Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-14, 11:06   #4741
renata:)
Zadomowienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

dzien dobry!!! zima u nas w pełni- jest pięknie!!! kupiłam buty wreszciekozaki czarne do kolan- ledwo się zapinam w łydkach...a zawsze wszystkie były na mnie za dużeale opuchlizna zejdzie wraz z porodem i będą super
widzę że nie tylko ja miałam nerwice że wizaz nie dzialawczoraj myślałam juz że mi się humor porodowy zaczyna bo miałam strasznie napięte nerwya to tylko odstawienie uzależnienia
Lilka sie od wczoraj bardzo delikatnie rusza nie jak zawsze- ciekawe czy przez pogode czy tez się szykuje
Konczita wielkie gratulacje i brawa dla was!
elizka tort pysznyspóźnione( przez wizaż nie z mojej winy) najlepsze życzenia!!!

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość

Dziewczyny Klaurencja nie odzywała sie 3 dni, a była przeciez taka aktywna
trzebaby do niej napisać no nie?
Cytat:
Napisane przez kamusia178 Pokaż wiadomość
Dzien doberek... wkoncu udalo mi sie nawiazac polaczenie

super ze sie domyslilas co malemu dolega i ze te kropelki dostalas.... a ona są dostepne normalnie w aptekach ? czy jakos sprowadzone z zagranicy bo wiem ze kiedys byla mowa o kropelkach z niemiec... to te ?

ale se dzis zabalowałam ;p
bylam u kosmetyczki na hennie brwi i rzes, na oczyszczaniu buzki i u fryzjera hyhyhy i zrobilam tam wszystko co mozliwe czyli z dlugich blond falowanych wlosow zrobilam krotsze, z baleyagem i grzywka w dodatku potraktowane prostownica haha mąż mnie w domu nie poznal ;p a jak zapowiedzialam mu molestowanie wieczorne to stwierdzil ze w trakcie BEDZIE SIE CZUŁ JAKBY MNIE ZDRADZAŁ Z INNĄ KOBIETĄ hahahah WaZON z niego
ale od razu czlowiek czuje sie inaczej ech.... kobieta byc ;p

wrzucam porownanie mojej okropnej geby
prosze o opinie bo ja nie moge sie zdecydowac gdzie lepiej a w ogloe to jeszcze patrze w lustro jakbym to nie byla ja ahahahha
te ropelki to te niemieckie sabsimplex można zamówic przez neta: www.sabsimplex.pl
super zmianaślic znie wyglądasz!
Cytat:
Napisane przez miniusia91 Pokaż wiadomość
hej jest ktos? dostalam w koncu te liscie malin!!! no i nie wiedzialam jak brac, ale nie moglam w ogole wejsc na wizaz nie wiem co bylo... wiec zrobilam sobie 3 lyzeczki zalane wrzatkiem... a bylo ze 2 trzeba zrobic i ze dzienna dawka to jedna taka herbatka dziennie... ale cudow nie zdzialalo. chyba ze to trzeba pic przez kilka dni zeby ewentualnych skurczy dostac? i nie wiem czy pic raz dziennie czy tak jak wy pisalyscie 3 razy...

---------- Dopisano o 02:21 ---------- Poprzedni post napisano o 02:07 ----------

wow! niesamowita zmiana! naprawde! bardzo pozytywnie od razu jakos tak promienniej i mlodziej!

do tych dziewczyn co nie moga znalezc lisci malin.... wejdzcie sobie do apteki dbam o zdrowie na strone i tam jak zamowicie sobie internetowo powyzej 20 zl zakupy to za darmoche dostarczaja wam do waszej apteki w miescie tylko musi byc to apteka sieci dbam o zdrowie... liscie malin kosztuja 2,50 ja do tego dokupilam jeszcze vitbaby k (witaminka k w tych kapsulkach twist off) bo teraz jest promocja z 26 zl na 13!!!! i do tego wzielam sobie jeszcze tantum rose... no to juz drozszy zakup bo za 10 saszetek 30 zl. ale podobno bardzo pomaga pozniej no i jak zlozylam zamowienie wczoraj wieczorem to mi dzis sms przyslali o 19 45 ze przesylka jest do odebrania w wybranej przzeze mnie apttece
mi w pierwszy dzien po piciu nic nie daly dopiero w drugim była masakra - ale mi ginka mówiła że to jest różnie na jedne działa na drugie nieaha piłam jedną na noc
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wiadomość wczorajsza od Neski, wizaz nie działał, myślałam, że się wścieknę

Urodziłam o 17.15 Igor jest zdrowy waży 3320 i ma 55cm

Idę nadrabiać...

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Ja wczoraj byłam w trzech aptekach i nigdzie nie było herbaty z liści malin w jednej pan próbował mi wcisnąć zwykłą malinową twierdząc, że nie ma czegoś takiego jak z liści.

Zastanawiam się czy pić dzisiaj rycynkę

Konczita ahh, gratulacje
eliza
spóźnione STO LAT
Neska gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!
Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim rozpakowanym i jeszcze nie
wróciłyśmy wczoraj po południu do domu ale nie pokazałam się bo jak wiecie wizaż miała pada

Dzięki za kciuki i w ogóle - kochane jesteście

Miałyśmy jeszcze zostać w szpitalu ale położne powiedziały, że mam dziecko po piętach całować, bo dawno nie pamiętają przypadku, że po dobie bilirubina spadła z poziomu ponad 16 do 10. Kochany brzdąc , ale przez to że mi ja zabrali to tej wstrętnej maszyny to mam wrażenie, że kocham ją bardziej i mam do niej więcej cierpiliwości (cobym tego nie powiedziała w złą godzinę). Karmię cycem ale po naświetlaniach i wczorajszym cyrku z powrotem musiałam dać jej w nocy butle bo za skarby świata nie chciała ciągnąć a głodna była makabrycznie. Natalka wczoraj ważyła 2200 i muszę dbać żeby nie spadło, więc dziś wielki powrót do cyca - taki jest plan

A i jako doświadczona mama oświadczam, że wole poród sn niż cc

Spróbuje sie odzywać ale bądźcie wyrozumiałe - jak mała pozwoli, zresztą Alę odesłałam dzis do babci bo temperature w nocy dostała brrr, a od października nawet kataru nie miała

Wielkie gratulacje dla wszystkich rozpakowanych
super że już w domku i że mała taka zdrowiejąca szybciutko!!!

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
dzień dobry

widać, że wizaz padł, bo tylko 2 strony miałam do nadrabiania hyhy.. no i spamerki nie ma, to też się odbija na ilości zapisanych stron :P

dostałam wczoraj paczkę od rodzyneczki.pl Jestem bardzo zadowolona, także również polecam tego sprzedawcę
po zakupie dwa razy do mnie telefonowano w sprawie zamówienia, bo np. nie mieli różowego smoczka z kwiatkiem, tylko ze słonikiem () i pytali, czy może taki być
prześcieradełko też dali inne, po poinformowaniu oczywiście, bo zamówionego koloru nie było. Ale to i lepiej, bo do pościeli pasuje jak ulał

Neska, gratulacje!!
ja też byłam bardzo zadowolona z rodzyneczkówsuper że wszysto poszło gładko i ok

Agatek widze maratony uprawia

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

ide sprzatać i zmienić pościel trzeba- chciałam poczekać do zmiany aż do szpitala pójdę ale się nie zanosi a juz nie moge na nia patrzeć:/
miłego dnia

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 11:10   #4742
klaurencja
Raczkowanie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Hejka nie bylo mnie bo normalnie padam. Jechalismy wczoraj. (ja, maly, moja siotra i jej cora) do Warsawy do naszej siostry, bo obaj nasi tzci za granica. Podroz byla dosyc dluga ale udalo sie nam trafic w czas snu maluchow. Wracamy w poniedzialek

Kasikzaki,
Konczita, gratulacje, trzymamy kciuki
Stary 2012-01-14, 11:23   #4743
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

witajcie ja też pisałam do Agatka, ale coś mi nie odpisała, może ma tylko do orange darmowe, a ja mam t-mobile

Ja posprzątałam troszkę, robie drugie pranie i leżę

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 11:40   #4744
snesha
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny, wiadomość wczorajsza od Neski, wizaz nie działał, myślałam, że się wścieknę

: jupi:
Idę nadrabiać...

Gratulacje

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
GRATULACJE

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

WIADOMOŚCI OD AGATKA

''Dzis mi nic nie daja ani jutro ;( dopiero w niedziele... Bo jutro ma juz kilka osób próbe. Chodzę po schodach na 6 pietro i urządzam se spacerki. Neska urodziła!''

'' No właśnie chciałam wejsc na forum bo koleżanka użyczyła NET ale nie działało forum i sie wkurzyłam! A ja jem jak nienormalna :P suty zaraz zmaltretuje ''

I dziś z rana

'' Już zaliczyłam schody, masowanie sutów i spacerek na dzień dobry z cyców to mi cieknie tak siara ze szok ! :O wczoraj wieczór chodziłam na 6 piętro i dupa:/ dziś ze mną nic nie robia dopiero jutro podadzą olsy niby :/ liczę na niedziele :p a maluch non stop pcha sie pod żebra swoim dupaczem ! Pozdr LASKI''
- mam nadzieję że coś się ruszy nareszcie
snesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 11:41   #4745
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
[/COLOR]kurcze dziewczyny mały codziennie o tej samej godzieni e-wieczorem- jest strasznie marudny wczoraj do 24:30 się z nim męczyłam strasznei płakał marudził wyginał sie prężył myślałam że znowu kupki nie może zrobic tym bardziej ze dużo prutał zrobiłam mu okład z ciepłej pieluszki na brzuszek i troche pomogło a wczoraj dostałam od teściowej kropelki sab simplex podałam małemu i kurcze faktycznie pomogły zasnął i nocka była pięknie przespana - okazało sie że on wieczorami ma kolki a położne w spzitalu mi mówiły że dziecko w tym wieku nei ma kolek a jednak ma i mogą trwać do 3mc ale jestem zaopatrzona już w kropelki mam mu codziennie podawać od godz.15 do każdego jedzenia 10 kropli a to dlatego o d15 by do wieczora do tej 19 zaczeły już działać bo on mi codziennie od 19 zaczyna własnei te płaczki jestem ciekawa jak dziś będzie czy spokojnie wieczór minie czy też tak będzie płakać strasznie bo wczoraj to już nie wiedziałam co robić
no kolki są straszne moja córka miała jak skończyła 2 tygodnie codziennie o tej samej porze czyli ok 21.00 na szczęście tylko przez godzinkę i tylko przez 2 tygodnie w dniu chrztu gdy miała 4 tygodnie miała ostatnią kolkę

Cytat:
Hej mamusie

Czas wybrać tytuł do nowej cześci :

Jakoś brak weny widzę

Tylko Eliza podesłała mi tytuły a wiec:

1)dzieci się rodzą ,słodkie chwile nadchodzą
2)dzieciaczki już powoli mamy ,z pieluszkami i kolkami się użeramy
3)w nocy już się nie wysypiam,ale kocham swego smyka
4)już figurki nam wracają,a inne jeszcze z brzuszkami biegają-(połaczony z 6)
5)już odchodzą nam wody,czekamy na lekkie porody

6)jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają
[B]
mi się podobają wszystkie a najbardziej 1

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Przyszla dzisiaj do mnie książka ,którą zamówiłam na allegro bo słyszałam,że jest bardzo dobra.Tracy Hogg Język niemowląt.Mam tylko nadzieję,że naprawde jest taka fajna...
miałam ją i nie zrobiła na mnie wielkiego wrażenia

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
kochane to się tez pochwalę że po dokładnie pół roku od straty szczęscie się do nas usmiechnęło i we wrzesniu będziemy tulić naszego bobaska
Konczita gratuluję i trzymam kciuki żeby wszystko się dobrze poukładało

Cytat:
Dzien doberek... wkoncu udalo mi sie nawiazac polaczenie
bylam u kosmetyczki na hennie brwi i rzes, na oczyszczaniu buzki i u fryzjera hyhyhy i zrobilam tam wszystko co mozliwe czyli z dlugich blond falowanych wlosow zrobilam krotsze, z baleyagem i grzywka w dodatku potraktowane prostownica haha mąż mnie w domu nie poznal ;p a jak zapowiedzialam mu molestowanie wieczorne to stwierdzil ze w trakcie BEDZIE SIE CZUŁ JAKBY MNIE ZDRADZAŁ Z INNĄ KOBIETĄ hahahah WaZON z niego

prosze o opinie bo ja nie moge sie zdecydowac gdzie lepiej a w ogloe to jeszcze patrze w lustro jakbym to nie byla ja ahahahha
jak zobaczyłam Twoje zdjęcia a nie czytałam jeszcze postu to myślałam że już urodziłaś świetna zmiana

Cytat:
wróciłyśmy wczoraj po południu do domu ale nie pokazałam się bo jak wiecie wizaż miała pada

super że jesteście już w domku

Ja wczoraj też dostawałam szału że na wizaz nie mogę wejść akurat miałam trochę czasu a tu nie szło wejść normalne uzależnienie

Aha NESKA GRATULACJE!!!!
Stary 2012-01-14, 11:47   #4746
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
to ja tez siee szykuje bo wczoraj płakałam że bedzie mi szkoda brzuszka i tych ruchów a później kłóciłam sie z mężem że sama sobie uprasuje koszule do szpitala a jak on mi uprasuje to pogniote i sama jeszcze raz uprasuje
O matko, jakby mój TZ wziął się za prasowanie, to bym chyba z radości skakała, a nie wyrywała mu koszule
Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
--

ide sprzatać i zmienić pościel trzeba- chciałam poczekać do zmiany aż do szpitala pójdę ale się nie zanosi a juz nie moge na nia patrzeć:/
miłego dnia
U nas TZ zmieniał przed Wigilią, więc jest jeszcze świeża, a pewnie jak zmienimy pokój i łóżko, to i tak się pościel zmieni
Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
Hejka nie bylo mnie bo normalnie padam. Jechalismy wczoraj. (ja, maly, moja siotra i jej cora) do Warsawy do naszej siostry, bo obaj nasi tzci za granica. Podroz byla dosyc dluga ale udalo sie nam trafic w czas snu maluchow. Wracamy w poniedzialek

Kasikzaki,
Konczita, gratulacje, trzymamy kciuki
O widzisz, dobrze, że jesteś, bo się martwilyśmy

Fajnie, że maluszki spały po drodze A córka siostry jaka duża? I super, że się wybrałyście, zawsze to jakaś odskocznia i czas Ci szybciej zleci do powrotu TZta

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 11:48   #4747
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
nie gadaj tak ale naprawdę o wiele lepiej z tym balejażem i jak brewki przyciemnione tez od razu inna twarz tez muszę na hennę się wybrać
Cytat:

NESKa gratulacje kochana!!!
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

Dostałam wczoraj od gina kartę obserwacji ruchów i troszkę inaczej to mam prowadzić niż 10 ruchów/dzień, tzn. ma być min. 10 półgodzinówek z przynajmniej 1 ruchem. od 9 już mam 3 moje dziecię jednak b. aktywne
że niby 1 ruch na pół godziny? czy źle rozumiem? bo mi w sumie gin nie mówił jak mam liczyć

czyli jutro Agatek będzie miała swoją niespodziankę

a my dzisiaj z tż szał sprzątania, bo musimy meble poprzestawiać tak żeby się łóżeczko zmieściło najgorsze jest to, że ciągle coś nam nie pasuje, a ciężko dokupić jakiś mebel itd do tych które mamy - czyli wynajmowanych teraz tż szoruje podłogi kochany, a ja czatuję
Stary 2012-01-14, 11:53   #4748
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
że niby 1 ruch na pół godziny? czy źle rozumiem? bo mi w sumie gin nie mówił jak mam liczyć

zaznaczam tylko 1 ruch w danej półgodzinie, w sumie ma ich być 10 od 9-22
Tłumaczył, że co z tego jak od 9-10 naliczę te 10 ruchów/dzień, jak potem nie będzie ich w ogóle...

mały właśnie wystawił girkę w boczek... będzie mi brakowało takich momentów
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 12:25   #4749
pearpearl
Wtajemniczenie

Wpadlam sie tylko zameldowac,ze nie rodze i looknac, czy ktoras urodzila.

Neska, GRATULACJEEEEEEEEEEEEEEE !!!!!!!!! dla Mamusi i Igorka !!!

Nie nadrabiam, bo nie mam czasu. Robimy parapetowke i jak zwykle na wszystko jest za malo czasu :/

Klaurencja, mignelo mi przed oczami, ze jestes w Wawie. Wpadasz na imprezke?

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 12:27   #4750
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Neska, GRATULACJE!!!! Wracajcie szybciutko

Cytat:

Toś poszalała, ja mam zamiar iść ale kończy się zamiarem tylko i wyłącznie a patrzeć na pysk mój już nie mogę
Co do zdjęcia, jednak w nowej odsłonie wyglądasz rewelacyjnie, młodzie i taka świeżutka jak cytrynka Mówisz, ze mąż wazon a sama sobie się napatrzeć nie możesz w lustrze i co mam powiedzieć - wazonica

Dziewczyny pozdrówcie Agatka i życzcie jej aby akcja szybko się rozegrała i niech wraca bo wizaż zamiera

Dziś w nocy obudziły mnie 4x skurcze i niemiłosierny ból brzucha i co rozeszło się jak zwykle bo zasypiałam poród prześpię własny Męczy mnie to bo już chodzę jak żaba.
kaczuszka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 12:32   #4751
klaurencja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

Nie nadrabiam, bo nie mam czasu. Robimy parapetowke i jak zwykle na wszystko jest za malo czasu :/

Kiedy i gdzie? ;p
Stary 2012-01-14, 12:45   #4752
Oluska1988
Raczkowanie

Cześć mamusie ja też miałąm wczoraj nerwa na wizaż

Neska gratulacje buziaczki dla Igorka

Konczita też Cie pamiętam i z całego serca GRATULUJE

Kamusia
nowa fryzurka czadowa

Ja jutro ide do szpitala na wywołanie chyba że synuś się namyśli jeszcze dziś i wyjdzie
Oluska1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 12:54   #4753
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

Pearl, zdążycie
Udanej imprezy
Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
Dziś w nocy obudziły mnie 4x skurcze i niemiłosierny ból brzucha i co rozeszło się jak zwykle bo zasypiałam poród prześpię własny Męczy mnie to bo już chodzę jak żaba.
No, chciałabyś
Cytat:
Napisane przez Oluska1988 Pokaż wiadomość
Ja jutro ide do szpitala na wywołanie chyba że synuś się namyśli jeszcze dziś i wyjdzie
To kciuki, żeby się jednak zdecydował Ale widać dobrze mu w brzuszku

Stary 2012-01-14, 13:03   #4754
NataliaM1103
Rozeznanie

Witam

Neska gratulacje

U mnie w nocy byla burza ,grzmiało i błyskało sie a do tego śnieg i grad padał!

Znowu swędzi mnie brzusio ,pojawiły się małe krosteczki,wysłałam tżta do apteki po wapno do picia i maśc fenistil.
Dzisiaj i wczoraj zjadłam znowu pomarancze i pewnie to od tego - łakomstwo!!!!
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 13:14   #4755
Oluska1988
Raczkowanie

Natalia w ciąży Fenistilu nie można z tego co wiem http://www.i-apteka.pl/product-pol-8...L-zel-30g.html a dużo masz tych krostek? Ja ostatnio obierałam selera ot całe ręce mi spuchły i zrobiła się kaszka ale wapno pomogło fenistilu bym się bała.

Inutil tu masz moje foto co byś mnie poznała na porodówce mogę wyglądać troszke mniej wyjściowo:P niestety nie umiem wstawić do klubu więc zaśmiece troszke forum
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 231b26c281.jpg (54,6 KB, 77 załadowań)

Edytowane przez Oluska1988
Czas edycji: 2012-01-14 o 13:22
Stary 2012-01-14, 13:19   #4756
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
GRATULUJE I 100 LATEK ZYCZE

Dziękuję i jak dla mnie dużo lepiej,spójrz na oczy od razu takie wyraźne dzięki grzywce i brewkom,wiem co mówie bo sama mam grzywę

Cytat:
Napisane przez miniusia91 Pokaż wiadomość
--

do tych dziewczyn co nie moga znalezc lisci malin.... wejdzcie sobie do apteki dbam o zdrowie na strone i tam jak zamowicie sobie internetowo powyzej 20 zl zakupy to za darmoche dostarczaja wam do waszej apteki w miescie tylko musi byc to apteka sieci dbam o zdrowie... liscie malin kosztuja 2,50 ja do tego dokupilam jeszcze vitbaby k (witaminka k w tych kapsulkach twist off) bo teraz jest promocja z 26 zl na 13!!!! i do tego wzielam sobie jeszcze tantum rose... no to juz drozszy zakup bo za 10 saszetek 30 zl. ale podobno bardzo pomaga pozniej no i jak zlozylam zamowienie wczoraj wieczorem to mi dzis sms przyslali o 19 45 ze przesylka jest do odebrania w wybranej przzeze mnie apttece
Ostatnio robilam zamówienie i naszukałam się tej herbaty i nie znalazłam widocznie tak szukałam
Cytat:
Spróbuje sie odzywać ale bądźcie wyrozumiałe - jak mała pozwoli, zresztą Alę odesłałam dzis do babci bo temperature w nocy dostała brrr, a od października nawet kataru nie miała
Wiesz co ,może ta gorączka corci o z tęsknoty.Ja tak miałam ,ze mama poszła do szpitala rodzić brata i ja z tęsknoty dostałam gorączki.Zresztą to nie tylko wtedy tak było,miałam tak kilka razy np.jak zabrali ja do szpitala na spr kobiece i jak babcia mnie zabrała na wakacje to zaraz musiała mnie odwozić bo bez mamusi byłam chora

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Znowu swędzi mnie brzusio ,pojawiły się małe krosteczki,wysłałam tżta do apteki po wapno do picia i maśc fenistil.
Dzisiaj i wczoraj zjadłam znowu pomarancze i pewnie to od tego - łakomstwo!!!!
Ale fenistilu nie można chyba w ciazy,przynajmniej ja czytałam na ulotce ,ze niet,ale wtedy byłam w 1 trym

Neska gratuluje Igorka

Dziewczynki ślicznie dziękuję za zyczenia urodzinowe,dziś będę miała gości z tej okazji,ale to sami najbliźsi czyli rodzice i rodzeństwo z mężem i dziewczyna i oczywiście mój skarbek chrześniak.
Byłam dziś odebrać paczkę z marketingu rekomendacj i o dziwo mogłam nie czekać w kolejce ,później zakupy w tesco i kobietka mnie przepuściła przy wędlinach ,później podeszłam do kasy uprzywilejowanej i oczywiście jednemu dziadowi się nie podobało ,że jestem młoda i moge stac Wkurzyłam się na frajera coś tam mu powiedziałam,ale on mnie uciszał mówiąc ciiii ja mówię do żony no co za baran.Ale i tak byłam przed nim
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."

Edytowane przez eliza1984
Czas edycji: 2012-01-14 o 13:20
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 13:22   #4757
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:

Tłumaczył, że co z tego jak od 9-10 naliczę te 10 ruchów/dzień, jak potem nie będzie ich w ogóle...

aaa dzięki
mój czasami śpi np. przez całą godzinę wiec ruchów nie czuję to źle? bo tak ogólnie to mam wiecej niż 10. już sama nie wiem. za ruch można uznać delikatne smyrniecie gdzies tam? czasami jak się za bardzo zaczynam nad tym zastanawiać to zaczynam panikować

ależ miałam pyszny obiadek , taki delikatny jak lubię, sałateczka grecka i kotleciki z kurczaka

tż poszedł do pracy ja maiąłm odpoczywać i troszkę poleżeć, ale cos mnie nosi, chyba się przejde do rodziców choć - 5 minutek drogi. już wczoraj nigdzie nie byłam

oluska to ty? kojarzysz mi się z moją koleżanka

Edytowane przez bybella
Czas edycji: 2012-01-14 o 13:23
bybella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 13:29   #4758
n1kotynka
Zadomowienie

Hej mamusie!

oj ciężko znowu się wbić mi i w wasze dyskusje i w normalny rytm, bo padam z niewyspania ( małą musze budzić co 2-3 godziny na karmienie bo ma dalej żółtaczke) no i potem wisi taka godzinę przy cycku więc chodzę jak zombi.
Na szczęście Natce bilirubina spada więc jesteśmy spokojniejsi, za to ze mną zaczęły się problemy i znowu Was opuściłam.
Okazało się bowiem, ze rana po cc źle się goi, powstał mi dookoła ropień i miałam punkcję robioną 2 dni temu. Teraz mam w ranie 2 cewniki i cały czas jest otwarta no i sączy się z niej jakieś dziadostwo ( tż musi mi zmieniać opatrunki kilka razy dziennie a ja przechodze rekonwalescencję po raz drugi ;/ )
jutro idę znowu do szpitala na zmianę cewników, we wtorek do lekarza, zobaczyć czy po raz 3 nie zostawią mnie w szpitalu... mówię Wam już mnie wszyscy znają na Żelaznej, i lekarze i położne mamy już wszyscy dosyć..
jeszcze teściowa przyjechała wczoraj i non stop wisi na mnie i małej i najbardziej mnie denerwuje jak karmię a ona ma głowę praktycznie w moim cycku bo ona chce maleństwo zobaczyć

tyle o mnie, jest ciężko, staram się byc twarda ale zmęczenie najbardziej daje się we znaki, no i mąz też jest przytłoczony nadmiarem obowiązków ;/

aaa widziałam się za to z MissZuzią i ma pięknego synusia

zdjęcia mojej głodomorry Wam wkleję asap

gratulacje dla mamus rozpakowanych, jest juz nas coraz więcej i za dwupaki już niedługo

i tęskni mi się za Wami, ale nowa sytuacja jest dla nas ciężka do okiełznania no i te wszystkie komplikacje nas wykańczają, jak nie z małą były problemy to ze mną sie zaczęły i cały czas po lekarzach jeździmy ;/ smutne to ale trzeba swoje przejść, grunt, żeby mi się ta rana teraz szybko zagoiła nic nie jestem w stanie zrobić no i boli jak fix..

przesyłamy buziaki z Natalką
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 13:31   #4759
Zadomowienie

Cytat:

ciekawe czy tez dostane przykaz liczenia ruchów teraz- w końcu już 41 tydzien mi się zacznie....
Cytat:

pearl chciałam zameldować że Agatek Cię zdradza z Czubaskiem
Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość

haha fajnie by było nie? moja mama tak miała obudziła się o 10 a o12.10 juz byłam na świecie- przespała najgorsze

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

Lilka już z nami!!

Stary 2012-01-14, 13:34   #4760
Oluska1988
Raczkowanie

N1kotynka żeby rana dobrze się gioiła. A teściowej to sie zapytaj czy drugiego nie chce co b mogła zobaczyć czy mała dostaje dobre mleko

Bybella tak to ja a obok mnie moja 2połowa
Stary 2012-01-14, 13:39   #4761
Zadomowienie

Cytat:

ooo to będziemy trzymac kciuki a może jednak się zdecyduje dzisiajdata niczego sobie
Cytat:

Inutil tu masz moje foto co byś mnie poznała na porodówce mogę wyglądać troszke mniej wyjściowo:P niestety nie umiem wstawić do klubu więc zaśmiece troszke forum
ooo Inutil bedziesz miała konkurencje w konkursie na miss porodówki
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość

Dziewczynki ślicznie dziękuję za zyczenia urodzinowe,dziś będę miała gości z tej okazji,ale to sami najbliźsi czyli rodzice i rodzeństwo z mężem i dziewczyna i oczywiście mój skarbek chrześniak.
Byłam dziś odebrać paczkę z marketingu rekomendacj i o dziwo mogłam nie czekać w kolejce ,później zakupy w tesco i kobietka mnie przepuściła przy wędlinach ,później podeszłam do kasy uprzywilejowanej i oczywiście jednemu dziadowi się nie podobało ,że jestem młoda i moge stac Wkurzyłam się na frajera coś tam mu powiedziałam,ale on mnie uciszał mówiąc ciiii ja mówię do żony no co za baran.Ale i tak byłam przed nim
co za burak
Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
Hej mamusie!

oj ciężko znowu się wbić mi i w wasze dyskusje i w normalny rytm, bo padam z niewyspania ( małą musze budzić co 2-3 godziny na karmienie bo ma dalej żółtaczke) no i potem wisi taka godzinę przy cycku więc chodzę jak zombi.
Na szczęście Natce bilirubina spada więc jesteśmy spokojniejsi, za to ze mną zaczęły się problemy i znowu Was opuściłam.
Okazało się bowiem, ze rana po cc źle się goi, powstał mi dookoła ropień i miałam punkcję robioną 2 dni temu. Teraz mam w ranie 2 cewniki i cały czas jest otwarta no i sączy się z niej jakieś dziadostwo ( tż musi mi zmieniać opatrunki kilka razy dziennie a ja przechodze rekonwalescencję po raz drugi ;/ )
jutro idę znowu do szpitala na zmianę cewników, we wtorek do lekarza, zobaczyć czy po raz 3 nie zostawią mnie w szpitalu... mówię Wam już mnie wszyscy znają na Żelaznej, i lekarze i położne mamy już wszyscy dosyć..
jeszcze teściowa przyjechała wczoraj i non stop wisi na mnie i małej i najbardziej mnie denerwuje jak karmię a ona ma głowę praktycznie w moim cycku bo ona chce maleństwo zobaczyć

tyle o mnie, jest ciężko, staram się byc twarda ale zmęczenie najbardziej daje się we znaki, no i mąz też jest przytłoczony nadmiarem obowiązków ;/

gratulacje dla mamus rozpakowanych, jest juz nas coraz więcej i za dwupaki już niedługo

i tęskni mi się za Wami, ale nowa sytuacja jest dla nas ciężka do okiełznania no i te wszystkie komplikacje nas wykańczają, jak nie z małą były problemy to ze mną sie zaczęły i cały czas po lekarzach jeździmy ;/ smutne to ale trzeba swoje przejść, grunt, żeby mi się ta rana teraz szybko zagoiła nic nie jestem w stanie zrobić no i boli jak fix..

kurcze ale cie dopadłooby się jak najszybciej te problemy pokończyły! nie dziwie się że jesteś padnięta...zdrówka dla was!!!

Lilka już z nami!!

Stary 2012-01-14, 13:44   #4762
magda1804
Rozeznanie

dzien dobry dziewuszki

Eliza wszystkiego najlepszego!!!

troche spoznione,ale szczere

Dark lady dziękujemy zobaczysz jakiego przystojniaka będziecie mieli

Cytat:
Jak sie nie mylę to Magda poleca ten laktator. ja narazie sie wstrzymam z wypowiedzią bo nie wiem czy to kwestia tego ze mam mało pokarmu ale strasznie długo mi to idzie. Odciągam godzine i mam od 60ml do max 100ml z obydwu piesi.
i ze chyba slabe swiatlo daje[COLOR="Silver"]
Kasik zgadza sie ja mam Aventa recznego i polecam- naprawde jest fajny Kwestia małej ilosci pokarmu- moze czesciej odciagaj? Jest pewien system odciagania pokarmu. To fragment artykułu:
W pierwszych dniach czeka Panią intensywne odciąganie (minimum co 3 godziny w ciągu dnia i co 4 godziny w nocy): po 15 minut każda pierś, lub w systemie: 7 minut jedna pierś, potem 7 min. druga, później 5 min. jedna i 5 min. druga, na końcu 3 min. jedna i 3 min. druga pierś. Proszę się nie przerażać, że na początku będzie odciągała Pani "puste" piersi, na tym właśnie polega pobudzanie ich do zwiększonej produkcji mleka. Po jakimś czasie zauważy Pani, że w piersiach "coś zaczyna się dziać" i pokarmu zrobi się znacznie więcej. Dopóki nie będzie on bezpieczny dla dziecka proszę mleko wylewać i w dalszym ciągu regularnie opróżniać piersi.

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
kochane to się tez pochwalę że po dokładnie pół roku od straty szczęscie się do nas usmiechnęło i we wrzesniu będziemy tulić naszego bobaska
Konczita cudowna wiadomość!!! gratulujemy i trzymamy kciuki za Ciebie i dzidziusia

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 13:46   #4763
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
N1kotynka żeby rana dobrze się gioiła. A teściowej to sie zapytaj czy drugiego nie chce co b mogła zobaczyć czy mała dostaje dobre mleko

Bybella tak to ja a obok mnie moja 2połowa
hyhyhy a z tym mlekiem to w oogole miażdży system no jak matka może mieć złe mleko

no i miała się nie wtrącać a tu jest co chwilę- nie kąpcie dziecka po jedzeniu ( ssała 5 min wiec to nie jest posiłek ), przegrzewasz dziecko, po co nosi czapkę ( była po kąpieli), nie pdobają ci się ciuszki jakie kupiłam ( kupiła na rozmiar 80 i większe ) co jesz, dlaczego nie dopajasz dziecka, ze mała nie może być tylko na cycku przez poł roku bo przeciez musi jesc kaszki i wogole... już myślałam ze jej coś powiem wczoraj... a teraz mała spi a ta z aparatem robi jej zdjęcie za zdjęciem...
Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
ooo to będziemy trzymac kciuki a może jednak się zdecyduje dzisiajdata niczego sobie

ooo Inutil bedziesz miała konkurencje w konkursie na miss porodówki

co za burak

kurcze ale cie dopadłooby się jak najszybciej te problemy pokończyły! nie dziwie się że jesteś padnięta...zdrówka dla was!!!
dziękujemy
fakt, komplikacji mamy sporo, grunt, ze z mała jest lepiej, ja się wyliżę jakoś

aaai niech Agatek tak nie szaleje z wywoływaniem porodu bo łożysko jej się może odkleić a to poważna sprawa
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 13:52   #4764
likas
Raczkowanie

Dziewczyny mam pytanie za 100 pkt - do tych co mają GBS +. Czy mówili wam jak długu trzeba brać antybiotyk, ja biorę od poniedziałku i wczoraj przy wypisie dostałam receptę na kontynuację, ale nikt mi nie powiedział jak długo mam brać a baranica nie spytala bo miała zakręcony dzień
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 13:57   #4765
NataliaM1103
Rozeznanie

Dziewczyny fenistilu nie można na początku ciąży niby!
Mi kazał nim smarowac mój ginekolog i położna też polecała
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 13:58   #4766
czubasek20
Zakorzenienie

Agatek nie zdradza Pearl bo ja jestem całkowicie hetero zakochana na zabój w mężu

Ja po obiadku, teściowa chciała mi wcisnąc kotleta ale miałam odruch wymiotny wiec mi darowała.

A malutka tak cudownie smyra mnie po żeberkach z prawej strony

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2012-01-14 o 13:59
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 14:03   #4767
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:

Idę nadrabiać...

gratulacje

wczorajszy brak wizażu doprowadzał mnie do szału zresztą tak jak Was

dzisiaj dostałam całą wielką reklamówkę pluszaków, gryzaków, grzechotek od siostry po jej córeczce teraz wystarczy je odświeżyć i będą jak ulał

w końcu u nas zima

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 14:05   #4768
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Hej mamusie!

Nikotynka, trzymam kciuki, żebyście jak najszybciej doszły do siebie
Współczuję przeżyć, naprawdę
My też za Tobą tęsknimy
Cytat:
hyhyhy a z tym mlekiem to w oogole miażdży system no jak matka może mieć złe mleko

no i miała się nie wtrącać a tu jest co chwilę- nie kąpcie dziecka po jedzeniu ( ssała 5 min wiec to nie jest posiłek ), przegrzewasz dziecko, po co nosi czapkę ( była po kąpieli), nie pdobają ci się ciuszki jakie kupiłam ( kupiła na rozmiar 80 i większe ) co jesz, dlaczego nie dopajasz dziecka, ze mała nie może być tylko na cycku przez poł roku bo przeciez musi jesc kaszki i wogole... już myślałam ze jej coś powiem wczoraj... a teraz mała spi a ta z aparatem robi jej zdjęcie za zdjęciem...
Współczuję zachowania teściowej Ale to jest nieuniknione niestety, szkoda tylko że jest u Was 24 h /dobę, bo mogłabyś odpocząć od jej gadania, a tak nie da rady
A Twoja mama też jest u Was?

Stary 2012-01-14, 14:10   #4769
magda1804
Rozeznanie

kamusia a Ty spac nie mozesz??? Świetna fryzura super zmiana

Cytat:

Urodziłam o 17.15 Igor jest zdrowy waży 3320 i ma 55cm [SIZE=6]
[COLOR=Silver]
Inutil tez myslalam, ze to Ty urodzilas
Neska gratulacje!!!!

Cytat:
Miałyśmy jeszcze zostać w szpitalu ale położne powiedziały, że mam dziecko po piętach całować, bo dawno nie pamiętają przypadku, że po dobie bilirubina spadła z poziomu ponad 16 do 10. Kochany brzdąc , ale przez to że mi ja zabrali to tej wstrętnej maszyny to mam wrażenie, że kocham ją bardziej i mam do niej więcej cierpiliwości (cobym tego nie powiedziała w złą godzinę). Karmię cycem ale po naświetlaniach i wczorajszym cyrku z powrotem musiałam dać jej w nocy butle bo za skarby świata nie chciała ciągnąć a głodna była makabrycznie. Natalka wczoraj ważyła 2200 i muszę dbać żeby nie spadło, więc dziś wielki powrót do cyca - taki jest plan
Likas super, ze jestescie juz w domku
trzymam kciuki, zeby malenka przestawila sie na piers nie poddawaj sie tylko ja po urodzeniu karmilam tylko 1,5dnia, poznie zabrali mi mala pod lampy i przez kolejne 3dni byla karmiona butla.
bylo bardzo ciezko wrocic na piers, ale dalysmy rade

A my z Lenusia byłysmy wczoraj na pierwszym spacerke
polozna mnie wygonila. Mowi, ze takie tygodniowe dziecko juz powinno zabierac sie na swieze powietrze- wiadomo nie długo, ale na poczatku 30min wystarczy. Balam sie, ze jak wyjdziemy to moze sie obudzic i plakac w wozku, ale caly czas spala
Malenka od niedzieli przytyla 70g wiec super, bo chociaz wiem, ze najada sie jak ja karmie
Monia a Ty z Michasiem jeszcze nie wychodzilas?

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 14:26   #4770
Dark lady
Zakorzenienie

Hej
Cytat:
super ze wszystko ok aco do lezenia na plasko to czesto mam odloty.... cos mnie tam dusic musi na tych plecorach... ciekawe co

Dzięki, mi pierwszy raz taki odlot się zdarzył, musiał mały na naczyniu jakimś się uwalić.

A wygląd rzeczywiście inny, bardzo fajny, choć ja wolałam bez grzywki (ciebie oczywiście).

Cytat:
poza tym nie wiem gdzie kupic opakowanie na smoka... bo jak go wyparze to w co wsadze zeby do szpitala wziac ;/ chyba sa jakies opakowania plastikowe na smoki no nie ? czy nie ma bo juz sama nie wiem jak go transportowac
Ja mam smoczek z nakładką na tą część silikonową czy jakąś, taki był już w opakowaniu.

Cytat:

Idę nadrabiać...
Gratulacje

Cytat:

A i jako doświadczona mama oświadczam, że wole poród sn niż cc

Wielkie gratulacje dla wszystkich rozpakowanych
Super że już w domu . No i fajnie że sn lepsze, bo ja chyba tak będę rodzić , pocieszające to.

Cytat:
Hej mamusie!

Oj to się porobiło. Dpbrze że jakoś sobie radzicie, mam nadzieję że wszystko szybko się ułoży, a teściowa mogłaby sobie darować. Ale to pewnie jedna z tych co wszystko wiedzą najlepiej (tak jak moja, ale jak to ona mówi "nie to że chce się wtrącać, ale")

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Dark lady dziękujemy zobaczysz jakiego przystojniaka będziecie mieli
Głęboko w to wierzę

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie za 100 pkt - do tych co mają GBS +. Czy mówili wam jak długu trzeba brać antybiotyk, ja biorę od poniedziałku i wczoraj przy wypisie dostałam receptę na kontynuację, ale nikt mi nie powiedział jak długo mam brać a baranica nie spytala bo miała zakręcony dzień
Mój doktor powiedział mi że on woli nie robić tych badań na GBS, bo to jest tak że dziś mogę mieć minus a jutro plus, bo to łatwo złapać niestety. I dlatego on woli nie robić żeby w szpitalu profilaktycznie podali mi antybiotyk, bo on uważa że to bezpieczniej i tyle. Oczywiście powiedział że jak chcę to możemy zrobić, ale on nie widzi takiej potrzeby.

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości