Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 cz. IV - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku?
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. 0 0%
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. 0 0%
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. 0 0%
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. 2 3,39%
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 2 3,39%
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. 4 6,78%
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. 22 37,29%
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. 15 25,42%
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. 6 10,17%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 8 13,56%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-07, 21:15   #301
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Rety... Zawstydzasz mnie... Ja muszę się wziąć za sprzątanko...

Taaa ja dzisiaj powiedziałam mężowi, że sobie może siedzieć w pracy dłużej, bo naczynia się umyją dopiero za 1,5 godziny Bo ruszyłam się sprzed kompa o 14.30 I potem wszystko powoli porobiłam, bo nie chcę się narażać znowu na skurcze..
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 21:16   #302
loksa
Raczkowanie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
to podałyśmy sprzeczne informacje
mi sie tak wydaje jest tam Centrum dystrybucyjne i tak sobie pomyslalam ze moze ten sklep jest najwiekszy.
a w baby maxx bylyscie moze,jaki tam jest wybor i jak cenowo to wyglada?
loksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 21:21   #303
Tacca
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32144041]Taaa ja dzisiaj powiedziałam mężowi, że sobie może siedzieć w pracy dłużej, bo naczynia się umyją dopiero za 1,5 godziny Bo ruszyłam się sprzed kompa o 14.30 I potem wszystko powoli porobiłam, bo nie chcę się narażać znowu na skurcze..[/QUOTE]
Hm... Ja też ze strachu sobie dziś poleżałam... Naczynia nie umyte. Nic nie zrobione, trudno, nie uciekną...
Stary 2012-02-07, 21:22   #304
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Miałam opisać wczorajsze zajęcia sr, ale padam na twarz. Może jutro mi się uda, chociaż też będę poza domem przez większość dnia...

Co do Oilatum, to jak najbardziej nadaje się do codziennej pielęnacji podczas mycia dziecka. Bo nie dość, że myje, to natłuszcza.
Oliatum jest emolientem (wczoraj się dowiedziałam ), czyli preparatem pielęgnacyjnym przeznaczonym do pielęgnacji delikatnej skóry, nie tylko dzieci, ale i dorosłych. Uzupełnia lipidy i substancje wiążące wodę w skórze. Nawilża i natłuszcza, dzięki czemu nie ma potrzeby stosowania po kąpieli żadnych dodatkowych środków nawilżających

A co do sudocremu, to jest preparat, który jak najbardziej jest wskazany do stosowania profilaktycznego. Nałożony cienką warstwą izoluje skórę od pieluchy, co zapobiega odparzeniom i podrażnieniom delikatnej skóry dziecka.
jeśli chodzi o kosmetyki to zaczynam głupieć - stoje przed pułką i nie wiem co wybrać! chyba będę wreszcie myła w szarym mydle
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 21:23   #305
libretka
Raczkowanie

jutro o 15-tej mam wizytę u gina, trzymajcie kciuki.
Od kilku dni w nocy budzi mnie okropny ból ud, jest to rwący ból, trwa kilka minut i jest tak silny że o leżeniu nie ma mowy, czasami mam wrażenie że ten ból promieniuje od bioder. Czy też macie takie dolegliwości???

a tak w ogóle to boli mnie wszystko, i wszędzie mam ucisk, dzisiaj też zaczęły dokuczać hemoroidy i przy wypróżnieniu pojawiła się krew, ja nie wiem jak dam radę jeszcze 3 miesiące?
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 21:31   #306
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:

Można wykorzystać po macierzyńskim, też mam zamiar wykorzystać jeszcze urlop i może dopiero do pracy wrócić... Choć wolałabym posiedzieć z maleństwem chociaż aż roczek skończy. Zobaczymy jak będzie. W sumie moja firma ma funkcjonować do końca 2013r., więc jakbym wróciła w czerwcu 2013 to byłabym ze wszystkim na bieżąco.
A i oczywiście urlop będzie płatny, pracodawca musi zapłacić.
Tez chciałabym do roku posiedziec z dzieckiem, tym bardziej, ze w razie powrotu do pracy(choc to mało realne) nie bede miała jej z kim zostawic Ale czas pokaze co i jak.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 21:33   #307
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
W jakiej dzielnicy mieszkasz??
Gdzie będziesz rodzić??
Mieszkam w wiosce przed Kołbaskowem a rodzić zamierzam w Stargardzie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Opakowanie luteiny starczy mi na 7 dni a ona kosztuję prawie 30 zł Muszę iśc w czwartek do gina po recepte i sie zapytać czy ja mam ją brać już do końca ciązy.
A czemu płacisz 30zł za luteinę? Ja płacę 14zł bez kilku groszy.

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 21:34   #308
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Tez chciałabym do roku posiedziec z dzieckiem, tym bardziej, ze w razie powrotu do pracy(choc to mało realne) nie bede miała jej z kim zostawic Ale czas pokaze co i jak.
Właśnie, czas pokaże. Też nie wiem jak to wszystko wyjdzie, bo i ja nie mam z kim maleństwa zostawić...
Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
Od kilku dni w nocy budzi mnie okropny ból ud, jest to rwący ból, trwa kilka minut i jest tak silny że o leżeniu nie ma mowy, czasami mam wrażenie że ten ból promieniuje od bioder. Czy też macie takie dolegliwości???

a tak w ogóle to boli mnie wszystko, i wszędzie mam ucisk, dzisiaj też zaczęły dokuczać hemoroidy i przy wypróżnieniu pojawiła się krew, ja nie wiem jak dam radę jeszcze 3 miesiące?
Trzymam kciuki za wizytę!

Mnie uda nie bolą, czytałam coś o skurczach łydek kiedyś, może Ty masz podobnie z udami?

Dasz radę, to już tylko 3 miesiące!
Stary 2012-02-07, 21:36   #309
tahito
Raczkowanie

GG do tahito

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Co do sudocremu, to ja każdego dnia na pewno nie będę używała. Słyszałam od kilku mam, że wręcz jest to niewskazane. Zresztą wystarczy zobaczyć na skład tego kosmetyku. Ja wiem, że jest to kosmetyk ze wskazaniem dla dzieci i nie każdy przywiązuje wagę do składników, ale pozwolę sobie zwrócić uwagę na kilka z nich, które zawiera sudocrem.

Alkohol na drugim miejscu w składzie- wiadomo co powoduje,
Propylene Glycol (PEG)- Zatykają pory w skórze, wywołują wysięki wokół gruczołów łojowych oraz apokrynowych. Stan zapalny i wysięk uwidacznia się w pachwinach i na twarzy. Powodują pokrzywkę, świąd i pękanie głębokie naskórka. Jeśli są zanieczyszczone dioksanem (1,4-dioxane) wówczas nabierają właściwości kancerogenne (rakotwórcze). Nie stosować w czasie laktacji i ciąży,
BHA (butylated hydroxyanisole)- Przeciwutleniacz. Powoduje swędzące wysypki na skórze i rumień. Stosowany jako konserwant i przeciwutleniacz w kosmetykach od 1947 roku. U niektórych osób powoduje alergiczne kontaktowe zapalenie skóry.

Dwa ostatnie składniki są pod koniec listy, ale jednak są. Wszystko to powoduje przede wszystkim przesuszenie skóry i może powodować zmiany na skórze.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-wersja.html tu masz link co powoduje ten straszny alkohol a tu kolejny link o tych strasznych właściwościach sudocremu http://www.aptekagalen.pl/p327,sudocrem+125g:-) sory dziewczyny ale smieszy mnie demonizacja kremu ,który jest świetny, ma pozytywne opinie renomowanych instytucji i polecają go pediatrzy i neonatolodzy w całym kraju. Nikt nie każe go używać, ale jesli sie nie jest specjalistą to takie wypowiedzi ,że alkohol o którym sie nie doczytało (jaki alkohol i w jakim stężeniu ) porostu wywołują uśmiech) przepraszam,że tak ciągnę z tym kremem ,ale poczułam sie troche jak zła matka bo mojej Nikoli smarowałam tyłek przez 2 lata kremem co jej aż tak szkodził bo Propylene Glycol (PEG),BHA (butylated hydroxyanisole)-,Alkohol
a jeszcze pewnie od mam które,nie używały tylko słyszały o tym kremie dowiem się ,że sam diabeł w pudełku siedzi i naszym dzieciom dupcie smaży
tahito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 21:39   #310
Konto usunięte

Cytat:
Hm... Ja też ze strachu sobie dziś poleżałam... Naczynia nie umyte. Nic nie zrobione, trudno, nie uciekną...
Mi przez tyle dni nic nie uciekło, Tobie też nie ucieknie

Cytat:

O i to jest ta "wspaniała" dolegliwość, którą często dziedziczymy, o której kiedyś pisałam... Współczuję szczerze, bo choć nie jest to bardzo groźne, to jest stresujące jak nie wiem. No i oczywiście totalny dyskomfort.

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość

A ja mimo, że mam z kim zostawić (na razie teoretycznie, w praktyce wyjdzie co i jak) to i tak minimum rok chcę posiedzieć z dzieckiem. Szczerze to chciałabym jak najdłużej...

A mnie dzisiaj tak ciągnie brzuch, jakbym miała w nim zaszyte kamienie.....

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2012-02-07 o 21:41
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 21:41   #311
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:

Dasz radę trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Mieszkam w wiosce przed Kołbaskowem a rodzić zamierzam w Stargardzie
Ja mieszkam na Gumieńcach, a rodzić będę w Policach

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 21:44   #312
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie, czas pokaże. Też nie wiem jak to wszystko wyjdzie, bo i ja nie mam z kim maleństwa zostawić...
nie tylko Wy ja też nie mam ale na razie się nad tym nie zastanawiam bo już od wyprawki boli mnie głowa a co dopiero od tego z kim dziecko zostawie jak uda mi się znaleźć pracę
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 21:49   #313
Dasti80
Zakorzenienie

Też nie mam z kim zostawić bo rodzice i teściowie mieszkają daleko, pociesza mnie to że obok pracy mam żłobek więc będę jeżdzić do pracy z dzieckiem i w przerwie do niego zaglądać

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 22:03   #314
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Też tak słyszałam, wczoraj nawet jedna z doświadczonych mam pisała, ze sudocrem tylko wtedy jak cos się dzieje.

Tak, sudocrem zdecydowanie tylko w przypadku, jak coś się dzieje! Nie profilaktycznie. Jak zabrałam go do szpitala, to położne od razu mi kazały schować i powiedziały, ze to tylko na odparzenia i dostałam taki fajny tłusty kremik robiony w szpitalu na zamówienie w aptece właśnie do szpitala potem wzięłam skład i sama dawałam do robienia w aptece, bo mi się spodobał. Muszę gdzieś to odkopać

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Napisane przez tahito Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-wersja.html tu masz link co powoduje ten straszny alkohol a tu kolejny link o tych strasznych właściwościach sudocremu http://www.aptekagalen.pl/p327,sudocrem+125g:-) sory dziewczyny ale smieszy mnie demonizacja kremu ,który jest świetny, ma pozytywne opinie renomowanych instytucji i polecają go pediatrzy i neonatolodzy w całym kraju. Nikt nie każe go używać, ale jesli sie nie jest specjalistą to takie wypowiedzi ,że alkohol o którym sie nie doczytało (jaki alkohol i w jakim stężeniu ) porostu wywołują uśmiech) przepraszam,że tak ciągnę z tym kremem ,ale poczułam sie troche jak zła matka bo mojej Nikoli smarowałam tyłek przez 2 lata kremem co jej aż tak szkodził bo Propylene Glycol (PEG),BHA (butylated hydroxyanisole)-,Alkohol
a jeszcze pewnie od mam które,nie używały tylko słyszały o tym kremie dowiem się ,że sam diabeł w pudełku siedzi i naszym dzieciom dupcie smaży
Tak jest. Tlenek cynku tez jest obecny prawie w każdym kremie dla dzieci i filtrach fizycznych i z natury również ma działanie wysuszające. Wszystko to kwestia ilości. Zresztą sudocrem to krem leczniczy na odparzenia, a nie do codziennej pielęgnacji. Nie pamiętam teraz jaki alkohol jest w składzie, ale po pierwsze, w czymś niektóre składniki trzeba rozprowadzić, bo nie wszystko rozpuszcza się w wodzie, a po drugie nie każdy alkohol wysusza - w końcu nawilżająca glirecyna czyli glicerol to też alkohol no i tak, jak pisałam sudocrem to w sumie lekarstwo a nie krem do codziennego użycia. On ma goić. I goi, a jak dziecko ma obtartą pupę, to najważniejsze, żeby jak najszybciej przynieść ulgę.
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 22:07   #315
Timii
Rozeznanie

odnosnie skurczow w lydkach - bo ktos pisal- to mi tez sie zdarzaja. mowilam to mojej gin i kazala brac magnez 2 razy dziennie i codziennie przynajmniej 1 banana.

jak dla mnie sudocrem to tylko w razie potrzeby, nie profilaktycznie. no ale to juz kazda mama sama decyduje co i jak,
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 22:10   #316
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tahito Pokaż wiadomość
Niepotrzebnie się unosisz. Wszystkie "szkodliwe składniki kosmetyków" są zawarte w produktach w niezagrażających życiu i zdrowiu dawkach i stężeniach, ale ich nadmiar zdecydowanie szkodzi. Benzyl Alkohol wysusza skórę, obojętne w jakich dawkach go stosujesz. Pozostałe składniki opisane przeze mnie mają dokładnie takie "właściwości" jak napisałam, a oto dowód na to http://luskiewnik.strefa.pl/acne/toksyny.htm Twoje linki nic nie wnoszą, oprócz opinii subiektywnych konsumentów takich jak ja, czy Ty.

Ja mam poczucie, że składniki kosmetyków mają duże znaczenie. Wg mojej wiedzy wnikają do krwiobiegu, układu nerwowego. Jeśli mam taką możliwość, to po prostu unikam kosmetyków z tymi szkodliwymi składnikami i jest mi z tym dobrze .

Nie chcę tym samym kogoś potępiać, że robi coś dokładnie odwrotnego tzn. nie przywiązuje wagi do tego tematu. Każdy ma wolny wybór i postępuje jak chce.

Ja również posiadam sudocrem i używałam go nawet doraźnie (średnio raz na kilka miesięcy) podczas problemów skórnych. Mnie on w żaden sposób nie pomagał

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-02-07 o 22:14
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 22:15   #317
Tacca
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32144885]Mi przez tyle dni nic nie uciekło, Tobie też nie ucieknie

A ja mimo, że mam z kim zostawić (na razie teoretycznie, w praktyce wyjdzie co i jak) to i tak minimum rok chcę posiedzieć z dzieckiem. Szczerze to chciałabym jak najdłużej...

A mnie dzisiaj tak ciągnie brzuch, jakbym miała w nim zaszyte kamienie.....[/QUOTE]
Noo. czasem to aż szkoda, że nie ucieknie albo, że krasnale nie wyręczą w obowiązkach...

Współczuję ciągnięcia... Ciekawe z czego to?
Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
nie tylko Wy ja też nie mam ale na razie się nad tym nie zastanawiam bo już od wyprawki boli mnie głowa a co dopiero od tego z kim dziecko zostawie jak uda mi się znaleźć pracę
Racja, tyle teraz na głowie, że o powrót do pracy najlepiej zacząć martwić się dopiero jak przyjdzie na to pora.
Cytat:
Też nie mam z kim zostawić bo rodzice i teściowie mieszkają daleko, pociesza mnie to że obok pracy mam żłobek więc będę jeżdzić do pracy z dzieckiem i w przerwie do niego zaglądać
Taki żłobek to jest rozwiązanie. Ja niestety blisko pracy żłobka nie mam...
Stary 2012-02-07, 22:19   #318
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Tak, sudocrem zdecydowanie tylko w przypadku, jak coś się dzieje! Nie profilaktycznie. Jak zabrałam go do szpitala, to położne od razu mi kazały schować i powiedziały, ze to tylko na odparzenia i dostałam taki fajny tłusty kremik robiony w szpitalu na zamówienie w aptece właśnie do szpitala potem wzięłam skład i sama dawałam do robienia w aptece, bo mi się spodobał. Muszę gdzieś to odkopać

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Tak jest. Tlenek cynku tez jest obecny prawie w każdym kremie dla dzieci i filtrach fizycznych i z natury również ma działanie wysuszające. Wszystko to kwestia ilości. Zresztą sudocrem to krem leczniczy na odparzenia, a nie do codziennej pielęgnacji. Nie pamiętam teraz jaki alkohol jest w składzie, ale po pierwsze, w czymś niektóre składniki trzeba rozprowadzić, bo nie wszystko rozpuszcza się w wodzie, a po drugie nie każdy alkohol wysusza - w końcu nawilżająca glirecyna czyli glicerol to też alkohol no i tak, jak pisałam sudocrem to w sumie lekarstwo a nie krem do codziennego użycia. On ma goić. I goi, a jak dziecko ma obtartą pupę, to najważniejsze, żeby jak najszybciej przynieść ulgę.
właśnie
Stary 2012-02-07, 22:20   #319
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

żłobki strasznie w górę poszły

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

co do sudocremu ja tak jak pisałam używałam go cały czas i wiem, ze dzięki temu pupa była nieodparzona ale każdy robi jak uważa

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 22:24   #320
Gaabbi
Wtajemniczenie

Każdy robi i będzie robił jak uważa, ale podyskutować zawsze można
Stary 2012-02-07, 22:24   #321
Tacca
Zakorzenienie

Ja zmykam spać... Jutro muszę wcześnie wstać i nie będę miała kiedy odespać....

Pa!
Stary 2012-02-07, 22:26   #322
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

a co się dzieje z Martitą ??

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 22:27   #323
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

ja w sumie po 6 mcach najchetniej popracowalabym na pol etatu zeby sie zajac dzieckiem no i zeby troche byc z ludzmi ;]
dobranoc ;]
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 22:28   #324
kism
Wtajemniczenie

Hej!
Ja też jak niektóre z Was miałam dziś dość aktywny dzień, no może popołudnie i wieczór Łaziłam trochę po mieście, różne rzeczy załatwiałam i po sklepach i teraz trochę jestem padnięta, ale nie odmówiłam sobie jeszcze zaglądnięcia do Was, choć łóżko też już kusi

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
sudrokrem stosuje sie profilaktycznie po kazdej kapieli czy tylko, kiedy dziecko bedzie mialo odparzony tylek ??
Ja z tych nie stosusujących Sudokremu profilaktycznie Jeszcze w szpitalu Maksiu miał jakieś delikatne zaczerwienienie, kazali nam na wyjście kupić Linomag (pierwszy raz o tym usłyszałam), a potem stwierdziliśmy, że to super działa i kupowaliśmy tubeczkę za 7 zł przez 2 lata. Sudokremu dostałam skądś małą próbeczkę, przy kolejnym jakimś zaczerwienieniu w domu spróbowaliśmy i była masakra z pupą... Zamiast poprawy straszne pogorszenie Mój niealergiczny i "niewymagający skórnie" syn nie polubił się z Sudokremem, więc jedynie co to mogę sugerować, żebyście na początek kupiły małe opakowanie na próbę, bo drogie to cholerstwo strasznie... Wyleczyliśmy go wtedy pociętą pieluszką i przemywaniem pupy rumiankiem lub przegotowaną wodą, wietrzeniem i dalej jednak Linomagiem i więcej już odparzeń nie mieliśmy.

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
właśnie byłam z Filipem u dentysty i o dziwo mój synus był taki dzielny że szokAni razu nie zajęczał a miał bardzo dużą dziure.Ale uważam że to podejście tego pana(dętysty) bardzo fajny,mówił wszystko co robił Filipowi,że wiertła chodzą jak formuły,że wywierci robaki i zakleji plastelinką.
Bo kiedys jak byłam z nim robic zęba to darł się w niebo głosy
Pobijam pytanie łożysko 2 stopnia w 26 tyg to chyba zle,prawda?
anulka, a Ty możesz tak łazić? Nie miałaś się oszczędzać?
Taki dentysta dla dziecka to skarb My na szczęście nie mieliśmy jeszcze nigdy leczenia, mam bzika na punkcie zębów, bo sama mam bardzo słabe i Maksa bardzo pilnuję... Przez pierwsze 2 lata życia nie miał w ustach słodyczy i nie wiedział jak smakują... Więc póki co chodzimy tylko na kontrole i też mamy taką fajną dentystkę, co opowiada o samolotach, ma zabawki w gabinecie, itp.
Co do łożyska to nic nie wiem...

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32132881]Ale mam bajzel w mieszkaniu... Od czwartku nie sprzątałam, a tu wygląda jak po Armageddonie i jak w mieszkaniu studentów :/[/QUOTE]

Przpominasz sobie stare czasy?

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
a macierzynki tera znie ejst 24 tygodnie czyli niecale 6 mcy ??
Jest 20 tyg i 4 dodatkowe, czyli 5,5 mies, jak dla mnie Wolę sobie nie zaokrąglać, bo potem każdy tydzień mniej z dzieckiem boli... Ja bym bardzo chciała zostać rok z Kajem w domu, ale nie wiem, czy będzie nas na to stać. Z Maksiem byłam rok, a potem zajęła się nim moja mama aż do pójścia do przedszkola Teraz mówi, że już nie czuje się na siłach... Możliwe, że Kaj będzie musiał iść wcześniej do żłobka ...jeśli ja dostanę w ogóle jakąś pracę (obecna umowa do dnia porodu i brak miejsca dla mnie potem). Pocieszam się jedynie, że wiele osób mówi, że taki półroczny maluch często znacznie lepiej adaptuje się w żłobku niż roczny, bo mniej jest świadomy rozstania z mamą...

Cytat:
Mówiła, żeby tych flanelowych nie kupować dużo. Co mama to inna opinia.
Moja siostra huggiesy chwaliła, używała na początku. Masz rację zresztą, wszystko wyjdzie w praktyce.
Ja w ogóle nie kupuję flanelowych... Nie wiem do czego by ich używać
Z pieluszkami to naprawdę trzeba sprawdzić, co nam i dziecku będzie pasować. Gdyby wszystkim jedne pasowały, to nie byłoby takiego wyboru na rynku Nam akurat Huggiesy strasznie nie leżały

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
Czy byłoby to dla Ciebie straszne gdybyś wkleiła swoją dopracowaną listę? jestem bardzo ciekawa co jest zbędne - chętnie bym rzuciła okiem, bo Ty niedość że już doświadczona mama to w bojach obeznana

a co do obowiązków - ponieważ jak wiadomo jestem kobietą w ciąży na bezrobociu to każą mi się doszkalać nie mają litości, zatem rano musiałam się dostać autobusem na drugi koniec miasta, żeby posiedzieć 1.5h i posłuchać jakie są możliwości kariery przyszłej, a potem do szpitala na rehabilitację.... padam

jeśli się nie mylę to oilatum jest do skóry wrażliwej i z egzemą - ostanio słyszałam od Mamuś - żeby nie stosować takich płynów jeśli dziecko rodzi się zdrowe i nie ma problemów skórnych, tylko najzwyklejszy płyn od 1 dnia....ale ja się nie zam

czytałam, słyszałam z różnych źródeł - że maście z cynkiem - nie tylko sudocrem powinno się stosować w wypadku problemów z odparzeniami lubi wysypką pieluszkową ale nie stosować ich "na wszelki wypadek" bo skóra się przyzwyczaja i potem przestają działać...
ooo to z seriami to ciekawy pomysł
Ech, to do porodu zrobią z Ciebie super wykształconą kandydatkę do pracy Hmm, trochę to dziwne, że tak Cię w ciąży gonią... Musisz na to chodzić, masz dzięki temu jakiś zasiłek czy coś?
Ja z przyjemnością podzielę się z Wami moją listą, tylko muszę ją dla Was nieco uzupełnić, bo moja jest dość okrojona o to co mam po Maksie (np. pościel, wanienkę). Jak spiszę taką, to Wam wrzucę
I mnie w szkole rodzenia uczono, żeby np. Oilatum lub Balneum stosować, jeśli pojawią się jakieś problemy i podobnie kremy z tlenkiem cynku (białe, nie dają się wsmarować). A tak to myliśmy Maksa w zwykłej czystej wodzie Wanienka była myta płynen do naczyń, Maks mydłem i po kąpieli balsam. U nas w rodzinach nie ma alergii ani jakiejś wrażliwej skóry, więc zwykłe kosmetyki były zupełnie wystarczające

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32143020]A ja się zdecydowałam na tę darmową szkołę rodzenia, mam bliziutko i bez faceta i za darmo - same plusy, a jak jeszcze wybór położnej nie ma znaczenia dla przyszłego pediatry dla dziecka, to tym lepiej. Oby tylko do tego czasu nie było przeciwwskazań do SR.
Dzisiaj wszystko posprzątałam, jutro przyjeżdża mama, pokażę jej dziecko i ubranka, które kupiłam Mama mi każe przestać kupować body i mam kupować ubranka z nogami :P I w sumie ma rację...[/QUOTE]

Fajnie, że już nie będziesz się przynajmniej o tą sr martwić Na razie myśl pozytywnie, a nie o przeciwskazaniach
I body, i pajace są przydatne ale jak już masz jednych pod dostatkiem, to chyba rzeczywiście trzeba pomyśleć o drugich...

Cytat:
Od kilku dni w nocy budzi mnie okropny ból ud, jest to rwący ból, trwa kilka minut i jest tak silny że o leżeniu nie ma mowy, czasami mam wrażenie że ten ból promieniuje od bioder. Czy też macie takie dolegliwości???a tak w ogóle to boli mnie wszystko, i wszędzie mam ucisk, dzisiaj też zaczęły dokuczać hemoroidy i przy wypróżnieniu pojawiła się krew, ja nie wiem jak dam radę jeszcze 3 miesiące?

O bólu ud pierwszy raz słyszę
Hemoroidy... cóż, zdarza się... Trzeba trochę więcej rozluźniających rzeczy jeść.
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 22:30   #325
śliweńka
Zakorzenienie

już nowy watek a tylko mnie nie było kilka dni z powodu remontu

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 22:33   #326
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Dasz radę trzymam kciuki

Ja mieszkam na Gumieńcach, a rodzić będę w Policach
To blisko Ja na Mierzynie mam teściów i siostrę A na Gumieńcach babcie

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 22:39   #327
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Przpominasz sobie stare czasy?

Fajnie, że już nie będziesz się przynajmniej o tą sr martwić Na razie myśl pozytywnie, a nie o przeciwskazaniach
I body, i pajace są przydatne ale jak już masz jednych pod dostatkiem, to chyba rzeczywiście trzeba pomyśleć o drugich...

Ja na studiach miałam w miarę posprzątane zawsze, a jak już była sesja, to na błysk

No właśnie czytam i zestawiam sobie listy wyprawkowe, bardzo pomocne. Czekam jeszcze na Twoją
Stary 2012-02-07, 22:39   #328
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaaggusia Pokaż wiadomość
dziewczyny z Wrocławia, orientujecie się który ASKOT jest najlepiej zaopatrzony jeżeli chodzi o łóżeczka???
Na sztabowej jest najsłabiej zaopatrzony. Moim zdaniem Na Braniborskiej i Zakrzewie są na równi. Jest wystawione dużo łóżeczek.

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Tak tylko pytała mnie te 8 spotkań to też wydaje się dużo nie wiem jeszcze jak to będzie dokładnie ale pomyślałam że jak już iść do szkoły to lepiej przy szpitalu w którym się rodzi.
Najlepiej przy szpitalu, ale ja wybrałam szpital po drugiej stronie miasta i mam za daleko.

Cytat:
Napisane przez loksa Pokaż wiadomość
a w baby maxx bylyscie moze,jaki tam jest wybor i jak cenowo to wyglada?
Też jestem ciekawa, na zdjęciach wygląda to na bardzo duże.
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-07, 23:09   #329
Konto usunięte

Dziewczyny, analizuję kolejne listy wyprawkowe i w jednej z nich pojawiło się coś takiego:
body nie zakładać aż się pępuszek nie wygoi
To co zakładać? Czy Wy też tak robiłyście??
Stary 2012-02-07, 23:25   #330
loksa
Raczkowanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32147583]Dziewczyny, analizuję kolejne listy wyprawkowe i w jednej z nich pojawiło się coś takiego:
body nie zakładać aż się pępuszek nie wygoi
To co zakładać? Czy Wy też tak robiłyście??[/QUOTE]

no wlasnie jak to jest? tez jestem ciekawa
loksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości