|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
Cytat:
Cytat:
)_________________________ ________ Cześć ![]() Nasz synek dzisiaj był pierwszy raz z nami w Kościele - całą Mszę przespał, jedynie z początku patrzył co się dzieje ![]() Potem zamówiliśmy ostatecznie chrzciny A teraz będziemu go kąpać, więc papa
|
|
#4052 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
|
|
|
|
|
#4053 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do tarczycy też tak miałam. Przed ciążą brałam Euthyrox 100, w ciąży 150. Miesiąc po ciąży wyszła mi duża nadczynność. Jestem po wizycie u endo - zmniejszył dawkę do 50. Według niego powinno być ok. Jak nie pomoże, to będziemy szukać dalej przyczyny nadczynności. Ale czuję się już o niebo lepiej jak mam mniejszą dawkę leku, więc chyba wraca wszystko do normy.
|
|
#4054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
babcia uspokoiła przed chwilą, mała spokojna i za chwilę krzyk!!!! kurka nie wiem co jej dzisiaj jest ![]() co chwile beka, nie wiem skąd ona tyle powietrza połyka
|
|
#4055 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
Chyba kupię nawilżacz powietrza bo maly ma ciągle suchy nosek i charczy,a jak odciagam mu smarki fridą to wrzeszczy niemiłosiernie. Agatek mój Batrosz tez dzisiaj skrzeczy jakos,tez chyba ma kieoski dzień,byle tylko jeden taki dzien Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-02-22 o 22:25 |
||
|
|
|
#4056 |
|
Wtajemniczenie
|
hej mamuśki i ciężaroweczki
Wiktor kończy dzisiaj 4 tygodnie jacie kiedy to zleciało i z tej okazji dzisiaj ładnie się do mamusi uśmiechał jutro jak będzie ładna pogoda idziemy z małym na pierwszy spacer ![]() ![]() a my bylismy dzisiaj na usg bioderek i wszystko Wiktorkowi ładnie się rozwija
|
#4057 |
|
Raczkowanie
|
ja ostatni też kupiłam nawilżacz bo sama spać nie mogłam i wilgotność 35% i wietrzenie ani nic nie dawało
|
#4058 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz sama mam odstające uszy i strasznie teraz zwracam uwage zeby Lence sie nie odginały, a jakby miala juz troche to chyba w akcie desperacji nawet bym byla skłonna przyklejac na plaster bo wiem jakie sama mialam/mam na tym punkcie kompleksy![]() ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
![]() Kurcze znowu spac nie moge i czuwam, bo młoda ostatnio lubi po kapieli spac juz przy jedzeniu a potem nie odbija ![]() dzis jej sie odbiło, ale maluśko- wiem ze powinna wiecej, potem jeszcze dopiła herbatki i spi ![]() A czytalam tez ze dzieci które słabo odbijają po jedzeniu albo wcale maja czesciej kolki ![]() No i kupy dzis u nas nie było
Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2012-02-22 o 23:40 |
||
|
|
|
#4059 | ||
|
Zadomowienie
|
musisz miec specjalny termometr
u nas wilgotnosc najczesciej ok 35 pomimo tego ze codziennie na jakis czas wlacze nawilzacz u nas tez nie bylo.... Cytat:
![]() gratki Cytat:
|
|
|
#4060 |
|
Zadomowienie
|
a co t takie puchy
![]() wszystkie nierozpakowane na porodówke się wybrały a mamusie śpią korzystając z okazji że jest sennie deszczową pordą i pewnie dzieciaczki ziewają i smacznie śpią jak mój Ale jak tak będzie lało to na spacer nie wyjdziemy
|
|
#4061 |
|
Raczkowanie
|
dzien dobry
![]() faktycznie pustki dzis, no ale nie ma sie co dziwic,w taka pogode tylko spac albo tulic marudzace dzieciaczki... raqla - trzymam kciuki zeby poszlo szybko,najwazniejsze ze juz sie zaczelo! a maartuniunia gdzie?czyzby na porodowce?
|
|
|
|
#4062 |
|
Raczkowanie
|
ja jeszcze nie rodzę
![]() ja kupiłam termometr taki co od razu pokazuje wilgotność u mnie żeby wzrosło do 60% to z 8 godzin musi pochodzić
|
#4063 |
|
Zakorzenienie
|
No faktycznie pustki, chyba nam sie panny na porodowke wybrały
U nas dzis pierwsza straszna noc Do 2.30 spala ładnie, a po karmieniu strasznie się prezyła, wiła i stękała. Widziałam po jej oczach ze cos ją boli. I dusiła kupacza ktory nie chciał wyjścWkoncu dałam ss i szok jak szybko zadziałał. Normalnie 2 minuty i spała rozluźniona. Żałuje ze tak zwlekałam. Widocznie to byla kolka? ![]() I kupa poszła przed chwilą, oczywiscie twarda A teraz pytanie, czy powinnam jej dawac ten ss profilaktycznie do kazdego mleka? czy jak bede widziala ze cos jest nie tak? |
|
|
|
#4064 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cześć! My juz dzis po wizycie w poradni preluksacyjnej - jest OK nawet nie mam szeroko pieluchować tylko rowerki ćwiczyc przy prewijaniu. Ciesze sie, bo mi sie wydaje, że a taka dodatkowa pieluchą to maluszkowi nie wygodnie. Szczególnie, że Natka ulewa i kłade ją tylko na boczkach. Poza tym nie zaglądałam, bo duzo sie dzialo, mała juz zaszczepiona 5w1 i przeciw żółtaczce, a za 2 tygodnie idziemy jeszcze na pneumokoki. Ze względu na małą wage urodzeniową mamy za darmo . Jedyna dobra strona.Jeżeli chodzi o wage to przekroczyliśmy w 6 tygodniu zycia 3 kg - jak czytam o wagach waszych pociech to jestem w szoku, że tak przybierają, ale wielke brawa dla nich .
|
|
|
|
|
#4065 |
|
Raczkowanie
|
Ja też jeszcze nie rodzę. Mogłoby sie już zacząć, bo mi zjazd w szkole przesunęli o tydzień i nie wiem czy uda mi się egzamin zaliczyć. Ale mnie wkurzyli.
Ja już nie mogę się doczekać kiedy urodzę, ciężko mi strasznie , przekręcić się w nocy z boku na boku to normalnie jakas porażka. Mały uciska mi wszystkie bebechy, dół brzucha boli. Mam już dość. |
|
|
|
#4066 |
|
Zadomowienie
|
kochane!
![]() informuję, że urodziłam 17.02.2012 Alex ma 53cm długości i 3220g jestem dumną mamusią ślicznego chłopca ![]()
|
|
|
|
#4067 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja Melcia drzemie na kanapie u mamy w pokoju, ale co chwile sie wybudza bo mamy klawiatura glosno strzela przy pisaniu, wiec pisze jednym palcem i staram sie jak najciszej ![]() Idziemy dzis do lekarza, bo kupki sie jej nie poprawily i dalej sluzowate Nie mam co jesc Na sniadanie zjadlam kanapke z dzemem bez masła - bleeee ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
My na bioderka za dwa tygodnie, ale nie wiem czy to bedzie usg czy co Zapisalismy sie na NFZ, ale jakby co to pójdziemy prywatnie na usg Cytat:
|
|
|
#4068 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
bo nie chce rezygnowac np z karmienia w nocy(strasznie wygodne to jest )moja endokrynolog stwierdzila że najprawdopodobniej ciąża uzdrowiła moja tarczyce bo wyniki badan mialam na lekach i mam na razie brać 25 i w czerwcu powtórzyc badania i możliwe że odstawimy leki ![]() Cytat:
Cytat:
mam do was pytanie czy wasze dzieci mają czas spokojnego czuwania?u nas dzień wygląda tak: -śpimy od 22 do 1-2 -karmimy się i ok 4-5 karmimy się znowu - budzimy się kolo7 i jemy płaczemy czasami mamy spokojne kilka minut i zasypia mi kolo9-10 -budzi się kolo13 karmimy i idziemy na spacer pośród wielkiego wrzasku - ok15-16 wracamy (na spacerze może się prześpi pół godz) i karmie i później jest nadal wrzask do18 -o 17-18 karmie znowu i znowu wrzask do 20-20.30 -ok.20-20.30 kąpiemy, później karmie i zasypia niepokoi mnie strasznie ten czas od 13 do 21-22 gdzie ona nic nie robi praktycznie oprócz jedzenia i wrzeszczenia a jeszcze 3 dni temu spała od 15 do18-19...![]() oprócz pory rannej kiedy się pouśmiecha nawet na macie poleży i w leżaczku to nie ma ani chwili żeby znowu tak było
|
|
#4069 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4070 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć lasunie
![]() Ale dziś kijowa pogoda!! Wczoraj jakoś dało się ululać małą... zjadła po 22 i jak zasnęła to następne karmienie było dopiero o 5 rano znów musiałam ją całą przebierać, bo body i pajac zasrane ![]() za bardzo moje słowa sobie wzięła do serca... : "rób kupeczkę, rób, mamusia posprząta" Chciałam się zarejestrować do gina w mojej pipidówce i co... terminy zajęte do końca marca..... nieźle ich jedzie w mózg co? Cytat:
Cytat:
![]() kurka zastanawia mnie dlaczego tak szybko macie usg bioderek, mi położna kazała dopiero po 6 tyg
|
|
#4071 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje!!!!
![]() ![]() Cytat:
moja się nałyka powietrza jak głupia i jak bekła to od razu trochę zwróciła wczoraj 2 razy ![]() za kupkę!!!! Cytat:
![]() o, kupa była... jak te moje kciuki szybko zadziałały.... Renata a może małej podaj ss, może jej coś tam w brzuszku nie halo? może ją gniecie czy co... ![]()
|
|
#4072 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Mnie jakieś cholerne przeziębienie chyba bierze Dzisiaj w nocy mieliśmy jakiś przełom, tzn nie było fajnie bo Mili miała chyba napad kolki ale no właśnie nie wiem czy to byłą kolka, bo się prężyłą, płakała i nie chciała cyca ale jak chciałam sprawdzić czy jest głodna i wsadziłam jej do buzi zgiętego palca i tak potarłam o dziąsła to się uspokoiła ale nie chciała ssać. Wzięłam smoczek i tak jeździłam jej po tych dziąsłach i ta spokojna ......no i co do przełomu to w końcu po miesiącu zaciągnęła smoka, kilka razy choć na krótko ale zawsze.....będziemy teraz codziennie ćwiczyć aż sie nauczy bo za długo czasami wisi na cycu a wcale nie je Dałam jej też herbatki koperkowej i o dziwo się napiła...jestem w szoku...a rano mieliśmi arię purtów ![]() ![]() Z tamtym mieszkaniem lipa, nie akceptują dofinansowania ale pojawiło się nowe ogłoszenie na dom w tej samej cenie a o niebo lepsze, też nie akcetuja dofinansowania ale jak jeszcze nie poszło, (dzisiaj tż miał dzwonić) to je wynajmiemy. Tu jest linki do niego KLIK Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla Emilki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2012-02-23 o 11:17 |
||||||
|
|
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
kasikzaki ale mega mieszkankoooooo
|
#4074 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
NataliaM zapomniałąmjeszze napisać ze tą ciemieniuchę na brwiach i uszach to smarowałam oliwką i po chwili wycierałam tetrą. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oczywiscie kciuki za wizyte ![]() Renata u nas też są takie dni(np wczoraj ze mala prawie wcale nie spi i marudzi a ja juy nie wiem co z nia robic. U nas dosc dobrze sprawdzaja sie tance. Wlaczam fasolki i tancujemy ....na chwile jest spokoj.
|
|
#4075 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() My dzisiaj jedziemu na usg bioderek na 17,jakos boję się ,że cosik moze byc nie hallo. wczoraj była położna ,ale wkurzyła mnie bo tylko zwazyła małego i ma 4700 tzn na wadze było 4900ale ona odlicza 200gram na ciuszki,przybiera po 200 na tydzień i na tym jej wizyta skonczyła sie,normalnie prawie biegala po mieszkaniu.Więc ja nie zadałam jej pytan,z tej racji pytam Was Mamuśki: 1.ile razy jedza maluchy z butelki? 2.czy w mieszkaniu maluch może miec ubrane same body z długim rękawem i półśpiochy 3.jeżeli frida wyciaga sie małe ilości smareczków a slychac że są co robic?tzn nie ciekną tylko charczą? 4.czy mierząc temperaturę w dupce tez odejmuje sie pół stopnia? więcej nie pamiętam.... Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-02-23 o 11:23 |
|
|
|
|
#4076 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
![]() ale już niedługo maluch będzie z wami ![]() Ja tez się wymordowałam przed porodem... dopiero za trzecim razem jak weszłam na porodówkę to urodziłam... położne się ze mnie śmiały jak mnie trzeci raz zobaczyły było tylko pytanie '' to pani znowu rodzi? Chyba pani porodówkę polubiła.'' Cytat:
Hej wychodzicie dziś do domu?Ja właśnie czekam na izbie przyjęć, byłam dziś u gin i od razu skierowanie na patologie. Ciśnienie mam za wysokie, mała już jest nisko, szyjka skrócona takze niedługo powinna być z nami. Oby![]() więc ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja odciągam i karmię piersią bo inaczej mała wrzeszczy jak opetana. Najpierw w czasie kiedy śpi, odciągam tak 50ml mlesia i czekam az wstanie, wtedy jest krzyk, nie moze złapać cyca to dostaje uspokajacza z butli a potem podsuwam jej cyca i sobie przy nim zasypia. Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2012-02-23 o 11:38 |
|||||||
|
|
|
#4077 |
|
Rozeznanie
|
;( Ja mam już dość. Dzisiaj 4 tygodnie od porodu, a mnie krocze dalej boli!
Mam źle zszyte, naciągnięte mięśnie albo skórę, gulki ze zrostów skóry bolące, a do tego jakieś dwie gulki białe i coś czerwonego. Miała któraś z Was też coś takiego? Czy to kiedyś minie ? Jestem załamana
|
#4078 | |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny z brzuszkami i Mamuski z dzieciaczkami!
Cytat:
Likas a gdzie byłaś w poradni od bioderek?? ja próbuje znaleźć , albo sie dodzwonić i lipa Moja córeczka też ma pneumokoki za free, jeden plus, choć moja waży już ponad 3kg a we wtorek skonczyła 2 tyg kruszyny nasze
|
|
#4079 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi kazała zrobić miedzy 4-6 tyg. I w szpitalu tak mówili i dziś położna która przyszła tak zaleciła. Cytat:
|
||
|
|
|
#4080 |
|
Zakorzenienie
|
siemanko
![]() moje dziecie spało od 20.30 do 4 , zjadło, poszło spac spało do 7, zjadło, poszło spac, spało do 10.30 zjadło i cooo?? spi chyba przez ta pogode... i ja tez sie wyspałam jak nie wim co ![]() Agatek usg mozna juz od 4 tyg (mnie polozna tez powiedziała ze po 6. ale my bylismy juz w poniedziałek a maly konczy 6 dopiero jutro) Natalia co do glutków z nosa mam podobny problem ale afrin jak wcisne mu do nochalka to pomaga łatwiej odciagnac (ło matko jak on tego nie lubi). a co do stroju to mojego tak czasem ubieram-body na dł rekaw i półspiochy ale my mamy w domu ok 25 st(przy zakreconych prawie wzsystkich kaloryferach.... i kupiłam małemu na all kombinezon bi ten z tesco mnie tak wk....wiał teraz kupiłam rozpinany na dwóch nózkach... za 30 zł ;D porzyszedł dzis- fajny jest
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.

tydzien temu od wtorku chyba przez 3 dni nic juz nie lecialo a pozniej znowu. Polozna na pierwszym spotkaniu mowila, zeby nie stresowac sie, bo moze byc taka mini miesiaczka. Wszystko bylo by ok gdyby to byl normalny okres. W niedziele w nocy mialam pierwszy krwotok- tak musze go nazwac, bo normalnie lalo sie ze mnie o wiele bardziej niz zwykle. Dzis wogole przezylam chwile grozy. W poludnie bylam sama, bo tz pojechal w trase, wrocilam z miasta i czuje nagle silny bol lewego jajnika, a za chwile jak leci cos ze mnie. Polecialam do lazienki a tam doslownie jak z kranu wylecialo. Co mnie wystaraszylo to to, ze to byla prawdziwa krew taka jak np. z nosa. Po chwili zrobilo mi sie tak slabo, ze musialam polozyc sie na ziemi bo prawie zemdlalam. Ja lezalam w lazience na podlodze, a moja mala w nosidelku w kuchni. Tak bardzo sie balam, ze cos mi sie stanie, a ona tam sama zostala. Chcialam juz wzywac karetke, ale polezalam tak pare minut i juz jest lepiej. Wizyte u lekarza mam dopiero w pon, ale jesli cos bedzie sie dzialo to jutro ide. Juz naczytalam sie, ze to moze oznaczac, ze lozysko przy porodzie nie zostalo w pelni wydalone. w sumie mialam problem z jego urodzenie ale ponoc bylo ok. 

)

przecież ss zadziałał
i się wkurzam no
kurka nie wiem co jej dzisiaj jest
Bo troche małą potarmosiło na wertepach i naszych cudownych chodnikach
jacie kiedy to zleciało 

musi być 60 

klask i:

znów musiałam ją całą przebierać, bo body i pajac zasrane
za kupkę!!!! 
może ją gniecie czy co...
dzielny chłopak