|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Iustyna
![]() ![]() ![]() Ide spać, zmęczona jestem. Nie wiem co jutro na obiad, nic nie wymyśliłam... Dobranoc
|
|
|
|
#4052 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
będę robic w sobotę
|
|
|
|
|
#4053 |
|
Rozeznanie
|
Zaneta hmmm z galaretką?? jaki to przepis?
|
|
|
|
#4054 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam,
Dziękujemy wszystkim za gratulacje ząbka Dla Lenki, Patryka i Nikosia ![]() ![]() Dla Wiktorii wszystkiego najlepszego jaki fajny, a dzisiaj moja Helenka zaczęła robić podobną minkę. (marszczy nosek, mruży oczy ![]() jaka ona cudna, i taka słodka minka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ale dzisiaj wysyp ząbków ![]() a wiecie, Helence wczoraj się pojawił pierwszy i cieszę się ale z drugiej strony to tak trochę mi smutno bo to kolejna oznaka, że to moje dziecię tak szybko rośnie, tak za szybko... taka dorosła się robi... wcześnie zaczyna ![]() A moja Helena jeszcze nie śpi i jakoś nie widzę, żeby była senna... łobuzuje. |
||
|
|
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4056 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Eee, to Ty miękka jesteś
Cytat:
![]() Jak wygra, to sie Tymcio w bogatą pannę wżeni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przez ten ostatni tydzień było 19-19,5, dziś podskoczyło do 20. A w pokoju Tymcia 18 stopni. Ale tam to specjalnie chłodzę i w zasadzie cały dzień okno jest otwarte, żeby na noc było chłodniej i rześko ![]() Cytat:
Cytat:
Najważniejsze że wszystko jest ok Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, a ja tak dociekliwie o to wypytuję, bo się trochę zaczynam niepokoić o skórę Tymka. Nie zakładam AZS ani skazy, bo ja z tych, co wolą optymistycznie patrzeć na świat, ale coś nieładnego się zadziało. Od 2-3 tygodni ma suche policzki. Nic strasznego, tylko trochę. Ale 4 dni temu bardzo sie to pogorszyło: policzki są niezdrowo rumiane, a skóra z każdym dniem coraz bardziej sucha. Taka tarka się zrobiła Smaruję Cutibaa, którą poleciła Beatka, ale dopiero od wczoraj. Póki co coraz gorzej. Do tej pory Tymek nigdy na nic nie był uczulony, a ja jadłam i jem wszystko.Mam nadzieję że to tylko mróz, suche powietrze itp, a nie coś gorszego
|
|
#4057 |
|
Raczkowanie
|
Poznanianki wybieracie się jutro do kina?
Edytowane przez piwnooka77 Czas edycji: 2012-02-07 o 21:52 |
|
|
|
#4058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (też miałam takie refleksje, jak zęby wyszły )
|
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
Ellika i Llili jutro napiszę co i jak..bo zeszyt mam na dole a nie chce mi się iść
|
|
|
|
#4060 |
|
Zakorzenienie
|
brumek - mnie na refleksje wczoraj wzielo, ale w zwiazku ze starszym. bo poszedl sobie do wc, zapalil swiatlo, siknał, spuscil wode, zgasil swiatlo, zamknal drzwi... jak stary! kiedy mi tak urósł to nie wiem...
walcze z suwaczkami, nie wiem czy dam rade dzis wszystkie zrobic, bom glodna a wy tu o jedzeniu... |
|
|
|
#4061 | |
|
Zakorzenienie
|
:Hi:
Wszystkiego najlepszego dla Lenki, Patryka i Nikosia. Cytat:
Tylko,ze ja panikara jestem z natury i już się bałam,ze to Bóg wie co jest. Litości nie macie?
|
|
#4062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4063 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, to już prawdziwa dorosłość ![]() Cytat:
Cytat:
My idziemy w następny czwartek na szczepieni, to zapytam.
|
|
#4064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4065 |
|
Zakorzenienie
|
Natka, a w ogóle co Ty tak wpadasz i nie mówisz jak ospa Domka?
![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Telik - ja było z oczkiem? Melduj się!!!
|
#4066 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zuziak też ostatnio ma takie policzki jak opisujesz i nie wiem dlaczego : noniewiem: Cytat:
|
|
|
#4067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-02-07 o 22:38 |
|
|
|
|
#4068 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
melduje sie że żyję, przeczytałam wszystko ale znowu nie dam rady się odnieść do wszystkiego, za dużo produkujecie ![]() z tego co pamiętam to gratuluję nowych zębów (Sara ellika super się mała prezentuje z aparatami, w ogóle śliczniutka jest iustyna kciuki na jutro i pozytywne fluidy
|
#4069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale za to ja muszę przejść się do dermatologa bo mam bardzo suche policzki od sierpnia i mi skóra się łuszczy mimo nawilżania ![]() Lilianka dziś pierwszy raz zrobiła kupkę na nocniczek i jeszcze ją osiusiała Monia suwaczki są super. Ellika spisałam sobie przepis
|
|
#4071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Iustynko
|
|
#4072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-02-07 o 22:28 |
|
|
|
|
#4073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A powiedz mi ile ta Cutibaza kosztuje?
|
|
#4074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4075 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin dla Filipa (youyou), Filipa (Zaneta), Wiki(AgaG)!!!
Z okazji miesięcznic wszystkiego dobrego dla dwóch Majek. Patik, Piwnooka za ząbki dziewczynek. ![]() Madziulka, biedny Szymek, na pewno się wystraszył. Kurcze, jednak te bujaki nie są takie bezpieczne, nawet kiedy dziecko jest przypięte. Iustyna, trzymam kciuki za wizyty u lekarza. ![]() Brumek, super huśtawka- rozumiem że tż też zadowolony. ![]() U nas również zmiany na skórze i nadal nie wiem czym spowodowane , może faktycznie mrozem? Na razie widzę poprawę po bephantenie.Piwnooka, ja bym chciała do kina się wybrać, tylko że Hania mi coś kicha i pokasłuje- nie wiem czy nie przerodzi się to w przeziębienie. Na dodatek musiałabym jechać tramwajem, a do przystanku mam kawałek- normalnie nie byłoby problemu, bo pierwotnie chciałam iść na pieszo w ramach spaceru, ale przy tej temperaturze się trochę boję... A co w ogóle grają? Nataszka się wybiera?
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-02-07 o 23:00 |
|
|
|
#4076 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Najlepszego dla Patryka, Nikosia i Leny! Cytat:
za ortopede...Moja juz od dawna spi pod kolderke a to dlatego ze jak ogrzewanie nie chodzi w nocy to jest bardzo zimno.... Cytat:
Wydaje mi sie ze przejdzie Twojej Marysi.... zobaczysz ![]() Cytat:
oj bidulek.... dobrze ze nic mu sie nie stalo.... Moja mala raz nam spadla z lozka.... az wstyd pisac o tym.... a dwa razy juz wisiala nad podloga....sama w szoku bylam ze sie zrobila taka ruchliwa. Nawet nie wiem jak szybko dzieci nam sie rozwijaja.... Cytat:
u nas dawanie kaszek czy to kleikow nie dziala .... jak sie budzila tak sie budzi dalej..... ![]() ja tez Cytat:
za piekna wage....
|
|
#4077 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koleżanka mi ostatnio mówiła, że jej córka takie miała, też nic nie pomogło, kupiła Hipp na odparzenia, posmarowała i zeszło ![]() Cytat:
Próbuje się wziąść za nadrobienie Was, ale coś ciężko mi to idzie. Domek już się czuje lepiej. Zostały same strupki, które też powoli odpadają. Niestety zdrapał na twarzy parę strupków (mam nadzieję, że nie będzie jednak blizn...). Heviran już odstawiliśmy, teraz tylko smaruję go pudrem w płynie. Chciałabym już z nim wyjść na dwór, ale chyba jeszcze nie możemy, wypad w góry chyba też odpuścimy... |
||
|
|
|
#4078 |
|
Zakorzenienie
|
Sadzam bo siedzą juz stabilnie a poza tym mniej więcej wiem kiedy, a to coś złego?
|
#4079 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas tez Lilka ostatnio ma takie bardziej suche i lekko czerwone poliki... może to przez suche powietrze, brak spacerów przez parę dni? ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
tylko się zdziwiłam bo wydaje mi sie że to za wcześnie, żeby się odpieluchować, nawet na oswajanie przyjdzie jeszcze pora.dzieci zaczynają kontrolować te sprawy najwcześniej ok 18 miesiąca
|
|
#4080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny pomóżcie- jak zrzucam filmiki z komórki, albo z aparatu to mi nie odtwarza na kompie. Jaki program potrzebuję? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:20.

będę robic w sobotę

) to była reakcja?? Sorrki, jesli piszę bzdury, ale jestem ciemna w tej kwestii i teraz wszystko analizuje, przetwarzam itd
Smaruję Cutibaa, którą poleciła Beatka, ale dopiero od wczoraj. Póki co coraz gorzej. Do tej pory Tymek nigdy na nic nie był uczulony, a ja jadłam i jem wszystko.

zębole

Najlepszego dla Patryka, Nikosia i Leny!