|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Moniczko skladnikiem sacholu jest salicylan choliny... dosyć kontrowersyjny składnik- salicylany nie są zalecane maluszkom
. Wiem, że niektórzy stosują i nic się nie dzieje, ale ja gdybym miała polecać w aptece i brać odpowiedzialność... zaproponowałabym coś innego.
|
|
|
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Kurcze. Jak ostatnio pisałyście, że wasze dzieci ślinią się tak, że zakładacie im śliniaki to normalnie byłam zszokowana. Teraz u nas to samo. Dopiero... ale już nie mogę. Śliniaka się trochę boję mu zakładać bo niewygodny, ale jak widzę te bodziaki lub śpiochy mokre po pępek to wymiękam. Chyba muszę jakieś fajne śliniaki kupić i wprowadzić do codziennej garderoby...
|
|
|
|
#3333 |
|
Zakorzenienie
|
brejdak chyba tak , dzieci już ma 10 i 5 lat także kawałek czasu temu używał, muszę jutro to zobaczyć na żywo, czy nie znieszczone itp
Łóżeczko mam po ich synach i służy dobrze ![]() a miekkie w sensie plastiki nie drewno o takie , nie wiem sama co lepsze, te drewniane chyba stabilniejsze
|
|
#3334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko że FP chyba.
|
|
|
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
coś koło 250zł...
sprzedałam dzis fotelik i mysle jak tu ulokować pieniadze co by zaraz nie stracić
|
|
#3337 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3338 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Znalazłam TAKIE Cytat:
|
|||
|
|
|
#3339 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=cotynato;31999870]Kurcze. Jak ostatnio pisałyście, że wasze dzieci ślinią się tak, że zakładacie im śliniaki to normalnie byłam zszokowana. Teraz u nas to samo. Dopiero... ale już nie mogę. Śliniaka się trochę boję mu zakładać bo niewygodny, ale jak widzę te bodziaki lub śpiochy mokre po pępek to wymiękam. Chyba muszę jakieś fajne śliniaki kupić i wprowadzić do codziennej garderoby...[/QUE]
Jeśli mogę doradzić, to kup śliniaczki na podbiciu ceratkowym, bo takie zwykłe bawełnianie czy frottowe szybko przemakają...wiem to po swojej małej, chodzi cały dzień w śliniaku bo inaczej bym ją musiała co chwilę przebierać ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- [QUOTE=19natka88;32000689]a w biedronce Dzięki Ja mam 10 śliniaków i są używane prawie non stop Znalazłam TAKIE Pomysłowe ale takie to chyba na chwilę sa...
|
|
|
|
#3340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Patrzcie co to już nie wymyślą KLIK w sumie ciekawa sprawa, w podróży mogło by się przydać
|
|
|
|
|
#3341 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moje dziecię to chyba ma wbudowany jakiś zegar wewnętrzny...walczyła walczyła a minęła 22 i śpi...i tak prawie codziennie jest.więc skoro dzieć śpi to ja też juz mykam..słodkich... Szymborska nie żyje....r.i.p..
|
|
|
|
|
#3342 |
|
Zakorzenienie
|
Natka tez mialam ten wklejac
![]() A uzywasz takich wiazanych? bo onewydaja sie byc niewygodne na dluzsza mete. |
|
|
|
#3343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytałam na onecie, że zmarła... Cytat:
mam wiązane i jestem ogólnie zadowolona, ale właśnie na all obczajam te na rzepy, a co Ci się wydaje niewygodnego w nich?
|
||
|
|
|
#3344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć w sumie i tak nie zakładam na co dzień Zuzi śliniaków bo aż takiej tragedii nie ma - ślini się ale nie musimy się przebierać kilka razy dziennie
|
|
|
|
|
#3345 | |||
|
Wtajemniczenie
|
dobry wieczór
pewnie znowu nadrobię i nikogo już nie będzie![]() Dziś była u mnie kuzynka z Ignasiem 8-miesiecznym, ale on już jest kumaty, sam siedzi, śmieje się od ucha do ucha, wcina słoiczki, strasznie ruchliwy i taki dorosły ![]() A rano pojechałam do rossmanna bo dostałam te kupony z hipp a od dziś mogłam wykorzystać,a oni sobie jeszcze w centrali nie zrobili tam czegoś i nie wchodziły im te promocje a ja specjalnie po to pojechałam ubić ich normalnie![]() Cytat:
wczoraj pierwszy raz wyszliśmy gdzieś razem bez małego od porodu i to na 2 godzinki ale fajnie było![]() a jak tam Twoje piersi Soniu? mam nadzieję że już lepiej ![]() Cytat:
A co do pielęgniarki to szkoda gadać nie wiem nie używałam, ale podobno dobre są, moja położna środowiskowa mi poleciła, podobno wyciszają i uspakajaja dziecko, Cytat:
najważniejsze że Tobie to sprawi radość i kasa wpadnie![]() Natka super, że Szymusiowi się nocki poprawiły' Aguś i Ancia Wam współczuję nocek
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2012-02-01 o 22:31 |
|||
|
|
|
#3346 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
:oklaski:a pomysłowość:D ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
:cmok: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3347 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam z wieczora....
Pisalyscie o pieluszkach ..to my mieszamy wszystko (zalezy co w przecenie) i huggiesy i tescowe ale najlepiej jednak podchodza pampersy ![]() CO do krzeselek do karmienia to wybor jest przeogromny i tutaj zalezy wszystko ile mamy do dyspozycji pieniazkow... Ja nie szalalam dla Alana z krzeselkiem... Kupilam mu to z tych miekkich ale nie ma zmian pozycji (do lezacej) o takie : http://www.toys.ie/Graco-Tea-Time-Hi...7-73d8b11dc51e My w sumie zadowoleni.... Dziecko i tak tylko ma w nim jesc a nie spac (chociaz moja kolezanka ma wlasnie to lepsze krzeselko i jej maluszek tez uzywal go jako lozeczka w czasie popoludniowej drzemki.) No i te krzeselka wypasione sa dosc ciezkie i duze i nawet po zlozeniu zajmuja sporo miejsca (takze to tez dla tych co maja miejsce w domu) Nasze krzeselko sie sklada na prawie plasko i chowamy je za lodowke ![]() No ale tak jak mowie..tutaj duzo zalezy od potrzeb i wymagan mamy ![]() dzieicatko zje w obojetnie jakim krzeselku ![]() Cytat:
Efekt byl taki ze w ciagu jednego tygodnia bardzo malo przybrala wiec zaczelam dokarmiac MM...Mlodej szybko sie odechcialo cyckow..Od razu wybrala latwiejsy sposob jedzenia czyli butle Na poczatku karmilam chyba tylko cycem z rana, na wieczor i w nocy jak sie budzila...Reszta MM...Potem tylko rano (bo byla glodna to nie patrzla z czego je wazne ze jadla) i w nocy.. Na koniec tylko w nocy a potem to juz ja pewnego dnia urwalam bo cycki przez okres chyba 2 tygodni tak zmalaly ze wydawalo mi sie ze tam juz mleka nie ma i przestalam karmic ... Kolejne 2-3 dni pocieklo mi troche po nocy i tyle... Teraz mam jeszze kropelki mleka jak nacisne.... Z Alanem mialam tak do roku czasu, wiec niewiem kiedy calkiem sie to skonczy ![]() aaa.... Jeszcze propo slinienia..Bo Kiara to tez ma starszny slinotok... Ja znalazlam takie sliniaczki ale chustka kowbojska: http://www.mothercare.com/Mothercare...qid=1328132753 Milej nocki
Edytowane przez kellysss Czas edycji: 2012-02-01 o 22:59 |
|
|
|
|
#3348 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak sliniaczki to teraz podstawa garderoby.... ![]() ja nawet musze zmieniac 2 razy na dzien.... Cytat:
---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- Cytat:
co u Kwilonka...?? Grzeczny jest ?? A mamusia...
|
|
#3349 |
|
Zadomowienie
|
hej kobitki...
nadrabiam,nadrabiam i końca nie widać. dżasta dla wszystkich chorowitków -dzieciaczków i mamuś...dużo fluidków i kciukasów-oby się polepszyło Natka-nie wiem czy Tobie już pisalam .u nas ten proszek na ząbkowanie działa Małgosia...my mamy krzesełko.. o taki: http://www.mamasandpapas.com/product...871800/type-i/ fajnie się składa,łatwo zniza podwyższa itd. mooonik.. jesteś moim kulinarnym guru wątkowym!! sorka,że nie napisze do wszystkich...wszystkie mocno ściskam i
|
#3350 | |||||||||||||||
|
Rozeznanie
|
Heeeej
zniknęłam na dwa dni bo po prostu nie miałam kompletnie czasu... ciągle coś. Ale naskrobałyście.... Najlepszego dla Stefka ![]() Już? ![]() Ty też??? ![]() Cytat:
Mój mąż ma naprawdę anielską cierpliwość... Ja bym nie wytrzymała z taką histeryczką Cytat:
Ej co Wy tak z tymi okresami... Ja nie myślałam, że to już? I jak jest? Obficie, boleśnie strasznie...? Ehh nie chcę Cytat:
Cytat:
Trzeba to przetrwać i będzie lepiej.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Super schemacik - dziękujemy Cytat:
![]() A co do tż brak słów... ale nikt nie jest idealny. Ale weź go tam lekko przytrzaśnij ![]() Cytat:
Ale fajny ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cześć! I wyrazy współczucia... Nie, ale dobrze, że piszesz. Człowiek nie spanikuje w razie czego... Cytat:
Cześć ![]() Cytat:
Cytat:
Aiszka22 - idźcie na rehabilitację. To nic strasznego. Nie przejmuj się, wiele dzieci tak ma. My też chodzimy i postępy są ogromne. My w 95% na leżąco. Zresztą Olo tak się przyzwyczaił, że jak chce jeść odchyla na bok w pozycji leżącej i otwiera dzioba Na rączkach karmimy poza domem jak nie mam możliwości się położyć...O mamo... oczy mi się kleją. Ale dałam radę Was nadrobić Piszecie o porodzie. Ja w końcu miałam cc, chociaż chciałam rodzić naturalnie. No nie udało się, młody nie schodził w dół, zero rozwarcia ittp. Później się okazało, że miał szeleczki z pępowiny więc i tak byłoby ciężko z naturalnym. Ale jak tak teraz sobie myślę o drugim dziecku... to chyba od razu się zdecyduję na cc. Chyba, że lekarz nakaże. A jeśli była jedna cesarka to druga tez taka musi być? Bo opinie na ten temat czytam przeróżne... Gadamy o ząbkach naszych dzieci.. a jak Wasze zęby? Mi ewidentnie coś już jest nie tak... Jedzenie to już czasem przerzucam z jednej strony na drugą. Dobrze, że w poniedziałek idę do dentysty bo jeszcze bym się zębów pozbyła! ![]() Wiecie co... niepokoi mnie pewna rzecz. Olek tak pokasłuje. Jakby "odharkiwał" (jakkolwiek to się pisze). Ja się przestraszyłam, że coś mu zalega... że oskrzela może. Dzisiaj mu wycierałam jezyczek i patrzę, a gazik jakiś taki czerwono brązowy. Już się przestraszyłam, że on coś takiego odkrztusza. Mąż powiedział, że to soczek marchewkowy, który wcześniej pił. Teściowa skwitowała, że on tak się bawi. Wymyślił sobie piszczenie, to teraz kaszel. Co o tym myślicie? Bo jutro chyba pojadę do pedi, żeby go chociaż osłuchała...Aaa... i Olo też już zaczyna gryźć cycki Gdzie te fajne dresiki zew smerfami? Dziewczyny jak to jest? Korzystacie z krzesełek do karmienia chociaż dzieci jeszcze nie siedzą? Nie kumam... Czy macie po prostu na później... Idę lulać do swojego szkrabka... Buziaki dla Was Kochane i dobranoc ... i coś do pośmiania w załączniku
Edytowane przez madziulkaa Czas edycji: 2012-02-02 o 02:54 |
|||||||||||||||
|
|
|
#3351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Tragedia...Poza tym wyłączyli nam światło w nocy - dobrze, że Szymek się nie obudził. Też się cieszę i liczę na dalszą poprawę ![]() Cytat:
Muszę obadać czy jest u nas.Cytat:
Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2012-02-02 o 07:49 |
||
|
|
|
#3352 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana
Moje dziecię dostało wczoraj 2 łyżeczki śliwki (pierwszą część łyżeczki wypluł z takim odrzutem... jakbym mu conajmniej coś trującego podała ).Po czym po ok 2 godz. udało mu się wreszcie kooope zrobić , i o 19 zrobił sobie drzemkę, która trwała... do 7 rano!!! (oczywiście z przerwami na cyca)Mój "śmierdzioszek niemyty" ![]() madziulka to pokasływanie, jeśli nie ma podwyższonej temp., albo katarku to może być objaw ząbkowania (podobno) Długo się już rehabilitujecie? Jaką metodą? Bo nie wiem czy pisałaś wcześniej... może przeoczyłam ![]() martusia już wczoraj po południuDzieci tak szybko się rozwijają... ani się obejrzysz a Bartuś będzie miał 8 miesięcy tzn, że Mati tak szybko rośnie )A z kim zostawiłaś Bartusia? Bo ja tu mam tylko teściową... moja mama daleko, a jakby młody z nią został, to raczej nie miałabym wielkiej przyjemności z wyjścia
|
|
|
|
#3353 |
|
Rozeznanie
|
madziulka - szacun za nadrabianie i cytowanie
Ja skonczylam czytac wiekszosc wczoraj i dzisiaj juz nie pamietam wiec pozwolicie, ze bez cytowania ![]() Moje dziecie obudzilo sie dzisiaj wyspane o 6:30 chociaz z drugiej strony moze powinnam bardziej tak -> Ja sie zwloklam polprzytomna a ona sobie gada do karuzeli, zostawilam ja taka rozbudzona w lozeczku i poszlam do kompa, potem wracam zerknac, a ona na moj widok radosny pisk i usmiech od ucha do ucha i jak tu jej nie kochac A w ogole to dzien dobry
|
|
#3354 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
mój dzieć dziś spał 11 godzin i teraz fika sobie w koszyczku od pół godziny może jeszcze zaśnie![]() Cytat:
![]() i cieszę się że cycki już lepiejA ja zostawiłam Bartusia z teściami, moja teściowa to skarb, więc nie mam obaw przed zostawieniem małego. Już kilka razy z nim była na 2-3 godzinki ![]() ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
|
|
|
#3355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3356 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój Mężulek właśnie mi przyniósł śniadanie do łóżka
|
|
#3357 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3358 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3359 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja tez ![]() Cytat:
a i czasem na stojąco jak mala marudzi ![]() Cytat:
Cytat:
as tak powaznie to ja tak samo sie czuje u mnie jeszcze tak włosy wypadaja ze za miesiac to juz bede łysa![]() Cytat:
Cytat:
wielkie brawa dla mężulka
|
|
|
#3360 |
|
Zakorzenienie
|
Padłam z zazdrości , też tak chce
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:13.

. Wiem, że niektórzy stosują i nic się nie dzieje, ale ja gdybym miała polecać w aptece i brać odpowiedzialność... zaproponowałabym coś innego.

choć w sumie i tak nie zakładam na co dzień Zuzi śliniaków bo aż takiej tragedii nie ma - ślini się ale nie musimy się przebierać kilka razy dziennie
a ja specjalnie po to pojechałam
, na razie chyba nie boli (bo ją co chwile macam to już sama nie wiem) i mliko jeszcze dobrze leci...
oj tez uwielbiam akcje z babciami w aptekach czy w kolejce do lek... wrrr 

Tragedia...
chociaz z drugiej strony moze powinnam bardziej tak ->
klask i: