|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#54091 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści
Cytat:
Ja mam jeszcze 1,5 butli i zamówiłam 2 na zapas Nie wiem, łykam dopiero od paru dni, jak skończę opakowanie (za jakieś 1,5 miesiąca) to się wypowiem. No chyba że wcześniej zauważę efekty Matko, a ja się zastanawiałam czy nie będą się na mnie dziwnie patrzeć że znowu 2 biorę
|
|
#54092 | |||||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
A ja
Cytat:
Musze wejść przez tel teraz, potem nie będzie czasu... I też napisać, co o tym sądzę. Cytat:
![]() Ja miałam mętlik i poczytałam posty, wnioskując, że idzie o sam składnik - zdziwiłam się bowiem, że do bazy szamponowej o niskim pH ktoś chce dodać sok z cytryny ![]() Ale racja - zawsze pH produktu to co innego niż pH składnika. Aż narobiłaś mi ochoty na mieszanie. Nie bawiłam się z pół roku, nie licząc mieszania henny, i tęsknię za tym bardzo ![]() Cytat:
![]() Coś mnie się rzuca po oczach, ale nie zamawiałam nigdy Świetnie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja się zgadzam, dopisałam wyżej swoje pytania Cytat:
Przecież jest pięknie (choć nie widzę, jak zachowują się przy skórze)!Przydałoby się tylko podpięcie wicherka ![]() Cytat:
Hmm... a w jaki sposób było robione cięcie? Cytat:
Cytat:
Koniecznie napisz, czy coś się zmieniło! Znowu nie umyłam włosów... Podpięłam powyciągany dół i mam loki w buszu
|
|
#54093 |
|
Rozeznanie
|
Który to Jantar? Mgiełka? Czy już wyprzedany?
|
#54094 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Właśnie chcę zobaczyć jak szybko się rozejdzie
![]() Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że to będzie działać ![]() Też weź, nie bądź taka ![]() Domówiłam jeszcze 2, najwyżej odbiorę tylko jedno zamówienie teraz muszę pomyśleć jak to zrobić żeby TŻ nie widział...---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- http://www. doz. pl/apteka/p1300-Farmona_Jantar_odzywka_do _wlosow_z_bursztynem_100_ ml Chyba już niedostępny... :| EDIT: już tych 2 domówionych nie dostanę...super...Jantar dostępny był GODZINĘ - to jest chore! Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-01-26 o 09:10 |
||
|
|
|
#54095 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ostatnio dostałam powiadomienia dwa razy a Jantara niet az wysłałam maila ze złości... Cytat:
Oj, czekam niecierpliwie na Twoją odpowiedź, żeby zająć się włoskami jak nalezy
|
||
|
|
|
#54096 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#54097 | |||||
|
Zadomowienie
|
Robił. Odrobinę mniej zbity bo włosy miały większy poślizg ale był.
Cytat:
Cytat:
)Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No nic, dostosowałam się do rad Demki, zaraz spłuczę odżywkę i zobaczymy co będzie.No i już po Jantarze ![]() E: O nieee, moje zamówienie było za późno. Już nie było Jantara Noż kurcze blade w odwłok szaleńczo kopane. Czatuję na niego i od 3 tygodni nie mogę kupić.
Edytowane przez Miss Transept Czas edycji: 2012-01-26 o 09:24 |
|||||
|
|
|
#54098 |
|
Raczkowanie
|
Jaja sobie robią na tym DOZ-ie. Jest dostępny, przyjmują zamówienie a za chwilę, że nie ma wystarczającej ilości...
|
|
|
|
#54099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chodźcie spamować na plotkowy Tak tam pusto i smutno ;]
|
|
|
|
|
#54100 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nadazam za Wami...! Człowiek opuści weekend i kończy z ręka w nocniku, tzn w klawiaturze
![]() A wiec tak z grubsza. Ostatnim razem włosy popsuły się, bo uzywałam karchera i stałam tez faktycznie duzo nad kuchnią. Pomogło wtarcie kremu z biedronek rozrobionego z wodą , poradzil sobie. Uładził, poprawił skręt.Dzis nie mam sie czym chwalic. Wyszła wichura po nadmiarze protein- susza susza susza. I dostało mi sie za lenistwo, bo zamiast lnianego nałozylam isane. Włosy okropne, poszły w kok. Ja to jestem jednak niskoporowata.
|
#54101 | |
|
Strażnik Wizażu
|
W ... nie wiem
![]() Cytat:
![]() Eloe dobre pytania zadałaś...tak oczywiste, że nawet nie pomyślałam by je zadać... Ajrisz, już naspamowałam tam
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-01-26 o 09:38 |
|
|
|
|
#54102 | ||||||||
|
|
Cytat:
Dodaj go do odżywki d/s, myślę, że więcej zdziałasz Cytat:
![]() Cytat:
Może się okazać, że to nie jest odżywka do mycia dla Ciebie. Spróbuj z czymś bez olejów: Mrs. Potters, Hegron, Joanna Naturia. ![]() Ech, ja za to kocham swoje włosy Lubię niespodzianki ale te miłe, dlatego je pielęgnuję ![]() Wygląda na to, że bez zmiany myślenia o nich nie za wiele da się zrobić Cytat:
Sporo fryzurek wymaga doprostowania (bo jednak większość ludzi ma kręcone, a nie proste włosy), codziennej świeżości i stylizacji. Włosy rosną, więc z asymetryczną regularnie trzeba chodzić do fryzjera - a to już spory wydatek. Tak źle i tak niedobrze ![]() Cytat:
Widziałam takie włosy na żywo we Wro. Sztywne, nienaturalne... naprawdę, cieszmy się naszymi włosami nawet jeśli to trudne. Cytat:
Cytat:
![]() A po oleju nałożyłaś dokładnie to samo, co zwykle? Zostawiłaś na tyle samo czasu na włosach? Cytat:
![]() Widzę kilka przyczyn: za mocno obciążony spód (zatem czego używasz do włosów?), za krótki spód by się skręcić (przydałyby się Twoje starsze zdjęcia), powyciągane kosmyki spod spodu (trzeba by nad nimi zatem dodatkowo pracować między myciami) przez szaliki, czapki i takie tam, loki to efekt zabiegu, który przeprowadzono jakiś czas temu, masz co najmniej 2 struktury włosów na głowie. Byśmy mogły Ci pomóc, potrzebowałybyśmy odpowiedzi na pytania w nawiasach i starszych zdjęć. dobrze by było, byś tez przyjrzała im się w ciągu dnia - co z nimi konkretnie robisz.
|
|
#54103 | ||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
to jednak nie był oczekiwany efekt, zaraz robie jakąś mega bombę na włosy ![]() Cytat:
![]() słonecznikowego użyłam pierwszy raz i takie rozdrobnione włosy mam, pewnie nie dzięki niemu, nie umiem jeszcze wyhaczyć, co dla nich dobre co złe, na pewno kokos mi robił sianowato-słomowate włosy wiec z nim sie nie polubię a tu może widać głowę - takie rozdzielone pasemka mi się robią od rozpoczęcia pielęgnacji, raz grubsze raz drobniejsze
|
||
|
|
|
#54104 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
raczej to samo położyłam, ale dłużej trzymałam d/s garniera AiK pod folię go wrzuciłam na jakieś 15 minut potem wszystko to samo, co zawsze b/s joaśka pokrzywowa, ciut biedronkowego kremu i żel lniany aaaaa i dłużej plunking trzymałam ( jakieś 10min) |
|
|
|
|
#54105 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
Czytam Was już od dłuższego czasu - ale siedzę cicho, bo na razie nie mam czego pokazywać ![]() Właściwie efekty są - ale są absolutnie nieprzewidywalne, raz proste, raz kręcone. Szukałam sposobu na wypadające włosy - a ku mojemu zdumieniu, przy okazji, okazało się, że moje włosy, jak zechcą, mogą się kręcić (no, może raczej: falować )Byłam oczywiście przekonana, że mam proste włosy, no może TROCHĘ KRZYWE ![]() Ale do rzeczy: postanowiłam się odezwać, bo wiem jeszcze o jednym źródle Jantara - apteka internetowa Allecco, spróbuję wkleić linka, ale może się nie udać (nie mam długiego stażu na Wizażu ).Niestety ta apteka nie ma takiej sieci sprzedaży, jak DOZ (odbiór osobisty na południu Polski tylko), ale człowiek zdesperowany, to nawet koszty przesyłki pokryje... http://www.allecco . pl/produkt-Pielegnacja_wlosow_FARMON A_KRAKoW_FARMONA_JANTAR_O dzywka_do_wlosow_i_skory_ glowy_100_ml-13470,1017 . html (zrobiłam dodatkowe spacje) |
|
|
|
#54106 |
|
Zadomowienie
|
Demko, powinnam cię wyściskać, a co najmniej postawić piwo
Co prawda zastosowanie się do twoich rad całkiem kołtuna nie zniwelowało ale ograniczyło znacznie. Wystarczyło że po wyprostowaniu się rozplątałam trochę włosy z tyłu. Do tego skręt mam dużo mocniejszy niż zwykle - włosy z długości do połowy łopatek zrobiły się ledwo za kark
|
#54107 | |
|
Rozeznanie
|
Miss ok
to daj znać za jakiś czas ![]() Cytat:
strumień wody był dość silny Właśnie myślę, że ta odżywka nie jest dla mnie może innym razem....
|
|
#54108 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
wystarczy buziak, haha...super, cieszę się, że na coś moje rady się przydały jeszcze dorzuć rady od Eloe i będzie już w ogóle cacy ![]() No i się nam pokaż
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-01-26 o 10:38 |
|
|
|
|
#54109 | |
|
Zakorzenienie
|
Nowy trend - podkreślamy skręt naszych włosów na nogach?
Witaj ![]() Jeśli chociaż trochę krzywe to jesteś 100% falowana! ![]() Cytat:
![]() Dzię-ku-je-my! Miss Transept - po takiej reklamie to musi być zdjęcie!! |
|
|
|
|
#54110 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
)Jantar jest też dostępny w aptece Słonik i chyba na stronie Farmony można zamówić tylko właśnie ten odbiór osobisty w doz jest tu tym ważnym "szczegółem" :/
|
|
|
|
|
#54111 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#54112 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pokażę się jak tylko wyschnę ![]() Oczywiście na moim "trzecioświatowym" zapupiu tej apteki nie ma
|
|
#54113 |
|
Strażnik Wizażu
|
Wiem
btw, niezła zabawa z ich szukaniem, hihi...
|
|
|
|
#54115 | ||||||
|
|
Cytat:
Najlepiej to zrobić sobie listę humektantów, zaobserwować jak działają w różnych warunkach pogodowych (wiosna/jesień, zima i lato) i potem unikać tego, co się nie podobało. Tylko tyle ![]() Pewnie! Link ogólny, link do emulsji. Cytat:
Cytat:
ma się siłę przekonywania Spotkanie dobra sprawa ![]() czekamy na relacjęCytat:
Jeśli rzeczywiście to jej wina, wówczas stosuj ją, jeśli nie olejujesz. Oczywiście lżejsza b/s tez będzie niezbędna. Możesz też lekko niedopłukać odzywki d/s. Też zabezpieczy. Zrobiłabym też niedługo mycie szamponem z siarczanem - włosy mogą być obciążone przez oleje. Krem z Biedronki mógł się jeszcze nie nabudować, ale tu dużo nie trzeba, jeśli nie lubi się wazeliny i słabo toleruje shea (jak u mnie - tylko przed myciem) Cytat:
Cytat:
Nie dałaś żadnego stylizatora? Wyglądają bardzo zdrowo, ale brak im własnie tego "uładzacza".
|
|
#54116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A miałam wcześniej żartować, że na pewno któraś weźmie ilość hurtową... Nagoniłyście już stronę od rana, co za baby, ja iść muszę!
|
|
|
#54117 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oni proponują w zamian Seboravit lub Saponics, Saponics to jeszcze mogę zrozumieć, bo różni się szczegółami, ale alkoholowy Seboravit?? Cytat:
Pomijając fakt, że w moim przypadku nigdy nie udało się wyprostować włosów w 100% no i niezłą słomę miałam po prostownicy ![]() Cytat:
Cytat:
)Czekam właśnie na kolejne zamówienie z ZSK, zamówiłam więcej liposomów i kwas hialuronowy ![]() Cytat:
|
|
#54118 | ||||
|
|
Cytat:
Miss, a heenarę stosowałaś może? Ile bym dała za taki kolor jak na opakowaniu Cytat:
![]() Wzięłam 10, bo się boję Musze mieć zapas, włosy są jak uzależnione...Cytat:
Na dodatek ostatnio brałam ze 12 sztuk...Cytat:
I jak? Nieco napisałam powyżej, ale pytaj, pytaj!
|
|
#54119 |
|
Zakorzenienie
|
Miskaa78 link mi się nie otwiera
![]() A moje włosy po nocy przyklapnięte
|
#54120 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety nie, jedna z tych niewielu na rynku których nie próbowałam. Ale skład ma fajniutki, poza przyrudzeniem powinna nieco przyciemnić. Szkoda że jestem już teraz całkiem ciemna bo pewnie w końcu bym się skusiła. Cytat:
Taak... Ja już nie wiem, czy oni mieli taki wielki zapas że do tej pory wyprzedają czy to cały czas chwyt marketingowy, czy też tym razem wycofują naprawdę.
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

Jeśli będą ;]
Ja mam jeszcze 1,5 butli i zamówiłam 2 na zapas 

Przecież jest pięknie (choć nie widzę, jak zachowują się przy skórze)!
haha za chwile już jantar będzie niedostępny