Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-26, 14:45   #2401
gerda
Zadomowienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
jestem zazdrosna
biedaku, a na pocieszenie to Ci napisze, że też nic nie dostałam

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 15:13   #2402
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cześć mamusie!
Weszłam tylko na szybko bo mam do was pytanie a kto mi pomoże jak nie wy
Jakie mm dajecie swoim maluszkom? Bo my jesteśmy na Bebilon Comfort ale strasznie podrożał! U nas za 400 g płacę 31 zł! Dlatego chciałabym zmienić mleczko. Myślałam o zwykłym Bebilon albo Enfamil. I czy któraś zmieniała mleczko? Trzeba jakoś specjalnie stopniowo je wprowadzać czy poprostu jak skończy mi się te co mam rozpocząć kolejne?

Uciekam bo już mały krzyczy...
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 15:21   #2403
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
Cześć mamusie!
Jakie mm dajecie swoim maluszkom? Bo my jesteśmy na Bebilon Comfort ale strasznie podrożał! U nas za 400 g płacę 31 zł! Dlatego chciałabym zmienić mleczko. Myślałam o zwykłym Bebilon albo Enfamil. I czy któraś zmieniała mleczko? Trzeba jakoś specjalnie stopniowo je wprowadzać czy poprostu jak skończy mi się te co mam rozpocząć kolejne?

Hej kochana my jestesmy na Bebilonie Pepti ale to jest mleko dla alergikow i mamy je na recepte, 7 zl z tego co slyszalam to Enfamil do tanich nie nalezy a co do zmiany to trzeba stopniowo, np jak podajesz 5 miarek bebilonu comfort to przy nastepnym karmieniu podajesz 4 miarki+jedna miarka nowego, tak przez ok dwa dni i pozniej zwiekszasz znowu stopniowo dawke
Stary 2012-01-26, 15:24   #2404
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Witam

Czytam Was na bieżąco, ale jakoś wbić się nie umiem

Była dziś u mnie pielęgniarka środowiskowa na wizycie patronażowej. Doradziła mi, żeby rozszerzyć dietę najpierw od soków (kilka łyżeczek) po skończeniu 4 m czyli już mogę dawać, potem marchewka i jabłuszko po skończonych co najmniej 5 m. Ekspozycja na gluten po skończonym 5 m. 2-3 łyżeczki przez 2 miesiące, potem już ile dziecko chce. Zupki po 6 mies.

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
takze tak tutaj to wyglada...i nie zalecaja zeby dawac maluszkow pokarmy po skonczonym 4 mscu....:-)
a kiedy?

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 15:35   #2405
BordAna
Zadomowienie

my już po wizycie u lekarza, po spacerku i po kolejnym karmieniu.
Od jutra możemy rozszerzać dietę
Zaopatrzyłam się już w jabłuszka z bobovity
Dostaliśmy skierowanie do szpitala na oddział bo tylko tak zrobią nam CUM (cewnikowanie i badania usg)... jeśli będzie wszystko ok to po badaniach wyjdziemy do domciu.
Oprócz tego dostałam dla małego do podania tabletki Furagin.
Biedny mój maluszek...

ja też już dostałam skierowanie do szpitala na artroskopię... mam sobie wybrać i wpisać datę na skierowaniu. Planuję w sierpniu może, wtedy mam szansę na otrzymanie pomocy od rodziny...
Tak czy siak w tym roku w mojej rodzinie na tapecie będą SZPITALE.

Co do kurteczek... to w auchanie są obniżki o 50%, kurteczki na wiosnę - jesień, które normalnie kosztują 40zł są teraz po 20zł.
Jak dostanę już tą kurteczkę do ręki to mogę zrobić zdjęcie jeśli chcecie.

Co do mojego niekulturalnego używania słów to przepraszam. Tak to jest jak człowiek przemęczony, szybko pisze i nie czyta później drugi raz to co napisał tylko wciska bezmyślnie odpisz. Przepraszam.
Ja mam ciągle nadciśnienie. Przyjmuję leki. Lekarz uznał że tak wysokie ciśnienie utrzymujące się od początku ciązy byłoby ryzykiem. Powiedział mi jeszcze że tak czy siak i tak dziecko stracę...
Jutro idę do swojego gina i naskarżę mu na jego zastępcę.

Ps. MoniaZ: ale mnie anstraszyłaś że te urazy kolanowe będą się odnawiały.
Ja i tak jestem dość wystraszona bo chodząc przy kulach będą musiałą cały swój ciężar opierać na lewej nodze, a tu miałam 3 lata temu operację - zespolali mi V kość śródstopia śrubą...
Dziecię moje będzie miało matkę - kalekę.
No cóż,nie ma samych zdrowych na świecie...
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 15:35   #2406
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Byliśmy na spacerku. Fajny mrozik. Aż Stefko miał czerwone poliki i nosek.
Oczywiście ani na chwilę nie zamknął oczu...a chodziliśmy ponad godzinę..
Byłam na poczcie i dostaliśmy druga paczkę z hippa. Ta już na pełnym wypasie: słoiczek z jabłkiem, łyżeczka, herbatka jabłko-melisa, broszurki i kupony rabatowe
Tak na biało bo mnie Cotka pogryzie, że już kolejna dostała.
A tak wogóle Cotka to ja bym matkę moją poprosiła żeby zadzwoniła bo ona taka figo fago a ja to cykor i, że nie bo nie wypada
Tak bylo w szpitalu jak zapomnieli nam dać tych pudełek. Koleżanka Ela się za nas upominała

Idę nadrobić jak Kwilon pozwoli bo nie śpi

edit: chodzilo mi o to, że jak Ci siarrrra zadzwonić to mamę poproś

Edytowane przez Malgosia1983
Czas edycji: 2012-01-26 o 15:37
Malgosia1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 15:49   #2407
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
Przyjmuję leki. Lekarz uznał że tak wysokie ciśnienie utrzymujące się od początku ciązy byłoby ryzykiem. Powiedział mi jeszcze że tak czy siak i tak dziecko stracę...
Jutro idę do swojego gina i naskarżę mu na jego zastępcę.
BordAna a zabezpieczacie się jakoś z mężem skoro nie możecie sobie pozwolić teraz na dziecko??

Stary 2012-01-26, 16:02   #2408
lullaby_ml
Zakorzenienie

Przyszla paczuszka z hippa z jabluszkiem, lyzeczka i kuponami rabatowymi do rossmanna, ale czad
Stary 2012-01-26, 16:03   #2409
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

dzień dobry Kochane w mroźny czwartek, my po spacerku, Mała dosypia sobie

AA2 - śmiech mnie ogarnął jak zobaczyłam o 11:17 twój post, ze wy już po dworku . Kobieto, o której wstałaś? ja jeszcze w pizamie łaziłam o tej porze

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość

caltea ..ten kubek jest od 4 miesiąca
http://allegro.pl/tommee-tippee-kube...055040941.html

a u nas napisane, ze od 6go miesiąca. od czwartego jest taki

http://allegro.pl/pierwszy-kubek-tom...069866758.html

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
ta tylko u mnie takich marketów to nie ma są 4 biedronki, 2 stokrotki, kaufland i chyba aldik aaaa i carefur

a w Stokrote znajdę samą marchew ?

jest, jest w naszej przynajmniej była

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Na temat ulewania mam pare teorii i mam nadz ze nie wyjde na doktor B, ale:
po pierwsze moze to byc jeszcze niedojrzalosc ukladu pokarmowego, po drugie-wy bylyscie z tego co pamietam na pepti i przy alergii ulewanie jest bardzo czesto i gesto, a teraz zmienilyscie mleko na zwykly bebilon prawda? moze warto zapytac lekarza czy moze przepisalby wam mleko przeciw ulewaniom?
zgadzam się

Cytat:
Hej kochana my jestesmy na Bebilonie Pepti ale to jest mleko dla alergikow i mamy je na recepte, 7 zl z tego co slyszalam to Enfamil do tanich nie nalezy a co do zmiany to trzeba stopniowo, np jak podajesz 5 miarek bebilonu comfort to przy nastepnym karmieniu podajesz 4 miarki+jedna miarka nowego, tak przez ok dwa dni i pozniej zwiekszasz znowu stopniowo dawke
Enfamil wcale nie jest taki drogi, serio.Nan HA 1 kupowałam za 29, a Enfamil O-lac za 24,5.....

Archi szacun, ja cię podziwiam z tym ciągłym niewyspaniem, że jeszcze żyjesz i masz czas na wizaż

A, i przyszła paczka z bebilonu Ja te paczki mam bo na str. internetowych się zarejestrowałam.

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Edytowane przez indygo79
Czas edycji: 2012-01-26 o 16:11
indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 16:22   #2410
lullaby_ml
Zakorzenienie

Gdzie sa wszystkie?
Stary 2012-01-26, 16:26   #2411
stokrotka_
Zadomowienie

tutaj czytam..zaraz poodpisuje

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 16:29   #2412
Sharifa
Rozeznanie

Dzien dobr Od kilku godzin probuje popisac z Wami, ale ciagle cos

Cytat:

a piżamka
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...ndex_23982.htm
a dokładnie taka jak w załączniku, na żywo 1000 raz fajniejsza
Welurowa pizamka ? To moje dziecko chodzi w dzien w pizamkach, zakladam na bodziaka + skarpetki i ma cieplusio

Cytat:

też daje herbatke po poprostu chce
ja jutro daje marchewke z ziemniakiem narazie jadł prawie że słodkie
U nas dzisiaj byla marchewka z ziemniakiem, po 3 dniach samej marchewki i az dzioba otwierala, zeby jeszcze dac, chyba za malo jej przygotowalam.

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Kwilon siedzi w leżaczku i tworzy szczęsliwego kupona

Dentinox ładnie zadziałał na moją 8
Wogólę to jak to jest z tymi żelami, bo Stefek zżera wszystko co mu wloże do buzi. Jak mam tym smarować? Raz posmarowałam i fakt uspokoił się, ale miałam wrażenie, że wszystko zjadł.
Wczoraj na tvn style w jakims dzieciowym programie wypowiadal sie jakis pediatra, ze te zele to trzeba by ok. 30 sekund wsmarowywac zeby zadzialaly i wg niego dzialaja tylko te ktore maja w skladzie paracetamol lub ibuprom Ale bo ja tam wiem co to za "ekspert" byl

Polecali tez masowanie dziaselek albo masaze wokol buzki - "rysujemy" palcem wasy, a potem "usmiech" pod dolna warga.

Nam jeszcze zeby nie wychodza to nie probowalam.

Cytat:
No własnie nie widziałam np. marchewki. Taaa, a u nas każą pojedynczo.
No to tanio faktycznie. Funt chyba gdzieś po 5zeta.
Ciekawe jak jest w Hiszpanii, albo Maroko - trza Sharify dopytać
Noo jedni mowią tak, drudzy inaczej. Nawet tutaj jeden pediatra zaprzecza drugiemu.
W Hiszpanii na stronie internetowej hipermarketu sa Nestle i Milupa po ok 1-1.2 euro za 2 sloiczki ok 130g lub 1x250g, a Hipp jest duzo drozszy ok 1.5-1.6 euro. Gerbera nie ma.

W Maroku bieda ze sloiczkami, bo oni tu glownie sami gotuja, wiec sloiczki sa drogie. Te male (nie wiem ile gramow, ale na oko tak jak te male sloiczki polskie) kosztuja w przeliczeniu ok 1.7 euro i to produkcja lokalna, gdzie warzywa sa smiesznie tanie. Zagranicznych w ogole nie bylo.

W sobote chcemy jechac do Ceuty to obadam co rzeczywiscie jest dostepne w sklepie.

Edit: W Hiszpanii jest jeszcze marka Hero - wlasnie zajrzalam do wirtualnego hipermarketu

A propos rozmnazania - moj rocznik to sie juz w duzej mierze rozmnozyl wczesniej, tylko ja taka stara pierworodka Nooo i jeszcze jedna dobra kumpela z roku, w kwietniu rodzila. Ale ogolnie 2011 fajny pod tym wzgledem, bo urodzily 2 moje kolezanki Polki w Hiszpanii i szwagierka i bratowa, wiec grono spore

A teraz ide czytac to, co napisalyscie jak mialam przez kilka godzin otwarte okienko odpowiedzi

Edytowane przez Sharifa
Czas edycji: 2012-01-26 o 16:36
Sharifa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 16:31   #2413
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Nie, z pieluchą zasypiał w wózku, a do lóżeczka go odkładałam też z pieluchą, jak usnął przy cycusiu lub na rękach.
Teraz zabieram go do pokoju dziewczynek, zasłaniam okno i zeberkę co by sie nie darła i daję pierś. Zasypia tak rano, ale po południu to zdarzyo się dopiero raz. Ale się nie poddaję. Tyle tylko, że niedługo nie będzie się tak dało, bo spadnie z łóżka.
U nas w salono-sypialni to o spaniu w ogóle nie mam mowy. Mamy łuk zamiast drzwi, poza tym jest to pokój przechodni i wiecznie coś Leosia wybudzało.
A jak lulasz łóżeczkiem
AAA rozumiem juz.

Ja mam łóżeczko turystyczne i tym górnym poziomem można bujać a sa tez jakies płozy które można dac na nóżki łóżeczka i jest kołyska- zobaczymy jak zejdziemy na niższy poziom czy bedzie to konieczne.

Ale co do bujania jeszcze- moja mama znalazła tez sposób tu na "bujanie"- jak ułoży się Piotrusia do spania na boczku- to łapie małego za doopkę i kołysze przód tył i tez działa

Dobra czytam dalej- może się uda
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 16:31   #2414
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
[/COLOR]Gosiu jesli chodzi o roznice miedzy pl a uk to dodam jeszcze ze tutaj zeby zaczac wprowadzac pokarmy stale to wtedy gdy zauwazysz:
-ze maluch patrzy sie na Ciebie wtedy kiedy jesz
-gdy juz sam potrafi siedziec
-gdy pcha do buzi zabawki ( dziwne, nie ??)
-domaga sie czesciej mleka
-nie przybiera na wadze
-al;bo nie jest zadowolone po mleczku
A ,mnie to mój lekarz pediatra w Polsce powiedział
Tylko że my ze względu na alergię będziemy trochę inaczej i później nowe produktu do diety wprowadzać.

Cytat:
Mój to by sobie zaraz wepchnął na całą głębokość do gardła . Swoimi palcami sie dławi, nie cgcę myśleć co by było z marchewką
Też bym się bała podać marchewkę, bo wszystko tak głęboko do ust wsadza, że aż ma odruch wymiotny

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
[
supergratulacjekl aski:
Rogaliki prawdopodobnie z czekoladą, zurawina i orzechami, bo marmolady nie mam, ale sama może z dwa zjem tak to dietka.
Co do Twojej diety nie zazdroszcze mam nadzieje,że z czasem będzie coraz lepiej.
No i jak udały się rogaliki? ( mnie nie wolno to choć posłucham jakie pyszności jedzą inni)

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Ja jakoś tofu nie ten teges U mnie podstawą diety bya soja i sery. No ale własnie soi do tej pory nie jem bo podobno mocno uczula sery w skromnych ilościach ale mój organizm jakoś uwielbia diete vege- nawet jak był przez chwile "chleb z powietrzem" to nic się nie działo
A długo jesteś vege?

Przy Twoich probl. chyba bym się nie katowała i przeszła na mm

aa- i gratuluję kasownika
Dość długo- od początku liceum, czyli 12 lat Choć przez moment, przyznaję, w ciąży jadłam mięso bo uległam presji otoczenia. Ale miałam straszne problemy z żołądkiem po za tym nie lubię smaku mięsa po prostu. Tofu i soję też lubię, ale teraz soja została wykluczona niestety. Do tej pory wyniki badań miałam super, jestem honorowym krwiodawcą, zawsze świetna morfologia itd. Ale dbałam bardzo o bilansowanie diety. A teraz? Nie mam pojęcia jak miałabym ją niby bilansować skoro nic nie wolno Rozważam coraz częściej przejście tylko i wyłącznie na mm, ale to trudna decyzja

cotynato

Chętnie bym pochwaliła się zębami, ale nie da się uchwycić tego momentu kiedy ma otwarte usta, bo od razu jak się zaczynam przyglądać, to złośliwiec przykrywa je językiem i nie ma szans Nawet lekarce nie chciał pokazać

Edytowane przez kaileight
Czas edycji: 2012-01-26 o 16:32
kaileight jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 16:34   #2415
BordAna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
BordAna a zabezpieczacie się jakoś z mężem skoro nie możecie sobie pozwolić teraz na dziecko??
tak. Raz tylko zaszaleliśmy ale wtedy to myślałam że @ przyszła bo miałam trochę czerwonych nitek w śluzie...
ale robiłam wtedy test..
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 16:38   #2416
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
kurde.... co z tym ulewaniem...o co chodzi
znowu jej sie ulalo....woda z serkiem ....

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Gosiu jesli chodzi o roznice miedzy pl a uk to dodam jeszcze ze tutaj zeby zaczac wprowadzac pokarmy stale to wtedy gdy zauwazysz:
-ze maluch patrzy sie na Ciebie wtedy kiedy jesz
-gdy juz sam potrafi siedziec
-gdy pcha do buzi zabawki ( dziwne, nie ??)
-domaga sie czesciej mleka
-nie przybiera na wadze
-al;bo nie jest zadowolone po mleczku

takze tak tutaj to wyglada...i nie zalecaja zeby dawac maluszkow pokarmy po skonczonym 4 mscu....
No w sumie jakby się tak zastanowić to mają racje. Czyli tak naprawdę to można najwczesniej po 4, ale nie koniecznie. I to zależy od powyższych.
A z glutenem jak jest u Was?
Sorki, że Cię tym męczę ale mnie to poprostu ciekawi

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Małgoś Stefcio bedzie sie bawił z Marcelem no jak to tak ze nei ma towarzysza zabaw co?

stanowczo juz nie oddam wózka do auta -ciekawe co na to maz
Nie no, Asia jasna sprawa
Ja nie mam balkonu. Chyba że by mi Tż zamontował barierki dookoła parapetu to bym go mogła w foteliku tam kłaść.
Jezuśku Kochany, jak jabym chciała taki mały domek z ogródkiem
I..o której Ty byłąś na tym spacerze??? Matka-wariatka

Cytat:
ta tylko u mnie takich marketów to nie ma są 4 biedronki, 2 stokrotki, kaufland i chyba aldik aaaa i carefur
Acha. Ale może w tym kauflandzie zrobili też osobną półkę? A w kerfurze są W biedronce też są. Ale nie wiem, czy gerbera, czy tylko bobovita. Ja kupowałam tam bobovite.

Cytat:
Acha i nie wytrzymałam, dałam to jabłuszko z Hippa Leosiowi i pluł tak jak go matka nauczyła. Za chwilkę zrobie podejście nr 2 a jutro od nowa.
Czekaj jak Cię ładnie opluje marchewką
I...z rodzeństwem trzeba poczekać, więc tak szybko mnie się nie pozbędziesz
Stary 2012-01-26, 16:47   #2417
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:

Fajny z TT. I faktycznie niekapek, nawet jak nim trzęsiesz?

Acha i nie wytrzymałam, dałam to jabłuszko z Hippa Leosiowi i pluł tak jak go matka nauczyła. Za chwilkę zrobie podejście nr 2 a jutro od nowa.
k.nawet 1 ropla nie poleci. jak się nie ssie-pije..to też nie leci. próbowałam

zdolniacha za jabłuszko

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
u Nas jest od 4 miesiąca pierwszy kubek

http://www.toys.ie/Tommee-Tippee-Explora-First-Sips-Cup-4mths-!108614-prd.aspx

ten drugi też jest..ale jakość wykonania i wogóle użytkowania nieporównalna. ten ma takie gumoate rączki i ten dziubek a nie plastik taki sztywny.

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

Stary 2012-01-26, 16:49   #2418
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Wczoraj na tvn style w jakims dzieciowym programie wypowiadal sie jakis pediatra, ze te zele to trzeba by ok. 30 sekund wsmarowywac zeby zadzialaly i wg niego dzialaja tylko te ktore maja w skladzie paracetamol lub ibuprom Ale bo ja tam wiem co to za "ekspert" byl

Polecali tez masowanie dziaselek albo masaze wokol buzki - "rysujemy" palcem wasy, a potem "usmiech" pod dolna warga.

W Hiszpanii na stronie internetowej hipermarketu sa Nestle i Milupa po ok 1-1.2 euro za 2 sloiczki ok 130g lub 1x250g, a Hipp jest duzo drozszy ok 1.5-1.6 euro. Gerbera nie ma.

W Maroku bieda ze sloiczkami, bo oni tu glownie sami gotuja, wiec sloiczki sa drogie. Te male (nie wiem ile gramow, ale na oko tak jak te male sloiczki polskie) kosztuja w przeliczeniu ok 1.7 euro i to produkcja lokalna, gdzie warzywa sa smiesznie tanie. Zagranicznych w ogole nie bylo.

W sobote chcemy jechac do Ceuty to obadam co rzeczywiscie jest dostepne w sklepie.

Edit: W Hiszpanii jest jeszcze marka Hero - wlasnie zajrzalam do wirtualnego hipermarketu
O takie masaże to przydatne dzięki
A wracając do słoiczków. Zwrócilaś może uwagę jakie są dostępne od 4mca? Bo z MoniąZ tak dyskutujemy i okazało się, że w UK od 4mc mogą podawać słoiczek z kurczakiem. Pytam z czystej ciekawości
I dzięki za odpowiedzi.

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Ale co do bujania jeszcze- moja mama znalazła tez sposób tu na "bujanie"- jak ułoży się Piotrusia do spania na boczku- to łapie małego za doopkę i kołysze przód tył i tez działa

Dobra czytam dalej- może się uda
O. Wypróbujemy wypróbujemy. Buziaki dla Pani mamy-babci

Moonik znowu nie ma. Może ma kłopot z interentem?
Stary 2012-01-26, 16:49   #2419
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Cześć mamusie!

Enfamil jak ja kupowałam ok 26-28 za 400g o ile nie podrożał

Cytat:
Byliśmy na spacerku. Fajny mrozik. Aż Stefko miał czerwone poliki i nosek.
Oczywiście ani na chwilę nie zamknął oczu...a chodziliśmy ponad godzinę..
Byłam na poczcie i dostaliśmy druga paczkę z hippa. Ta już na pełnym wypasie: słoiczek z jabłkiem, łyżeczka, herbatka jabłko-melisa, broszurki i kupony rabatowe
A tak wogóle Cotka to ja bym matkę moją poprosiła żeby zadzwoniła bo ona taka figo fago a ja to cykor i, że nie bo nie wypada
Tak bylo w szpitalu jak zapomnieli nam dać tych pudełek. Koleżanka Ela się za nas upominała

Idę nadrobić jak Kwilon pozwoli bo nie śpi

edit: chodzilo mi o to, że jak Ci siarrrra zadzwonić to mamę poproś
I tak widzę
Sama do nich zadzwonię. Najchętniej teraz kiedy mnie kanalie obudziły do mierzenia czytników w kaloryferze kiedy mogłam sobie pokimać Albo im maila nasmaruję
Hahaha Cotka walczy o próbkę herbatki i ulotki łiiii

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 16:52   #2420
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:

u Nas jest od 4 miesiąca pierwszy kubek

http://www.toys.ie/Tommee-Tippee-Explora-First-Sips-Cup-4mths-!108614-prd.aspx

ten drugi też jest..ale jakość wykonania i wogóle użytkowania nieporównalna. ten ma takie gumoate rączki i ten dziubek a nie plastik taki sztywny.
A to te same kubki Śmiesznie Tu od 6 tam od 4 i być tu chopie mundry.
Stary 2012-01-26, 16:53   #2421
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
dzień dobry melduję że synusiowi coś się poprzestawiało dziś w nocy (znowu) i byly 3 pobudkii taki dobry humor miał, że tylko gugał i się smiał,a zanim zasnał to się wiercił i wierciłale może to taki czas, łudze się że to tylko takie czasowe, że za kilka dni to minie
oby minęło bycie matką-zombie to nic fajnego
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Heloł Dzisiaj zaszaleliśmy i było spanie do 7.30
zazzzzzzzzzzzzzzzzzzdrosz czę!
Cytat:
Archi wspolczuje nieprzespanej nocki....ale wierze ze juz za chwil pare Piotrus bedzie sobie smacznie spac cala noc.... zobaczysz....
ech, oby
Cytat:
a z tym balkonowaniem to super jest, ja co prawda nie mam balkonu ale kladlam Mikula w drugim pkoju w wozku, otwieralam szeroko okna i sobie tak spiuchnal
ja jak wracam ze spaceru to w sypialni otwieram okno i mały czasme jeszcze troszkę pospi
Cytat:
kurcze kotek..jakbym mogła to bym się podzieliła tym spaniem Saruibyś odpoczęła sobie...
dz kochana
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
powiem wam ze wózek w domu jest ekstra sprawa sasasa ciesze sie jak wariatka bo stelaż zazwyczaj w autku trzymamy bo ja na 4 pietrze wiec zebym nie nosiła itd , ale sa dni jak te ze maz w pracy a ja chce na spacer, to problem...no i dzis pierwszy raz z gondola tzn całym wózkiem schodziłam sama i powiem wam ze moze trwało to ciut dłuzej ale dało rade hurrraaaa tylko z wnoszeniem nei wiem jak wyjdzie czasowo i wogól ebo jak pokonałam jedneschody to napatoczył sie sasiad i wniósł mi wózio -super ciesze sie ze pomocny al echciałam sprawdzic ja sobi esama dam rade hehe no nic innym razem-no ale co do tego ze super ze jest w domku to własnei mały był marudny a ja chciałam obiad robic wiec myk go do wózka chwile pojezdziłam i mały spi a ja sobie gotuje
stanowczo juz nie oddam wózka do auta -ciekawe co na to maz
Jak Ty się ztarabaniłaś z tego 4 piętra???
Cytat:
ja też ! Kilka razy hrabia zaszczycił mnie 4 godzinami, to się obudziłam , byłam wyspana i już mi się spać niei chciało np o tej 4 rano
dziś mnie uraczył 3 godzinami raz to czułam się wyspana
haha- to u mnie to samo, albo budziłam się po 2h i sie dziwiłam czemu sie budze
Cytat:
Cześć mamusie!

Kochana- któras pisała ,że Bebilon i Bebiko to to samo- Bebiko tańsze
Stary 2012-01-26, 16:53   #2422
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
u stokrotki jeszcze 2 słoiki w szafce samej marchewki

Cytat:
malgosia ja kupilam w cerf
fenkuju

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
U nas dzisiaj byla marchewka z ziemniakiem, po 3 dniach samej marchewki i az dzioba otwierala, zeby jeszcze dac, chyba za malo jej przygotowalam.
też była u mnie marchewka z ziemniakami i poszła, chyba też za mało mu przygotowałam

dzięki dziewczęta, dziś mi szwagier w tesco tabasko kupi te promoyjne gerbery

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 16:55   #2423
stokrotka_
Zadomowienie

Małgoś. ta sama seria... ale u Nas jest od 4,6,9 ,12 miesięcy.. a w Pl nie ma tego pierwszego i jest dopiero od 6-iu miesięcy

a ten od 4 jest rewelacyjny bo nie da rady by się dziecko zakrztrusiło..jak nie ciągnie jak smoczka od butelki to nic nie leci. ma ten kubeczek w środku taką silikonową osłonkę,która tak działa. potem ją wyjąć można i będzie lecieć jak będzie dziecko kubkiem machać

Małgosia M8 no pisze jak jest hahahahaha
w wogóle to dopiero od Was się dowiedziałam,że takie markety są. i u mnie w pl też jest haha

Edytowane przez stokrotka_
Czas edycji: 2012-01-26 o 16:57
Stary 2012-01-26, 16:55   #2424
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Enfamil jak ja kupowałam ok 26-28 za 400g o ile nie podrożał

I tak widzę
Sama do nich zadzwonię. Najchętniej teraz kiedy mnie kanalie obudziły do mierzenia czytników w kaloryferze kiedy mogłam sobie pokimać Albo im maila nasmaruję
Hahaha Cotka walczy o próbkę herbatki i ulotki łiiii
Dane podała? Podała. Maile reklamowe mogą wysyłać? Mogą. To niech wysyłają jak obiecali. A może wywalczysz w ramach rekompensaty roczny zapas. Chyba bym padła

O kurde ale mam zapłon. Wstyd. Martusiaaaa Ty mnie pytałaś o cebion? Kto mnie pytał? W każdym bądz razie też nie dopytałam,a podawałam do momentu wyzdrowienia. Jak nie miał kaszlu i kataru to odstawilam wszystko.
Stary 2012-01-26, 16:57   #2425
Sharifa
Rozeznanie

A jeszcze mialam zapytac - jak chce dac jablko z marchewka to wtedy ta marchewka jest surowa czy gotowana? Glupie pytanie, ale naprawde nie wiem
Stary 2012-01-26, 17:00   #2426
agnieszka 0605
Zakorzenienie

BordAna skoro się zabezpieczacie z mężem to chyba nie jest możliwe żebyś była w ciąży?

Stary 2012-01-26, 17:06   #2427
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Witam

Czytam Was na bieżąco, ale jakoś wbić się nie umiem

Była dziś u mnie pielęgniarka środowiskowa na wizycie patronażowej. Doradziła mi, żeby rozszerzyć dietę najpierw od soków (kilka łyżeczek) po skończeniu 4 m czyli już mogę dawać, potem marchewka i jabłuszko po skończonych co najmniej 5 m. Ekspozycja na gluten po skończonym 5 m. 2-3 łyżeczki przez 2 miesiące, potem już ile dziecko chce. Zupki po 6 mies.
Taka stara wyga i się wbic nie umie

A do mnie tez dzis dzwonila pielegniarka, ze na wizytę chciała przyjsc myślałam, ze nalezy sie te 6 wizyt połoznej, wizyta pediatry i koniec!
W przyszłym tyg bedzie- zobaczymy co i jak
Cytat:

Cytat:
Przyszla paczuszka z hippa z jabluszkiem, lyzeczka i kuponami rabatowymi do rossmanna, ale czad
no ja nic nie mam
Cytat:
AA2 - śmiech mnie ogarnął jak zobaczyłam o 11:17 twój post, ze wy już po dworku . Kobieto, o której wstałaś? ja jeszcze w pizamie łaziłam o tej porze
pogryzzzzzzzzzę
Cytat:
Archi szacun, ja cię podziwiam z tym ciągłym niewyspaniem, że jeszcze żyjesz i masz czas na wizaż
Ja podziwiam Ancię.. ze się kobieta jeszcze uczy...

Cytat:
Gdzie sa wszystkie?
na spacerze
Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Dość długo- od początku liceum, czyli 12 lat Choć przez moment, przyznaję, w ciąży jadłam mięso bo uległam presji otoczenia. Ale miałam straszne problemy z żołądkiem po za tym nie lubię smaku mięsa po prostu. Tofu i soję też lubię, ale teraz soja została wykluczona niestety. Do tej pory wyniki badań miałam super, jestem honorowym krwiodawcą, zawsze świetna morfologia itd. Ale dbałam bardzo o bilansowanie diety. A teraz? Nie mam pojęcia jak miałabym ją niby bilansować skoro nic nie wolno Rozważam coraz częściej przejście tylko i wyłącznie na mm, ale to trudna decyzja
To widze start jak ja Tylko ja starsza to juz trochę dłużej na vege
Wiem kotus, że decyzja mega trudna ale jesteś mamą i musisz tez dbac o siebie bo jak mama szczęśliwa to i dziecko szczęśliwe A co dziecku po schorowanej/słabej/anemicznej matce???
Cytat:
przekazane
Oby zadziałało
Cytat:
Bardzo współczuję A Piotruś się budzi tak często na jedzonko czy tak ogólnie?
raczej na jedzenie- bo nic go nie uspakaja tylko własnie pierś- i słychac ,zę je a nie tylko ciumka. Do cimkania daje mu smoka, zeby nie było
Stary 2012-01-26, 17:09   #2428
mooonik
Zakorzenienie

mam składy tych kaszek jakby któraś chciała. Nie ma w nich co prawda cukru krystalicznego a maltodekstryna i syrop glukozowy, tak że tak czy inaczej słodkie są
Tak więc ja pewnie na początek sobie zamówię na próbę, a później będę sama szykować z kaszy i owoców.

BIO - KASZKA RYŻOWO - KUKURYDZIANA Z WANILIĄ BURBON
skład:
Odtłuszczonego mleko w proszku*, olej roślinny*, płatki ryżowe*, maltodekstryna*, mączka kukurydziana* 11,8 g, syrop glukozowy * ,węglan wapnia, L-tyrozyny i naturalny aromat waniliowy, witamina B1, witamina A, witamina D3
*pochodzą z ekologicznych upraw

BIO - KASZKA RYŻOWO - KUKURYDZIANA OWOCOWA
skład:
Odtłuszczonego mleko w proszku*, olej roślinny* płatki ryżowe *, maltodekstryna *, syrop glukozowy, płatki bananowe * 8,1 g, * skrobia *, mączka kukurydziana, maltoza *syrop, owoce w proszku z soku 0,9 g, węglan wapnia, L-tyrozyna, naturalny aromat, witamina B1, witamina A, witamina D3.
*pochodzą z ekologicznych upraw

i mam ofertę dla mam, które zamierzają karmic hippem 2 - odstąpię ten kupon na -6zł z paczki hippowej jakby któraś była zainteresowana mnie się nie przyda, a 6zł to zawsze coś taniej

a poza tym dołączam z Julikiem do ulewających dzieci- od dziś jeszcze będę sprawdzać jedną możliwość a jak nie to już nie mam koncepcji od czego się jej może to dziać

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 17:11   #2429
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:
O takie masaże to przydatne dzięki
A wracając do słoiczków. Zwrócilaś może uwagę jakie są dostępne od 4mca? Bo z MoniąZ tak dyskutujemy i okazało się, że w UK od 4mc mogą podawać słoiczek z kurczakiem. Pytam z czystej ciekawości
I dzięki za odpowiedzi.

Moonik znowu nie ma. Może ma kłopot z interentem?
No wlasnie nie wiem, musze obadac w sklepie jak juz pojedziemy. Chyba ze bede miala chwile to przejrze wczesniej strony producentow. Widzialam tylko, ze sok pomaranczowy jest od 4 mca.
Stary 2012-01-26, 17:11   #2430
acelinka
Zakorzenienie

heeeej

jestem ale kompletnie nie wiem co napisać musze się jakos wdrożyć

mooonik my chętnie przygarniemy ten kuponik, bo używamy hippa, a ja głupia gdzieś zgubiłam te kupony rabatowe

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2012-01-26 o 17:13
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości