Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-01, 21:09   #3331
SONIA004
Zadomowienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Moniczko skladnikiem sacholu jest salicylan choliny... dosyć kontrowersyjny składnik- salicylany nie są zalecane maluszkom. Wiem, że niektórzy stosują i nic się nie dzieje, ale ja gdybym miała polecać w aptece i brać odpowiedzialność... zaproponowałabym coś innego.
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 21:32   #3332
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Kurcze. Jak ostatnio pisałyście, że wasze dzieci ślinią się tak, że zakładacie im śliniaki to normalnie byłam zszokowana. Teraz u nas to samo. Dopiero... ale już nie mogę. Śliniaka się trochę boję mu zakładać bo niewygodny, ale jak widzę te bodziaki lub śpiochy mokre po pępek to wymiękam. Chyba muszę jakieś fajne śliniaki kupić i wprowadzić do codziennej garderoby...

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 21:32   #3333
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
A brat zadowolony? Jakie miękkie?
brejdak chyba tak , dzieci już ma 10 i 5 lat także kawałek czasu temu używał, muszę jutro to zobaczyć na żywo, czy nie znieszczone itp
Łóżeczko mam po ich synach i służy dobrze

a miekkie w sensie plastiki nie drewno

o takie , nie wiem sama co lepsze, te drewniane chyba stabilniejsze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1_f.jpg (81,0 KB, 23 załadowań)

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 21:34   #3334
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Kurcze. Jak ostatnio pisałyście, że wasze dzieci ślinią się tak, że zakładacie im śliniaki to normalnie byłam zszokowana. Teraz u nas to samo. Dopiero... ale już nie mogę. Śliniaka się trochę boję mu zakładać bo niewygodny, ale jak widzę te bodziaki lub śpiochy mokre po pępek to wymiękam. Chyba muszę jakieś fajne śliniaki kupić i wprowadzić do codziennej garderoby...
ja to łaże z pieluchą tetrową i mu wycieram jak widze, a jak się zaciapie to trudno

25.08.2011

Stary 2012-02-01, 21:36   #3335
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
brejdak chyba tak , dzieci już ma 10 i 5 lat także kawałek czasu temu używał, muszę jutro to zobaczyć na żywo, czy nie znieszczone itp

O , ja bym właśnie takie chciała Tylko że FP chyba.

Wymianka.
Stary 2012-02-01, 21:43   #3336
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
O , ja bym właśnie takie chciała Tylko że FP chyba.
coś koło 250zł...
sprzedałam dzis fotelik i mysle jak tu ulokować pieniadze co by zaraz nie stracić

25.08.2011

Stary 2012-02-01, 21:43   #3337
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Moniczko skladnikiem sacholu jest salicylan choliny... dosyć kontrowersyjny składnik- salicylany nie są zalecane maluszkom. Wiem, że niektórzy stosują i nic się nie dzieje, ale ja gdybym miała polecać w aptece i brać odpowiedzialność... zaproponowałabym coś innego.
dzieki kochana wlasnie moja kolezanka uzywala tego zelu dla swojego synka i szczerze bylam zdziwiona ale nie potrafila mi wytlumaczyc roznice pomiedzy zelami dla maluszkow a tych dla doroslych.... Teraz ja bede mogla zablysnac
Stary 2012-02-01, 21:56   #3338
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość
Natko a gdzie taka oferta?
Aiszko mam nadzieję, że traficie na dobrego lekarza i rehabilitanta...moja Misia też ma tak czasem, że sie napręża, wygina się niezależnie od tego czy leży czy siedzi w bujaczku, przy karmieniu też tworzy ale jakoś lekarka nie widzi w tym nic złego..no ale nie krzyczy przy tym...hmm....napewno dobrze będzie
Muszę mojego głodomorka nakarmić przed snem...
Przypomniało mi się...
Mamy, których dzieci mają alergię na mleko...oglądałam dziś składy Hipp'owskich zupek i przecierów i w Kremie ze szpinaku z ziemniakami jest mleko...więc raczej odpada dla naszych pociech...wzięłam z Bobovity bo jest bez
a w biedronce

Cytat:
Ja mam 10 śliniaków i są używane prawie non stop, bo się boję, że jak będzie miał mokrą koszulinę to się przeziębi albo coś.
Znalazłam TAKIE

Cytat:

Też fajne

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 21:59   #3339
agus1978
Wtajemniczenie

[QUOTE=cotynato;31999870]Kurcze. Jak ostatnio pisałyście, że wasze dzieci ślinią się tak, że zakładacie im śliniaki to normalnie byłam zszokowana. Teraz u nas to samo. Dopiero... ale już nie mogę. Śliniaka się trochę boję mu zakładać bo niewygodny, ale jak widzę te bodziaki lub śpiochy mokre po pępek to wymiękam. Chyba muszę jakieś fajne śliniaki kupić i wprowadzić do codziennej garderoby...[/QUE]

Jeśli mogę doradzić, to kup śliniaczki na podbiciu ceratkowym, bo takie zwykłe bawełnianie czy frottowe szybko przemakają...wiem to po swojej małej, chodzi cały dzień w śliniaku bo inaczej bym ją musiała co chwilę przebierać

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

[QUOTE=19natka88;32000689]a w biedronce
Dzięki

Ja mam 10 śliniaków i są używane prawie non stop, bo się boję, że jak będzie miał mokrą koszulinę to się przeziębi albo coś.
Znalazłam TAKIE
Pomysłowe ale takie to chyba na chwilę sa...
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 22:05   #3340
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli mogę doradzić, to kup śliniaczki na podbiciu ceratkowym, bo takie zwykłe bawełnianie czy frottowe szybko przemakają...wiem to po swojej małej, chodzi cały dzień w śliniaku bo inaczej bym ją musiała co chwilę przebierać

Zgadzam się

Dzięki

a nie ma za co

Pomysłowe ale takie to chyba na chwilę sa...
Wyjściowe

Patrzcie co to już nie wymyślą KLIK w sumie ciekawa sprawa, w podróży mogło by się przydać

Dominik

Martynka
Stary 2012-02-01, 22:08   #3341
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
Wyjściowe

Patrzcie co to już nie wymyślą KLIK w sumie ciekawa sprawa, w podróży mogło by się przydać
Gdzieś to już jest gdzieś widziałam...na podróż to dobre jest

Moje dziecię to chyba ma wbudowany jakiś zegar wewnętrzny...walczyła walczyła a minęła 22 i śpi...i tak prawie codziennie jest.więc skoro dzieć śpi to ja też juz mykam..słodkich...

Szymborska nie żyje....r.i.p..
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 22:11   #3342
cotynato
Zakorzenienie

Natka tez mialam ten wklejac
A uzywasz takich wiazanych? bo onewydaja sie byc niewygodne na dluzsza mete.

Wymianka.
Stary 2012-02-01, 22:14   #3343
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzieś to już jest gdzieś widziałam...na podróż to dobre jest

Moje dziecię to chyba ma wbudowany jakiś zegar wewnętrzny...walczyła walczyła a minęła 22 i śpi...i tak prawie codziennie jest.więc skoro dzieć śpi to ja też juz mykam..słodkich...

Szymborska nie żyje....r.i.p..
Kolorowych

Czytałam na onecie, że zmarła...

Cytat:
Natka tez mialam ten wklejac
A uzywasz takich wiazanych? bo onewydaja sie byc niewygodne na dluzsza mete.
mam wiązane i jestem ogólnie zadowolona, ale właśnie na all obczajam te na rzepy, a co Ci się wydaje niewygodnego w nich?

Dominik

Martynka
Stary 2012-02-01, 22:28   #3344
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Kolorowych

Czytałam na onecie, że zmarła...

mam wiązane i jestem ogólnie zadowolona, ale właśnie na all obczajam te na rzepy, a co Ci się wydaje niewygodnego w nich?
ja też mam wiązane i są ok posiadam też te na rzepy i tu trzeba uważać bo one mają rozmiary choć w sumie i tak nie zakładam na co dzień Zuzi śliniaków bo aż takiej tragedii nie ma - ślini się ale nie musimy się przebierać kilka razy dziennie

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 22:29   #3345
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

dobry wieczór pewnie znowu nadrobię i nikogo już nie będzie
Dziś była u mnie kuzynka z Ignasiem 8-miesiecznym, ale on już jest kumaty, sam siedzi, śmieje się od ucha do ucha, wcina słoiczki, strasznie ruchliwy i taki dorosły
A rano pojechałam do rossmanna bo dostałam te kupony z hipp a od dziś mogłam wykorzystać,a oni sobie jeszcze w centrali nie zrobili tam czegoś i nie wchodziły im te promocjea ja specjalnie po to pojechałamubić ich normalnie
Cytat:

Martusia zazdroszczę kwitnącego życia towarzyskiego

Ja mam od wczoraj gule, młody nie dał rady ją dziś w nocy ściągnąć, na razie chyba nie boli (bo ją co chwile macam to już sama nie wiem) i mliko jeszcze dobrze leci...
e no nie takie kwitnące wczoraj pierwszy raz wyszliśmy gdzieś razem bez małego od porodui to na 2 godzinkiale fajnie było

a jak tam Twoje piersi Soniu? mam nadzieję że już lepiej
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
A - no i była ta pielęgniarka.

Zrobiła szybką ankietę o dziecku- czym karmione, czy nie ma wysypek, jaka kupa, czy podnosi głowę, czym szczepiony, czy miał usg bioder itp., o wywiadzie rodzinnym- nasze wykszt., choroby, sposób karmienia i jakieś tam bzdety.

Jak próbowałam pytać o zastoje to nic mądrego nie usłyszałam- tylko by masować, ściągać przystawiając często dziecko i kapucha.
Jak pytałam o małego,ze nie śpi i co zrobić to usłyszałam odp ,ze każde dziecko jest inne i , ze jedyny sposób to "kombinacje alpejskie"
Archi świetnie, ze piersi wróciły do normy
A co do pielęgniarki to szkoda gadać

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość

A to takie buty ciekawe czy działają?
nie wiem nie używałam, ale podobno dobre są, moja położna środowiskowa mi poleciła, podobno wyciszają i uspakajaja dziecko,
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
na początek się pochwalę, że mam robotę dodatkową- zawsze pare "lewych" groszy wpadnie. będę robić tłumaczenie takiej firmie z którą wcześniej współpracowałam - juz nie mogą beze mnie życ nie powiem, miłe to
w sumie nie wiem kiedy to zrobie, chyba w nocy...ale sie ciesze
ł
to super najważniejsze że Tobie to sprawi radość i kasa wpadnie

Natka super, że Szymusiowi się nocki poprawiły'
Aguś i Ancia Wam współczuję nocek

Emilka ur. 05.05.14

Edytowane przez Martusiaaa21
Czas edycji: 2012-02-01 o 22:31
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 22:56   #3346
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
O

:cmok: dzięki kochana, niestety epidemia szerzy spustoszenie. Patrzę tylko kiedy Leon sie zarazi (wypluwam te słowa)
ojejku:* biedne choruszki, oby na Leonka nie przeszło:kciuki:

Słuchajcie co ja wczoraj przeżyłam. Kto w trakcie śniadania, przed lub bezpośrednio po, może ominąć. Żeby potem nie było na mnie . Leone zrobił koopę, przebieram go, a tam setki malutkich czarnych niteczek, poskrecanych jak jakieś robale. Ja w ryk, bo jeszcze tego mi brakowało do szcześcia. Dzwonie do kolegi lekarza, odsyła mnie do naszego pediatry żeby dał skierowania na krew utajoną i pasożyty. Dzwonie do domu naszej pani dr. Oczywiście ją obudziłąm (godz. 8 a ona ma na popołudniu), każe przywieźć pampka o 13 do szpitala, w szoku, bo nie spotkała się z czarnymi robakami. Suponuje, że może mały zjadł kocyk lub sweterek:brzydal:. Małż bierze wolne, zawozi pampka, dostaje skier. na bad, ale pani dr przeprowadza wywiad i okazuje się, że to mogą być niestrawione resztki banana, który jak wiadomo mocno czernieje, a którego Leoś wcinał dzień wcześnieej. Dziś odbieram wyniki badań i teraz faktycznie wydaje mi się, że to może być od banana, ale co ja wczoraj przeżyłam to szok.

Czy miałyście coś takiego po bananie??????
Jeżeli było o tym na forum, to przegapiłam. A jeżeli nie było, to uprzedzam, żebyście się nie zdziwiły widokiem pampka, po nakarmieniu dziecia bananem.

Ide dalej nadrabiać (niby kiepska atmosfera a lecicie z postami że hej:D)
ale historia, też bym sie wystraszyła:przytul:

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość

nie wiem jak to przeżyję ... mężol wyjeżdża na 4 dni tak więc do poniedziałku mnie nie będzie bo necik jedzie razem z nim :cry:
ogólnie trzymajcie kciuki plizzzsss bo będę miała wesoło z nieśpiącym dzieckiem, 3 psami do oporządzenia, mrozem, paleniem w kominku i moim chronicznym zmęczeniem i bez możliwości ruszenia się gdziekolwiek
eh biorę się za listę prowiantową dla tżta tyle z niego pożytku że mnie z pustą lodówka nie zostawi:cojest:
...i z czego ja się głupia cieszę :crazy:
O Matko. dzielna Babka z Ciebie:* A mąż niedosć że Cię samą zostawia to ma czelność Ci zabrać neta:pala::pala:Trzymaj się:*

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
kochane a nie pobijecie mnie, ze nie ponadrabiam? Bo nie jestem w stanie. udało mi się oszukać naszego Gigusia i śpi. Ubrałam go jak na spacer, władowałam w wózek, otworzyłam okno na maksa i jeździłam wózkiem jak szalona po pokoju i udało się śpi! :D A ja teraz marznę przed kompem w czapce i płaszczu :D
:hahaha::hahaha::hahaha:
:oklaski:a pomysłowość:D

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
u mnie najczęściej z kurkami własnoręcznie zebranymi ;) ale z pieczarkami też daje radę :ehem:
bierzesz pieczarki- ile Ci pasuje, ciachasz na plasterki, na patelni na maśle dusisz jedną małą cebulkę, do tego dokładasz pieczarki i dusisz do miękkości, troszeczkę soląc, żeby puściły sok. Na koniec doprawiasz pieczarki przyprawą do ziemniaków(tak to nie pomyłka :D ) i dodajesz śmietanę 12 czy 18% jak wolisz.(mały kubeczek u mnie na około 1/2kg pieczarek) Mieszasz na patelni do wygładzenia i połączenia sosiku pieczarkowego ze śmietaną i voila :) można dodać kurczaka w kosteczkę to będzie dla mięsożercy ;)
chyba, że masz kureczki to robisz tak samo, cebulka na maśle do tego kurki, zaprawiasz śmietaną i posypujesz natką pietruszki- duuużo :D

a! żeby uniknąć ewentualnego zważenia śmietany dobrze, żeby miała temperaturę pokojową, albo wziąć troszkę pieczarek z patelni razem z tym sosem i wymieszać to najpierw w kubeczku/misce a potem wylać na patelnię dopiero.
brzmi pysznie:)
Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
hej hej..
:cmok:
Cytat:
Mamusie może tak wyskoczę teraz ni z gruszki ni z pietruszki ale jakich używacie pieluszek? dada rządzi? ;) Jakie chusteczki?
pieluszki dada a chusteczki nivea lub johnson"s
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Dzień dobry :roza:
I pewnie na tym się skończy bo jak wszystko przeczytam, to się Kwilon obudzi...
:cmok:
Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
Cześć Kochana:cmok:
Ale mnie złapałaś... Dziękuję, że pytasz:-)
U nas nie najlepiej...a jak coś się dzieje to uciekam z forum... Podczytuję Was raz na jakiś czas i głupio mi trochę, że się nie odzywam, ale jakoś nie mam siły i nie chcę truć...
Mój Małuch ma podejrzenie wzmożonego napięcia mięśniowego - od kilku tygodni non stop marudzi i płacze, napina się, robi mostek, a przy tym krzyczy jakby go ze skóry obdzierali :( A ja kompletnie nie wiem jak mu pomóc. Oczywiście głupia naczytałam się o porażeniu mózgowym i innych bzdurach, nawet nie będę o tym pisać, bo aż strach o tym wszystkim myśleć.

Ściskam Was Mamusie i pamiętam o Was cały czas:cmok:
:przytul:
Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Dzień dobry :)
Ale mamy dzisiaj dzień... Mała juz od 6.30 nie spała i (oczywiście ja z nią), a w dzień zamiast tradycyjnego, 3-godz. spania dwie drzemki po pół godzinki :mdleje:
Teraz leży na leżaczku i się denerwuje bo nie może grzechotki do buzi wsadzić :rolleyes: Tak, tak- trzyma od kilku dni grzechotki w rączkach :jupi:
:oklaski:

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2012-02-01, 22:58   #3347
kellysss
Zakorzenienie

Witam z wieczora....

Pisalyscie o pieluszkach ..to my mieszamy wszystko (zalezy co w przecenie) i huggiesy i tescowe ale najlepiej jednak podchodza pampersy

CO do krzeselek do karmienia to wybor jest przeogromny i tutaj zalezy wszystko ile mamy do dyspozycji pieniazkow... Ja nie szalalam dla Alana z krzeselkiem... Kupilam mu to z tych miekkich ale nie ma zmian pozycji (do lezacej) o takie :
http://www.toys.ie/Graco-Tea-Time-Hi...7-73d8b11dc51e
My w sumie zadowoleni....
Dziecko i tak tylko ma w nim jesc a nie spac
(chociaz moja kolezanka ma wlasnie to lepsze krzeselko i jej maluszek tez uzywal go jako lozeczka w czasie popoludniowej drzemki.)
No i te krzeselka wypasione sa dosc ciezkie i duze i nawet po zlozeniu zajmuja sporo miejsca (takze to tez dla tych co maja miejsce w domu)
Nasze krzeselko sie sklada na prawie plasko i chowamy je za lodowke
No ale tak jak mowie..tutaj duzo zalezy od potrzeb i wymagan mamy
dzieicatko zje w obojetnie jakim krzeselku

Cytat:
aaaaaaaaaa- juz kumam
My bylismy na poczatku na tym Bebilonie , teraz na HA, ale mam zamiar znow do niego wrocic

Oj to nie fajnie z tym spaniem.
U nas w sumie roznie. Ost zaczal na spacerach tez sie wybudzac i drzec.
Raz z gorki raz pod gorke

oj tez uwielbiam akcje z babciami w aptekach czy w kolejce do lek... wrrr

czeeeeeeeeeeeee
pamietamy

za 3 latka

A jak odeszłas od piersi??
Kiara zaczela fisiowac... Rzucala sie przy piersi i nie jadla tak jak powinna..
Efekt byl taki ze w ciagu jednego tygodnia bardzo malo przybrala wiec zaczelam dokarmiac
MM...Mlodej szybko sie odechcialo cyckow..Od razu wybrala latwiejsy sposob jedzenia czyli butle Na poczatku karmilam chyba tylko cycem z rana, na wieczor i w nocy jak sie budzila...
Reszta MM...Potem tylko rano (bo byla glodna to nie patrzla z czego je wazne ze jadla) i w nocy..
Na koniec tylko w nocy a potem to juz ja pewnego dnia urwalam bo cycki przez okres chyba 2 tygodni tak zmalaly ze wydawalo mi sie ze tam juz mleka nie ma i przestalam karmic ...
Kolejne 2-3 dni pocieklo mi troche po nocy i tyle...
Teraz mam jeszze kropelki mleka jak nacisne.... Z Alanem mialam tak do roku czasu, wiec niewiem kiedy calkiem sie to skonczy

aaa.... Jeszcze propo slinienia..Bo Kiara to tez ma starszny slinotok...
Ja znalazlam takie sliniaczki ale chustka kowbojska:
http://www.mothercare.com/Mothercare...qid=1328132753

Milej nocki

Edytowane przez kellysss
Czas edycji: 2012-02-01 o 22:59
kellysss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-01, 23:48   #3348
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:

tak sliniaczki to teraz podstawa garderoby....
ja nawet musze zmieniac 2 razy na dzien....

Cytat:

Gosiu bardzo ladne te krzeselko.... podobaja mi sie takie tylko one chyba duzo miejsca zajmuja?? Da sie je jakos zlozyc??

---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ----------

Cytat:
Dzień dobry
I pewnie na tym się skończy bo jak wszystko przeczytam, to się Kwilon obudzi...

co u Kwilonka...?? Grzeczny jest ?? A mamusia...
Stary 2012-02-01, 23:53   #3349
stokrotka_
Zadomowienie

hej kobitki...
nadrabiam,nadrabiam i końca nie widać.

dżasta 3maj się ciepło!

dla wszystkich chorowitków -dzieciaczków i mamuś...dużo fluidków i kciukasów-oby się polepszyło

Natka-nie wiem czy Tobie już pisalam .u nas ten proszek na ząbkowanie działa nie widać nic..ale dwa razy jak dałam to Sarunia się uspokajała

Małgosia
...my mamy krzesełko.. o taki:
http://www.mamasandpapas.com/product...871800/type-i/

fajnie się składa,łatwo zniza podwyższa itd.

mooonik.. jesteś moim kulinarnym guru wątkowym!!

sorka,że nie napisze do wszystkich...wszystkie mocno ściskam i

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 02:44   #3350
madziulkaa
Rozeznanie

GG do madziulkaa

Heeeej
zniknęłam na dwa dni bo po prostu nie miałam kompletnie czasu... ciągle coś. Ale naskrobałyście....

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
15.15

dla Stefka za 4m
Najlepszego dla Stefka

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
I mam okres. I wcale się tego nie wstydzę .
Już?

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
też mam okres i dobrze mi z tym
Ty też???

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Indygo ja obstawiam, że to nie hormony, bo te w ciąży szalały i takich sytuacji nie było.
W ciąży to był pikuś... teraz potrafię robić takie awantury, że o rany Mój mąż ma naprawdę anielską cierpliwość... Ja bym nie wytrzymała z taką histeryczką

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
przyjedź do mnie, albo ja przyjade do Ciebie i razem pokrzywdźmy nasze dzieci!
Świry

Cytat:
też mam okres
Ej co Wy tak z tymi okresami... Ja nie myślałam, że to już? I jak jest? Obficie, boleśnie strasznie...? Ehh nie chcę

Cytat:
Kaileight - pisałaś, że pracujesz z dziećmi - mogłabyś podsunąć jakieś ćwiczenia, żeby zachęcić dzieciaczka do turlania i do obrotów?i jak to zrobić, żeby dziecięcia nie uszkodzić? byłabym wdzięczna
Oooo podpinam się pod prośbę. Olo chodzi na rehabilitację, naprawdę widzę postępy... tylko to turlanie się

Cytat:
Ja tez myślę ze będzie oki- parę kryzysów było i je przetrwałyśmy ten tez przetrwamy zwłaszcza,ze ja wsparcia potrzebuje , wiec proszę mi to przynajmniej 1x dziennie pisać jak mnie wspieracie!!!!!!!!! Bez was nie dam rady przejść kolejnego zastoju
Kurczę Kochana ale musi Ciebie boleć... Pamiętam tą bezradność przy nawale mlecznym i zastojach... Trzymaj się! Ninja musi być twardy, a nie miękki Trzeba to przetrwać i będzie lepiej.

Cytat:
A tak w ogóle Piotrek jakoś dziwnie długo dziś śpi w dzień- już 3 drzemka na 1,5h
No ja też się lekko zdziwiłam... Pojechałam dziś na miasto o 13 i zostawiłam moich chłopaków drzemiących. Wstali przed 16

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
u mnie tak samo, niby pampers suchy a ciuchy przemoczone
nie wiem o co kaman, bo firanki co Moonik pisała to kurcze staram sie sprawdzać i poprawiać jak są źle ułożone, nie wiem, mam nadzieje, że poprostu za małe i teraz bedzie oki. np dziś w nocy karmię małego i był suchy, a nagle czuję że robi mi się mokro po boku, a on po prostu się zesikał i mu gdzieś bokiem wyciekło
Kurczę... u nas to samo. Pampersy przeciekają. Te duże paczki niebiesko - żółte. Kupiłam je bo chciałam zaoszczędzić. Ale nic z tego. Kupiliśmy znowu te kremowe premium...

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Mamusie, ktore karmia swoje maluszki stalymi pokarmami.... czy wasze maluszki jak zrobia kupki to tez sa takie twardsze?? Moja zawsze robila wodniste a dzisiaj zrobila takie zbite i do tego jeszcze byly takie grudki ciemne..... i teraz nie wiem czy to ok....
Uprzedziłaś moje pytanie Olo dziś w płaczu wypchnął takiego twardego bobka. Dałam mu soczku jabłkowego i przestał płakać... ale kupki jeszcze nie robił. Pisałyście i znajoma mi mówiła też, że kleik ryżowy jest cięższy i powoduje zaparcia. Boję sie, że to faktycznie ten kleik bo rano jadł... Kupię kukurydziany

Cytat:
mój tż też obudzi się tylko jak mały już totalnie ryczy. A na butlę chciałabyś przejść z jakiego względu?
Mój to się w ogóle nie budzi... albo udaje skubany
Super schemacik - dziękujemy

Cytat:
Ty to się z tymi piersiami nacierpisz
Tobie to dopiero się medal należy.
Taki medal z cyckami
A co do tż brak słów... ale nikt nie jest idealny. Ale weź go tam lekko przytrzaśnij

Cytat:
Specjalnie dla Ciebie załącznik Inaczej się nie dało bo się kręcił i zamykał buzię U nas jak widać dziąsła też nie specjalnie czerwone
Ooo jest Ale fajny

Cytat:
No to sie pochwalę. Przyszedł dziś niekapek z tt. Żółty kolor okazał się bardziej w pomarańcz, ale okej.
Kwilonek ładnie go trzyma bo ma wygodne rączki ale zamiast zasysać to go gryzie i mlaska
Ale nauczy się - poprostu ma dzisiaj zły dzien
Ja też kupiłam... w Smyku. Jeszcze nie używany. Dopiero co wysterylizowałam. Nie było w sklepach tego co pokazujesz... mamy trochę brzydszy. Ten niebieski

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
a te pielegniarki to sie jakoś z wami umawiają? bo ja nic nie wiem, żeby ktoś się do nas wybierał
Była. Zapowiedziała się dzień wcześniej. Tzw. wizyta patronażowa... Ale pediatry nie było

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Witam po długiej nie obecności
Cześć! I wyrazy współczucia...

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Czy miałyście coś takiego po bananie??????
Nie, ale dobrze, że piszesz. Człowiek nie spanikuje w razie czego...

Cytat:
Mamusie czy maluszek moze az tak wyczuc nasze emocje ze na widok placzacej mamy tez placze?????
Ja ostatnio się przy Olku popłakałam. Był zdziwiony... i jak zobaczyłam, że mi się przygląda zaczęłam się uśmiechać przez łzy. I też zaczął się śmiać. Więc chyba nie do końca...

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
hej hej..
Cześć

Cytat:
Mamusie może tak wyskoczę teraz ni z gruszki ni z pietruszki ale jakich używacie pieluszek? dada rządzi? Jakie chusteczki?
Pieluszki pampers te kremowe premium. Dla mnie najlepsze. Te niebiesko-żółte mam wrażenie, że przemakają i jakoś tak mocno czuć mocz... Chusteczki jakie w promocji. Wszystkie mi pasują. Chociaż Huggiesy mnie wkurzają bo się rwą... A Nivea jakoś takie słabo nawilżane.

Cytat:
Napisane przez malina201 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
na razie bez nadrabiania bo mam problem z małą i moze bedziecie wiedzialy co jej jest
Hej, kurczę... mój jak się tak w nocy budzi i jest histeria to zęby. Innych przypadków nie znam. Idź do lekarza, choćby dla swojego spokoju...

Aiszka22 - idźcie na rehabilitację. To nic strasznego. Nie przejmuj się, wiele dzieci tak ma. My też chodzimy i postępy są ogromne.

Cytat:
I mam pytanie do mam KP - w jakich pozycjach karmicie maluchy????
My w 95% na leżąco. Zresztą Olo tak się przyzwyczaił, że jak chce jeść odchyla na bok w pozycji leżącej i otwiera dzioba Na rączkach karmimy poza domem jak nie mam możliwości się położyć...

O mamo... oczy mi się kleją. Ale dałam radę Was nadrobić

Piszecie o porodzie. Ja w końcu miałam cc, chociaż chciałam rodzić naturalnie. No nie udało się, młody nie schodził w dół, zero rozwarcia ittp. Później się okazało, że miał szeleczki z pępowiny więc i tak byłoby ciężko z naturalnym. Ale jak tak teraz sobie myślę o drugim dziecku... to chyba od razu się zdecyduję na cc. Chyba, że lekarz nakaże. A jeśli była jedna cesarka to druga tez taka musi być? Bo opinie na ten temat czytam przeróżne...

Gadamy o ząbkach naszych dzieci.. a jak Wasze zęby? Mi ewidentnie coś już jest nie tak... Jedzenie to już czasem przerzucam z jednej strony na drugą. Dobrze, że w poniedziałek idę do dentysty bo jeszcze bym się zębów pozbyła!

Wiecie co... niepokoi mnie pewna rzecz. Olek tak pokasłuje. Jakby "odharkiwał" (jakkolwiek to się pisze). Ja się przestraszyłam, że coś mu zalega... że oskrzela może. Dzisiaj mu wycierałam jezyczek i patrzę, a gazik jakiś taki czerwono brązowy. Już się przestraszyłam, że on coś takiego odkrztusza. Mąż powiedział, że to soczek marchewkowy, który wcześniej pił. Teściowa skwitowała, że on tak się bawi. Wymyślił sobie piszczenie, to teraz kaszel. Co o tym myślicie? Bo jutro chyba pojadę do pedi, żeby go chociaż osłuchała...

Aaa... i Olo też już zaczyna gryźć cycki

Gdzie te fajne dresiki zew smerfami?

Dziewczyny jak to jest? Korzystacie z krzesełek do karmienia chociaż dzieci jeszcze nie siedzą? Nie kumam... Czy macie po prostu na później...

Idę lulać do swojego szkrabka... Buziaki dla Was Kochane i dobranoc

... i coś do pośmiania w załączniku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tommee_tippee_kubek_po4_mies.jpg (14,4 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg spanie.jpg (87,3 KB, 13 załadowań)

Edytowane przez madziulkaa
Czas edycji: 2012-02-02 o 02:54
madziulkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 07:47   #3351
19natka88
Zakorzenienie

Hej Chyba się sypię: kolano boli, nadgarstki też, w krzyżu łupie, afty mam i pełno pryszczy Tragedia...
Poza tym wyłączyli nam światło w nocy - dobrze, że Szymek się nie obudził.

Cytat:
Natka super, że Szymusiowi się nocki poprawiły'
Też się cieszę i liczę na dalszą poprawę

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
Natka-nie wiem czy Tobie już pisalam .u nas ten proszek na ząbkowanie działa nie widać nic..ale dwa razy jak dałam to Sarunia się uspokajała
Nie pisałaś Muszę obadać czy jest u nas.

Cytat:
Napisane przez madziulkaa Pokaż wiadomość
Mój to się w ogóle nie budzi... albo udaje skubany
Super schemacik - dziękujemy

A to Ci cwaniakNie ma za co

Ooo jest Ale fajny

fajny i ostry, Szymek sam się wczoraj ugryzł

A jeśli była jedna cesarka to druga tez taka musi być? Bo opinie na ten temat czytam przeróżne...

Nie musi być Chociaż ja to bym już wolała mieć od razu skierowanie na drugie cc.

Gadamy o ząbkach naszych dzieci.. a jak Wasze zęby? Mi ewidentnie coś już jest nie tak... Jedzenie to już czasem przerzucam z jednej strony na drugą. Dobrze, że w poniedziałek idę do dentysty bo jeszcze bym się zębów pozbyła!

Moje nienajgorzej jeszcze ale też koniecznie muszę do dentysty iść

Wiecie co... niepokoi mnie pewna rzecz. Olek tak pokasłuje. Jakby "odharkiwał" (jakkolwiek to się pisze). Ja się przestraszyłam, że coś mu zalega... że oskrzela może. Dzisiaj mu wycierałam jezyczek i patrzę, a gazik jakiś taki czerwono brązowy. Już się przestraszyłam, że on coś takiego odkrztusza. Mąż powiedział, że to soczek marchewkowy, który wcześniej pił. Teściowa skwitowała, że on tak się bawi. Wymyślił sobie piszczenie, to teraz kaszel. Co o tym myślicie? Bo jutro chyba pojadę do pedi, żeby go chociaż osłuchała...

A może to od śliny tak robi?

Gdzie te fajne dresiki zew smerfami?

W biedronce

Dziewczyny jak to jest? Korzystacie z krzesełek do karmienia chociaż dzieci jeszcze nie siedzą? Nie kumam... Czy macie po prostu na później...

Na później

... i coś do pośmiania w załączniku

Dominik

Martynka

Edytowane przez 19natka88
Czas edycji: 2012-02-02 o 07:49
Stary 2012-02-02, 08:10   #3352
SONIA004
Zadomowienie

Witam z rana
Moje dziecię dostało wczoraj 2 łyżeczki śliwki (pierwszą część łyżeczki wypluł z takim odrzutem... jakbym mu conajmniej coś trującego podała).
Po czym po ok 2 godz. udało mu się wreszcie kooope zrobić, i o 19 zrobił sobie drzemkę, która trwała... do 7 rano!!! (oczywiście z przerwami na cyca)
Mój "śmierdzioszek niemyty"

madziulka to pokasływanie, jeśli nie ma podwyższonej temp., albo katarku to może być objaw ząbkowania (podobno)
Długo się już rehabilitujecie? Jaką metodą? Bo nie wiem czy pisałaś wcześniej... może przeoczyłam

martusia dzięki... "uratował' mnie synek już wczoraj po południu
Dzieci tak szybko się rozwijają... ani się obejrzysz a Bartuś będzie miał 8 miesięcy (i sama nie wiem czy mnie to cieszy tzn, że Mati tak szybko rośnie)
A z kim zostawiłaś Bartusia? Bo ja tu mam tylko teściową... moja mama daleko, a jakby młody z nią został, to raczej nie miałabym wielkiej przyjemności z wyjścia
Stary 2012-02-02, 08:24   #3353
Sharifa
Rozeznanie

madziulka - szacun za nadrabianie i cytowanie

Ja skonczylam czytac wiekszosc wczoraj i dzisiaj juz nie pamietam wiec pozwolicie, ze bez cytowania

Moje dziecie obudzilo sie dzisiaj wyspane o 6:30 chociaz z drugiej strony moze powinnam bardziej tak -> - moj budziczek kochany matke do pracy budzi Ja sie zwloklam polprzytomna a ona sobie gada do karuzeli, zostawilam ja taka rozbudzona w lozeczku i poszlam do kompa, potem wracam zerknac, a ona na moj widok radosny pisk i usmiech od ucha do ucha i jak tu jej nie kochac

A w ogole to dzien dobry
Stary 2012-02-02, 08:26   #3354
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Dzień dobrymój dzieć dziś spał 11 godzin i teraz fika sobie w koszyczku od pół godziny może jeszcze zaśnie
Cytat:
Po czym po ok 2 godz. udało mu się wreszcie kooope zrobić, i o 19 zrobił sobie drzemkę, która trwała... do 7 rano!!! (oczywiście z przerwami na cyca)
Mój "śmierdzioszek niemyty"

martusia dzięki... "uratował' mnie synek już wczoraj po południu
Dzieci tak szybko się rozwijają... ani się obejrzysz a Bartuś będzie miał 8 miesięcy (i sama nie wiem czy mnie to cieszy tzn, że Mati tak szybko rośnie)
A z kim zostawiłaś Bartusia? Bo ja tu mam tylko teściową... moja mama daleko, a jakby młody z nią został, to raczej nie miałabym wielkiej przyjemności z wyjścia
Pięknie Mati spałi cieszę się że cycki już lepiej
A ja zostawiłam Bartusia z teściami, moja teściowa to skarb, więc nie mam obaw przed zostawieniem małego. Już kilka razy z nim była na 2-3 godzinki

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Cytat:
Hej Chyba się sypię: kolano boli, nadgarstki też, w krzyżu łupie, afty mam i pełno pryszczy Tragedia...
Ty Staruszkoa tak serio to współczuję

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2012-02-02, 08:48   #3355
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Gosiu bardzo ladne te krzeselko.... podobaja mi sie takie tylko one chyba duzo miejsca zajmuja?? Da sie je jakos zlozyc??
nie mam zielonego pojęcia jestem na etapie poszukiwań

Cytat:
Napisane przez madziulkaa Pokaż wiadomość
Ty też???
Ej co Wy tak z tymi okresami... Ja nie myślałam, że to już? I jak jest? Obficie, boleśnie strasznie...? Ehh nie chcę
ja tam nie czuje nawet że mam pierwszą miałam z 7 dni, teraz już nawet obfita nie była, i 5 dni tylko

Stasiek też tak pokasłuje , ale jest czysty wydaje mi się że to śline odchrząkuje
Ja nawet zauwazyłam że jak mąż kaszlnie to po kilku chwilach niunio też kaszlnie, ale tak sztucznie jakby powtarzał własnie

no co ty na zaś

25.08.2011

Stary 2012-02-02, 08:48   #3356
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Mój Mężulek właśnie mi przyniósł śniadanie do łóżka

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2012-02-02, 09:04   #3357
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
wow

25.08.2011

Stary 2012-02-02, 09:08   #3358
SONIA004
Zadomowienie

Cytat:
nie pisz takich rzeczy...
po co mają nasze oczekiwania (moje oczekiwania) naiwnie wzrastać...

Żartuję zazdraszczam i gratulujęklask i:dla męża
Stary 2012-02-02, 09:42   #3359
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
Wiem, wiem... Tylko te napinania tak przerażająco wyglądają, że same niepokojące myśli przychodzą do głowy. U neurologa byliśmy wczoraj - zbył nas jak najszybciej, bo było już po 19 i kazał zrobić usg główki. No a na usg oczywiście będziemy czekać jak dobrze pójdzie kilka tygodni. Powiedział tylko, że Mały ma uwypuklone i duże ciemię. Na rehabilitację możemy próbować się dostać dopiero po złym wyniku usg, inaczej nie dostaniemy skierowania.
trzymam kciuki bedzie dobrze
Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Teraz leży na leżaczku i się denerwuje bo nie może grzechotki do buzi wsadzić Tak, tak- trzyma od kilku dni grzechotki w rączkach
gratulacje
Cytat:
zazdroszcze
ja tez
Cytat:
I mam pytanie do mam KP - w jakich pozycjach karmicie maluchy????
Bo ja kiedyś na siedząco na poduszce- rogalu, potem były zastoje i jakoś położna laktac. poradziła na leżąco i tak sie nauczyłam,ze już inaczej nie potrafię aż sie zastanawiam czy ją nie wezwać by mnie nauczyła z powrotem na siedząco
ja tylko na siedzaco na lezaco karmiłam w szpitalu a w domu jakos nam to nie wychodzi
a i czasem na stojąco jak mala marudzi
Cytat:
Fajnie, że jesteście umówieni do tego pediatry. Myśmy też zaczynali od wizyty u pedi i też w Ośrodku Wczesnej Interwencji.
U nas już spora poprawa. Chodzimy 2x w tyg na ćwiczenia do ośrodka i potem ja ćwiczę 3xdz z młodym w domu (jutrzejszą wizytę odwołałam, bo boję się smyczyć w te mrozy autobusem).
Poczytaj sobie o metodach rehab. Voity i Bobath. Ja nie wiedziałam, na czym polegają i dali nas na Voitę, a to trochę drastyczna metoda jest (z tym, że są szybkie efekty). Bobath jest lżejszy i polega na zabawie i odpowiedniej pielęgnacji...

Jeśli chodzi o usg głowki... to standartowa procedura, gdy istnieje podejrzenie problemów neurologicznych. Myślę, że bez tego się nie obejdzie.
Jeśli macie zalecone, to ja bym się nie wahała, a tż-towi powiedz, że to nie Twoje wymysły a zalecenie neurologa (wrrrr jestem ostatnio cięta na tż-tów i ich fachowe doradztwo w każdej sprawie- jakby wszystkie rozumy pozjadali)
to super ze jest poprawa oby tak dalej
Cytat:
jak to mówią starosć nie radość as tak powaznie to ja tak samo sie czuje u mnie jeszcze tak włosy wypadaja ze za miesiac to juz bede łysa
Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Moje dziecie obudzilo sie dzisiaj wyspane o 6:30 chociaz z drugiej strony moze powinnam bardziej tak -> - moj budziczek kochany matke do pracy budzi Ja sie zwloklam polprzytomna a ona sobie gada do karuzeli, zostawilam ja taka rozbudzona w lozeczku i poszlam do kompa, potem wracam zerknac, a ona na moj widok radosny pisk i usmiech od ucha do ucha i jak tu jej nie kochac

Cytat:
Dzień dobrymój dzieć dziś spał 11 godzin i teraz fika sobie w koszyczku od pół godziny może jeszcze zaśnie
11 godzin
Cytat:
wielkie brawa dla mężulka

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 09:58   #3360
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Padłam z zazdrości , też tak chce

Wymianka.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości