Moda, która Cię "rozwala" - część 4 - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-30, 16:21   #1441
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" - część 4

Cytat:
Napisane przez miss kitsch Pokaż wiadomość
Każdy ma swoje paranoje, więc nie wnikam
Uparcie przypisujesz mi z tytułu noszonego lakieru do paznokci w kosmetyczce jakieś problemy z psychiką

A ja noszę lakier tak jak inne kobiety puder, róż lub inny kosmetyk w torebce.
fashionismypassion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 16:24   #1442
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fashionismypassion Pokaż wiadomość
Uparcie przypisujesz mi z tytułu noszonego lakieru do paznokci w kosmetyczce jakieś problemy z psychiką

E tam, to jestesmy dwie.

ja mam zawsze lakier i kilka kilogramów pomadek do ust
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 16:26   #1443
pierniczek_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jagagaga Pokaż wiadomość
Mnie rozwala to jak dziewczyny potrafią nakładać na siebie tony tapety, farbować regularnie włosy, co dwa tygodnie na manicure chodzić... Jakby się zdjęło z nich to wszystko to ukazałby się totalnie inny człowiek
Co jest rozwalającego w farbowaniu włosów?
pierniczek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 16:26   #1444
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
OMFG to w domu nie mogły tego zrobić?
ależ owszem, zrobiły!
ale na każdej przerwie należy wprowadzić niezbędne poprawki w makijażu i fryzurze
Stary 2012-01-30, 16:27   #1445
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
E tam, to jestesmy dwie.

ja mam zawsze lakier i kilka kilogramów pomadek do ust
Ale personalnie się mnie czepiają ...

Damska torebka skrywa wiele tajemnic ...

Szminole to podstawa !
Stary 2012-01-30, 16:32   #1446
Damaris_
Zadomowienie

Ja też często noszę lakier ze sobą, po prostu nie cierpię widoku obdrapanych paznokci. Lakier często mi nie odpryskuje, ale wolę mieć na wszelki wypadek, bo nie wiedziałabym co zrobić z rękami. Nie wiem co w tym AŻ tak dziwnego.
Stary 2012-01-30, 16:35   #1447
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Damaris_ Pokaż wiadomość
Ja też często noszę lakier ze sobą, po prostu nie cierpię widoku obdrapanych paznokci. Lakier często mi nie odpryskuje, ale wolę mieć na wszelki wypadek, bo nie wiedziałabym co zrobić z rękami. Nie wiem co w tym AŻ tak dziwnego.
Witaj w Klubie

Stary 2012-01-30, 16:42   #1448
a-sea-of-honey
Zadomowienie

GG do a-sea-of-honey

Tak sobie przeglądałam dzisiaj ofertę różnych popularnych sklepów internetowych z butami i dochodzę do wniosku, że rozwalają mnie tandetne buty wzorowane na tych designerskich. Chińskie podróby ze śmierdzących materiałów niszczących się po kilku założeniach, obliczone na to, żeby starczyły na jeden sezon. Wiem, że wiele wizażanek nosi takie buty i zaraz mi się dostanie, ale moim skromnym zdaniem najmodniejsza tandeta wygląda gorzej niż dobrze wykonana klasyka.
a-sea-of-honey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 16:45   #1449
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Ale personalnie się mnie czepiają ...

Damska torebka skrywa wiele tajemnic ...

Szminole to podstawa !
Podstawa, nawet 7 szt na raz

Cytat:
Napisane przez Damaris_ Pokaż wiadomość
Też nie wiem, bo wszystkie moje koleżanki nosza ze soba lakier do ewentualnych poprawek. mamy tez w firmowej łazience dyżurny zmywacz i waciki. babska firma i tyle.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 16:56   #1450
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:

Wybacz, nie chciałam Ci w żaden sposób wmówić choroby psychicznej To tylko takie powiedzonko

Dla mnie masz po prostu zakrętaska na punkcie pazurków większego niż ja, bo osobiście nie wyobrażam sobie wyjścia z domu bez pomalowanych paznokci
Ale mi nigdy nie odpryskują
Stary 2012-01-30, 17:32   #1451
adzia2223
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
ależ owszem, zrobiły!
ale na każdej przerwie należy wprowadzić niezbędne poprawki w makijażu i fryzurze
To jest dla mnie niepojęte, co można sobie poprawiać co przerwę w toalecie czy na lekcjach Chodzę do liceum i na przerwach się do zlewu w WC nie można dopchać, bo się wszystkie tam malują Ja się też maluję, ale w domu a w szkole raz na ruski rok się przypudruję ale przeważnie mi się i tak nie chce Ale żeby dokładać sobie warstwy różu/podkładu/korektora kilka razy dziennie

adzia2223 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 18:01   #1452
klaustynka
Zadomowienie

Cytat:
Powinnaś prasówki nam tu robić co tydzień
taaaa
Cytat:
dlatego ja lubie tyko:
Love Aesthetics i Luxirare - dwie kreatywne blogerki, które tworzą, a nie kopiują. Dyscyplina ich stylu jest zachwycająca.
Nie znam ich, później looknę W sumie, to ja mało szafiarek znam i żadnej nie czytam regularnie
Cytat:
Napisane przez marryme21 Pokaż wiadomość
Jak ktoś pracuje w stałym miejscu,do tego z klientami i ma chwileczkę czasu na ewentualne podmalowanie,to ja to rozumiem.Co innego jak ktoś jest np.w LO albo idzie do kina i zdarzy się wpadka i zawzięcie podmalowuje paznokcie,to troszkę manią natręctw mi to zalatuje.Ale jak pisałam wcześniej-ok,każdy niech sobie nosi i robi co mu się podoba.
Sama miałam kiedyś koleżankę,która w pracy zawsze robiła poprawki,miała jedną buteleczkę w domu,a drugą identyczną w pracy.

Cytat:
u mnie w gimnazjum niektóre dziewczyny malowały paznokcie na lekcjach
a w liceum - prostownice i całe kosmetyczki na przerwach, w wc

paranoja.

Cytat:
Też nie wiem, bo wszystkie moje koleżanki nosza ze soba lakier do ewentualnych poprawek. mamy tez w firmowej łazience dyżurny zmywacz i waciki. babska firma i tyle.
Moim zdaniem każdy może nosić przy sobie to, co chce. Nie rozwala mnie trzymanie w torebce lakieru do paznokci. Rozumiem, że ktoś ma np ważne spotkanie i chce wyglądać dobrze, a z odpryśniętym lakierem po prostu czuje się niekomfortowo.
Zaopatrzenie w łazience wywołało u mnie uśmiech na twarzy, taki pozytywny
Cytat:
Napisane przez adzia2223 Pokaż wiadomość
To jest dla mnie niepojęte, co można sobie poprawiać co przerwę w toalecie czy na lekcjach Chodzę do liceum i na przerwach się do zlewu w WC nie można dopchać, bo się wszystkie tam malują Ja się też maluję, ale w domu a w szkole raz na ruski rok się przypudruję ale przeważnie mi się i tak nie chce Ale żeby dokładać sobie warstwy różu/podkładu/korektora kilka razy dziennie
Obrzydliwe Ani to estetyczne, ani higieniczne
Stary 2012-01-30, 18:07   #1453
ratta
Wtajemniczenie

Jak jechałam do Francji (w sensie długa podróż) na narty to miałam nieszczęście siedzieć przed 17-letnimi damami, które na każdej stacji benzynowej musiały nałożyć pełny makijaż, właściwie to chyba kolejną warstwę, a między stacjami wyrażały swoje ubolewanie nad rozmazanym okiem i schodzącym podkładem z przerwami na "o kur... ale jarać mi się chce". Dla mnie taka wersja jest rozwalająca, a nie że ktoś tam sobie dyskretnie wprowadzi poprawki.

Z góry dziękuję za pomoc.

ratta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 18:07   #1454
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ja nigdy nie zapomnę koleżanki z liceum, która miała jakiś wydumany kompleks na punkcie cery i w towarzystwie MUSIAŁA mieć grubą warstwę podkładu i pudru 24/7. A ten pokład nakładała dosłownie jak murarze zaprawę - wielka kropa na gąbeczkę i całą taką kroplę przykładała raz po raz do buzi, nie wcierając Teraz wyobraźcie sobie, że malowała się tak nawet na wyjeździe nad jezioro, gdzie wszystkie dziewczyny chodziły rozczochrane i z pryszczami na wierzchu Jakby tego było mało, spała w tym, po czym wstawała o 5-6 rano, przed wszystkimi, żeby nikt jej bez tapety nie zobaczył i wymieniała stare warstwy na nowe...

Revlon Colorstay starczał jej na niecały miesiąc (cała ta szklana buleteczka)
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 18:32   #1455
Solciuchna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alessaaa Pokaż wiadomość
(...)Oczy podkreslone eyelinerem wygladaja swietnie pod warunkiem ze dobierze sie kreske do ksztaltu oka i ma sie wprawe. Ja widuje kazdego dnia naprawde bardzo brzydko i niedbale namalowane kreski. I to mnie rozwala.
Oj tak, też mi się to nie podoba, ale nie tyle rozwala co drażni jak widzę takie coś. Jak gadam z tak umalowaną osobą to widzę tylko te krzywe kreski. Mam ochotę podejść i poprawić takiej dziewczynie makijaż

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
zauwaz, ze to nie tylko moje zdanie. nadto, to watek o tym, co nas rozwala w modzie, mnie rozwala moda na odprysniety lakier, ot co^^.
Nie zrozumiałaś mnie Oczywiście, takie paznokcie mogą Wam się nie podobać, zwracam tylko uwagę, żeby nie mylić takiego rodzaju estetyki z niechlujstwem

Cytat:
Napisane przez Magdallen Pokaż wiadomość
Ja się mogę pod tym podpisać, bo mnie też rozwala, że niketórzy aż tak czepiają się tych odpryśniętych paznokci. Z jednej strony tu ostatnio była mowa o tej presji, żeby wszedzie się malować, a z drugiej strony większość rozwalają obdarte paznokcie.
Hehe, słuszna uwaga

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
ale kto tu mowi o pogardzie? bez przesady, jakbym napisala, ze nie podobaja mi sie tluste wlosy, tez byloby takie oburzenie?
wyraznie w pierwszym poscie w tej kwestii napisalam, ze nie chodzi mi o sytuacje, jak komus odprysnie lakier, kiedy jest poza domem...
Ale zauważ, że tłuste włosy = zaniedbanie higieny osobistej, niechlujstwo. ESTETYKA związana z paznokciami to NIE niechlujstwo, tylko celowy efekt

Cytat:
gdzieś na wizażu spotkałam się z poglądem, że nieumalowane paznokcie są "obrzydliwe". Nie pamiętam już czy to była poprzednia czesc tego watku czy moze jakis inny ale pamietam, ze mnei to zdziwilo. Takze wiesz, pomalowac zle(bo nie daj boze ci cos odprysnie albo lekko wyjedziesz ewentualnie jakas neirownosc na paznokciu sie uwydatni ) a nie malowac jeszcze gorzej.
Słuszna uwaga Ja też często czuję presję ze strony koleżanek, że powinnam malować paznokcie, bo takie saute wyglądają obrzydliwie. Wielokrotnie się z takim poglądem spotkałam. Dziwi mnie to strasznie. Tak jakbym miała się wstydzić że włosów nie farbuję

Cytat:
Napisane przez marryme21 Pokaż wiadomość
Tak czytam o tych paznokciach i uśmiecham się pod nosem.Widzę,że co dla niektórych odpryśnięte paznokcie to niemalże sprawa życia i śmierci.Sama jestem paznokcioholiczką,maluję paznokcie niemalże codziennie,ale nie robię tragedii z małych odprysków i nie taszczę ze sobą buteleczek lakierów w razie ''awarii''.Nie cierpię mieć niechlujnie pomalowanych paznokci czy zapuszczonych skórek,ale rozumiem,że to zawsze może się zdarzyć.Nie oceniam innych kobiet jako flejtuchów,tylko dlatego,że mają odpryski.O zadbaniu/niezadbaniu świadczy cały szereg rzeczy,a nie tylko paznokcie.Przecież dłonie to chyba najbardziej eksploatowane części ciała,codziennie robimy nimi milion rzeczy..No,chyba,że ktoś tylko leży i pachnie. Więc małe usterki nie zawracają mi głowy,co innego jak ktoś ma dwie plamki lakieru na pięciu paznokciach,to przyznaję-nie za fajnie to wygląda.
O jak mądrze powiedziane

Cytat:
Poprostu nie lubię takich dłoni, wolę zadbane, ale to chyba lubi każda z nas
(...)
Dłonie są wizytówką i jeśli się nimi wykonuje wiele czynności, trzeba o nie dbać. Ot co.
Mnie to w ogóle można by wziąć za ogromnego flejtucha, bo nie dość, że czasami chodzę z odpryśniętym lakierem, to jeszcze - o zgrozo! - z rękami usmalonymi farbami. Niestety, niektóre z tych farb schodzą z ciała po kilku dniach szorowania, nie da się tego zmyć po prostu NICZYM. Cóż, takie uroki studiowania na ASP

I co, z tego powodu że zapieprz** codziennie na uczelni jestem flejtuchem?
Solciuchna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 18:38   #1456
laylaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nuova Pokaż wiadomość
Ja nigdy nie zapomnę koleżanki z liceum, która miała jakiś wydumany kompleks na punkcie cery i w towarzystwie MUSIAŁA mieć grubą warstwę podkładu i pudru 24/7. A ten pokład nakładała dosłownie jak murarze zaprawę - wielka kropa na gąbeczkę i całą taką kroplę przykładała raz po raz do buzi, nie wcierając Teraz wyobraźcie sobie, że malowała się tak nawet na wyjeździe nad jezioro, gdzie wszystkie dziewczyny chodziły rozczochrane i z pryszczami na wierzchu Jakby tego było mało, spała w tym, po czym wstawała o 5-6 rano, przed wszystkimi, żeby nikt jej bez tapety nie zobaczył i wymieniała stare warstwy na nowe...

Revlon Colorstay starczał jej na niecały miesiąc (cała ta szklana buleteczka)
smutne, ale chyba trochę dziewczynę rozumiem, sama w liceum nie miałam za ciekawej cery, od gimnazjum leczyłam się u dermatologa ale mało który specyfik mi pomagał i bez podkładu czy korektora czułam się mało komfortowo. dodatkowo potęgował to fakt, że większość (jak nie wszystkie) moich bliskich koleżanek miało naprawdę idealne cery, małego pryszcza widziały może raz na pół roku nie nakładałam co prawda tak kryjących kosmetyków jak colorstay a na wyjazdach nie wstawałam przed wszystkimi żeby przypadkiem ktoś nie zobaczył mnie bez makijażu, ale potrafię zrozumieć osoby które tak robią, brzydka cera może stanowić naprawdę duży kompleks..

'we're all mad here. I'm mad. you're mad.' said the Cat
'how do you know I'm mad?' said Alice
'you must be' said the Cat
'or you wouldn't have come here'
laylaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 18:42   #1457
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Cytat:
Napisane przez laylaaa Pokaż wiadomość
smutne, ale chyba trochę dziewczynę rozumiem, sama w liceum nie miałam za ciekawej cery, od gimnazjum leczyłam się u dermatologa ale mało który specyfik mi pomagał i bez podkładu czy korektora czułam się mało komfortowo. dodatkowo potęgował to fakt, że większość (jak nie wszystkie) moich bliskich koleżanek miało naprawdę idealne cery, małego pryszcza widziały może raz na pół roku nie nakładałam co prawda tak kryjących kosmetyków jak colorstay a na wyjazdach nie wstawałam przed wszystkimi żeby przypadkiem ktoś nie zobaczył mnie bez makijażu, ale potrafię zrozumieć osoby które tak robią, brzydka cera może stanowić naprawdę duży kompleks..
Tylko właśnie ona miała wydumany kompleks, bo widziałam ją raz bez tej całej tapety (jak spałam u niej w domu) i miała najzwyklejszą cerę na świecie - jeden większy pryszcz na czole, kilka czarnych kropek na nosie, lekki błysk i tyle.
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 19:03   #1458
jagagaga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pierniczek_ Pokaż wiadomość
Co jest rozwalającego w farbowaniu włosów?
Wyjmujesz moją wypowiedź z kontekstu Mnie rozwalały wszystkie te czynności, które wymieniłam, ale razem wzięte

A rozwala mnie ten "zestaw", bo uważam, że to tak samo jak z operacjami plastycznymi. Kompletnie zmienia nasz wygląd, jakbyśmy były obcymi osobami. Rozwala mnie to, bo to takie swego rodzaju oszustwo

Cytat:
Ja jeżeli maluję paznokcie na kolor - buteleczkę lakieru zabieram ze sobą. Właśnie po to by poprawić ewentualne ubytki.
Lol To to mnie dopiero rozwala
Z góry chcę uprzedzić, że nic do Ciebie nie mam, i mam nadzieję, że moje słowa Cię nie urażą, bo rozumiem, że jak ktoś ma taką pracę, kontakt z klientami, to powinien wyglądać perfekcyjnie.

Ale jeżeli ktoś jest np. na studiach...

Jakbym miała brać ze sobą lakier i malować paznokcie gdzieś przy ludziach to czułabym się jak idiotka To ja już wolę mieć obdrapane

Cytat:
u mnie w gimnazjum niektóre dziewczyny malowały paznokcie na lekcjach
a w liceum - prostownice i całe kosmetyczki na przerwach, w wc

paranoja.
O dżizas, wspomnienia z LO
I właśnie dlatego, mając w pamięci te moje głupie koleżanki, to czułabym się jak idiotka malując paznokcie w miejscu publicznym
jagagaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 19:15   #1459
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Solciuchna Pokaż wiadomość
Mnie to w ogóle można by wziąć za ogromnego flejtucha, bo nie dość, że czasami chodzę z odpryśniętym lakierem, to jeszcze - o zgrozo! - z rękami usmalonymi farbami. Niestety, niektóre z tych farb schodzą z ciała po kilku dniach szorowania, nie da się tego zmyć po prostu NICZYM. Cóż, takie uroki studiowania na ASP

Oj taaaaaaaaak! I te CZORNE łapska po grafice A po rysunku zawsze byłam uwalona grafitem do łokci Pod paznokciami koksownia
Stary 2012-01-30, 19:28   #1460
Alessaaa
Raczkowanie

mnie rozwala presja idealnego wygladu. Mam na uczelni bardzo duza grupe dziewczyn, ktore zawsze przychodza w pelnym makijazu (niestety dosyc nieudolnie wykonanym) i co gorsza rzucaja niewybredne komentarze w stosunku do dziewczyn, ktore sie nie maluja (a wcale nie wygladaja zle bo maja ladna cere i ciemna oprawe oczu).

Poza tym, juz o tym pisalam gdzies ale, rozwala mnie naduzywanie slowa "sexy". Z kazdej strony slysze lub czytam o tym jak to ktos jest "sexy" z tym ze ja zamaist "sexy" (cokolwiek to mialo znaczyc wg autora tego okreslenia) widze wulgarna/wyzywajaca/brzydka dziewczyne.
Alessaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 21:20   #1461
Magdallen
Zakorzenienie

Cytat:

No, pewnie, że jesteś flejtuchem. Ja z resztą też

Dziewczyny, które pracują w miejscach, gdzie mają ciągle styczność z klientem, a ich dłonie są cały czas na widoku, nawet powinny mieć zadbane paznokcie.
Ale co za różnica, czy mam ładne czy obdrapane paznokcie, jak siedzę na uczelni, nad zwojami kalek z dłońmi wiecznie umazanymi ołówkiem Wtedy jest mi na prawdę wszystko jedno, czy mam odpryśnięty lakier, czy nie

A widziałyście już wysyp rozwalaczy na wizażowej Szafie?

Edytowane przez Magdallen
Czas edycji: 2012-01-30 o 21:23
Magdallen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 21:37   #1462
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:
A widziałyście już wysyp rozwalaczy na wizażowej Szafie?
Nie! Dawaj jakieś
Stary 2012-01-30, 21:42   #1463
Magdallen
Zakorzenienie

https://wizaz.pl/szafa/wieszak_widok.php?wid=32556
https://wizaz.pl/szafa/wieszak_widok.php?wid=32555
https://wizaz.pl/szafa/wieszak_widok.php?wid=32550
(wyświetlają się w panelu bocznym, po prawej stronie od wątku, więc łatwo je wypatrzeć)

Zaczynam się zastanawiać, czy nie powinny zostać wprowadzone jakieś ograniczenia na Szafie, żeby nowe osoby nie mogły wrzucać zdjęć. Najpierw niech poczytają Wizaż.

Edytowane przez Magdallen
Czas edycji: 2012-01-30 o 21:43
Magdallen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 22:16   #1464
czarna.noc
Wtajemniczenie

Cytat:
Eee, te co wstawiłaś, to chociaż takie modne są Ja się spodziewałam, że jak odpalę linki to zobaczę bardziej wulgarne stroje

Ja z kolei słyszałam takie opinie o Ukrainie (tylko że one właśnie reprezentują ten bardziej tandetny, wulgarny styl). Cytując kolegę, kobiety tam wyglądają "albo jak totalnie wylaszczone lachony po solarce albo jak granatem oderwane od pługa"
No nie, mialy byc modne (=normalne) i takie sa chcialam pokazac, ze tak wlasnie wiekszosc z nich wygalda.. ja tam w Ruslandii nie widzialam spalonej solarki, no niektore panie faktycznie nie grzeszly klasycznymi strojami, ale znaczna czesc z nich jednak wyglada świetnie.
Cytat:
Napisane przez carmageddon Pokaż wiadomość
na wsiach na Ukrainie króluje Adidas oraz reklamówki Hugo Boss, takie czarne plastikowe ze złotym napisem. Panowie w dresach i adidasach i z taką reklamówką wyglądają bardzo malowniczo.
Mysle, ze w PL na glebokiej wsi nie jest lepiej
Cytat:
Napisane przez Duszaniola Pokaż wiadomość
Widziałam się jakiś czas temu z koleżanką, ona w cieniutkich rajstopach i spódniczce (na minusie nie było, ale niewiele powyżej zera) i pytam czy jej nie zimno, ona stwierdziła, że zimno, ale co tam, ona ma przecież wyglądać.
Au, tego nie rozumiem... Nie znosze, jak mi jest zimo i wwiewa mi wiatr za pazuchę

Ja sie o paznokciach nie wypowiem za duzo, maluje srednio 2-3 razy w tyg, nie lubie mieć niepomalowanych, ale nie wymagam tego bynajmniej od innych
czarna.noc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 22:19   #1465
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
(wyświetlają się w panelu bocznym, po prawej stronie od wątku, więc łatwo je wypatrzeć)

Zaczynam się zastanawiać, czy nie powinny zostać wprowadzone jakieś ograniczenia na Szafie, żeby nowe osoby nie mogły wrzucać zdjęć. Najpierw niech poczytają Wizaż.
W dwóch pierwszych linkach nic nie widzę, natomiast w trzecim nieśmiertelny słitaśny dziubek
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 22:21   #1466
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:

z dwoch pierwszych linkow wieszaki skasowano <smutna>.
a co do trzeciego, to kojarze te panne, pare osob sugerowalo, ze ktos jej wycial numer i podszywa sie pod nia^^.
Stary 2012-01-31, 01:20   #1467
lannya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez klaustynka Pokaż wiadomość
Zastanowiło mnie, ile stron wątku miałabym do nadrobienia, jeżeli nie było by mnie w domu jakiś tydzień..?

W skrócie:
- rozwala mnie modelka z otwartymi ustami, jeżeli mina nie pasuje do klimatu zdjęcia
- zazwyczaj rozwala mnie odpryśnięty lakier na paznokciach
(Przykłady:
Znam dziewczyny, które potrafią przechodzić w obdrapanych pazurach dwa tygodnie i bardzo mnie to rozwala.
Nie rozwala mnie delikatne odpryśnięcie u zadbanej kobiety.)
- moim zdaniem zachód nie jest idalny, a Amerykanie to idioci
- rozwala mnie moda na nieskazitelny wygląd
- nigdy nie interesowałam się blogiem Charlize Mystery i widzę, że nic nie straciłam

Pewnie jakiś ważny temat ominęłam
Ja po tygodniu nieobecności, nawet nie nadrabiam zaległości, bo nie ogarniam nadmiaru rozwalaczy

ze wszystkim się zgadzam...a ta kobieta Charlize coś tam, to była mi do dziś obca i wcale stratna nie jestem-ten człowiek, to koszmar jak dla mnie

mnie dziś rozwalił filmik z yt z proponowanych, gdy weszłam na wcześniej podawany link:

http://www.youtube.com/watch?v=6qOHU...ture=fvwp&NR=1

co za dziwne dziecko
lannya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 01:27   #1468
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Ja ostatnio maluję się głównie z okazji wizyty u położnej, pójścia do kościoła, albo jak ktoś ma przyjść. Na co dzień stosuję krem na zimę, pomadkę ochronną do ust i piankę do włosów ewentualnie jakąś gumę, żeby podkreślić loki. Z lakierów, wolę używać bezbarwny, bo nie denerwuje mnie, jak się gdzieś odpryśnie.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 07:46   #1469
kunia1
Zakorzenienie

dziewuszki ten wątek wpływa na ludzi, chyba pisałyśmy o tej dziewczynie, że podkład ma za ciemny i włala - ma już jaśniejszy http://styloly.blogspot.com/

kunia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 09:32   #1470
Solciuchna
Zakorzenienie

Cytat:
Oj taaaaaaaaak! I te CZORNE łapska po grafice A po rysunku zawsze byłam uwalona grafitem do łokci Pod paznokciami koksownia
Hehehe, piwo Koksie

Cytat:
mnie rozwala presja idealnego wygladu. Mam na uczelni bardzo duza grupe dziewczyn, ktore zawsze przychodza w pelnym makijazu (niestety dosyc nieudolnie wykonanym) i co gorsza rzucaja niewybredne komentarze w stosunku do dziewczyn, ktore sie nie maluja (a wcale nie wygladaja zle bo maja ladna cere i ciemna oprawe oczu).

Poza tym, juz o tym pisalam gdzies ale, rozwala mnie naduzywanie slowa "sexy". Z kazdej strony slysze lub czytam o tym jak to ktos jest "sexy" z tym ze ja zamaist "sexy" (cokolwiek to mialo znaczyc wg autora tego okreslenia) widze wulgarna/wyzywajaca/brzydka dziewczyne.
Zgadzam się z Tobą w 100% Jeszcze na domiar złego zamiast napisać "sexy" to ja widuję jakieś "sexi, seksi", a to już kompletnie mnie rozwala
Solciuchna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości