Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-18, 19:54   #1411
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Ja też miałam przejścia na fotelu ortodontycznym -dlatego decyduje się na nieużywanie smoczka. Trzeba będzie pewnie trochę postarać się żeby inaczej uspokoić maleństwo-ale moja siostra dała radę więc ja mam nadzieję że też będzie ok.
To też jest rozwiązanie muszę pomyśleć
Stary 2012-01-18, 19:55   #1412
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
ja mam powazniejszy dylemat :P:P:P
Jan Krzysztof K
Czy Gabryś Jan K :P:P:P
ja wybrała bym Jan Krzysztof K

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 19:55   #1413
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja też mam czasami dołki ale odpukać...ostatnio mniej...nie mam czasu ciągle skupiam się na tych skurczach, lekach i leżeniu to mi siedzi w głowie teraz...aby Tymonka jak najdłużej zatrzymać w brzuszku i aby był zdrowy i dobrze rozwinięty...ale pewnie przyjdzie mega zwała jeszcze nie raz!

Ja też się martwię wagą! mąż mnie pociesza...ale cóż jesteśmy kobietami i taka nagła ( mimo wszystko ) zmiana naszego ciała ma prawo nas smucić i martwić czy wrócimy do formy? ale ja wierzę, że na pewno tak będziei już latem na odchowalni będziemy się chwalić jak ładnie lecą kg. Trzymam kciuki za to

* Co do naszych mam to ja z moją mam dobre stosunki kochamy się bardzo...ale nikt tak jak mama nie działa mi na nerwy!
w 5 min... a czasem nawet jednym słowem potrafi mnie zagotować
ma zupełnie inne podejście do wszystkiego...stara się pomaga i bardzo jestem za to wdzięczna...ale dostaje tone sms-ów typu:
-" córcia leż...nie chodź masz leżeć! "- przecież ja to wiem...i nic innego nie robię
czasami nawet jak otwieram mamie drzwi to już w drzwiach mówi :
-"a ty nie powinnaś leżeć?" hehehe- niby jak mam drzwi otworzyć i np. kawę zrobić??
a dziś jak powiedziałam, że muszę kupić spirytus i gaziki do pępuszka...to w szoku była i mówi że spirytus poparzy i będzie małego piekł... że fiolet muszę kupić!!! i nie da sobie wytłumaczyć!i się sprzecza
ale najgorsze to to czarne myślenie...nigdy nie słyszę...zobaczysz będzie dobrze leż i odpoczywaj... tylko leż bo inaczej coś się stanie...mojej znajomej córka nie leżała...i ble ble ble.... czarny scenariusz
no zawsze jest czarny koniec....nie cierpię tego! i nie mogę tego słuchać!

ah ponarzekałam na moją mamcię ale i tak ją kocham!

Wiecie co właśnie zjadłam??... cytrynę całą! z miodem , kiwi mandarynkę i jabłko! ale cytryna najlepsiejsza
Ja i moja mama.... różnei to bywało.. ale stwierdzam.. moja mama moim najlepszym przyajcielem
Stary 2012-01-18, 19:57   #1414
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

A ja na temat mojej mamy nie będę się wypowiadała bo szkoda mi słów.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-18, 19:58   #1415
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
ja wybrała bym Jan Krzysztof K
Ja też ale mój TZ nie chce dać synowi na imię po swoim ojcu
A ciężko abym wpływała na niego presjami od mojej i jego mamy
dlatego na razie stoi na Gabrysiu... dam mu na drugie Jan po moim tacie i tyle będzie
Bo na razie nic innego nei jestem w stanie wymyśleć Franciszki, Julki, i inne T nie pasują bo takei staroświeckie.. z kolei ja Dorianów ani Florianó ani Oliwierów jakoś nie mogę strawić
Stary 2012-01-18, 20:00   #1416
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
ja po wczorajszej wizycie troche jestem zdołowana, ze mna i z dzidzia ok, ale mój lekarz prowadzący "zepsuł się" - ma bardzo poważne problemy zdrowotne - i na początku lutego ma miec operację, co zmusza mnie na 7 tyg. przed terminem na szukanie nowego lekarza, który mnie do porodu dociągnie

lećcie załatwiać, potem mniej formalności będzie do załatwienia
A lekarz Ci nikogo nie polecił do kogo pójść? W przychodniach to pewnie długie terminy oczekiwania? Przynajmniej w Bielańskim jak ja chciałam się wbić w połowie ciąży...
I tak właśnie zrobię z tymi papierami, muszę to w lutym załatwić

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
Hej kobitki Trochę mnie nie było i ciężko Was nadgonić- kolejny wątek zaczęłyście U mnie sesja w toku, pisanie prac, zaliczenia, egzaminy, do tego dochodzi mój Adaś i czasu brakuje Do rozwiązania zostało już niewiele...strach się bać A z nowości- mam bakterię (badanie wymazu z pochwy i odbytu w 36 tc wskazało na jej obecność) i podczas porodu muszę dostać antybiotyk, aby z dzidzią było wszystko ok. Tutaj jest więcej na ten temat:
http://www.paciorkowiec.pl/
Na wizycie byłam w piątek, 13-go, kolejna już po 2 tygodniach, mam się stawić z ostatnimi już badaniami( morfo, kwas moczowy, hbs), a potem zostanie już tylko wyczekiwać:ehem :
Powiem Wam, że żylaki TAM dają mi się we znaki, biorę jakieś suplementy na tę okoliczność, ale nie czarujmy się- guzik to daje Aguska- ty chyba kiedyś o nich pisałaś?? Jak sobie z nimi radzisz? Bo ja mam problem z długim staniem, czy nawet siedzeniem, już się boję, co będzie po porodzie, chyba że ładnie pękną i ich nie będzie?? Oby..
żeby wszystko się układało tak jak trzeba. I czekamy na wieści z porodówki, bo Pani chyba pierwsza

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ja dzisiaj raczej podczytujaca... nie mam weny do pisania... straszny dolek mnie ogarnal psychiczny, pobeczalam cale przedpoludnie i teraz troche mi lepiej.
Właśnie nadrabiałam wątek i widziałam, że kogoś ważnego mi tu brakuje Nu, nu emigra! Jeszcze tylko troszkę Damy radę. A ja z wagą już Cię doganiam, więc nie jesteś sama i nie ma co się tym przejmować. Kolejny wątek będzie na zgubienie wszystkiego i nie ma, że nie!
Mój brat też się wczuł w rolę - jest młodszy ode mnie o rok i siedzi teraz po technikum na stażu marnie płatnym, ale stara się do Straży Granicznej i ten staż może mu to ułatwić - i jak wracałam z domu do Warszawy to przyszedł do mnie i mi wcisnął kasę, żebym sobie coś kupiła, bo on mi chciał jakiś ciuch kupić, ale nie wiedział jaki. Byłam mile zaskoczona a że chrzestnym on zostanie to wie, bo to mój jedyny brat, więc inaczej sobie nie wyobrażam.

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Evcia no my tez jeszcze bez ślubu i będę musiała wziąć ten świstek z USC.
O to nie jestem sama ja też zamierzam to załatwić - dobrze, że gdzieś wyczytałam, że można, bo nie wiedziałam...

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Hej laseczki,
czytam na biezaco ale malo pisze bo ciagle pracuje i w dodatku ostatnio naprawde mam co robic.
Czuje sie swietnie (oprocz zgagi) choc juz nie lekko W 29 tyg mam 8.5kg na plusie. Brzuch wystaje coraz mocniej i Ania dokazuje rozkosznie Mysle ze lezy glowa w dol wiec pewnie te ruchy ktore czuje w okolicach pepka i po bokach to jej wierzgajace nozie.
Super, że dobrze się czujesz

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
mi tez sie dzis nie chce pisac jakos, jutro mam wizyte o 8.30 ciekawe co mi lekarz powie
będzie dobrze. Czemu miałoby nie być

Jestem jakaś zagubiona w akcji zawiechy łapię i znów mi się nic nie chce - jak zawsze!

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 20:02   #1417
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ja też mam czasami dołki ale odpukać...ostatnio mniej...nie mam czasu ciągle skupiam się na tych skurczach, lekach i leżeniu to mi siedzi w głowie teraz...aby Tymonka jak najdłużej zatrzymać w brzuszku i aby był zdrowy i dobrze rozwinięty...ale pewnie przyjdzie mega zwała jeszcze nie raz!

Ja też się martwię wagą! mąż mnie pociesza...ale cóż jesteśmy kobietami i taka nagła ( mimo wszystko ) zmiana naszego ciała ma prawo nas smucić i martwić czy wrócimy do formy? ale ja wierzę, że na pewno tak będziei już latem na odchowalni będziemy się chwalić jak ładnie lecą kg. Trzymam kciuki za to

* Co do naszych mam to ja z moją mam dobre stosunki kochamy się bardzo...ale nikt tak jak mama nie działa mi na nerwy!

ma zupełnie inne podejście do wszystkiego...stara się pomaga i bardzo jestem za to wdzięczna...ale dostaje tone sms-ów typu:
-" córcia leż...nie chodź masz leżeć! "- przecież ja to wiem...i nic innego nie robię
-"a ty nie powinnaś leżeć?" hehehe- niby jak mam drzwi otworzyć i np. kawę zrobić??

a dziś jak powiedziałam, że muszę kupić spirytus i gaziki do pępuszka...to w szoku była i mówi że spirytus poparzy i będzie małego piekł... że fiolet muszę kupić!!! i nie da sobie wytłumaczyć!i się sprzecza
ale najgorsze to to czarne myślenie...nigdy nie słyszę...zobaczysz będzie dobrze leż i odpoczywaj... tylko leż bo inaczej coś się stanie...mojej znajomej córka nie leżała...i ble ble ble.... czarny scenariusz

Wiecie co właśnie zjadłam??... cytrynę całą! z miodem , kiwi mandarynkę i jabłko! ale cytryna najlepsiejsza
jezu jak bym swoja matkę słyszała i codzienne telefony jak sie czujesz? no jak kurna mam sie czuć!
Stary 2012-01-18, 20:20   #1418
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Jak lepiej pasuje Krystian Łukasz W. czy może Michał Łukasz W. ? a może początkowe Patryk Łukasz W. ?

a z tymi ciuszkami to sama nie wiem wezmę pośrednie i będzie ok
Mi osobiscie najbardziej sie podoba Michał Łukasz
Cytat:
Ja też miałam przejścia na fotelu ortodontycznym -dlatego decyduje się na nieużywanie smoczka. Trzeba będzie pewnie trochę postarać się żeby inaczej uspokoić maleństwo-ale moja siostra dała radę więc ja mam nadzieję że też będzie ok.
Przyznam,ze tez coraz czesciej mysle o tym, aby Mlodego wychowac bez smoka. Ciekawa tylko jestem jak to wyjdzie w praktyce. A Twoja siostra miała jakies patenty? dlugo musiala "walczyc"?
Cytat:

no nie,ladny miks))) naszło Cie na owocki?
Ja tez uwazam, ze nasi rodzice sa czasem nadopiekunczy, bo poprostu sie o nas martwia. Bywa to niestety dosyc drazniące i na dluzsza mete moze doprowadzić do spięć. Przyznam, ze ja chciałabym być takim rodzicem jak moj tato. nie znam drugiej tak wyrozumiałej osoby jest jednoczesnie moim najlepszym przyjacielem. Wiem, ze nie ma rzeczy ktorej by dla mnie(i siostry) nie zrobil. Ciesze się bardzo ,gdy sie widzimy, czesto rozmawiamy przez tel(300km robi swoje)...

Czesto mysle sobie o tym jakim sama bede rodzicem, czy bede zawsze wiedziala jak sie zachowac, co odpowiedziec. Tak naprawde tyle dylematow pewnie bedzie po drodze
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 20:27   #1419
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Czesto mysle sobie o tym jakim sama bede rodzicem, czy bede zawsze wiedziala jak sie zachowac, co odpowiedziec. Tak naprawde tyle dylematow pewnie bedzie po drodze
Też czasem nachodzą mnie takie myśli. O ile z maluchem można sobie łatwiej poradzic, to czy jak moje dziecko wejdzie w ten głupi wiek dojrzewania, dam sobie radę (tak jak moja mama ze mną). ale to jeszcze daleka przyszłość, jesli uda mi się nawizać dobry kontakt i bliskość z dzieckiem, to myślę, że będzie dobrze

A jeśli mowa o imionach, to nasza Ewelinka będzie chyba Ewelina Maria F.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 20:35   #1420
cziqua
Zadomowienie

u mnie jak brzuch okaże się synem to prawdopodobnie będzie
Kordian Piotr S******ski Piotruś po moim tatusiu :P a Kordian podobało mi sie jak jeszcze w ciąży nie byłam a wczoraj tż mówi jak będzie napastnik to będzie Kordian i nie musimy iśc na żaden kompromis bo ja jestem za

Co do mam to moja też najlepszą psiapsiółą mogępogadac o wszystkim o kłótniach z tż , o wątpliwościach różnych itd kiedyś nawet jak byłam z innym facetem przed Sebastianem jeszcze i tak pechowo pękła nam gumka i spóźniał się okres to mama była pierwsza której o tym powiedziałam ( a to w liceum było na dzidzi dla mnie za wcześnie) i mama leciała mi po test ciążowy i razem ze mną zestresowana w łazience czekała na wynik ogólnie jest cudowną osobą i dlatego chcę żeby była ze mną na porodówce ogólnie życzę każdemu takiego kontaktu z rodzicami jaki ja mam chociaż zdrażnic potrafi mnie czasem nieziemsko mój mąż się śmieje zawsze jak mama ma przyjśc że sanepid idzie a jak jeszcze z moja babcią to Seba się z domu ewakuowac chce ale gada tak w żartach serio to na teściów złego słowa nigdy nie powiedział i nie da sobie nic złego na nich powiedziec zresztą moi rodzice czesto stają po jego stronie a mnie się obrywa no ale jedyny zięc

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 20:37   #1421
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

zdecydowałam, że Krystian odpada - będzie albo Patryk albo Michał

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-18, 20:39   #1422
negila
Rozeznanie

Cytat:
uzywalam go moze z dwa tygodnie, ale nie sluzy mi.... bylabym w stanie znosic ten smrod, gdyby cos dawal, a mnie po nim tak brzuch swedzial ze myslalam ze do malej sie dodrapie nic nie nawilzal nawet... zmienilam na rossmannowski spowrotem i jak reka odjal swedzenie ...

ale jesli Twoja skora jest po nim lepsza i nawilzona to jest jeszcze wersja tego balsamu ale bezzapachowa (w nazwie musi byc fregrence free)
w drugi juz nie będę inwestować, zachęciły mnie dobre opinie ale o smrodzie nic nie było po pierwszym użyciu od razu poleciałam bo rossmanowski wynalazek

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dzien dobry!
Dzis sa moje imieniny,wiec musze isc do sklepu,nabyc produkty i cos upiec dla domownikow.Tylko jeszcze nie wiem co.Milego dnia!
Gosiu wszystkiego najlepszego

Ja też dzisiaj świętuję i przy okazji dziękuję za życzenia dla forumowych Małgorzat

ona10101 trzymam kciuki a ty odpoczywaj i dbaj o siebie jak najwięcej

Jolka twój mąż wypija dwa piwka a potem wsiada w samochód i jedzie do pracy?? widzisz chociażby dzisiejsza sytuacja jest dobrym przykładem tego że powinien trochę przystopować.

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy tez tak macie czasami ze zalezy jak dzidzia ulozona, to nie mozecie az chodzic swobodnie?miewalam juz tak ale dzis to wybitnie chodzic az nie moge
tak czasem tak i ja mam. ost tak mnie parło że ledwo nogami przebierałam a nast dnia zupełnie przeszło.
Na ogół leży bokiem z nogami w prawą stronę przy czym moje żebra są tak poobijane... że też go pięty nie bolą

spakowałam dzisiaj pół torby do szpitala, czuję sie troszkę spokojniejsza choć pewnie i tak ją jeszcze 20 razy przepakuję
i otworzyłam te najmniejsze huggisy- jakie one są malutkie!!

negila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 20:50   #1423
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość

Jolka twój mąż wypija dwa piwka a potem wsiada w samochód i jedzie do pracy?? widzisz chociażby dzisiejsza sytuacja jest dobrym przykładem tego że powinien trochę przystopować.
no co Ty on nie jeździ po pijaku za żadne skarby nawet po jednym piwie nie jedzie. A wypił dwa jak wrócił z pracy (nocki ma wraca po 6 i wtedy od razu je pije...więc odstęp czasowy jest bo do pracy ma na 18 )

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-18, 21:11   #1424
desia888
Wtajemniczenie

A ja sie wykapalam i dzielnie posmarowalam clotrimazolem
I nic kompletnie nie poczulam, a to juz z 20 min wiec juz chyba nie bedzie piec?
Mam nadzieje!

Negila-najlepsze zyczenia z okazji imienin

powiem Wam ze czasami musze sama siebie hamowac bo z rozpedu mozna naprawde byc taka marudzaca i niezadowolona mama
A juz w szczegolnosci jak samemu jest sie zmeczonym, chorym czy po prostu ma sie gorszy dzien i wtedy najlatwiejsza rzecza pod sloncem jest odreagowanie na dziecku wiec trzeba bardzo sie pilnowac!
Czasami trzeba sie zatrzymac i przeanalizowac swoje wlasne zachowanie

Uciekam juz na film i dzisiaj na pocieszenie mam loda
Dobranoc

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-01-18 o 21:14
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 21:21   #1425
aaagga
Raczkowanie

właśnie wróciłam od wizyty u ginka w klinice, i tak:
Dominik w 33tc ma 2700g!!! ale ginek mówi że to rozmiar XL po mamusi
mnie bardzo boli pęcherz i cewka moczowa, ale brałam już monural i biorę furaginum i dupa, jutro dam na posiew jeszcze mocz i zobaczymy ale ginek obstawia jakąś inna przyczynę (np mój cewnik) i w związku z tym jak mi nie przejdzie to mam się za tydzień w piątek stawić do kliniki na badania, ewentualnie go łapać z wynikami posiewu, a w razie "W" do kliniki na oddział

napiszę jeszcze jutro, bo mnie mąż odgania od laptopa

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 21:29   #1426
tynka88
Zadomowienie

Tz mnie wymasował tak jak zalecała pani na szkole rodzenia, a kazała masowac jak najczesciej, wiec TZ kogo jak kogo ale specjalistki sie grzecznie slucha

co do ubranek to ja sama nie wiem, mam wszystko prawie uzywane wiec pewnie wybiore cos odpowiedniego

co do mam i tesciowych to ja mam duze szczescie, obie sa cudowne pomocne, swietnie gotuja, moja mama dogaduje sie z moim mezem i na odwrot ja z tesciowa tez jako tako , mimo duzej roznicy wieku, ale moja mama potrafi mnie czasem wyprowadzic z równowagi swoim czarnowidztwem i gadaniem przez pol godziny na jeden temat a i jeszcze dociekliwoscia
A podsumuwując moja mama to kobieta nad zycie kochajaca dzieci i meza ,oddalaby wszystko zebysmy byli szczesliwi

aaagga ale duzy chlopak !)

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 21:42   #1427
monika83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Tz mnie wymasował tak jak zalecała pani na szkole rodzenia, a kazała masowac jak najczesciej, wiec TZ kogo jak kogo ale specjalistki sie grzecznie slucha
tynka, mowisz o masazu ledzwi? Nam polozna na SR mowila Panom, zeby nie dali sie omamic mrugajacym rzesom cierpiacych zon i absolutnie nie masowali czesciej niz raz na dwa dni (tzn co dwa dni jes optymalne).
monika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 21:50   #1428
tynka88
Zadomowienie

tak masaz dolnej partii , takie glaskanie w jedna strone i takie okrezne nam mówila ze raz dzienne nie zaszkodzi, na prawde super mi po takim masazu, TZ troche nizej schodzi niz na szkole i dupka tez mi sie zalapuje na masazyk takze odplywam

bolal mnie prawy posladek a teraz po bolu sladu nie ma

dobranoc zmykamy do łóżka

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2012-01-18 o 22:02
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 22:02   #1429
monika83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
tak masaz dolnej partii , takie glaskanie w jedna strone i takie okrezne nam mówila ze raz dzienne nie zaszkodzi, na prawde super mi po takim masazu, TZ troche nizej schodzi niz na szkole i dupka tez mi sie zalapuje na masazyk takze odplywam

bolal mnie prawy posladek a teraz po bolu sladu nie ma
To masz fajniejsza szkole rodzenia mi tez sie masazyk podoba, ale TZ przestrzega odstepow, mialam miec dzis wieczorem ale bidok musi zostac w pracy i bede stratna
A w ogole dzis nam pani dr na zajeciach mowila, ze to jednak tylko w Bielanskim nei ma znieczulenia platnego, bo bylo za duzo skarg na oplaty, a poniewaz nie stac ich na bezplatne dla wszystkich do Pani dyrektor wprowadzila takie zarzadzenie. Nie powiem jakie slowa cisna mi sie na usta dla tych kobiet co najpierw skorzystaly odplatnie, a pozniej zlozyly skarge! I powiem szczerze ze moja pewnosc, ze chce rodzic w Bielanskim nieco zmalala. Podobno Madalinskiego, Solec i Inflancka maja znieczulenie
Stary 2012-01-18, 22:07   #1430
karolca
Zakorzenienie

Dojazdem do szpitala się nie martwię
Dziś z mężem jechaliśmy tą drogą, ale musieliśmy być w ciągu 40 minut prawie 60 km od domu... w godzinach szczytu koło szpitala byliśmy w okolo 15 minut Tak więc myśle, że jak zacznę rodzić, to będziemy tam jeszcze szybciej

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 22:14   #1431
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

monika83 na Madalińskiego jest znieczulenie bez problemu
Stary 2012-01-18, 22:17   #1432
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
mnie bardzo boli pęcherz i cewka moczowa, ale brałam już monural i biorę furaginum i dupa, jutro dam na posiew jeszcze mocz i zobaczymy ale ginek obstawia jakąś inna przyczynę (np mój cewnik) i w związku z tym jak mi nie przejdzie to mam się za tydzień w piątek stawić do kliniki na badania, ewentualnie go łapać z wynikami posiewu, a w razie "W" do kliniki na oddział

ale duży chłopczyk super!
Trzymam kciuki za posiew, może to poprostu jakiś ucisk?

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
Napisane przez monika83 Pokaż wiadomość
To masz fajniejsza szkole rodzenia mi tez sie masazyk podoba, ale TZ przestrzega odstepow, mialam miec dzis wieczorem ale bidok musi zostac w pracy i bede stratna
A w ogole dzis nam pani dr na zajeciach mowila, ze to jednak tylko w Bielanskim nei ma znieczulenia platnego, bo bylo za duzo skarg na oplaty, a poniewaz nie stac ich na bezplatne dla wszystkich do Pani dyrektor wprowadzila takie zarzadzenie. Nie powiem jakie slowa cisna mi sie na usta dla tych kobiet co najpierw skorzystaly odplatnie, a pozniej zlozyly skarge! I powiem szczerze ze moja pewnosc, ze chce rodzic w Bielanskim nieco zmalala. Podobno Madalinskiego, Solec i Inflancka maja znieczulenie
Inflancka i Solec na pewno mają za darmo, nie wiem jak na Madalińskiego.
No ale w Bielańskim piszesz że już się nie płaci ?
Stary 2012-01-18, 22:19   #1433
gucia6
Zakorzenienie

Emigra, glowa do gory... jeszcze tylko kilka tygodni i bedziesz tulic malenka w ramionach
A te nastroje to rownie dobrze moga byc hormony... ja ostatnio tez chodze podminowana, byle drobnostka jest w stanie wyprowadzic mnie z rownowagi... i juz bym chciala, zeby wybijala godzina "0"
Stary 2012-01-18, 22:21   #1434
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Emigra, glowa do gory... jeszcze tylko kilka tygodni i bedziesz tulic malenka w ramionach
A te nastroje to rownie dobrze moga byc hormony... ja ostatnio tez chodze podminowana, byle drobnostka jest w stanie wyprowadzic mnie z rownowagi... i juz bym chciala, zeby wybijala godzina "0"
ja bym juz chciala zeby bylo po
Stary 2012-01-18, 22:30   #1435
MoniaHan
Wtajemniczenie

dobry wieczorek, ja ogolnei tez dzisiaj w niezbyt humorze to przez samopoczucie nienajlepsze. bylam u poloznej, odnosnie tego czy mam infekcje czy nie to wynik bedzie za kilka dni, wziela wymaz z pochwy, najpierw musialam sama, ale nie moglam, bo na stojaco albo w kucka w toalecie to tak srednio fajnie, wiec w koncu polozna sie do czegos przydala i i mi ten wymaz pobrala. zadzwonila do przychodni i jutro mam isc i odebrac jakies profilaktyczne cos na ewentualna infekcje.

co do mojego problemu z chodzeniem dzisiaj, powiedziala ze to pewnie spojenie mi dokucza, posprawdzala troche brzuch i faktycznie przy ucisku na spojenie troche bol czulam. powiedziala aby jak bol bedzie sie nasilal zadzwonic do niej to umowi mnie z fizjoterapeuta. i powiedziala abym w pracy jednak byla maksymalnie do konca lutego a nie do konca jak chcialam.i ze jak pracuje w biurze to co pol godziny mam sobie robic przechadzke po biurze.

o mamach byla kwestia. moja mama gdy bylam w liceum tez byla moja przyjaciolka, w sumie teraz jest mozna powiedziec. rzadko ja widze bo lacznie moze tydzien w ciagu roku. wychowala wiele dzieci, wsrod znajomych i w pracy, byla ponad 1o lat nauczycielka w przedszkolu i kolejne 20 lat jako pedagog. podoba mi sie jej podejscie do wychowania i wiem ze dla naszej corci najlepiej byloby gdyby opiekowala sie nia babcia, ale to chyba niemozliwe ze wzgledu ze mama jeszcze pracuje w Polsce, u nas chyba byloby raczej za malo miejsca dla trojga doroslych, dziecka i duzego psa no i nie chcemy mieszkac ''na kupie'' jednak bo przyzwyczailismy sie do swobody. a mama to jednak to mama. co do wychowywania dziecka moge sie z nia zgadzac ale w wielu innych sprawach bylyby spiecia.
z kolei Tz mama jest bardzo pozytywna ale tak roztargniona ze balabym sie z nia zostawic dziecko.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-18, 22:38   #1436
monika83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
No ale w Bielańskim piszesz że już się nie płaci ?
Nie placi sie, ale mozna dostac jedynie ze wskazan lekarza, a nie na zyczenie. Jako standard sa leki znieczlajace i rozkurczowe m.in. ten lek pochodzenia od morfiny, o ktorym byla mowa ze jest szkodliwy dla dziecka, doralgan jesli dobrze pamietam. Zaczynam sie coraz bardziej bac tego wszystkiego.
Stary 2012-01-18, 22:40   #1437
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Emigra wiesz że to hormony i emocje dają o sobie znać! Dasz sobie radę ze wszystkim a takie dni też są potrzebne, kiedy przyjdzie TEN dzień to buźka nie przestanie Ci się uśmiechać Tylko nie dołuj się, bo o depresje nie trudno.

Odnośnie tego co pogrubiłam, to wiesz że poduszkę i kołdrę można użyć dopiero kiedy dziecko samodzielnie potrafi się przewracać z boczku na boczek? Wcześniej grozi to uduszeniem. Czyli masz jeszcze dobre kilka miesięcy na ten zakup.
Trzymaj sie!
Jednak bardzo duzo osob kladzie dziecko od poczatku pod kolderke.
Nie wiem czy nie jest to przesadzone z tym uduszeniem.Chociaz sama klasc nie bede,bo jak jest jakies chocby minimalne ryzyko,to wole nie.

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Jadę do takiej hurtowni Akpol obok ronda Rataje ( tam mają nową siedzibę) a starą na Kraszewskiego ( tam gdzie była kiedyś Modena ) kiedyś mieli fajne ceny, ale nie wiem jak jest teraz, bo jak byłam oglądać fotelik dla Niny to parę rzeczy sprawdziłam i ceny były takie sobie.
http://www.akpolbaby.pl/content/8-nasze-sklepy
I jeszcze jadę do sklepu Patti i Maks na Polnej tż byl w patti i maksie i kupił mi tam m.in. podkłady na łóżko , nakladki na brodawki, majtki jednorazowe i ceny byly prawie takie jak na allegro akurat tych rzeczy .Ciuszki mają drogie.
http://www.patiimaks.pl/
To są duże sklepy, wszystko tam mają, więc do tych dwóch wjadę.
O ja nie wiedzialam,ze jestes z Poznania.Ja pracowalam wlasnie w Akpolu na Kraszewskiego,ale i na Ratajach mam znajomych wsrod pracownikow.Bardzo fajna praca i ludzie swietni.Ale swiat jest maly!

Cytat:
Jak lepiej pasuje Krystian Łukasz W. czy może Michał Łukasz W. ? a może początkowe Patryk Łukasz W. ?

a z tymi ciuszkami to sama nie wiem wezmę pośrednie i będzie ok
A ja kupilam jeszcze 2 pajace ostatnio takie ladne z mysla o szpitalu(chociaz i tak mam juz kilkanascie z najmniejszego rozmiaru) i ale dalam plame,nie maja rozpiecia z przodu!To chyba do domu je zostawie,do szpitala wezme latwiejsze do zakladania.

Cytat:
Ja smoczka nie uzywalam,bo dziecko samo nie mialo na to ochoty,tak jak na picie z butelki.Ale kazde dziecko jest inne,wiec na nic z gory sie nie nastawiam,wyjdzie"w praniu".

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość

Super,ze juz taki duzy chlopiec!Ale szkoda,ze czujesz sie kiepsko
Stary 2012-01-18, 22:44   #1438
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

A ja kupilam jeszcze 2 pajace ostatnio takie ladne z mysla o szpitalu(chociaz i tak mam juz kilkanascie z najmniejszego rozmiaru) i ale dalam plame,nie maja rozpiecia z przodu!To chyba do domu je zostawie,do szpitala wezme latwiejsze do zakladania.
ja też mam sporo ciuszków tych najmniejszych, a do szpitala wezmę również jakieś łatwe w ubieraniu chyba tylko nie wiem ile sztuk i chyba do szpitala to tylko te najmniejsze 56? bo w 62 to się utopi

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-18, 22:45   #1439
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika83 Pokaż wiadomość
Nie placi sie, ale mozna dostac jedynie ze wskazan lekarza, a nie na zyczenie. Jako standard sa leki znieczlajace i rozkurczowe m.in. ten lek pochodzenia od morfiny, o ktorym byla mowa ze jest szkodliwy dla dziecka, doralgan jesli dobrze pamietam. Zaczynam sie coraz bardziej bac tego wszystkiego.
ja dlatego podobnie jak przy pierwszej corci nastawiam sie na porod bez znieczulenia... no i mam nadzieje, ze znow bede mogla rodzic w wodzie
Stary 2012-01-18, 23:04   #1440
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Maly ma wloski podciete Oczywiscie juz spi...ja sobie w koncu zafarbowalam wlosy, teraz pije lipke z miodkiem bo cos pokasluje.
I czytam co tam naskrobalyscie

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Dziekuje dziewczyny jestescie niezastapione

Aguska, wiem ze mam ciaze o jakiej mozna sobie pomarzyc - dziecko zdrowe, zadnych problemow, wymiotow, problemow z szyjka czy skurczami i dlatego tez mi zle, ze takie mam myslenie Mysle, ze hormony mi zaczynaja buzowac i stad te samopoczucie ...
Dlatego napisalam, ze Cie rozumiem doskonale...hormony robia swoje i ja tez mam rozne stany, albo chodze i krzycze na wszystkich w domu, albo placze, albo sie smieje jak glupia
Damy rade kochana!
Cytat:
-"a ty nie powinnaś leżeć?" hehehe-

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
A ja sie wykapalam i dzielnie posmarowalam clotrimazolem
I nic kompletnie nie poczulam, a to juz z 20 min wiec juz chyba nie bedzie piec?
Mam nadzieje!

Negila-najlepsze zyczenia z okazji imienin

powiem Wam ze czasami musze sama siebie hamowac bo z rozpedu mozna naprawde byc taka marudzaca i niezadowolona mama
A juz w szczegolnosci jak samemu jest sie zmeczonym, chorym czy po prostu ma sie gorszy dzien i wtedy najlatwiejsza rzecza pod sloncem jest odreagowanie na dziecku wiec trzeba bardzo sie pilnowac!
Czasami trzeba sie zatrzymac i przeanalizowac swoje wlasne zachowanie

Uciekam juz na film i dzisiaj na pocieszenie mam loda
Dobranoc
Ja tez mam clotrimazol do smarowania i nie czulam zadnego pieczenia po nalozeniu

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Monia to przynajmniej cos tam sie wyjasnilo z tymi Twoimi dolegliwosciami.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości