|
|
#1441 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" - część 4
|
|
|
|
#1442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam zawsze lakier i kilka kilogramów pomadek do ust
|
|
|
|
|
#1443 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
ależ owszem, zrobiły!
ale na każdej przerwie należy wprowadzić niezbędne poprawki w makijażu i fryzurze
|
#1445 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1446 |
|
Zadomowienie
|
Ja też często noszę lakier ze sobą, po prostu nie cierpię widoku obdrapanych paznokci. Lakier często mi nie odpryskuje, ale wolę mieć na wszelki wypadek, bo nie wiedziałabym co zrobić z rękami. Nie wiem co w tym AŻ tak dziwnego.
|
#1447 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1448 |
|
Zadomowienie
|
Tak sobie przeglądałam dzisiaj ofertę różnych popularnych sklepów internetowych z butami i dochodzę do wniosku, że rozwalają mnie tandetne buty wzorowane na tych designerskich. Chińskie podróby ze śmierdzących materiałów niszczących się po kilku założeniach, obliczone na to, żeby starczyły na jeden sezon. Wiem, że wiele wizażanek nosi takie buty i zaraz mi się dostanie, ale moim skromnym zdaniem najmodniejsza tandeta wygląda gorzej niż dobrze wykonana klasyka.
|
|
|
|
#1449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie masz po prostu zakrętaska na punkcie pazurków większego niż ja, bo osobiście nie wyobrażam sobie wyjścia z domu bez pomalowanych paznokci ![]() Ale mi nigdy nie odpryskują
|
|
#1451 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chodzę do liceum i na przerwach się do zlewu w WC nie można dopchać, bo się wszystkie tam malują Ale żeby dokładać sobie warstwy różu/podkładu/korektora kilka razy dziennie
|
|
#1452 | |||||
|
Zadomowienie
|
taaaa
![]() Cytat:
W sumie, to ja mało szafiarek znam i żadnej nie czytam regularnie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zaopatrzenie w łazience wywołało u mnie uśmiech na twarzy, taki pozytywny ![]() Cytat:
Ani to estetyczne, ani higieniczne
|
|
|
#1453 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak jechałam do Francji (w sensie długa podróż) na narty to miałam nieszczęście siedzieć przed 17-letnimi damami, które na każdej stacji benzynowej musiały nałożyć pełny makijaż, właściwie to chyba kolejną warstwę, a między stacjami wyrażały swoje ubolewanie nad rozmazanym okiem i schodzącym podkładem z przerwami na "o kur... ale jarać mi się chce". Dla mnie taka wersja jest rozwalająca, a nie że ktoś tam sobie dyskretnie wprowadzi poprawki.
|
|
#1454 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Ja nigdy nie zapomnę koleżanki z liceum, która miała jakiś wydumany kompleks na punkcie cery i w towarzystwie MUSIAŁA mieć grubą warstwę podkładu i pudru 24/7. A ten pokład nakładała dosłownie jak murarze zaprawę - wielka kropa na gąbeczkę i całą taką kroplę przykładała raz po raz do buzi, nie wcierając
Teraz wyobraźcie sobie, że malowała się tak nawet na wyjeździe nad jezioro, gdzie wszystkie dziewczyny chodziły rozczochrane i z pryszczami na wierzchu Jakby tego było mało, spała w tym, po czym wstawała o 5-6 rano, przed wszystkimi, żeby nikt jej bez tapety nie zobaczył i wymieniała stare warstwy na nowe...![]() Revlon Colorstay starczał jej na niecały miesiąc (cała ta szklana buleteczka)
|
|
|
|
#1455 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oczywiście, takie paznokcie mogą Wam się nie podobać, zwracam tylko uwagę, żeby nie mylić takiego rodzaju estetyki z niechlujstwem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też często czuję presję ze strony koleżanek, że powinnam malować paznokcie, bo takie saute wyglądają obrzydliwie. Wielokrotnie się z takim poglądem spotkałam. Dziwi mnie to strasznie. Tak jakbym miała się wstydzić że włosów nie farbuję ![]() Cytat:
Cytat:
![]() I co, z tego powodu że zapieprz** codziennie na uczelni jestem flejtuchem?
|
|||||||
|
|
|
#1456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie nakładałam co prawda tak kryjących kosmetyków jak colorstay a na wyjazdach nie wstawałam przed wszystkimi żeby przypadkiem ktoś nie zobaczył mnie bez makijażu, ale potrafię zrozumieć osoby które tak robią, brzydka cera może stanowić naprawdę duży kompleks..
|
|
#1457 | |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1458 | ||
|
Zadomowienie
|
Wyjmujesz moją wypowiedź z kontekstu
Mnie rozwalały wszystkie te czynności, które wymieniłam, ale razem wzięte ![]() A rozwala mnie ten "zestaw", bo uważam, że to tak samo jak z operacjami plastycznymi. Kompletnie zmienia nasz wygląd, jakbyśmy były obcymi osobami. Rozwala mnie to, bo to takie swego rodzaju oszustwo ![]() Cytat:
Z góry chcę uprzedzić, że nic do Ciebie nie mam, i mam nadzieję, że moje słowa Cię nie urażą, bo rozumiem, że jak ktoś ma taką pracę, kontakt z klientami, to powinien wyglądać perfekcyjnie. Ale jeżeli ktoś jest np. na studiach... Jakbym miała brać ze sobą lakier i malować paznokcie gdzieś przy ludziach to czułabym się jak idiotka To ja już wolę mieć obdrapane ![]() Cytat:
I właśnie dlatego, mając w pamięci te moje głupie koleżanki, to czułabym się jak idiotka malując paznokcie w miejscu publicznym
|
||
|
|
|
#1459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A po rysunku zawsze byłam uwalona grafitem do łokci Pod paznokciami koksownia
|
|
#1460 |
|
Raczkowanie
|
mnie rozwala presja idealnego wygladu. Mam na uczelni bardzo duza grupe dziewczyn, ktore zawsze przychodza w pelnym makijazu (niestety dosyc nieudolnie wykonanym) i co gorsza rzucaja niewybredne komentarze w stosunku do dziewczyn, ktore sie nie maluja (a wcale nie wygladaja zle bo maja ladna cere i ciemna oprawe oczu).
Poza tym, juz o tym pisalam gdzies ale, rozwala mnie naduzywanie slowa "sexy". Z kazdej strony slysze lub czytam o tym jak to ktos jest "sexy" z tym ze ja zamaist "sexy" (cokolwiek to mialo znaczyc wg autora tego okreslenia) widze wulgarna/wyzywajaca/brzydka dziewczyne.
"Tak rzadko zdarza się słyszeć, żeby kobiety mówiły: „Nie mogę się doczekać, żeby rozkręcić swój własny interes" albo „Już bym chciała chodzić na te zajęcia z handlu nieruchomościami". Cel większości kobiet brzmi „Za rok chcę być już mężatką"." |
|
|
|
#1461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, które pracują w miejscach, gdzie mają ciągle styczność z klientem, a ich dłonie są cały czas na widoku, nawet powinny mieć zadbane paznokcie. Ale co za różnica, czy mam ładne czy obdrapane paznokcie, jak siedzę na uczelni, nad zwojami kalek z dłońmi wiecznie umazanymi ołówkiem Wtedy jest mi na prawdę wszystko jedno, czy mam odpryśnięty lakier, czy nie ![]() A widziałyście już wysyp rozwalaczy na wizażowej Szafie? Edytowane przez Magdallen Czas edycji: 2012-01-30 o 21:23 |
|
|
|
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/szafa/wieszak_widok.php?wid=32556
https://wizaz.pl/szafa/wieszak_widok.php?wid=32555 https://wizaz.pl/szafa/wieszak_widok.php?wid=32550 (wyświetlają się w panelu bocznym, po prawej stronie od wątku, więc łatwo je wypatrzeć) Zaczynam się zastanawiać, czy nie powinny zostać wprowadzone jakieś ograniczenia na Szafie, żeby nowe osoby nie mogły wrzucać zdjęć. Najpierw niech poczytają Wizaż. Edytowane przez Magdallen Czas edycji: 2012-01-30 o 21:43 |
|
|
|
#1464 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chcialam pokazac, ze tak wlasnie wiekszosc z nich wygalda.. ja tam w Ruslandii nie widzialam spalonej solarki, no niektore panie faktycznie nie grzeszly klasycznymi strojami, ale znaczna czesc z nich jednak wyglada świetnie.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja sie o paznokciach nie wypowiem za duzo, maluje srednio 2-3 razy w tyg, nie lubie mieć niepomalowanych, ale nie wymagam tego bynajmniej od innych
|
|||
|
|
|
#1465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1466 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
a co do trzeciego, to kojarze te panne, pare osob sugerowalo, ze ktos jej wycial numer i podszywa sie pod nia^^.
|
|
|
#1467 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ze wszystkim się zgadzam...a ta kobieta Charlize coś tam, to była mi do dziś obca i wcale stratna nie jestem-ten człowiek, to koszmar jak dla mnie ![]() mnie dziś rozwalił filmik z yt z proponowanych, gdy weszłam na wcześniej podawany link: http://www.youtube.com/watch?v=6qOHU...ture=fvwp&NR=1 co za dziwne dziecko |
|
|
|
|
#1468 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio maluję się głównie z okazji wizyty u położnej, pójścia do kościoła, albo jak ktoś ma przyjść. Na co dzień stosuję krem na zimę, pomadkę ochronną do ust i piankę do włosów ewentualnie jakąś gumę, żeby podkreślić loki. Z lakierów, wolę używać bezbarwny, bo nie denerwuje mnie, jak się gdzieś odpryśnie.
|
|
|
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
dziewuszki ten wątek wpływa na ludzi, chyba pisałyśmy o tej dziewczynie, że podkład ma za ciemny
i włala - ma już jaśniejszy http://styloly.blogspot.com/
|
#1470 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:28.

W sumie, to ja mało szafiarek znam i żadnej nie czytam regularnie 
Ani to estetyczne, ani higieniczne