i nie wybieli mi np koloru na ścianie?
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-01-13 o 12:32 |
|
|
|
#3985 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o powrót do pracy to i łącze sie w bólu , ja wracam w poniezdzialek za tydzień 23 ![]() Cytat:
a ta Twoja kaszka to ta z glutenem ?
|
||
|
|
|
#3986 |
|
Zadomowienie
|
Czesc
![]() Mam doła......... szczegoły w K ![]() Cięzka noc pobudka o 23, o 3 i o 6 dalam Nurofen ale nie pomógl na długo ![]() Mój Iguś od wczoraj zaczął mówić : MEME tzn: tylko jak mu sie krzywda dzieje np. jak nozka sie zablokuje w lozeczku albo sie uderzy albo cos innego to wtedy plakunia i wola meme.......memeee i ja odrazu biegne i mowie : "meme Cię juz ratuje" i sie uspokaja ![]()
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2012-01-13 o 13:04 |
|
|
|
#3987 | ||
|
Zadomowienie
|
Moja szefowa nie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Agni to wieczór panienski sie szykuje na wątku Ja jako że skończyłam szkołe gastronomiczna i przerabiałam gluten to powinnam na jego temat wszystko wiedzieć
|
||
|
|
|
#3988 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dołączam się do życzeń dla jubilatów! Cytat:
Ja pod matę daję koc, bo jak mi się zaczyna obracać, to czasem wylądował poza matą ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
ale zasypia tylko tak- czasem przy cycu, ale ostatnio odmawia jedzenia przed snem i raz zasnał w łóżeczku, gdy mu cos nuciłam, ale był padnięty)Teraz znowu świata nie widać... Taka zawierucha... ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
dla Igusia! Masz super zdolne dziecko! jedno z najmłodszych na forum, a z niektórymi umiejętnościami przoduje
Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2012-01-13 o 13:21 |
||||
|
|
|
#3989 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Karolinee już mnie ubiegła w odpowiedzi. Na Białołęce to różne dziwne rzeczy się dzieją ale po śniegu już ani śladu. Nagle przyszedł i szybko poszedł. A Ty to chyba drugą stronę Wisły zamieszkujesz? gratki za pół roczkudla Idy oczywiście również ![]() pieleszka za Haniowe bioderkaCytat:
![]() to dobrze, że przynajmniej Twoja jest ok ![]() i oby 23 szybko w pracy minął |
||
|
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
telik robie dzisiaj rybke w stylu śródziemnomorskim z Twojego bloga
![]()
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.

super, gratki
która to byla w kołobrzegu i przez koszalinek nie zdołała jechać, hę?! no i cookie - tez musimy sie chyba spiknąć, bo aż głupio...
ale najwcześniej w okolicach wielkanocy, bo pewnie znowu na święta na północ nas przywieje

wrzesień mam nadzieję, że będzie piękna złota słoneczna jesień 

co do osiedli.. teraz sie nie wypowiem, bo ja sie strachliwa zrobiłam jakoś, ale kiedyś na piasta to ja sie czułam bezpiecznie.. za to w moich wyobrażeniach najgorsze zawsze były starosielce, dziesięciny, bema, antoniuk, i osiedla między dworcem a hetmańską

leżę i zebrać się z podłogi nie mogę
. No żeby przyszłej teściowej mojej córki nie uwzględnić w planie upodlenia się
?! No torba jak nic
Uwielbiam krem budyniowy. Taktotalnie, obłędnie i do szaleństwa. Trafiłaś w mój czuły punkt

ale coś mnie tchnęło i zrobiłam ostatnio te wyniki, no i wyszło szydło z worka 

no to Ci strachu napędzili
i łącze sie w bólu , ja wracam w poniezdzialek za tydzień 23