|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
biedaku
, a na pocieszenie to Ci napisze, że też nic nie dostałam
|
|
|
|
#2402 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cześć mamusie!
Weszłam tylko na szybko bo mam do was pytanie a kto mi pomoże jak nie wy ![]() Jakie mm dajecie swoim maluszkom? Bo my jesteśmy na Bebilon Comfort ale strasznie podrożał! U nas za 400 g płacę 31 zł! Dlatego chciałabym zmienić mleczko. Myślałam o zwykłym Bebilon albo Enfamil. I czy któraś zmieniała mleczko? Trzeba jakoś specjalnie stopniowo je wprowadzać czy poprostu jak skończy mi się te co mam rozpocząć kolejne? Uciekam bo już mały krzyczy...
|
|
#2403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my jestesmy na Bebilonie Pepti ale to jest mleko dla alergikow i mamy je na recepte, 7 zl
|
|
|
#2404 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Czytam Was na bieżąco, ale jakoś wbić się nie umiem ![]() Była dziś u mnie pielęgniarka środowiskowa na wizycie patronażowej. Doradziła mi, żeby rozszerzyć dietę najpierw od soków (kilka łyżeczek) po skończeniu 4 m czyli już mogę dawać, potem marchewka i jabłuszko po skończonych co najmniej 5 m. Ekspozycja na gluten po skończonym 5 m. 2-3 łyżeczki przez 2 miesiące, potem już ile dziecko chce. Zupki po 6 mies. a kiedy? |
|
|
|
#2405 |
|
Zadomowienie
|
my już po wizycie u lekarza, po spacerku i po kolejnym karmieniu.
Od jutra możemy rozszerzać dietę Zaopatrzyłam się już w jabłuszka z bobovity Dostaliśmy skierowanie do szpitala na oddział bo tylko tak zrobią nam CUM (cewnikowanie i badania usg)... jeśli będzie wszystko ok to po badaniach wyjdziemy do domciu. Oprócz tego dostałam dla małego do podania tabletki Furagin. Biedny mój maluszek... ja też już dostałam skierowanie do szpitala na artroskopię... mam sobie wybrać i wpisać datę na skierowaniu. Planuję w sierpniu może, wtedy mam szansę na otrzymanie pomocy od rodziny... Tak czy siak w tym roku w mojej rodzinie na tapecie będą SZPITALE. Co do kurteczek... to w auchanie są obniżki o 50%, kurteczki na wiosnę - jesień, które normalnie kosztują 40zł są teraz po 20zł. Jak dostanę już tą kurteczkę do ręki to mogę zrobić zdjęcie jeśli chcecie. Co do mojego niekulturalnego używania słów to przepraszam. Tak to jest jak człowiek przemęczony, szybko pisze i nie czyta później drugi raz to co napisał tylko wciska bezmyślnie odpisz. Przepraszam. Ja mam ciągle nadciśnienie. Przyjmuję leki. Lekarz uznał że tak wysokie ciśnienie utrzymujące się od początku ciązy byłoby ryzykiem. Powiedział mi jeszcze że tak czy siak i tak dziecko stracę... ![]() Jutro idę do swojego gina i naskarżę mu na jego zastępcę. Ps. MoniaZ: ale mnie anstraszyłaś że te urazy kolanowe będą się odnawiały. Ja i tak jestem dość wystraszona bo chodząc przy kulach będą musiałą cały swój ciężar opierać na lewej nodze, a tu miałam 3 lata temu operację - zespolali mi V kość śródstopia śrubą... Dziecię moje będzie miało matkę - kalekę. No cóż,nie ma samych zdrowych na świecie...
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#2406 |
|
Wtajemniczenie
|
Byliśmy na spacerku. Fajny mrozik. Aż Stefko miał czerwone poliki i nosek.
![]() Oczywiście ani na chwilę nie zamknął oczu...a chodziliśmy ponad godzinę.. Byłam na poczcie i dostaliśmy druga paczkę z hippa. Ta już na pełnym wypasie: słoiczek z jabłkiem, łyżeczka, herbatka jabłko-melisa, broszurki i kupony rabatowe Tak na biało bo mnie Cotka pogryzie, że już kolejna dostała. A tak wogóle Cotka to ja bym matkę moją poprosiła żeby zadzwoniła bo ona taka figo fago a ja to cykor i, że nie bo nie wypada Tak bylo w szpitalu jak zapomnieli nam dać tych pudełek. Koleżanka Ela się za nas upominała Idę nadrobić jak Kwilon pozwoli bo nie śpi ![]() edit: chodzilo mi o to, że jak Ci siarrrra zadzwonić to mamę poproś
"Moja matka nauczyła mnie aby stać prosto, siedzieć wyprostowaną i palić najwyżej sześć papierosów dziennie..." - Audrey Hepburn Edytowane przez Malgosia1983 Czas edycji: 2012-01-26 o 15:37 |
|
|
|
#2407 |
|
Zakorzenienie
|
BordAna a zabezpieczacie się jakoś z mężem skoro nie możecie sobie pozwolić teraz na dziecko??
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2408 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszla paczuszka z hippa z jabluszkiem, lyzeczka i kuponami rabatowymi do rossmanna, ale czad
|
|
#2409 | |||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry Kochane w mroźny czwartek, my po spacerku, Mała dosypia sobie
AA2 - śmiech mnie ogarnął jak zobaczyłam o 11:17 twój post, ze wy już po dworku . Kobieto, o której wstałaś? ja jeszcze w pizamie łaziłam o tej porze ![]() http://allegro.pl/tommee-tippee-kube...055040941.html a u nas napisane, ze od 6go miesiąca. od czwartego jest taki http://allegro.pl/pierwszy-kubek-tom...069866758.html Cytat:
Cytat:
Cytat:
Archi szacun, ja cię podziwiam z tym ciągłym niewyspaniem, że jeszcze żyjesz i masz czas na wizaż A, i przyszła paczka z bebilonu Ja te paczki mam bo na str. internetowych się zarejestrowałam.
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2012-01-26 o 16:11 |
|||
|
|
|
#2410 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie sa wszystkie?
|
|
#2411 |
|
Zadomowienie
|
tutaj
czytam..zaraz poodpisuje
|
#2412 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dzien dobr
![]() Cytat:
To moje dziecko chodzi w dzien w pizamkach, zakladam na bodziaka + skarpetki i ma cieplusio Cytat:
Cytat:
Ale bo ja tam wiem co to za "ekspert" byl Polecali tez masowanie dziaselek albo masaze wokol buzki - "rysujemy" palcem wasy, a potem "usmiech" pod dolna warga. Nam jeszcze zeby nie wychodza to nie probowalam. Cytat:
W Maroku bieda ze sloiczkami, bo oni tu glownie sami gotuja, wiec sloiczki sa drogie. Te male (nie wiem ile gramow, ale na oko tak jak te male sloiczki polskie) kosztuja w przeliczeniu ok 1.7 euro i to produkcja lokalna, gdzie warzywa sa smiesznie tanie. Zagranicznych w ogole nie bylo. W sobote chcemy jechac do Ceuty to obadam co rzeczywiscie jest dostepne w sklepie. Edit: W Hiszpanii jest jeszcze marka Hero - wlasnie zajrzalam do wirtualnego hipermarketu ![]() A propos rozmnazania - moj rocznik to sie juz w duzej mierze rozmnozyl wczesniej, tylko ja taka stara pierworodka ![]() A teraz ide czytac to, co napisalyscie jak mialam przez kilka godzin otwarte okienko odpowiedzi
Edytowane przez Sharifa Czas edycji: 2012-01-26 o 16:36 |
||||
|
|
|
#2413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam łóżeczko turystyczne i tym górnym poziomem można bujać a sa tez jakies płozy które można dac na nóżki łóżeczka i jest kołyska- zobaczymy jak zejdziemy na niższy poziom czy bedzie to konieczne.Ale co do bujania jeszcze- moja mama znalazła tez sposób tu na "bujanie"- jak ułoży się Piotrusia do spania na boczku- to łapie małego za doopkę i kołysze przód tył i tez działa Dobra czytam dalej- może się uda
|
|
|
|
|
#2414 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tylko że my ze względu na alergię będziemy trochę inaczej i później nowe produktu do diety wprowadzać. Cytat:
![]() Cytat:
)Cytat:
Choć przez moment, przyznaję, w ciąży jadłam mięso bo uległam presji otoczenia. Ale miałam straszne problemy z żołądkiem po za tym nie lubię smaku mięsa po prostu. Tofu i soję też lubię, ale teraz soja została wykluczona niestety. Do tej pory wyniki badań miałam super, jestem honorowym krwiodawcą , zawsze świetna morfologia itd. Ale dbałam bardzo o bilansowanie diety. A teraz? Nie mam pojęcia jak miałabym ją niby bilansować skoro nic nie wolno Rozważam coraz częściej przejście tylko i wyłącznie na mm, ale to trudna decyzja![]() cotynato Chętnie bym pochwaliła się zębami, ale nie da się uchwycić tego momentu kiedy ma otwarte usta, bo od razu jak się zaczynam przyglądać, to złośliwiec przykrywa je językiem i nie ma szans Nawet lekarce nie chciał pokazać
Maluszek Edytowane przez kaileight Czas edycji: 2012-01-26 o 16:32 |
||||
|
|
|
#2415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale robiłam wtedy test..
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
|
#2416 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A z glutenem jak jest u Was? Sorki, że Cię tym męczę ale mnie to poprostu ciekawi ![]() Cytat:
Ja nie mam balkonu. Chyba że by mi Tż zamontował barierki dookoła parapetu to bym go mogła w foteliku tam kłaść. ![]() Jezuśku Kochany, jak jabym chciała taki mały domek z ogródkiem ![]() I..o której Ty byłąś na tym spacerze??? Matka-wariatka ![]() Cytat:
Cytat:
I...z rodzeństwem trzeba poczekać, więc tak szybko mnie się nie pozbędziesz
|
|
#2417 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zdolniacha za jabłuszkoCytat:
http://www.toys.ie/Tommee-Tippee-Explora-First-Sips-Cup-4mths-!108614-prd.aspx ten drugi też jest..ale jakość wykonania i wogóle użytkowania nieporównalna. ten ma takie gumoate rączki i ten dziubek a nie plastik taki sztywny.
|
|
#2418 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A wracając do słoiczków. Zwrócilaś może uwagę jakie są dostępne od 4mca? Bo z MoniąZ tak dyskutujemy i okazało się, że w UK od 4mc mogą podawać słoiczek z kurczakiem. Pytam z czystej ciekawości ![]() I dzięki za odpowiedzi. Cytat:
Moonik znowu nie ma. Może ma kłopot z interentem?
|
|
#2419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sama do nich zadzwonię. Najchętniej teraz kiedy mnie kanalie obudziły do mierzenia czytników w kaloryferze kiedy mogłam sobie pokimać Albo im maila nasmaruję Hahaha Cotka walczy o próbkę herbatki i ulotki łiiii
|
||
|
|
|
#2420 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Śmiesznie Tu od 6 tam od 4 i być tu chopie mundry.
|
|
#2421 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zazzzzzzzzzzzzzzzzzzdrosz czę!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2422 | |
|
Zakorzenienie
|
fenkuju Cytat:
dzięki dziewczęta, dziś mi szwagier w tesco tabasko kupi te promoyjne gerbery
|
|
|
#2423 |
|
Zadomowienie
|
Małgoś. ta sama seria... ale u Nas jest od 4,6,9 ,12 miesięcy.. a w Pl nie ma tego pierwszego i jest dopiero od 6-iu miesięcy
a ten od 4 jest rewelacyjny bo nie da rady by się dziecko zakrztrusiło..jak nie ciągnie jak smoczka od butelki to nic nie leci. ma ten kubeczek w środku taką silikonową osłonkę,która tak działa. potem ją wyjąć można i będzie lecieć jak będzie dziecko kubkiem machać Małgosia M8 no pisze jak jest hahahahaha w wogóle to dopiero od Was się dowiedziałam,że takie markety są. i u mnie w pl też jest haha
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2012-01-26 o 16:57 |
|
|
|
#2424 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O kurde ale mam zapłon. Wstyd. Martusiaaaa Ty mnie pytałaś o cebion? Kto mnie pytał? W każdym bądz razie też nie dopytałam,a podawałam do momentu wyzdrowienia. Jak nie miał kaszlu i kataru to odstawilam wszystko.
|
|
#2425 |
|
Rozeznanie
|
A jeszcze mialam zapytac - jak chce dac jablko z marchewka to wtedy ta marchewka jest surowa czy gotowana? Glupie pytanie, ale naprawde nie wiem
|
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
BordAna skoro się zabezpieczacie z mężem to chyba nie jest możliwe żebyś była w ciąży?
|
|
|
|
#2427 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A do mnie tez dzis dzwonila pielegniarka, ze na wizytę chciała przyjsc myślałam, ze nalezy sie te 6 wizyt połoznej, wizyta pediatry i koniec!W przyszłym tyg bedzie- zobaczymy co i jak ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
na spacerze Cytat:
Tylko ja starsza to juz trochę dłużej na vege ![]() Wiem kotus, że decyzja mega trudna przekazane ![]() Oby zadziałało ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
mam składy tych kaszek jakby któraś chciała. Nie ma w nich co prawda cukru krystalicznego a maltodekstryna i syrop glukozowy, tak że tak czy inaczej słodkie są ![]() Tak więc ja pewnie na początek sobie zamówię na próbę, a później będę sama szykować z kaszy i owoców. BIO - KASZKA RYŻOWO - KUKURYDZIANA Z WANILIĄ BURBON skład: Odtłuszczonego mleko w proszku*, olej roślinny*, płatki ryżowe*, maltodekstryna*, mączka kukurydziana* 11,8 g, syrop glukozowy * ,węglan wapnia, L-tyrozyny i naturalny aromat waniliowy, witamina B1, witamina A, witamina D3 *pochodzą z ekologicznych upraw BIO - KASZKA RYŻOWO - KUKURYDZIANA OWOCOWA skład: Odtłuszczonego mleko w proszku*, olej roślinny* płatki ryżowe *, maltodekstryna *, syrop glukozowy, płatki bananowe * 8,1 g, * skrobia *, mączka kukurydziana, maltoza *syrop, owoce w proszku z soku 0,9 g, węglan wapnia, L-tyrozyna, naturalny aromat, witamina B1, witamina A, witamina D3. *pochodzą z ekologicznych upraw i mam ofertę dla mam, które zamierzają karmic hippem 2 - odstąpię ten kupon na -6zł z paczki hippowej jakby któraś była zainteresowana a poza tym dołączam z Julikiem do ulewających dzieci- od dziś jeszcze będę sprawdzać jedną możliwość a jak nie to już nie mam koncepcji od czego się jej może to dziać
|
#2429 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2430 |
|
Zakorzenienie
|
heeeej
![]() jestem ale kompletnie nie wiem co napisać musze się jakos wdrożyć ![]() mooonik my chętnie przygarniemy ten kuponik, bo używamy hippa, a ja głupia gdzieś zgubiłam te kupony rabatowe Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2012-01-26 o 17:13 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.

, a na pocieszenie to Ci napisze, że też nic nie dostałam

my jestesmy na Bebilonie Pepti ale to jest mleko dla alergikow i mamy je na recepte, 7 zl

. Kobieto, o której wstałaś? ja jeszcze w pizamie łaziłam o tej porze 
To moje dziecko chodzi w dzien w pizamkach, zakladam na bodziaka + skarpetki i ma cieplusio
Ale bo ja tam wiem co to za "ekspert" byl
kl aski:
Rozważam coraz częściej przejście tylko i wyłącznie na mm, ale to trudna decyzja