Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 2012. - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-26, 19:08   #1621
bybella
Wtajemniczenie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

Chociaz wsadzilam sobie teraz palec i pozosta na nim taka jakby biala wydzielina, wiec to chyba nie wody, prawda?
ja mam to samo w takim razie chyba i to nie moga byc wody, bo by mi gin powiedział przecież. a miałam tak już na ost. wizycie ale dla spokojności sprawdź
Cytat:
Napisane przez Psotnika Pokaż wiadomość
powtórzyliśmy 3 razy (bo tyle wolno na dobę) i mała znowu się śmiała i miała taki błogostan na twarzy
dziś już tylko dajemy ten sab simplex i zobaczymy co będzie - zaczyna sie czasem prężyć ale ładnie bączki puszcza i radzi sobie - dziś znowu mnie obsrała przy zmianie pieluchy - ale samodzielnie
?
kto by pomyślał, że kupa może tak ucieszyć

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
nasz synek ma teraz odparzenia i stosuje tormentiol lub sudokrem plus zasypka alantan bądź mąka ziemniaczana
jak nie miałby ich to pewnie krem przeciw odparzeniom nivea/hipp czy co i tyle
ooo dziękuje za wszystkie odpowiedzi kochane
ja mam sudocrem, wiec dokupię tylko kremik może nivea i zasypkę.

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
a jutro idę do fryzjera bo juz mi grzywa w oczy wchodzi teściowa przyjdzie i zostanie na ten czas z małą
taka to ma dobrze

zmykam na kolacyjkę
Stary 2012-01-26, 19:10   #1622
eliza1984
Zadomowienie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

Ja też mam maść, ale nie wiem czy krem nie lepszy
krem też mam ,ale jeszcze nie używałam,mam też bephanten i sudocrem w razie w

Cytat:
Kamciurka,no wlasnie obserwuje. Podobno nalezy polezec, bo na siedzaco dzidzia zatyka jak korek. Czekam na tzta, bo jest na lotnisku i chyba pojade to sprawdzic

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Chociaz wsadzilam sobie teraz palec i pozosta na nim taka jakby biala wydzielina, wiec to chyba nie wody, prawda?
wody są bezbarwne ,jak mi odeszły to jak stałam to lało się jak z wiadra,jak siedziałam też,nie wiem jak na leżąco bo się już nie kładłam.Jak dojechałam do szpitala w 20 min od włozenia tej narty podpaski mamma bella to była cała zalana,zresztą moje leginsy też

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
nopewnie Pearl lepiej sprawdzic
Dziewczyny jutro ide na zdjecie szwow jakos tak szybko mi sie zdaje, tez tak szybko mialyscie?
Ja mam całe szczęście wchłanialne,ale i tak mnie ciagnie,zresztą lekarz strasznie mnie podobno tam ponaciagał zszywając,młody był więc pewnie dla meża to robił

Idę się położyc bo dziś kąpiel ,mała śpi wiec mam chwilę na drzemnke o ile usnę
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 19:22   #1623
pearpearl
Wtajemniczenie

Dziekuje za odpowiedzi w sprawie tych nieszczesnych wod. To chyba nie moglby byc one, bo jak sie polozylam, zeby sprawdzic,czy to to, to niechcacy usnelam i dopiero teraz sie obudzilam i wkladka tylko delikatnie wilgotna. Ufff... moze w koncu dzieki temu spakuje swoja torbe

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Ja mam całe szczęście wchłanialne,ale i tak mnie ciagnie,zresztą lekarz strasznie mnie podobno tam ponaciagał zszywając,młody był więc pewnie dla meża to robił
a to jeszcze zakladaja jakies inne, niz te wchlanialne ???

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 19:22   #1624
uska000
Zadomowienie

Nie chce nic mowic...

o 18,30 wykapalam swoje dziecko bo wstalo to po co czekac do 19 nasmarowalam oliwka ubralam w pajacyka z kubusiem z pepco za 7,99 dalam jedne witaminki, drugie, lek na kolki lyzeczka jak niemowalkowi dac 2 lyzeczki??
dalam jesc raz 5minut odbicie drugi raz 5 minut odbicie i patrze spi wiec mysle wloze do lozeczka to sie zacznie.. wlozylam go a ten spi kocham go niech pospi teraz z 2h i potem tak samo

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 19:31   #1625
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

Dziewczynki dziekuje za wsparcie

Ja juz po wizycie, w poniedzialek mam byc w szpitalu kolo poludnia a we wtorek raniutko cc... Czyli Stas przyjdzie na swiat 31.01.2012 troche mnie teraz strach oblecial ale bedzie dobrze musi byc...

Ciekawe jak tam bebi

Mam pytanie do Mam po cc - czy juz po ubieralyscie tez te majtki siateczkowe w szpitalu czy normalne? i jak pielegnujecie blizne i przez jaki czas jest ona w opatrunku a kiedy go sie sciaga???

Edytowane przez natisska
Czas edycji: 2012-01-26 o 19:38
natisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 20:12   #1626
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość

Ja juz po wizycie, w poniedzialek mam byc w szpitalu kolo poludnia a we wtorek raniutko cc... Czyli Stas przyjdzie na swiat 31.01.2012 troche mnie teraz strach oblecial ale bedzie dobrze musi byc...

Ciekawe jak tam bebi

Mam pytanie do Mam po cc - czy juz po ubieralyscie tez te majtki siateczkowe w szpitalu czy normalne? i jak pielegnujecie blizne i przez jaki czas jest ona w opatrunku a kiedy go sie sciaga???
w moim szpitalu nie bylo mowy o majtkach sciateczkowych! Kazali miec wysokie bawelniane zwykle majtki. Mialam podklady ale ni byly mi potrzebne zwykle podpaski daly by rade. W szpitalu z rana nie robilam nic tylko pielegniarki zmienialy opatrunek. w domu do zdjecia szwu tez nic.. i nie mozna nawet zamoczyc.. trzeba bardzo uwazac..
po zdjeciu szwu trzeba pryskac albo smarowac tym co pepek maluszkowi jak juz sie zablizni dobrze mozna zaczac smarowac Cepanem.. ale mi gin powiedzial zeby w ogole nie smarowac ze w tym miejscu sama zblednie.. a pani w aptece powiedziala zeby kupic masc perlowa i smarowac i blizne i rozstepy

Stary 2012-01-26, 20:34   #1627
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie nie pozwolili żadnych majtek Opatrunek ściągnęły położne na drugi dzień po cięciu, albo jeszcze wieczorem tego samego dnia (nie pamiętam).
Oczywiście my zaczełyśmy zakładać swoje majtki, bo jak nam dzieci zaczęli zostawiać na cały dzień (i potem noc), to jak wstawać do tego dziecka?? Ale raz nie zdążyłam ściągnąć przed obchodem i ordynator mi kazał tam zdejmować przy tych wszystkich lekarzach

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-01-26 o 20:38
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 20:42   #1628
Angelika_26
Raczkowanie

Dziś to chyba mam jakiegos kaca. Wypiłam dwie herbaty pod rząd i jeszcze mi się chce pić. Macie tak czasem??

Oooo a najlepiej to bym się napiła zimnego Leszka albo Heinekena. mmmm

Edytowane przez Angelika_26
Czas edycji: 2012-01-26 o 20:48
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 20:49   #1629
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
e tam, faktycznie to tylko taka mała nowinka to teraz żyjesz w niewiedzy
Totalnej niewiedzy... Przynajmniej będzie niespodzianka.

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Kochane ja nie wiem czy to jest instynkt wicia gniazda, czy cos takiego, ale bez przerwy sprzatam. Tak jak nigdy nie lubilam myc naczyn tak teraz ciagle stoje nad zlewem i myje naczynia, zamiast wlozyc je do zmywarki to wole sama sie w tym moczyc. Poza tym chodze z miotłą i ciągle zmiatam.

Nie wiem czy to jakies zboczenie czy co, ale zauwazylam, ze lubie wąchać gąbkę (swoją) do kąpieli. Nie wiem czy to ciąża taką ze mnie wariatke robi czy ja juz po prostu jestem skrzywiona.
Lepiej wąchać gąbkę niż lizać mydło, a o takiej jednej zaciążonej słyszałam.

Cytat:

To mamy kolejną niespodziankę na wątku

Cytat:
moze bdzie jej do twarzy...

ja sobie tego nie wyobrazam, jak dziewczyny sobie radza przy jednym dziecku, a juz dwojka czy trojka to masakra jakas
Może jej będzie... Albo jednak jemu...

Ja też sobie nie wyobrażam opieki nad dwójką... A lada dzień będę mamą dwójki

Cytat:
mam uczucie spocenia...

Ja też tak miałam.

Cytat:
Haniula wszystkiego naj
Pearl mnie nic nie bolalo a najpierw mialanm uczucie takiego spocenia, ale wkladka byla wilgotna lekko, potem coraz mocniej azx jak mi pocikla struzka po nodze to pojechalam na ip, ciekawe co u bebi
Ja miałam takie uczucie spocenia, ale lekarze nic nie mówili. Wiem że wód mam już dosyć mało, więc nie wiem czy faktycznie to wody się ulatniały, czy one w inny sposób zostały wchłonięte.

Cytat:
Napisane przez violette7 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Mamusie oraz wszystkie z niecierpliwością oczekujące na swoje Maleństwa

My już się przeterminowaliśmy, termin z ostatniego usg wypadał na 17.01, ale lekarz mówił żeby się tym nie sugerować tylko patrzeć na termin z pierwszego usg i OM - tj. 21- 23.01, tak czy inaczej jesteśmy już po terminie a dzidzia nie za bardzo chce wychodzić z brzusia
Cały czas czekamy, na razie żadnych skurczy, żadnego odchodzącego czopa, jedyne co to zwiększona intensywność ruchów małej w ciągu dnia, wcześniej to ruchy w większości odczuwałam wieczorami i w nocy a teraz również w dzień Mała nieźle szaleje. Dziś byłam na ostatniej wizycie u lekarza, stwierdził że szyjka trochę skrócona ale jeszcze troszkę może to potrwać... Jeśli do 31.01 nic się nie zacznie to 1.02 jedziemy do szpitala i zaczynamy "zabawę"
No ale cóż może to i dobrze że mała jeszcze czeka, jutro i w sobotę mam
Ja najbardziej nie chcę być przeterminowana, bo wiem jakie to męczące. Mi do terminu zostało 3 dni.

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość

ale numer duża masz wyprawkę w niebieskim
No nie cała, ale troszkę typowo chłopięcych ubranek mam Po synku. Mam sporo żółtych, zielonych, więc tragedii nie ma...
Ale będzie zaskoczenie...
Na razie nie informujemy nikogo że być może będzie córeczka - zrobimy niespodziankę.

Cytat:

he he ale numer ale Ci zamącili... teraz jedna wielka niespodzianka...
No będą hece

Cytat:

Ciekawe jak tam bebi

Trzymam kciuki za cesarkę!
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 20:50   #1630
uska000
Zadomowienie

Cytat:
U mnie nie pozwolili żadnych majtek Opatrunek ściągnęły położne na drugi dzień po cięciu, albo jeszcze wieczorem tego samego dnia (nie pamiętam).
Oczywiście my zaczełyśmy zakładać swoje majtki, bo jak nam dzieci zaczęli zostawiać na cały dzień (i potem noc), to jak wstawać do tego dziecka?? Ale raz nie zdążyłam ściągnąć przed obchodem i ordynator mi kazał tam zdejmować przy tych wszystkich lekarzach
oo a u mnie wrecz kazali zeby rany nie urazac co szpital to obyczaj:P

tak jak ultre dopiero na drugi dzien pinowali a ja po 7h wstawalam z lozka

Stary 2012-01-26, 20:53   #1631
*Agatek*
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy - nie tylko ja mam takie problemy widzę...

Kinia też ma odparzenia- dziś się zrobiły linomag poszedł w ruch... a tak to PRZECIW ODPARZENIOM stosowałam krem nivea przeciw odparzeniom.

Była znowu kąpiel, darcie się, zjadła trochę mm, teściowa dała, albo ja nie pamiętam

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 20:54   #1632
ania_1988
Raczkowanie

GG do ania_1988

Haniula wszystkiego najlepszego

a ja dziś byłam na usg. Malutka waży około 2700 a termin dopiero za miesiąc nie chcę by za duża urosła bo się boję... i ma takie pulchniutkie policzki i przychorowałam niestety katar męczy i gardełko boli
Stary 2012-01-26, 21:15   #1633
anankee
Rozeznanie

dziewczyny ja po pierwszym porodzie też długo chodziłam w pizamie, nie sprzątałam łóżka, nie ogarniałam domu, nie miałam kiedy obiadu ugotować itp.... dopiero potem zrozumialam, że takie zachowanie wcale nie pomagało mi w powrocie do normalności, miałam obniżony nastrój, nic mi się nie chciało i byłam pelna obaw, też co chwilę chodziłam do łóżeczka i sprawdzałam czy wszystko ok.
Dlatego teraz od razu po powrocie do domu wzięłam się w garść. Normalnie się ubieram, zawsze sprzątam bety, przed południem codziennie wychodzę na godzinkę spaceru plus jakieś zakupy, potem wstawiam obiad, kładę Emi na drzemkę i jeśli Fifi śpi w tym samym czasie, to ja też mam chwile na relaks. Co dwa dni odkurzam, bo przy Emi to wszędzie pełno okruszków, teraz jeszcze wiecznie piach się wnosi na kółkach od wózka. Dopiero koło 21 mam wolne, bo Emi idzie spać
Ale dzięki temu, ze wiecznie mam co robić, nie mam czasu na "głupie" myślenie, a nad Fifim się tak nie roztkliwiam jak robiłam to przy Emi.
Także dziewczyny głowy do góry, za niedługo na pewno się ogarniecie, grunt to dobra organizacja

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 21:16   #1634
bambusiek
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez Milla_85 Pokaż wiadomość
Mam pytanie odnośnie diety karmiącej mamy czy można pić sok karotkę bo niby piszą na różnych stronach ze soki warzywne można ale jak to jest może wy coś wiecie???
Mnie w szpitalu jedna położna ostrzegła przed karotkami przy karmieniu, więc widocznie coś jest na rzeczy

Cytat:
Napisane przez sofciaa Pokaż wiadomość
Hejka

Widzę, że Lucy podała Wam wiadomość o tym, że 17.01 o 22:22 urodziła się Julcia
Waga 4160, dł. 57 cm

Poród 2w1 można powiedzieć... Jedna próba oxy do kitu, drugi dzień wywoływanie oxy na porodówce bez skutku, po 2óch kolejnych wywołanie oxy - skurcze słabe nie czulam ich i zrobiono amniotomię (przebicie pęcherza)... wtedy się zaczęło ohohoho... ale szyjka wooooooolno się skracała... od 9 do 22 byłam na sali porodowej ;/ przy 9 cm lekarz zdecydował o CC z powodu wysokiego pionowego stania główki czy coś takiego.........
Ale warto było przejść te męki

Teraz jest gorzej, bo ciężko dochodzę do siebie po cięciu... Rana zaczęła się wczoraj paprać, coś z niej wypływa kontaktowałam się z lekarzem, mam to wyciskać bo być może to jest jakiś wewnętrzny krwiaczek. Dzisiaj miedzy 18:30-19:30 mam iść do niego by obejrzał. Mam nadzieję, ze to nic poważnego... On to robił więc niech mi teraz pomoże z tym ;/ Miałam farta, że mój lekarz miał tego dnia dyżur i decydował o wszystkim.

A no i dołączam foteczkę Juleńki

Śliczna dziewczynka

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
uwaga

dzis o 7 rano przez ccna swiat przyszedl Wiktorek maly jest przekochany wazy 3kg i ma 56cm. Mamusia narazie obolala strasznie ale daje rade, wiecej napisze jak sie ogarnie. Pozdrawia Was i Caluje

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
I na ktg mi wychodzą skurcze ponad 90 a ja ich w ogóle nie czuje
Mi porodowe w ogóle na ktg nie wykazywało tzn. dopiero na sali porodowej jak było elektroniczne

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
moje tylko przekręca główką na brzuszku
w szpitalu też kazali budzić a tu jak ją chcę wybudzić to nici stego, spi dalej może faktiko najadła się mm??? teściowa mówi, że pultasków dostałą i ma grubsze paluszki- ja tego nie widzę, czuję, że jest niedokarmiona dziś wypiła 100 ml ale jakoś niezdarnie ją karmiłam i na koniec wszystko zwymiotowała i to samo było z cycem jak karmiłam na leżąco (chciałam sobie ulzyć bólu pleców)i znów wszystko poszło się je...ć spłakałam się, ja nie ogarniam niczego, brakuje mi tż dziś teściową budziłam o 6 bo nie dawałam rady... nie bekło jej się, ja ją na przewijak, przewijam i znów ulało jej się

Nie mówcie mi, że sobie radzę, bo sobie nie radzę mało sypiam, nie umiem zrobić żeby małej się odbiło, a teściowa mówi, że ulewa jej się bo za wysoko jej przystawiam nóżki do brzuszka i wtedy wszystko z brzucha się cofa i mleko się idzie chlustać Boże, jakbym wiedziała, że macierzyństwo jest takie trudne, to bym się na to nie godziła teściowa umie uśpić, chodzić z nią i ją ułoży do snu, a mi się rusza, boję się o ulanie, o wagę nie wytrzymam!!!!!!!
Trzymaj się Kochana
też mam chwilami takie dołki, chyba każda ma

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
Co do kropelek na wzdęcia to ja polecam Bobotic. Ma taką samą dawkę symetykonu co osławiony Sab Simplex, a kosztuje 13-14zł a nie 50.
Dzięki wielkie jutro kupimy, bo mieliśmy zamiar kupić ten SS jutro będzie położna, to powiem, że jest takie cuś tańsze a skład analogiczny bo ona poleca SS, ale cena

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Dziewczynki stawiam dzis ciacho Bo wlasnie dzis skonczyłam ćwierć wieku
Wszystkiego dobrego

Co do maści na pupcię, to ja niczym nie smaruję, bo położna nie kazała bez potrzeby i póki co nic się nie dzieje

Coś jeszcze miałam odp., ale zapomniałam...
_________________________ ____
Dzisiaj z młodym miałam ciężki dzień, od 10-16 na przemian spał po max. godz.,jadł, marudził i leżał obserwując świat...

Teraz śpi już dość długo, zmęczony chyba całym tym dniem zasadniczo powinnam już go obudzić, ale ta cisza i spokój

Umówiłam się z Mężem, że jak w nocy będę nieprzytomna, to w lodówie jest porcja mleka... zobaczymy, ale jak siebie znam będę wstawać mimo wszystko... sama się sobie dziwię skąd mam w nocy tyle samozaparcia
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 21:19   #1635
uska000
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny ja po pierwszym porodzie też długo chodziłam w pizamie, nie sprzątałam łóżka, nie ogarniałam domu, nie miałam kiedy obiadu ugotować itp.... dopiero potem zrozumialam, że takie zachowanie wcale nie pomagało mi w powrocie do normalności, miałam obniżony nastrój, nic mi się nie chciało i byłam pelna obaw, też co chwilę chodziłam do łóżeczka i sprawdzałam czy wszystko ok.
Dlatego teraz od razu po powrocie do domu wzięłam się w garść. Normalnie się ubieram, zawsze sprzątam bety, przed południem codziennie wychodzę na godzinkę spaceru plus jakieś zakupy, potem wstawiam obiad, kładę Emi na drzemkę i jeśli Fifi śpi w tym samym czasie, to ja też mam chwile na relaks. Co dwa dni odkurzam, bo przy Emi to wszędzie pełno okruszków, teraz jeszcze wiecznie piach się wnosi na kółkach od wózka. Dopiero koło 21 mam wolne, bo Emi idzie spać
Ale dzięki temu, ze wiecznie mam co robić, nie mam czasu na "głupie" myślenie, a nad Fifim się tak nie roztkliwiam jak robiłam to przy Emi.
Także dziewczyny głowy do góry, za niedługo na pewno się ogarniecie, grunt to dobra organizacja
masz racje ja tez sie wzielam w garsc i wstaje rano przed tztem i sa kapie on jedzie do pracy szykuje co na obiad, przebieram karmie malego i spacer i drobne zakupy wracamy jedzonko i bujaczek albo spanie a ja obiad i sprzatanie dzis nie bylo obiadu to wyszorowalam kafelki w kuchni

zgodze sie tez ze SS to to samo co bobotic.. zreszta pisalam o tym kiedys

a co do odparzen to ja zapobiegawczo nie msaruje niczym.. tylko jak juz to sudocrem albo maka ziemniaczana.. ale od kiedy nie uzywam pampersow tylko DADY nic sie nie dzieje

Edytowane przez uska000
Czas edycji: 2012-01-26 o 21:22
Stary 2012-01-26, 21:20   #1636
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

Cytat:
w moim szpitalu nie bylo mowy o majtkach sciateczkowych! Kazali miec wysokie bawelniane zwykle majtki. Mialam podklady ale ni byly mi potrzebne zwykle podpaski daly by rade. W szpitalu z rana nie robilam nic tylko pielegniarki zmienialy opatrunek. w domu do zdjecia szwu tez nic.. i nie mozna nawet zamoczyc.. trzeba bardzo uwazac..
po zdjeciu szwu trzeba pryskac albo smarowac tym co pepek maluszkowi jak juz sie zablizni dobrze mozna zaczac smarowac Cepanem.. ale mi gin powiedzial zeby w ogole nie smarowac ze w tym miejscu sama zblednie.. a pani w aptece powiedziala zeby kupic masc perlowa i smarowac i blizne i rozstepy
o matko nie zamoczyc bedzie kombinowanie pod prysznicem dobrze ze mam bidet a majtki to ja mm chyba wszystkie niskie jutro jade na zakupy w takim razie cos mi wlasnie switalo ze siateczkowe odpadaja, dzieki za odp
Cytat:
no masz co szpital to inne zasady ale bezsens z tymi majtkami przeciez tam nie ma co sie goic wiec dlaczego bez
dobrze ze tylko 3 dni trzymaja (jak wszystko jest ok).... a zdjecie szwow po jakim czasie?? sorki ze mecze ale jestem niedoinformowana w tym temacie

Stary 2012-01-26, 21:20   #1637
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
ło matko a ja myslałam ze ja jakas nienormalna jestem ze co chwila do małego zagladam czy oddycha itd....i sama sie zorganizowacn ie moge.. co prawda wstaje ładnie z łózka, ubieram sie codziennie ;D myje włosy, ogarniam łózko... ale poza tym lipa...mama gotuje nam obiady, tz sam sobie robi sniadania i kolacje... ja cholera nie umiem sie jeszcze ogarnac..mam nadzieje ze mi przejdzie...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 21:23   #1638
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:

Ciekawe jak tam bebi

U mnie od razu po cc włożyli mi pod pupę podkład i między nogi te gigant podpaski bez gatek po paru godzinach podmyli i zmienili sprzęt. Następnego dnia rano położna mnie podmyła na łóżku nad basenikiem i spryskała środkiem dezynfekującym i założyła majtki (najlepsze okazały się z mięciutkiej mikrofibry, za duże o rozmiar z wysokim stanem), a potem kazała wstać z łóżka i się ogarnąć w łazience. Pod prysznic nie mogłam jeszcze iść bo był opatrunek, ale ogarnęłam się przy umywalce. Opatrunek zdjęli mi po 48h po cc i wtedy mogłam iść pod prysznic i to było cudowne. Wyszorowałam się, umyłam włosy, krem i podkład na buzię i poczułam się troszkę kobieco. Trzy doby po cc wyciągnęli mi ze szwu takie dwie żyłki i już - szwy były rozpuszczalne a te żyłki coś tam trzymały. Blizny niczym nie pielęgnuję - przy mojej hodowli rozstępów ta blizna to pikuś Te wielkie podpaski-podkłady używałam 3 doby, wtedy krwawienie było na prawdę duże. Od czwartej doby po cc używałam już zwykłych podpasek. Gatki siateczkowe też miałam - były ok, ale ja nie miałam supełków na szwie, tylko te nowoczesne szwy rozpuszczalne które nie wystawały ze skóry. Ale słyszałam, że jak zakładają te standardowe szwy z supełkami, to majtki siateczkowe mogą o nie zahaczać.

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
ile czasu zajmuje Wam odciągnięcie mleka tak około 100 ml????
mi to zajmuje ok 10 min. Średnio odciągam 110-130 ml, ale Gad zasysa to nosem nie mam na razie nadwyżek pokarmu. Mam zamrożony tylko jeden pojemniczek 110ml.
Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 21:25   #1639
uska000
Zadomowienie

Agatku a co do odbijania i ulewania to mojemu sie 10 razy odbije jak staremu a za chwile i tajk chlusnie;p moze ja przekarmiasz? a co do odbicia to mojej kuzynce nigdy malej sie nie odbijalo i to olala i nawet nie dawala do pionu jak zasnela.. tylko kladla na boku spac i juz;p

Stary 2012-01-26, 21:26   #1640
Lucy1111
Zakorzenienie

Gratuluję nowym mamusiom!! Ultra, gratulacje!!

Wyobraźcie sobie, że udało mi się dzisiaj dodzwonić do jednego ze sklepów, gdzie wczoraj nikt nie odbierał i przyjęli moje zamówienie na ten cholerny pas!!
Koszt 50zł, więc nie tak źle w porównaniu do 120zł na allegro...

Po weekendzie będzie do odbioru

Mijus, a gdzie byłaś na KTG? w mswia?

Cytat:
sto lat!!

Zośka, hyhy... jak przeczytałam o tej gąbce, to przypomniałam sobie, jak na początku ciąży drażniły mnie różne zapachy. Byłam na tyle dziwna, że wywoływałam wymioty wąchając gąbkę do kąpieli - odrzucał mnie zapach żelu do kąpieli (chyba to był Johnson egzotyczny)
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 21:30   #1641
Haniula
Zakorzenienie

Dziekuje kochane za życzenia

A tymczasem pędze z nowiną od BebiBebi: :

dziś o 17:05 przyszła na świat Julia. Waży 3760 gram i ma 55cm. Jestem bardzo zmęczona, miałam znieczulenie ale samo wyparcie było bardzo cięzkie. Pozdrowienia dla mam.

Kolejny lutowy maluszek w dodatku miałysmy ten sam termin, i Julcia urodziła sie w moje urodziny a to fart
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 21:30   #1642
uska000
Zadomowienie

Cytat:
o matko nie zamoczyc bedzie kombinowanie pod prysznicem dobrze ze mam bidet a majtki to ja mm chyba wszystkie niskie jutro jade na zakupy w takim razie cos mi wlasnie switalo ze siateczkowe odpadaja, dzieki za odp

no masz co szpital to inne zasady ale bezsens z tymi majtkami przeciez tam nie ma co sie goic wiec dlaczego bez
dobrze ze tylko 3 dni trzymaja (jak wszystko jest ok).... a zdjecie szwow po jakim czasie?? sorki ze mecze ale jestem niedoinformowana w tym temacie
mi szew czyli taka wlasnie linke;p zdjeli po tygodniu tzn moj gin mi zdjal
ja sie kapalam tak wlosy pod prysznicem na wpol zgieta potem cycki i pachy nachylona ;p a potem dol odgieta i dalam rade kup rozmiar 2 wieksze takie babcine;p u mnia sa po 3zeta;p btw mam swoje i juz nie uzywam to Ci moge pozyczyc po co kupowac

Stary 2012-01-26, 21:31   #1643
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
a co do odparzen to ja zapobiegawczo nie msaruje niczym.. tylko jak juz to sudocrem albo maka ziemniaczana.. ale od kiedy nie uzywam pampersow tylko DADY nic sie nie dzieje
My też już używany DADY, tylko kilka pampersów zostało no i jak ktoś pyta jakie pampry przynieść, to prosimy o DADY i mamy już 2 paki w zapasie + jedną ledwo napoczętą

Co do karmienia, to mogę się pochwalić, że przetrwaliśmy kryzys i teraz tylko cyc jedzonka mam tyle, że jak wieczorem nie odciągnę, to mam pościel zalaną a w zamrażarce już 3 porcje po 100 ml

No i co do majtek w szpitalu, to u nas był zakaz jakichkolwiek, ale ja założyłam chyba 3 dnia bawełniane, tylko musiałam pamiętać, żeby na obchody ściągać

Mam pytanko: ten BOBOTIC można podawać młodszym maluszkom? tam jest napisane, że od 28 dnia życia
G. 9.1O.18
Stary 2012-01-26, 21:34   #1644
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:

dziś o 17:05 przyszła na świat Julia. Waży 3760 gram i ma 55cm. Jestem bardzo zmęczona, miałam znieczulenie ale samo wyparcie było bardzo cięzkie. Pozdrowienia dla mam.

Kolejny lutowy maluszek w dodatku miałysmy ten sam termin, i Julcia urodziła sie w moje urodziny a to fart
gratulacje!!!!
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 21:45   #1645
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

GRATULACJE DLA BEBI

Cytat:
mi szew czyli taka wlasnie linke;p zdjeli po tygodniu tzn moj gin mi zdjal
ja sie kapalam tak wlosy pod prysznicem na wpol zgieta potem cycki i pachy nachylona ;p a potem dol odgieta i dalam rade kup rozmiar 2 wieksze takie babcine;p u mnia sa po 3zeta;p btw mam swoje i juz nie uzywam to Ci moge pozyczyc po co kupowac

Haha tylko wyslij kurierem bo w poniedzialek ide juz do szpitala
dzieki za dokladny opis higieny osobistej po cc zamierzam robic tak samo krok po kroku
Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
U mnie od razu po cc włożyli mi pod pupę podkład i między nogi te gigant podpaski bez gatek po paru godzinach podmyli i zmienili sprzęt. Następnego dnia rano położna mnie podmyła na łóżku nad basenikiem i spryskała środkiem dezynfekującym i założyła majtki (najlepsze okazały się z mięciutkiej mikrofibry, za duże o rozmiar z wysokim stanem), a potem kazała wstać z łóżka i się ogarnąć w łazience. Pod prysznic nie mogłam jeszcze iść bo był opatrunek, ale ogarnęłam się przy umywalce. Opatrunek zdjęli mi po 48h po cc i wtedy mogłam iść pod prysznic i to było cudowne. Wyszorowałam się, umyłam włosy, krem i podkład na buzię i poczułam się troszkę kobieco. Trzy doby po cc wyciągnęli mi ze szwu takie dwie żyłki i już - szwy były rozpuszczalne a te żyłki coś tam trzymały. Blizny niczym nie pielęgnuję - przy mojej hodowli rozstępów ta blizna to pikuś Te wielkie podpaski-podkłady używałam 3 doby, wtedy krwawienie było na prawdę duże. Od czwartej doby po cc używałam już zwykłych podpasek. Gatki siateczkowe też miałam - były ok, ale ja nie miałam supełków na szwie, tylko te nowoczesne szwy rozpuszczalne które nie wystawały ze skóry. Ale słyszałam, że jak zakładają te standardowe szwy z supełkami, to majtki siateczkowe mogą o nie zahaczać.
.
Dzieki sliczne za taki dokladny opis nawet optymistycznie mnie nastraja nie wiem jakie szwy u mnie zakladaja pewnie ida jeszcze stara metoda nierozpuszczalnych nic to przezyje, za to jutro czeka mnie polowanie na babcine gacie

Stary 2012-01-26, 21:45   #1646
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:

Zmykam zaraz przyjdzie mąż z siatkówki, mały potworek niedługo się obudzi, bo śpi już 2,5 godziny. miałam się z nim przespać, ale od porodu nie umiem jakoś spać w dzień

Branoc
G. 9.1O.18
Stary 2012-01-26, 21:51   #1647
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Nie chce nic mowic...

o 18,30 wykapalam swoje dziecko bo wstalo to po co czekac do 19 nasmarowalam oliwka ubralam w pajacyka z kubusiem z pepco za 7,99 dalam jedne witaminki, drugie, lek na kolki lyzeczka jak niemowalkowi dac 2 lyzeczki??
dalam jesc raz 5minut odbicie drugi raz 5 minut odbicie i patrze spi wiec mysle wloze do lozeczka to sie zacznie.. wlozylam go a ten spi kocham go niech pospi teraz z 2h i potem tak samo
no to brawo dla synusia, oby tak dalej!!

Cytat:

Ciekawe jak tam bebi

mi opatrunek zdjeli po 12h, po 24h pozwolili isc pod prysznic i lekarz kazał dobrze mydłem wymyc rane... a i psikali mi ranr tym co pepek dzieciom Octaniseptem
majtki nosiłam te siateczkowe, takie wysokie, o rozmiar wieksze
szwy miałam rozpuszczalne, tylko końcówki supełki miałam zdjete przy pierwszej wizycie połoznej w domu
a teraz blizny na razie niczym nie smaruje....

Cytat:
Dziekuje za odpowiedzi w sprawie tych nieszczesnych wod. To chyba nie moglby byc one, bo jak sie polozylam, zeby sprawdzic,czy to to, to niechcacy usnelam i dopiero teraz sie obudzilam i wkladka tylko delikatnie wilgotna. Ufff... moze w koncu dzieki temu spakuje swoja torbe

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

a to jeszcze zakladaja jakies inne, niz te wchlanialne ???
a no wlasnie miałam pytac co z tymi twoimi wodami...

a szwy, hmm... nie wiem czym teraz szyją p.ipki ale jak rodziłam ge te 4 lata temu, to iałam takie zwykłe, ktore trzeba bylo zdjac....

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
Dziś to chyba mam jakiegos kaca. Wypiłam dwie herbaty pod rząd i jeszcze mi się chce pić. Macie tak czasem??

ja tak miałam i teraz tez czasem mam...
a na zimne piwko tez mam chetke...

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
:

GRATULACJE DLA BEBI!!!
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 21:54   #1648
MartuNiunia87
Rozeznanie

WITAM

TŻ w pracy, mały śpi a ja leże i wkurzam się moim katarem... normalnie całą ciążę nic mi nie było i na koniec taki katar dziadoski! :P

Cytat:
Dziś mnie tak zabolało miedzy odbytem, a szyjka, że myślałam,że się posram z bólu. Trwało to może 3-4 sekundy, ale ból okropny, jeśli skurcze porodowe to coś podobnego to ja rady nie dam..
Ja mam podobne pobolewania, prawie codziennie od kilku dni... ogólnie jak pierwszy raz to poczułam to mi się przypomniało jak parłam podczas porodu synka, a wiem, ze wtedy dla mnie bóle parte były zbawieniem w porównaniu z skurczami i bólami (miałam głównie krzyżowe), ale nie martw się na zapas, poród to nie SPA ale przeżyć się da (o jak mi się zrymowało:P)

Cytat:
nieeeeeeee błagam... a ja nie mogę!!:P a tak pozatym to STO LATEK wychodzi, że my jeden rocznik jesteśmy?? 87??? tyle, że ja 25 dopiero w lipcu bd mieć

Cytat:
Haniula sto lat !!!

Kochane ja nie wiem czy to jest instynkt wicia gniazda, czy cos takiego, ale bez przerwy sprzatam. Tak jak nigdy nie lubilam myc naczyn tak teraz ciagle stoje nad zlewem i myje naczynia, zamiast wlozyc je do zmywarki to wole sama sie w tym moczyc. Poza tym chodze z miotłą i ciągle zmiatam.
miałam to przez ostatni tydzień, teraz troszkę przeszło, ale mam napady sprzątania po nocach ostatnio mnie jakoś ok 24 naszło

Cytat:
mam uczucie spocenia...
Ja też tak mam... i to od w sumie już dawna, ale kilka dni jest spocenie, nawet powiem że dość mocna wilgoć i potem przechodzi, a na wizycie gin nic nie mówił więc to nie wody

Cytat:
nopewnie Pearl lepiej sprawdzic
Dziewczyny jutro ide na zdjecie szwow jakos tak szybko mi sie zdaje, tez tak szybko mialyscie?
no ja po synku miałam ściągane w 5-6 dobie po porodzie

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość

ja mam tak codziennie, tyle, że u mnie to pragnienie jest związane z cukrzycą ciężarnych...dobija mnie już ta przypadłość... chcę już urodzić

Cytat:

GRATULACJE dla BebiBebi : roza:

Dziś powróciły skurcze... miałam spokój jakoś 3 dni i dziś mnie złapał skurcz... ale fest potrzymał..., że normalnie myślałam, że to już coś się kręci, no i na zmianę ze stawaniem się... ostatnio tak było cały tydzień i na wizycie wyszło rozwarcie.. więc może szyjka dalej pracuje i na wizycie coś już gin zadecyduje..o ja bym już chciała :P
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...

Edytowane przez MartuNiunia87
Czas edycji: 2012-01-26 o 21:56
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 22:09   #1649
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:

Gratulacje dla BebiBebi

Hanula - i najlepsze życzenia dla Ciebie!
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 22:29   #1650
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
ile czasu zajmuje Wam odciągnięcie mleka tak około 100 ml????
ok 10 min
Cytat:

my dzisiaj po wizycie u lekarza, Maja waży 3600, czyli w dwa tygodnie przypakowała 450g
wziełam recepte na szczepionki i za 3 tyg pierwsza dawka...
teraz muszę się zastanowic skąd wytrzasnąc kasę na te szczepienia, bo wzieliśmy te 5 w 1 i pneumokoki, a same pneumokoki kosztuja ok 350zł....
no ale przedszkolak w domu, wiec wole zaszczepić...

a jutro idę do fryzjera bo juz mi grzywa w oczy wchodzi teściowa przyjdzie i zostanie na ten czas z małą
kurcze nie wiedzialam ze musi byc recepta - ehh ciekawe czy ja mam w karcie malucha bo u lek we wt bylam jakas nieprzytomna
a rota bierzesz
Cytat:
czy wyjdziesz ze swoim synkiem jak teraz beda mrozy po - 5/ - 8 st
kurcze bo weranduje od paru dni i chcialam isc w week na 1szy spacer a tu mroz zapowiadaja

Cytat:

ja jutro jade po dade bo do tej pory hugginsy2 mamy, 1 uzywalam nieco ponad tydzien ale za male juz byly i mu przesiakaly od siku

Cytat:

GRATULACJE

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości