Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. 3 4,29%
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. 5 7,14%
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. 3 4,29%
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. 2 2,86%
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. 5 7,14%
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. 3 4,29%
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. 7 10,00%
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! 42 60,00%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-18, 13:55   #1861
8ewus8
Zadomowienie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Ja kupuję wszystko neutralne mimo, że wstepnie chłopak ma być
Pościel do łóżeczka zieloną zamówiłam, ubranka raczej jasne, bluzę fajną kupiłam niedawno w 5-10-15 za 19 zł niebieską, ale dla dziewczynki tez by pasowała jak coś

W ogóle bardzo mnie boli ostatnio biodro/półdupek. Niby czytałam, że to może być rwa kulszowa, która daje o sobie znać w ciąży jeszcze dobitniej, ale raczej opisują, ze to jest o wiele silniejszy ból mogący nawet unieruchomić.
Ja odczuwam jak np. siedzę przez jakiś czas i wstanę, nieraz kroka nie mogę dać, potem się rozchodzę i jest ok.
Wczoraj byłam wieczorem na 20 min spacerze i to samo, nie mogłam dojść do domu.
Mówiłam ginowi o tym, opukał mnie, stwierdził, ze to ucisk jakiś i że będę zyć ma któraś z Was podobnie?
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 13:56   #1862
kism
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Dzień dobry!
W końcu się mój maluch rozkopał Przez tydzień był taki spokojny. Nawet jak słodkie jadłam, to mało co się ruszał. W nd wręcz powiedziałam sobie koło południa, że jak do wieczora mnie porządnie nie skopie, to jadę na IP (tż był w pracy, nawet nic nikomu nie mówiłam, żeby nie denerwować, bo jakieś delikatne ruchy chyba były), ale koło 14 coś pokopał, uff... A od wczoraj znowu wrócił wreszcie do większej ilości kopniaków i dziś od rana też

andzya, izotropia, zdróweczka, niech choróbsko idzie precz! A jak nie chce przejść, to lepiej do lekarza. Teraz już antybiotyk nie jest groźny dla dziecka tak jak w I trym, a czasem choroba może być groźniejsza...

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
KISM miło, że jesteś.
Póki co, to też jeszcze mam w czym chodzić. Rozglądałam się za rzeczami na wiosnę. Nie ma szans, żebym już w swoje dotychczasowe rzeczy weszła. Pewnie będę miała już duży brzuch... i nie mam na siebie pomysłu.

A w jakich ubraniach do tej pory chodziłaś, w jakim stylu? Moim zdaniem na allegro jest czego dusza zapragnie Oj, ale czasem sporo trzeba tam poprzeglądać. A w normalnych też szukałaś czy tylko w ciążowych? Jeszcze mogę podpowiedzieć, że w allegro działa wyszukiwanie niepełnych słów z gwiazdką, tzn. wchodzisz sobie np. w tuniki w zwykłej odzieży (obecnie jest ich 42 tys. ), chcesz oglądnąć takie, które mogą być na ciążę i oprócz sortowania ceną, stanem, kolorem, itp. możesz jeszcze w oknie wyszukiwania wpisać "ciąż*" i znajdzie wszystkie w aukcje, które w tytule mają np. "ciąża", "może być na ciążę", "ciążowy", "ciążowa"... A u tych sprzedawców, co wczoraj pokazywałam też nic Ci się nie podoba? Niektórzy mają po kilka tys. aukcji...
Chociaż jeśli chcesz coś bardziej na wiosnę, to jeszcze trzeba poczekać, żeby było więcej takich aukcji. Ja właśnie też myślę o kupieniu takich tunik na ramiączkach, które mogą być do getrów i w lecie po porodzie jako sukienki będą się nadawać, ale to za jakieś 2 mies. pewnie coś takiego bardziej będą wystawiać.

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Dzisiaj widzimy się z Maleństwem cieszę się podwójnie na tą wizytę, bo wczoraj cały dzień jakoś spokojnie w brzuszku i dzisiaj też go jeszcze nie czułam. Ale staram się nie nakręcać i wytrzymać do 16:15. Może jak coś zjem to się ożywi... hm
Miłego widzenia!

Cytat:
Napisane przez lijuana Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wy juz macie wózki?? jejku no nie wiem co wybrać...tyle tego co myślicie o tym Espiro?? ehh ja narazie mam sakepretki dla małej..a wy juz bodziaki i wogóle ....
Ja mam jeden tylko dlatego, że to były ostatnie sztuki na wyprzedaży (model z 2007), a drugiego takiego spacerówka z fotelikiem, z którego też będę od początku korzystać w formie z fotelikiem sporadycznie w razie potrzeby ciągle szukam. W lutym chyba będę w Wawie w odwiedzinach u brata, to myślę, że jakiś duży sklep (pewnie niejeden ) tam znajdę i coś jeszcze pooglądam. Warszawianki (chyba mamy jakieś), podpowiecie coś?
O Espiro nic nie wiem

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
A teraz pytanie - co kupić na roczek dla chrzesniaka? Tylko nie więcej niż za 100 zł. Mój synek jest wakacyjny, więc większośc prezentów jakie dostał to były ogrodowe zabawki, więc w tym wypadku odpada, bo mają male mieszkanie w miescie.
Macie jakieś sprawdzone pomysły?
Najlepiej zapytać rodziców, co może się przydać Może jakieś zabawki na sznurku, które dziecko może ciągnąc idąc za sobą... Albo z Fisher Price'a są takie różne zabawki z takimi ciekawymi kostkami lub kulkami(w środku różne zwierzątka, kuleczki, itp.), np. żyrafa, a sama te kostki też są dla dzieci ciekawą zabawką.

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
Nic nie robiłam. Od kiedy jestem na L4 jem regularnie, nie denerwuje się pracą, mniej stresów. a tak to w pracy jak zjadłam coś to tylko przekąskę, żadnych obiadów, nie było czasu żeby zjeść coś porządnego.
Co racja, to racja. Może mi też się podniosą Choć nie spodziewam się specjalnie. W ciąży z Maksem byłam w domu od 4 mies., a wyniki leciały na łeb na szyję, choć poza ciążą zawsze w życiu miałam książkowe... Przede wszystkim problem z płytkami miałam, teraz już mi się zaczyna to samo Za parę dni robię następną morfologię...

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam w Black Red White i była przeceniona komoda z przewijakiem na 199 zł i łóżeczko w takiej samej cenie. Gdybym miała miejsce to już by był jeden zakup z głowy, a tak to muszę czekać aż się przeprowadzimy.
W BRW? I to były konkretnie BRW meble (pytam tak bo oni tak jakieś różne serie mają)? Jak byłam w dużym salonie u mnie, gdzie jest też BRW, to mi baba tylko z jakiejś bardzo drogiej firmy pokazała meble niemowlęce, a z BRW powiedziała, że w ogóle nic takiego nie ma jak łóżeczka czy komoda z przewijakiem

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31690790]Mój system odsypiania jest chyba jedyny słuszny. Mąż poszedł, zasnęłam na 3 godziny jeszcze - po ciężkiej nocy, nie umiałam spać, potem wstałam wcześnie... No i mała kaweczka, ratuje mi życie.[/QUOTE]

To już wiesz, czego się trzymać

Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość
Dziewczyny co sądzicie o wanienkach anatomicznych ? Było już coś o nich ?
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...aby-wanna-onda
http://allegro.pl/ok-baby-wanienka-a...062051792.html
I ja odradzam. Jest to pomocne w pierwszych dniach. Potem bardziej przeszkadza niż pomaga.

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
A w ogóle jaka porażka wczoraj! Wybrałam się z przyszłą babcią na oglądanie karet do sklepu i jaka sprzedawczyni była! Myślałam, że się dowiemy czegoś więcej, pokaże nam różne wózki, różne opcje itd. A ona nam powiedziała, że uwaga --> najlepiej sobie poczytać na internecie, co ją zapytałam o coś to nie wiedziała Jak zapytałam czy jest podnoszone oparcie w jednym wózku to Pani --> proszę sobie sprawdzić, ja nie pamiętam. Żebym wiedziała jeszcze jak to sprawdzić
Niestety też często trafiam na sprzedawców, od których ja wiem więcej o wózkach Ale trzeba chodzić i pytać, czasem można trafić na kogoś naprawdę dobrze zorientowanego, kto dużo ciekawych informacji może podać.

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Buuuu, jest mi smutno Zadzwoniłam, żeby się umówić na połówkowe i moja pani dr jest na urlopie. Dopiero badanie będę miała 6 lutego Jeszcze tyle czasu muszę czekać na poznanie płci mojego maleństwa Chyba oszaleję. A najbardziej męczą mnie pytania "co będzie?"
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 13:57   #1863
Gaabbi
Wtajemniczenie

Ja tak nie mam. Męczy mnie natomiast czasami ból kości ogonowej. Ale tak do zniesienia

Wysłałam na pocztę zdjęcie brzuszka

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-01-18 o 14:04
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 14:06   #1864
niunia32
Zakorzenienie

zrobiłam sobie paznokcie.
taki skośny różowy french :P

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 14:17   #1865
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
My na pewno zakupimy wanienkę zwykłą

Na emiala wysłałam fotkę brzuszka Wczesniej jest tez z 17 tc.

Wstawiam fotki zakupionych ubranek
1. Z ciucha zakupione, spodnie z h&m
2. Bodziaki typowo dla dziewczynki od mojej mamy, która to chomikowała, twierdzi ze dla chłopczyka tez moge byc
3. Bodziaki 1 ja kupiłam, 2 siostra-bo twierdzi ze chłopak.
4. Bodziaki z tesco z wyprzedazy
Ślicznościowe!
Cytat:
Ja również mam takie podejście w tym temacie jak Dziewczyny. Teraz czuję się na tyle dobrze, żeby pojeździć po sklepach i przynajmniej określić co chcę kupić. Nie wiadomo jak będzie za miesiąc, dwa. Tak jak Tacca czekam na poznanie płci dzidziusia, a wtedy myślę, że zacznie się już prawdziwe szaleństwo

A to jest koszula, którą sobie kupiłam z myślą o karmieniu dziecka. Myślicie, że się będzie nadawała?
Mój mąż twierdzi, że będzie orgia zakupowa.... Ostatnio jak byliśmy w Smyku, stwierdził, że on sam w takim sklepie głupieje...
Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Pościel do łóżeczka zieloną zamówiłam, ubranka raczej jasne, bluzę fajną kupiłam niedawno w 5-10-15 za 19 zł niebieską, ale dla dziewczynki tez by pasowała jak coś

W ogóle bardzo mnie boli ostatnio biodro/półdupek. Niby czytałam, że to może być rwa kulszowa, która daje o sobie znać w ciąży jeszcze dobitniej, ale raczej opisują, ze to jest o wiele silniejszy ból mogący nawet unieruchomić.
Ja odczuwam jak np. siedzę przez jakiś czas i wstanę, nieraz kroka nie mogę dać, potem się rozchodzę i jest ok.
Mówiłam ginowi o tym, opukał mnie, stwierdził, ze to ucisk jakiś i że będę zyć ma któraś z Was podobnie?
Też tak mam, zwłaszcza jeśli dużo chodzę... Później jak siądę to boli i mam problemy ze wstaniem i zrobieniem kilku kroków. A potem się rozchodzi.
Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
W końcu się mój maluch rozkopał Przez tydzień był taki spokojny. Nawet jak słodkie jadłam, to mało co się ruszał. W nd wręcz powiedziałam sobie koło południa, że jak do wieczora mnie porządnie nie skopie, to jadę na IP (tż był w pracy, nawet nic nikomu nie mówiłam, żeby nie denerwować, bo jakieś delikatne ruchy chyba były), ale koło 14 coś pokopał, uff... A od wczoraj znowu wrócił wreszcie do większej ilości kopniaków i dziś od rana też

A w jakich ubraniach do tej pory chodziłaś, w jakim stylu? Moim zdaniem na allegro jest czego dusza zapragnie Oj, ale czasem sporo trzeba tam poprzeglądać. A w normalnych też szukałaś czy tylko w ciążowych? Jeszcze mogę podpowiedzieć, że w allegro działa wyszukiwanie niepełnych słów z gwiazdką, tzn. wchodzisz sobie np. w tuniki w zwykłej odzieży (obecnie jest ich 42 tys. ), chcesz oglądnąć takie, które mogą być na ciążę i oprócz sortowania ceną, stanem, kolorem, itp. możesz jeszcze w oknie wyszukiwania wpisać "ciąż*" i znajdzie wszystkie w aukcje, które w tytule mają np. "ciąża", "może być na ciążę", "ciążowy", "ciążowa"... A u tych sprzedawców, co wczoraj pokazywałam też nic Ci się nie podoba? Niektórzy mają po kilka tys. aukcji...
Chociaż jeśli chcesz coś bardziej na wiosnę, to jeszcze trzeba poczekać, żeby było więcej takich aukcji. Ja właśnie też myślę o kupieniu takich tunik na ramiączkach, które mogą być do getrów i w lecie po porodzie jako sukienki będą się nadawać, ale to za jakieś 2 mies. pewnie coś takiego bardziej będą wystawiać.
Problem tkwi w tym, że jestem mała i jak będę miała dużego brzucha, te rzeczy, które mi się podobają na zdjęciach mogą na mnie wyglądać wręcz karykaturalnie...
Zawsze lubiłam styl zwany sportową elegancją (prze moją koleżankę z pracy), proste rzeczy, tuniki i getry, sukienki proste i rajstopki plus butki na obcasie ( z butków pewnie będę musiała zrezygnować). Tak do marca kwietnia myślę, że będzie spoko... Na ostatnie 2 miesiące nie mam pojęcia jakie rzeczy sobie sprawić... Z tych letnio wiosennych ubranek jakoś nic mi nie przypada do gustu...
Moje małe jest aktywne głównie wieczorem, ale i to różnie... Ale u mnie jeszcze wcześnie... Myślę, że tak na dobre to dopiero się rozbryka.
Stary 2012-01-18, 14:17   #1866
karola2546
Raczkowanie

Mówiłam ginowi o tym, opukał mnie, stwierdził, ze to ucisk jakiś i że będę zyć ma któraś z Was podobnie?[/QUOTE]

Witajcie dziewczyny!Ja miałam takie bóle na początku ciązy chyba przez dwa miesiące. Miałam wrażenie że misię wsztkie kości rozchodzą. Nie mogłam wstać łóżka. Masakra! Teraz już nie tak często ale jeszcze się zdarzaja takie bóle. Ale mój gin też mówi że to nic groźnego.
karola2546 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 14:18   #1867
Efijy
Rozeznanie

Witam mamusie!

Powiedzcie mi jak tu się nie denerwować, dziś wybrałam się na te badania i tą glukozę mówię pójdę do tej przychodni zrobię i będę mięć z głowy a tu akurat wtedy kiedy ja się tam wybrałam to laboratorium wyjątkowo dziś nie czynne więc będę musiała się tam wybrać jeszcze raz. Na poprawę humoru poszłam do lumpka i udało mi się kupić fajne spodnie dla małego urocze są więc humor wrócił jak nie wiele trzeba na poprawę humor Później wam wrzucę moje ostatni zakupy.

Mam jeszcze pytanie do Was jaki rozmiar pieluch tetrowych kupić 60x 80, 70x80, 80x80 ?
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 14:21   #1868
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Witam mamusie!

Powiedzcie mi jak tu się nie denerwować, dziś wybrałam się na te badania i tą glukozę mówię pójdę do tej przychodni zrobię i będę mięć z głowy a tu akurat wtedy kiedy ja się tam wybrałam to laboratorium wyjątkowo dziś nie czynne więc będę musiała się tam wybrać jeszcze raz. Na poprawę humoru poszłam do lumpka i udało mi się kupić fajne spodnie dla małego urocze są więc humor wrócił jak nie wiele trzeba na poprawę humor Później wam wrzucę moje ostatni zakupy.

Mam jeszcze pytanie do Was jaki rozmiar pieluch tetrowych kupić 60x 80, 70x80, 80x80 ?
ja się zastanawiam nad tymi 70x80 i 80x80, sęk w tym, żeby nie były cienkie tylko takie porządne... Ostatnio same szmaciaki widzę... I ile ich kupić? Ze 20 sztuk?
Stary 2012-01-18, 14:25   #1869
8ewus8
Zadomowienie

Dobrze, ze z tym bólem nie jestem sama, bo już myślałam,że żadna tak nie ma.

Ja pieluchy kupiłam 70x80 dlatego, że kupowałam je w sklepie i pomacałam, że są takie miłe w miarę i grubsze. Kupiłam 20 sztuk, myślę, ze starczy, potem najwyżej się dokupi jakby brakowało.

Na allegro jak przeglądałam to przy niektórych jest napisane "podwójne" czy jakoś tak to wtedy są grube.

Edytowane przez 8ewus8
Czas edycji: 2012-01-18 o 14:29
Stary 2012-01-18, 14:30   #1870
La Monica
La Moderatoiure

Jeszcze raz dzięki za opinie o tej wanience. Podejrzewam, że kupię zwykłą plus foczkę

Cytat:

2. Bodziaki typowo dla dziewczynki od mojej mamy, która to chomikowała, twierdzi ze dla chłopczyka tez moge byc
Cudne bodziaki!

Cytat:
Ja również mam takie podejście w tym temacie jak Dziewczyny. Teraz czuję się na tyle dobrze, żeby pojeździć po sklepach i przynajmniej określić co chcę kupić. Nie wiadomo jak będzie za miesiąc, dwa. Tak jak Tacca czekam na poznanie płci dzidziusia, a wtedy myślę, że zacznie się już prawdziwe szaleństwo

A to jest koszula, którą sobie kupiłam z myślą o karmieniu dziecka. Myślicie, że się będzie nadawała?
Koszula bardzo ładna, spośród takich co oglądałam (szare wory bez wyglądu) to masz najładniejszą

Też chciałabym kupić wszystko (razem z wózkiem) do przełomu luty/marzec. Rodzę na początku maja więc w kwietniu ciężko mi będzie za tym wszystkim chodzić. Meble do pokoju już mamy (poza łóżeczkiem), ma Pan przyjść je złożyć tylko

Cena wyprawki ogółem? Pojęcia nie mam. Jak policzę wszystko (wózek, łóżeczko, artykuły dziecięce i dla mnie, odzież) z meblami nowymi to wyjdzie taki koszmar, że wolę o tym nie myśleć

Gotuję
La Monica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 14:32   #1871
centipede
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ghosst Pokaż wiadomość
Mój system - 3 godziny po jego wyjściu i 1,5 przed powrotem W życiu nie spałam tyle, co teraz. Przed ciążą wystarczało mi 6 godzin w nocy i budziłam się sama, bez budzika po tym czasie. Dziś to nie do pomyślenia nawet.
mam to samo wcześniej też lubiłam pospać, ale teraz pobijam wszelkie rekordy
Cytat:
Nie chcę się wymądrzać, bo nie jestem żadnym autorytetem w sprawach zdrowotnych, ale wg mojego doświadczenia: podczas bólu gardła najważniejsze jest jego nawilżanie. Najlepiej jest pić często wodę z cytryną i miodem. Chodzi o to, że bakterie rozwijające się w gardle uwielbiają suche środowisko. Wszelakie tabletki do ssania, czy syropy mają właśnie za zadanie przede wszystkim nawilżanie gardła (np. poprzez połykanie śliny). W przypadku wody z cytryną i miodem działa to mniej więcej tak, że woda wiadomo nawilża, cytryna- witamina C zwalcza, miód- zatrzymuje nawilżenie
Super, że to napisałaś obudziłam się rano i coś mnie drapało w gardle, więc spróbuję popijać sobie taką miksturkę
Cytat:
Napisane przez tusia85 Pokaż wiadomość
czy ktoś myśłał o pobraniu krwi pępowinowej?
Nie mam zdania na ten temat, także nie pomogę

Cytat:
Co do wanienek, ja mam zwykłą, po chrześnicy brata, jak była u nas w wakacje to 2 razy się w niej kąpała, kupilismy żeby nie przywozili z warszawy swojej.
Kupiłam do tego "foczkę" ale powiem Wam szczerze, ze ta foczka mnie przeraża, mam wrażenie, że z nią będzie jeszcze gorzej, że nie będę umiała na niej położyć dziecka a potem zdjąć.
Gąbkę do wanienki też wziełam mimo,że czytałam o jej minusach, ale stwierdziłam, że przez pierwszy tydzień będę kąpac na tej gąbce właśnie.
Jeśli chodzi o bakterie na tej gąbce to nawet na zamieszczonej do niej instrukcji jest napisane, że po każdym użyciu trzeba moczyć ją 15 min we wrzątku i potem suszymy
ale mając i foczkę i gąbkę myślę na dzień dzisiejszy, że o wiele wygodniej mi będzie z tą gąbką, przynajmniej zanim nie dojdę do wprawy.
Może ja też tak zrobię, że w razie czego kupię tą gąbkę na początek boję się kąpać takiego Maluszka, a raz na jakiś czas będę musiała kąpać sama. A ta foczka to co to jest?

Cytat:
Właśnie... Nie wiem czy np. w maju będę zdolna do zakupów... Trochę kupuję... Prawdziwe szaleństwo zacznie się jak poznam płeć dzidziusia.
my mamy w planach skompletowanie większości rzeczy dla Dominisi w ciągu najbliższych dwóch miesięcy, właśnie z tego powodu co piszesz teraz mnie zakupy cieszą a koleżanka zostawiła to sobie na ósmy miesiąc i kiepsko było a później zostanie nam pranie, układanie, prasowanie i wyprawka dla mnie

Cytat:
Ja ostatnio bombarduje lumpki.
Tak słodkie rzeczy tam pokupowałam, najfajniejsze w tych malutkich ubrankach jest to, że nie są w ogóle zniszczone, chociaż ja jakoś nie mam odwagi kupić body czy kaftaników, kupuję raczej takie wierzchnie ubranka, spodenki czy bluzy, ostatnio kupiłam taki super sweterek za 3 zł
ja też ostatnio bombarduje lumpki można tyle pięknych rzeczy kupić!
Cytat:

Piękne rzeczy

Cytat:

Mam nadzieję, że ból Ci szybko przejdzie!

Kism super, że Kaj w końcu się rozruszał i dziękuję, że napisałaś o tej *, bo nie wiedziałam o tym, a bardzo mi to ułatwi poszukiwania
Stary 2012-01-18, 14:33   #1872
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
ja się zastanawiam nad tymi 70x80 i 80x80, sęk w tym, żeby nie były cienkie tylko takie porządne... Ostatnio same szmaciaki widzę... I ile ich kupić? Ze 20 sztuk?
Tak też się zastanawiam chciałam kupić właśnie 20szt ale nie wiem jaki rozmiar wybrać tak wogóle to chyba zamówię na allegro bo u mnie to różnica w cenie jest dość duża nawet doliczając koszt wysyłki
Stary 2012-01-18, 14:34   #1873
asiula_n
Rozeznanie

Hmm... internet mi dzisiaj dziwnie działa, więc teraz tak tylko szybciutko przeczytałam.

Dziękuję za podpowiedzi co do prezentu, jutro wybieram sie do sklepu z zabawkami wiec rzuce okiem na wszystkie opcje. Z pytaniem do rodzicow to raczej nie bardzo, bo to trochę taki typ "Ą, Ę" i ciężko sie z nimi gada, sami kupują dziecku zabawki z naprawdę wysokiej półki i wole nie ryzykować, że powiedzą jakiś konkret, na który mnie nie będzie stać

Oki, mam dzis koledę wiec ide się (i otoczenie) ogarnąć
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 14:35   #1874
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość
Cena wyprawki ogółem? Pojęcia nie mam. Jak policzę wszystko (wózek, łóżeczko, artykuły dziecięce i dla mnie, odzież) z meblami nowymi to wyjdzie taki koszmar, że wolę o tym nie myśleć
Ja też wolę się nie zastanawiać...
Stary 2012-01-18, 14:35   #1875
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:

mój gin to tez olał, a położna kazała siadać na piłke tą dużą gimnastyczną dmuchaną i krążenia biodrami że to pomoże, rozrusza tez krocze i biodra

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 14:37   #1876
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Tak też się zastanawiam chciałam kupić właśnie 20szt ale nie wiem jaki rozmiar wybrać tak wogóle to chyba zamówię na allegro bo u mnie to różnica w cenie jest dość duża nawet doliczając koszt wysyłki
U mnie podobnie... Zdaje mi się, że w ogóle dużo rzeczy kupię na all.
Stary 2012-01-18, 14:37   #1877
8ewus8
Zadomowienie

centipede
http://allegro.pl/praktyczny-fotelik...057231076.html
Stary 2012-01-18, 14:43   #1878
Tacca
Zakorzenienie

Strasznie mnie dziś gania na siku... W nocy musiałam wstawać, bo pęcherz mnie bolał od naporu...

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Zadzwoniłam do gina.. Wizyta jutro o 16.20...
Stary 2012-01-18, 14:59   #1879
_agata
Zakorzenienie

Cytat:

Zadzwoniłam do gina.. Wizyta jutro o 16.20...
Ja dziś na 16.20

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 15:02   #1880
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Persephone, a Wy kiedy macie połówkowe?
Nie wiem, wizytę mam 31.01, ale wtedy raczej nie będzie połówkowego, więc też gdzieś w lutym.

ghosst ja też teraz dużo więcej śpię niż kiedyś, kiedyś to mi wystarczyło 6 godzin, a teraz to bym wyglądała jak zombie po tylu.

Jeśli chodzi o badanie krwi, to u mnie zawsze jest medytacja nad żyłami, skąd by tu pobrać, zawsze muszę pracować ręką, żeby się można było wbić. Ale mam tak od dziecka, jak byłam mała to mi się wbijali w nadgarstek (buuu jak bolało )

Kurcze chyba jednak na koncercie nie będzie krzesełek... Jak będzie dużo ludzi, to nie będzie Muszę jeszcze raz w takim razie przemyśleć sprawę, bo nie wiem, czy wystoję cały koncert, obawiam się, że nie Ale pójdę i spytam, czy byłaby gdzieś możliwość z boku przysiąść...

8ewus8 ja mam podobny ból. Wprawdzie początkowo myślałam, że to biodro, ale właśnie od tyłka strony. Czasami jak mnie przeszyje ten ból, to mam wrażenie, że się przewrócę.

Jeśli chodzi o ubrania, to mi akurat stan ciąży w niczym nie przeszkadza, bo bardzo lubię styl: wąskie spodnie/legginsy+dłuższa bluzka czy sweter i dodatkowo baaaardzo lubię bluzki odcinane pod biustem i tuniki. Większy problem mam po domu, nie umiem dostać fajnego dresa, który nie łapałby kociej sierści Więc chodzę w spodniach od piżamy.
A na lato już się cieszę, bo uwielbiam sukienki, takie pseudoromantyczne, też odcinane pod biustem we wszelakie kwiatuszki i takie tam zwiewne różne materiały, więc będzie mi fajnie pasować do brzuchola.

Co do krwi pępowinowej, niestety nie stać mnie na to, to jednak dla mnie zbyt droga sprawa.

Co do siku, ja mam okropnie po prostu ostatnio. W nocy wstaję po 2-3 razy, a najgorsze jest, że zawsze mi się chce zaraz po zaaplikowaniu luteiny Na szczęście już ją kończę.

Dziewczyny, kupiłam zieloną soczewicę. Na opakowaniu jest napisane, że gotować ją 10 minut, jak na mój gust to trochę krótko.
Mam ją wcześniej moczyć? I ile wg Was gotować? Potrzebują ją do dwóch dań: makaronu i pulpecików.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 15:13   #1881
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
U mnie podobnie... Zdaje mi się, że w ogóle dużo rzeczy kupię na all.
Ja to raczej nie mam szczęścia w kupowaniu na allegro ale ceny kuszą
Stary 2012-01-18, 15:25   #1882
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Ja dziś na 16.20
No to jeszcze godzinka! Kciuki trzymam!
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31695601]Nie wiem, wizytę mam 31.01, ale wtedy raczej nie będzie połówkowego, więc też gdzieś w lutym.

Jeśli chodzi o badanie krwi, to u mnie zawsze jest medytacja nad żyłami, skąd by tu pobrać, zawsze muszę pracować ręką, żeby się można było wbić. Ale mam tak od dziecka, jak byłam mała to mi się wbijali w nadgarstek (buuu jak bolało )

Kurcze chyba jednak na koncercie nie będzie krzesełek... Jak będzie dużo ludzi, to nie będzie Muszę jeszcze raz w takim razie przemyśleć sprawę, bo nie wiem, czy wystoję cały koncert, obawiam się, że nie Ale pójdę i spytam, czy byłaby gdzieś możliwość z boku przysiąść...

Jeśli chodzi o ubrania, to mi akurat stan ciąży w niczym nie przeszkadza, bo bardzo lubię styl: wąskie spodnie/legginsy+dłuższa bluzka czy sweter i dodatkowo baaaardzo lubię bluzki odcinane pod biustem i tuniki. Większy problem mam po domu, nie umiem dostać fajnego dresa, który nie łapałby kociej sierści Więc chodzę w spodniach od piżamy.
A na lato już się cieszę, bo uwielbiam sukienki, takie pseudoromantyczne, też odcinane pod biustem we wszelakie kwiatuszki i takie tam zwiewne różne materiały, więc będzie mi fajnie pasować do brzuchola.

Co do krwi pępowinowej, niestety nie stać mnie na to, to jednak dla mnie zbyt droga sprawa.

Co do siku, ja mam okropnie po prostu ostatnio. W nocy wstaję po 2-3 razy, a najgorsze jest, że zawsze mi się chce zaraz po zaaplikowaniu luteiny Na szczęście już ją kończę.

Dziewczyny, kupiłam zieloną soczewicę. Na opakowaniu jest napisane, że gotować ją 10 minut, jak na mój gust to trochę krótko.
Mam ją wcześniej moczyć? I ile wg Was gotować? Potrzebują ją do dwóch dań: makaronu i pulpecików.[/QUOTE]
Nigdy nie gotowałam soczewicy...

To sikanie jest wykańczające.

Z żyłami nie mam problemów, zawsze byłam żylasta.

Mąż ma odebrać wyniki badań, oby pamiętał.
Stary 2012-01-18, 15:33   #1883
_agata
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31695601]
[/QUOTE]

Wiesz, ja mam żyły jak ołówek grube, nigdy nie ma problemu, ale pracować ręką i tak muszę. Normalne

A co do krwi pępowinowej, to opinie są podzielone. Warto poczytać, wyrobić sobie opinię i podjąć decyzję. Jak kogoś stać i uzna, że warto, to może się zainteresować. Jak kogoś nie stać, to powie, że fanaberia
Ja nic nie napiszę, bo będzie jak zwykle

o
Stary 2012-01-18, 15:37   #1884
Konto usunięte

Cytat:
To sikanie jest wykańczające.

No najgorsze jest w nocy, a jak tak nie pójdę, to potem mnie budzi tak ból, że mi się płakać w kibelku chce...
Nie miałam z tym wcześniej aż takiego problemu. Zaczęłam nawet spać w skarpetkach, jakby to miało w czymś może pomóc, sama nie wiem...

I jeszcze będę się rozglądała za jakimś lepszym kremem w przyszłym miesiącu. Obecnie stosuję Ziajkę, ale chcę coś innego, na brzuch i piersi (włącznie z sutkami), bo wszystko mam przesuszone (mimo codziennej pielęgnacji). Jak macie jakieś typy, to bardzo proszę o sugestie, najlepiej tak do 50 zł.

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:
A co do krwi pępowinowej, to opinie są podzielone. Warto poczytać, wyrobić sobie opinię i podjąć decyzję. Jak kogoś stać i uzna, że warto, to może się zainteresować. Jak kogoś nie stać, to powie, że fanaberia
No mnie nie stać, więc nie mam nad czym dywagować To samo z położną, nie stać mnie na wynajęcie jej do porodu. Ale nie uważam też, że to fanaberie.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 15:39   #1885
_agata
Zakorzenienie

Pęcherz trzeba wypróżniać kiedy czujemy potrzebę. Trzymanie może zakończyć się np. zapaleniem. A ktoś kto miał, wie co to znaczy. Lepiej biegać co 10 minut do wc niż mieć zapalenie pęcherza.

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31696260]No najgorsze jest w nocy, a jak tak nie pójdę, to potem mnie budzi tak ból, że mi się płakać w kibelku chce...
Nie miałam z tym wcześniej aż takiego problemu. Zaczęłam nawet spać w skarpetkach, jakby to miało w czymś może pomóc, sama nie wiem...

I jeszcze będę się rozglądała za jakimś lepszym kremem w przyszłym miesiącu. Obecnie stosuję Ziajkę, ale chcę coś innego, na brzuch i piersi (włącznie z sutkami), bo wszystko mam przesuszone (mimo codziennej pielęgnacji). Jak macie jakieś typy, to bardzo proszę o sugestie, najlepiej tak do 50 zł.[/QUOTE]

A próbowałaś zrobić peeling? Tak 2-3 dni pod rząd. A po tym nałożyć na skórę grubą warstwę kremu i poczekać aż się wchłonie. Nadmiar wsmarować lub zetrzeć.
Mnie pomogło na suchą skórę na plecach.

o
Stary 2012-01-18, 15:42   #1886
Konto usunięte

Cytat:
A próbowałaś zrobić peeling? Tak 2-3 dni pod rząd. A po tym nałożyć na skórę grubą warstwę kremu i poczekać aż się wchłonie. Nadmiar wsmarować lub zetrzeć.
Mnie pomogło na suchą skórę na plecach.
Nie, ale o ile na brzuchu zrobiłabym, o tyle na piersiach bym się już trochę bała... Choć mam taki nawet drobny peeling.. Pewnie byłoby to dobre rozwiązanie.
Stary 2012-01-18, 15:48   #1887
Tacca
Zakorzenienie

Wygląda na to, że zdążę zagruntować sufit w łazience zanim mąż wróci... Dobrze, że mała...
Stary 2012-01-18, 15:52   #1888
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Na ostatnie 2 miesiące nie mam pojęcia jakie rzeczy sobie sprawić... Z tych letnio wiosennych ubranek jakoś nic mi nie przypada do gustu...
Ale właśnie wiosenno-letnich większy wybór to myślę, że dopiero za jakieś 2 mies będzie Przy zakupach na allegro zawsze ten plus, że nawet jak już nie będzie sił, żeby łazić po mieście, to te zakupy robisz siedząc w fotelu

Cytat:
Cytat:
Yyyy... Nie mam pojęcia jaki rozmiar, takie żeby były przyjemne w dotyku... Teściowa jakieś "specjalne najlepsze" kupowała mi dla Maksa Teraz też ją zapytam, gdzie to było, bo coś kojarzę, że u jakiejś znajomej.
Ja wezmę 30 szt. Zostać może, byleby nie brakło... A jak zostaną, to są super na szmaty. A tak to uleje się maluchowi, bach do prania!, przy następnym jedzeniu pocieknie po brodzie, bach do prania!, przy przewijaniu poleci siku (oj, chłopcy mają niezły zasięg czasem ), bach do prania! I tak kilka pieluch dziennie spokojnie może się brudzić...

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
dziękuję, że napisałaś o tej *, bo nie wiedziałam o tym, a bardzo mi to ułatwi poszukiwania
Proszę! Cieszę się, że komuś pomogłam

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31695601]Większy problem mam po domu, nie umiem dostać fajnego dresa, który nie łapałby kociej sierści Więc chodzę w spodniach od piżamy. [/QUOTE]

Ja mam te spodnie, baaardzo wygodne, zwykła bawełna, lekko elastyczne, ale nie wiem jak z łapaniem siersci
http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-dr...038426807.html

Cytat:
Ja to raczej nie mam szczęścia w kupowaniu na allegro ale ceny kuszą
Oj, kuszą Liczę się z tym, że czasem coś odeślę. Nawet jeśli stracę coś na kosztach przesyłki to jest i tak duuużo taniej niż w sklepach. Z tunik/bluzek/sukienek na allegro najdroższe wybierałam po 30 zł, a w sklepiej ostatnim co byłam, to najtańsze po 95 zł
Stary 2012-01-18, 15:55   #1889
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Ja mam te spodnie, baaardzo wygodne, zwykła bawełna, lekko elastyczne, ale nie wiem jak z łapaniem siersci
http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-dr...038426807.html

O no proszę, wczoraj oglądałam coś u tego użytkownika...
Na razie zaszalałam z zakupami, ale być może się zdecyduję, bo wyglądają porządnie.
Stary 2012-01-18, 16:10   #1890
kism
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31696260]I jeszcze będę się rozglądała za jakimś lepszym kremem w przyszłym miesiącu. Obecnie stosuję Ziajkę, ale chcę coś innego, na brzuch i piersi (włącznie z sutkami), bo wszystko mam przesuszone (mimo codziennej pielęgnacji). Jak macie jakieś typy, to bardzo proszę o sugestie, najlepiej tak do 50 zł[/QUOTE]

Palmers
Jak nie znajdziesz w aptece, to na allegro jest, np.:
balsam (ma specyficzny zapach, nie każdemu może się podobać) - http://allegro.pl/palmers-balsam-na-...060844840.html
masło na brzuch (zapach rewelacyjny, można by je jeść, nie słyszałam, żeby się komuś nie podobał) - http://allegro.pl/palmers-maslo-kaka...063526426.html
Ja balsamem smaruję też piersi

Cytat:
No co Ty, dawaj! Ja jestem ciekawa, czy się decydujesz! Ja jeszcze nie mam opinii, muszę poczytać więcej. Gdybym była na 100% przekonana, to byłabym w stanie wziąć pożyczkę na to pobranie, potem te koszty roczne już takie duże nie są. Ale słyszałam też takie opinie, że to żyła złota dla banków krwi, że tak naprawdę mało są jeszcze zbadane te wszystkie możliwości (oczywiście za 5, 10, 15 lat może być zupełnie inaczej), że taka ilość krwi to i tak w razie potrzeby dla dorosłego będzie za mała na wyleczenie, tylko dla dziecka do 30 kg, itp.

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31696674]O no proszę, wczoraj oglądałam coś u tego użytkownika...
Na razie zaszalałam z zakupami, ale być może się zdecyduję, bo wyglądają porządnie.[/QUOTE]

Ja mam od nich sporo rzeczy - bluzki, spódnicę, spodnie w kantkę, legginsy. Tylko jedne legginsy z wiskozy były kiepskie, wczoraj czy przedwczoraj pisałam, reszta rewelacyjna. Zwłaszcza bluzki super wygodne (http://allegro.pl/sliczna-bluzka-cia...040368213.html), nie zwijają się na placach jak wiele innych, a do tego niezła cena i wybór kolorów.

Aaaa! I jeszcze co do pieluch, jak się zdarzy jakieś większe odparzenie, to taką pieluchę tetrową tniemy na mniejsze kawałki (oj, wtedy też dużo jest potrzebne) i używamy do przecierania pupy zamiast mokrych chusteczek, mocząc w przegotowanej wodzie lub rumianku.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości