Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-19, 10:09   #4921
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Witam babolki!

Jednak jestem, ale tak jak pisalam, maz w domu - ja kompletnie niezorganizowana.

Pod wielkim znakiem zapytania dzisiejsze szczepienie. Katar wiekszy niz wczoraj, no i odkaszluje. Mam nadzieje, ze mnie lekarka nie zdzieli przez leb za przychodzenie na zdrowa strona z takim dzieckiem.

Tym ktorzy juz trzymaja kciuki, prosze o nie puszczanie, a tych, ktorzy jeszcze nie trzymaja, prosze o trzymanie!

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
dla Was!
Jaką masę robisz? Szukam fajnego pomysłu i nie mogę znaleźć ciekawej, byle nie na samym maśle...
Aniu ja chyba sprobuje takiej smietanowo-maskarponowej z malinami, bo mam od lata zamrozone. Mialam go w weekend wyprobowac, ale chyba jednak gdy przyjdzie czas, zrobie go w ciemno.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 10:10   #4922
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Blondynko jestem z Toba.

AgaG kciuki tez dla Was

Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 10:15   #4923
agadus
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

AgaG trzymam

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 10:35   #4924
Vaniliova11
Zadomowienie

Hej

Wczoraj wieczorem wgrywała mi sie jakas aktualizacja i wizaz powoli chodził wkurzyłam sie i poszłam spać

Musze sie do czegoś przyznać już jakiś czas temu chwaliłam sie że widze ząbek u Krystka a to wcale ząbek nie był wiem należy mi sie i bede tak siedzieć aż zęby wyjdą czyli do 11 mc

Trzymam kciuki za wszystkie potrzebujące

Mamad raczej średni kawałek chłopa za wage Patryczka trzymam mocne kciuki

Marzena ja jeszcze Krystka upycham do gondoli , ale chyba na dniach zmienie na spacerówke , mam tako rozkładaną na płasko . ale kupiłam już na później x landera x go

Któraś pytała o witaminy ja daje D i jak był synek chory to juvit

Mamusie chłopczyków pomocy !!!! wiem że już o tym było pisane i żeby tego nie robić , ale lekarka kazała odciągac skórkę na Krystkowym siusiaczku no i co robić
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 10:43   #4925
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Nati, Alicja, Helenka gratulacje i oklaski za skończone miesiace.

Bartessa luz luz. Trzymam kciuki Bedzie dobrze.

Editka biedny malutki. Zdrowka zycze. W Łomży jest H&M ??
Aaaaaaa chyba w galerii Stokrotka, tak?
nie niema niestetyw bialym bylismy.

kciuki za age i za blondynke
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 11:00   #4926
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11;31712482

[B
Mamusie chłopczyków pomocy !!!![/B] wiem że już o tym było pisane i żeby tego nie robić , ale lekarka kazała odciągac skórkę na Krystkowym siusiaczku no i co robić
No ja odciągam codziennie podczas kąpieli

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 11:09   #4927
patik87
Zakorzenienie

Mamad kciuki za wagę Myślałam dzisiaj po nocy o Tobie i apropo nasunęło mi sie pytanie: rozważacie przeprowadzkę na stancję?

Natka ta krewka to pewnie podrażniona śluzówka od odciągania, myślę że t nic poważnego. Dobrze czytać, że wracasz do żywych, i na zakupy nawet jedziesz

Editka smutne to bardzo, współczucia dla znajomych.

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Hej

Musze sie do czegoś przyznać już jakiś czas temu chwaliłam sie że widze ząbek u Krystka a to wcale ząbek nie był wiem należy mi sie i bede tak siedzieć aż zęby wyjdą czyli do 11 mc
hehe to co Ty tam widziałaś?

Kciuki Aga G

Rozwalony dzień mam. ( znowu) Nie wiem jak rozplanować czas, co zrobić..
Jutro szkoła, dwa zaliczenia a ja co? olałam naukę po raz kolejny
Liczę na Wasze kciuki
Stary 2012-01-19, 11:13   #4928
Lili 83
Zakorzenienie

Joł!
Dziewczyny! 4 strony od wczoraj wieczorem???Dobre jesteście

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
My też kupujemy Bobovitę(chociaż gerber tez im smakował), bo lubię mieć w razie W a tak na co dzień gotuję, a to szpinak, a to brokuł, a to marchewka z dynia, a to zupka z mięskiem ( a lubią bardzo).
A jak gotujesz szpinak dziewczynkom?
Miksujesz później tylko z ziemniakami?
Mam sporo szpinaku mrożonego, rozdrobnionego...

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Ja czekam az moj TZ z moim bratem skoncza pic piwko, odwioze brata do mamuski bo tam spi i ide lulu. Maryska padla juz po butli, a ja sie czaje na martini z lodem
Tż miał zakaz picia

Cytat:
Nawet nie wiesz co ludzie potrafia nadawac przez poczte. Deski rozdzielcze aut, drzwi, zderzaki, papugi, kanarki kurki ozdobne, pszczoly i kiedys uwaga uwaga rybke listem poleconym - dokladnie woreczek z woda i rybka w srodku, zawiazany i wsadzony w koperte babelkowa

Cytat:
tak dziewczynki pracuje na poczcie i przykladow mozna by jeszcze wiele podacpajak tez byl w liscie poleconym, ale ten akurat byl w tubce po filmach do starych aparatow, zamkniety. To klient pokazal go.
jeszcze pająk?

Cytat:
mam pytanie?? czy podajecie jakies witaminy dzieciakom??
bratowa mi zadala pytanie co jej daje z witamin a ja
moze ja jestem jednak wyrodna matka??bo kurde felek poza wit D ktora zalecila pani doktor nic jej nie daje.
Ja mam JuvitC. Ostatnio przestałam podawać.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 11:22   #4929
sygine
Zadomowienie

Witam Mamuśki!
Strasznie długo mnie tu nie było i nie dam rady nadrobić. Shira no to się odzywam
U nas wszystko w jak najlepszym porządku Natan rośnie jak na drożdżach, a ja powoli szykuję się do powrotu do pracy. Stąd deficyt czasu - staram się go jak najwięcej poświęcić młodemu. Od poniedziałku zacznie chodzić do żłoba a ja już mam problemy ze snem przez to
A Nataniel umie już pięknie sam siedzieć wyprostowany jak struna, zaczyna też sam próbować siadać z pozycji leżącej. Kula się na wszystkie strony po tapczanie i sięga po wszystko co go interesuje! Trzeba już mieć oczy naokoło głowy, bo jeszcze z tapczanu zleci
Dietę też powoli rozszerzamy i jak dotąd jesteśmy przy daniach powyżej 4 miesiąca, ale musimy zacząć wprowadzać też mięso, bo w żłobku już mi powiedzieli że na obiad dzieci dostają zupę jarzynową z mięskiem drobiowym.
No i czekamy na ząbki, którym się jakoś nie spieszy... A Natan biedaczek ślini się strasznie, gryzie wszystko co mu w rękę wpadnie i strasznie żałośnie płacze wieczorami
A na koniec jeszcze wspomnę, że osiągnął wagę 8400 i wzrost 75 cm
A teraz chociaż troszkę podczytam...
Może jak wrócę do pracy to będę miała więcej czasu na wizaż w przerwie śniadaniowej
Stary 2012-01-19, 11:27   #4930
zanetaa88
Zakorzenienie

Lili Ja wczoraj zrobiłam Emilie szpinak z ziemniakiem.Kupiłam szpina mrożony w brykietach ( tak to się piszę?) i wzięłam jeden odmroziłam, ugotowałam i ziemniaka osobno ugotowałam,bo szpinak się szybciej zrobi niż ziemniak, no i z ziemniaków wylewam wodę, łączę i blenderuję. Dzisiaj poszła zielona szpinakowa kupka

Sygnie
do prywatnego idzie czy państwowy ? 3mam kciuki aby wszystko się udało

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 11:28   #4931
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Duży wybór jest na all jeśli chodzi i hippa
O! Dzięki, zaraz będę szukała

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
ja właśnie ostatnio wyczytałam,ze nie powinno sie podawać dzieciom witamin ot tak. Było wytłumaczone dlaczego ale nie pamiętam skleroza !!!
ja w każdym razie nie podaję, nawet w mleku jest witaminka C plus owoce , a co za dużo to niezdrowo
I spokojniejsza już jestem bo nie podaję wit.

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
jutro te zaczerwienienia Jasiowe pokaże pediatrze bo mamy III dawke szcepien + rotateq

wiecie o o co proszę

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość

Rozkłada mnie coraz bardzie...Biorę co mogę, w piątek na uczelnię, same egzaminy i zaliczenia na tym zjeździe, a ja się czuję jakby mnie walec drogowy przejechał...Nie smęcę już.
Zdrówka!

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość

a tak w ogóle to teściowa mi dzisiaj uświadomiła, że Helena kończy 5 miesięcy ...kompletnie mi to z głowy wyleciało, co ze mnie za matka...

Wodaqua gotuję właśnie "TWOJE" ziemniaki

Jadę później do Lidla to kupię ciasto francuskie na danie Brumka.
Z tym kurczaczkiem mniam, mniam.

Brumek które to ciasto mam kupić?
Nie znam się...

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2012-01-19 o 11:30
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 11:31   #4932
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Mamusie chłopczyków pomocy !!!! wiem że już o tym było pisane i żeby tego nie robić , ale lekarka kazała odciągac skórkę na Krystkowym siusiaczku no i co robić
nie sluchac albo poprosic o pokazanie lekarke badz jakiegos domowego faceta. ja tam nie wiem jak to sie robi wiec robil to mąż. ja takiego sprzetu nie posiadam to sie nie znam...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 11:32   #4933
sygine
Zadomowienie

Idzie do państwowego. Zresztą w Lesznie nie za bardzo mam wybór a i ten w wielkich bólach załatwiony dzięki temu że mama od 20 lat w oświacie pracuje... Mamy w mieście trzy żłobki - jeden państwowy (na szczęście z bardzo dobrymi opiniami) i dwa prywatne - jeden kosztuje 900 zł z własnym jedzeniem i pieluchami i za każdą dodatkową godzinę powyżej 9 dodatkowo płatne (i słyszałam o nim kiepskie opinie), a drugi fajny, kosztuje 480 plus własne jedzenie i pieluchy, ale miejsca brak minimum do końca 2012 roku, a pierwszeństwo mają dzieciaczki, których rodzeństwo już tam było...
Stary 2012-01-19, 11:34   #4934
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry
Chociaż nie idealny, bo nie ma wody Dziś i jutro między 7.30 a 17 nie ma na całym osiedlu ani ciepłej, ani zimnej. Porażka

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
ja, moja ni podaje i mi sie nie spieszy. głównie ze wzgldu na alergie pokarmowe ale.. uwaga uwaga... star zalecenia mowia o 10 miesiacu i dzieci chowane wg nich maja si swietnie, bynajmniej nie obilo mi sie o uszy, ze w ostatnich dwoch dziesiecioleciach byla pidemia celiakii czy jak to tam tak wiec ja sie nie spiesze, jestem sklonna czekac nawet do 10 misiaca
A bo właśnie dlatego pytam, że i w Polsce do niedawna był schemat, w którym gluten wprowadzało się po 10 miesiącu. teraz, od 2007 r, jest że w 5-6. Ale to tylko i wyłącznie polki wymysł. WHO, która jest dla mnie wyrocznią bardziej niż nasi pediatrzy, zaleca dalej karmić tylko i wyłącznie piersią, bez podawania nawet 1 łyżeczki glutenu, do skończenia 6. miesiąca. Twierdzi na podstawie badań, że to najlepsza ochrona przed celiakią.
Badania naukowe na podstawie których nasi pediatrzy zmienili zalecenia pochodzą tylko z 1 europejskiego kraju. Tymczasem cała masa innych badań, zleconych przez WHO, nie potwierdza tezy, że wczesne podawanie glutenu zapobiega ryzyku celiakii Nie zaprzeczają również, no ale nie potwierdzają.
I gdzie nie popatrzeć na zagranicznych stronach, to o czymś takim jak ekspozycja na gluten nikt nie słyszał. Lekarze za granicą nie mają pojęcia o co chodzi i po co to
W ogóle ten polski schemat, który zaleca gluten w 5-6 miesiącu, został oprotestowany przez jakąś tam międzynarodową organizację. Poza tymi argumentami powyżej dodają jeszcze, że celiakia dotyczy ok. 1% populacji i niedopuszczalne jest zmienianie całego schematu żywienia wszystkich dzieci z powodu tak małej grupy ryzyka.
Oczywiście wszystko to dotyczy dzieci karmionych tylko UU.

Po tym przydługim wstępie chciałam napisać że w związku z tym ... jestem głupia i nie wiem jeszcze co zrobię

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
A tak a'propo zjadania, to huśtawka wisi?
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Podpinam sie pod pytanie Marzenki. Huśtawka zamontowana ? Jak wrażenia Tymcia ?
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Własnie Brumek wisi? ja nie ogarniam że można w tym się huśtać...dasz fotę jak Tymek ją wypróbuje
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Własnie, Brumku huśtawka wisi?
No więc dziewczyny, bałam się że o to zapytacie Bo , wstyd się przyznać, on tej huśtawki nie powiesił jeszcze
Niby ma wymówkę, że zapomnieliśmy kupić haka do powieszenia, a to musi być taki wielki i solidny, a fakt pozostaje faktem - nie wisi

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Napisałabym, co myślę o mojej kochanej córeczce w danym momencie, ale mi głupio brzydko o niej pisać po wyznaniu Brumka. Zuzanna jest "idealna" ... Dba o to, żebym nie zdążyła nic w domu zrobić, żebym za mocno się nie nudziła, żebym czasem, przez przypadek nie wstała wyspana...
A widzisz jaka fajna dziewczynka Po prostu tak Cię kocha że cały czas chce z Tobą być. Urocze dziecko

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Zaraz jadę na uczelnię więc miłego dnia!
Miłego

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Witamy się z rana nie śpimy od 6 a dzisiaj mamy szczepienie więc baaardzo proszę o kciuki

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
M
Dziewczyny, ja Was podziwiam, że takie ciężary dźwigacie
My dziś idziemy do kontroli wagowej - nieśmiało proszę o kciuki, żeby się lekarka znowu nie czepiała (na pewno przybrał na wadze - pytanie "ile?")

Po cichu zazdroszczę Ci takiego Tymka, ale mojej Ssawki nie oddałabym za nic
A tekst męża niezły
za lekarza i buziaki dla Ciebie i Saawki

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Czuję się już o niebo lepiej!
Tak Brumku, psychicznie też
Domek jeszcze kaszle, słychać że mu się tam już odrywa. Dzisiaj w nocy odciągałam mu smarki i z jednej dziurki razem z nimi była krew
Miało tak któreś dzieciątko?
To na pewno jakieś mechaniczne podrażnienie noska. Może z przesuszenia śluzówki...

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość

NATI kończy 6 miesięcy

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
do egzaminu jeszcze mam 4 godziny a nerwy mnie szarpia jak złe, az sracz*i dostałam

Ciekawe jak badanie Blondynki
Stary 2012-01-19, 11:38   #4935
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Tym ktorzy juz trzymaja kciuki, prosze o nie puszczanie, a tych, ktorzy jeszcze nie trzymaja, prosze o trzymanie!

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
przed chwile ze znajoma pisalam ,jej bratu wczoraj urodzil sie synek i biedak w inkubtorze niemoze oddychac,bo ma jakas narosl w okolicach oczu i noska,dzis beda robic tomografie zeby ustalic czy z mozgiem nie powiazane,tak mi ich szkoda,ja bym chyba nieprzezyla takich rzeczy, i ta dziecina biedna sie tyle nacierpi

Bardzo współczuję tej mamie.

Cytat:
Ja nie odciągam.

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Brumek które to ciasto mam kupić?
Nie znam się...
Ja nigdy nie kupuję mrożonego, tylko takie co leży w lodówkach. To z lidla jest bardzo dobre, z biedronki zresztą też Ono leży w lodówkach koło takich różnych dań gotowych, klusek, pizzy i lazanie.
Stary 2012-01-19, 11:41   #4936
sygine
Zadomowienie

Brunetka, Agadus najlepszego dla waszych maleństw
Stary 2012-01-19, 11:41   #4937
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Napisałabym, co myślę o mojej kochanej córeczce w danym momencie, ale mi głupio brzydko o niej pisać po wyznaniu Brumka. Zuzanna jest "idealna" ... Dba o to, żebym nie zdążyła nic w domu zrobić, żebym za mocno się nie nudziła, żebym czasem, przez przypadek nie wstała wyspana...
iustynko moja Hania też idealna...zasnęła o 23:30 a o 4 już musiałyśmy witać dzień... padła dopiero przed 6 rano kocham moją córeczkę...

[QUOTE=Naataaszkaa;3171049 0]Witamy się z rana nie śpimy od 6 a dzisiaj mamy szczepienie więc baaardzo proszę o kciuki

/QUOTE]

[QUOTE=mamad1;31710960]

Dziewczyny, ja Was podziwiam, że takie ciężary dźwigacie
My dziś idziemy do kontroli wagowej - nieśmiało proszę o kciuki, żeby się lekarka znowu nie czepiała (na pewno przybrał na wadze - pytanie "ile?")
/QUOTE]

Cytat:
witamy na początku chcę się pochwalić ,że
NATI kończy 6 miesięcy

i gratulacje dla Ali za 6 miesiączków
Helenka za 5 miesiączków

dla Nati, Ali i Helenki

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
hej,

do egzaminu jeszcze mam 4 godziny a nerwy mnie szarpia jak złe, az sracz*i dostałam
na pewno będzie dobrze!!!!!

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ja o 12 jadę na to badanie boję się i muszę być bez jedzenia i picia

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

witajcie kochane!!!!
Hanusia śpi to udało mi się nadrobić..wczoraj nie miałam jak pisać bo podobnie jak Telik walczyłam 2 godziny z prasowaniem...i też wygrałam
miałam się Wam pochwalić - Hanka w końcu wczoraj załapała i przewraca się z plecków na brzuszek
cudny to widok, ale trochę już męczące bo nie umie w drugą stronę i mama musi za każdym razem pomóc wrócić do wyjściowej pozycji...a jak się spóźnię z pomocą to Hanka krzyczy na cały dom, bo na brzuchu leżeć nie lubi

co do wózków to my się nadal wozimy w gondoli - mamy roana Maritę i gondola jest duża i jszcze mi sie w niej dzieć mieści...a spacerówkę planujemy kupić niebawem, bo mąż juz rozpoczął nowe trningi biegowe przed maratonem i chce nabyć wózek do joggingu

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 11:42   #4938
SweetAngel1984
Zadomowienie

Dziendobry.....

hehe wstyd sie przyznac ale mi dopiero po sniadaniu.... Igi drzema a ja koncze pic herbatke........ .......

co dzis macie na obiad?????

Pieleszka -
dla Hani

Brunetka, Agdus -

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2012-01-19 o 11:44
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 11:45   #4939
zanetaa88
Zakorzenienie

Sygnie Boże jaka rozbieżność w kwocie w tych prywatnych mam nadzieję, że będzie wszystko w porządku i wszyscy będą zdrowi. Ja do państwowego nawet nie zapisywałam Emi, ale ze względu na to że na bank się by nie dostała na już... a czekanie mnie wykończy w sumie i tak czekam, ale wiem że lada dzień będzie otwarty. Powodzenia

Stary 2012-01-19, 11:45   #4940
brumek
Zakorzenienie

Sweet - ja na obiad nie mam nic, bo nawet nie mam wody, żeby go ugotować

I mam pytanko - czy używacie jeszcze karuzelek do łóżeczka? Bo Tymek cały czas bardzo lubi swoją, tylko niestety zaczął ją łapać w biegu Oczywiście pękam z dumy, ale z drugiej strony, jak tak złapie za zawieszkę, to karuzela przestaje się kręcić, warczy i charczy i pewnie się popsuje przez to
Macie czy zdemontowałyście?
Stary 2012-01-19, 11:51   #4941
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

I mam pytanko - czy używacie jeszcze karuzelek do łóżeczka? Bo Tymek cały czas bardzo lubi swoją, tylko niestety zaczął ją łapać w biegu Oczywiście pękam z dumy, ale z drugiej strony, jak tak złapie za zawieszkę, to karuzela przestaje się kręcić, warczy i charczy i pewnie się popsuje przez to
my jeszcze mamy bo Hanka też nadal uwielbia swoje żaby-ryby ale ona jeszcze nie dosięga bo ma łóżeczko trochę opuszczone

Stary 2012-01-19, 11:51   #4942
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Sygnie Boże jaka rozbieżność w kwocie w tych prywatnych mam nadzieję, że będzie wszystko w porządku i wszyscy będą zdrowi. Ja do państwowego nawet nie zapisywałam Emi, ale ze względu na to że na bank się by nie dostała na już... a czekanie mnie wykończy w sumie i tak czekam, ale wiem że lada dzień będzie otwarty. Powodzenia
No rozbieżność w tych prywatnych straszna, a za państwowy zapłacę 215 + 4 zł dziennie za jedzenie Więc wyjdzie około 300 zł miesięcznie i jest git. Ja Natana zapisałam do tego żłoba jak byłam jeszcze w ciąży, ale jak później poszłam żeby się umówić od kiedy przyjść to mi powiedzieli że nie ma miejsc. Więc poszłam do mojej mamuśki i poprosiłam żeby na głowie stanęła ale załatwiła mi ten żłobek no i się udało. Nagle się miejsce bez problemu znalazło Myślałam że obędzie się bez kombinowania, ale jednak polska rzeczywistość dała znać o sobie...
Stary 2012-01-19, 11:52   #4943
zapałeczka
Zadomowienie

A my dziś po szczepieniu Mój bohater nie płakał w ogóle na szczęście Boję się tylko żeby gorączki nie miał, tak jak po ostatnim szczepieniu

Zmęczona jestem po pchaniu wózka po tym śniegu, bo u nas ludzie lenie i chodników odśnieżyć nie potrafią ;/
Stary 2012-01-19, 12:00   #4944
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
No rozbieżność w tych prywatnych straszna, a za państwowy zapłacę 215 + 4 zł dziennie za jedzenie Więc wyjdzie około 300 zł miesięcznie i jest git. Ja Natana zapisałam do tego żłoba jak byłam jeszcze w ciąży, ale jak później poszłam żeby się umówić od kiedy przyjść to mi powiedzieli że nie ma miejsc. Więc poszłam do mojej mamuśki i poprosiłam żeby na głowie stanęła ale załatwiła mi ten żłobek no i się udało. Nagle się miejsce bez problemu znalazło Myślałam że obędzie się bez kombinowania, ale jednak polska rzeczywistość dała znać o sobie...

Ja nie mogłam zapisać Emilie jak byłam w ciąży.
Od razu chcieli pesel i tylko jak się urodzi zapisać na listę rezerwowych, na których było i pewnie nadal jest 50 dzieci.Ja będę płaciła 1 miesiąc 650zł i w tym jest wyżywienie,ale Ja pewnie i tak będę swoje słoiki przynosiła, a od marca będzie za 500zł bo dostali dofinansowanie od miasta,więc się cieszę.Dobrze, że chociaż mogłaś pokombinować, bo u mnie nic by się nie dało zrobić, zero znajomości z tej branży.

Stary 2012-01-19, 12:01   #4945
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:

ooooj .dla mnie jak nie ma wody to tez jest "kapota" bez swiatla moge zyc ale bez wody yy yy

ja jeszcze mam chociaz Igor juz zlamal ja w dwoch miejscach.... ale jeszcze dziala po reanimacji on kocha swoje misie i ttylko jak slyszy muzyczke dostaje szalu

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
A my dziś po szczepieniu Mój bohater nie płakał w ogóle na szczęście Boję się tylko żeby gorączki nie miał, tak jak po ostatnim szczepieniu

Zmęczona jestem po pchaniu wózka po tym śniegu, bo u nas ludzie lenie i chodników odśnieżyć nie potrafią ;/
dla dzielnego chlopca

Co do pchania wozka to jest ....tragedia
ja wole na balkon wystawic niz sie meczyc na dworze ...wczoraj jak jechalismy na szczepienie to maz sie jak mysz spocil od tego wirazu po sniegu dupki nawet odrobiny nie odśnieżyli
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 12:04   #4946
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
ja byłam ostatnio zapytać jak to jest u nas w żłobku państwowym - kiedy podania się składa itp... no i mam złożyć w marcu, listę przyjętych wywieszają w maju, a nabór jest od września jakbym do szkoły małą zapisywała... paranoja jakaś..nawet jak się dostanie - w co wątpię bo mamy jako normalna, jednodzietna rodzina minimalne szanse- to co mam zrobić z małą do września skoro wracam do pracy w lutym???? mnie jeszcze w miarę stać na żłobek prywatny, ale co z ludźmi których na to kategorycznie nie stać??? u nas też rozbieżności w tej kwestii-od 500-1000 zł....

Stary 2012-01-19, 12:04   #4947
brunetka2000
Zakorzenienie

Agadus i również życzę wszystkiego najlepszego dla Natalki

Alicja dziękuje wszystkim ciociom za życzenia półroczne
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 12:05   #4948
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Ja nie mogłam zapisać Emilie jak byłam w ciąży.
Od razu chcieli pesel i tylko jak się urodzi zapisać na listę rezerwowych, na których było i pewnie nadal jest 50 dzieci.Ja będę płaciła 1 miesiąc 650zł i w tym jest wyżywienie,ale Ja pewnie i tak będę swoje słoiki przynosiła, a od marca będzie za 500zł bo dostali dofinansowanie od miasta,więc się cieszę.Dobrze, że chociaż mogłaś pokombinować, bo u mnie nic by się nie dało zrobić, zero znajomości z tej branży.
też nie mogłam w ciąży dziecka zapisać. a u nas lista rezerwowych to 120 dzieci i też nie mam znajomości w branży....

Stary 2012-01-19, 12:08   #4949
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, Tymek miał 9 najniższą. Norma jest od 10 w górę , więc u Ciebie jak najbardziej ok. Może w dolnych granicach, ale na pewno w normie My teraz mamy 10,8 i lekarka się cieszy.

A co do lapków, to ja niestety jestem wierna jednej i tylko jednej marce - MacBookom To inny świat, inna praca, cudo nad cudami Choć trzeba się przyzwyczaić, bo praca i użytkowanie całkiem inne od windowsów. Ale wiem, nie każdy chce się przestawiać, więc spytałam męża, co on poleca. I on mówi, że najbardziej Dell'e, ale i Asusy mogą być. Absolutnie nie Acery
aha dzieki bardzo
Cytat:
moja córcia Oliwka jutro ma przedstawienie w przedszkolu dla babci i dziadka, oczywiście bierze w nim udział, jakies wierszyki pioseneczki, itp. a w czwartek robią bo w piatek maja teatrzyk, sama bym poszła zobaczyc, ale juz mam powiedziane, że to dzieńbabciuni i dziadunia, tak więc musze czekać do 26 maja na swoja kolej
słodkie
Cytat:
Mąż koło mnie siedzi (w zasadzie leży, bo oboje jesteśmy w łóżku, ale każde ze swoim kompem na kolanach) i właśnie przed sekundą, ni z tego ni z owego, mówi: "Czasami bym Cie zjadł". I wrócił do swojej roboty
to jak kiedys znikniesz z wizazu, to chociaz bedzie wiadomo gdzie ty jestes
Cytat:
witamy na początku chcę się pochwalić ,że
NATI kończy 6 miesięcy

a moja Julcia kończy dziś 5 miesięcy:jupi :
Cytat:

Używamy pomimo że Julcia chwyta zabawki. My mamy taką najzwyklejszą karuzelę nad łóżeczkiem, więc nawet jak złapie zabawkę, to tam nic nie charczy, nic się nie psuje, a skoro u Ciebie tak sie dzieje, to już bym ją zdjęła przyda się dla następnej dzidzi, a Tymkowi możesz kupic coś, co się przyczepia do szczebelków- gąsiennica, albo coś w tym stylu.

DZIEŃ DOBRY!!!!
Moja maruda własnie zasypia, bo ostatnio to nic nie robi aby marudzi....mam nadzieję, że to zęby następne.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-19, 12:09   #4950
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
ja byłam ostatnio zapytać jak to jest u nas w żłobku państwowym - kiedy podania się składa itp... no i mam złożyć w marcu, listę przyjętych wywieszają w maju, a nabór jest od września jakbym do szkoły małą zapisywała... paranoja jakaś..nawet jak się dostanie - w co wątpię bo mamy jako normalna, jednodzietna rodzina minimalne szanse- to co mam zrobić z małą do września skoro wracam do pracy w lutym???? mnie jeszcze w miarę stać na żłobek prywatny, ale co z ludźmi których na to kategorycznie nie stać??? u nas też rozbieżności w tej kwestii-od 500-1000 zł....
Niestety tak jest.Mało ich to obchodzi, że wracasz w lutym, a dziecko dopiero od września mogłoby chodzić do żłobka.Ja się strasznie cieszę, że otworzyli u mnie ten prywatny, że mam jakieś wyjście,choć na początku kiedy Panie oznajmiły, że otwierają żłobek to wielki chaos był - że to ku.pa że się nie przyjmie, że nikt nie będzie płacił takich pieniędzy, że za drogo, że dzieci nie będzie...a teraz? teraz każdy czeka aż w końcu się otworzy,mało tego mają już listę rezerwową i na brak dzieci nie narzekają.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości