|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Kolina super ,że wszystko zachamowane !!! już jest dobrze a będzie jeszcze lepiej
Patik współczuję |
|
|
|
#1352 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
|
|
|
|
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
ja miałam kilka paczek gaga z tesco i są takie sztywne w środku - nie ma takiej miękkiej wyściołki jak w dadach czy babydreamach tylko taka sztywna włóknina ale za to gagi rewelacyjnie chłoną wilgoć i pupa nie jest w nich mokra zaraz jak w dadach, byłyby super jakby były delikatniejsze wewnątrz - no i ciut gorzej się zakładają bo mają szerokie bardzo te zapięcia - ja miałam rozmiar "3" chyba 3 paczki
|
|
#1354 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mój też tak startował i lądowal na macie czym odpalił w tyłku motorek samochodzika |
|
|
|
|
#1355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- ![]() uda się następnym razem - zobaczysz
|
|
|
#1357 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wygląda to tak, że stawiamy się rano w szpitalu, chwila moment to trwa, zostajemy 2 godziny na obserwacji i do domu.. Mimo wszystko przeraża mnie ten zabieg, ale jak widzę jak mała chce ten języczek wyciągnąć a nie może to wiem, że na dobre jej to wyjdzie.. a mała jest to i nic pamiętać nie będzie.. A ponoć to jest dziedziczne.. mój Tż miał krótkie i nie miał podcinanego i bardzo długo nie mówił "r".. dopiero w liceum zaczął porządnie wymawiać.. chociaż jak dla mnie to i tak sepleni
|
|
|
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1359 |
|
Wtajemniczenie
|
Stronczek Ty masz Dolce Gusto, tak? Zadowolona jestes? Pyszna ta kawa? I jaki model, bo widze, ze sa rozne?
I ktoras jeszcze (chyba Natka? ) ma Tassimo. Mozesz podzielic sie opinia?Szymonek, Hania, Igor i Madziulka STO LAT!!! |
|
|
|
#1360 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Coockie fajna praca, i co najważniejsze że możesz z małą w domu być
Cytat:
tam można różne pestki, orzechy znając Twoją kreatywność coś fajnego wykombinujesz Cytat:
kolendry to też chyba brak. Dobrze że biedronki są ![]() Cytat:
ale faktycznie w taką pogode to jeszce większa trudność ale zanim zaczne biegać kilka dni przygotowywuje sie biegając i maszerując na przemian ja nic nie sprzedaję co najwyżej za ładny uśmiech wysyłam natka dawaj adres na Pw a mój Jas dziś był słodki marudztwo mu w koncu przeszło mam nadzieje ustawienia snu też się srestarują ![]() Brumku byłam w pracy troche rekreacyjnie troche zaczynam szykować sobie nowe miejsce pracy(moje stare miejsce zajęte poz a tym jeżdżę tam 1 lub 2 razy w tygodniu żeby choć trochę być na bieżąco (z ploteczkami)
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() skoro niezgodne z opisem to żądaj stanowczo zwrotu pieniędzy
|
|
|
#1362 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jakbym o swoim czytała
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-01-25 o 21:02 |
||||
|
|
|
#1363 | |
|
Raczkowanie
|
To masz prawo do zwrotu z powodu niezgodności z opisem.. bo zapewne na aukcji nie było mowy o tych wszystkich uszkodzeniach.. Przyciśnij sprzedawcę i postrasz negatywem to może nie będzie się opierał..
Cytat:
do tej pory szuram nogami po ziemi bo mnie łydki naparzają
|
|
|
|
|
#1364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jeżeli kupi się samochód tylko na siebie i tak jest w umowie kupna to potem żeby dopisać współwłaściciela do dowodu to musi być umowa darowizny że komuś - współwłaścicielowi - darujesz te pół samochodu - tak "na gębę" nikt w wydziale komunikacji nie dopisze przecież współwłaściciela do dowodu rejestracyjnego - oczywiście zamiast umowy darowizny mogłaby być umowa sprzedaży że odsprzedajesz połowe auta ale wiadomo że tu chodzi o zniżki i najczęsciej się tak robi że wiadomo rodzice są dopisywani ewentualnie starsze rodzeńtwo które ma pełne zniżki więc się robi na zasadzie darowizny żeby było porściej załatwić sprawę w papierach
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-01-25 o 21:00 |
|
|
|
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
Lili tak, tańsze są ( chyba kwestia 3-4 zł).
Uśpiłam dzieciaczka. Nauka nade mną wisi... Nie, nie dam rady dziś. Albo i dam. Mam mega ciężki egzamin z psychoterapii w sob. Chyba poprawka się kłania... kurde, Beatko, aleś Ty obcykana. Ja taki żółtodziub przy Tobie
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1366 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
myślałam że może to jak u dentysty robi sie w gabinecie u laryngologa przy miejscowym znieczuleniu no to musze za tydzień się koniecznie wywiedzieć i zapisać, mam nadzieje że szybko pojdzie i dzieciaczki szybko zapomną |
|
|
|
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
Wygnajcie mnie...
Siedziałabym z Wami i siedziała...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1368 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ale połowa się udała i to już coś!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nooo Za parę miesięcy ![]() Ten drugi to taki nieco przerośnięty anioł, co? ![]() Cytat:
Też słyszałam że to szybki zabieg, w zasadzie kosmetyka. I po wszystkim A za bieganie podziwiam. Ja bym poszła pobiegać chyba jedynie, jak by za mną czołg uzbrojony jechał ![]() Cytat:
Co nie zmienia faktu że płatki mi wchodzą szybko i gładziutko ![]() Cytat:
|
|
#1369 |
|
Zakorzenienie
|
Telik zrobię, zrobię, podoba mi się to że można pokombinować co nie co. Natomiast mam pytanie odnośnie tych rzeczy -->
Imbir świeży czy jaki ? bo pisze pół łyżeczki?który olej lepszy arachidowy czy słonecznikowy ? chyba arachidowy nie? I Ile Ci wychodzi tego wszystkiego z tych proporcji które masz na blogu ? ale się mój mąż ucieszy, jak mu zrobię taką bombę witaminową uwielbiam Nigelle Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2012-01-25 o 21:02 |
|
|
|
#1370 |
|
Zadomowienie
|
Marinka a Ty na facebooku gdzie jesteś??
A Ty Brumku tak pojawiłaś się tylko żeby się pojawić?? ![]() Która Pani jeszcze do nas nie dołączyła na FB?? |
|
|
|
#1371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
Baboniku mnie nie ma, nie chce mi się zakładać konta, szczerze mówiąc nie jestem dobra w takie klocki - wolę stary, poczciwy wizaż
|
|
|
|
#1373 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
witaj na forumCytat:
Cytat:
Cytat:
Nastepnym razem bedzie dobrze. Cytat:
Cytat:
Cytat:
ee nie idz Witam dziewczyny wieczorowa pora. Chociaz ja nie brunetka :P Jak pozbyc sie brzucha w jeden dzien?? Zlapac grype jelitowa ![]() Masakra. Dzisiaj pierwszy dzien z niania. Fajna jest. Jutro zostaje z Szymkiem a ja na zakupy lece, bo mam pusta lodowke, na szczescie jesc mi sie nie chce, bo bym nie miala co ![]() Pytanie od mojej siostry , cytuje ja: "wez sie zAPYTAJ TYCH SWOICH DZIEWCZYN Z WIZAZU JAK WYROWNAC KOLOR WLOSOW, tzn.zeby odrost nie byl rudy (ma blond wlosy i farbuje). Wszystkiego dobrego dla dzisiejszych solenizantow. Znowusz mikogos nie zacytowalo ale wiem, ze bylo pytanie o jogurt. Ja nie podaje, bo maly ma alergie.
|
|
|
#1374 | |||||||
|
Zadomowienie
|
bry
Cytat:
) ale moja jakos nigdy z niego nie wypadla, a ruchliwy stwor jest bardzo moze dlatego, ze uzywalismy/uzywamy tylko do jedzenia, a nie np do ogladania TV czy zabawy jak to u niektorych bywa Takze IKEA dobra i tania (szkoda by mi bylo dawac kilka stow na taki sprzet).Natomiast nie polecalabym takiego jak ma Natka (Natko sorry! Cytat:
zycie stalo sie piekniejsze![]() Cytat:
WOW!!! Cytat:
![]() znam ten bol.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2012-01-25 o 21:08 |
|||||||
|
|
|
#1375 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moja przyszła ) do dziś pamiętam jak nas z teściem odwiedzili, jak mała miała ze dwa miesiące, więc któregoś dnia skorzystaliśmy z okazji i zostawiliśmy małą z nimi, a pojechaliśmy sami na jakieś zakupy... Jak wróciliśmy, to było późne popołudnie już, mała zaczęła być marudna (jak zawsze o tej porze) a ona niby w żarcie rzuciła tekstem w powietrze: "jak mamusi nie było to byłaś taka grzeczna, tak się fajnie bawiłaś z BABCIĄ" Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Widzę, ze wena twórcza jest
|
||||||
|
|
|
#1376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No cóż, nasza sława w końcu musiała wyjść po za horyzonty wizażu. To było nieuniknione
|
|
|
|
|
#1377 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hejka ![]() ale miałam dziś koszmarny dzień wrrr, tż dopiero teraz wrócił.. Lila marudna jak 150, mało spała i nawet minuty spokojnie na podłodze nie poleżała, tylko od razu wycie, na rączki i na rączki. ![]() Do tego Filip chyba się rozchoruje, wieczorem też maruda i szkliste oczka, na wieczór dostał gorączki i usnął na kanapie przed tv a w jego wykonaniu to jakiś ewenement bo on bajki ogląda może jakieś 15 minut, dłużej nie jest w stanie wysiedzieć, a dziś po prostu leżał biedny niemrawo, przebrałam go tylko w piżamkę i tak zasnął bez kąpania..Lila też śpi niekąpana, tak mało dziś spała że zasnęła mi przy wieczornym cycu, to tylko przebrałam ją w piżamkę, dałam mjeszcze na śpiocha butle i przełożyłam do łóżeczka. śpi już od 19:30. Zobaczymy o której wstanie ![]() Zanka szkoda ale dobrze że chociaż teoria do przodu!Cytat:
2 . moim zdaniem będzie zbyt ciężkostrawne, to tak jakbyś no na 150 ml wody zamiast 5 miarek mleka wsypała 10 3.łyżeczką? Lila pije już ładnie z niekapka Cytat:
![]() i jak było? a kto został z Tymciem? ![]() Cytat:
![]() i dla Madziulkowego Szymka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
to i kaska będzie i czas na Wi ![]() Cytat:
moja robiła tak samo ale piknie to określiłaś
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-01-25 o 21:14 |
||||||
|
|
|
#1378 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A sio! Do nauki! ![]() Cytat:
no ale jak już naszło to niech nie opuszcza, aż nie zobaczę efektówHania śpi słodko.. zawsze usypiam ją na naszym łóżku i jak się my kładziemy to ją przenoszę do łóżeczka.. idę sprawdzić czy śpi a ta w poprzek łóżka rozwalona, nogi jeszcze kawałek a by wystawały za łóżko! Trzeba ją już na sam środek kłaść bo kręci się i jeszcze mi zleci |
||
|
|
|
#1379 |
|
Zakorzenienie
|
prawo cywilne się kłania
kiedyś się tego uczyło ![]() i coś niecoś zostało w głowie na ekonomii nas wszystkiego uczą.. tiaaa.. lecę dziecia przewinąć bo mi kupkę sprezentowała jeszcze przed spaniem - a co!
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-01-25 o 21:24 |
|
|
|
#1380 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ale narobiłam
Prze to że publicznie zachwalałam, jakie dobre, to teraz będziesz musiała produkcję uruchomić... Nie gniewaj się ![]() Cytat:
![]() Dziwna lekarka Ale fajnie że wyniki nie są złe, tylko lekko obniżone My dziś wzięliśmy ostatnio dawkę i koniec z żelazem No bo ja, kochana moja, chodze spać po 2. Więc siłą rzeczy za dużo czasu mi do rana nie zostaje ![]() A od dwóch dni Tymcio budzi się o 6 z minutami i idę go karmić. A potem szybko się trzeba kąpać, bo od 7 wody nie ma ![]() Cytat:
Telik zrobiła granolę sama, a ja wydębiłam co nieco A teraz biedna będzie robić i robić i robić i robić...A teściowa to załamka. Po takim tekscie (pogrubione) to bym ją do reszty znielubiła. Wstrętne babsko. Co ona sobie mysli że kim jest dla tego dziecka? Babcia to tylko babcia a nie matka!!!!!!!!!!! Cytat:
Fajnie że tak się Dawid ładnie rozwija ![]() Cytat:
Może sama się zgodzi oddać, jeśli najpierw tylko postraszysz ją negatywem? Cytat:
![]() A kiedy wracasz na dobre? (mam nadzieję że będziesz miała czas na wizaż )Buzi dla słodkiego Jasia Siedź, siedź
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.

Dziewczyny załamałam sie
Chciałam trochę zaoszczędzić przez brak kasy i kupiłam Ali używane krzesełko. Babka napisała, że było kilka razy uzyte stan idealny. A jest okropne 
)

ot pogięło mnie na maksa.. i z ręką na sercu stwierdzam, że BIEGANIE JEST BLEEEEEEE!!

Co nie zmienia faktu że płatki mi wchodzą szybko i gładziutko
uwielbiam Nigelle 

moze dlatego, ze uzywalismy/uzywamy tylko do jedzenia, a nie np do ogladania TV czy zabawy jak to u niektorych bywa
) do dziś pamiętam jak nas z teściem odwiedzili, jak mała miała ze dwa miesiące, więc któregoś dnia skorzystaliśmy z okazji i zostawiliśmy małą z nimi, a pojechaliśmy sami na jakieś zakupy... Jak wróciliśmy, to było późne popołudnie już, mała zaczęła być marudna (jak zawsze o tej porze) a ona niby w żarcie rzuciła tekstem w powietrze: "jak mamusi nie było to byłaś taka grzeczna, tak się fajnie bawiłaś z BABCIĄ"
, czekamy na info
kiedyś się tego uczyło
Może sama się zgodzi oddać, jeśli najpierw tylko postraszysz ją negatywem?