Walka o zdrowe i piękne włosy część IX - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-09, 19:13   #301
izus_86
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
ja ją miałam, efekty calkiem fajne wygładzała włoski, ale że już jest chyba dośc cięzka to nie dodawałam do niej nic, ale chyba dziewczyny tuningowały czymś o ile pamiętam
Dziękuję za odpowiedź

Jutro ją przetestuję, chciałam dzisiaj, ale testowałam nowe myjadło do włosów ( w sumie jest przeznaczone do innych celów), ale Czarna Orchidea pisała, że też ma zamiar to wypróbować, bo ktoś jej polecał, jakaś dziewczyna ze znanego blogu, ale nie pamiętam która
Mówię o tym https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...y-i-ciala.html
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 19:18   #302
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedź

Jutro ją przetestuję, chciałam dzisiaj, ale testowałam nowe myjadło do włosów ( w sumie jest przeznaczone do innych celów), ale Czarna Orchidea pisała, że też ma zamiar to wypróbować, bo ktoś jej polecał, jakaś dziewczyna ze znanego blogu, ale nie pamiętam która
No i jak się ta ziajka sprawdziła?

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 19:30   #303
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
No i jak się ta ziajka sprawdziła?
Dam znać jak mi wyschną włoski do końca
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-02-09, 19:31   #304
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smutna_dziewczyna Pokaż wiadomość
Dziewczynki piszę do Was z prośbą o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu... Otóż od maja '11 olejuję włosy, nakładam odżywki, maski, itd. , ale moje włosy mimo tak długiego czasu pielęgnacji są matowe. Nawet płukanki octowe nie pomagają w żadnym stopniu... Co może być przyczyną ? Widzę, na wizażu tyle pięknych lśniących włosów, a moje nic... ciągle matowe i suche... Może któraś z Was miała podobny problem ? Dodam, że tylko raz włosy błyszczały po Heenarze, teraz już nie udaje mi się z nich wydobyć błysku po żadnym oleju..
Oj, chyba ktoś przesadza To może wstaw zdjęcia robione: w świetle słonecznym, w pochmurny dzień i z fleszem, to ocenimy

Cytat:
Aha dziewczyny kupiłam maskę Elseve Total Repair 5
Dzisiaj ostatni dzień promocji w Rossmannie i płaciłam za nią 14,99 zł

No i pytanie do dziewczyn, które ją stosują, zauważyłyście jakieś polepszenie kondycji włosków? Jak długo ją trzymacie i czy jest sens ją tuningować?
Ja ją bardzo lubię, to jeden z moich najukochańszych kosmetyków Maska delikatnie nawilża włosy, pielęgnuje skalp, ułatwia rozczesywanie kłaczków, jest super stjuningowana i bez żadnych dodatków. No i nie obciąża włosów

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
No dokładnie...Dla każdego coś dobrego Mi Rzepa służy to będę stosować z powodzeniem
Dla mnie szampony ziołowe (wiem, że rzepa teoretycznie do ziół nie należy, ale co tam ) są fajne, ale nie jako szampon do każdego mycia, bo jednak na dłuższą metę trochę podrażniają mi skórę. I nie wydaje mi się, żeby to była kwestia samego SLESu, czy nawet soli, która zazwyczaj jest w nich wysoko w składzie. To chyba właśnie kwestia braku substancji kondycjonujących.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 19:34   #305
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Dam znać jak mi wyschną włoski do końca
Dzięki

Ja powiem tak, warto pomieszać olej z kilkoma kroplami dpantenolu. Włoski są miękkie, bardziej lśniące i gładkie. W dotyku na całej długości są nawilżone i wyglądają zdrowo. Na pewno bedę nie raz robiła taka mieszankę

- 25 kg
Stary 2012-02-09, 19:41   #306
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Oj, chyba ktoś przesadza To może wstaw zdjęcia robione: w świetle słonecznym, w pochmurny dzień i z fleszem, to ocenimy

Ja ją bardzo lubię, to jeden z moich najukochańszych kosmetyków Maska delikatnie nawilża włosy, pielęgnuje skalp, ułatwia rozczesywanie kłaczków, jest super stjuningowana i bez żadnych dodatków. No i nie obciąża włosów

Dla mnie szampony ziołowe (wiem, że rzepa teoretycznie do ziół nie należy, ale co tam ) są fajne, ale nie jako szampon do każdego mycia, bo jednak na dłuższą metę trochę podrażniają mi skórę. I nie wydaje mi się, żeby to była kwestia samego SLESu, czy nawet soli, która zazwyczaj jest w nich wysoko w składzie. To chyba właśnie kwestia braku substancji kondycjonujących.
Pewnie masz rację
U mnie na razie nie widać jakiegoś przesuszenia czy coś, wiec używam Rzepki...później właśnie dołączę coś drogeryjnego Ale to później...najpierw muszą odżyć

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 19:53   #307
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki

Ja powiem tak, warto pomieszać olej z kilkoma kroplami dpantenolu. Włoski są miękkie, bardziej lśniące i gładkie. W dotyku na całej długości są nawilżone i wyglądają zdrowo. Na pewno bedę nie raz robiła taka mieszankę
czyli lepiej niz sam olej?

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 20:44   #308
dystopia
Rozeznanie

Czy któraś z was używała tej odżywki w sprayu z Ziai (albo którejś z tej serii, widziałam tylko z keratyną i jedwabiem) i może coś o niej powiedzieć? zastanawiam się czy warto kupić. a może polecacie jakąś inną w sprayu b/s?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 9632.jpg (8,7 KB, 12 załadowań)
dystopia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 20:49   #309
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
czyli lepiej niz sam olej?
Dla mnie lepiej wydaje mi się że włoski są bardziej nawilżone. Widać to po moich końcówkach.

- 25 kg
Stary 2012-02-09, 20:54   #310
Ariada
Wtajemniczenie

Widzę, że dyskusja o slikonach się rozkręciła, a ja w sumie mam pytanie, ponieważ nie do końca wiem jak postępować w przypadku, gdy nałoże silikon(np. z odżywką b/s) i potem przed myciem włosów chcę je naolejować to czy olej ma szanse wniknąć przez ten silikon czy trzeba najpierw oczyścić odpowiednio włosy z silikonu(np. SLeS) i dopiero potem olejować? Zaczęłam się zastanawiać i na moje rozumowanie i wiedzę, którą już posiadam myślę, że trzeba by włosy najpierw z owego silikonu oczyścić i dopiero potem nałożyć olej, mam rację?

Edytowane przez Ariada
Czas edycji: 2012-02-09 o 20:56
Ariada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 20:59   #311
ejzii
Rozeznanie

po przeczytaniu ostatnich 3 stron jestem całkowicie zagmatwana z tymi silikonami. To jak w końcu lepiej ich używac czy nie? ja ostatnio kupiłam ten szampon z Joanny z cytryną i miodem : https://wizaz.pl/kosmetyki/foto/17334_500.jpg . Wczesniej bylo używane wszystko przez Dove, Garniera, Nivea, Syoss, Loreal Elseve Paris.. po przeczytaniu któregoś postu mówię sobie zakupie cos delikatniejszego i kupiłam tamten. I teraz juz nie wiem. Wlosy musze myc codziennie... Po umyciu zawsze stosuje odzywke do splukania , aktualnie mam Wella Pro Series.. Powiedzcie czy robie zle? Bo chce ladne wlosy, ale one jak sie puszyły tak sie pusza i wgl takie bez życia dziwne sa:/ Niby miękkie po odżywce, ale co z tego jak z wygladu taka szopa jak w dol spojrze na nie..

ejzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 21:00   #312
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez Ariada Pokaż wiadomość
Widzę, że dyskusja o slikonach się rozkręciła, a ja w sumie mam pytanie, ponieważ nie do końca wiem jak postępować w przypadku, gdy nałoże silikon(np. z odżywką b/s) i potem przed myciem włosów chcę je naolejować to czy olej ma szanse wniknąć przez ten silikon czy trzeba najpierw oczyścić odpowiednio włosy z silikonu(np. SLeS) i dopiero potem olejować? Zaczęłam się zastanawiać i na moje rozumowanie i wiedzę, którą już posiadam myślę, że trzeba by włosy najpierw z owego silikonu oczyścić i dopiero potem nałożyć olej, mam rację?
Silikon nie tworzy szczelnej powłoki niczym worek na każdym z włosów
Wiadome, ze oleje najlepiej by działały na świeżo umyte, niczym nie posmarowane włosy...Ale z drugiej strony mycie włosów prze olejowaniem i po mija się z celem przez nadmierne ich męczenie ;]

Krótko mówiąc- możesz nakładać spokojnie I na pewno wiele zdziałają Szczególnie jak potrzymasz je troszku dłużej

Ja np. nakładałam oleje na środki stylizujące, w których było serum silikonowe a dodatkowo włosy nie były myte np. przez 3 dni ;]

Olej i tak swoje zadziałał

Ejzii- Skoro czytałaś to powinnaś zapamiętać jeden wniosek- każdy włos reaguje po swojemu. I niestety tego czy dla Ciebie są dobre czy nie- nikt Ci nie powie. Musisz to sama sprawdzić.
Ogólnie silikony to nie samo zło. Ale od Twoich włosów zależy jak do nich podejdą.
Powodzenia.

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Edytowane przez Indios Bravos
Czas edycji: 2012-02-09 o 21:02
Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 21:06   #313
izus_86
Zakorzenienie

The Rock ten żel z Ziai ładnie oczyszcza, włosy są puszyste i miękkie. Co do plątania, to jakiegos zwiększonego nie zauważyłam Także na plus, ale to dopiero pierwsze użycie Co prawda nie wiem, czy będę nim myć włoski, kupiłam głównie do twarzy, a do włosków póki co mam kilka innych szamponów, które muszę wykorzystać

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Ariada, to pytanie pojawiało się już dużo razy

Silikony nie tworzą nieprzepuszczalnej bariery, olej zadziała, tylko wiadomo, że należy raz na jakiś czas oczyszczać włoski, no i rozumiem, że nie masz na myśli tony silikonów
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-02-09, 21:12   #314
Ariada
Wtajemniczenie

Dzięki za szybkie odpowiedzi Podejrzewałam, że takie pytanie mogło pojawić, ale czasami czuję, że mam totalną sieczkę w głowie i głupieję, zwłaszcza jak nad czymś gorąco dyskutujecie i wtedy nawet nie wiem od czego rozpocząć poszukiwania odpowiedzi na swoje pytania

Mam jedną odżywkę z lekkim silikonem, o którą Was pytałam i którą chcę stosować tylko przy mrozach- potem ją odstawię, bo chcę zobaczyć swoje włosy jak będą się zachowywały po zupełnym odstawieniu silikonów i jeśli będzie widać, że czegoś im brakuje to może wtedy jakiś wprowadzę Muszę je w końcu dobrze poznać, żeby wiedzieć co im służy, a co nie i lepiej to zrobić na początku, a nie jak już będą piękne, bo po co potem im szkodzić
Ariada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 21:16   #315
_morlinka_
Raczkowanie

Fubizka - spaliłam całe pasmo z boku twarzy, nie wytrzymałam i poszłam dzisiaj do HC, i.... fryzjer mi namieszał w głowie. Fajny chłopak się trafił, więc zasięgnęłam profesjonalnej opini i dowiedziałam się że nie suszenie włosów bardziej im szkodzi niż suszenie bo łuski włosa są niedomknięte, dodatkowo mokre włosy zbijają się w pęczki, zahaczają wzajemnie o siebie łuskami, a my podczas rozczesywania rozrywamy włókna, sytuacje pogarsza spanie z wilgotną czupryną. Podobno najlepiej podsuszyć włosy w 60% ciepłym/chlodnym strumieniem powietrza, a resztę pozostawić do wyschnięcia.
Miałam kiepski dzień więc na poprawę humoru zdecydowałam się też na regenerację ampułką, "Pan Fryzjer" podbił moje serce kilkoma komplementami dot. włosów, dla mnie to jak miód na serce, tym bardziej, że do ścięcia poszło dzisiaj 15 cm. Ale... zakochałam się <3
Na swoje usprawiedliwienie mam alterrę z papajką i pierwsza w życiu butlę babydream'a Nie krzyczcie ! Od razu zaznaczam że te herezje dotyczące suszenia są zasłyszaną opinią, ale chłopak składy śmigał jak szalony i o biologii i fizjologii włosów wiedział chyba wszystko
_morlinka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 21:22   #316
kuleczkka
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuję za odpowiedź

Bardzo przyjaźnie wygląda, a ja jestem na ukończeniu moich żeli pod prysnc z Sles'ami, a jak i na włosy się nadaje
altera się zraziłam
BD mi wysusza i skórę i włosy.

jest ta Ziaja w Rossmanie?
kuleczkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 21:27   #317
_morlinka_
Raczkowanie

"Ulga" to podobno tylko apteczna seria, nie jestem pewna, ale chyba mi się kiedyś te białe opakowania przewinęły w tesco czy rossmanie.
Alterra jeśli nie do włosów to na pewno będe jej używać na ciało i do kąpieli, pachnie tak wspaniale, że z niecierpliwością wyczekuje lata A BD muszę przetestować na własnych włosach, zdania są baaardzo podzielone.
_morlinka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 21:33   #318
silkmoon
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smutna_dziewczyna Pokaż wiadomość
Dziewczynki piszę do Was z prośbą o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu... Otóż od maja '11 olejuję włosy, nakładam odżywki, maski, itd. , ale moje włosy mimo tak długiego czasu pielęgnacji są matowe. Nawet płukanki octowe nie pomagają w żadnym stopniu... Co może być przyczyną ? Widzę, na wizażu tyle pięknych lśniących włosów, a moje nic... ciągle matowe i suche... Może któraś z Was miała podobny problem ? Dodam, że tylko raz włosy błyszczały po Heenarze, teraz już nie udaje mi się z nich wydobyć błysku po żadnym oleju..
To może ja spróbuję pomóc: czy w pielęgnacji używasz wody z kranu? Czy masz twardą wodę? Bo jeśli tak, to mimo całej pielęgnacji włosy mogą być szorstkie i bez blasku - wiem po sobie. Miałam miękkie włosy dopóki myłam je w miękkiej wodzie, a kiedy zaczęłam używać twardej, to zrobiły się suche, mimo że stosowałam dokładnie te same rzeczy (szampon z rzepą Polleny Evy, Vatika, maska Biovax do wypadających). Przerzuciłam się na wodę źródlaną (taką z małą zawartością jonów) i włosy znowu zrobiły się miękkie.
silkmoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 21:34   #319
kuleczkka
Rozeznanie

Dziewczyny,
właśnie się doliczyłam - farbowałam włosy 2 tyg. temu a one nie mają jeszcze widocznego odrostu.
pije drożdże - w sumie to już prawe 3 miesiące
wcieram jantar/wodę brzozową
piłam trochę pokrzywy

Kurcze co jest nie tak . Było trochę takich wątków, ale zawsze był wniosek:
zniszczone wykruszają się. Moje chyba nie są jakoś zniszczone - poza tym króciutkie.
kuleczkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 21:37   #320
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _morlinka_ Pokaż wiadomość
Fubizka - spaliłaPodobno najlepiej podsuszyć włosy w 60% ciepłym/chlodnym strumieniem powietrza, a resztę pozostawić do wyschnięcia.
Spanie z mokrymi to faktycznie zły pomysł Chyba, że włosy są zabezpieczone (np. związane w warkocz). ALE metoda zasugerowana przez fryzjera to dla wielu osób najlepszy sposób, na zafundowanie sobie puchu
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 21:56   #321
malwka
Raczkowanie

Cytat:
Podobno najlepiej podsuszyć włosy w 60% ciepłym/chlodnym strumieniem powietrza, a resztę pozostawić do wyschnięcia.
ja robię zazwyczaj dokładnie na odwrót - najpierw schną mi same a jak się okazuje, że za chwilkę muszę wychodzić to resztę dosuszam suszarą
Stary 2012-02-09, 21:57   #322
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Jak Ci się spisują olejki Alterry na buźce? Mam ten z migdałami i papają oraz ten pomarańczowy, dawałam już na włoski i na ciało, ale jakoś na twarz jeszcze nie
Ja mam tylko ten z granatem Bardzo dobrze się spisuje na buźce, nie zapycha, dosyć szybko się wchłania i dość dobrze wygładza i nawilża. Dla porównania mam olejek Suhada z Lidla o bardzo podobnym składzie i ten od razu sprezentował mi pryszcza
Cytat:
The Rock ten żel z Ziai ładnie oczyszcza, włosy są puszyste i miękkie. Co do plątania, to jakiegos zwiększonego nie zauważyłam Także na plus, ale to dopiero pierwsze użycie Co prawda nie wiem, czy będę nim myć włoski, kupiłam głównie do twarzy, a do włosków póki co mam kilka innych szamponów, które muszę wykorzystać
Też mam ten żel, korci mnie, żeby go użyć na włosach, ale jak do tej pory się opieram, mam tyle myjadeł
Ale za to spróbowałam olejku myjącego Ziaja Ulga z olejem słonecznikowym - jest ekstra, ale chyba nie dla przetłuszczających się włosów (silnie nawilża) i nie dla delikatnych (może nieźle obciążyć).
Stary 2012-02-09, 22:01   #323
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ariada Pokaż wiadomość
Dzięki za szybkie odpowiedzi Podejrzewałam, że takie pytanie mogło pojawić, ale czasami czuję, że mam totalną sieczkę w głowie i głupieję, zwłaszcza jak nad czymś gorąco dyskutujecie i wtedy nawet nie wiem od czego rozpocząć poszukiwania odpowiedzi na swoje pytania

Mam jedną odżywkę z lekkim silikonem, o którą Was pytałam i którą chcę stosować tylko przy mrozach- potem ją odstawię, bo chcę zobaczyć swoje włosy jak będą się zachowywały po zupełnym odstawieniu silikonów i jeśli będzie widać, że czegoś im brakuje to może wtedy jakiś wprowadzę Muszę je w końcu dobrze poznać, żeby wiedzieć co im służy, a co nie i lepiej to zrobić na początku, a nie jak już będą piękne, bo po co potem im szkodzić
Ja kilka miesięcy temu zrezygnowałam totalnie z silikonów, efekt włoski dłużej świeże,pełne życia itp., ale zaczęły mi się szybciej rozdwajać i łamać, także niedawno wróciłam do silikonów, ale tylko w formie jedwabiu CHI na sam końcówki i psikanie ich sprayem po myciu czarnym Gliss Kurem ( w celu zabezpieczenia bejbików, które mają już nawet po 20 cm).
Tak samo miałam po delikatnych szamponach, niby fajnie, ale to nie to, moje włoski potrzebują silniejszego oczyszczania, także teraz myjąc je praktycznie codziennie, tylko 2 razy w tygodniu sięgam po Hippa, kiedy nakładam "lepsze" oleje
Także najlepiej testować na sobie, z czasem znajdziesz swoje ideały

Cytat:
Napisane przez kuleczkka Pokaż wiadomość
Bardzo przyjaźnie wygląda, a ja jestem na ukończeniu moich żeli pod prysnc z Sles'ami, a jak i na włosy się nadaje
altera się zraziłam
BD mi wysusza i skórę i włosy.

jest ta Ziaja w Rossmanie?
U mnie w Rossmannie nie ma Jest na dozie, a ja kupiłam u siebie w takiej zwykłej drogerii, byłam zdziwiona kiedy zobaczyłam tam ten żel i to taniej niż na dozie, bo płaciłam 6,90 zł
Mi BD nie wysusza skóry, cały czas myłam buzie uniwersalnym żele, ale chciałam wypróbować co innego Za to moja córeczka po mleczku i żelu BD dostała suchą skórę
Aha na opakowaniu jest napisane, że został przetestowany przez dzieci powyżej 6 miesiąca życia

Cytat:
Dziewczyny,
właśnie się doliczyłam - farbowałam włosy 2 tyg. temu a one nie mają jeszcze widocznego odrostu.
piłam trochę pokrzywy

Kurcze co jest nie tak . Było trochę takich wątków, ale zawsze był wniosek:
zniszczone wykruszają się. Moje chyba nie są jakoś zniszczone - poza tym króciutkie.
A jaki masz naturalny kolor i na jaki farbujesz? Może po prostu odrosty są niewidoczne, bo włoski, które teraz rosną są zdrowsze przez co wydają się ciemniejsze
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-02-09, 22:11   #324
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Dzieki, w sumie cos fajnego i do twarzy by mi się przydało jak mi gdzieś wpadnie w oczy to kupię
Cytat:
Dziewczyny,
piłam trochę pokrzywy
Ja ani sie obejrzę a mam mega odrost
Cytat:
Napisane przez malwka Pokaż wiadomość
ja robię zazwyczaj dokładnie na odwrót - najpierw schną mi same a jak się okazuje, że za chwilkę muszę wychodzić to resztę dosuszam suszarą
Ja też

- 25 kg
Stary 2012-02-09, 22:17   #325
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Ja mam tylko ten z granatem Bardzo dobrze się spisuje na buźce, nie zapycha, dosyć szybko się wchłania i dość dobrze wygładza i nawilża. Dla porównania mam olejek Suhada z Lidla o bardzo podobnym składzie i ten od razu sprezentował mi pryszcza

Też mam ten żel, korci mnie, żeby go użyć na włosach, ale jak do tej pory się opieram, mam tyle myjadeł
Ale za to spróbowałam olejku myjącego Ziaja Ulga z olejem słonecznikowym - jest ekstra, ale chyba nie dla przetłuszczających się włosów (silnie nawilża) i nie dla delikatnych (może nieźle obciążyć).

No to muszę wypróbować te olejki Alterry również na buźkę, tylko to za jakiś czas, bo wczoraj zrobiłam sobie krem i nie chcę wprowadzać dodatkowych nowości, aby obserwować jak mi służy

Ten olejek myjący też był u mnie w tej drogerii Na włoski bym się trochę bała, moje są skłonne do obciążeń, ale pewnie za jakiś czas przetestuję na buźce
Co do myjadeł, to też mam pełno, ale obiecałam innej wizażance, że przetestuję na włoskach i dam znać jak się spisał

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
Dzieki, w sumie cos fajnego i do twarzy by mi się przydało jak mi gdzieś wpadnie w oczy to kupię
Ciekawy jest też ten olejek myjący, o którym pisała eiri chwilę przed Tobą
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-02-09, 22:22   #326
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:

Ciekawy jest też ten olejek myjący, o którym pisała eiri chwilę przed Tobą
No widziałam własnie chyba jednak skoczę do apteki i tak zaraz dostanę wypłatę

- 25 kg
Stary 2012-02-09, 22:27   #327
orange blossom
Raczkowanie

Ja mam pytanie - czy któraś z Was orientuje się jaki olej nakładany na skalp nadałby się do zlikwidowania łupieżu? Bo moja siostra boryka się z tym problemem

Zapuszczam i dbam o włosy od września 2011
orange blossom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-09, 22:31   #328
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez orange blossom Pokaż wiadomość
Ja mam pytanie - czy któraś z Was orientuje się jaki olej nakładany na skalp nadałby się do zlikwidowania łupieżu? Bo moja siostra boryka się z tym problemem
Ja nie próbowałam ale czytałam gdzieś że dobre są olejki z drzewa herbacianego, oliwa z oliwek, olejek kokosowy...

- 25 kg
Stary 2012-02-09, 22:31   #329
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez orange blossom Pokaż wiadomość
Ma suchy łupież, czy bardziej tłusty? Wiem, że laniny olej działa dobrze na przetłuszczanie i łupież, mi na długości nie odpowiada, więc zaczęłam stosować go tylko na skalp w celu zmniejszenia przetłuszczania. Z tym, że jak ma suchy łupież, to raczej lniany jej nie pomoże
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-02-09, 22:41   #330
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Tu masz post u anwen:

http://anwena.blogspot.com/2010/10/s...-co-dzien.html

Ja robię takiego, ale upinam wsuwkami
Ja robię tak, jak anwen Ale chyba lepsze włosy miałam, jak spałam w rozpuszczonych
Cytat:
Fubizka - spaliłam całe pasmo z boku twarzy, nie wytrzymałam i poszłam dzisiaj do HC, i.... fryzjer mi namieszał w głowie. Fajny chłopak się trafił, więc zasięgnęłam profesjonalnej opini i dowiedziałam się że nie suszenie włosów bardziej im szkodzi niż suszenie bo łuski włosa są niedomknięte, dodatkowo mokre włosy zbijają się w pęczki, zahaczają wzajemnie o siebie łuskami, a my podczas rozczesywania rozrywamy włókna, sytuacje pogarsza spanie z wilgotną czupryną. Podobno najlepiej podsuszyć włosy w 60% ciepłym/chlodnym strumieniem powietrza, a resztę pozostawić do wyschnięcia.
Ja tego nie umiem w żaden sposób uargumentować naukowo ale zaobserwowałam na swoich włosach DOKŁADNIE to, co powiedział Ci fryzjer. Jak ich nie wysuszę, to są bardziej suche, niż po suszarce Pełno krótszych włosków odstaje i układają się tragicznie. U mnie najlepiej jest, jak pozwolę im trochę podeschnąć a resztę wysuszę suszarką. Max 5 min suszę.

Cytat:
"Pan Fryzjer" podbił moje serce kilkoma komplementami dot. włosów, dla mnie to jak miód na serce, tym bardziej, że do ścięcia poszło dzisiaj 15 cm.
Oj, to zazdroszczę!

Cytat:
Napisane przez silkmoon Pokaż wiadomość
To może ja spróbuję pomóc: czy w pielęgnacji używasz wody z kranu? Czy masz twardą wodę? Bo jeśli tak, to mimo całej pielęgnacji włosy mogą być szorstkie i bez blasku - wiem po sobie.
O ludzie, moi rodzice chyba mnie zabiją jak zacznę myć włosy wodą źródlaną
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości