Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1885 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-14, 11:39   #56521
Ag Rafka
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Timoteja nie miałam trzymam by się ładnie spieniło daj znać

Może ja, ale nie pamiętam?

Rycynowy to podstawa z tego co wiem (pewnie jakieś zamienniki też by się znalazły - lniany? nie wiem...)

Ag Rafka, jak było? Wykoncertowałaś się?
Dopiero dziś dotarłam do Twojego pytania, napisałam w plotkowym. Był czad!
Rany, boskie, nie mogę nadrobić....
Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Dzień dobry poniedziałkowo

Uprzejmie donoszę że operacja z brahmi i ecliptą zakończyła się mniej więcej sukcesem, ale po kolei:
- ziółkowy proszek łatwo wymieszał się z olejami (rycyna+oliwa) i nie osypywał się z włosów
- przed olejami spryskałam włosy Seboradinem z żeń-szeniem stunningowanym końską dawką keratyny
- nałożyłam błotko, aplikacja była trudniejsza niż zazwyczaj, ale to może kwestia większej niż zwykle ilości rycyny (chciałam wykończyć butelkę )
- głowa początkowo jakby piekła, ale jestem hardkorowcem więc i tak potrzymałam ponad godzinę a pieczenie ustało po 15 minutach
- zmyłam szamponem Biovax, nałożyłam odżywkę Ziaji z jojobą i pomarańczowy żel Isany
- włosów przy myciu wypadło może z 15, co jest wynikiem podwójnie rewelacyjnym, bo jestem od tygodnia chora i raczej spodziewałam się niezłej wylinki. Dla porównania - latem wypadało mi przy myciu ponad 150 włosów, przy gorszym samopoczuciu do 200 a ostatnio zbieram średnio ok. 40
- dzisiaj mam włosy pokręcone ale szorstkie i sztywne czemu? albo źle spłukałam ziółka, albo dałam za dużo keratyny do Sebo, albo za mało odżywki po myciu.

Wnioski mam takie:
- ziółka faktycznie wzmacniają
- wysuszają i usztywniają podobnie jak henna
- kiedy następnym razem będę dokapywać do czegoś keratyny, niech mnie ktoś pilnuje i zabierze buteleczkę zanim pojadę po bandzie ze stężeniem
Oooo, następnym razem dodam eclioty do oleju, bo w odżywce jakoś trudno było rozmieszać, grudkowało się.

Cytat:
Napisane przez Ayrine Pokaż wiadomość
kiedyś tam obiecałam, to wrzucam zaktualizowaną fotkę

po wizycie u fryzjera (03.02) włosy z 62 cm mają... 50 cm zdjęcie tym razem robione bez lampy, w świetle dziennym pielęgnację ostatnio wzbogaciłam jedynie odżywką Schaumy dodającą objętości (taka w ciemnozielonym opakowaniu, bez silikonów, ogólnie zgodna z CG - dobra alternatywa dla Garniera, choć nie aż tak odżywcza; no i po trzecim zastosowaniu pojawiła się objętość... ale tylko na krótko był nawet chwilowy push-up! więc liczę na lepsze efekty z każdym użyciem). do tego ostatnio zrobiłam sobie 15 godzin z mieszanką Carotino i oliwki Babydream, stąd aureolka z baby hair (dzięki Carotino oczywiście ). włoski oczywiście wystylizowane glutkiem.

jak widać pozbyłam się tego okropnego cieniowania - dziury jeszcze są, ale mniejsze

od dzisiaj żrę CP i piję znów intensywnie siemię lniane i skrzypokrzywę, co by odzyskać utracone centymetry
Piękne!!!! Prześwity dolne zniknęły, a nawet się nie obejrzysz, jak odrosną.

Cytat:
Napisane przez Ayrine Pokaż wiadomość
zalewasz wrzątkiem możesz pić ciepłe, możesz pić zimne - ja zaczęłam od pół łyżeczki nasion, teraz robię z dwóch i to mi wystarczy, choć moi rodzice potrafili pić 50/50, to dopiero był glut no i nasionka fajnie chrupią

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

tak zaczynają falować, ale pracuję nad nimi, może fale będą szły coraz wyżej
Na sfalowanie od góry polecam ugniatanie z głową w dół i potem już nie ruszać, tylko otrzepać delikatnie (jak piesek, ale nie tak energicznie). ostatnio rozczesałam po hennowaniu i już chciałam zostawić proste, ale jakoś nie mogłam i pougniatałam w pozycji wyprostowanej-sfalowały właśnie jak Twoje-czyli niżej, a góra prosta, ale też mi się podobało, w dodatku była juz północ , wiec tylko trochę podsuszyłam dyfuzorem i poszłąm spać z wilgotnymi. rano-zaskoczenie:nic nie musiałam poprawiać.
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 11:39   #56522
pussynka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vanadis Pokaż wiadomość

wpisz po prostu w szukajke BingoSpa i od razu Ci wyskoczy. 5.6tys osób to lubi
No własnie za cholerę nie wyskakuje
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 11:48   #56523
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez pussynka Pokaż wiadomość
U mnie google działa KLIK!

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Miss T - widzę że też będziesz testować nowy krem BB Garniera? kogoś jeszcze nie zauważyłam?
Jak można wziąć udział w tym testowaniu? (ogólnie różnych produktów, gdzie to znaleźć?) Jestem tutaj tyle czasu a nadal tego nie ogarniam wstyd.

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 11:51   #56524
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Nie ma szans, bym nadrobiła 550 postów Ale spróbuje choć przejrzeć i patrzeć, co dziś piszecie.
Wczoraj mój bezprzewodowy net miał focha Ani zielony uśmieszek TŻa ani fioletowa parasolka literki nie chciały współpracować. Ciekawe czemu
Za to pomarańczowy kwadracik w telefonie szalał nic nie rozumiem

Cytat:
Napisane przez Fishy279 Pokaż wiadomość
Zastanawiam sie, czy ktoras kojarzy to psikadlo z biochemii urody http://www.biochemiaurody.com/sklep/milk-silk.html - zastanawiam sie nad kupnem. Probuje znalezc cos bez silikonow (silikony rozprostowuja... ) do wcierania po umyciu i bede wdzieczna za wszystkie sugestie
Tak, miałam. Szału nie było. Wolałam dolewać to psikadło do odzywki do spłukiwania.

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Eloe- walczę w miare możliwości
To dobrze
Cytat:
Jak na razie zakupilam toner i jak mi sie ta farba troche wyplucze( a wygląda juz paskudnie) to zrobie deko lub kąpiel rozjaśniającą i na to dam toner
Kąpiel rozjaśniająca... Dla mnie to to samo co rozjaśnianie. Chcesz aż tak bardzo niszczyć włosy?
Cytat:
Nivea widzialam kosztuje 4-5 euro.. hmm troszke duzo za małą buteleczkę.. szukam dalej tańszej
U nas kosztuje podobnie. Ale tego balsamu - bo to nie jest produkt odżywiający - dajesz kapkę, więc za nic nie da się tej diablicy szybko zużyć
Cena jest adekwatna zatem do czasu, przez który użytkujesz diablicę.

Cytat:
Eloe - dzięki za pomysł na NIvea FC wsadziłam do odżywki i jest fajnie

Trzeba tylko pamiętać o szamponie częściej - dałam sporo 3 razy do odzywki i miałam potwornie obciążone. Pomijam, że włosy są krócej świeże Fitomed jednak załatwił sprawę Także obserwuj, czy nie zafundujesz sobie obciążenia.
A jak wykończę diablicę, to postaram się nie patrzeć więcej w jej stronę
Cytat:
Rozwiń proszę, zwłaszcza z nawracaniem?
To bardzo mocno poszukująca wiadomości osoba. Jednak często to informacje, z którymi z gruntu nie mogę się zgodzić. Trochę trwa, nim sama się przekona, iż niekoniecznie musi być tak, jak myśli. A już szczególnie długo trwa, gdy sama nakręci się na coś... Dlatego często jedynie pokazuję alternatywę i czekam.
Cytat:
Niestety wiem że nie wyleczę dzieciaka
ojej bidula ten dzieciaczek Często zostaje tylko zapobieganie
Jest pod kontrolą lekarza, prawda?

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
Eloe i ewciu dziękuję

Cytat:
z poprzedniej części....... Eloe dziękuję , że zaoferowałaś się mi pomóc w rozgryzieniu punktu rosy na razie będę próbować sama nie chcę Ci głowy zawracać wiem, że masz nawał pracy na wizażu
Nawał roboty to teraz mam bardziej w realu Mieszkanie mieszkaniem i niby po wykończeniu, ale jeszcze full do zrobienia. Plus sprawy urzędowe, podatki, cuda, grzybki

Cytat:
Ale ja nie chciałam straszyć ani nic z tych rzeczy Tylko razi mnie swobodne podejście Dabura do produkcji i składów
I właśnie to mnie przeraża Skoro już wiem, co może mi zaszkodzić, to chciałabym mieć pewność, że tego tam w środku nie ma.
Cytat:
Tylko co innego złapać podrażnienie/alergię a co innego wyhodować nowotwór
niestety...
Cytat:
O kurczę, ale masz loczki wybredne
I rozpieszczone

Cytat:
Z upływem tygodni daję włosom coraz mniejsze i lżejsze porcje odżywek a one co rusz wyglądają na przejedzone
To może być zmiana porowatości,choć nie musi. Warto sprawdzić: myjąc szamponem z siarczanem, stosując pielęgnację minimum. Kiedy zaczną się piórkować, wrócić do normalnej pielęgnacji. Jeśli wszystko wróci do normy, to raczej nie mówimy o porowatości, ale o zmyciu oblepiaczy wszelkiej maści.
Cytat:
Może systematyczne olejowanie miało wpływ? Zawsze z dodatkiem rycyny? A może keratyna hydrolizowana pozalepiała dziury i tym samym zmniejszyła porowatość?
Może? Sprawdź, czyszcząc włosy.
Cytat:
Moje też kapryszą - zachciało im się odchudzać

Cytat:
Będę chyba miała w najbliższym czasie w domu duuuużo serów...

Cytat:
Nakładałam pierwszą, trzymałam, spłukiwałam, podsuszałam włosy ręcznikiem, nakładałam drugą, trzymałam, płukałam... obie pod czepkiem.
Ciekawostka... w zasadzie emolient winien był się przyczepić. Chociaż jeśli to było na początku pielęgnacji, to trudno porównywać. Warto sprawdzić ponownie.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 11:55   #56525
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Wrzuć w Google "BingoSpa" i "facebook" i wyskoczy Ci jako pierwsze w ynikach wyszukiwania.
Ech, tym razem chyba się skuszę na zakupy, promocja jest super. Choć, prawdę pisząc, minął mi już szał na produkty Bingo, a przynajmniej nie pożądam ich wszystkich, bo składy niejednokrotnie nie różnią się wiele od siebie.
Stary 2012-02-14, 12:02   #56526
vanadis
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie, żeby nie było, że wystarczy wpisać kod trzeba jeszcze polubić ich FB
Wzięłam tylko maski Shea i Keratynę...chcę kurację i coś jeszcze...
A może ktoś zrobi ze mną wymiankę fifti-fifti? Bo ja nie wiem kiedy te zużyję
Ha wzięłam mleczną i tą czarna i jeszcze milion szamponów i jakieś błoto na twarz i tyłek Wszystko do spółki bo inaczej się nie da tego zużyć

Cytat:

Jak można wziąć udział w tym testowaniu? (ogólnie różnych produktów, gdzie to znaleźć?) Jestem tutaj tyle czasu a nadal tego nie ogarniam wstyd.
Oni to wysyłali na PW, ze cos tam w KWC pisałyśmy i nas wytypowali i ankieta była.

vanadis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 12:07   #56527
pussynka
Raczkowanie

Cytat:
Bo juz ich lubisz - mi teraz już też działa :P

Cytat:
Wrzuć w Google "BingoSpa" i "facebook" i wyskoczy Ci jako pierwsze w ynikach wyszukiwania.
Ech, tym razem chyba się skuszę na zakupy, promocja jest super. Choć, prawdę pisząc, minął mi już szał na produkty Bingo, a przynajmniej nie pożądam ich wszystkich, bo składy niejednokrotnie nie różnią się wiele od siebie.
dieki, poradzilam sobie juz przez stronkę sklepu, bo fb wyszukuje miliona gier i innych śmieci...
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 12:10   #56528
Ag Rafka
Rozeznanie

Uff, ostatnia strona, dwa dni mi zajęło czytanie wszystkiego. Zaraz pewnei naprodukujecie następne...

Cytat:
Napisane przez Misha_ Pokaż wiadomość
Matko Każdego Człowieka co za dzień Spałam 4 godziny, przed 20 dotarłam z roboty do domu, a w autobusie jakiś pajac dotykał mi włosów Tzn. 2 razy palcem, miałam zakręcone w 4 ślimaczki
Możesz to uznać za komplement...
Ale w sensie, że on Ci te ślimaczki kręcił palcem??? Czy same sie skręciły , a on ich dotykał, bo nie mół się oprzeć?
Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
cześć Babeczki
O, rany, wróciła!!!! Ale super, pokazuj włoski!!!
Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Ja też młody wiek Tata jakoś specjalnych zakoli nie ma, natomiast wujek (brat mojej mamy) tak, dziadek chyba też miał. Choć przywykłam, że złe geny to tylko po tacie
Ja odkąd pamiętam miałam wysokie czoło i takie jakby zakola po bokach. Długo nosiła grzywkę, ale ostatnio zapuszczam, bo chcę zobaczyc jak będzie długa kręcona wyglądać. Jednak, jak widzę to czoło i jeszcze 3 poprzeczne zmarszcki na nim, to ogarnia mnie tęsknota za grzywka...
Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Zakoli jako takich nie mam, ale też w miejscu, w którym się pojawiają mam delikatniejsze włosy itd. Kiedyś miałam nawet coś w rodzaju zakoli, ale nafta kosmetyczna mi na nie pomogła. Po miesiącu stosowania jej (gdzieś co 3-4 dni, mniej więcej), zaczęły mi tam rosnąć włosy
O, kurczę, mam naftę, ale użyłam dwa razy i trochę się jej boję. Ale może warto...
Cytat:

Włosy cudne! Przypominaja mi trochę AgRafki
.
Właśnie napisałam Ayrine, że moje sie podobnie kręcą po ugniataniu w wyproście! Skręt faktycznie zbliżony mamy.
Cytat:
O rany. Potrzymałam dzisiaj dłużej ręcznik na głowie (uwielbiam ręcznikowanie ), chwilę temu ten ręcznik zdjęłam... I co ja pacze — mam kręconą grzywkę O_o Pierwszy raz w życiu
Zawinęłam ja na okrągłą szczotkę, może się jakoś ułoży... Taka kręcona wyglądała dziwnie przy reszcie fryzury...
A zdjecia nie dasz? Też chcę popaCZeć
Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczęta

Mgiełko jestem zachwycona Twoimi włosami
Ag Rafka dziękuję Kochana
Ayrine fantastyczne

Ostatnio spałam w sucharkach. Nałożyłam po myciu żel lniany, pozwoliłam im wyschnąć samodzielnie ale jeszcze trochę w wilgotnych położyłam się spać z włosami uniesionymi do góry na poduszce. Rano moim oczom ukazał się zaskakujący widok. Fantastyczne, mocne i zdefiniowane fale plus holiłudzka objętość Akurat jak dojechałam na zajęcia to pod beretem troszkę się zmniejszyła i była idealna przez cały dzień Szkoda, że nie zrobiłam zdjęć ale jeszcze będzie okazja bo zamierzam to praktykować
Ha, widzę,że my nie tylko myśli, słowa, ale i działania may podobne. Też poszłam spać w wilgotnych (w piątek po hennowaniu)
Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
A ja dzięki Tobie zaczęłam myć maskami bingo, włosy są po nich dłużej świeże i takie mięciutkie

Szkoda, że nie zrobiłaś zdjęć

Ostatnio było cały czas minimum - mycie odżywką, czasem na szybko coś ds i jako stylizator joanna bs - fajne delikatne falo-loczki były.

Ale ostatnio musiałam sprawdzić, czy po naszej pielęgnacji dalej się ładnie kręcą, było mycie pottersem, potem alterra morelkowa i żel męski isana- wyszły fajne korkociągi chyba ze 4, czyli loczki po ciąży dalej są Ale zdjęć też nie zrobiłam, tylko kawałek widać na zdjęciu z Maluszkiem

W ogóle Malutki jest Kochany, nawet w nocy wstaje na jedzonko co 3-4 godziny, więc spokojnie się wysypiam. Wpatruje się w niego jak w obrazek, tulę, całuję, po prostu jestem zakochana
Cytat:
W jednym poprosiłam o sprowadzenie. Przy mnie zadzwoniła do hurtowni, zapytała czy coś takiego mają i na następny dzień byłam odebrać.
Ależ bym Was wszystkich wyściskała. Normalnie serce roście!
Pięknie wygladasz, kwitnąca, wypoczęta! Cudo. Mały prześliczny, też siedziałam i się godzinami wpatrywałam nawet w śpiace maluchy moje.
Na drugim zdjeciu czysty tatuś!
Cytat:
Napisane przez ornament Pokaż wiadomość
Hej
Myszko cudowny!
Mgiełko efekt jest idealny, zazdroszczę, ciężko uwierzyć, że to reanimacja
Przejrzałam kilka ostatnich stron, wszystkie włoski jakie widziałam piękne

Nad moimi dalej ciężko zapanować, bardzo łatwo je obciążyć. W poniedziałek zastosowałam zestaw : mycie Isaną z babassu, odżywka d/s Alterrą z morelą i pszenicą na pół godziny pod czepek, b/s Joanna z zieloną herbatą i do stylizacji żel lniany. Rano było kiepsko, źle, okropnie Następny raz wymienię Isanę na Hegron w tym zestawie.
Zakupiłam wczoraj Wax, ten zagraniczny. Długo się wahałam między tym a polskim, ale wasze rozmowy tu skłoniły mnie jednak ku temu właśnie. Więc wczoraj umyłam ( nie byłabym sobą gdybym od razu nie wypróbowała ) i taki efekt.Nie jest źle, mogłoby być lepiej,spałam w jeszcze mokrych, było już za późno by czekać do całkwoitych sucharków.
Raczej się polubimy

Na każdym zdjęciu mają inny odcień, w rzeczywistości bliżej mi do koloru z 1 zdjęcia, za dużo słońca dziś ostatnie z lampą
CU-Do-WNE! Skręt, połysk, zero puchu!!!
Podobne do Ewci. (tylko właścicielka mniej wybredna)

Mgiełko, Twoja reanimacja mnie rozłożyła na łopatki!!!
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 12:11   #56529
agulaaaa
Zakorzenienie

cześć dawno mnie tu nie było, zorientowałam się niedawno, że to kolejna część
ja dalej dbam o włosy, oleje itp silikonów nie używam zabezpieczam końcówki serum biovaxa i tak obcinałam na początku września, czyli przeszło 5 miesięcy temu, rozdowjonych kónców nie mam, ale co zauważyłam białe kuleczki gdzieniegdzie tzn będą się kruszyć nie wiem co jest nie tak, może czasem złe uczesanie? używam miękkich gumek itp, może brakuje im czegoś? jakiegoś nawilżenia, nie wiem
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 12:14   #56530
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Oni to wysyłali na PW, ze cos tam w KWC pisałyśmy i nas wytypowali i ankieta była.
Aaaa, takie buty

Cytat:
Bo juz ich lubisz - mi teraz już też działa :P
Eee, wcześniej ich nie lubiłam i wyszukiwało normalnie to znaczy nie wiedziałam, że muszę lubić

Stary 2012-02-14, 12:24   #56531
Eloe77

Cytat:
Gdzieś tam jest filmik jak "robi" swoje loki (pianka+ugniatanie+dyfuzo r)
Może poszukam. Jakoś nie jestem szczególnie oddaną fanką YT.
Cytat:
U nich (USA) z tym chyba łatwiej ze względu na sporą wilgotność powietrza - pamiętam co mi się tam z włosami działo
właśnie... Tylko proteiny uzupełniać i wszystko hula
Cytat:
Tutaj śniegu spadło naprawdę sporo (z 10cm?). Rozmawiałam wczoraj z mamą (90km stąd) i u nich śniegu prawie nie ma, może 1cm? a jak we Wro?
Spore opady we Wro to rzadkość (jak dwa lata temu czy rok temu). Jeśli wszędzie niemal katastrofa śniegowa, to tu tez pada jest sporo. Zwykle jednak jest kilka cm. Wyspa ciepła
Za to latem gorąco jak na patelni...
Cytat:
Czy maska Bingo z glinką Ghassoul nada się do mycia włosów?
A masz skład?
Cytat:
Ale ostatnio musiałam sprawdzić, czy po naszej pielęgnacji dalej się ładnie kręcą, było mycie pottersem, potem alterra morelkowa i żel męski isana- wyszły fajne korkociągi chyba ze 4, czyli loczki po ciąży dalej są Ale zdjęć też nie zrobiłam, tylko kawałek widać na zdjęciu z Maluszkiem
Ależ z Was słodziaki
Cytat:
Napisane przez invissible Pokaż wiadomość
AjriszMarta, jutro rano będzie mycie, to wstawię.
Ja nie Ajrisz, ale napiszę, że lepiej mieć tez materiał sprzed cg i pierwszego mycia. Gdy przyjdzie Ci do głowy, ze wcześniej miałaś ładniejsze włosy, to otworzysz i się przekonasz.

Cytat:
Chyba założę zakręcony sklepik ze sprzedażą wysyłkową :P Ziaje, Joaśki, Bingacze i Wiedźmie Kremy :PP
Dawaj!

Cytat:
pozatym zakupilam ta odzywke isany profesional oil-care
ma zaje** zapach
I jeśli skład podobny do tego, co u nas to... na tym się raczej kończy.

Cytat:
Wejdzie na fb i poczytajcie
Trzeba mieć dostęp do FB... Niektórzy mają odcięty.

Cytat:
a pozatym u mnie w aptece olejek rycynowy kosztuje.. uwaga 8-9 euro!!!
zq 200ml!
nie wiem ile w PL kosztuje ale jeśli takie same "grosze" to chyba mnie nie stać...Bo za te 9 euro ja mam zakupy do domu myślałam że góra 3-4 euro bedzie kosztować
a i na dodatek babka wypytywała poco mi na co to itp..
ależ sobie życzą!
To w niemieckich aptekach standardowa praktyka, takie wypytywanie po co i na co potrzebne są określone produkty dostępne bez recepty?

Cytat:
Nad moimi dalej ciężko zapanować
A jak się patrzy na zdjęcia, to trudno uwierzyć w problemy z opanowaniem. Sliczne zjem
Cytat:
W poniedziałek zastosowałam zestaw : mycie Isaną z babassu, odżywka d/s Alterrą z morelą i pszenicą na pół godziny pod czepek, b/s Joanna z zieloną herbatą i do stylizacji żel lniany
Ciężki zestaw.
Cytat:
Zakupiłam wczoraj Wax, ten zagraniczny. Długo się wahałam między tym a polskim, ale wasze rozmowy tu skłoniły mnie jednak ku temu właśnie
Ale do mycia czy do odżywiania? Bo moim zdaniem Wax zagraniczny jedynie do mycia się nadaje. I to nie za często.
Cytat:
Miss T - widzę że też będziesz testować nowy krem BB Garniera? kogoś jeszcze nie zauważyłam?
Nie załapałam się

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-02-14, 12:38   #56532
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:

Jo tyż

Eldorado mam w Bingosklepie Na spółę z młodymi zużyję, bo sama za cholerę
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 12:43   #56533
AjriszMarta
Zakorzenienie

Eloe - w niedzielę był zauszny specjalnie dla Ciebie

Chyba choram znowu

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 13:33   #56534
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Hejo
Zestaw mi się podoba, jedyne co - jeśli masz sporą porowatość, to może kokosik Cię spuszyć. Może zacznij od słonecznika albo orzecha włoskiego?
B/s Joanna Naturia, tania jak barszcz, rozglądaj się od razu, bo przyda się zabezpieczenie

Myszko, jaki słodziak
Dziewczyny, a ten olej słonecznikowy, to ma być taki "zwykły", sklepowy? Czy jakiś specjalny?
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 13:37   #56535
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Eloe- oo wróciłaś gdzie bylas jak cie nie było?
noo u nas bardzo często w aptekach pytają poco i naco zwłaszcza w tej jednej.. ale bylo mi po drodze bo szłam do rossmana..
kurcze to ta odzywka nie jest zgodna z CG? hmm któraś mi powiedziała że jest dlatego poleciałam do rossa i ją kupiłam..
to w PL te olejki taniutkie.. chyba poczekam z ich kupnem do kwietnia
Stary 2012-02-14, 13:38   #56536
Eloe77

Cytat:
Napisane przez Rabarba Pokaż wiadomość
Wiecie co, swędzi mnie głowa
I to jest albo przez BD, albo przez Naturię z lnem - BD myłam trzeci raz, za pierwszym razem gdy myłam BD odżywki b/s były takie jak zawsze i nic nie swędziało -> teraz od 2 myć BD b/s dawałam Naturię z lnem i swędzi i to dziwne, bo na drugi dzień dopiero
I co? Znalazłaś winowajcę? A co nakładałaś oprócz Naturii i BD?
Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Jeśli macie pytania o tę bazę, to pytajcie
Jaka jest jej konsystencja? Gęsta? Czy próbowałaś już coś do niej dodawać?
Cytat:
Dlaczego?
Bo z PEGami, to w sumie nie do końca wiadomo jak się rozpuszczają
Niby nie, ale jeśli powyżej 7 czy 8, to można śmiało sięgnąć.
Moim zdaniem nie taki PEG groźny jak go malują.
Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Ostrzegam tylko, że moja pielęgnacja i podejscie do sprawy trochę się zmieniło i możliwe, że w wielu kwestiach będzie się mijać z Waszym
To znaczy?
Cytat:
Tyle czasu intensywnej pielęgnacji nakierowało moje niektóre spostrzeżenia na odpowiednie tory
O! To tez ciekawe!
Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość
Wstawiam ją bo nie wiem czy ona jest ok do mycia czy nie (inne opakowanie i się człowiek gubi )
raczej brak większych zmian w składzie, więc pewnie się nada.
Cytat:
Kupiłam jeszcze emulsję glorię - jak ją stosujecie, tak jak na opakowaniu jest napisane?
Do mycia. Ale tylko jedna butelczynę i never again.
Cytat:
Wstawiam też zdjęcia włosów które miałam na telefonie, jedne gorsze inne lepsze. Jakościowo nie są dobre, ale daje co mam
Śliczne boticelli z korkociągami na końcach
A to zdjęcie to chyba sprzed cg, prawda?
Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Można zrobić samemu żel aloesowy? Moja teściowa ma w domu agawy i robi z nich różne cuda, ale na spirytusie. Jestem ciekawa, czy może stworzyć też coś na wzór żelu aloesowego?
Można, ale agawa to nie aloes. I żel na alkoholu nie jest tym, co byśmy chciały.
Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość
silikonów nie używam zabezpieczam końcówki serum biovaxa
czyli używasz silikonów.
Cytat:
ale co zauważyłam białe kuleczki gdzieniegdzie tzn będą się kruszyć nie wiem co jest nie tak, może czasem złe uczesanie?
A suszysz suszarką? Jaka temperatura nawiewu?
Cytat:
z tego, co pamiętam, to fajnie wygładzał włsoy ale bardzo łatwo było nim obciążyć - nawet moje wysuszone...
Sporo gliceryny robi swoje
Cytat:
Mówicie więc, że mozna go astosowac też jako bazę do masek bądx wymieszać z inna ds?
Jako baza to nie za bardzo, bo taka ilość zrobi przyklap. Raczej jako dodatek do d/s. Można dzięki temu ograniczyć ilość stylizatora.

Cytat:
Nie ma sprawy, nie wiem tylko kiedy będzie "następny raz". Miał być dzisiaj ale w końcu nie dałam rady wszystkiego załatwić i nie pojechałam. Ale powiedz czy sa lepsze od Alterry? bo jeśli to to samo (bo nawet "smaki" były te same) to nie ma co mieszać. Jesli jednak są lepsze (nie kojarzę kuracji z Alterry), to postaram się kupić przy okazji
Kuracje - Haarkur - to nasze maski
Kiedy próbowałam pierwszych swoich Alverde, to nie było jeszcze Aterry w Polsce. Ale dla mnie one - a głównie morelka i awokado - są porównywalne z morelką. Za to Sensitiv Alverde jest porównywalna z Alterrą granatowo-aloesową (tylko nie zapachem )
Porównywalne, ale mają inne składniki. Ja lubię różnorodność, więc kupuję, jeśli tylko mogę.

Cytat:
Kascysko: sesja 15:0
i gratulacje

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
najssss...
Oj, nawet bardziej niż najssss Jestem w zachwytach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2012-02-14 o 13:40
Stary 2012-02-14, 13:50   #56537
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
I co? Znalazłaś winowajcę? A co nakładałaś oprócz Naturii i BD?
maskę Kallos miodową, no i potem tylko Naturia+ żel Bielendy, to chyba właśnie była Naturia, bo odstawiłam ją i od 2 myć nic się nie dzieje, mam całą butlę na zbyciu, mogę oddać w dobre ręce

W ogóle może ktoś chciałby się powymieniać na kosmetyki? bo kupiłam różne rzeczy i nie wszystkie mi pasowały, byłam na wątku wymiankowym, a tam cisza, mam np tą Naturię, piankę Isanę do loków, Alterrę odżywkę z granatem i aloesem, Marion Maribelle z olejem ze słodkich migdałów i witaminami, nawet jakiegoś glisskura b/s...

Stary 2012-02-14, 13:53   #56538
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
maskę Kallos miodową, no i potem tylko Naturia+ żel Bielendy, to chyba właśnie była Naturia, bo odstawiłam ją i od 2 myć nic się nie dzieje, mam całą butlę na zbyciu, mogę oddać w dobre ręce
Pewnie ewcia chętnie przytuli

Stary 2012-02-14, 13:58   #56539
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Na każdym zdjęciu mają inny odcień, w rzeczywistości bliżej mi do koloru z 1 zdjęcia, za dużo słońca dziś ostatnie z lampą
Świetne pięknie zakręcone

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
dziękuję kochana. A twoje to fotografowac proszę mi spanie w sucharkach nie służyło... ciekawe jak teraz
Mnie wcześniej też nie bardzo. Zobaczymy jak będzie następnym razem

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Ha, widzę,że my nie tylko myśli, słowa, ale i działania may podobne. Też poszłam spać w wilgotnych (w piątek po hennowaniu)
Jednak siostry
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 14:02   #56540
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, a ten olej słonecznikowy, to ma być taki "zwykły", sklepowy? Czy jakiś specjalny?
Dokładnie taki, zwykły

Jaki szał zrobiłam w rodzinie na zakupy
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 14:08   #56541
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Jaka jest jej konsystencja? Gęsta? Czy próbowałaś już coś do niej dodawać?
Baza jest rzadka, spodziewałam się gęstszej, szczerze mówiąc Jest sama w sobie dość ciężka, użyłam jej dopiero z 2 razy? Nie dodawałam do niej póki co nic.
Cytat:

W ogóle może ktoś chciałby się powymieniać na kosmetyki? bo kupiłam różne rzeczy i nie wszystkie mi pasowały, byłam na wątku wymiankowym, a tam cisza, mam np tą Naturię, piankę Isanę do loków, Alterrę odżywkę z granatem i aloesem, Marion Maribelle z olejem ze słodkich migdałów i witaminami, nawet jakiegoś glisskura b/s...

Cytat:
Pewnie ewcia chętnie przytuli
Ewcia chętnie przytuli

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 14:09   #56542
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:
Dokładnie taki, zwykły

Jaki szał zrobiłam w rodzinie na zakupy
a ja się mogę podpiąć pod zamówienie?

Cytat:

Ewcia chętnie przytuli
nie ma sprawy!
Stary 2012-02-14, 14:13   #56543
agulaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
czyli używasz silikonów.
myślałam, że biovax ich nie ma mój błąd..
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 14:18   #56544
Eloe77

Cytat:
Eloe - w niedzielę był zauszny specjalnie dla Ciebie
Toś mnei namówiła do nadrobienia tych ponad pięciuset postów
Cytat:
Chyba choram znowu

Cytat:
Może być zwykły i sklepowy.

Cytat:
Eloe- oo wróciłaś gdzie bylas jak cie nie było?
Na desce Robiłam pierwszy objazd nowej deski i jestem w szoku - jakbym się z walca drogowego do porsze przesiadła! Wrr. Jestem zakochana po uszy
Cytat:
noo u nas bardzo często w aptekach pytają poco i naco zwłaszcza w tej jednej..
Chyba się farmaceutkom i farmaceutom w tej aptece nudzi bardzo...
Możesz powiedzieć, ze nie rozumiesz
Cytat:
kurcze to ta odzywka nie jest zgodna z CG? hmm któraś mi powiedziała że jest dlatego poleciałam do rossa i ją kupiłam..
Raczej chodzi o to, ze za te pieniądze można kupić coś lepszego.
Ale co kto lubi.

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Efekt widoczny na zdjęciach
Pierwsze i trzecie z 3. lutego.
Kombinacje zdecydowanie Ci służą Pokazały się wyraźne, rozdzielone fale i więcej ładu.
Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Teraz nie powalają, szczególnie, że wypadają
Indios, a czy u Ciebie to nie jest sezonowe wypadanie? Czy Ty aby o podobnej porze nie skarżyłaś się na to samo?
Cytat:
Napisane przez iga9 Pokaż wiadomość
pierwszy raz od miesięcy wyszłam w rozpuszczonych
To radosna wieść
Cytat:
Pokażę wam zdjęcia - wypowiedzcie się jak to skręt i jak oceniacie
Ja nie ocenię, bo niewiele widze na tych zdjęciach. za małe
Cytat:
odżywkę aloe vera z Garniera (ktoś zna?),
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ltra-doux.html
Niezgodna z cg, ale było parę zadowolonych osób.
Cytat:
aloesową mgiełkę z Laboratoria Natury - niby do twarzy, ale myślę, że nada się na włosy jako piskacz do odświeżania po nocy.
Nada się pod warunkiem, że nałożysz coś jeszcze po niej. Spuszy włosy przy obecnych warunkach pogodowych - sporo humektantów bardzo wysoko w składzie.
I ten aldehyd

Cytat:
o tym samy pomyślałam jak ci pisałam, że nie zrozumiałam do końca - że trzebaby się wybrać do ciebie i byłoby ekstra
Byłoby
Cytat:
a też muszę mieć cięte na prostych włosach bo proste teraz noszę (nie bij tylko....)
zapłacze się. Dlaczego proste?!
Cytat:
Napisane przez zua Pokaż wiadomość
Kto ma wysoką porowatość? Chciałabym podpatrzeć pielęgnację
Ja mam wysoką. Zerknij do dziennika.
Cytat:
Szybko zdjęcia
padam na twarz
Powinno się Ciebie że nie chcesz zapuścić włosów. Teraz jest pięknie, a co by było, gybby je zapuścić do zapięcia stanika

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2012-02-14 o 14:25
Stary 2012-02-14, 14:28   #56545
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Powinno się Ciebie że nie chcesz zapuścić włosów. Teraz jest pięknie, a co by było, gybby je zapuścić do zapięcia stanika
No rosnom przecież! Nawet CP biorę żeby rosnęły szybciej

I tak aż mi się odwidzi i strzelę pazia albo spalę trwałą czy coś

Stary 2012-02-14, 14:29   #56546
Eloe77

Cytat:
maskę Kallos miodową, no i potem tylko Naturia+ żel Bielendy, to chyba właśnie była Naturia, bo odstawiłam ją i od 2 myć nic się nie dzieje
Czyli pewnie znów IPA się uaktywniło
A jak reagujesz na denat? Stosujesz wcierki na alko?

Cytat:
Baza jest rzadka, spodziewałam się gęstszej, szczerze mówiąc
Ech, szkoda Tez sądziłam, ze będzie gęsta. ale czego nie załatwi baza, guma ksantatowa poprawi
Cytat:
Jest sama w sobie dość ciężka, użyłam jej dopiero z 2 razy? Nie dodawałam do niej póki co nic.
Ciężka. Zapamiętać

Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość
myślałam, że biovax ich nie ma mój błąd..
Biowax maseczka nie (poza Latte), ale serum Biowax już ma.

Jestem na 16 stronie nadrabiania, czekam na zauszny Ajrisz
A tymczasem zmywam się do domku. Idę pozałatwiać jeszcze mnóstwo spraw po drodze - m.in. do Rossmana i po bilety na jutro do kina (środy z Orange - kto ma, niech korzysta. Warto).

Ajrisz - widziałam to o paziu

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2012-02-14 o 14:33
Stary 2012-02-14, 14:38   #56547
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eloe77 Pokaż wiadomość
ajrisz - widziałam to o paziu
:p

Stary 2012-02-14, 14:43   #56548
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Powinni nam płacić za te akcje reklamowe ;P
Bingo shea to moja ukochana Jedyna której mogę używać chyba w każdy możliwy sposób i efekt zawsze jest fajny
czaję się na nią

Cytat:
Też mam Dodatkowo włosy się tak zawijają że podkreślają to jeszcze bardziej :P

Podoba mi się moja niegrzywka
pokaż!

Cytat:

W ogóle Malutki jest Kochany, nawet w nocy wstaje na jedzonko co 3-4 godziny, więc spokojnie się wysypiam. Wpatruje się w niego jak w obrazek, tulę, całuję, po prostu jestem zakochana

mały jest przesłodki! niech zdrowo rośnie
Stary 2012-02-14, 15:07   #56549
mayletka
Rozeznanie

GG do mayletka

Cytat:
Mayletka zapomniałam pochwalić Twoje rulony wspaniałe
bo i nie ma co chwalić.
Za to Twoje są świetne, nie powinnaś narzekać!

Benek - idealne
Ajrisz - ładnutki.

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość

Ten gif jest genialny!

Cytat:

A tutaj mam moje włoski z wczoraj KLIK
i dzisiejszą reanimację ze stanu którego kiedyś nawet nie próbowałabym reanimować - a tu rewelacja jakiej wżyciu się nie spodziewałam KLIK
Kiedyś zmorą było to, ze na drugi dzien włosy były nawet bardzo delikatnie traktowane pierwszego dnia - beznadziejne. Zmora dnia następnego - nie do zreanimowania. I dzisiaj nie mogłam się nadziwić temu co zobaczyłam...
też tak cem.

myszka2020 - Myszko! Ale uroczo!

ornament - czemu ja takich nie mam ?

Chciałam coś napisać i zapomniałam co. Bądź, co bądź nie podobają mi się moje włosy obecnie, mam ochotę je ściąć, a wiem, że gdybym to zrobiła - miałabym gwarantowaną depresję. Jutro wolne, więc nałożę jakiś olej. Nie wiem jaki, bo po kokosie i lnianym są fajne, po czarnuszce właśnie niekoniecznie.

Widzę, że dużo z was ma blogi, a ja jestem chyba głupia, bo nadal nie mogę ogarnąć, jak dodawać dane notki do kategorii (stron) Ktoś coś poradzi ?

Przeszła kurs przygotowawczy do bycia piękną suką i
wyszła z niego z wyróżnieniem, dyplomem z różową bransoletką jako prezentem dla prymuski.

instagram||blog
mayletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 15:09   #56550
SugarbabyLove
Zakorzenienie

eloe masz na mysli deske taką do jeżdżenia po śniegu? wow ekstremalnie
u mnie juz malo sniegu zostało dziś +3 jest

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości