Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1923 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-23, 18:42   #57661
claudiiin
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

Zrobilam przed chwila plukanke cysteinowa (z dodatkiem 10 kropli olejku lawendowego) i... MATKO JAK TO SMIERDZI! chodze po domu i nie moge uwierzyc, ze to ja tak zajezdzam Nawet rece mi teraz daja jajem choc mylam juz kilka razy. Kiedy ten "zapaszek" mija? Boje sie ze jutro wyrzuca mnie z niemieckiego, TŻ ucieknie, a w sobote nie wpuszcza mnie na impreze

Dziewczyny (ktore juz to stosowaly), Wam wystarcza 50ml zeby wyplukac w tym wlosy czy podwajacie proporcje do 100ml? Wylewacie pozniej ta plukanke czy zostawiacie na nastepny raz czy robicie jeszcze cos innego (np. mgielke o jakze odswiezajacym zapachu )?
Tak teraz mysle, czy taka ilosc olejku eterycznego jaka dalam przypadkiem nie przetlusci wlosow?

BTW dalej uwazam ze nie umiem myc wlosow jak nalezy. Taka piana to zadna piana, a w efekcie mycie trwa dluugo (a szampon caly czas jest na wlosach) i co chwile i tak musze dokladac szamponu. A na koncu i tak mam wrazenie ze nie sa domyte

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 19:39   #57662
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Zrobilam przed chwila plukanke cysteinowa (z dodatkiem 10 kropli olejku lawendowego) i... MATKO JAK TO SMIERDZI! chodze po domu i nie moge uwierzyc, ze to ja tak zajezdzam Nawet rece mi teraz daja jajem choc mylam juz kilka razy. Kiedy ten "zapaszek" mija? Boje sie ze jutro wyrzuca mnie z niemieckiego, TŻ ucieknie, a w sobote nie wpuszcza mnie na impreze
nie przy jedzeniu

a ja mam bingacze tralalala

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 19:49   #57663
ewcia1807
Zakorzenienie

Ale tu dziś spokój No nie wierzę

Umyłam dziś włosy, póki co schną.

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 19:59   #57664
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
zawsze tak na orzech reagują?
Owszem .
Cytat:
myje skalp alterrą z papają do OMO to dobrze robię, czy pranie nią nastawić?
Nie jest zgodna z cg.
Cytat:
Edit : zdjęcia po oliwie całonocnej
nie umiem zrobić ładnej fotki, a tak mi sie podoba
A mnei się podoba szczególnie ta

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
mam kryzys i to nawet nie włosowy, a psychiczny po wczorajszym prostowaniu cały czas prześladuje mnie myśl o tych ogonach, że po co ja je pielęgnuje, jeśli połowa i tak jest do ścięcia, bo przecież nie zagęści mi się w cudowny sposób
Może nie kryzys a wyrzuty sumienia?
Nie prostuj, pielęgnuj. daj im po prostu szanse wyglądac najpiękniej jak potrafią.
No już! Główka do góry i pielęgnujemy!

Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, ze po jakimś czasie nie będę musiała używać lokówki do zawinięcia prostego wierzchu...

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Hej Jakiś czas temu odsubskrybowałam się z wątku pod wpływem jakiegoś kryzysu włosowego - tzn nadal dbałam o loki, ale jakoś bez entuzjazmu No ale włosomania wróciła, więc wracam i ja
Kiedy przypominam sobie zdjęcia do Twoich pierwszysch postów i porównuję to, co obecnie zamieszczasz, to jestem naprawdę i co najmniej pod wrazeniem. Nawet dbanie bez entuzjazmu ma sens
A dlaczego końcówki się kruszą? Może brak olejowania daje znac o sobie?
I nie masz protein.

Cytat:
jakos sobie nie wyobrazam jechac na lewa noge (ja goofy )
Ja jeżdżę na lewą normalnie. Na prawą tez fajnie, ale czuję siemniej pewna i nie widze wszystkiego. Trochę szyja boli :brzydal
Cytat:
A myslisz ze jest sens jechac teraz na weekend czy przez ta temperature warunki zrobia sie do ?
Pisza na stronie, ze warunki super. Jednak ni e warunków bym się obawiała, co ilości ludzi Pisałam Ci na snołbordowym.
Cytat:
Eloe, pociesze Cie z tym koncem zimy ze sa tacy, co w ogole jeszcze w tym sezonie nie pojezdzili i nie zapowiada sie, ze cos sie w tej kwestii zmieni
Ojć... to przykre Wolałabym, by wszyscy mogli pojeździć.

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
I juz miałam chęć pojechać z nożyczkami. powstrzymało mnie tylko to, ze grzywa sięga już mi do brody i do wakacji może bedę ja układać razem z reszta włosów i nie bedzei mi się kleić do czoła pod dżokejką czy na plazy
gratuluję!
Jeździsz konno?

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Tu jest link, z którego korzystałam:
http://ziolowyzakatek.com.pl/ser-korycinski/
Podpuszczkę (syntetyczną) można kupić na Allegro, występuje w formie tabletek lub płynnej - ja polecam płynną, bardzo łatwo się ją dozuje.
Cała filozofia sera podpuszczkowego to podgrzanie mleka (lub mieszanki mleka ze śmietaną i/lub kefirem do temperatury max 38 stopni, wkropleniu podpuszczki i zamieszaniu. Potem ser robi się sam, po pół godzinie pozostaje nam odłowić skrzep na sitko i odsączyć, a z pozostałej serwatki albo robić ricottę, albo piec na niej chleb, albo kłaść ją na włosy
Dużo informacji jest tutaj:
http://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5661
dziękuję! Na pewno skorzystam. Rozejrze się za podpuszczką
Cytat:
Za pół roku znów przyjdzie
AŻ za pół roku

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 20:09   #57665
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Kiedy przypominam sobie zdjęcia do Twoich pierwszysch postów i porównuję to, co obecnie zamieszczasz, to jestem naprawdę i co najmniej pod wrazeniem. Nawet dbanie bez entuzjazmu ma sens
A dlaczego końcówki się kruszą? Może brak olejowania daje znac o sobie?
I nie masz protein.
Dziękuję za miłe słowo W sumie te końcówki to był bardziej problem sprzed pielęgnacji Olejuję jak mi się przypomni, zazwyczaj raz w tygodniu, czasami częściej

A proteinki w czym i jakie mogę sobie zaaplikować?
Stary 2012-02-23, 20:10   #57666
kamilon
Rozeznanie

GG do kamilon

Czesc

Mam problem, jak mozna sie domyslic. Od zawsze mialam bardzo suche wlosy. Sa geste, ale bardzo, bardzo suche. Jako dziecko mialam loczki, pozniej wraz z ich wzrostem zaczely sie prostowac. W kazdym razie- od zawsze sa sianowate. Przod jeszcze jest do przezycia, ale tyl mojej glowy... Sahara. Zawsze sie wkurzam jak ktos mi np na imprezie robi zdjecie, gdzie widac tyl moich wlosow. Wyglada to okropnie, jakbym nie czesala sie od tygodnia...
W aktualnie maja one ok 58cm, zapuszczam je od kilku lat i za nic ich nie zetne...
Moja pielegnacja to- szampon, odzywka <---nawilzajaca, do wlosow suchych, zniszczonych, jedwab na koncowki, ostatnio staram sie tez zdrowiej odzywiac i troche zaczely sie blyszczec, ale poza tym jestem zalamana. Blagam pomozcie mi Moje wlosy maja naturalne pasemka, od slonca, nigdy w zyciu nie nakladalam na nie farby, podcinam koncowki co 2 miesiace.

Widzialam kilka blogow, czytalam kilka watkow tutaj i podpatrzylam, ze z Wasza pomoca, wiedza itp mozna zdzialac cuda. Wiem, ze powiecie "skoro czytalas watki to powinnas wiedziec" otoz, owszem, macie racje, ale tego jest tak duzo, tak duzo sposobow, rzeczy do kupienia, metod, ze sie zagubilam i teraz juz kompletnie nie wiem co robic

Dzisiaj kupilam sobie szampon bez silikonu "Barwa ziolowa" tatarowo-chmielowy i odzywke hez splukiwania Natura do wlosow zniszczonych, po trwalej ondulacji. Odzywke do splukiwania mam resztke Welli repair i musze ja zuzyc do konca.

Poradzcie mi co mam robic i jak, bardzo Was o to prosze

cel I: 55kg

mż-wr
kamilon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 20:12   #57667
201606242139
Konto usunięte

Zaczynam obwiniać siebie/swoje włosy/pogodę/stres przedmaturalny. Czegokolwiek nie zrobię moje włosy się buntują! do zdjęcia są śliczne, mięciutkie, lśniące, przesypują się pięknie jak piasek między palcami. w szkole, w domu, na dworze (Wtedy to już tragedia) napuszone, poplątane i przyklapnięte.
ehh, chyba potrzebują więcej olejowania
201606242139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 20:18   #57668
ewcia1807
Zakorzenienie

kamilon poczytaj sobie z pierwszej strony Pigułkę i FAQ Może skusisz się na CG

Przede wszystkim postawiłabym na ich olejowaniu.
Pokaż włoski

Stary 2012-02-23, 20:21   #57669
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny (ktore juz to stosowaly), Wam wystarcza 50ml zeby wyplukac w tym wlosy czy podwajacie proporcje do 100ml? Wylewacie pozniej ta plukanke czy zostawiacie na nastepny raz czy robicie jeszcze cos innego (np. mgielke o jakze odswiezajacym zapachu )?
Tak teraz mysle, czy taka ilosc olejku eterycznego jaka dalam przypadkiem nie przetlusci wlosow?
Ja wprawdzie nie robilam plukanki, tylko dosypalam L-cysteiny do maski, ale zapach sadze taki sam wlokl sie za mna kilka godzin, a potem sie calkiem ulotnil, i to mnie ucieszylo. Daj mu czas na znikniecie.
Jutro bede probowac nietypowa mieszanke - oliwa z oliwek plus olej tamanu. Na dlugosc, a na skalp umieszam sobie wywar z kozieradki znowu. Moze mam zludzenia, ale przy wczorajszym myciu wypadlo mi zastanawiajaco malo wlosow tak wiec moze zielsko zaczyna dzialac. Choc zaaplikowalam tylko raz w poniedzialek.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 20:34   #57670
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość
Witajcie, obiecałam wczoraj wstawić zdjęcia, więc oto są:
1,2 z wczoraj, po wyschnięciu, przed ogarnięciem wierzchu lokówką (puchu trochę widać, zniknął po utrwaleniu żelem)
3,4,5 z dzisiaj, po wstaniu, nic z nimi nie robiłam, i tak siedzę w domu

Jej, tak patrze na wasze włosy w codzienniku i... ja tez takie ładne chcę

własnie, powiecie mi może, czy żel Graffiti z Bielendy ten z odzywką jest zgodny z cg? w analizie nic nie pisze...
Witaj, Sa fajne, czepiasz sie chyba tego wierzchu...
Cytat:
Napisane przez Ariada Pokaż wiadomość
Hej postanowiłam do Was dołączyć za sprawą Ag Rafki, która w wątku hennowym odesłała mnie na Wasz wątek po odkryciu, że mam falowane włosy Co prawda długo się wstrzymywałam, bo nie byłam pewna czy chcę być CG, ale chyba się zdecydowałam głownie dlatego, bo moje włosy po odstawieniu silikonów robią się coraz bardziej falowane i postanowiłam przestać z tym walczyć. Wcześniej nie chciałam być CG bo nie wyobrażałam sobie odmawiania czesania na sucho Kosmetyków zgodnych z CG używam już od jakiegoś czasu, bo na początku jak jeszcze nie kojarzyłam nazw składników potrzebowałam szybko spisu kosmetyków bez silikonów i Wasz blog okazał się idealny

Muszę tylko znaleźć gdzieś dobry ręcznik do włosów - tzn. niekoniecznie ręcznik, ale coś co służyłoby mi do osuszania. Może polecicie coś konkretnego? Myślałam o ręczniku z mikrofibry, ale nie wiem gdzie mogłabym go kupić stacjonarnie- wszędzie są tylko ręczniki frote.

Jakby ktoś był ciekawy jak wyglądają moje włosy to są dodane na moim profilu
Witaj, swietnie,że sie przekonałaś. Nie wszystkie jesteśmy 100%CG, a właściwie rzadko która jest. Czerpiemy z CG to, co podoba sie naszym włosom. Wiele eksperymentów przed Tobą. Nieczesanie i dla mnie poczatkowo było straszna katorgą. Teraz jest dużo lepiej, włosy się już tak nie placzą. Jednak nadall sporadycznie zdarza mi sie zgrzeszyc grzebieniem(najczęściej jedynie końcówki, ale jednak)-nie szkodzi to bardzo moim włosom.
Zamiast ręcznika prócz koszulki bawełnianej może być pieluszka tetrowa.(tego raczej TŻ nie ma)
Cytat:
Napisane przez Ariada Pokaż wiadomość
Właśnie wyczytałam w pigułce o koszulce i mimo, że czytałam ją już wcześniej to nie zwróciłam na to uwagi w takim razie na początek użyję starego t-shirta - podbiorę jakiś TŻtowi dobrze, że jest wyrozumiały, bo od miesiąca non stop gadam o włosach, a teraz jeszcze dojdzie do tego metoda CG
W pigułce wciaż odkrywa sie nowe rzeczy. Wszystkie od niej wracamy. Nie sposób wszystko zapamiętać tak "na jeden raz".
Trzymamy kciuki za TŻ, bedzei potrzebował wiele cierpliwości... To strasznie wciaga. Moze nawet poczuc się porzucony dla włosów i wizażu(mój tak ma chwilami)
Cytat:
Napisane przez yoanka85 Pokaż wiadomość
Miałam wczoraj umyć łeb, ale mi się nie chciało więc się intensywnie naemolientowałam I patrzcie jakiego dziwaka znalazłam w umywalce pośród reszty włosów, które wypadły (zapewniam że to z głowy, długi ok 20cm)
Też znajduję czasem takie druciki pogięte jakby. Ajrisz wrzucała niedawno link do klasyfikacji , zwą się chyba kinky. (choć ja zawsze myslałam, że kinky to takie afrykańskie-ale może w afro wszystkie sa takie, a u nas tylko pojedyncze sztuki)
Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Mój brat Konstantynów Jajka też ma od kury I własny ogród, gdzie hoduje dynię, cukinię, truskawki, maliny, bakłażany... ech, niektórzy mają dobrze
A ja mam za to McDonalda pod nosem

Oj, jak alergia pokarmowa to bida.. ;(
Moja połówka nie do końca toleruje paprykę, więc unikam potraw z tym warzywem.

Duża zmiana Ależ będą piękne loczki

Tak Rycyna, my love solo nałożyłam tylko raz, uznałam, że konsystencja wymaga rozcieńczenia i od tej pory używam tylko mieszanek. Moja ulubiona mieszanka to rycyna plus kokos KTC, a odkąd kokos się skończył mieszam ze wszystkim Wczoraj mieszałam z Vatiką kokosową, lnianym i oliwą. Lubię też rycynę z samą oliwą. Rycyna rulezzzzz

Trzecie mycie bez stylizatorów Za to z serwatką pod olejami Włosy bez puchu, bez przyklapu i wyglądają, jakby ktoś im loki rozczesał (wysoki sądzie przysięgam, że ich nie czesałam! nawet nie wiem, gdzie jest grzebień)
:haha:

A fotki gdzie?
Cytat:

wczoraj pierwszy raz użyłam maski Bingo i efekt bardzo fajny
Świetnie po cięciu!!! Ogonków zero. Już są cudne, a jak podrosną!!
Cytat:
Napisane przez iwoona Pokaż wiadomość
no to sie wciagnęłamwczoraj pół dnia ogladałam codzieniki i dzienniki i rozpływałam się nad Waszymi włoskami chyba zagoszczę tu na stałe

kupiłam dziś, Joaśke żółtą swoja drogą za całe 4 zł nie wiedziałam że to takie tanie garniera avocado karite i zel isany pomarańczowo-czarny i do niego mam pytanie moge go stosować z powodzeniem w dużych ilościach, chodzi mi o to czy muszę go czyms mocniejszym zmywać?
coś mi sie nie chce narazie lnianego robić, boje sie ze mi zaraz cos nie wyjdzie zawsze tak mam jak mam cos robic pierwszy raz

wczoraj popełniłam grzech ciężki i przed hennowaniem umyłam włosy head shouldersem bo nie doczytałam że wystarczy dodać sody do BD zeby dobrze oczyścic włosy i po wysyszeniu miałam niezłe sianko
Isany nie za dużo, nie ze wzgledu na zmywalnośc, ale głownie przykurzenie i sztywność. Jesli dasz za duzo na jeden raz, trudno bedzie odgniesć i mogą być oblepione i matowe. Lnianego można dawać wiecej.
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 20:37   #57671
agatka89
Raczkowanie

claudiiin ja tez wiecznie mam wrazenie ze mam niedomyte wlosy :/ Ale jak wyschna wydaja sie swieze Zawsze mam problem z wymyciem czubka glowy wsadzam tam niby piane ale jakos tak sie nie pieni, nie lubie jak sie nie pieni

zapuszczam do talii

agatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 20:38   #57672
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Eloe dziękuję za analizę tego żelu Pantene...

mamy problem przez tę nowa szukajkę - nie mam jak sprawdzić, czy nei było analizy Robię troche na czuja
Cytat:
chyba można zaryzykować stwierdzenie, że ten produkt chociaż trochę im się udał? Jeszcze cenę by mogli dopracować, to bym go spróbowała, wiosną może.
nareszcie coś, co nie straszy z daleka
I pomyśleć, że przed zmianą pielęgnacji kupowałam głównie Pantene...

Cytat:
znacie jakieś kosmetyki zabezpieczające końcówki zgodne z CG?
Oleje.

Cytat:
Napisane przez mayletka Pokaż wiadomość
Album z pewnością będę podziwiać jeszcze nie raz, ale to nie to samo
dziękuję.
Prawdę mówiąc nie mam za bardzo jak zrobić porządnych zdjęć. Rano są poklejone żelem - pod czapkę. Wieczorem i w pracy spód powyciągany od ubrań. I puch... szczególnie w dniach reanimacji. Ale co tam! niech sobie będzie
Cytat:
Tak, na deskorolce. Przeraża mnie wizja przebywania na dworze w zimę dłużej, niż to konieczne, ale z drugiej strony.. taka adrenalina.
Ale kiedy jeździsz, nie jesteś w stanie zmarznąć. Do tego odpowiednie ciuchy, szybkoschnąca bielizna to podstawa, bo bawełniane koszulki mogą przynieśc głównie przeziebienie.
Cytat:
Rozumiem, że przez rękę taka mała trauma pozostanie, ale z czasem, wiem, że dasz się ponieść emocjom.
Została :kwasny; Choć TŻ chwali, ze przyspieszyłam po zmianie deski Ech, kocham ją
Cytat:
Haha, o matko, bolało ? Kojarzy mi się z typową bajką/komedią, bo oni zawsze mają jakieś bliskie spotkania z drzewami/puchem.
Nie Była mała górka i dołek za nią, większa górka i większy dołek i największa górka i... hops na lewo pod drzewo A pod drzewem puch. Było smiesznie, bo w puchu jest mięciusio.
Cytat:
Hm, właściwie, to już minął jakiś czas od kiedy jestem CG. Dziewczyny tutaj są krócej i radzą sobie lepiej, ale fakt - nigdy nie przykładałam wagi do stylizacji...
Nie musisz od razu przykładać się do stylizacji. Łatwiej będzie, gdy włosy już odzyskają sprężystość, będa zdrowe.
Sama do dziś niespecjalnie przykładam sie do stylizacji. Nie dzielę na części, nie ugniatam wieloktornie. Ot, nakładam żel, ugniatam, suszę. I juz
Cytat:
Wyszło, jak wyszło, ale fajnie mieć takie coś na glowię.
Super! Zawsze możesz zrobić na imprezę
Ależ ty masz cudowne oczy!

Cytat:
Na zdjęciach wygląd przed i po.
Odżyły Wyglądają też, jakby było ich więcej.
dobrze by było, bys jej jeszcze nieco wycieniowała warstwami.

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Nieee, dżokejkę (zwykłą czapkę z daszkiem) noszę czasem latem na rower lub plażę.
Szkoda

Cytat:
Napisane przez pussynka Pokaż wiadomość
A przy okazji - kupiłam sobie odzywkę Artiste różową (często pojawiała się w Waszych wypowiedziach). Nie wiem tylko czy dobra kupiłam - "keratyna, naturalny jedwab, gliceryna i pantenol". Dobre to? Nadaje się?
Oczywiście! Tylko nie nakładaj samodzielnie! Najlepiej mieszać z inną odżywka, choćby Alterką albo dolewać nieco oleju.

Cytat:
Napisane przez iga_s Pokaż wiadomość
Nareszcie wysłali mi zamówienie z ekostrefy!
Ja dziś do nich dzwoniłam. Podobno nie mieli Bingo, dostali tylko jeden rodzaj
Tylko że mogli chociaż napisać o opóźnieniu!

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 20:39   #57673
agatka89
Raczkowanie

kamilon pokaz wloski

zapuszczam do talii

Stary 2012-02-23, 20:41   #57674
kamilon
Rozeznanie

GG do kamilon

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
kamilon poczytaj sobie z pierwszej strony Pigułkę i FAQ Może skusisz się na CG

Przede wszystkim postawiłabym na ich olejowaniu.
Pokaż włoski
CG ? a coz to? i jeszcze jedno czy metoda OMO to jest ze najpierw nakladam odzywke na wlosy i myje nia je, pozniej splukuje a pozniej znow odzywkuje? Czy to raczej, ze najpierw odzywka, pozniej splukuje ja i nakladam szampon, splukuje szampon i daje odzywke?
Okej, zdjecia- jedno, to tylem z zeszlego roku, nic sie nie zmienily oprocz dlugosci... A drugie z listopada 2011 roku.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg suche.jpg (40,6 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suche2.jpg (24,3 KB, 45 załadowań)

mż-wr
Stary 2012-02-23, 20:42   #57675
kamilon
Rozeznanie

GG do kamilon

Ma-sa-kra

mż-wr
Stary 2012-02-23, 20:45   #57676
styna15
Raczkowanie

Dziewczyny w jaki sposób objawia się ten kryzys (o którym była mowa w pigułce)? Bo kurcze nie wiem czy mój czas nadszedł czy może to wina szamponu BD czy oleju palmowego. Musze nadal poobserwować swoje włosy
styna15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 20:48   #57677
ewcia1807
Zakorzenienie

kamilon naprawdę nie wyglądają tak źle!
OMO, tj. nakładasz odżywkę na włosy (nie bardzo odżywcza) poniżej skóry głowy, w tym samym czasie szampon na skalp (skóra głowy), ale nie spłukujesz odżywki tej pierwszej. Ona ma za zadanie ochronić włosy przed szamponem i gdy to wszystko spłuczesz to jakaś bardziej odżywcza odżywka

Poczytaj sobie na spokojnie to: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=404704 i to: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387147 Sporo tego, ale warto!

Stary 2012-02-23, 20:48   #57678
agatka89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamilon Pokaż wiadomość
CG ? a coz to? i jeszcze jedno czy metoda OMO to jest ze najpierw nakladam odzywke na wlosy i myje nia je, pozniej splukuje a pozniej znow odzywkuje? Czy to raczej, ze najpierw odzywka, pozniej splukuje ja i nakladam szampon, splukuje szampon i daje odzywke?
Okej, zdjecia- jedno, to tylem z zeszlego roku, nic sie nie zmienily oprocz dlugosci... A drugie z listopada 2011 roku.
Na pierwszej stronie watku masz wszystko wyjasnione, co to jest CG, jak myc metoda OMO i wiele innych bardzo pomocnych wskazowek, poklikaj, poczytaj, tam wlasciwie jest wszystko napisane

zapuszczam do talii

Stary 2012-02-23, 20:50   #57679
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez styna15 Pokaż wiadomość
Dziewczyny w jaki sposób objawia się ten kryzys (o którym była mowa w pigułce)? Bo kurcze nie wiem czy mój czas nadszedł czy może to wina szamponu BD czy oleju palmowego. Musze nadal poobserwować swoje włosy
Włosy wydają się takie przylizane, opadłe, nie za bardzo chcą się układać...

Stary 2012-02-23, 20:50   #57680
styna15
Raczkowanie

kamilon naprawde nie jest tak źle a pielęgnacja potrafi zdziałać cuda
styna15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 20:51   #57681
kamilon
Rozeznanie

GG do kamilon

Okej, dziekuje Wam bardzo za rady teraz lece czytac

mż-wr
Stary 2012-02-23, 20:52   #57682
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko w razie czego się nie zniechęcaj!

Stary 2012-02-23, 20:58   #57683
kamilon
Rozeznanie

GG do kamilon

I jeszcze jedno pytanie- mowicie, ze fale rozczesuje sie tylko na mokro. Ja myje wlosy tylko wieczorem, bo nie mam rano na to czasu. Czyli wieczorem mam rozczesac wlosy a rano juz nie? One nieladnie wygladaja rano...

mż-wr
Stary 2012-02-23, 20:58   #57684
agatka89
Raczkowanie

Cytat:
dokladnie! Nie zniechecaj sie, mysle ze bedzie pieknie! I naprawde tragedii nie ma Mysle ze duzo da ugniatanie i nieczesanie na sucho, ajajaj juz mam wizje

zapuszczam do talii

Stary 2012-02-23, 21:23   #57685
kamilon
Rozeznanie

GG do kamilon

Kochane jestescie serio! Milo mi, bo myslalam ze juz tragedia kosmiczna jest i za jakis czas wrzuce zdjecia jesli ich kondycja sie wyraznie poprawi ) Tylko powiedzcie mi jak to jest z tym czesaniem, o co pytalam post wyzej ))

I jeszcze raz Wam dziekuje

mż-wr
Stary 2012-02-23, 21:30   #57686
MgielkaM
Zakorzenienie

Aj dziewczyny poczytałam, ale cytowania nie będzie

Duzo potencjalnych kręciołów widziałam I mogę się pochwalić, ze jednak trochę zmacałam Malinki włosy Miodzio normalnie a juz na drugi dzień były i wyglądały super zero puchu mimo czapki, deszczu itp
A u mnie puszaczek był niestety

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 21:37   #57687
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc

Mam problem, jak mozna sie domyslic. Od zawsze mialam bardzo suche wlosy. Sa geste, ale bardzo, bardzo suche. Jako dziecko mialam loczki, pozniej wraz z ich wzrostem zaczely sie prostowac. W kazdym razie- od zawsze sa sianowate. Przod jeszcze jest do przezycia, ale tyl mojej glowy... Sahara. Zawsze sie wkurzam jak ktos mi np na imprezie robi zdjecie, gdzie widac tyl moich wlosow. Wyglada to okropnie, jakbym nie czesala sie od tygodnia...
W aktualnie maja one ok 58cm, zapuszczam je od kilku lat i za nic ich nie zetne...
Moja pielegnacja to- szampon, odzywka <---nawilzajaca, do wlosow suchych, zniszczonych, jedwab na koncowki, ostatnio staram sie tez zdrowiej odzywiac i troche zaczely sie blyszczec, ale poza tym jestem zalamana. Blagam pomozcie mi Moje wlosy maja naturalne pasemka, od slonca, nigdy w zyciu nie nakladalam na nie farby, podcinam koncowki co 2 miesiace.

Widzialam kilka blogow, czytalam kilka watkow tutaj i podpatrzylam, ze z Wasza pomoca, wiedza itp mozna zdzialac cuda. Wiem, ze powiecie "skoro czytalas watki to powinnas wiedziec" otoz, owszem, macie racje, ale tego jest tak duzo, tak duzo sposobow, rzeczy do kupienia, metod, ze sie zagubilam i teraz juz kompletnie nie wiem co robic

Dzisiaj kupilam sobie szampon bez silikonu "Barwa ziolowa" tatarowo-chmielowy i odzywke hez splukiwania Natura do wlosow zniszczonych, po trwalej ondulacji. Odzywke do splukiwania mam resztke Welli repair i musze ja zuzyc do konca.

Poradzcie mi co mam robic i jak, bardzo Was o to prosze
O prosze - kogo ja widze. Witam na zakreconym watku kolezanke.
Zacznij powoli - tu informacji jest duzo, latwo sie pogubic. Z czasem samo wejdzie do glowy. I blagam, nie zniechecaj sie iloscia lokowej wiedzy i naszym fachowym zargonem.
Wlosy maja sliczny falowy potencjal, a moze i silniejszy skret z nich wyjdzie. Poczytaj, wynotuj sobie kilka odzywek i metod polecanych i uzbroj sie w cierpliwosc.

Cytat:
Ma-sa-kra
E! Moglo byc gorzej!
Ladny kolorek.
Ja spadam, musze sie odespac. Zajrze jutro przy sniadaniu, z kawka i olejami na wlosach.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 21:41   #57688
pussynka
Raczkowanie

cześc dziewczyny. czytram wciąż ale się nie udzielam, bo byłabym monotematyczna. Wciąż kupa puchu... Mało połysku, mało ładnych loków. Kurcze no, nie wiem co robić. Druga sprawa, to rzadko mam okazję umyć włosy i nie wychodzić kilka godzin z domu - może tu przyczyna? Że zazwyczaj się spieszę i pogoda je psuje? Do końca miesiaca chcę wytrzymać z Alterrą pom. ale coraz bardziej kusi mnie przerzucić się z powrotem na oliwę z rycyną. A może jakies odzywki zamiast olejowania? Co myślicie?

Jutro ma przyjść dostawa z zsk, to tez będę miała cos do kombinowania, ale w końcu większość Was bez półproduktów ma swietne efekty. Nie wiem już sama.
Dziś umyłam sls - mam wrażenie, że pomogło na jedną przypadłość: objętośc jest trochę lepsza no ale skoro jest puch, to raczej żadna łaska... Czyżby jednak cięcie?
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-23, 21:43   #57689
agatka89
Raczkowanie

Cytat:
Kochane jestescie serio! Milo mi, bo myslalam ze juz tragedia kosmiczna jest i za jakis czas wrzuce zdjecia jesli ich kondycja sie wyraznie poprawi ) Tylko powiedzcie mi jak to jest z tym czesaniem, o co pytalam post wyzej ))

I jeszcze raz Wam dziekuje
ja robie tak, czesze wlosy tylko kiedy mam odzywke d/s, splukuje i juz nie czesze, ewentualnie szerokim grzebieniem albo palcami przeczesuje delikatnie, suche jak musze to przeczesuje tylko palcami inaczej mialabym niezle sianko. Na poczatku pielegnacji Twoje wlosy moga wygladac nieapetycznie dlatego wazne jest nawilzanie ktore stopniowo bedzie poprawiac ich wyglad. Na noc zepnij w ananasa i spij na czyms gladkim typu satyna, nie pokoltunia sie tak

zapuszczam do talii

Stary 2012-02-23, 21:44   #57690
agatron77
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo chętnie, ale napisz proszę jaki wykonawca a najlepiej na której też sa stronie, bo tego jest od groma...
pussynka, zespół nazywa się de.pl, są na 3 stronie pod linkiem z mojego podpisu (tylko oni mają tam teledysk), ale link trzeba skopiowac do przeglądarki niestety ręcznie i usunąć spacje po kropkach. Wielkie dzięki za Twój głos, bo kazdy jest na wagę złota

Cytat:
Napisali do Ciebie sami czy ich męczyłaś? Bo u mnie wciąż cisza...
Do mnie napisali wczoraj z informacja, że własnie wysłali paczkę. Uprzedzili mnie, bo własnie miałam do nich pisać.

Cytat:
Miałam wczoraj umyć łeb, ale mi się nie chciało więc się intensywnie naemolientowałam I patrzcie jakiego dziwaka znalazłam w umywalce pośród reszty włosów, które wypadły (zapewniam że to z głowy, długi ok 20cm)
Hmm, ja mam duzo takich 'dziwaków'

Cytat:
Napisane przez tosia9823 Pokaż wiadomość
Mam kręcone włoski ( takie praiw po ramiona). Aby ładnie rano wyglądać musze je moczyć i suszyć. Macie pomysł na jakąś fryzurkę z loczków na codzień ? )
Ja 2 dni temu odkryłam warkocz i świetnie się sprawdza (aktualnie pod czapką, bo jestem na nartach).

Cytat:
Ten l-cysteinowy smrodek przypomniał mi czasy liceum kiedy to poszłam na dyskotekę i fajny chłopak poprosił mnie do tańca. Miło było do czasu gdy się zorientowałam, że moje włosy/skalp zaczyna wydzielać przerażający smrodek szamponu z rzepą, który wtedy stosowałam. Do dzisiaj pamiętam jak było mi głupio z tym fajnym facetem w obieciach spowita smrodkiem czarnej rzepy - nikomu nie życzę
Więc claudiiin... niemiecki niemieckim, TŻ jak stały w uczuciach, to wiele zniesie, ale imprezy bym nie poświęciła nawet dla cudnych loków

agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości