|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Kurczę, coś ze mną jest nie tak, gorączka 39'C utrzymuje się od soboty, ciągle mam dreszcze, raz mi zimno raz gorąco, biorę leki przeciwko gorączce i ledwo udaje się ją zbić do 37'C. Wyczytałam, ze to może być zapalenie dróg rodnych po nacięciu krocza! W sumie to mnie nic nie boli tam na dole, ale któż to wie? Chciałam się do lekarza zarejestrować, ale już miejsc nie było
Cytat:
![]() Cytat:
Dużo zdrówka dla Was ooo a ja gdzieś wyczytałam że rodziła naturalnie Pewnie mam zwidy prze gorączkę ![]() U mojej też widać białe plameczki na dziąsłach. Zaczęłam stosować Aftin
|
|
#3812 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cześć Dziewczyny, dawno mnie nie było... dopada mnie mały lęk i takie...hm. nie wiem jak to nazwać - dosłownie nie wiem co mam robić. Torba zapakowana, sesja zdana - muszę tylko jeszcze dzisiaj iść po wpis i oddać indeks. Zaczął się nowy semestr, ale zajęć niewiele bo to ostatni już mój semestr na studiach.
Mój mąż akurat był w Poznaniu ze mną 2 tygodnie bo miał szkolenie i razem sobie pomieszkaliśmy troszkę, ale wczoraj pojechał a nasz Hubik nie wyszedł. Teraz zostałam sama i jak się coś zacznie dziać mam dzwonić to przyjedzie z domku. Wolę być tu w Poznaniu bo tu chcę rodzić ...ale do domku też bym pojechała i tak coś czuję ,że w środę jak nic się nie będzie dziać to pojadę jeszcze. Byliśmy u lekarza 15 lutego. Dowiedziałam się ,że nie mam już szyjki.Skrócona całkowicie, ale to co zostało trzyma bardzo mocno. Zero rozwarcia. Stwierdziła, że pewnie jeszcze przyjdę 28 jak mam wizytę umówioną. Jak ja bym chciała wiedzieć kiedy to nastąpi !!!! Fajnie być w ciąży.... ale już chciałabym chociaż wiedzieć czy jutro czy pojutrze itp. Wiem,żale się a Wy już po przeszłyście.... Nic mnie nie boli i jeszcze nie wiem co to skurcze. Czy któraś tak miała,że skróciła jej się szyjka całkowicie przed porodem? GRATULUJE wszystkim nowym mamusią i życzę radości przede wszystkim z dzidzi. dph - gratulacje- udalo Wam się w tym samym dniu co było planowane ![]() dolores181 - a Wy co???? mieliśmy rodzić ostatnie na tym forum a Ty już rozpakowana. GRATULUJĘ ![]() U mnie na uczelni znajomi robią dosłownie zakłady kiedy się Hubert urodzi.... oni mają z tego taki ubaw... Obstawiają kasę i jeśli nikt nie trafi to pieniążki idą dla Huberta ![]() Termin mam 29.02/01.03 a pierwszy typowany 25 luty... zobaczymy czy ktoś trafi Życzę Wam miłego dzionka z pociechami... ja na uczelnie jadę a potem leniuchowanie... A tak po za tym czy mogę prosić aby mnie ktoś wpisał na tą pierwszą stronkę ???? Nie znam się na tej całej polityce forum i nie wiem do kogo pisać w tej sprawie dlatego piszę tak do wszystkich Ania 26l - Hubert 29.02/01.03.2012... byłabym bardzo wdzięczną.
Edytowane przez Anulka_86 Czas edycji: 2012-02-20 o 10:32 |
|
|
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
widze ze nie tylko ja zmagam sie z goraczka,
wczoraj mialam 37,4 i dreszcze polozylam sie i dzis jest ok. Nie wiem czy mozna karmic piersia przy takiej temp? Nie biore lekow |
|
|
|
#3814 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dokładnie takie same odczucia i taka sama sytuacja z tą szyjką jest u mnie. Nic się nie dzieje, ale lekarz powiedział, że z racji tego, że termin minął to jutro mam się zgłosić do szpitala. Ty widzę masz jeszcze trochę czasu, więc spokojnie A termin ciekawy!
|
|
|
|
|
#3815 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A gdzie macie to usg? moj synek zamiast byc coraz mniej klopotliwy, jesli chodzi o zdrowko, poniewaz juz powinien byc coraz lepiej przystosowany, to on co chwile teraz cos niepokojacego mnie ma: jak nie plynna kupa, to pachnaca nie tak jak powinna, jak nie klopoty z zasypianiem to krostki na buzi. do tego doszlo ulewanie i krztuszenie przy jedzeniu. i nie wiem czy to wszystko jest w miare ok czy cos mu jednak dolega .mam jeszcze pytanko: czy wasze dzieciaczki po tym jak sa spokojne i przestaja takie byc a jeszcze nie placza, czyli sa takie bardziej aktywne w machaniu, maja taki bardzo krotki, glosny, plytki oddech-troche jak sapiacy pies? chociaż chyba jednak bardziej jak astmatyk nie mogacy wziac powietrza ![]() sorry za brak pl liter i skladnie, ale usypiam Tymka na prawej rece
Edytowane przez faellivrin Czas edycji: 2012-02-20 o 11:03 |
||
|
|
|
#3816 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
Brawo, brawo dla Czubaska i Pear. ![]() Nadrobiłam ale nie cytuję, może w końcu dnia będzie lepiej. Zaraz wpadną znajomi więc mam tylko chwilę. Natka kończy dziś 6 tygodni ![]() ![]() Jutro idziemy na szczepienie i już mam stres z tym jej ciągłym jedzeniem. Do tego tz jeszcze nie wie czy dostanie wolne więc pierwszy raz sama będę musiała z nią jechać. Do tego w czwartek na USG bioderek i to juz na pewno sama będę jechała - oby nie padało ![]() Juz sie obudziła, a tak ładnie wibracje uspiły ją w foteliku - znikam |
|
|
|
#3817 |
|
Wtajemniczenie
|
Anulka , hehe fajnie Ci znajomi z roku zrobili
Kasa pójdzie dla małego jak nikt nie trafi Podoba mi się to Moja malutka śpi. Dzis była połozna na 1wszej wizycie, troche taka nadęta i niemiła, strasznie konkretna. Tak szybko mówiła jakby juz chciala ta wizyte jak najszybciej zakonczyc i mialam do niej tyle pytan, ale z tego wszystkiego zapomniałam o co miałam pytać i teraz juz wszystko na karteczce zapisuję. Tyle tych papierów, załatwiania i wizyt u lekarza, ze szok, az nie umiem wszystkiego zapamiętac. |
|
|
|
#3818 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja się śmieje i jeszcze robie jej fryzure a la Hitler![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja bym tez chciała...ale mój pies mieszka z mamą a na kota za wczesnie jeszcze przy takim maluchuCytat:
Cytat:
i na ramionkach na udach nad dupaczem...w ogóle to w szpitalu mówili na nią włochacz![]() Biedna CuKinia te kolki są okropne! ![]() Cytat:
to się szybko małżonek poprawi podejrzewam ![]() Cytat:
![]() ale super!Cytat:
a co do rany to ja dopiero na drugi dzien wieczorem zaczęłam ją czuć a na trzeci zaczęła boleć...(dobrze mnie znieczulili przy szyciu...) Cytat:
extrabry ![]() moja królewna śpi sobie słodko na brzusiu i czekam aż się obudzi i idziemy na spacer a dzisiaj robimy próbę generalną z butelką od przyszłego tyg chce wrócic na studia i musże ją nauczyć z butli jeść więc po spacerze odciąganie i butla-trzymajcie kciuki
|
|
#3819 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
Cytat:
... choć z tą zasadą 5 dni... z synkiem to było tak, że urodził się 4 dni po terminie... i dokładnie w dzień kiedy miałam planowana wizytę i gin z powodu przeterminowania... więc jeśli teraz by się powtórzyło to powinnam urodzić jutro - bo 4 dni po terminie, albo po kutrze bo mam wizytę :P - taaa nadzieja matką głupich :PCytat:
Cytat:
![]() Ja u synka stosowałam zarówno zapobiegawczo jak i leczniczo Aphtin
|
|
|
#3820 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na poczatku nie ciagnela mnie ale wszystko bolalo i nie moglam siedziec Cytat:
u nas bylo 23.30-4.30 i potem po 7 i 10.30 a zaraz idziemy na spacerCytat:
Cytat:
Cytat:
a szczepienie w srode na usg juz bylismyna pewno wszystko bedzie ok! kciuki
|
|
|
#3821 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak tak sobie to policzę to wychodzi dopiero 12 marzec jakbym miała tak czekać....to nie wyobrażam sobie tego. Mam nadzieję ,że nasz maluch urodzi się co do terminu i będzie pięknie
|
|
|
|
|
#3822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.medeor.pl/ dostalismy wykaz od połoznej gdzie mozna zrobic i tutaj nam pasuje najbardziej.. na nfz oczywiscie tylko skierowanie trzeba a co do oddechu to nawilżasz mu nosek solą fizj?? ja teraz psikam małemu afrinem bo od 2 tyg mozna i ładnie mu nawilza... a taką sapkę ma jak nie nawilżębo u nas strasznie suche powietrze |
|
|
|
|
#3823 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli nie bierzesz zakazanych leków to ja bym karmiła szczególnie, ze Twoja gorączka nie jest wysoka. Cytat:
![]() Jak będziesz na szczepieniu to podpytaj o to karmienie
|
|
#3824 |
|
Zadomowienie
|
a mam pytanko do was czy wasze dzieciaczki jak miały miesiąc trzymały juz głowkę leżąc na brzuszku? ale tak bez teleoptania i dość długo? bo moja robi taką kołyskę nogi do góry i główka do góry i się rozgląda...nie za wcześnie?
|
#3825 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
No nie wyszło nam kurcze. A Ty dziś nie miałaś jechać do szpiala? ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- a nie to raqla miala jechac. Bylas? Co robili? |
||
|
|
|
#3826 |
|
Zadomowienie
|
japrzyszlam sie tylko przywitac
mala wisi ciagle na cycku wiec na nic nie ma czasu.. jak mi pzysypia to odstawiam ja do kosza i 5 min nie mija jak sie budzi... jak efektywnie dziecko uspic?? |
|
|
|
#3827 |
|
Zadomowienie
|
aniaxx ja bym córcie troche przetrzymała niech się podrze i zmęczy i zgłodnieje porządnie to później będzie jadła efektywnie i spała dłużej- tzn wadomo nie 5godz ani nie 2 ale jakies pol godz wystraczy
|
#3828 |
|
Zakorzenienie
|
To ja nie wiem co ona ma z tym ulewaniem. W ogóle to wczoraj od 13 do 22 spala. O 22 położne kazały ja obudzić i dać cyca , dałam wydoila doszczętnie i położne musiały dokarmić bo krzyk. A potem wszystko ulewala.
Jeszcze na obchodzie pediatra stwierdził że mała zaczyna robić się żółta;/ |
|
|
|
#3829 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nie, bo mój termin wg USG minął w piątek, ale ten wg OM mija jutro, więc do lekarza idę (do przyszpitalnej) w środę rano (jeśli nie urodzę) i wtedy zadecydują co i jak.. choć położna mi mówiła, że jak nic się nie dzieje, wody ok, KTG ok to do szpitala kładą 6 dni po terminie... tylko nie wiem wg którego z tych terminów policzą te 6 dni... Cytat:
|
|
|
#3830 |
|
Rozeznanie
|
Hejka!!
![]() ![]() Nocka nawet przespana.Pobudka 0 22,1,4.Miejmy nadzieje,ze przerwy miedzy jedzeniem beda coraz dluzsze.Filip po jedzeniu,pol godziny placze,skreca sie,gazy go mecza.Teraz spi,oczywiscie na mojej klacie.
|
#3831 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie nawał pokarmu to było cos strasznego. Początkowo nie wiedziałam, że takie coś jest i nie założyłam na noc stanika, ani zadnych wkładek. Całą mokra sie w nocy budziłam i myślałam, ze sie tak pocę , nie skojarzyłam, że mogę mieć nawał pokarmu. W dzien dopiero zauwazyłam, ze jestem cala mokra. Dwie ogrooomne plamy na koszuli, az po same uda koszula była mokra. Nie miałam pojęcia, że mleka może być tak dużo. Nawet teaz wkładki az przemakają, denerwuje mnie to troche, ale z drugiej strony cieszy, bo małej nie muszę dokarmiac, bo widziałam jak kobiety w szpitalu,które nie miały pokarmu się męczyły i aż mi ich żal było.
|
|
|
|
#3832 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny ponawiam pytanie: czy wiecie cos na temat przerazliwego krzyku bobasów przez sen??wczoraj 2 razy i dzisiaj już 1.To taki inny wrzask niz normalny płacz,taki wystraszony ,przerazliwy! Martwi mnie to,jezeli bedzie sie powtarzac udam sie do lekarza |
|
|
|
|
#3833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nawału nie mialam....wrecz przecviwnie.... ;/ |
|
|
|
|
#3834 |
|
Rozeznanie
|
Mamuśki jakis czas temu ,któras z Was szukała adresu meilowego do Pawła Zawitkowskiego i jak znalazł się?bo i mnie przydałby sie
|
|
|
|
#3835 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak ją biorę do odbicia na klatę to trzyma sztywno łepek i się rozgląda Położna powiedziała, że jak sama tak robi to mam się nie stresować
|
|
#3836 |
|
Rozeznanie
|
zazdroszczę wam, że dzieciaki wam tak ładnie śpią po nocach.
Mój to śpi najwyżej 3h, najlepiej mu się śpi po kąpaniu, usypia ok 21 to śpi do północy. Dziś to była pobudka po 22, potem o 1, o 3, jęczał do 4.30, póki go nie wzięłam do nas do łóżka, potem o 6, i o 8 już na dobre się obudził ![]() nie oszczędza mnie to moje dziecię nocami. Niby nie jest uciażliwy, nie drze pyjora, w dzień jest spokojny w miarę, ale spać to mógłby trochę dłuzej....
|
|
|
|
#3837 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
U nas ciężka noc,jak obudziła się o 2.30 na karmienie tak zasnęła przed 6 ![]() Dziękuję za odp w sprawie herbatek laktcyjnych,kupiłam dziś tą herbapolu i oczywiście karmi,idę się napoić dla czubaska
|
|
#3838 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak go kłade to jaki wrzas i ryk a jak go chwyce za rączki to cały się napina i unosi i siup już siedzi papka mu się śmieje pełne zadowolenie i się rozgląda
|
|
#3839 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzwoniłam do mojej gin i powiedziała, że jutro do szpitala na badania i jeśli nic się nie będzie szykowało to do domu. Niby lepiej, ale sprawa się przeciąga znów... Ciekawe jak raqla, ona miała dziś iść do szpitala. |
|
|
|
|
#3840 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.

rodziłam trzy godziny
Pewnie mam zwidy prze gorączkę 

chyba nas nie pokonacie 

na usg juz bylismy
Gabrysia - 09.02.2012