Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-25, 20:41   #1351
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Kolina super ,że wszystko zachamowane !!! już jest dobrze a będzie jeszcze lepiej

Patik współczuję
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 20:42   #1352
Lili 83
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Dziewczyny załamałam sie Chciałam trochę zaoszczędzić przez brak kasy i kupiłam Ali używane krzesełko. Babka napisała, że było kilka razy uzyte stan idealny. A jest okropne brudne, wyłamana śrubka jeszcze coś by się znalazło. Nie dość, że nie mam kasy to i krzesełka Co robić ??????
ja się nie znam ale mam nadzieję, że dziewczyny pomogą.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 20:43   #1353
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
dziewczyny no i te gagi całkiem, całkiem.
Wiadomo, pampersy oryginalne to to nie są.
dla mnie IDENTYCZNE jak dady. ( dada, gaga - kto to wymyślał ? )
ja miałam kilka paczek gaga z tesco i są takie sztywne w środku - nie ma takiej miękkiej wyściołki jak w dadach czy babydreamach tylko taka sztywna włóknina ale za to gagi rewelacyjnie chłoną wilgoć i pupa nie jest w nich mokra zaraz jak w dadach, byłyby super jakby były delikatniejsze wewnątrz - no i ciut gorzej się zakładają bo mają szerokie bardzo te zapięcia - ja miałam rozmiar "3" chyba 3 paczki

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 20:44   #1354
adrji
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

a mój leń mnie doprowadza do rozpaczy
jak mu zabawka ucieknie to zamiast do niej się podczołgać to ten rozkłada skrzydła (ręce ) , podnosi podwozie (nogi) i szykuje się do startu nawet silnik włącza (czytaj ryczy ze złości )
To przedstart do pełzania raczkowania,
mój też tak startował i lądowal na macie
czym odpalił w tyłku motorek samochodzika
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 20:44   #1355
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
No to najlepszego dla was obu

I dla wszystkich innych dzisiejszych solenizantów!!!
Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
żeby "wziąć" czyjeś zniżki to ten ktoś musi być wpisany do dowodu rej jako współwłaściciel - a Ty dowód rej chyba już masz wyrobiony, prawda? w każdej chwili można dopisać współwłaściciela do dowodu rej i to nie wiąże się z wymianą dowodu rejestracyjnego musi być jedynie spisana umowa darowizny na tego współwłaściciela i z tym idziesz do wydziału komunikacji.
jednego nie rozumiem, po co darowizna ?? ja moje autko mam na ojca i siebie (jestem współwłaścicielem właśnie bo nie miałam zniżek) i nie spisywaliśmy żadnej darowizny
Stary 2012-01-25, 20:46   #1356
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

w tesco byłam i promocja jest na 3 deserki gerbera ( różne smaki ) za 5.25 zł
I Hipp obiadki dwa za 7.25
No i nie wiem, czy któraś z Was używa pampersów tesco gaga ( ja pierwszy raz kupiłam dziś ) i są za 25.99. Ja wziełam 4 i jest ich 54.
byłam z tż włąśnie ok 18 i się obkupiłam - zestaw Hippa obiadkowy wzięłam, deserki gerbera 3 pak i jeszcze kaszki bezmleczne ryżowe z bobowity są po 4,99 - ja wzięłam ryżowo-pszenną z jabłkiem i gruszką od 6 miesiąca na oswajanie z glutenem

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
teorie zdałam, ale na mieście mnie uwalił z mojej głupoty zresztą

uda się następnym razem - zobaczysz

Stary 2012-01-25, 20:47   #1357
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
My. Zdziwiłam sie nasza pediatra nic nie mówiła,
ale ostatnio byłam u zwykłego rodzinnego zajrzec w gardlo bo cos prychaliśmy i mówi mi,
że ma krotkie wędzidelko i moze mieć przez to problemy z mową tzn wymową niektorych zglosek.
Jeszcze sie w temat dobrze nie zaglebiałam,
za tydzien idziemy do naszego pediatry i mamy dostać skierowanie do laryngologa.
A ten zabieg to juz teraz? podobno im wczesniej tym lepiej i że wiele dzieci tak ma,
ciekawe na czym to polega co będą im robić
Nam laryngolog powiedział, że im wcześniej się zrobi tym lepiej dla dziecka i sam zabieg prostszy.. bo u takiego malucha wędzidełko jest mięciutkie i wystarczy delikatnie naciąć w znieczuleniu miejscowym.. a im starsze dziecko tym wędzidełko grubsze i zabieg jest wykonywany pod pełną narkozą...

Wygląda to tak, że stawiamy się rano w szpitalu, chwila moment to trwa, zostajemy 2 godziny na obserwacji i do domu..

Mimo wszystko przeraża mnie ten zabieg, ale jak widzę jak mała chce ten języczek wyciągnąć a nie może to wiem, że na dobre jej to wyjdzie.. a mała jest to i nic pamiętać nie będzie..

A ponoć to jest dziedziczne.. mój Tż miał krótkie i nie miał podcinanego i bardzo długo nie mówił "r".. dopiero w liceum zaczął porządnie wymawiać.. chociaż jak dla mnie to i tak sepleni
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 20:50   #1358
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
A gdzie kupiłaś? Na allegro? Może zgodzi się na zwrot?
Tak na allegro
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 20:51   #1359
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Stronczek Ty masz Dolce Gusto, tak? Zadowolona jestes? Pyszna ta kawa? I jaki model, bo widze, ze sa rozne?

I ktoras jeszcze (chyba Natka?) ma Tassimo. Mozesz podzielic sie opinia?

Szymonek, Hania, Igor i Madziulka STO LAT!!!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 20:51   #1360
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Coockie fajna praca, i co najważniejsze że możesz z małą w domu być
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Telik zastanawiałam się co to ta granola.Na blogu wygląda to smakowicie, a jak jeszcze Brumek pisze że to takie pyszne to się też sku
zrób żanetko
tam można różne pestki, orzechy
znając Twoją kreatywność coś fajnego wykombinujesz

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Telik - ale wiesz jakie to nieszczęście lubić dobrze zjeść i nie umieć sobie tego samemu zrobić? do tego mieszkać na wiosce to tragedia... u mnie w Bochni ciężko żeby kupić laskę wanilii,nie mówiąc nawet o świeżej kolendrze ...
Ojjj Baboniku jak ja Cie rozumiem. Moja Oleśnica nie jest wiele większ od Bochnii
kolendry to też chyba brak. Dobrze że biedronki są

Cytat:
Dziewczyny!!!!! Byłam pobiegać iiiiiii padam! Po prostu padam na twarz.. przyszłam to walnęłam się na podłogę i czułam, że w domu jest chyba milion stopni! A na dworze tak zimno, że do tej pory w klatce czuję ból.. i co najśmieszniejsze, chwilę poleżałam i nie mogłam wstać bo mnie kurcze łydek łapią Tż się śmieje, że chodzę jak narciarz bo zamiast podnosić nogi to sunę po ziemi ot pogięło mnie na maksa.. i z ręką na sercu stwierdzam, że BIEGANIE JEST BLEEEEEEE!!
ja uwieeelbiam biegać
ale faktycznie w taką pogode to jeszce większa trudność
ale zanim zaczne biegać kilka dni przygotowywuje sie biegając i maszerując na przemian

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
[COLOR=DarkGreen]

też bym kupiła jak takie dobre.....
ja nic nie sprzedaję
co najwyżej za ładny uśmiech wysyłam
natka dawaj adres na Pw

a mój Jas dziś był słodki
marudztwo mu w koncu przeszło
mam nadzieje ustawienia snu też się srestarują

Brumku byłam w pracy troche rekreacyjnie troche zaczynam szykować sobie nowe miejsce pracy(moje stare miejsce zajęte )
poz a tym jeżdżę tam 1 lub 2 razy w tygodniu żeby choć trochę być na bieżąco (z ploteczkami)
Stary 2012-01-25, 20:51   #1361
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Dziewczyny załamałam sie Chciałam trochę zaoszczędzić przez brak kasy i kupiłam Ali używane krzesełko. Babka napisała, że było kilka razy uzyte stan idealny. A jest okropne brudne, wyłamana śrubka jeszcze coś by się znalazło. Nie dość, że nie mam kasy to i krzesełka Co robić ??????
skoro niezgodne z opisem to żądaj stanowczo zwrotu pieniędzy

Stary 2012-01-25, 20:53   #1362
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
I zadowolona że Sara do mnie rąk nie wyciąga jak ją biorę od rąk teściowej no czaicie? i jak tu się nie wrukwić.
.
oj, dobrze Cię rozumiem. Opier....ć solidnie to za mało....

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Prawie jak ze szczęściem - samo przychodzi, gdy przestaniesz za nim biegać
jakie ładne porównanie
Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
usg bioderek ok, nie będzie dalszej kontroli
usg główki do kontroli za 2 miesiące, jeszcze są widoczne ślady niedotlenienia, nie powiększyło się, jest zahamowane, lekarz mówi że nie ma paniki, ale kontrolować trzeba
neurolog mówi że rozwój jest prawidłowy, może troche zbyt npięte ma ramionka ale generalnie jest ok, mam troszke z nim ćwiczyć
to co poprzednio mieliśmy ćwiczyć zrobiliśmy na 5
prosiła by zajrzeć do niej przy okazji usg główki za 2 miesiące
cieszę się że takie dobre wiadomości!
Cytat:
jak mu zabawka ucieknie to zamiast do niej się podczołgać to ten rozkłada skrzydła (ręce ) , podnosi podwozie (nogi) i szykuje się do startu nawet silnik włącza (czytaj ryczy ze złości )

jakbym o swoim czytała

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2012-01-25 o 21:02
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 20:55   #1363
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Tak na allegro
To masz prawo do zwrotu z powodu niezgodności z opisem.. bo zapewne na aukcji nie było mowy o tych wszystkich uszkodzeniach.. Przyciśnij sprzedawcę i postrasz negatywem to może nie będzie się opierał..

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
ja uwieeelbiam biegać
ale faktycznie w taką pogode to jeszce większa trudność
ale zanim zaczne biegać kilka dni przygotowywuje sie biegając i maszerując na przemian
No ja właśnie byłam przekonana, że nic mi nie będzie bo chodzę na aerobik i na zumbę a tu zonk do tej pory szuram nogami po ziemi bo mnie łydki naparzają
Stary 2012-01-25, 20:55   #1364
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
jednego nie rozumiem, po co darowizna ?? ja moje autko mam na ojca i siebie (jestem współwłaścicielem właśnie bo nie miałam zniżek) i nie spisywaliśmy żadnej darowizny
bo wydział komunikacji musi miec podstawe do wpisania współwłaściciela - a Ty przypuszczam już byłaś wpisana z Tatą w umowie kupna-sprzedaży autka - w momencie kiedy go kupowałaś - więc dlatego żadnej umowy darowizny nie było

a jeżeli kupi się samochód tylko na siebie i tak jest w umowie kupna to potem żeby dopisać współwłaściciela do dowodu to musi być umowa darowizny że komuś - współwłaścicielowi - darujesz te pół samochodu - tak "na gębę" nikt w wydziale komunikacji nie dopisze przecież współwłaściciela do dowodu rejestracyjnego -

oczywiście zamiast umowy darowizny mogłaby być umowa sprzedaży że odsprzedajesz połowe auta ale wiadomo że tu chodzi o zniżki i najczęsciej się tak robi że wiadomo rodzice są dopisywani ewentualnie starsze rodzeńtwo które ma pełne zniżki więc się robi na zasadzie darowizny żeby było porściej załatwić sprawę w papierach

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-01-25 o 21:00
Stary 2012-01-25, 20:56   #1365
Marina1
Zakorzenienie

Lili tak, tańsze są ( chyba kwestia 3-4 zł).

Uśpiłam dzieciaczka.
Nauka nade mną wisi... Nie, nie dam rady dziś.
Albo i dam.
Mam mega ciężki egzamin z psychoterapii w sob.
Chyba poprawka się kłania...

kurde, Beatko, aleś Ty obcykana. Ja taki żółtodziub przy Tobie
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 20:57   #1366
adrji
Raczkowanie

Cytat:
Nam laryngolog powiedział, że im wcześniej się zrobi tym lepiej dla dziecka i sam zabieg prostszy.. bo u takiego malucha wędzidełko jest mięciutkie i wystarczy delikatnie naciąć w znieczuleniu miejscowym.. a im starsze dziecko tym wędzidełko grubsze i zabieg jest wykonywany pod pełną narkozą...

Wygląda to tak, że stawiamy się rano w szpitalu, chwila moment to trwa, zostajemy 2 godziny na obserwacji i do domu..

Mimo wszystko przeraża mnie ten zabieg, ale jak widzę jak mała chce ten języczek wyciągnąć a nie może to wiem, że na dobre jej to wyjdzie.. a mała jest to i nic pamiętać nie będzie..

A ponoć to jest dziedziczne.. mój Tż miał krótkie i nie miał podcinanego i bardzo długo nie mówił "r".. dopiero w liceum zaczął porządnie wymawiać.. chociaż jak dla mnie to i tak sepleni
o rety w szpitalu,
myślałam że może to jak u dentysty robi sie w gabinecie
u laryngologa przy miejscowym znieczuleniu
no to musze za tydzień się koniecznie wywiedzieć i zapisać, mam nadzieje że szybko pojdzie i dzieciaczki szybko zapomną
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 20:58   #1367
Marina1
Zakorzenienie

Wygnajcie mnie...
Siedziałabym z Wami i siedziała...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2012-01-25, 20:59   #1368
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Ale połowa się udała i to już coś! Następnym razem już tylko miasto tak?

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
AAAAAAA
musze sie z Wami tym podzielić!!!
za 6 dni wracam do białegostoku i mam od ręki robote! ale uwahga.. robote zdalną, w domuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!! ! gadałam niedawno z kolga Marcina, on ogarnity chlopak. obiecal mi ze mi pomoze i wlasnie dzwonil ze ma mi ta robote !!!!!!!
popłakałam sie ze szczescia...
Genialnie! Brzmi super - praca marzenie dla młodej mamy

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
A teraz co u nas:
Wczoraj moja panna lezala na macie I bawila sie , po pieciu minutach zaczela sie odpychac nogami I tak znalazla sie pod komoda (2m) ,polozylam ja spowrotem , a ona smiala sie i znow to samo zrobila, wiec teraz nawet na macie jej nie zostawiam
No to lasa chwila i Wy zaczniecie raczkować na całego

Cytat:
Czy którejś dziecko ma problemy z wędzidełkiem? My dostaliśmy skierowanie na zabieg.. ale mamy się zgłosić dopiero w marcu.. jakoś się boję, mimo, że wiem, że to chwila i po wszystkim..
Ale co z nim? Za krótkie? Wiem że wtedy dziecko ma trudniej ze ssaniem.

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
super, że żyrafę dorwałaś.
Ale będzie Tymek śmigał
Nooo Za parę miesięcy

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Teraz dwa anioły turlają się po macie a ja piję kawuchę.
Ten drugi to taki nieco przerośnięty anioł, co?

Cytat:
Wędzidełko to pod języczkiem.. Hania ma za krótkie, że języka poza wargi nie wystawi.. i widać, że już jej to dokucza, ciężko jest jej także jeść z łyżeczki.. lekarz od razu powiedział, że do podcięcia..

Dziewczyny!!!!! Byłam pobiegać iiiiiii padam! Po prostu padam na twarz.. przyszłam to walnęłam się na podłogę i czułam, że w domu jest chyba milion stopni! A na dworze tak zimno, że do tej pory w klatce czuję ból.. i co najśmieszniejsze, chwilę poleżałam i nie mogłam wstać bo mnie kurcze łydek łapią Tż się śmieje, że chodzę jak narciarz bo zamiast podnosić nogi to sunę po ziemi ot pogięło mnie na maksa.. i z ręką na sercu stwierdzam, że BIEGANIE JEST BLEEEEEEE!!
O, i do czytałam o wędzidełku Też słyszałam że to szybki zabieg, w zasadzie kosmetyka. I po wszystkim

A za bieganie podziwiam. Ja bym poszła pobiegać chyba jedynie, jak by za mną czołg uzbrojony jechał

Cytat:
Brumku nie chciałam żebyś się głupio poczuła
kurier - bo akurat u mnie taniej jak z poczty
myślę że i tak koszt płatków owsianych przesyłki i całej reszty był mniejszy niż buteleczka SabSimplex
wiec proszę nie bij i jedz płatki
Chyba żartujesz, że równy! Co nie zmienia faktu że płatki mi wchodzą szybko i gładziutko

Cytat:
Dzieki dziewczyny
No wiec na poczatek bde wrzucac produkty do cztrech sklepow interntowych, pisac opisy, dodawac zdjecia i takie tamBo on musi zobaczyc czy ogarniam i jak bedzie ok to da mi tz inne zlecenia. Kasa pewnie bdzi z tego niewielka, ale ja sie ciesze z kazdej zlotowki
Marinko, kolega z charakteru i zyciowo bardzo fajny, wygladowo nie moj typ poza tym zajety
ale jestem mu mega wdziczna, bo jak napisalam, to kolega Marcina, ja go widzialam raz w zyciu
Super, naprawdę!!! Brzmi fajnie, prosto i przyjemnie. Takie rzeczy to można i po nocy robić, jak dzieć śpi
Stary 2012-01-25, 21:01   #1369
zanetaa88
Zakorzenienie

Telik zrobię, zrobię, podoba mi się to że można pokombinować co nie co. Natomiast mam pytanie odnośnie tych rzeczy -->
  • 4 łyżki syropu z agawy/golden syrupu (ewentualnie miodu)
  • 2 łyżki ksylitolu/cukru brzozowego lub kilka kropel słodzika
Gdzie Ja to kupię i jak to wygląda i na co to mogę jeszcze wykorzystać?
Imbir świeży czy jaki ? bo pisze pół łyżeczki?który olej lepszy arachidowy czy słonecznikowy ? chyba arachidowy nie? I Ile Ci wychodzi tego wszystkiego z tych proporcji które masz na blogu ? ale się mój mąż ucieszy, jak mu zrobię taką bombę witaminową uwielbiam Nigelle i jej kosz , duży kosz samych foremek do ciastek i jej spiżarnię

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2012-01-25 o 21:02
zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 21:02   #1370
BABONIK
Zadomowienie

Marinka a Ty na facebooku gdzie jesteś??

A Ty Brumku tak pojawiłaś się tylko żeby się pojawić??

Która Pani jeszcze do nas nie dołączyła na FB??

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 21:03   #1371
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
bo wydział komunikacji musi miec podstawe do wpisania współwłaściciela - a Ty przypuszczam już byłaś wpisana z Tatą w umowie kupna-sprzedaży autka - w momencie kiedy go kupowałaś - więc dlatego żadnej umowy darowizny nie było

a jeżeli kupi się samochód tylko na siebie i tak jest w umowie kupna to potem żeby dopisać współwłaściciela do dowodu to musi być umowa darowizny że komuś - współwłaścicielowi - darujesz te pół samochodu - tak "na gębę" nikt w wydziale komunikacji nie dopisze przecież współwłaściciela do dowodu rejestracyjnego -

oczywiście zamiast umowy darowizny mogłaby być umowa sprzedaży że odsprzedajesz połowe auta ale wiadomo że tu chodzi o zniżki i najczęsciej się tak robi że wiadomo rodzice są dopisywani ewentualnie starsze rodzeńtwo które ma pełne zniżki więc się robi na zasadzie darowizny żeby było porściej załatwić sprawę w papierach
bingo , widzisz moja pamięć jakoś nie zakodowała tego faktu. Wszystko się zgadza
Stary 2012-01-25, 21:06   #1372
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Marinka a Ty na facebooku gdzie jesteś??
Baboniku mnie nie ma, nie chce mi się zakładać konta, szczerze mówiąc nie jestem dobra w takie klocki - wolę stary, poczciwy wizaż
Stary 2012-01-25, 21:06   #1373
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
więc się przedstawie troche i napisze ogólnie
nazywam się Ada, jestem mamą Jasia urodził się 24 czerwca, jak Wam pisalam w pierwszym poście miał byc Jasiem a dodatkowo wybral sobie sam urodzil się w swoje najwieksze świętojanskie imieniny skubany sie śpieszył i wyrobil za 5 północ
mieszkamy sobie posąsiedzku ze stolicą,
ja jestem mega wielką fanką kina, więc kto wie moze jak się lepiej zapoznamy kiedyś w przyszlości uda się umowić z dziewczynami z wawy na babyseans z zajęć domowych - nienawidze prasować!

Stronczek27, Naataaszkaa, zapałeczka, karolinee1983, ewee
nie wychodzi mi jeszcze wielocytowanie

Jaś ma wlaśnie 7 miesięcy, w dzien półroczku zaczął robić wszystko aby raczkować - stał ciagle na czworaka, zajęło mu to 2,5 tygodnia aż wkoncu ruszyl ręka noga ale to naprawde wczesnie, szczegolnie jak na chłopaka, średnia to 9 miesiecy - w domu mówią że przebił z tym wszystkie wnuczki
no i jeszcze śmiesznie bo my nigdzie w mieszkaniu nie mamy dywanów, i przez pierwsze dni bardzo sie denerwował płakał irytował bo poza kocem raczkowanie mu nie wychodziło smiesznie dreptał w miejscu no ale teraz juz opanował tą sztuke,

zakupiłam mu też na allegro takie rajstopki do raczkowania z absem na kolankach - polecam już teraz dla dzieciaczków bezdywanowych, niewiedziałam że coś takiegoo jest mąż wymyślił i faktycznie są takie rajstopulce

no a dzisiaj to - stanął, ogarnąć spróbuje i wkleje wam pózniej na zapoznanie filmik

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Jaś też ładnie śpi, bo on uwielbia mrozy
odkąd jest zima ma drzemke 11-14 powietrze od razu go usypia,
stawiam go pod oknem a ja mam czas tak jak teraz mogę do was napisać
i potem róznie 15.30/16-17.30 potrafi spać byleby go znowu wystawić na powietrze, przeważnie jest już za zimno i ciemno
to zostawiam go w wózku w wejściu w domu z nianią, tam tez jest zimno i sobie drzemie
to Jas jest dzien mlodszy od Szymka i Krzysia witaj na forum

Cytat:
Czy wyście zgłupiały?????? 11 stron od wczoraj I jak niby mam nadrobić????

A teraz witam
W żłobku coraz fajniej - dzisiaj Natan już się śmiał a nie płakał, tylko jeszcze ma stracha przed większą grupą dzieci ale jest coraz lepiej Jutro idziemy na 3 godziny!!!

A TERAZ PATRZCIE I PODZIWIAJCIE
WOW
Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
podłączam się do pytania , nie potrafię tego zedrzeć tak cholerstwo przyklejone
moze maslo klej rozmusci??

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Ostatnio, jak Maja nie chciała spać w łóżeczku, a zasypiała przy cycku, to już z bezsilności myślałam, że będę się ładować do łóżeczka razem z nią

Cytat:
Nastepnym razem bedzie dobrze.

Cytat:
AAAAAAA
za 6 dni wracam do białegostoku i mam od ręki robote! ale uwahga.. robote zdalną, w domuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!! ! gadałam niedawno z kolga Marcina, on ogarnity chlopak. obiecal mi ze mi pomoze i wlasnie dzwonil ze ma mi ta robote !!!!!!!
GRATUUUULUJEE!!! fajnie bardzo, ciesze sie, ze jakos sie ci zaczyna ukladac

Cytat:

super !!!!!

Sygine miałam pisać , boski Natan, super stoi !!!

moj niestety tez

Cytat:
witajcie
ja tak na chwilkę, nie dawno wróciliśmy

chciałam napisać jak nasze wizyty

usg główki do kontroli za 2 miesiące, jeszcze są widoczne ślady niedotlenienia, nie powiększyło się, jest zahamowane, lekarz mówi że nie ma paniki, ale kontrolować trzeba
neurolog mówi że rozwój jest prawidłowy, może troche zbyt npięte ma ramionka ale generalnie jest ok, mam troszke z nim ćwiczyć

generalnie wynik wizyt dobry, chociaż miałam nadzieję że już więcej wizyt nie będzie, że wszystko jest ok i nie trzeba kontrolować

ide do maluszka

później wrócę, drugie okienko mam otwarte na 39 stronie gdzie rano skończyłam czytać
najwazniejsze, ze sie dobrze rozwija
Cytat:

idę spać.
Dobranoc kobity.
ee nie idz

Witam dziewczyny wieczorowa pora. Chociaz ja nie brunetka :P

Jak pozbyc sie brzucha w jeden dzien?? Zlapac grype jelitowa
Masakra.
Dzisiaj pierwszy dzien z niania. Fajna jest. Jutro zostaje z Szymkiem a ja na zakupy lece, bo mam pusta lodowke, na szczescie jesc mi sie nie chce, bo bym nie miala co

Pytanie od mojej siostry , cytuje ja: "wez sie zAPYTAJ TYCH SWOICH DZIEWCZYN Z WIZAZU JAK WYROWNAC KOLOR WLOSOW, tzn.zeby odrost nie byl rudy (ma blond wlosy i farbuje).

Wszystkiego dobrego dla dzisiejszych solenizantow.
Znowusz mikogos nie zacytowalo ale wiem, ze bylo pytanie o jogurt. Ja nie podaje, bo maly ma alergie.
Stary 2012-01-25, 21:07   #1374
meszsares
Zadomowienie

bry
Cytat:
Jakie macie krzesełka do karmienia ?
Takie z regulacją oparcia i wysokości
ja mam krzeselko z IKEI (bez zadnych bajerow) i bardzo bardzo sobie chwale. Podobno pasy zle trzymaja dziecko (ostatnio na to wpadli hmm) ale moja jakos nigdy z niego nie wypadla, a ruchliwy stwor jest bardzo moze dlatego, ze uzywalismy/uzywamy tylko do jedzenia, a nie np do ogladania TV czy zabawy jak to u niektorych bywa Takze IKEA dobra i tania (szkoda by mi bylo dawac kilka stow na taki sprzet).
Natomiast nie polecalabym takiego jak ma Natka (Natko sorry!) z takim wielkim bolcem miedzy nogami i takiego obudowanego. Dzieciak siedzi w nim totalnie ubezwlasnowolniony, to jest twierdza nie krzeselko..

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Filip od 3 dni przestał ulewać.
Nie pisałam wczesniej, bo uwierzyc nie mogłam.
Wczoraj od rana do wieczora był w tym samym bodziaku
Niech tak zostanie
brawo! a ja wlasnie mialam Ci pisac, ze moja od poltora tygodnia tez nie ulewa - dokladnie od dnia, od kiedy zaczelysmy regularne posilki sloiczkowe zycie stalo sie piekniejsze

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Natomiast zaczął się wściekać.
Jak coś chce to coraz czesciej zamiast płaczu jest taki 'wściek"
Gada do siebie w taki specyficzny sposób, z tonu głosu wnioskuję, że to niemowlęce przekleństwa
Wasze smyki też tak robią ?
moja tak robi od zawsze, wyklina na czym swiat stoi o tak:

Cytat:
A TERAZ PATRZCIE I PODZIWIAJCIE
WOW!!! niezly agent!

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
Hania kończy dzisiaj pół roczku
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Mój najukochańszy syn kończy dzisiaj pół roczku! A mamusia 24 lata...
Gratulacje dla Hani, Szymka, Igorka, no i oczywiscie wszystkiego naj najlepszego Tobie Madziulku!!!!

Cytat:
znam ten bol..

Cytat:
AAAAAAA
cudownie gratuluje!!!

Cytat:
moja tez tak ma od kilku dni

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Wczoraj moja panna lezala na macie I bawila sie , po pieciu minutach zaczela sie odpychac nogami I tak znalazla sie pod komoda (2m) ,polozylam ja spowrotem , a ona smiala sie i znow to samo zrobila, wiec teraz nawet na macie jej nie zostawiam

Edytowane przez meszsares
Czas edycji: 2012-01-25 o 21:08
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 21:07   #1375
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

Fajnie, że są tacy lekarze. Ja mojej też powiedziałam, że moje dziecko nie wygląda ani na głodne, ani na chore, a jednak kazała dokarmiać:/
Dziś byłam u niej już sama, bo były wyniki morfologii i moczu. Mamy za niskie żelazo i dostaliśmy na uzupełnienie żelazo, witaminę B I kwas foliowy. Dam mu rano, bo nie wiem, jak zareaguje. A dziś pani doktor zupełnie inaczej ze mną gadała Zapytałąm, czy mogę podawać małemu kleik na swoim mleku. Ależ oczywiście! Oni lekarze są za tym, żeby korzystać z mleka matkiA ostatnio mi wmawiała, że koniecznie muszę dokarmiać MM...
Co za... dziwna kobieta

Cytat:
nie, nie będę się rozczulać nad sobą. Znowu mnie wkurzyła
a ja we wszystkim widzę podwójne dno.
A że dzieć ostatnio bez humoru i wyje to ja jeszcze bardziej sfrustrowana .Oj tam szkoda gadać. Ona zawsze wszystko wie lepiej, nawet to kiedy Sara ma iść spać i co gwarantuje jej długi sen. - to tak w wielkim skrócie.- tak jaby całe dnie conajmniej z nią spędzała, że wszystko wie o moim dziecku Ona nie ma za grosz pokory w sobie.
I zadowolona że Sara do mnie rąk nie wyciąga jak ją biorę od rąk teściowej no czaicie? i jak tu się nie wrukwić.
Oj, tutaj to i mnie by poniosło moja przyszła niestety podobna (choć dobrze się na początku ukrywała ) do dziś pamiętam jak nas z teściem odwiedzili, jak mała miała ze dwa miesiące, więc któregoś dnia skorzystaliśmy z okazji i zostawiliśmy małą z nimi, a pojechaliśmy sami na jakieś zakupy... Jak wróciliśmy, to było późne popołudnie już, mała zaczęła być marudna (jak zawsze o tej porze) a ona niby w żarcie rzuciła tekstem w powietrze: "jak mamusi nie było to byłaś taka grzeczna, tak się fajnie bawiłaś z BABCIĄ"

Cytat:
A teraz gwoli wyjaśnienia - Nataniel nie wstał sam, ani też nie został przez nikogo postawiony
Siedział na tapczanie i wyczaił, że na podłodze jest włączony laptop... A że pięknie potrafi czołgać się w tył więc dawaj na brzuch i ruchem posuwisto - zwrotnym dawaj na podłogę. Jak dotarł do krawędzi łóżka to się pięknie zsunął, przytrzymał rękami tapczanu i ustał parę sekund na nóżkach. A ja dosłownie chwilę prędzej mu foty pstrykałam więc szybko mi się udało to uchwycić, bo po chwili już pięknie siedział na podłodze
No, ale i tak się brawa należą za pierwsze koty za płoty

Cytat:

generalnie wynik wizyt dobry, chociaż miałam nadzieję że już więcej wizyt nie będzie, że wszystko jest ok i nie trzeba kontrolować
To dobrze, że wszystko w porządku

Cytat:
A nie możesz zwrócić???

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

MADZIA niech syn zdrowo się chowa,
i miłości da druga połowa.
Uśmiechaj się kiedy deszczowo na dworze,
i miej miliony w dużym worze.
STO LAT , STO LAT !
Żanetko, a co Ty tak wierszyki ostatnio zapodajesz? Widzę, ze wena twórcza jest

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 21:09   #1376
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Pytanie od mojej siostry , cytuje ja: "wez sie zAPYTAJ TYCH SWOICH DZIEWCZYN Z WIZAZU JAK WYROWNAC KOLOR WLOSOW, tzn.zeby odrost nie byl rudy (ma blond wlosy i farbuje).

No cóż, nasza sława w końcu musiała wyjść po za horyzonty wizażu. To było nieuniknione
Stary 2012-01-25, 21:10   #1377
youyou
Zakorzenienie

hejka
ale miałam dziś koszmarny dzień wrrr, tż dopiero teraz wrócił.. Lila marudna jak 150, mało spała i nawet minuty spokojnie na podłodze nie poleżała, tylko od razu wycie, na rączki i na rączki.
Do tego Filip chyba się rozchoruje, wieczorem też maruda i szkliste oczka, na wieczór dostał gorączki i usnął na kanapie przed tv a w jego wykonaniu to jakiś ewenement bo on bajki ogląda może jakieś 15 minut, dłużej nie jest w stanie wysiedzieć, a dziś po prostu leżał biedny niemrawo, przebrałam go tylko w piżamkę i tak zasnął bez kąpania..

Lila też śpi niekąpana, tak mało dziś spała że zasnęła mi przy wieczornym cycu, to tylko przebrałam ją w piżamkę, dałam mjeszcze na śpiocha butle i przełożyłam do łóżeczka. śpi już od 19:30. Zobaczymy o której wstanie

Zanka
szkoda ale dobrze że chociaż teoria do przodu!

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Hejka!!!
Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość

Zanka , czekamy na info

Tu nie ma co streszczać, po prostu musisz ja przeczytać!!!
Cudowna książka i będę tak w kółko powtarzać, aż w końcu ja przeczytacie

A ja mam prośbę poratujcie mnie

Nie chce wyjść na jakąś histeryczkę ale na prawdę bardzo się martwię o Dominika, więc napiszę.
Oto co zjadł wczoraj
03:20 MM 100ml
08:20 kaszka 100ml
12:30 jarzynki z szynką 190g
16:00 MM 40ml
20:00 MM 10ml
20:20 kaszka z owocami 100ml

03:00 MM 200 ml
08:15 MM 60ml
08:30 kaszka z owocami 100ml

Wczoraj z piciem w dzień to była masakra, przed każdym posiłkiem próbowałam mu dać mleko ale nie chciał, na widok butelki dostawał szału. Przez cały dzień wypił w sumie 60ml! Dobrze, że chociaż w nocy pije.. Pieluszka po dzisiejszej nocy była mało mokra. I oto pytania:

1) Czy to co pije to mu starcza tzn czy nie za mało płynów przyjmuje, bo tym się właśnie martwię. Herbatek, soczków ulubionych też nie chce.

2) czy jak mam kaszkę do której dodaje się wodę, to czy mogę ją i tak zrobić na mleku, tym którego nie chce i wylewam je za każdym razem do zlewu. Czy to będzie za dużo MM.

3)Czy są jakieś inne sposoby podawania płynów? Z kubeczka jeszcze nie pije, bo za szybko mu leci..

Wiem, że to przez ząbki raczej, bo jak samruje żelem do żałośliwie płacze i w przeciągu dnia więcej śpi niż do tej pory. Ma 4 drzemki w ciągu dnia i 2 takie dłuższe 1h-1,5h. Zawsze spał max pół godzinki.
Mam nadzieje, że to szybko przejdzie i zacznie pić.
1. moja też bardzo mało pije, max 50, ale ona pije też UU więc z tego sobie zaspokaja pragnienie
2 . moim zdaniem będzie zbyt ciężkostrawne, to tak jakbyś no na 150 ml wody zamiast 5 miarek mleka wsypała 10
3.łyżeczką? Lila pije już ładnie z niekapka

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

A za godzinkę idę na masaż
To prezent gwiazdkowy od męża, ale dopiero teraz go realizuję
ooo
i jak było? a kto został z Tymciem?

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
ale prawie bym zapomniała napisać, że Hania kończy dzisiaj pół roczku

od razu dla Madziulkowego Szymka wysyłamy z okazji półrocznicy
pieleszka buziaaki dla Twojej półrocznej panny

i dla Madziulkowego Szymka i Madziulki

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Mój mąż żyletka nawet szorował, benzyną, rozpuszczalnikiem, gąbkami, chyba ze 2h się męczył
Powodzenia!
ja słyszałam że ładnie odchodz pod suszarką

Cytat:
AAAAAAA
ekstra!!!
to i kaska będzie i czas na Wi

Cytat:

moja robiła tak samo ale piknie to określiłaś

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2012-01-25 o 21:14
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-25, 21:12   #1378
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
o rety w szpitalu,
myślałam że może to jak u dentysty robi sie w gabinecie
u laryngologa przy miejscowym znieczuleniu
no to musze za tydzień się koniecznie wywiedzieć i zapisać, mam nadzieje że szybko pojdzie i dzieciaczki szybko zapomną
Niekoniecznie w szpitalu.. robi się to też w gabinecie normalnie.. tylko nasz laryngolog akurat woli w szpitalu bo tam ma lepsze warunki i pielęgniarki do pomocy.. wtedy one przytrzymują dziecko, jest specjalne łózko do tego.. a w gabinecie ciężko..

Cytat:
Wygnajcie mnie...
A sio! Do nauki!

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

A za bieganie podziwiam. Ja bym poszła pobiegać chyba jedynie, jak by za mną czołg uzbrojony jechał
Sama się sobie dziwię co mnie naszło no ale jak już naszło to niech nie opuszcza, aż nie zobaczę efektów

Hania śpi słodko.. zawsze usypiam ją na naszym łóżku i jak się my kładziemy to ją przenoszę do łóżeczka.. idę sprawdzić czy śpi a ta w poprzek łóżka rozwalona, nogi jeszcze kawałek a by wystawały za łóżko! Trzeba ją już na sam środek kłaść bo kręci się i jeszcze mi zleci
Stary 2012-01-25, 21:13   #1379
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

kurde, Beatko, aleś Ty obcykana. Ja taki żółtodziub przy Tobie
prawo cywilne się kłania kiedyś się tego uczyło i coś niecoś zostało w głowie na ekonomii nas wszystkiego uczą.. tiaaa.. a my i tak nic nie umiemy ekonomiści
lecę dziecia przewinąć bo mi kupkę sprezentowała jeszcze przed spaniem - a co!

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-01-25 o 21:24
Stary 2012-01-25, 21:13   #1380
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
oczywiście
wyślij mi adres na PW
Ale narobiłam Prze to że publicznie zachwalałam, jakie dobre, to teraz będziesz musiała produkcję uruchomić... Nie gniewaj się

Cytat:
B
Dziś byłam u niej już sama, bo były wyniki morfologii i moczu. Mamy za niskie żelazo i dostaliśmy na uzupełnienie żelazo, witaminę B I kwas foliowy. Dam mu rano, bo nie wiem, jak zareaguje. A dziś pani doktor zupełnie inaczej ze mną gadała Zapytałąm, czy mogę podawać małemu kleik na swoim mleku. Ależ oczywiście! Oni lekarze są za tym, żeby korzystać z mleka matkiA ostatnio mi wmawiała, że koniecznie muszę dokarmiać MM...
A właśnie przed chwilą, jak Tymka karmiłam, zastanawiałam się czy odebrałaś wyniki i planowałam zapytać
Dziwna lekarka Ale fajnie że wyniki nie są złe, tylko lekko obniżone A jakie żelazo będziesz podawać?

My dziś wzięliśmy ostatnio dawkę i koniec z żelazem (ponad dwa miesiące łykał)

Cytat:
Ty niewyspana? Przy tak cudownie śpiącym dziecku?
No bo ja, kochana moja, chodze spać po 2. Więc siłą rzeczy za dużo czasu mi do rana nie zostaje
A od dwóch dni Tymcio budzi się o 6 z minutami i idę go karmić. A potem szybko się trzeba kąpać, bo od 7 wody nie ma

Cytat:
Ona nie ma za grosz pokory w sobie.

Ej a Telik to brumkowi gotowe danie wysłała czy to jakieś chrupki tylko w telikowie dostępne? bo nie wiem co to ta gor cośtam..sorki nie wchodziłam na blog telika żeby to sprawdzić.
Żadne gotowe danie! Telik zrobiła granolę sama, a ja wydębiłam co nieco A teraz biedna będzie robić i robić i robić i robić...

A teściowa to załamka. Po takim tekscie (pogrubione) to bym ją do reszty znielubiła. Wstrętne babsko. Co ona sobie mysli że kim jest dla tego dziecka? Babcia to tylko babcia a nie matka!!!!!!!!!!!

Cytat:
Bardzo dobre wieści Kontrola to tylko kontrola, na wszelki wypadek, więc nie mam się czym stresować Fajnie że tak się Dawid ładnie rozwija

Cytat:
AWANTURE!!! Co za oszustwo. Negatyw t z miejsca można wystawić, ale czy są jakieś możliwości odzyskania kasy i zwrócenia jej tego krzesełka to nie wiem Może sama się zgodzi oddać, jeśli najpierw tylko postraszysz ją negatywem?

Cytat:
a mój Jas dziś był słodki
marudztwo mu w koncu przeszło
mam nadzieje ustawienia snu też się srestarują

Brumku byłam w pracy troche rekreacyjnie troche zaczynam szykować sobie nowe miejsce pracy(moje stare miejsce zajęte )
poz a tym jeżdżę tam 1 lub 2 razy w tygodniu żeby choć trochę być na bieżąco (z ploteczkami)
Taaa, ploteczki to nieodzowna część biurowego życia
A kiedy wracasz na dobre?
(mam nadzieję że będziesz miała czas na wizaż )

Buzi dla słodkiego Jasia

Cytat:
Wygnajcie mnie...
Siedź, siedź

Cytat:
A Ty Brumku tak pojawiłaś się tylko żeby się pojawić??
Tu mi lepiej

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości