|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
Długo zwlekałaś ![]() Fajnych masz urwisów |
|
|
|
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Sweet to żadna temperatura, niemowlaki mają większą temp. ciała niż dorośli. Ale może zęby skoroNurofen pomógł (bo to i przeciwbólowe przecież)
U nas mija pierwszy dzień przechodzenia na Hipp na razie spokojnie ![]() Witam nowe mamusie |
|
|
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze kawusia_
|
|
|
|
#3064 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zaneta88 a dlaczego macie kolejną kontrolę bioderek? Emi miała jakiś problem? U nas było tak, że mieliśmy bioderka badane tylko raz (prywatnie). Pan doktor zrobił USG i powiedział, że jakieś tam panewki, czy cuś takiego już skostniało i jest ok. Kiedy zapytałam kiedy mamy przyjść na następną wizytę, to powiedział, że w tym przypadku nie trzeba kolejnych wizyt.
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
A Sweet od zębów też są brzydkie kupy
Mój Małżowin już śpi
|
|
|
|
#3066 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko moje obiady takie niejadalne dla niej.Dziś za karę nie dostała deserku jak mnie wkurzy to kaszkę poranną tez jej zlikwiduję, a co!Cytat:
![]() to mamy podobnie, mój starszy za 4 dni skończy 2 latka, Lilka dwa dni później 7 miesięcy, więc też mała różnica jest jak u Ciebie ![]() u nas jednak to pierwsze dało nam więcej popalić niż drugie Drugie też jakieś tam problemy sprawia ale jestem w zasadzie taka wyluzowana że tak się wszystkim nie przejmuję jak przy pierwszym ![]() Cytat:
![]() taka niania to skarb
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-02-02 o 21:47 |
|||
|
|
|
#3067 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
łapie się na tym, że nie wiem czy dobrze dobieram słownictwo, powiedzonka itp. )I Super, że trafiliście na taką nianię!! Taka osoba to skarb, żeby wszystkie opiekunki takie dobre duszyczki były i miały takie podejście do dzieci!! Cytat:
Byłam dzisiaj w dzieciowym sklepie i faktycznie były mleka hipp w kartonikach 350g za 19,90. To bardziej opłaca sie kupić tą puszkę 800g, tymbardziej, że w Polo kupuję ją za 36,90, bo wszędzie widzę po 39.90. A jak zdarzają sie promocje, to w jakiej cenie są te mleczka??Kiedyś w rossie były kojarzę, ale wtedy ejszcze mnie ceny nie interesowały ![]() I znalazłam mnóstwo zastosowań tych puszek oprócz kuchni, najwięcej znajdzie się w garażu u męża będzie miał miejscówki na swoje śrubki, gwoździe itp
|
||
|
|
|
#3068 |
|
Raczkowanie
|
Z tym ukrywaniem to chyba jest tak, że miałam obawy, że już jesteście zgrane i nie będę pasoawać. Głupie...wiem
A poza tym jestem w domu teraz prawie od roku najpierw z dwójką teraz z jednym (starszy w złobku) popołudniami też sama z nimi bo tż do 19 pracuje, potem trenuje i go nir\e ma. Już ma deficyt kontaktów towarzyskich. I może jestem wyrodną mama, ale już się nie mogę doczekać aż wrócę do pracy, tym bardziej, że moja mama przyjedzie do leonka i będę spokojna dopóki nie pojdzie do żłobka czyli do września.
|
|
|
|
#3069 |
|
Raczkowanie
|
zęby no 4! ja też nie chciałabym żeby mi tyle zębow rosło
![]() więc łącze się w bólu ![]() dwójki myślałam, że mi się wydaje ale teraz prześwitują już nawet bardziej niż jedynki. Może to i lepiej niech już wyjdą wszystkie i powrocimy do spokojnych nocy ![]() Brumek jak te pierwsze jedynki wyszły na pięciomiesiecznice to te drugie teraz czyli po kilku tygodniach, to tak chyba jest mniej więcej że po dolnych jedynakach następne górne idą tak po ok 2 miesiącach Kajool fajnie się czyta o takiej niani
|
|
|
|
#3071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnóstwo puszek, kilka wydałam mojej mamie![]() Natalenka witaj no jeszcze kawusia nam się tu ujawni tylko ![]() Scio z tymi kupami to ja mam schiza, chociaż po nutramigenie innych jak zielonych nie miały z wyjątkiem tych po marchewce ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Natalenka to Twój tatuaż w avatarze?
|
|
#3072 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Laski
![]() W końcu chwila wolnego pisze z wyrka Filip śpi. Wczorajsza noc super, wstał pierwszy raz o 7 na flachę i poszedł do mnie do łózka spać i spaliśmy do 9:30 ![]() W sumie mogę powiedzieć, że już przesypia noce bo budzi się na jedzenie koło 6-7. Ulga. Sporo nowych mam widzę.
|
#3073 |
|
Zakorzenienie
|
mamuski zapraszam do K. na ulubiony wątek
|
|
|
|
#3074 |
|
Rozeznanie
|
Uwaga uwaga Karolinka właśnie zasnęła w swoim pokoju
![]() I ja teraz dzikus nie wiem jak ja mam zasnąć bez niej koło mnie... ![]() Witam nowe mamusie |
|
|
|
#3075 |
|
Raczkowanie
|
you you U mnie odwrotnie, Dawid był grzeczny i oczekiwałam, że Leoś też będzie, Już przestałam ich porównywac ze sobą, każde dzicko jest wielką indywidualnością, nie ma co się przejmować, że jeden już coś robił, czy jakoś się zachowywał, a ten nie. Wyluzowana też jestem już się nie przejmuje każdą drobnostką, dziwnym zachowaniem, wysypką itd.
Bella - jeszcze nie mój, ale to moje marznie mieć taki, mam nadzieję, że niedługo się spełni Edytowane przez Natalenka Czas edycji: 2012-02-02 o 22:04 |
|
|
|
#3076 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też postanowiłam najszybciej jak się da (czyt.jak tylko ktoś zechcę zatrudnić młodą mamę) idę do pracy. Jakiejkolwiek. Względy finansowe to jedno. Ale też bardziej mi zależało na tym, żebyśmy mieli z tż równy podział obowiązków. On dzięki Bogu pracuje do 14 (dlatego mam tak dużo czasu na wizaz ), więc ja od dwóch miesięcy szukam pracy od 15. Bo wydaje mi się, że gdyby tylko on chodził do pracy a na mnie spoczywałby obowiązek zajmowania się Asią, to nigdy się tak do końca nie zrozumiemy. Bo on ciągle by myślał jakie to wyczerpujące ma życie zawodowe a moje codzienne obowiązki to istna sielanka. A chyba wszystkie wiemy, że to nie prawda. A tak każdy daję z siebie "po połowie" .
|
|
#3077 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mleczko może być tez ubóstwiam Cytat:
![]() Cytat:
Widać ze masz lepszy humor Cytat:
|
|
#3078 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zaśniesz ale kilka pierwszych nocy na pewno będzie ciężka.
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
Kajool jutro się za Ciebie biorę
Tzn za Twojego bloga ![]() Ide spać, ledwo na oczy patrzę. Dobranoc. Tż jutro wolne ma. Będzie ciężko z wizażem coś czuje po kościach. Dobranoc |
|
|
|
#3080 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc miłych snów
|
#3081 |
|
Zakorzenienie
|
zanetka - jeszcze chyba nikt t aaaaaaaaaaaak cz a mna nie tesknil jak ty!dzieki. Jeszcze kilka dni i wizaz bedzie moj!!!
Natalenka-moj starszy by l i jest poldiableciem. Np dzis chcial waz od wody do zabawy i pol zlewu urwal lazienk w wodzie.a szedl tylko kupe robic...ma prawie 4lata.zato kinga spokojna ale i ja bardziej wyloozowana moje - dzieci Od kilku dni tszem zasypiaja. I. O tej ssmej porze i w jednym pokoju... Moze czas przeniesc mala do artura... |
|
|
|
#3082 |
|
Raczkowanie
|
i musze wam opisać Jaś robi fajową rzecz- to chyba najfajniejsza z dotychczasowych,
że jest miniarz niesamowity, mówi się mu jak marszczysz nosek no i powtarza tą swoją mine wkółko, to dla mnie jako dla mamy cudowna sprawa taka świadomość kontaktu z własnym dzieckiem czyli że w tych swoich malutkich główkach te malutkie dzieciaczki juz coś rozkminiają ![]() i jest sprytny tym ktorych zna w domu dobrze robi wkółko, ale innym co mniej widuje za nic nie zrobi |
|
|
|
#3083 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczorek
![]() Co się dzisiaj zabierałam do napisania posta to mnie ktoś/coś odrywało od kompa. Ale teraz się nie dam. Nie odejdę póki nie napiszę ![]() Sto lat dla AgaGuernsey wszystkiego najlepszego dla Denisa Rozrabiaki ![]() Cytat:
A rodziłam na Polnej (najbliżej tam miałam ) Zainspirowałaś mnie i u mnie też dzisiaj spaghetti było z pieczarkami, ze szpinakiem i żółtym serem. A na deser ciasteczka z ciasta francuskiego z jabłkami (pieczarki, ser i ciasto francuskie zostało mi po piersiach brumowych) Cytat:
Cytat:
I też lubię Kielce, jak jeszcze żyła moja babcia to często tam bywałam, a babcia w samym centrum mieszkała.Cytat:
a Asia - cudna ![]() Witaj Natalenka |
||||
|
|
|
#3084 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie byłam u małego bo już wył, na brzuchu nie na plecach już w ogóle nie, na boku na razie śpi, nie dałam mu na noc Vibrucolu i się już rzuca. Dawid śpi jak kamień. A ja czekam na tż, pojechał do sklepu i kolegi niby na chwilę, ale już go 1.5h nie ma
A był w domu całą godzinę dziś. I tak zawsze..
|
|
|
|
#3085 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
2. dziękujemy
|
|
#3086 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3087 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sporo czasu sie docieraliscie....I dobrze ze jest ok miedzy Wami....Jak to mawial moj sp dziadek nawjazniejsza w rodzinie powinna byc zgoda. Ja baba po przejsciach.... ale teraz moj zwiazek jest idealny.I wiem co sobie pomyslicie ..... ze nie ma takich zwiazkow.... Nie kloce sie z tz-em...serio.... Teraz jest mi cudownie... Fajnie ze mala Ci nie marudzi.... moja jest podobna do Twojej.... ![]() Cytat:
![]() A najgorsze ze to co zjadla znalazlo sie w pampku... niestrawione... ![]() Takze ja sie nie wysilam i kupuje sloiczki..... Cytat:
Cytat:
Witaj mamusiu..... Masz przeurocze szkraby.... Dajesz malemu Viburcol?? Jak dziala na niego...?? I jak czesto dajesz???I dlaczego dajesz...?? Kajool zazdroszcze niani.....
|
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
Bella u nas ostatnio to są czarne kupki
a odkąd jest na Nutrze to zielone
|
|
|
|
#3089 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby tak dalej ![]() Lili, postanowiłaś wszystkich z krzaków wykurzyć? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() No to teraz mamusia musi sie nauczyć samodzielnego zasypiania Co nie iskrzy, jak nie iskrzy?!?!?! W sensie, że ja bym chciała! Iskrzy tak że całe to bezprądowe Telikowo dałoby się oświetlić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak mnie to urzekło, że chyba od jutra zacznę Tymka uczyć
|
|
#3090 |
|
Raczkowanie
|
Monia Dałam mu na razie 2 razy na noc. Nie był w stanie zasnąć spokojnie, jak już się uddało to budził się co chwilę z płaczem. Ale nie tak, że był obudzony i płakał, tylko przez sen, ewidentnie coś mu nie pasowało. Zęby włąśnie wyszły, więc to nie to. Teraz już ładnie śpi póki co. Ja się nie boję tych czopków, to chomeopatia, na dobrą sprawę nie wiem cxy to one pomogły, czy on się uspokoił. Może to takie placebo działające na matki. Ale staram się mu jakoś ulżyć w tym spaniu i próbuję różnych rzeczy.
A masz jakieś doświadczenie z tym lekiem, czemu pytasz? TŻ wrócił to i ja idę do niego. Dobranoc
Edytowane przez Natalenka Czas edycji: 2012-02-02 o 22:45 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.

Pisałyście o podczytujących a i zachęcona innymi zdecydowałam się odezwać i pokazać wszystkim. 

nie bardzo lubi grudki pierwsze podejście do grudek wylądował na moich nowych dzinach
10-15??ale mnie kocha

Całą noc nosiłam go na rękach i tak też zasnęłam na fotelu z nim... Podalam paracetamol w czopku i gorączka minęła. Niestety dalej bidulek cierpi, marudzi strasznie, nic go nie cieszy, ma takie smutne oczka, widać, że jest zmęczony, nie ma apetytu