|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
wczoraj wlasnie podczas seksiku bylo mi dziwnie i nie moglam sie jakos "wczuc" w role, bo Maluch sie wiercil i czulam cos jakby z jednej i z drugiej strony ![]() ale zapomnialam, ze w nocy czulam te "wkluwanie szpilek" w niewymowna, wiec chyba szyjka sie skrocila zdziwilabym sie gdyby sie nic nie dzialo, bo Potworra naprawde sie tam niezle wciska Cytat:
a wiesz,ze dzisiaj sie zastanawialam wlasnie, co sie z Toba dzieje??? patrze, a tu post od Ciebie czarownica ze mnie
|
|
#3422 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
z drugiej tak i czesto mam butelke z jednej i kolejna jest polowka z drugiej plus pierwsza Cytat:
|
|
|
#3423 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Twojego NiemowlaczkaCytat:
. Dostaliśmy Nastyn od lekarza i już jest lepiej.Cytat:
Cytat:
dla chrzestnej, pozazdrościć. Pearl jak samopoczucie? Stresujesz się już troszkę?Ładnie wyglądacie dziewczyny. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
Dobrze, że co złego to już za Wami |
|||||||
|
|
|
#3425 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny
ja mam dosc poryczalam sie dzisiaj bo nie daje rady . ja nie wiem co temu mojemu dziecku jest. rano troche plakala, a po poludniu to przeszla sama siebie. Od 15 do 18:30 dosłownie krzyczala, a nawet darla sie. Zadne kropelki nie pomagaja, noszenie, masowanie, nic. Od wczoraj zapisuje sobie kiedy je i ile spi i to tez mnie martwi. A dzis od rana wyglada to tak: O 6:40 zjadla 65ml 9:10- 60ml 10:45- 50ml 12:30- 30ml 15:30- 50ml 18:00- 45ml W nocy tez nie spi ladnie. Po kapaniu dzis spala od 21 do 24, pozniej 3:30, 5:00, 6:30, 8:00, 8:45. Jutro ide jeszcze na szczepienie i jestem przerazona... bo ona sie bardzo sie zanosi. Dzis stwierdzilam, ze gdyby mi ktos powiedzial, ze tak bedzie chyba nie zdecydowalabym sie na dziecko ![]() Nawet nie wiecie jak ja Wam zazdroszcze, ze mozecie przespac w spokoju noc, bo ja jestem juz przemeczona... No i juz sie obudzila spala 30min
|
#3426 | |
|
Rozeznanie
|
ja żeby zapobiegac pojawieniu się pleśniawek wycieram Młodemu mokrą pieluszką języczek i poliki od środka
---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
A gdy płacze uprasuj pieluszkę i cieplą połóz na brzuszek ,może to pomoże,mojemu pomaga |
|
|
|
|
#3427 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje ![]() Cytat:
![]() teściowa jęczy żebym wytrzymała do jutra bo u nas śnieżyca jak diabli
|
||
|
|
|
#3428 |
|
Rozeznanie
|
kobietki wiecie ,że ja czasami tęsknię za brzuszkiem,za maluszkiem szturchajacym od środka,za tymi imprezami nocnymi w brzuszku.Kurde parę razy zdarzyło mi się rozczulic i popłyneła mi łezka z tego powodu.Wiem,ze teraz mam go przy sobie no ale tamte chwile też były cudne i nie zapomniane...
Ai jeszcze jedno,chodzi mi o gówniany problem,ile razy dziennie maluchy robią kupala - karmione mm??? |
|
|
|
#3429 |
|
BAN stały
|
POZYCJA GRATULACJE!
![]() Milena ma zapalenie ucha i antybiotyk ![]() W sobote ślub siostry ![]() Marcel od rana nie spał, usnął o 17.00 i śpi do teraz także znowu nocka będzie nieprzespana. Ostatnio śpi po 15 minut a ja jadę na kawach i napojach energetycznych . O 15.00 ręce mi odpadały od noszenia i go zaczęłam bujać w bujaczku a ten oczy jak 5 zł i jakby mówił "matka daj se siana bo ja nie będę spał"Chodzę jak zombi. Czekam do weekendu i powykorzystuje tż a sama odeśpię trochę. Ja chcę już wiosnę ![]() Dziś do wszystkich mówiłam że chyba się zabiję i bez kija nie podchodź . Nawet do wc nie mam jak wyjść puki tż nie wstanie po nocce. Nawet nie miałam jak zrobić jesc małej bo małego uspiałam cały dzień
|
|
|
|
#3430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3431 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3432 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wszytskim nam nie jest łatwo Agatku i uwierz, że czasem obecność samego tżta czy innej osoby "do pomocy" jest czymś najgorszym. Bo potrafią tacy życie uprzykrzyć ![]() Czasem sama jestem tak zrezygnowana i nieszczęśliwa, że odechciewa mi się wszytskiego, a jedyne czego bym sobie życzyła to głupie przytulenie, pogłaskanie po głowie i zaprzestanie krzyku i wiecznych pretensji... Tyle, ze widzisz - my musimy być twarde jak skały, bo mamy istoty całkowicie od nas zależne, które nie potrafią powiedzieć czego chcą, czemu im źle i nie potrafią jeszcze powiedzieć jak nas kochają... Jak mały płacze to niekiedy ręce załamuję, bo nie wiem co on chce, ani jak mu pomóc; czasem mam wrażenie że on tak specjalnie robi i wtedy się złoszczę do granic wszelkich - tylko, że potem staje mi przed oczami obraz uśmiechu mojego szkraba i już - przechodzi wszystko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3433 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam jeszcze jedno pytanie czy w domu zakladacie dzieciaczką czapki? |
|
|
|
|
#3434 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Chciałam się pochwalić, że kąpiel zaliczona, karmienie, odbijanie też i teraz lezy ładnie w łóżeczku i zasypia, ale wchodzę tu i mi zbiło, że takie smutniaste jesteście kurczaki no
![]() Cytat:
Twoja coś mało je, albo mi się wydaje moja wali setki non stop, czasem mniej, dziś już 5x100 ml obaliła i 6 się szykuje za 2-3 h... no i herbatki w sumie 50 ml...co do pogrubionego- też tak mówiłam... ale się nie załamuj!!!!! a może do lekarza 1 kontaktu idź, żeby coś na uspokojenie przepisał czy coś? też nerwowa jestem strasznie... Cytat:
moja nie robi i tak codziennie, ost robiła z 2 dni temu i dopiero dzisiaj ![]() Cytat:
nie wyobrażam sobie jakoś tego ślubu wiesz?? Jesteś przemęczona kurczaki ![]() Cytat:
coś Twój tż zrobił nie tak?? zgadzam się w 100% z tym co napisałaś... szczera prawda...---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
|
|
#3435 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do mam rozpakowanych i nierozpakowanych. Czy wam tez tak pstrykało w brzuchu?
|
|
|
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze dziewczyny musimy byc silne !
Ja narazie daje rade, staram sie myslec tylko optymistycznie, bo wiem ze jak zaczne się nakrecac to bedzie tylko gorzej. A przeciez musze dac rade, tak juz jest i nic tego nie zmieni ![]() Moja mała juz spi coraz mniej, zanim zasnie strasznie sie meczy. Wypluwa smoka i płacz, trzeba wsadzic wtedy troche pocyca, zasypia- wypluwa i placz teraz po 1,5h walki usnęła, a ja chciałam ja kapac o 21 ![]() W ogole dzis przede mna pierwsza samotna kapiel Miala przyjsc pomoc mi mama, ale jest przeziebiona i nie chce zeby zarazila mi małą. Wystarczy ze ja smarkam i kaszle O ktorej kąpiecie swoje maluchy? My o 21 bo tak zawsze pasowalo z karmieniem, ale to chyba troche pozno nie? czy takiemu maluchowi to wsio ryba![]() W ten weekend mam 5 egzaminow suuuuper !A tż dzis specjalnie jechal na egzamin. Jechał 6h w jedną strone a tam kartka ze egzaminu nie ma
Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2012-02-15 o 20:31 |
|
|
|
#3437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nic nie pstrykało Cytat:
uczysz się na egz?? czy idziesz na żywioł?? masarnia ![]() co do egz tż- nie mogli zadzwonić po☠☠☠ańcy?!!!! cyrk na kółkach, ale bym się wnerwiła
|
|
#3438 |
|
Wtajemniczenie
|
Magda, ojej, przytulam i trzymam kciuki,zeby przeszlo. Moze Mala ma gorszy dzien? To tylko czlowiek i ma prawo miec gorsze samopoczucie czasem? Szczegolnie w taka pogode i o tej porze roku. trzymaj sie dzielnie.
Nawojka, chrzestna czasem daje rade ![]() Co do stresowania sie, to najbardziej boje sie tego,ze moje wielkie dziecko mnie porozrywa i bede miala takie akcje jak Zuzia No i tego, ze nie podolam jako matka i bede sie dolowac, ze nie mam zycia ![]() Czubasku, ja slysze strzelanie i tez coraz czesciej. Zawsze sie tego troche boje, bo nie wiem, co to
|
#3439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
damy rade![]() A na egzaminy troche czytam, ale nie mam wszystkich notatek no i itak nie dałabym rady az na 5 sie nauczyc bede improwizować Dwa maja byc testy wiec se postrzelamNo tz sie tez wkurzył Tzn on w ogole powiniec siedziec tam od pn-sb w ramach delegacji z pracy, ale ze ma opieke nade mna to mial usprawiedliwione, a zeby nie miec zaległosci chcial jechac na ten egzamin. No i pojechal i wraca
|
|
|
|
|
#3440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w ciągu godziny słyszałam to już 3 razy... Czasem mam myślenie ze to macica mi peka czy coś widzieliście ? http://www.youtube.com/watch?v=0yCTbVJIklA całkiem całkiem im wyszło Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2012-02-15 o 20:46 |
|
|
|
|
#3441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bejbiczku w razie co, powiedz, żeby Cię nacięli, niż masz pęknąć- ja tak powiedziałam i zrobili wedle życzenia- ja nic nie czułam wtedy
|
|
#3442 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Helołłłłł
Witam.... nadal w 2 paczku Cytat:
przy porodach to z godziny na godzinę się może wszystko stać, ale już kurde by się zdało urodzić... bo normalnie jak czołg.. a przy dzisiejszej pogodzie to ino mi takiej łopaty brakuje z przodu - chodzę jak czołg więc jak bym ją miała to bym choć odśnieżyła przy okazji :P ![]() Cytat:
heh wiem, że koleżanka miała tak z córeczką i na początku było ciężko "przetrzymywać" małą żeby nie spała - bo marudziła, kwiliła itd, ale w końcu się udało, bo przynajmniej w nocy spała ![]() Cytat:
jeeeeeeeep... trza było odpowiedzieć "no i nawet rozwarcie mi się między zębami robi już" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mnie dziś...a dupa... w sumie już od jakiegoś czasu, brzuch boli jak na @, coś strzyka w kręgosłupie, mam jakieś dziwne "bóle/skurcze" w odbycie (!) - mam tylko nadzieję, że to nie rozchodzi mi się moja blizna po operacji... :/.. i tak w kółko ale nic konkretnie.... a najlepsze jest,ze pewna byłam, że czop mi odszedł 2 tyg temu, a tu niespodzianka i dziś wyskczyła jego dalsza część - już 2 razy...fuuuj... paskudztwo - przy synku to przynajmniej mi odeszło raz i odrazu całe, a po 10 godz o tego był synuś na świecie... a teraz co ? - ciągnie się to już i ciągnie... :/ Cytat:
a ja mojemu synkowi - który uwielbiał smoczki do praktycznie 2 roku życia podawałam nawet zapobiegawczo Aftin - po prostu smarowałam nim od czasu do czasu smoka jak wkładał do buzi, a raz na czas gazik na palec, Aftin i smarowałam poliki od wewnątrz i jęzorek, nigdy nie protestował a wręcz mu to pasowało bo Aftin jest słodki...smakuje jak glukoza po prostu czy coś takiego
Tomuś - 17.09.2007 Pierścionek - 14.02.2012 Sakramentalne TAK - 11.06.2011 Martynka- 23.02.2012 ...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic... Edytowane przez MartuNiunia87 Czas edycji: 2012-02-15 o 20:52 |
|||||||
|
|
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam tak samo kłucie w odbycie, ból podbrzusza, macica mi się stawia jak nie wiem...to moze dziś Ci odejdzie końcówka i urodzisz:p |
|
|
|
|
#3444 |
|
Rozeznanie
|
podobno pęknięcie szybciej sie goji i mnie boli niż nacięcie.
|
|
|
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
ja znów słyszałam odwrotną teorię... |
|
|
|
#3446 |
|
Zakorzenienie
|
Babcia lula Melkę, wiec was podgladam z tel,bo kompa nawet nie wlaczam :/
Kasik, Mili śliczna, mama też ![]() Co do ubioru to moja mała ma albo kaftanik i spiochy albo body i spiochy mam pełno ciuszków ale tak mi najwygodniej a ona najbardziej uwielbia z golym tyłkiem leżeć,wiec czasem idziemy na kompromis i śpi tylko w kaftanie i pampersie,bez spiochow pod kocykiem oczywiście, w rozku nie ma szans, musi fikac nozkami bo inaczej jest wrzask ![]() Idę szykować kąpiel I od wczoraj Melka ma kuzyna - bratowa tzta urodziła wczoraj syna - teść jest w siódmym niebie bo w końcu dziadkiem został, a nie tylko mężem babci (mają 5 wnuczek) ![]() Aha,Pozycja gratulacje
|
|
#3447 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczynki
pisze do was mloda mamusia widze ze tylko ja zostalam do tych styczniowek, a wiec juz mowie, bo ja mialam przezyc a przezyc przez ten moj porod, a wlasciwie 4 ![]() ale najpierw.... jednak nie Olek tylko JAŚ przyszedl na swiat 10.02.2012r. o godzinie 11.36. Waga 3850, 55 cm długi niestety po dobrych 14 godz meczarni zrobili mi cc, gdyz moje malenstwo nie moglo trafic glowka do kanalu rodnego... ale po kolei...Do szpitala przyjechalam juz 02.02., bo to byl tydz po terminie, 04.02. wzieli mnie na wywolanie i o dziwo ... NIC! lezalam na porodowce jak ta fruzia i nawet rozwarcia nie dostalam !! Oczywiscie przyszedl lekarz i mi ukochany masaz szyjki zrobil, lekarz z palcami kowala, ze jego jeden a moje dwa (ałaaaa, jak bolało) ale byl postep, rozwarcie na 0,5 cm ![]() Drugi raz wzieli mnie na wywolanie dopiero 4 dni pozniej i co? NIC w czwartek zaczely sie skurcze ale od razu bardzo bolesne z krzyza o 10 mialam juz rozwarcie na 9 ale ciagle glowka wysoko i szyjka dluga, skurcze z krzyza masakra, nie zapomne tego do konca zycia!!!!! lekarz przebil mi wody i powiedzial ze jak za godz nic sie nie ruszy to cc, ruszylo sie, bol jak cholera, przez ta godzine to myslalam ze umre, ale przyszlo wybawienie, zrobili mi zastrzyk w kregoslup i stracilam czucie, to bylo najpiekniejsze uczucie na swiecie a potem zobaczylam to moje CUDO, CUDEŃKO kochny mój jaś jest ze mna juz w domku, po przezyciach jeszcze musze karmic go z nakladkami bo mam male sutki i Jaś nie może zassać, ale nakładkami ciągnie jak niejeden
|
#3448 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też miałam coś takiego kilka tyg temu i aż się wystraszyłam, ale teraz jakoś przeszło samo? mi to brzmiało jakby pękało coś w środku i miało zaraz wylecieć ale teraz cisza...Misienka23 - gratulacje!!! a tak sobie myślałam przeglądając 1szą stronę wątku, jak to możliwe że Ty jeszcze nie urodziłaś i proszę
Edytowane przez ranula Czas edycji: 2012-02-15 o 21:17 |
|
|
|
|
#3449 |
|
Zakorzenienie
|
Haniula,ja też kapie o 21,ale dzisiaj będzie kąpiel później
|
|
#3450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Misienka23 Gratuluje ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.

zdziwilabym sie gdyby sie nic nie dzialo, bo Potworra naprawde sie tam niezle wciska

z drugiej tak i czesto mam butelke z jednej i kolejna jest polowka z drugiej plus pierwsza
dla Twojego Niemowlaczka
. Dostaliśmy Nastyn od lekarza i już jest lepiej.
poryczalam sie dzisiaj bo nie daje rady
. 

moja wali setki non stop, czasem mniej, dziś już 5x100 ml obaliła i 6 się szykuje za 2-3 h... no i herbatki w sumie 50 ml...

coś Twój tż zrobił nie tak?? zgadzam się w 100% z tym co napisałaś... szczera prawda...
bejbiczku w razie co, powiedz, żeby Cię nacięli, niż masz pęknąć- ja tak powiedziałam i zrobili wedle życzenia- ja nic nie czułam wtedy