Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-13, 11:07   #3961
JustPi
Rozeznanie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
i jeszcze chwale sié:::: data wesela ustalona i miejsce zamowione: 22 wrzesien
super, gratki

Kolina dla dzielnego Dawidka na szczepieniu

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
no dobra, a kto sie spotka ze mną!!! która to byla w kołobrzegu i przez koszalinek nie zdołała jechać, hę?! no i cookie - tez musimy sie chyba spiknąć, bo aż głupio...
ja się z Tobą spotkam, tylko nie bij ale najwcześniej w okolicach wielkanocy, bo pewnie znowu na święta na północ nas przywieje

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A ja zaczynam się bać. Chodzi o pracę. Dziś dowiedziałam się że prawie na 100% nie będę mogła pracować z domu A tak strasznie na to liczyłam. I w takiej sytuacji nie wrócę do pracy na pewno. Nie zostawię Tymka w tym wieku, żeby nie wiem co! Napisze w Klubie dokładniej...
ehhhh, nie ma to jak sobie coś zaplanować
Czy ci wszyscy pracodawcy powariowali?

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
najpierw napisze co sie w nocy wydarzyło, a późnij bede nadrabiać..
poperzdniej nocy Zuzka mi sie zsunela z lozka, a dzisiaj znowu masakra.
w pewnym momencie Marcin si zerwal z lozka i zaczal sie dusic! w ogole nie mogl powietrza zlapac.. Zuzka sie wystraszyla i zaczela plakac w nieboglosy. z jdnej strony mnie ten sie dusi, z drugiej ta wyje, a ja sidzialam po srodku i nie wiedzialam co mam zrobic, czy najpierw Marcinowi pomoc, ale przde wszystkim jak, czy dzicko uspokajac. i tak nagle jak wszystko sie zaczelo, tak ucichlo. po 3 minutach Marcin przestal sie dusic i padl spac, w sensie on sie nawet nie obudzil, przz sen sie dusil, a Zuzka wsadzila sobie sama smoczka ktory miala w rece i poszla spac. A ja tak zostalam o godzinie 1 ze stanem przedzawalowym i siedzialam do rana. pilnowalam czy dzicko mi z lozka nie spadnie i czy Marcin ni przestanie oddychac. Oni we dwojke wstali wypoczeci, w ogole nie pamietajac, ze cokolwiek mialo miejsce, a ja sie czuje jakby mnie ktos kijem w leb zdzielil..

BTW. musze uzupelnic braki w pierwszej pomocy.. co prawda w ogolniaku 4 lata na PO uczyli co robic w jakim wypadku, ale w miejscu tej wiedzy w moim mozgu ostala sie tylko pustka a w ciagu nicalego miesiaca to juz trzecia sytuacja ktora moglaby wymagac odemnie takiej wiedzy... wiec to chyba bardzo wymowny znak w moim kierunku, ze czas sobie przypomniec jak sie ratuje zycie..
masakra, współczuję....
myślałam, że już Cię nie ma w Kołobrzegu, ale widocznie coś pokręciłam

Witajcie prawie łikendowo
zdążyłyśmy od rana zaliczyć dermatologa i zanieść wniosek do żłobka
dermatolog na szczęście ocenił Haniutkowe zmiany na buźce jako niezbyt groźne - smarować i obserwować
co do żłobka - to jestem baaaaardzo ciekawa czy uda się dostać, poczekamy zobaczymy, choć jakoś wydaje mi się to bardzo mało prawdopodobne

a jak wysiadłyśmy pod domem z samochodu oczywiście dorwała nas nagła śnieżyca
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 11:10   #3962
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Agni wrzesień mam nadzieję, że będzie piękna złota słoneczna jesień

Cookie
a wiadomo dlaczego się dusił?

Czy kaszka mleczno-ryżowa z bananmi to gluten? bo Ja już głupia jestem

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 11:11   #3963
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cookie co za mrożące krew w żyłach przygody nocne

Dominikowa hemoglobina w dolnej granicy normy, żelazo w normie, crp ujemne i coś tam jeszcze też w normie, czyli ok. Ferrum jeszcze jedna butelczyna co by się utrzymało i chyba tyle

W k u r z o n a jakaś dziś jestem.
W poniedziałek do pracy.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 11:14   #3964
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

E, to mi się nawet 4 godziny trafiły, ale kiedy to było?
Mnie to nawet 8 się zdarzyło, ale to była dawno i nie prawda

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
A

A nie jest napisane na opakowaniu? Chyba powinno

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 11:18   #3965
CookieMonsters
Rozeznanie

Chelsea to nie byłam ja do Białegostoku to tak plan, że na stałe, a na pewno na długo.. więc może u da nam się razem wyrwać od dzieciaków i ponadrabiać zaległości klubowe co do osiedli.. teraz sie nie wypowiem, bo ja sie strachliwa zrobiłam jakoś, ale kiedyś na piasta to ja sie czułam bezpiecznie.. za to w moich wyobrażeniach najgorsze zawsze były starosielce, dziesięciny, bema, antoniuk, i osiedla między dworcem a hetmańską

brumku nie umknęło Ci, bo nie pisałam.. herbatniki były mi potrzebne, bo robiłam je przekładane kremem budyniowym

a co do Marcina, to ja nie wiem, czym to było spowodowane.. ostatnio nic nie 'nagrywał' kilka dni na bank, ale jakie to ma znaczenie? on od zawsze chrapie, pali fajki i ma tez inne rozrywki jak wiecie, a to wszystko siada na drogi oddechowe.. Baboniku, a tak jakos bez zmian.. w sensie zyjemy sobie obok siebie, raczej jak znajomi, ale raczej nie chciałabym, ,żeby sie zadusił albo zeby cos mu sie stalo.. w koncu to ojciec Zuzki
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 11:19   #3966
zanetaa88
Zakorzenienie

Karolinne pisze coś takiego : "Przeznaczona jest dla dzieci na diecie bezglutenowej" to co to nie gluten ? czyli mog e jej podawac po jakimś czasie kaszę na noc ? czy jak?

Zrobiłam 1 łyżkę kaszki na 3 łyżki wody - zjadła wszystko raz dwa.

Stary 2012-01-13, 11:19   #3967
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
u nas już wszystko zapięte - sala jest, band jest, fotograf jest, kamerzysta jest, no i suknia też już wybrana
faaaajnie
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
W poniedziałek do pracy.
jakbym szła w poniedziałek do pracy to też bym wkurzona była, więc nie ma się co dziwić
Stary 2012-01-13, 11:22   #3968
Vaniliova11
Zadomowienie

Witam
Krystuś kończy 6 mięsiac

Tradycyjnie Crazy Ida dziewczyny buziaki od Krystianka i jego mamy

Iustynkaja z tych nocnych podglądaczek coś ostatnio synek później mi zasypia

Stronczek mój synek tez miał taki czas że wolał słoiczki a mleko niebardzo

Zaneta ja tą kaszke glutenowa nestle daje po łyżce do obiadków

Cookie ale przezycia miałaś w nocy ja chyba bym na zawał zeszla
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 11:23   #3969
zanetaa88
Zakorzenienie

Vaniliova ale najpierw 1 łyżkę łączyć z ciepłą wodą? Ja zrobiłam tą kaszkę mleczno-ryżową i dosyć sporo tego wyszło.

Stary 2012-01-13, 11:26   #3970
jacieeeee
Wtajemniczenie

A na dodatek mój syn bezczelnie cały czas mówi "babababbaba" i żadne przekonywanie do "mamammama" nie wchodzi w gre

dla solenizantów - Krystian i Ida

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 11:35   #3971
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:

jak taka po 4 miesiącu np. z bobovity to to jest bezlglutenowa. glutenowa kaszka to np. mlecznka kaszka manna bobovity po 6 miesiącu

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 11:37   #3972
Shira_83
Zadomowienie

joł mateczki pipeczki (wrażliwe niech nie czytają)

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
shira dola mam bo kurde za duzo na poczatek roku sie zwalilo wydatkow i temu. Mysle ze kolejny miesiac bedzie ok
kasa no ten problem dotyczy wielu i potrafi dać w kość
Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Dziewczyny pisałyście ostatnio o CC i aż zapytałam znajomej położnej - faktycznie rozcinają tylko powłoki brzucha a resztę rękami
o maskara heheheh hanibal-kanibal normalnie ale jestem dzielna ani nie powiedziałam ałaaaaaaaaaaaaaa

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

leżę i zebrać się z podłogi nie mogę
no tak ta rży jak koń a tam się ważyły losy Shiry ehhhh co za ludzie

Cytat:

a mówiam zamien sie

eee wiesz ta wersji Żbika może zostać na dłużej hahahahaha nie oddam!!!! fajnie że weselicho będzie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że będziesz pamiętać o tej darmowej książce dla mnie.
zapisałam sobie w moim kalendarzu masz ją jak w banku szwajcarskim

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość

dziś ważna dla nas data: Dawid kończy 5 miesięcy
szok jak ten czas leci

wczoraj mielismy szczepienie, kilkusekundowy płacz, a raczej próba
duży facet!! i za szczepienie bo taki dzielny!
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Shira masz rację, że jestem torba . No żeby przyszłej teściowej mojej córki nie uwzględnić w planie upodlenia się ?! No torba jak nic . Ale na bulionik, to Cię ze Żbikiem i małżem zapraszałam, nie skorzystałaś .
no żeby mi to był ostatni raz! z bulioniku nie skorzystałam, bo chciałam, żeby tż pocierpiał trochę dłużej

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość

a Żbika, jeśli nikt się nie upomniał, to u mnie do odbioru - chętnie dokonam wymiany
a skoro jest u Ciebie to w dobrych rekach to jeszcze sobie zatrzymam te śpiące dziecię
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Była u mnie wczoraj koleżanka. Myślałam że lepsza koleżanka, ale nie mam złudzeń po wczorajszym dniu.

Dziękuję że jesteście, rozumiecie....
Patik Ty taki smutek jesteś ostatnio a co odwaliła kumpela?

Cytat:
!

Kupię tą jakąś śmieszną kaszke i będę dawać do deserków,
obiadków.Czy na NESTLE może być?
Ja pierniczę, tyle piszemy o tym glutenie a Ja nadal ciemna jestem.
ja mam kaszkę ryżowo-pszenną z biszkoptami Żbik uwielbia dostaje 150ml co drugi dzień i jest ok

ale mieliśmy burzę wow, aż mi młodego obudziło lecę bo mnie rodzina(czytaj babcia) szykanuje, że mam się dzieckiem zająć
Stary 2012-01-13, 11:39   #3973
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
a jak wysiadłyśmy pod domem z samochodu oczywiście dorwała nas nagła śnieżyca
Jesteś w Warszawie? Bo u nas śnieżycy, ani nawet płatka śniegu, sani śladu. Na szczęście

Cytat:
Dominikowa hemoglobina w dolnej granicy normy, żelazo w normie, crp ujemne i coś tam jeszcze też w normie, czyli ok. Ferrum jeszcze jedna butelczyna co by się utrzymało i chyba tyle
Super.

A pracy współczuję. Masz stresa?

Cytat:
brumku nie umknęło Ci, bo nie pisałam.. herbatniki były mi potrzebne, bo robiłam je przekładane kremem budyniowym
Mniam Uwielbiam krem budyniowy. Taktotalnie, obłędnie i do szaleństwa. Trafiłaś w mój czuły punkt

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
joł mateczki pipeczki (wrażliwe niech nie czytają)
Czy Ty znowu się ze mnie "naigrywujesz"?
Stary 2012-01-13, 11:42   #3974
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Witam
Krystuś kończy 6 mięsiac
gratulacje i dla krystianka!!!
no i dla małęj Idy również

Cytat:
Vaniliova ale najpierw 1 łyżkę łączyć z ciepłą wodą? Ja zrobiłam tą kaszkę mleczno-ryżową i dosyć sporo tego wyszło.
jak masz ta mleczna kaszkę manne glutenową to daj po prostu łyżkę stołową do słoiczka. bez rozmieszania z wodą. ja bynajmniej tak robie. chyba dobrze

Cytat:
A na dodatek mój syn bezczelnie cały czas mówi "babababbaba" i żadne przekonywanie do "mamammama" nie wchodzi w gre
no to sie nie dziwię, że się ... też bym sie wkurzyła
ale moja Nanysia od jakiegos tygodnia krzyczy Aaa-ma-ma!!

w ogóle to dzień dobry
ja na chwilę tylko bo hani juz się zaczyna nudzic samej na macie... byłyśmy wczoraj na bioderkach i wszystko jest ok mamy przyjśc jak Hania już będzie chodziła i na własnych nóżkach wejdzie do gabinetu

zbieram się niebawem na spacerek - i zakupy szybkie muszę zrobić, bo jakis obiad wypada mężowi zaserwować. dzisiaj makaron zapiekany ze szpinakiem

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 11:43   #3975
agadus
Wtajemniczenie

witajcie ja tylko na chwilkę
proszę o Wasze kciuki, bo o 14.15 mamy wizytę u ortopedy, z góry dziękuję, pozdrawiam

odezwę się wieczorkiem pa

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 11:44   #3976
madzia1k1
Raczkowanie

Witajcie!!!
Jestem zazwyczaj podczytywaczką, ale jak juz sobie wszystko ponadrabiam i zacytuje to mi coś zawsze wyskoczy i nie zdąrze nic napisać. Podziwiam dziewczyny, które są na bieżąco i z czytaniem i z pisaniem

Co ja czytam, jest mapka już, lece do K ogladać. Ciekawe czy od razu rzuca się w oko jakieś konkretne miejsce na zjazd?

No to teraz napisze hit dnia a w zasadzie nocy:
Dominik powiedział MAMA. Było to w nocy jak się obudził o 1 na jedzonko. Karol karmi w nocy, poszedł robić mleczko i jak przyszedł i się usadawiał do karmienia to Dominik już zaczął się denerwować i wtedy padło to słowo MAMA. Pewnie to nie było takie świadome i tak mu się wymknęło ale jedno jest pewne "świadomie/niewidomie - z ust mojego synka brzmiało to cudownie"

A Karol jak to usłyszał to zrobił wielkie oczy i mówi do mnie słyszałaś, słyszałaś??...
Powiedział tez, że pewnie, jak jutro przyjdzie z pracy to będzie cały czas słyszał "Dominik powiedz mama.."

A i mam pytanko czy jak wasze maluszki leżą na macie na podłodze, to kładziecie jeszcze pod nią jakiś koc, czy bezpośrednio na panele(dywanu nie mam w żadnym pokoju. Bo Dominik tak potrafi godzine leżeć na macie i nie wiem czy od podłogi nie jest mu zimno.

Z tego co jeszcze pamiętam to Telik brawa za to, że oboje byliście bardzo dzielni na zabiegu.

Żanetko smutna sprawa z ta Twoją praca, bo tak się na nia cieszyłaś jak o niej pisałaś wcześniej a oni tak Cię potraktowali. Ja też poczułam się tak na święta jak nie dostałam talonu. Jak bym wcale pracownikiem już nie była...

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
dziękuję śliczne moje

A ja byłam u siebie w rodzinnym domu, ale szczegóły pominę ( chodzi o ojca ). Myślałam nawet wcześniej, że pojadę na tam kilka dni, do mamy, brata ( pobawią trochę Iggsa ) Ale w takiej sytuacji jak teraz jest nie da się. Domyślacie się o co chodzi.
Wróciłam jeszcze bardziej przytłoczona niż pojechałam. Jest mi za******* zle. Nie mogę już patrzeć na cierpienie mamy i brata...
Oj, małe się rusza w wózku, idę pobujać.

Cytat:
Hejka

Tymuś zaczął wyciągać do mnie rączki, kiedy chce żebym go podniosła Tak na to czekałam... Dziś byłam u mamy, ona go na chwilę wzięła, a on się od mnie odwrócił i łapki wyciąga Cudowne uczucie

Na basenie organizacyjnie było fajnie i łatwo Wczoraj byłam z mężem, ale teraz już raczej będę chodzić sama i nie powinno być problemów. Nad sam basen można wnosić foteliki, więc jakby co można łatwo dziecia odłożyć. Przebieralnie są specjalne z mnóstwem przewijaków, więc nie ma kolejki ani nic. Zastanawiałam się jak będzie z wychodzeniem z wody, ale też dałam sobie radę sama (bo mąż się gdzieś zapodział ), bo ponieważ takie zajęcia są w płytkich basenikach, to nie ma problemu z tym, że trzeba wyskoczyć, tylko normalnie po schodkach się wychodzi.
Jedyne co mnie sfrustrowało to karmienie właśnie. Tymek był już głodny, a tam nie było warunków. W przebieralni krzeseł nie było, a w poczekalni takiej ogólnej ścisk i gigantyczny hałas. Poszłam do bufetu, a tam z kolei zimno jak diabli. A dziecko przecież bardzo rozgrzane.
I w końcu wlazłam na trybuny (te co są dookoła basenu), usadowiłam się z boczku (bo niestety sporo ludzi tam było), wyjęłam "kraniki" i nakarmiłam dzielnego pływaka
To musi być słodkie jak synek wyciąga raczki do rodziców. Dominik jeszcze tego nie robi, ale jak jest u kogoś na rączkach to nie spuszcza ze mnie wzroku.

No i brawa za świetna organizację na basenie. My wybieramy się ale jakoś na wiosnę, bo musimy kawałek jechać, bo w naszej miejscowości basen nie nadaje się dla takich maluszków.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Śmieszyło mnie to troche jak ciągle ta psycholog powtarzała WOWWW WOWW ALE ŁAPIE i wyciągała kolejne zabawki do testów, Sara nie dała rady dopiero jakiemus zadaniu dla rocznika, na 7 i 9 miesiecy zaliczyła
A mieliście to spotkanie z psychologiem z zalecenia pediatry, czy tak z własnej inicjatywy? Fajne jest chyba takie badanie, jak lekarz różne zadania wyznacza i w ten sposób wie na ile jest dziecko rozwinięte. Sama bym chciała to wiedzieć..

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Jaki masz parowar?

Wiecie, ja cały czas się zastanawiam nad parowarem i zdecydować się nie mogę....
Ja mam philipsa i jestem z niego bardzo zadowolona, zupki Dominikowi tylko z niego robię.

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość

dziś ważna dla nas data: Dawid kończy 5 miesięcy
szok jak ten czas leci

wczoraj mielismy szczepienie, kilkusekundowy płacz, a raczej próba płaczu, bo jak się nad nim nachyliłam to zaczął się śmiać dzielny maluszek
wieczór był spokojny, poza jednym incydentem, nagle obudził się z płaczem, ale jak go przytuliłam to po kilku minutach już spał
więc nie wiem czy to skutek szczepienia, ząbków, czy może zly sen.

dzisiaj pojechałam połazić po sklepach, nic sobie nie kupiłam - nie miałam weny do przymierzania, ale za to wróciłam z kilkoma reklamówkami rzeczy dla Dawida
dla Dawida

Cytat:

Adaś polubił dawanie matce mokrych całusów Mało tego, jak się przysuwam i mówię że chcę buziaka to chyba rozumie bo mnie przyciąga i dostaję coś pięknego, taki uśliniony buziak

Cytat:
Dzień dobry.
w pewnym momencie Marcin si zerwal z lozka i zaczal sie dusic! w ogole nie mogl powietrza zlapac.. Zuzka sie wystraszyla i zaczela plakac w nieboglosy. z jdnej strony mnie ten sie dusi, z drugiej ta wyje, a ja sidzialam po srodku i nie wiedzialam co mam zrobic, czy najpierw Marcinowi pomoc, ale przde wszystkim jak, czy dzicko uspokajac. i tak nagle jak wszystko sie zaczelo, tak ucichlo. po 3 minutach Marcin przestal sie dusic i padl spac, w sensie on sie nawet nie obudzil, przz sen sie dusil, a Zuzka wsadzila sobie sama smoczka ktory miala w rece i poszla spac. A ja tak zostalam o godzinie 1 ze stanem przedzawalowym i siedzialam do rana. pilnowalam czy dzicko mi z lozka nie spadnie i czy Marcin ni przestanie oddychac. Oni we dwojke wstali wypoczeci, w ogole nie pamietajac, ze cokolwiek mialo miejsce, a ja sie czuje jakby mnie ktos kijem w leb zdzielil..

BTW. musze uzupelnic braki w pierwszej pomocy.. co prawda w ogolniaku 4 lata na PO uczyli co robic w jakim wypadku, ale w miejscu tej wiedzy w moim mozgu ostala sie tylko pustka a w ciagu nicalego miesiaca to juz trzecia sytuacja ktora moglaby wymagac odemnie takiej wiedzy... wiec to chyba bardzo wymowny znak w moim kierunku, ze czas sobie przypomniec jak sie ratuje zycie..
Ojejku aż ciarki mi przeszły po plecach jak to czytałam. A to z TŻ to juz kiedys się zdarzyło, że się dusił?

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
D

Dziewczyny ratujcie. Moje dziecko strajkuje z jedzeniem. Rano nie chce nic zjeść. Dzis Dawalam jej mleko to NIE. zrobiłam kaszke malinowa i tez NIE. od 3 w nocy nic nie jadła i tak od kilku dni. Wczoraj z wielka łaska zjadla mleka dopiero po 10. Dzis jeszcze nic. W ciagu dnia jest ciut lepiej ale tez Musze sie nagimnastykowac by zjadla. Kręci sie, wierci, wierzga konczynami i sie rozprasza. Obiadki i deserki Wcina. Wczoraj zjadla na raz cały sloiczek zupki marchewkowej z ryżem. No ale co z tym MLEKIEM ? dodam ze nie zmienialam jej mleka. Od urodzenia daje jej to samo. Pomóżcie.

Edit: je, w koncu sie namyslila
Oj jak bym czytała o Dominiku. U nas od jakiegos czasu jest to samo. Nie moge jakoś dojść do ładu co kiedy najlepiej podawać, żeby pił również mleczko. Tylko, że u nas największy strajk jest wieczorem. Nieraz ostani raz zje o 16 kaszkę, albo mleczko a o 20 nie chce wogóle pić. Z biedą wypije 100ml i potem budzi się o 1. A raz było tak, że ostatni posiłek (kaszka) zjadł o 16 o 20 nie wypił ani ml mleczka i obudził się o 3?? I o co kaman? Zupki, deserki i kaszki je ładnie, więc albo mu zbrzydło mleczko, albo go bolą dziąsełka, no nie wiem.

A napisz schemat waszego dnia co o której jecie?
No i dodam, że Dominik w ogóle nie woła już, że jest głodny. Sama muszę wiedzieć co kiedy podać..

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 11:47   #3977
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Karolinne pisze coś takiego : "Przeznaczona jest dla dzieci na diecie bezglutenowej" to co to nie gluten ? czyli mog e jej podawac po jakimś czasie kaszę na noc ? czy jak?
Tzn. że kaszka nie zawiera glutenu

Cytat:
Witam
Krystuś kończy 6 mięsiac

Cytat:
faaaajnie

Cytat:
Jesteś w Warszawie? Bo u nas śnieżycy, ani nawet płatka śniegu, sani śladu. Na szczęście
A na Białołęce padał śnieg wielkie grube płaty, ale już nic z niego nei zostało

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2012-01-13, 11:49   #3978
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:

Zanetka ryż nie jest glutenem

Dzień Dobry
Ja wymiękam psychicznie jak usypiam 30 min Małego o tej porze szlag mnie trafia i w głowie mówię takie wiązanki, że nawet nie wiem skąd mi się to bierze :[

Dziewczyny czy Filip powinien już siedzieć ? Bo on niekoniecznie. Jak się trzyma za szczebelki to sam siedzi bez problemu, ale żeby sam jak się go posadzi to nie ma opcji

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 11:49   #3979
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
proszę o Wasze kciuki, bo o 14.15 mamy wizytę u ortopedy, z góry dziękuję, pozdrawiam

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2012-01-13, 11:52   #3980
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
ł?

nie, to nie jest gluten.
Wszelkie kaszki ryżowe nie są z glutenem.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 11:54   #3981
patik87
Zakorzenienie

Karolinee
no ja też mam ponad 9. A parę tyg. po porodzie miałam w normie, tylko teraz biorąc przykład z Dziubka powtórzyłam badania...
Tak bym żyła w nieświadomości i cieszyła się że z tarczycą to tylko w ciąży był incydent..

Zanetaa kaszka z glutenem musi być napisane na opakowaniu kaszka manna.
Jak dajesz mm w butli, to do 100ml dajesz łyżkę stołową kaszki.
Możesz też dać do deserku owocowego łyżkę i rozmieszać.

Cookie ale przeżycia. Współczuję.

Z koleżanką to długa historia. Po prostu dziewczyna psuje sobie życie z nieodpowiednim facetem, ma 25 lat a siedzi w domu, nie pracuje, nie uczy się, jej mąż za granicą zarabia, nie pozwala jej pracować, a ta siedzi w klatce jak królewna i czeka na królewicza. On nie chce jej zabrać ze sobą, musi być mu podporządkowana i takie różne mecyje. Ale jej to odpowiada chyba. Do tego nie dba o siebie i zdrowie. Raz życiu była u gina, wyszły nieprawidłowości i olała sprawę. Nawet cytologii nigdy nie miała.
I leje na wszystko. Nie zdaje sobie sprawy z zagrożenia. Gołym okiem widać że ma wole tarczycy dosyć duże.
I mało otwarta na świat, boi się ludzi, cofa się jakby.....to tak w wielkim skrócie.
A jak on jest za granicą to raz na miesiąc mnie odwiedzi, a ma 6 km do mnie, ale to i tak rzadko bo siedzi w domu i nie ma obowiązków.
A jak teraz był, to nawet przez miesiac esa nie napisała. A i on nawet nigdy sary nie widział...

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2012-01-13 o 11:59
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 12:02   #3982
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

Karolinee
no ja też mam ponad 9. A parę tyg. po porodzie miałam w normie, tylko teraz biorąc przykład z Dziubka powtórzyłam badania...
Tak bym żyła w nieświadomości i cieszyła się że z tarczycą to tylko w ciąży był incydent..

.

U mnie identycznie wizytę kontrolna po porodzie mam ustalona na czerwiec tego roku ale coś mnie tchnęło i zrobiłam ostatnio te wyniki, no i wyszło szydło z worka

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2012-01-13, 12:12   #3983
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Hejka

Tymuś zaczął wyciągać do mnie rączki, kiedy chce żebym go podniosła Tak na to czekałam... Dziś byłam u mamy, ona go na chwilę wzięła, a on się od mnie odwrócił i łapki wyciąga Cudowne uczucie

Na basenie organizacyjnie było fajnie i łatwo Wczoraj byłam z mężem, ale teraz już raczej będę chodzić sama i nie powinno być problemów.
Brawo za wyciąganie rączek
ciepło na serduszku na pewno co nie?!

dziękuję za info odnosnie organizacji
w Telikowie mam do wyboru az 1 basen
w przebieralniech są ławeczki, zapewne pójde pierw z TZtem a potem juz sami sie bedziemy organizowac
Cytat:

Mega katar mnie dopadł. I to z gatunku dojętych - nie nadążam z chusteczkami. A żeby było śmieszniej to rano nie było żadnych oznak, w południe mnie tak nagle wzięło
idę spać
to wirtualnie tulę i życze zdrówka
Cytat:

Hej.
Boli mnie ząb
Byłam wczoraj u endo, mam skierowanie na usg, euthyrox 75 i za miesiąc powtórne badania... nic nie mogła powiedzieć więcej nie mając usg przed oczami.
Od wczoraj w realu promo na pampki 43,95 9 chyba o tym pisałam? - jak byłam o 16 to mało co zostało na półkach... na słoiczki z bobovity również promo i nic już nie zostało, nie kupiłam.

Była u mnie wczoraj koleżanka. Myślałam że lepsza koleżanka, ale nie mam złudzeń po wczorajszym dniu.

Dziękuję że jesteście, rozumiecie....

z koleżanką rozumiem doskonale

Cytat:
Dzień dobry.
.
no to Ci strachu napędzili

Cytat:
Ryż nie ma glutenu w sobie
gluten występuje w przenicy, życie i chyba jęczmieniu
wiec albo kaszka manna albo ta ryzowa z biszkoptami

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Witajcie!!!

Dominik powiedział MAMA. Było to w nocy jak się obudził o 1 na jedzonko. Karol karmi w nocy, poszedł robić mleczko i jak przyszedł i się usadawiał do karmienia to Dominik już zaczął się denerwować i wtedy padło to słowo MAMA. P

A i mam pytanko czy jak wasze maluszki leżą na macie na podłodze, to kładziecie jeszcze pod nią jakiś koc, czy bezpośrednio na panele(dywanu nie mam w żadnym pokoju. Bo Dominik tak potrafi godzine leżeć na macie i nie wiem czy od podłogi nie jest mu zimno.

.
brawo za magiczne słowa
ja czesto kłade na kocyku który leży na panelach

Jaś własnie zasnął a ja jeszcze w piżamie
musze sie zoorganizować na spacer i pouczyć się(chyba porobię sobie fiszki i bede powtarzać na spacerze)

Tak wogóle ten mój szalony syn wstał o 5,40 i wydawał radosne okrzyki z łóżeczka i przełaczał melodyjki w karuzeli..stópką

wogóle to dzis cały harmonogram dnia legł w gruzach

o nie budzi sie a ja nadal w tej piżamie
Stary 2012-01-13, 12:30   #3984
patik87
Zakorzenienie

Ja też dzisiaj nie zorganizowana, mała tylko jęczy i nic nie mogę zrobić, drze się przy usypianiu, więcej trwa usypianie niż jej spanie.
BTW ona musi być lulana w wózku i tak uśnie, sama niet.
A i kiedy ona się nauczy sama usypiać?

Wieje jak na uralu, chyba ze spaceru nici bo wózka nie da rady pchać pod wiatr

Ania kiedyś polecałaś pufas na pleśń- bo wyszła mi w domu k u r . Czy to nie śmierdzi mocno, i nie wybieli mi np koloru na ścianie?

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2012-01-13 o 12:32
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 12:35   #3985
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Cookie co za mrożące krew w żyłach przygody nocne

W poniedziałek do pracy.
Za wyniki Dominika
A jeśli chodzi o powrót do pracy to i łącze sie w bólu , ja wracam w poniezdzialek za tydzień 23
Cytat:
Ja łyżke kaszki zalewam gorącą woda i do obiadku sru a ta Twoja kaszka to ta z glutenem ?
Stary 2012-01-13, 12:48   #3986
SweetAngel1984
Zadomowienie

Czesc

Mam doła......... szczegoły w K

Cięzka noc pobudka o 23, o 3 i o 6 zęby bo pobudki byly nie z palczem ale krzykiem jakby ktos ze skory obdzieral dalam Nurofen ale nie pomógl na długo

Mój Iguś od wczoraj zaczął mówić : MEME

tzn: tylko jak mu sie krzywda dzieje np. jak nozka sie zablokuje w lozeczku albo sie uderzy albo cos innego to wtedy plakunia i wola meme.......memeee i ja odrazu biegne i mowie : "meme Cię juz ratuje" i sie uspokaja

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2012-01-13 o 13:04
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 12:49   #3987
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Czy ci wszyscy pracodawcy powariowali?
Moja szefowa nie
Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
jak taka po 4 miesiącu np. z bobovity to to jest bezlglutenowa. glutenowa kaszka to np. mlecznka kaszka manna bobovity po 6 miesiącu
Z nestle kaszka jest po 4 mc
Cytat:

Agni to wieczór panienski sie szykuje na wątku

Ja jako że skończyłam szkołe gastronomiczna i przerabiałam gluten to powinnam na jego temat wszystko wiedzieć
Stary 2012-01-13, 13:23   #3988
mamad1
Zadomowienie

Cytat:

dla solenizantów - Krystian i Ida
Żeby tylko mój tak nie zaczął, bo to będzie dla mnie cios
Dołączam się do życzeń dla jubilatów!

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Dominik powiedział MAMA. Było to w nocy jak się obudził o 1 na jedzonko. Karol karmi w nocy, poszedł robić mleczko i jak przyszedł i się usadawiał do karmienia to Dominik już zaczął się denerwować i wtedy padło to słowo MAMA. Pewnie to nie było takie świadome i tak mu się wymknęło ale jedno jest pewne "świadomie/niewidomie - z ust mojego synka brzmiało to cudownie"

A Karol jak to usłyszał to zrobił wielkie oczy i mówi do mnie słyszałaś, słyszałaś??...
Powiedział tez, że pewnie, jak jutro przyjdzie z pracy to będzie cały czas słyszał "Dominik powiedz mama.."

Gratulujemy pierwszego słowa!
Ja pod matę daję koc, bo jak mi się zaczyna obracać, to czasem wylądował poza matą

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Ja też dzisiaj nie zorganizowana, mała tylko jęczy i nic nie mogę zrobić, drze się przy usypianiu, więcej trwa usypianie niż jej spanie.
BTW ona musi być lulana w wózku i tak uśnie, sama niet.
A i kiedy ona się nauczy sama usypiać?

Wieje jak na uralu, chyba ze spaceru nici bo wózka nie da rady pchać pod wiatr

Ania kiedyś polecałaś pufas na pleśń- bo wyszła mi w domu k u r . Czy to nie śmierdzi mocno, i nie wybieli mi np koloru na ścianie?
Mój też dziś marudny. Pierwsza drzemka trwałą 5 minut. Na drugą wyszliśmy na spacer, to nie dość, że wiatr ze sniegiem, to Mały zaczął płakać i musieliśmy wracać. Teraz śpi w łóżeczku. Też sam nie zasypia, tylko na moim ramieniu (Miał problem z ulewaniem i trzeba go było nosić tak po jedzeniu i tak zostało Ulewanie skończyło się z kolkami po 4. miesiącu ale zasypia tylko tak- czasem przy cycu, ale ostatnio odmawia jedzenia przed snem i raz zasnał w łóżeczku, gdy mu cos nuciłam, ale był padnięty)
Teraz znowu świata nie widać... Taka zawierucha...

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
Czesc

Mam doła......... szczegoły w K

Cięzka noc pobudka o 23, o 3 i o 6 zęby bo pobudki byly nie z palczem ale krzykiem jakby ktos ze skory obdzieral dalam Nurofen ale nie pomógl na długo

Mój Iguś od wczoraj zaczął mówić : MEME

tzn: tylko jak mu sie krzywda dzieje np. jak nozka sie zablokuje w lozeczku albo sie uderzy albo cos innego to wtedy plakunia i wola meme.......memeee i ja odrazu biegne i mowie : "meme Cię juz ratuje" i sie uspokaja
Dół niech ucieka!
dla Igusia! Masz super zdolne dziecko! jedno z najmłodszych na forum, a z niektórymi umiejętnościami przoduje

Edytowane przez mamad1
Czas edycji: 2012-01-13 o 13:21
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 13:32   #3989
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
jestem
Karolinee już mnie ubiegła w odpowiedzi. Na Białołęce to różne dziwne rzeczy się dzieją ale po śniegu już ani śladu. Nagle przyszedł i szybko poszedł. A Ty to chyba drugą stronę Wisły zamieszkujesz?

Cytat:
Krystuś kończy 6 mięsiac
gratki za pół roczku
dla Idy oczywiście również

pieleszka za Haniowe bioderka

Cytat:

proszę bardzo
Cytat:
Moja szefowa nie
to dobrze, że przynajmniej Twoja jest ok
i oby 23 szybko w pracy minął
Stary 2012-01-13, 13:34   #3990
Zmalowana
Zakorzenienie

telik robie dzisiaj rybke w stylu śródziemnomorskim z Twojego bloga

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości