Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-02, 21:38   #3061
Lili 83
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez Natalenka Pokaż wiadomość
Witam Was wszystkiePisałyście o podczytujących a i zachęcona innymi zdecydowałam się odezwać i pokazać wszystkim.
No to na razie tyle ode mnie. Pozdrawiam, mam naddzieję, że uda mi się jakoś do Was wkęrcic. A może któraś z Was miała lub ma takie niespojojne dziecko? I zddjęcie na koniec:
Cześć!
Długo zwlekałaś

Fajnych masz urwisów
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 21:39   #3062
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Sweet to żadna temperatura, niemowlaki mają większą temp. ciała niż dorośli. Ale może zęby skoroNurofen pomógł (bo to i przeciwbólowe przecież)

U nas mija pierwszy dzień przechodzenia na Hipp na razie spokojnie

Witam nowe mamusie

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 21:40   #3063
Lili 83
Zakorzenienie

Jeszcze kawusia_
Stary 2012-02-02, 21:43   #3064
rysiki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

Żbik dostał jabłuszko, a siostra zaczynała od warzywek bo jej znachor powiedział, że tak lepiej bo nie poczuje najpierw słodkiego smaku

kochane (Żanetko) mój dziedzic zjadł dziś zupkę z jaglanką troszkę był zdziwiony nieco poirytowany, ale zjadł gizd jeden nie bardzo lubi grudki pierwsze podejście do grudek wylądował na moich nowych dzinach(myślałam, że utłukę gada, ale że to moja krew to mu odpuściłam)
ja już trochę lepiej się czuję, wiec i lepszy humor. ciekawe ile razy dziś moje dziecko zechce zobaczyć w nocy swoją rodzicielkę 10-15??ale mnie kocha

zaneta88 a dlaczego macie kolejną kontrolę bioderek? Emi miała jakiś problem? U nas było tak, że mieliśmy bioderka badane tylko raz (prywatnie). Pan doktor zrobił USG i powiedział, że jakieś tam panewki, czy cuś takiego już skostniało i jest ok. Kiedy zapytałam kiedy mamy przyjść na następną wizytę, to powiedział, że w tym przypadku nie trzeba kolejnych wizyt.
Stary 2012-02-02, 21:44   #3065
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

A Sweet od zębów też są brzydkie kupy

Mój Małżowin już śpi

Agatka jest już z nami
Stary 2012-02-02, 21:44   #3066
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Youyou może to podłe, ale cieszę się że nie jestem sama z kwestią obiadków, ale nie cieszę się, że nie jedzą naszych pyszności Ja też właśnie chcę tak spróbować,bo deserek zjadła - pół słoiczka owoców, potem teściowa jej zrobiła jabłko z marchewką to się lekko kwasiła, ale zjadła może 4 łyżeczki,ale nie takie pełne tylko na czubku łyżeczki i potem muldała chrupka,czuję że to przez te zębiska..bo skórkę z chleba miele i miele i widać że ma przy tym ulgę.

Kontrole bo taki lekarz, tak ma, chucha na zimne. I nadal kazał nosić szeroko Emi na biodrze,powiedziałam że taka energiczą babe mam, ze to teraz mało realne, a on mi że to dla jej przyszłego dobra, że trzeba ją namówić aby potem problemów nie miała...to dał mi klina bo ja dumna, że wariuje a ten wyskakuje mi że mam ją trzymac i koniec, więc nadal się tak będziemy nosić,mimo że ona ciekawa świata i chce tylko przodem do ludiz być a nie na boku.
zanetko moja Lila to deserki ze słoiczków zjada w mgnieniu oka, nie nadążam dawać tylko moje obiady takie niejadalne dla niej.
Dziś za karę nie dostała deserku jak mnie wkurzy to kaszkę poranną tez jej zlikwiduję, a co!

Cytat:
Witam Was wszystkiePisałyście o podczytujących a i zachęcona innymi zdecydowałam się odezwać i pokazać wszystkim. Czytam Was, jak jeszcze byłyście w ciąży. To trochę o sobie mam 26 lat, dwójkę chłopców 6miesięcznego Leona i 22 miesięcznego Dawida. Pierwszy poród długi zakończony kleszczami, zamartwicą małego i inkubatorem, a ddrugi krótki 20 min w sumie. Starszy od małego bardzo grzeczny karmiłam do 7miesiąca. Ale mały to istny wiercipięta od urodzenia się kręci, wierci, stęka jeszcze ani razu nie przespal całej nocy, od miesiąca budzi mi się po 5 razy i od 1-2 popłakuje na rękach z trudem zasypia po godzinie noszenia albo bujania w wózku. Sama nie wiem co z nim, niedługo mamy wizytę u neurologa, ale chodzimy na rehabilitację i fizjoterapeuta mówi, że to taki typ, ma bardzo chaotyczne ruchy, jest zwiercony i przez to trudno mu spać spokojnie całe noce. Za 2 tyg wracam do pracy i nie wiem jak będę funkcjonować, jak ciągle tak będzie spał. Przestałam karmic miesiąc temu, mały po prostu już nie chciał, każde karmienie zaczynało się histerią, odpychaniem, płaczem w końcu musiałam dać butle z bólem serca teraz je Bebilon Pepti, bo ma skazę. Powiem Wam, że z pierwszym nigdy się nic nie działo, to drugi chyba mi za dwoje daje popalić.
No to na razie tyle ode mnie. Pozdrawiam, mam naddzieję, że uda mi się jakoś do Was wkęrcic. A może któraś z Was miała lub ma takie niespojojne dziecko? I zddjęcie na koniec:
witaj
to mamy podobnie, mój starszy za 4 dni skończy 2 latka, Lilka dwa dni później 7 miesięcy, więc też mała różnica jest jak u Ciebie
u nas jednak to pierwsze dało nam więcej popalić niż drugie

Drugie też jakieś tam problemy sprawia ale jestem w zasadzie taka wyluzowana że tak się wszystkim nie przejmuję jak przy pierwszym

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość

Nadrobilaw was babsztyle. Nie macie litosci, oj nie. Syn moj spi,jutro piatek z czego bardzos ie ciesze. Szymon ma taki apetyt, ze non stop je. I chyba polubil nianie, bo pozegnal ja z usmiechem i wyciagal do niej raczki. A niania nadal super, nawet mi w mieszkaniu ogarnia. Herbaty mam juz tak poukladane Szymek zasypia natychmiast po polozeniu dolozka, nie marudzi, ladnie je. Wiedzialam, ze to bedzie dobra niania.

J
świetną masz tą nianię taka niania to skarb

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2012-02-02 o 21:47
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 21:45   #3067
alibany
Rozeznanie

Cytat:

jakos w to nie wierze. Nie kradnie sie dziecka normalnym ludziom, raczej wybiera sie ofiary, ktore nie zrobia afery medialnej.Latwiej przeciez ukrasc dziecku jakies patologicznej rodzinie niz przygotowac taki napad. Mi ta sprawa caly czas smierdzi i nie daje spokoju.

Na szczescie jutro piatek

Nadrobilaw was babsztyle. Nie macie litosci, oj nie. Syn moj spi,jutro piatek z czego bardzos ie ciesze. Szymon ma taki apetyt, ze non stop je. I chyba polubil nianie, bo pozegnal ja z usmiechem i wyciagal do niej raczki. A niania nadal super, nawet mi w mieszkaniu ogarnia. Herbaty mam juz tak poukladane Szymek zasypia natychmiast po polozeniu dolozka, nie marudzi, ladnie je. Wiedzialam, ze to bedzie dobra niania.

JUTRO PIATEK HURRAAAAA:jup i:
Dla mnie również ta sprawa z Madzią jest wielką zagadką i wątpię, że kiedyś prawda ujrzy światło dzienne:/ (tak się mówi/pisze?? łapie się na tym, że nie wiem czy dobrze dobieram słownictwo, powiedzonka itp. )

I Super, że trafiliście na taką nianię!! Taka osoba to skarb, żeby wszystkie opiekunki takie dobre duszyczki były i miały takie podejście do dzieci!!

Cytat:
Witam Was wszystkiePisałyście o podczytujących a i zachęcona innymi zdecydowałam się odezwać i pokazać wszystkim. Czytam Was, jak jeszcze byłyście w ciąży. To trochę o sobie mam 26 lat, dwójkę chłopców 6miesięcznego Leona i 22 miesięcznego Dawida. Pierwszy poród długi zakończony kleszczami, zamartwicą małego i inkubatorem, a ddrugi krótki 20 min w sumie. Starszy od małego bardzo grzeczny karmiłam do 7miesiąca. Ale mały to istny wiercipięta od urodzenia się kręci, wierci, stęka jeszcze ani razu nie przespal całej nocy, od miesiąca budzi mi się po 5 razy i od 1-2 popłakuje na rękach z trudem zasypia po godzinie noszenia albo bujania w wózku. Sama nie wiem co z nim, niedługo mamy wizytę u neurologa, ale chodzimy na rehabilitację i fizjoterapeuta mówi, że to taki typ, ma bardzo chaotyczne ruchy, jest zwiercony i przez to trudno mu spać spokojnie całe noce. Za 2 tyg wracam do pracy i nie wiem jak będę funkcjonować, jak ciągle tak będzie spał. Przestałam karmic miesiąc temu, mały po prostu już nie chciał, każde karmienie zaczynało się histerią, odpychaniem, płaczem w końcu musiałam dać butle z bólem serca teraz je Bebilon Pepti, bo ma skazę. Powiem Wam, że z pierwszym nigdy się nic nie działo, to drugi chyba mi za dwoje daje popalić.
Witaj

Byłam dzisiaj w dzieciowym sklepie i faktycznie były mleka hipp w kartonikach 350g za 19,90. To bardziej opłaca sie kupić tą puszkę 800g, tymbardziej, że w Polo kupuję ją za 36,90, bo wszędzie widzę po 39.90. A jak zdarzają sie promocje, to w jakiej cenie są te mleczka??Kiedyś w rossie były kojarzę, ale wtedy ejszcze mnie ceny nie interesowały

I znalazłam mnóstwo zastosowań tych puszek oprócz kuchni, najwięcej znajdzie się w garażu u męża będzie miał miejscówki na swoje śrubki, gwoździe itp
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 21:46   #3068
Natalenka
Raczkowanie

Z tym ukrywaniem to chyba jest tak, że miałam obawy, że już jesteście zgrane i nie będę pasoawać. Głupie...wiem A poza tym jestem w domu teraz prawie od roku najpierw z dwójką teraz z jednym (starszy w złobku) popołudniami też sama z nimi bo tż do 19 pracuje, potem trenuje i go nir\e ma. Już ma deficyt kontaktów towarzyskich. I może jestem wyrodną mama, ale już się nie mogę doczekać aż wrócę do pracy, tym bardziej, że moja mama przyjedzie do leonka i będę spokojna dopóki nie pojdzie do żłobka czyli do września.
Natalenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 21:47   #3069
adrji
Raczkowanie

zęby no 4! ja też nie chciałabym żeby mi tyle zębow rosło
więc łącze się w bólu
dwójki myślałam, że mi się wydaje ale teraz prześwitują już nawet bardziej niż jedynki.
Może to i lepiej niech już wyjdą wszystkie
i powrocimy do spokojnych nocy

Brumek jak te pierwsze jedynki wyszły na pięciomiesiecznice
to te drugie teraz czyli po kilku tygodniach, to tak chyba jest mniej więcej że po dolnych jedynakach następne górne idą tak po ok 2 miesiącach

Kajool fajnie się czyta o takiej niani
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 21:48   #3070
rysiki
Raczkowanie

zanetko - juz doczytałam (gapa ze mnie)
Stary 2012-02-02, 21:52   #3071
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Dla mnie również ta sprawa z Madzią jest wielką zagadką i wątpię, że kiedyś prawda ujrzy światło dzienne:/ (tak się mówi/pisze?? łapie się na tym, że nie wiem czy dobrze dobieram słownictwo, powiedzonka itp. )

I Super, że trafiliście na taką nianię!! Taka osoba to skarb, żeby wszystkie opiekunki takie dobre duszyczki były i miały takie podejście do dzieci!!

Witaj

Byłam dzisiaj w dzieciowym sklepie i faktycznie były mleka hipp w kartonikach 350g za 19,90. To bardziej opłaca sie kupić tą puszkę 800g, tymbardziej, że w Polo kupuję ją za 36,90, bo wszędzie widzę po 39.90. A jak zdarzają sie promocje, to w jakiej cenie są te mleczka??Kiedyś w rossie były kojarzę, ale wtedy ejszcze mnie ceny nie interesowały

I znalazłam mnóstwo zastosowań tych puszek oprócz kuchni, najwięcej znajdzie się w garażu u męża będzie miał miejscówki na swoje śrubki, gwoździe itp
Hi hi mój już ma mnóstwo puszek, kilka wydałam mojej mamie

Natalenka witaj

no jeszcze kawusia nam się tu ujawni tylko

Scio z tymi kupami to ja mam schiza, chociaż po nutramigenie innych jak zielonych nie miały z wyjątkiem tych po marchewce

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Natalenka to Twój tatuaż w avatarze?
Stary 2012-02-02, 21:53   #3072
Zmalowana
Zakorzenienie

Hej Laski
W końcu chwila wolnego pisze z wyrka

Filip śpi. Wczorajsza noc super, wstał pierwszy raz o 7 na flachę i poszedł do mnie do łózka spać i spaliśmy do 9:30 W sumie mogę powiedzieć, że już przesypia noce bo budzi się na jedzenie koło 6-7. Ulga.

Sporo nowych mam widzę.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 21:55   #3073
brunetka2000
Zakorzenienie

mamuski zapraszam do K. na ulubiony wątek
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 21:55   #3074
ellika
Rozeznanie

Uwaga uwaga Karolinka właśnie zasnęła w swoim pokoju
I ja teraz dzikus nie wiem jak ja mam zasnąć bez niej koło mnie...

Witam nowe mamusie
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 21:56   #3075
Natalenka
Raczkowanie

you you U mnie odwrotnie, Dawid był grzeczny i oczekiwałam, że Leoś też będzie, Już przestałam ich porównywac ze sobą, każde dzicko jest wielką indywidualnością, nie ma co się przejmować, że jeden już coś robił, czy jakoś się zachowywał, a ten nie. Wyluzowana też jestem już się nie przejmuje każdą drobnostką, dziwnym zachowaniem, wysypką itd.

Bella - jeszcze nie mój, ale to moje marznie mieć taki, mam nadzieję, że niedługo się spełni

Edytowane przez Natalenka
Czas edycji: 2012-02-02 o 22:04
Stary 2012-02-02, 21:57   #3076
rysiki
Raczkowanie

Cytat:
Z tym ukrywaniem to chyba jest tak, że miałam obawy, że już jesteście zgrane i nie będę pasoawać. Głupie...wiem A poza tym jestem w domu teraz prawie od roku najpierw z dwójką teraz z jednym (starszy w złobku) popołudniami też sama z nimi bo tż do 19 pracuje, potem trenuje i go nir\e ma. Już ma deficyt kontaktów towarzyskich. I może jestem wyrodną mama, ale już się nie mogę doczekać aż wrócę do pracy, tym bardziej, że moja mama przyjedzie do leonka i będę spokojna dopóki nie pojdzie do żłobka czyli do września.
Miałam identycznie.
Ja też postanowiłam najszybciej jak się da (czyt.jak tylko ktoś zechcę zatrudnić młodą mamę) idę do pracy. Jakiejkolwiek. Względy finansowe to jedno. Ale też bardziej mi zależało na tym, żebyśmy mieli z tż równy podział obowiązków. On dzięki Bogu pracuje do 14 (dlatego mam tak dużo czasu na wizaz ), więc ja od dwóch miesięcy szukam pracy od 15. Bo wydaje mi się, że gdyby tylko on chodził do pracy a na mnie spoczywałby obowiązek zajmowania się Asią, to nigdy się tak do końca nie zrozumiemy. Bo on ciągle by myślał jakie to wyczerpujące ma życie zawodowe a moje codzienne obowiązki to istna sielanka. A chyba wszystkie wiemy, że to nie prawda. A tak każdy daję z siebie "po połowie" .
Stary 2012-02-02, 21:58   #3077
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Oj, chciałoby się
A mężowi mleka poleję, ok? Bo on wieczorem zawsze kubek mleka wypija. Jaki ojciec taki syn
w sensie ze już nie iskrzy

Mleczko może być tez ubóstwiam

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
mam tak samo, odkąd karmię piersią piersi są dla mnie aseksualne i nie potrafię przeskoczyć z nimi na inną funkcję
nawet w czasie baraszkowania nie daję ich dotykać szczególnie że parę razy leciało mi z nich mleko w trakcie
No tak, niestety tez było mi/ nam dane doświadczyć mlecznej bryzy
Cytat:
Na szczescie jutro piatek

Teliku czytasz mi w myslach, w momencie przeczytania pomyslu brumkowego meza, dokladnie to samo pomyslalam.

JUTRO PIATEK HURRAAAAA:jup i:

NAjlepszego dla Agu!!!!

mam prosbe do was w K.
widzisz kajoolku w końcu niedaleko mieszkamy więc myśli nam się zteleportowaly

Widać ze masz lepszy humor

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość

Brumek Majorka - mój mąż wtedy jeszcze chłopak pracował tam,
ja po skonczeniu studiów rzuciłam wszystko i pojechałam
On pracował a ja cóż wstyd się przyznać miałam najsłodsze wakacje
eh i byliśmy piękni i młodzi
Ale zazdroszczę. Mam nadzieje ze tez nam się uda w tym roku na Majorke wakacyjne wyjechać
Stary 2012-02-02, 22:00   #3078
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Hej Laski
W końcu chwila wolnego pisze z wyrka

Filip śpi. Wczorajsza noc super, wstał pierwszy raz o 7 na flachę i poszedł do mnie do łózka spać i spaliśmy do 9:30 W sumie mogę powiedzieć, że już przesypia noce bo budzi się na jedzenie koło 6-7. Ulga.

Sporo nowych mam widzę.
Ty się kobieto teraz wyśpisz ale jak Ci bardzo tęskno to Ci podrzucę moje obie

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość

Witam nowe mamusie
To juz duza dziewczynka i da sobie radę,
Zaśniesz ale kilka pierwszych nocy na pewno będzie ciężka.
Stary 2012-02-02, 22:01   #3079
Lili 83
Zakorzenienie

Kajool jutro się za Ciebie biorę Tzn za Twojego bloga

Ide spać, ledwo na oczy patrzę. Dobranoc.
Tż jutro wolne ma. Będzie ciężko z wizażem coś czuje po kościach.

Dobranoc
Stary 2012-02-02, 22:06   #3080
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Dobranoc miłych snów
Stary 2012-02-02, 22:07   #3081
83monia
Zakorzenienie

zanetka - jeszcze chyba nikt t aaaaaaaaaaaak cz a mna nie tesknil jak ty!dzieki. Jeszcze kilka dni i wizaz bedzie moj!!!

Natalenka-moj starszy by l i jest poldiableciem. Np dzis chcial waz od wody do zabawy i pol zlewu urwal lazienk w wodzie.a szedl tylko kupe robic...ma prawie 4lata.zato kinga spokojna ale i ja bardziej wyloozowana

moje - dzieci Od kilku dni tszem zasypiaja. I. O tej ssmej porze i w jednym pokoju... Moze czas przeniesc mala do artura...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 22:13   #3082
adrji
Raczkowanie

i musze wam opisać Jaś robi fajową rzecz- to chyba najfajniejsza z dotychczasowych,
że jest miniarz niesamowity, mówi się mu jak marszczysz nosek
no i powtarza tą swoją mine wkółko,
to dla mnie jako dla mamy cudowna sprawa taka świadomość kontaktu z własnym dzieckiem
czyli że w tych swoich malutkich główkach te malutkie dzieciaczki juz coś rozkminiają
i jest sprytny tym ktorych zna w domu dobrze robi wkółko, ale innym co mniej widuje za nic nie zrobi
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 22:14   #3083
piwnooka77
Raczkowanie

Dobry wieczorek

Co się dzisiaj zabierałam do napisania posta to mnie ktoś/coś odrywało od kompa. Ale teraz się nie dam. Nie odejdę póki nie napiszę

Sto lat dla AgaGuernsey
wszystkiego najlepszego dla Denisa Rozrabiaki

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Idę!!

A w którym szpitalu rodziłaś? Bo ja miałam podobną sytuację odnośnie karmienia, a rodziłam w świętej rodzinie..
Ja też się wybieram, tylko się zastanawiam czy do Browaru (niestety parking płatny ale bliżej, i już byłam) czy Malta (parking bezpłatny tylko, że dalej)
A rodziłam na Polnej (najbliżej tam miałam )

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
A u nas na obiad spaghetti... Z braku laku... Tak na szybko...
Zainspirowałaś mnie i u mnie też dzisiaj spaghetti było z pieczarkami, ze szpinakiem i żółtym serem. A na deser ciasteczka z ciasta francuskiego z jabłkami (pieczarki, ser i ciasto francuskie zostało mi po piersiach brumowych)

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Nocka u nas przespana może w sumie z godzinkę. Domka strasznie swędziało, marudził, płakał i do tego dostał gorączki Całą noc nosiłam go na rękach i tak też zasnęłam na fotelu z nim... Podalam paracetamol w czopku i gorączka minęła. Niestety dalej bidulek cierpi, marudzi strasznie, nic go nie cieszy, ma takie smutne oczka, widać, że jest zmęczony, nie ma apetytu Wysypało go jeszcze bardziej, próbuje się drapać po twarzy, musiałam założyć mu niedrapaki,żeby nie było blizn.
Biedaczystko

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
dziubek jak do zagnanska to do mnie masz bliskoJa mieszkam przy Witosa - odnoga ulicy Zagnanskiej
A moja mama pochodzi z Kielc i mam tam ciocię u której czasami bywamy, a mieszka ona na ulicy, która jest odnogą odnogi ul. Witosa I też lubię Kielce, jak jeszcze żyła moja babcia to często tam bywałam, a babcia w samym centrum mieszkała.

Cytat:
Napisane przez rysiki Pokaż wiadomość
Nie, nie spotkałam nikogo takiego. Wogóle wyszłam ze szpitala na własną prośbę w drugiej dobie po cc. Jak tylko się dowiedziałam, że mała ma przeprowadzone już wszystkie badania i nic przez ten jeszcze jeden dzień nie będą jej robic- wypisałam się. Czym wprawiłam w osłupienie wszystkie położne
A ja tydzień w szpitalu siedziałam po cc i tylko mega doła złapałam. Normalnie to wypuszczają po cc po 5 dobach.
a Asia - cudna

Witaj Natalenka
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 22:15   #3084
Natalenka
Raczkowanie

Właśnie byłam u małego bo już wył, na brzuchu nie na plecach już w ogóle nie, na boku na razie śpi, nie dałam mu na noc Vibrucolu i się już rzuca. Dawid śpi jak kamień. A ja czekam na tż, pojechał do sklepu i kolegi niby na chwilę, ale już go 1.5h nie ma A był w domu całą godzinę dziś. I tak zawsze..
Stary 2012-02-02, 22:18   #3085
rysiki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość

1.A ja tydzień w szpitalu siedziałam po cc i tylko mega doła złapałam. Normalnie to wypuszczają po cc po 5 dobach.
2.a Asia - cudna
1. U nas było tak, że cc miałam w piątek o 17, mieli mnie wypisac w poniedziałek, ale ja w niedziele sie sama wypisałam.
2. dziękujemy
Stary 2012-02-02, 22:19   #3086
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Jeszcze kawusia_
i Isiaok
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-02, 22:30   #3087
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Ja tez nie lubie sie klocic - ale czasem nie ma rady, docieralismy sie 2 lata mieszkajac wspolnie przed slubem, byly dwie moje wyprowadzki i dwa powroty i juz jest OK. Ale czasem mam go serdecznie dosc. Poki co OK. Marysia poki co naprawde grzeczna jest (mam wiecej szczescia jak rozumu). Od pocztaku nawet w szpitalu spala, moglam swobodnie chodzic na ploty po korytarzu, a ona spala. W domu to samo, nie marudzila jak nie bylo wyraznego powodu. Nie usypiam jej jakos szczegolnie. Jak ma spac sama usnie - nic na sile. Teraz w nocy budzila sie 2 razy, a teraz raz - ale przy drugim nei licze na tyle szczescia

Sporo czasu sie docieraliscie....I dobrze ze jest ok miedzy Wami....Jak to mawial moj sp dziadek nawjazniejsza w rodzinie powinna byc zgoda. Ja baba po przejsciach.... ale teraz moj zwiazek jest idealny.I wiem co sobie pomyslicie ..... ze nie ma takich zwiazkow.... Nie kloce sie z tz-em...serio.... Teraz jest mi cudownie...
Fajnie ze mala Ci nie marudzi.... moja jest podobna do Twojej....

Cytat:
siemanko

buziale dla 7-miesięcznego Denisa Rozrabiaki

mam tak samo, odkąd karmię piersią piersi są dla mnie aseksualne i nie potrafię przeskoczyć z nimi na inną funkcję
nawet w czasie baraszkowania nie daję ich dotykać szczególnie że parę razy leciało mi z nich mleko w trakcie

a jednak..... kurcze szkoda Zuziaka, mam nadzieję że okaże się to tylko kosmetycznym zabiegiem..

brzmi smakowicie
to jak już się pochwaliłaś to przepis dawaj

brunetka to ten Nuvaring trzeba wkładac i wyjmować ja myślałam że on jest na stałe?

1. jak zwykle Lila ewidentnie gardzi moimi obiadkami, coś tam jej wcisnęłam ale to nie to samo co słoiczki.
Kupiłam dziś słoiczek i pojutrze jej dam i zobaczymy czy jej niechęć do obiadków wynika z tego że mamine jedzenie jest fuj, czy po prostu ma teraz gorszy apetyt..

2. strasznie dużo macie tych kontroli, to z czegoś wynika?
My byliśmy raz, wszystko było ok, mieliśmy przyjśc potem za 3 miesiące, ale do tej pory jakoś nie było po drodze

taka podwyższona temp jak najbardziej może być na ząbki i wodniste kupki też
Ja jak zrobilam swoja marchewke to Olivka tez jej nie zjadla a ze sloiczka tak.... wiec nie jestes sama
A najgorsze ze to co zjadla znalazlo sie w pampku... niestrawione...
Takze ja sie nie wysilam i kupuje sloiczki.....

Cytat:
Cytat:
Właśnie byłam u małego bo już wył, na brzuchu nie na plecach już w ogóle nie, na boku na razie śpi, nie dałam mu na noc Vibrucolu i się już rzuca. Dawid śpi jak kamień. A ja czekam na tż, pojechał do sklepu i kolegi niby na chwilę, ale już go 1.5h nie ma A był w domu całą godzinę dziś. I tak zawsze..

Witaj mamusiu.....

Masz przeurocze szkraby....
Dajesz malemu Viburcol?? Jak dziala na niego...?? I jak czesto dajesz???I dlaczego dajesz...??

Kajool zazdroszcze niani.....
Stary 2012-02-02, 22:33   #3088
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Bella u nas ostatnio to są czarne kupki a odkąd jest na Nutrze to zielone

Agatka jest już z nami
Stary 2012-02-02, 22:35   #3089
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumek Majorka - mój mąż wtedy jeszcze chłopak pracował tam,
ja po skonczeniu studiów rzuciłam wszystko i pojechałam
On pracował a ja cóż wstyd się przyznać miałam najsłodsze wakacje
eh i byliśmy piękni i młodzi
I to jest życie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
U nas mija pierwszy dzień przechodzenia na Hipp na razie spokojnie
Oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Jeszcze kawusia_
Lili, postanowiłaś wszystkich z krzaków wykurzyć?

Cytat:
zanetkomoja Lila to deserki ze słoiczków zjada w mgnieniu oka, nie nadążam dawać tylko moje obiady takie niejadalne dla niej.
Dziś za karę nie dostała deserku jak mnie wkurzy to kaszkę poranną tez jej zlikwiduję, a co
!
Kobieto bez serca!

Cytat:
Brumek jak te pierwsze jedynki wyszły na pięciomiesiecznice
to te drugie teraz czyli po kilku tygodniach, to tak chyba jest mniej więcej że po dolnych jedynakach następne górne idą tak po ok 2 miesiącach
Aha, dzięki. No, ciekawa jestem kiedy u nas się pokażą.

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość

No to teraz mamusia musi sie nauczyć samodzielnego zasypiania

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
w sensie ze już nie iskrzy
Co nie iskrzy, jak nie iskrzy?!?!?! W sensie, że ja bym chciała! Iskrzy tak że całe to bezprądowe Telikowo dałoby się oświetlić

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Ale zazdroszczę. Mam nadzieje ze tez nam się uda w tym roku na Majorke wakacyjne wyjechać
Mi się marzył Cypr północny na te wakacje, ale może jednak Majorka...

Cytat:
i musze wam opisać Jaś robi fajową rzecz- to chyba najfajniejsza z dotychczasowych,
że jest miniarz niesamowity, mówi się mu jak marszczysz nosek
no i powtarza tą swoją mine wkółko,
to dla mnie jako dla mamy cudowna sprawa taka świadomość kontaktu z własnym dzieckiem
czyli że w tych swoich malutkich główkach te malutkie dzieciaczki juz coś rozkminiają

Tak mnie to urzekło, że chyba od jutra zacznę Tymka uczyć
Stary 2012-02-02, 22:38   #3090
Natalenka
Raczkowanie

Monia Dałam mu na razie 2 razy na noc. Nie był w stanie zasnąć spokojnie, jak już się uddało to budził się co chwilę z płaczem. Ale nie tak, że był obudzony i płakał, tylko przez sen, ewidentnie coś mu nie pasowało. Zęby włąśnie wyszły, więc to nie to. Teraz już ładnie śpi póki co. Ja się nie boję tych czopków, to chomeopatia, na dobrą sprawę nie wiem cxy to one pomogły, czy on się uspokoił. Może to takie placebo działające na matki. Ale staram się mu jakoś ulżyć w tym spaniu i próbuję różnych rzeczy.
A masz jakieś doświadczenie z tym lekiem, czemu pytasz?

TŻ wrócił to i ja idę do niego. Dobranoc

Edytowane przez Natalenka
Czas edycji: 2012-02-02 o 22:45
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości