Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 2012. - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-19, 19:00   #3781
nawojka8583
Zadomowienie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
dzień dobry

gratuluję wszystkim tym, które zostały mamami pod moją nieobecność oraz trzymam kciuki za te, które jeszcze w dwupaku

od wczoraj jesteśmy z Emilką w domku. Uczymy się siebie nawzajem.
Moja mama przyjechała do nas dzisiaj. Także mam pomoc.

Pozdrawiam

P.s. pozdrowienia dla e-ciotek
Lucy Emilka jest cudna
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
BOŻE ŁAPY MI SIĘ TRZĘSĄ!!!!! PEARL URODZIŁA!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dzwoniłam do niej, bo normalnie nie mogłam pisać z tych nerwów!!!!!!!!
Dobrze mówiłam, urodziła chłopczyka- JASIA!!!!!!!!!!

"Dobry wieczór, jestem JAS. Urodziłem się dzisiaj o 8ej rano. Mam 56 cm wzrostu i ważę 4 kg"

"Poród masakra. Zakończony cc, bo MAŁY żle się wstawiał. Oprócz tego ukradli mi laptopa i 2 telefony. Teraz piszę z jakiegoś przedwojennego. Malec krzykliwy, ale i tak jak odjeżdża na noworodki, to za nim tęsknię. Szew boli jak diabli. Ogólnie następne dziecko adoptujemy "

MissZuzia to już mamy odpowiedź dlaczego smsy nie doszły!!!!!! s☠☠☠☠ysyny jak można okraść człowieka w szpitalu?!!!! jestem zbulwersowana!!!!!!!!! szok!!!! istny cyrk!!! Kazali D. zgłosić to na policję!!
Małgosiu gratuluje małego Jasia
a z ta kradzieżą w szpitalu to masakra

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
cześć laski, piszę dopiero dziś bo wcześniej nie miałam siły ciągle jakieś komplikacje po porodzie krwiak zszedł to później zapalenie nacięcia się pojawiło ;/ oczywiście rana się rozeszła i dalej się z tym bujam ;/
ale z małą ok, miała pleśniawki -zwalczyliśmy je aphinem (prawdopodobnie zarazili ją w szpitalu -wiecie jak to jest karmienie dzieci 1 butlą)
dzieciątko jest na mm bo dalej zażywam antybiotyki z tym że chyba nie ma sensu wracać do piersi (nawet nie mam tyle mleka)
oczywiście gratuluję wszystkim nowym mamusią -życzę powodzenia!
no i przedstawiam moją małą żabcie
śliczna żabcia
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
piję ze dwie dziennie, pije tez karmi i nie mam problemu z pokarmem żadnego
ja piłam już Bocianka, taka se, piłam Hippa (ta saszetkowana) - b. dobra i dziś kupiłam Herbapolu, więc napisze jak się napije czy dobra
Zuzia widzę, że skusiłaś się na Karmi i co odgazowujesz go???
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 19:18   #3782
uska000
Zadomowienie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
Uska no tak miedzy naszymi szkrabami rowno miesiac roznicy
powiedzialabym ze nie tylko miesiac a nawet rok;p

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 19:28   #3783
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Nie mam siły

Dziś by mi się dziecko udusiło leżałam w łóżku i słyszę, że jej się ulewa, podniosłam się, wytarłam- coś tam twarożku poleciało i nagle dziwny, przeraźliwy krzyk!!!!!!! ja w szoku nie wiem o co kaman, teściowa przyleciała i ją podniosła... by się zachłysnęła, a ja stałam i myślałam, że jej samo przejdzie leżała wtedy na boczku i cały czas myślę, co by było gdyby... walczymy ze wzdęciami cały czas, kupy nie robiła i podaliśmy dziś pierwszy raz o 16stej sab simplex.... bo bobotic nie działa
Agatek współczuje, nieźle sie zestresowałaś...
Dziewczyny wiecie może jak reagować jak dziecko się zaniesie? Niby mi się jeszcze nigdy to nie zdażyło, ale tak na wszelki wypadek warto wiedzieć.
Cytat:
Pearl pisała mi, że ją strasznie pali rana i prosiła o leki, to dali jej paracetamol i jakiś dożylny lek na 'tramal' przedtem ale to jednorazowo chyba i jej troszkę pomogło. No i, że w tym szpitalu okradli też Skrzynecką i wysłała mi zdjęcie mój zięciu jest boski
Osz Ty, a jak wstawiłam zdjęcia Michasia to pierwsza krzyczałaś, że bierzesz na zięcia, a teraz co zdrajczynio????!!!!
Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
mój Michalinder za każdym razem przy zmianie pieluchy planował jak tu obsikać matke i zaqwsze mu się udawało bo robił to w momencie ściągania pieluchy ale ja się już wycwaniłam i teraz robię tak że odchylam pieluszkę na jego małego rogatego szatana nakładam mu szybko taką zwykłą tą chusteczke mokrą tak że tylko przykrywam mu siusiaka i wtedy nie sika na odległośc na matke tylko w chusteczke i ja jestem sucha i moje łózko tez i mały nie jest obsikany moge ze spokojem wtedy założyc czysta suchą pieluchę

ja to tylko nerwicy dostaje przy zakładaniu pieluchy cała sie upoce kur..wi..ca moja sięga zenitu bo ten bąbel mały tak cały czas macha rękoma i nogami i sie gierkami odpycha od łóżka ze co pieluche mu pod dupke podłoże i chce zapiąc to nie moge bo tak fika że ucieka mi z tej pieluchy i na nowo musze pod dupkę podsunąć to ten znowu się odpycha fika że nei jestem w stanei mu tej pieluchy założyć i zapiąć i trwa to [potem 10min zwykłe zakładanie pieluchy
on gto się zachowuje jak by miał adhd ja mam bardzo nadpobudliwe dziecko fika tymi gierkami jak by biegł lub jechał na rowerze i on nigdy się nie męczy on nawet w nocy jak się obudzi na jedzenie to oczy ma zamknięte ale nogami i rękoma wywija cały czas
Mój Michaś też jest taki ruchliwy
Stary 2012-02-19, 19:31   #3784
bambusiek
Zakorzenienie

Hi

Dzięki za odp. w sprawie czopków na szczęście nie musiałam ich używać, bo wczoraj wyszedł zielony potwór, a dzisiaj reszta, już normalnego koloru
przewijałam z moją mamą i ja zostałam okupkana, a mama 2x obsikana mimo zasłoniętej armatki

Cytat:
a ja mam pytanie do tych dziewczyn które rodziły sn czy was też tak dziwnie boli pochwa jak by była obita i posiniaczona?? bo mnie w środku tak dziwnie boli podczas oddawania moczu lub jak się napinam takji dziwny ból to jest tak jak by było tam wszystko posiniaczone obite i niewiem jak długo i czy tak w ogóle powinno boleć?? miałam wizyte na 15.02 ale lekarz sie rozchorował i do 24.02 ma zwolnienie więc dopiero pod koniec miesiąca będe mieć pierwsza kontrolną wizytę

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
hej my wczoraj mielismy imprezke i jak zwykle moje grzeczne dziecko o 19 sie umylo zjadlo i odrazu zasnelo i obudzilo sie o 1 jak ostani gosc zamknal drzwi dodam ze mamy jeden pokoj i spal tam gdzie my siedzielimsmy o 1 zajadl przebralam go i spac do 8

a teraz zrobilam rosol bo na drugie jedziemy do tesciowej
o kurcze, ale pięknie śpi... zdradź jaki jest na to sposób:pros i:

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Dziś wymiękłam i dałam małej smoczka.

Normalne to jest, że przy dezynfekcji pepuszka jest troche krwi ?

Kiedy wyszłyscie z małymi na pierwszy spacer?
nasz smoczka dostał już w szpitalu - na fototerapii mu dali

krew może występować

po ok. miesiącu - byłoby wcześniej, ale pogoda do kitu werandowanie jakoś jak miał 3 tygodnie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Hania przyszła na świat o 10.45 siłami natury. 3900g i 59 cm rodziłam trzy godziny

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam kilka pytań - proszę pomóżcie

1) Czy sab simplex można podać dla 10 dniowego malca? Ile kropli? Boje się, że bez konsultacji z lekarzem nie powinnam jej tego podawać
2) Ile kupek na dobę robią Wasze szkraby? Jaka konsystencja i kolor?
3) Ile herbatki w dzień może wypijać dzidzia?
4) Ile butli mm jedzą Wasze dzieciaczki na dobę?
5) Jak długo oswajały się z kąpielą? U nas cały czas wrzask
6) Czy Wasze dzidzie przy kolkach oddychają szybciej później?

Zaczynam świrować, tak bym chciała, żeby się nie męczyła. Na szczęście nie jest tak, że ona krzyczy non-stop, ale widać, że ją boli...bo leży niby spokojnie i nagle ma skurcz bo się krzywi i zaczyna się płacz
karmię piersią + 2-3 porcje mm/dobę
1. nie mam pojęcia
2. 1-3
3. nasz na gazy i kupki pije 1-2 x 50 ml koperkowej
4. j.w.
5. u nas pierwsze kąpiele były super, dopiero niedawno zaczął się wrzask
6. nie miewamy kolek
-----------------------------------
siedzę z T. na kolanach. gada sobie wybitnie przy tym gestykulując

poza tym ok. w nocy wraca mąż
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 19:32   #3785
MissZuzia
Zadomowienie

Nawojka nie odgazowuje go. Tak powoli uje ze trwa to czasem 2h bo czasu nie mam dokończyć...

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 19:41   #3786
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Hania przyszła na świat o 10.45 siłami natury. 3900g i 59 cm rodziłam trzy godziny
Czubasku gratuluje
Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Krzysio kończy dziś pierwszy miesiąc swojego życia

Z tej okazji e-ciotkom stawiamy po kielonku

Chcę dziś zamówić dla mojej niuni te ramki z allegro i nie wiem którą wybrać. Gdyby była opcja venge na statywie z wstążką to bym taki zestaw wzięła, ale nie ma
Zastanawiam się między dębem na wstążce (statyw) lub venge na wstążce (bez statywu).
http://allegro.pl/ramka-z-glina-na-o...105259451.html
lub
http://allegro.pl/grawerowana-ramka-...120016239.html
dla Krzysia.
Stary 2012-02-19, 19:52   #3787
Haniula
Zakorzenienie

dziewczyny czy sab simplex jest tez na brak kupacza?

U nas dzis nie było tych klocków martwi mnie juz to, bo nie dosc ze twarda to coraz rzadziej a mała niespokojna
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 19:55   #3788
bambusiek
Zakorzenienie

Wrrr... nakarmiłam T. godzinę temu, bo już piskał, że chce, a chwilę temu ulał chyba wszystko co zjadł
I na dodatek walnął kolejnego kupala... ale to akurat bardzo mnie cieszy
Teraz krzyczy sobie i robi przy tym dziwne miny
G. 9.1O.18
Stary 2012-02-19, 20:16   #3789
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Gratulacje

Bartosz kończy dzisiaj 4 tygodnie

Parę minut temu Synuś przerazliwie krzyknął przez sen,zerwałam się na równe nogi,ale nawet nie płakał.
To pewnie z emocji bo mieliśmy gości,a czytałam ,że tak czasami się dzieje,że dziecko jest podniecone i taka moze byc reakcja!
Byli teście,Bartus najpierw wypił mleczko,potem grzecznie siedział w leżaczku i caly czas sie smiał i robił słodkie minki.
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 20:26   #3790
klaurencja
Raczkowanie

wrocilismy przed godizna do domu i coz... Milutka niespodzianka. Pies. TZ. Zrobil nam prezent i kkupil od znajomego szczeniaka. Teraz, cudnie. Mopsik teraz imienia szukamy :p chyba wybierzemy Trieko albo Trokkie ale mial pomysl... Moze mi sie spodoba i bede psia mama? Hihihi
Stary 2012-02-19, 20:46   #3791
ania_1988
Raczkowanie

GG do ania_1988

klaurencja to masz niespodziankę mój małżonek chciał psa kupić ale wybiłam mu to narazie z głowy

Dziewczyny w co ubierałyście wasze szkraby jak wychodziłyście ze szpitala? Bo tak się zastanawiam w śpiworek czy może lepiej w kombinezon bo mam to i to i co pod spód i czy dodatkowo jeszcze kocykiem owijać? pomocy
Stary 2012-02-19, 20:57   #3792
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Gratulacje

Bartosz kończy dzisiaj 4 tygodnie

Parę minut temu Synuś przerazliwie krzyknął przez sen,zerwałam się na równe nogi,ale nawet nie płakał.
To pewnie z emocji bo mieliśmy gości,a czytałam ,że tak czasami się dzieje,że dziecko jest podniecone i taka moze byc reakcja!
Byli teście,Bartus najpierw wypił mleczko,potem grzecznie siedział w leżaczku i caly czas sie smiał i robił słodkie minki.

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
wrocilismy przed godizna do domu i coz... Milutka niespodzianka. Pies. TZ. Zrobil nam prezent i kkupil od znajomego szczeniaka. Teraz, cudnie. Mopsik teraz imienia szukamy :p chyba wybierzemy Trieko albo Trokkie ale mial pomysl... Moze mi sie spodoba i bede psia mama? Hihihi
super

Cytat:
Napisane przez ania_1988 Pokaż wiadomość
Dziewczyny w co ubierałyście wasze szkraby jak wychodziłyście ze szpitala? Bo tak się zastanawiam w śpiworek czy może lepiej w kombinezon bo mam to i to i co pod spód i czy dodatkowo jeszcze kocykiem owijać? pomocy
body dł. rękaw, pajac z polaru, kombinezon i kocyk na wierzch. no i czapa
G. 9.1O.18
Stary 2012-02-19, 20:58   #3793
*Agatek*
Zakorzenienie

Walczymy z kolką niedawno przestała wyć i zasnęła... masowałam jej brzuszek to na chwilę pomogło, ehh, teściowa ululała... niedługo mleko i może po nim zaśnie na dłużej, bo teraz to przysypia na chwilę i budzi się i pręży i płacze

klaurencja
nie dość, że masz dziecko to na dodatek psa?? jak to ogarniesz??

Cytat:

a nasz ma ciemne KŁACZKI NA MAŁŻOWINIE USZNEJ - no której dziecko ma coś takiego chyba nas nie pokonacie
oprócz tego na pleckach, nad dupalem
ja też ja też! moja też ma kłaczki długie na małżowince usznej komicznie to wygląda no i na pleckach nad dupalem = kość ogonowa również
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Osz Ty, a jak wstawiłam zdjęcia Michasia to pierwsza krzyczałaś, że bierzesz na zięcia, a teraz co zdrajczynio????!!!!
aaaa tam moja będzie jechać na dwa baty!
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
dziewczyny czy sab simplex jest tez na brak kupacza?

U nas dzis nie było tych klocków martwi mnie juz to, bo nie dosc ze twarda to coraz rzadziej a mała niespokojna
hmmmm... jak brałam bobotic to nam pomógł na kupkę, po ss też dziś zrobiła...

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 21:15   #3794
klaurencja
Raczkowanie

agatek, ja nie bede sobie z tym radzic... Bede to olewac, jego pies :p
Stary 2012-02-19, 21:22   #3795
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
a nasz ma ciemne KŁACZKI NA MAŁŻOWINIE USZNEJ - no której dziecko ma coś takiego chyba nas nie pokonacie
oprócz tego na pleckach, nad dupalem
Moj Michas tez ma na uszkach, ale Zuziu nie czuj sie pokonana bo na dupalu nie ma
Stary 2012-02-19, 21:24   #3796
snesha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Hejka, super ze juz w domku, ale latwo nie mialas
Najgorsza była niepewność i nerwy przed porodem. Jak już została podjęta decyzja o cesarce to było super.
Cytat:
Może spróbuj z cieplejszą wodą? Nasz się potwornie zanosił podczas kąpieli, ale odkąd daliśmy temp wody na 39 stopni to przestał i tylko początkowo sobie popłacze, a potem spokój - oczywoiście musi być wyspany i nakarmiony
Mój drze dzioba niezależnie od temperatury niestety.

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Prosiłam, a nawet błagałam o znieczulenie , bo słyszałam, ze mają w tym szpitalu gaz. I mówię, że chce znieczulenie, że gaz rozweselający, a położna mówi do mnie, że oni czegoś takiego w szpitalu nie mają. Ja na to, że jak nie mają jak lekarz prowadzący moją ciąże stwierdził, że jest, a ona no jest, jest, ale sie skonczył.
A ja jak leżałam to w 2 dniu skończyły się lek przeciwbólowy. Musiałam dostawać coś słabszego.

Cytat:
Takie małe dzieciątko jest prześliczne, a potem rośnie hihi
Poród bezstresowy
Dobrze, że trafiłaś na takiego mądrego i doświadczonego lekarza
Miałam super szczęście że miałam takiego lekarza - przejął się dodatkowo bo był znajomym mojej dr ginekolog, no i pewnie ze względu na mojego TŻ.

Cytat:
u nas ss odrazu pomogł tym bardziej ze mały miał problemy z kupkami to po ss ustapiły i kolki i zaparcia
niestety teraz zamówiłam kolejne i przyszły czeskie i chyba nie działaja sa bardziej wodnite a mały wieczorami płacze i kupki tak za bardzo zrobic nie moze wiec musze zamówić niemieckie bo one działały

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

tak to jest zachciało mi sie tanszych bo te kosztowały 15zł a stwierdzilam ze ten sam sklad maja i ze to jest ss i te tez ss to bedzie takie samo działanie a tu g..o prawda te sa jak by bardziej rozrzedzone te czeskie bo niemieckie sa geste
Daj linka do tych niemieckich.

Cytat:
BOŻE ŁAPY MI SIĘ TRZĘSĄ!!!!! PEARL URODZIŁA!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dzwoniłam do niej, bo normalnie nie mogłam pisać z tych nerwów!!!!!!!!
Dobrze mówiłam, urodziła
chłopczyka- JASIA!!!!!!!!!!

"Dobry wieczór, jestem JAS. Urodziłem się dzisiaj o 8ej rano. Mam 56 cm wzrostu i ważę 4 kg"

"Poród masakra. Zakończony cc, bo MAŁY żle się wstawiał. Oprócz tego ukradli mi laptopa i 2 telefony. Teraz piszę z jakiegoś przedwojennego. Malec krzykliwy, ale i tak jak odjeżdża na noworodki, to za nim tęsknię. Szew boli jak diabli. Ogólnie następne dziecko adoptujemy "
Gratulacje świeżej Mamie. Widać Paerl miała mniej szczęścia do lekarzy niż ja i dlatego ją tak wymęczyło.
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Czy ktoś używa Oilatum do kąpieli? Macie zwykłe czy soft? Strasznie to drogie, gdzie kupujecie? Czy po kąpieli smarujecie jeszcze czymś ciałko?
Ja niczym nie smaruję - takie dostałam zalecenie od neonat. ologa.
Cytat:
Gratulacje ekspresowego porodu.
......................... ......................... ................
Czy któraś z Was karmi piersią+ mm? Ile wtedy wypija dziecko? Ja dopiero w 5 dobie coś tam byłam w stanie z cycka wycisnąć, więc zawsze po cycku jest butla. Laktacja mi się bardzo powoli rozkręca, a mały dopija 90 ml. Boję się że nigdy nie będę mieć odpowiedniej ilości pokarmu
snesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 21:39   #3797
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
Boroo przede wszystkim wszystkiego naj dla Krzysia, my konczymy jutro miesiac
ja wczoraj zamowilam te venge ze sznurkami bez statywu, tez bardziej mi sie widzialo to na statywie ale przekonalo mnie to ze on nie jest tak pod katem tylko taki prosty calkiem, nie wiem czy wiesz co mam na mysli
Dziękujemy
Zamówiłam ciemny brąz ze wstążką bez statywu
Wiem co masz na myśli
Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
oj tż należy się opiep.rzmój na szczęście wstaje i się zajmuje tylko jego zajęcie to po najmniejszej linii oporu zamisat z mała pogadac pobawić się to ją sadza w leżaczku albo na macie i nie daj Boże jeszcze jej tv pusci albo czeka aż zaśnie

zrobie wam fotkę tego znamienia
Fotkę zrób koniecznie, bom ciekawa
Opie.prz to mało Embargo na seks do końca roku!!! Już mu zapowiedziałam, że jak nie zmieni swojego postępowania to sobie pomarzyć może
Cytat:
Dziewczyny wiecie może jak reagować jak dziecko się zaniesie? Niby mi się jeszcze nigdy to nie zdażyło, ale tak na wszelki wypadek warto wiedzieć.
A widzisz! Na wizycie kontrolnej we wtorek mi lekarka powiedziała, że jak się dziecko zaniesie to:
1. położyć na boczek i posmarować ręką porządnie po pleckach
2. podnieść i przytulić do siebie
3. można dmuchnąć, ale raczej unikać
4. zatkać nosek dziecka palcami i dmuchnąć mu troszkę powietrza do buzi

Ponoć aż 4 minuty może tak mieć

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 21:46   #3798
raqla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ranula Pokaż wiadomość
raqla faktycznie urodziła w nasz termin to co z nami? my byśmy miały rodzić za 5 dni dopiero? U mnie nic się nie szykuje więc wcale bym się nie zdzwiwiła Ale chyba ide we wtorek do tego szpitala, więc zobaczymy...
Ja wybieram się jutro do szpitala, w którym chcę rodzić - tak mi zalecił gin. Pewnie zrobią ktg i powiedzą, co dalej (najprawdopodobniej odeślą). Ale mam nadzieję, że wkrótce coś się ruszy, bo zauważyłam brunatne leciutkie plamienie.
raqla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 22:12   #3799
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez ania_1988 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
body dł. rękaw, pajac z polaru, kombinezon i kocyk na wierzch. no i czapa
Jak wyżej
Ale wszystko od pogody zależy

Stary 2012-02-19, 22:32   #3800
Mijus
Rozeznanie

Dziękuję bardzo za odpowiedzi Jesteście kochane Zawsze człowiek spokojniejszy jak wie, że nie jest sam z tymi samymi problemami

Dzisiejsza kąpiel i wszystkie czynności po udały się bez krzyku
Położyłam pieluszkę flanelową w wanience i włożyłam Gabi brzuszkiem w dół. Pieluszkę ciepłą kładłam na plecki i powoli umyłam całe ciałko
Potem dała się spokojnie wymasować i nakremować Bosko

Opanowałam też atak kolki, położyłam córcię na termoforze i okładałam brzuszek ciepłymi pieluszkami + masaż. Do tego herbatka koperkowa + 3 krople ss do mleka. Udało się wyciszyć atak i teraz śpi jak betonik! Oby już dziś kolka nie wróciła! Błagam!
Stary 2012-02-19, 22:42   #3801
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Dziękuję bardzo za odpowiedzi Jesteście kochane Zawsze człowiek spokojniejszy jak wie, że nie jest sam z tymi samymi problemami

Położyłam pieluszkę flanelową w wanience i włożyłam Gabi brzuszkiem w dół. Pieluszkę ciepłą kładłam na plecki i powoli umyłam całe ciałko

Opanowałam też atak kolki, położyłam córcię na termoforze i okładałam brzuszek ciepłymi pieluszkami + masaż. Do tego herbatka koperkowa + 3 krople ss do mleka. Udało się wyciszyć atak i teraz śpi jak betonik! Oby już dziś kolka nie wróciła! Błagam!

I to jest właśnie mamuńka hihi oł jeee

Stary 2012-02-19, 23:37   #3802
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

ja też ja też! moja też ma kłaczki długie na małżowince usznej komicznie to wygląda no i na pleckach nad dupalem = kość ogonowa również
Cytat:
Moj Michas tez ma na uszkach, ale Zuziu nie czuj sie pokonana bo na dupalu nie ma
o patrzcie a myslalam ze tylko moj tak ma
Cytat:

to super
trzymam kciuki !!!

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 23:57   #3803
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
powiedzialabym ze nie tylko miesiac a nawet rok;p
no tak
Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
wow ale niespodzianka, ale fakt szczeniak i niemowlak na raz nie bedzie sie wam nudzic
Cytat:

o prosze jaka dzielna mamuska

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 07:16   #3804
czubasek20
Zakorzenienie

Dziewczyny mam takie pytanie... Czy wasze maluchy też tak ulewały tuż po urodzeniu? Moja co zje to uleje a ja tego pokarmu nie mam dużo i czy pytanie do tych które były nacinane. Długo ta rana ciągnie? Ja po 12h jej nie czułam ale nie wiem czy to chwilowe czy ból wróci..

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 08:49   #3805
kamciurka
Zakorzenienie

czubasku moj alex malo ulewa ale nikola ulewala tez od poczatku, ale duzo tego jjej sie ulewa, powiedz poloznym, odnosnie naciecia ja tym razem nie czulam prawie w ogole dyskomfortu wiec moze mialas niewielkie i laadnie zszyte
dzien dobry w ogole
dzisiaj konczymy miesiac

Niki

Alex

Edytowane przez kamciurka
Czas edycji: 2012-02-20 o 08:54
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 09:08   #3806
klaurencja
Raczkowanie

czubasek, u nas nie bylo ulewania częstego, więc nie wiem

wyszlam na spacer z malym i psem, zaczepiali mnie osiem razy. Jaka to rasa, a duzo je, a coś tam... :p. W nocy obudzil nas tylko dwa razy

brawo. Dla Alexa! Kolejny niemowlaczek na wątku

Edytowane przez klaurencja
Czas edycji: 2012-02-20 o 09:12
klaurencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 09:09   #3807
pozycja77
Zadomowienie

Hej Mamusie !!
Gratulacje dla Czubaska i Pear

Czubasku, mnie na początku nacięcie nie bolało, ale po pewnym czasie zaczęło mnie ciągnąc i boleć, ale to pewnie przez zzo.
Pierwsze godziny po porodzie Laurka ulewała wodami, potem przez kilka dni spokój, a teraz ulewa jesli nie odbije się jej po cycoleniu ;-)

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 09:13   #3808
Mijus
Rozeznanie

Cześć
To była pierwsza przespana noc po porodzie Mała obudziła się tylko o 2 na żer i spała do 7 Jaka jestem szczęśliwa i wyspana
Miłego dnia kochane
Stary 2012-02-20, 09:22   #3809
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

hej, czy Wasze dzieci mają pleśniawki ? jak leczycie ?
mojej się jedna pojawiła ;/

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-20, 09:27   #3810
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesc

moje dziecie dziś rekord pobiło
jak zjadł o 20.00 po kąpieli i poszedł spac to obudziłąm go na siłę o 5 bo sie bałam ze zdecydowanie za długo spi....nawet pieluchy nie miał za bardzo zlanej... szok (wrodził sie do mamusi ja spałam całe noce i tez pielucha sucha była )
Ciekawe czy to jednorazowy atak sennosci czy jjuz tak bedzie...
a dzisiaj jedziemy na usg bioderek...oby dobrze bylo...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości