Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1926 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-24, 15:18   #57751
alex1989
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

Sama nie wiem co mam napisać
Dziewczyny na wątku drożdżowym jednogłośnie stwierdziły że nadaje się na CG. Wczoraj wrzuciłam zdjęcie do albumu robiłam na szybko tel. byleby się dowiedzieć czy to cos na mojej głowie to fale więc z góry przepraszam za jakość. Mozecie zerknąć i ocenić?
Czytałam przez godzine pigułkę i FAQ a potem przez drugą godz. watek i normlanie czacha dymi Jak stwerdzicie że się nadaję to będę miałą parę pytań bo mam wątpliwości
Z góry dzięki

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 15:22   #57752
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość
Jak stwerdzicie że się nadaję to będę miałą parę pytań bo mam wątpliwości
Z góry dzięki
Zdecydowanie jesteś nasza witamy kolejną sis

EDIT: Przeglądam tą www.drogerix.pl ...widziałyście coś takiego kiedyś? KLIK! i KLIK!

"Świat przeszkadza mi w życiu."

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2012-02-24 o 15:27
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 15:26   #57753
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:
Jak stwerdzicie że się nadaję
raczej nie inaczej! falki pierwszej klasy
Stary 2012-02-24, 15:28   #57754
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość

Dolaczam fotki wlosow po plukance cysteinowej jakby ktoras z Was miala ochote zobaczyc efekty. Sa bardzo miekkie, zyskaly wiekszy blask i mocniej pofalowaly, a nawet gdzieniegdzie sie skrecily w luzne loki (zwlaszcza pod spodem-tam w takie "rureczki") Juz nie czuc tego diabelskiego smrodku.
Na zdjeciach sa nieodgniecione po zelu lnianym (ktory widze ze nierowno nalozylam )

edit: Ag Rafka, sa NIESAMOWICIE blyszczace!
Może i błyszczące, ale przy Twoich cudach i tak wysiadaja...
Cytat:
Sama nie wiem co mam napisać
Dziewczyny na wątku drożdżowym jednogłośnie stwierdziły że nadaje się na CG. Wczoraj wrzuciłam zdjęcie do albumu robiłam na szybko tel. byleby się dowiedzieć czy to cos na mojej głowie to fale więc z góry przepraszam za jakość. Mozecie zerknąć i ocenić?
Czytałam przez godzine pigułkę i FAQ a potem przez drugą godz. watek i normlanie czacha dymi Jak stwerdzicie że się nadaję to będę miałą parę pytań bo mam wątpliwości
Z góry dzięki
100%fala!!! I to mocna i równa. Ach, co to bedzie po stylizacji!!!
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 15:28   #57755
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość

Moja reanimacja dzisiejsza w codzienniku, Zwazywszys,ze mnie wczoraj zmoczyło i wytargało na wietrze, nie jest źle.
łojć
zazdrosna jestem, cudne masz włosy, cudne :slin a:
Cytat:

Dolaczam fotki wlosow po plukance cysteinowej jakby ktoras z Was miala ochote zobaczyc efekty. Sa bardzo miekkie, zyskaly wiekszy blask i mocniej pofalowaly, a nawet gdzieniegdzie sie skrecily w luzne loki (zwlaszcza pod spodem-tam w takie "rureczki") Juz nie czuc tego diabelskiego smrodku.
Na zdjeciach sa nieodgniecione po zelu lnianym (ktory widze ze nierowno nalozylam )

!
następna
Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
Jeju, jakie długiee : love:
czemu ja nie mam długich włosów

idę do Rossmanna po olejek z Alterry granat i awokado ktoś stosował? czytałam KWC, ale tam są też opinie prostowłosych, a mi zależy na opinii zakręconych
ja mam odżywkę z granatem - zapach jest okrutnie mdląco-duszący
ale moze wlaściwości ma fajne.
ja mam olejek z pomarańczą i brzozą

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 15:29   #57756
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Dolaczam fotki wlosow po plukance cysteinowej jakby ktoras z Was miala ochote zobaczyc efekty
:kopara:
ja kce jajo!
Cytat:
Z góry dzięki
Przyjęta Będzie pięknie

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 15:29   #57757
kamilon
Rozeznanie

GG do kamilon

Czesc Dziewczyny

No to tak, wczoraj pierwszy dzien lepszej pielegnacji
Zrobilam OMO [mam nadzieje ze w dobry sposob- najpierw nalozylam odzywke na dlugosc wlosow, bez skalpu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...nditioner.html, pozniej
uzylam szamponu na sam skalp , (dalej majac ta pierwsza odzywke) https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,9...szczonych.html , a na koniec odzywki d/s https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...oner-masc.html .
Potem delikatnie wytarlam wlosy w bawelniana koszulke, czekaman w turbanie chwilke az woda z nich zejdzie, pozniej rozczesalam z pomoca odzywki https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...jasnianiu.html . Po rozczesaniu wycisnelam kropele wielkosci ziarnka groszku, roztarlam na rekach i zaczelam "ugniatac" wlosy.
Rano wstalam nalozylam krem do stylizacji https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-hot-liss.html i ugniatalam chwile wlosy. Nie rozczesywalam ich ... Efekt? Mialam tak przesuszone wlosy, ze w polowie dnia musialam je zwiazac gumka bo nie moglam na nie patrzec
Czy tak zawsze lub czesto bywa po odstawieniu szamponow z silikonem ?
Dzisiaj pojade do sklepu szukac oleju kokosowego

Aha i co myslicie? Zrobilam chociaz to w miare dobrze czy macie jakies zastrzezenia? Bo po umyciu czulam ze wlosy sa bardzo lekkie bez tego silikonu, ale rano wygladaly jak siano... mam nadzieje, ze to nie tylko mi sie zdarza...

cel I: 55kg

mż-wr

Edytowane przez kamilon
Czas edycji: 2012-02-24 o 15:33
kamilon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 15:32   #57758
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez invissible Pokaż wiadomość
Wiem, głupia byłam, że się nad nimi głębiej nie zastanowiłam, tylko ciachnęłam na boba i zapominałam o lokach Ale tak to jest, jak ma się naście lat. Mam nadzieję, że uda mi się do tego wrócić.
Włosy mają to dobrego w sobie, ze odrastają

Cytat:
Szybko Ci sie zepsula?
Po kilku dniach.
Cytat:
Aktualnie Timotei Organic rozowy, ale probowalam 2 mycia temu z BD i jest to samo. Mam "kubeczek" okolo 100ml, moze ciut wiecej. Nalewam tam porcje szamponu taka jak uzywalam do zwyklego mycia (niekubeczkowego), zalewam ciepla woda taka spod prysznica, potem dodatkowo energicznie wstrzasam. Wylewam na glowe (tak na 3-4 razy), zaczynam masowac i szampon zaczyna sie troche pienic, ale ta pianka momentalnie znika, nie ma mowy zeby nia pozniej umyc wlosy na dlugosci czy cos... Masz jakis pomysl co moge robic zle?
Może za mało wody? Może powinnaś każdorazowo przed polaniem włosów energicznie wstrząsać?
A może nie powinnaś po prostu stosować omo, ale umyć całe włosy szamponem i nałożyć odżywkę? I jeśli nadal nie będziesz zadowolona, to ewentualnie nałożyć odżywkę przed myciem, a po już nie?

Albo... zmienimy odzywki na lżejsze.
Cytat:
"Normalne" - swiezo wygladajace po umyciu
Moje - po umyciu wygladaja... hmm... nieumyte to za mocno powiedziane, ale niezbyt swiezo
Na zdjęciach nie wyglądają na nieświeże
One nie będą już wyglądały tak, jak po szamponie z siarczanem - nie powinny się pierzyć, fruwać we wszystkie strony, a właśnie być błyszczące i przyciężkie. Ale nie tłuste
Może zrobisz im zdjęcie, gdy są takie nieświeże? Najlepiej w porównaniu z włosami siostry.
Cytat:
Nie wydaje mi sie zeby to byl kryzys, bo ogolnie jestem z wlosow zadowolona (chyba najbardziej odkad zaczelam cg). Zestawy tez chyba sa ok - chociazby ostatnio: olej lniany, zmyty szamponem, na to alterra od ucha w dol, polozona na chwile, nie pod czepek, i juz. Stanelam przed lustrem, a zwlaszcza gorna czesc wlosow wydawala mi sie moze nie tyle tlusta czy nieumyta, ale jakas taka niewyjsciowa i mniej swieza niz siostry (ktora stosuje standardowa "pielegnacje").
Lnianego jeszcze nie zmyłam odzywką, więc nie dziwi mnie, że po nim możesz mieć efekt niedomycia.
Cytat:
Niechcacy odpowiedzialas na moje pytanie czy raczej rozwazania sprzed wielu stron
Tak?

Cytat:
Dolaczam fotki wlosow po plukance cysteinowej jakby ktoras z Was miala ochote zobaczyc efekty

Umarłam w kowbojkach (bo dziś mam na nogach ). TY MASZ TAKIE WŁOSY?!

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 15:42   #57759
kamilon
Rozeznanie

GG do kamilon

claudiiin - piekne wlosy

cel I: 55kg

mż-wr
kamilon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 16:07   #57760
gohs
Zakorzenienie

Eloe ta odżywka? https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=122 I rozumiem, że standardowo d/s?

Znowu naprodukowały a ja dzisiaj zabiegany dzień i natłok informacji mam rano obdzwanianie firm w sprawie pracy, potem wizyta u promotora, potem rozmowa kwalifikacyjna i dwugodzinna podróż tramwajem do domu właśnie dotarłam, zrobiłam sobie latte i celebruję początek weekendu
Stary 2012-02-24, 16:13   #57761
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Zdecydowanie jesteś nasza witamy kolejną sis
Cytat:
Napisane przez Rabarba Pokaż wiadomość
raczej nie inaczej! falki pierwszej klasy
Cytat:
100%fala!!! I to mocna i równa. Ach, co to bedzie po stylizacji!!!
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Przyjęta Będzie pięknie
dziękuję za przyjęcie
prawie 9 lat prostowałam włosy zanim zaczną wyglądac jak wasze to hohoho i jeszcze trochę
Oto lista pytań?
zawsze p0rzed myciem olejuje włosy i zmywam szamponem z SLeS dziś kupiłam odzywkę z Isany mam tylko nią zmywac te oleje czy moge np pomieszać tą Isane z szamponem?
I przed chwilą ktoś napisał bynajmniej tak zrozumiałam żeby po zmyciu oleju nie nakładać już odzywki na tak długi czas jak np. godzina. dlaczego? ja tak zawsze robię...
i czy mogę uzywac i odzywke b/s Joanny i Niveii dla fal i loków czy to za dużo jak na moje fale i mam zrezygnować z Joanny ?

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 16:18   #57762
pussynka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Coś Ty... przecież jesteśmy tu po to, by sobie pomagać! Pytać trzeba. Szukać rozwiązań tez trzeba.
A pomagać innym to przyjemność
Na tę chwilę tak. Niech włosy odzyskają wilgoć i osłonę przed ucieczką wody.
Poza tym warto sprawdzać proporcje Artiste do odżywki. Zacząć od 1:1 i zmniejszać. U mnie wychodzi chyba 1:4.
Wszystko Póki jeszcze można
Dziękuję

Cytat:
Dziewczyny, nie wiem czy ktoś oprócz mnie i Kascyska jest z Krakowa, ale polecam tą stronkę:

http://drogerix.pl/pl/searchquery/joanna/2/full/3

Mają Joannę za 3,29, kosmetyki Farmony- w tym Jantar za 8,99
Znalazłam ich w trakcie poszukiwań żelu mrożącego
Ale fajnie! Szkoda, że Krk dośc daleko...

Cytat:
Kolejna świeżynka mnie przegania skrętem :/ Mam najprostsze włosy na zakręconym ;(
I najzdrowsze! I najbardziej gęste!

Cytat:

Aaaaaa!!! Cudo
Chyba juz dzis pójdzie oliwka z Biedrony. Bo objętośc puchową mam taką, że strach się bać - ciężko nawet to spiąć.
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 16:27   #57763
claudiiin
Zadomowienie

Aaaa, dziekuje dziewuszki, jestescie kochane! One wcale nie sa takie geste, sprawiaja wrazenie ze jest ich duzo bo faluja i sa dlugie, a dzis mierzylam i obwod kitki mam 9 cm, zatem ii - jeszcze 1 cm brakuje do upragnionego iii bejbiki, rosnijcie
DMka, sa cieniowane Zdecydowanie lepiej sie ukladaja przy cieniowaniu, bez tego przy tej dlugosci wygladalabym jak przyklapnieta pocahontas

Cytat:
Może i błyszczące, ale przy Twoich cudach i tak wysiadaja...
Zartujesz chyba! Bardzo to mile, ale do Twoich to im daleeeeeeeeeeeeeko

Cytat:
Może za mało wody? Może powinnaś każdorazowo przed polaniem włosów energicznie wstrząsać?
A może nie powinnaś po prostu stosować omo, ale umyć całe włosy szamponem i nałożyć odżywkę? I jeśli nadal nie będziesz zadowolona, to ewentualnie nałożyć odżywkę przed myciem, a po już nie?
Moze to to, zorganizuje sobie wiekszy pojemnik w takim razie. Cale wlosy tez myje szamponem, zalezy, co wczesniej bylo na wlosach (czy olej, czy maska, czy nic - jak nic, to myje odzywka, ale skalp i tak zawsze szamponem). Po samym szamponie wlosy sa szorstkie i splatane, jakbym nie nalozyla pozniej odzywki ds, to nie dalabym rady ich rozczesac bez wyrwania polowy

Cytat:
Albo... zmienimy odzywki na lżejsze.
Na zdjęciach nie wyglądają na nieświeże
One nie będą już wyglądały tak, jak po szamponie z siarczanem - nie powinny się pierzyć, fruwać we wszystkie strony, a właśnie być błyszczące i przyciężkie. Ale nie tłuste
Może zrobisz im zdjęcie, gdy są takie nieświeże? Najlepiej w porównaniu z włosami siostry.
Na zdjeciach moze nie widac, bo najbardziej chodzi mi o gore - kolo przedzialka. Postaram sie zrobic odpowiednie zdjecie jutro po myciu
Wiesz co, a moze wlasnie trafilas w sedno sprawy - z tym, ze sa po prostu inne niz po siarczanie? Bo tluste one nie sa, to nie to - sa takie wlasnie jakby ciezsze, maja polysk tam u nasady i moze przez to wydaje mi sie ze sa dziwne, jakby nienajświeższe. Siostra w koncu myje siarczanem (i stosuje silikony itd). Pytanie tylko, czy inni ludzie nie odbieraja tych moich wlosow jako tlustawe Zapytam TŻta jutro.

Cytat:
Lnianego jeszcze nie zmyłam odzywką, więc nie dziwi mnie, że po nim możesz mieć efekt niedomycia
Ja tez nie zmywalam go odzywka, tylko szamponem.
Cytat:

Umarłam w kowbojkach (bo dziś mam na nogach ). TY MASZ TAKIE WŁOSY?!
Mam Troche sie poprawily ostatnio

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 16:32   #57764
iga_s
Raczkowanie

Po pierwsze claudiiin twoje włosy są cudowne! Takie mi się marzą!

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
nowe lokaski

a ja tak się zastanawiam czy tych moich ogonków też się nie pozbyć.. nie widać ich tu zbyt dobrze, ale na razie nie mam innego zdjęcia
Moim zdaniem poczekaj Pielęgnuj, będzie dobrze

Cytat:
Bardzo pozytywnie
Jeśli masz za oknem to co ja to puchem się nie przejmuj Poza tym nie jest duży, raczej odstawacze niż puch

Kolejna świeżynka mnie przegania skrętem :/ Mam najprostsze włosy na zakręconym ;(
Oj kochana to ja mam niestety na zakręconym najprostsze

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość

wiem, piszę trochę niegramatycznie, ale przez ostatni tydzień śpię po 2-3 godziny na dobę, ostra alergia na pylącą teraz leszczynę i olchę, kaszel nie do zniesienia
Doskonale cię rozumiem mam to samo przez ostatnie dni, jeszcze nigdy nie miałam takiej ostrej alergii.

Ag rafko twoje zawsze piękne!

invissible jest coraz lepiej!

Hej dziewczyny, chyba u mnie nadszedł czas na kryzys Ostatnio umyłam slsem nie pomogło, płukanka octowa również niewiele pomogła(ale minimalnie lepiej było), w ogóle nie chcą się układać, są oklapnięte, aż musiałam je spiąć, a nie robiłam już tego trochę. Przyszedł mi dziś jantar, ale mam też do wypróbowania olej z pestek winogron, a nie wiem czy przy kryzysie nakładać coś w ogóle A mogłybyście mi wytłumaczyć jak używać jantara lub odesłać gdzie trzeba? Spróbowałam sama wyszukać, ale nowa szukajka masakra! Używać go zamiast drugiego odżywki b/s i wcierać przy okazji w skórę głowy?
A jeszcze muszę wam powiedzieć, że bingo z glinką cudnie pachnie!

A tak z niewłosowych tematów to wypróbowałam wczoraj OCM, ale nie chcę zapeszać

Edytowane przez iga_s
Czas edycji: 2012-02-24 o 16:35
iga_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 16:32   #57765
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Silikony nie są złe, ale złe jest to, że nikt nie uczy nas, w jaki sposób je stosować. I to jest ich podstawowy minus.
Na dodatek nie wszystkie włosy lubią silikony - one przyczepiają sie do włosa, maskują ubytki, są jak plomby na zębach. By sprawdzić, czy nam pasują, czy też nie, trzeba wypróbować.
Złe jest jeszcze to, że pielęgnacja oparta wyłącznie na silikonach - a taka ma większość ludzi - prowadzi do degradacji włosów.
Chodziło mi tylko i wyłącznie o świadomość. Osobiście jestem przeciwna silikonom, do których trzeba użyć silnym szamponów z SLSem, ale do zmywalnych i czy np. do rozpuszczalnych w wodzie nic nie mam (choć osobiście nie używam).

Cytat:
Napisane przez yoanka85 Pokaż wiadomość
No faktycznie, też to kiedyś zauważyłam Do tego mój TŻ pracuje w Twoim mieście i ja też czasem tam bywam Najczęściej na Orlenie przejazdem, wiem też gdzie jest Rossmann i Natura. Ja Koszalinianką nie jestem, siedzę tu od sierpnia 2011, bo pracę tu dostaliśmy (najpierw on, więc ja też tu szukałam).

A powiedz mi dobra duszyczko, zlokalizowałaś w swojej mieścinie produkty Bingo?
Niestety, rozglądałam się po sklepach i nigdzie nie spotkałam
Ale w Koszalinie na pewno są, hm?

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 16:55   #57766
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iga_s Pokaż wiadomość

Doskonale cię rozumiem mam to samo przez ostatnie dni, jeszcze nigdy nie miałam takiej ostrej alergii.

A mogłybyście mi wytłumaczyć jak używać jantara lub odesłać gdzie trzeba? Spróbowałam sama wyszukać, ale nowa szukajka masakra! Używać go zamiast drugiego odżywki b/s i wcierać przy okazji w skórę głowy?
aha, to dlatego mam od paru dni katar sienny, nie wiedziałam, że na te drzewa też jestem uczulona :/
Ja Jantara przelałam do butelki z psikaczem, tak się o wiele łatwiej nakłada na skórę głowy, bo tak to wylewałam połowe na ręce, a połowe nie wiadomo gdzie ja po umyciu wcieram w czaszkę, potem daję b/s i żel, a na drugi dzień już normalnie na sucho wcieram, wolę na sucho
Stary 2012-02-24, 16:59   #57767
iga_s
Raczkowanie

Cytat:
aha, to dlatego mam od paru dni katar sienny, nie wiedziałam, że na te drzewa też jestem uczulona :/
Ja Jantara przelałam do butelki z psikaczem, tak się o wiele łatwiej nakłada na skórę głowy, bo tak to wylewałam połowe na ręce, a połowe nie wiadomo gdzie ja po umyciu wcieram w czaszkę, potem daję b/s i żel, a na drugi dzień już normalnie na sucho wcieram, wolę na sucho
Aha, ale odżywki d/s już nie używasz? Czy może po d/s wcierasz jantar?
Ja też mam zamiar przelać do butelki z atomizerem tylko muszę taką w domu znaleźć Mam jedną ze spryskiwaczem, ale chyba będzie za duża.
Stary 2012-02-24, 17:06   #57768
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:
Aha, ale odżywki d/s już nie używasz? Czy może po d/s wcierasz jantar?
Ja też mam zamiar przelać do butelki z atomizerem tylko muszę taką w domu znaleźć Mam jedną ze spryskiwaczem, ale chyba będzie za duża.
nie no, przecież chodzi o to, żeby ten Jantar jak najdłużej sobie siedział na tej skórze głowy, stosuję go po odżywce d/s, wcieram w skórę głowy Jantarka i wtedy dopiero b/s i żelinio graffitinio
ja wlewam do takiej 200 ml i się nie przejmuje
Stary 2012-02-24, 17:20   #57769
iga_s
Raczkowanie

Cytat:
nie no, przecież chodzi o to, żeby ten Jantar jak najdłużej sobie siedział na tej skórze głowy, stosuję go po odżywce d/s, wcieram w skórę głowy Jantarka i wtedy dopiero b/s i żelinio graffitinio
ja wlewam do takiej 200 ml i się nie przejmuje
No faktycznie! Dopiero teraz sobie to uświadomiłam O właśnie dziś być może będę miała żel mrożący No to wieczorem nakładam jantarka
Stary 2012-02-24, 17:23   #57770
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
łojć
zazdrosna jestem, cudne masz włosy, cudne :slin a:

następna

ja mam odżywkę z granatem - zapach jest okrutnie mdląco-duszący
ale moze wlaściwości ma fajne.
ja mam olejek z pomarańczą i brzozą
Dzięki.
I kto to mówi??? Ta z cudnymi, co nie ma złych dni!

Olejek z granatem mocno daje, słodki strasznie, cukierkowy, bleee.
Za to pomarańczę&brzozę uwielbiam!
Cytat:
Napisane przez kamilon Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny

Zrobilam OMO [mam nadzieje ze w dobry sposob- najpierw nalozylam odzywke na dlugosc wlosow, bez skalpu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...nditioner.html, pozniej
uzylam szamponu na sam skalp , (dalej majac ta pierwsza odzywke) https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,9...szczonych.html , a na koniec odzywki d/s https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...oner-masc.html .
Potem delikatnie wytarlam wlosy w bawelniana koszulke, czekaman w turbanie chwilke az woda z nich zejdzie, pozniej rozczesalam z pomoca odzywki https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...jasnianiu.html . Po rozczesaniu wycisnelam kropele wielkosci ziarnka groszku, roztarlam na rekach i zaczelam "ugniatac" wlosy.
Rano wstalam nalozylam krem do stylizacji https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-hot-liss.html i ugniatalam chwile wlosy. Nie rozczesywalam ich ... Efekt? Mialam tak przesuszone wlosy, ze w polowie dnia musialam je zwiazac gumka bo nie moglam na nie patrzec

Aha i co myslicie? Zrobilam chociaz to w miare dobrze czy macie jakies zastrzezenia? Bo po umyciu czulam ze wlosy sa bardzo lekkie bez tego silikonu, ale rano wygladaly jak siano... mam nadzieje, ze to nie tylko mi sie zdarza...
Nie tylko Tobie. po odstwaieniu silikonów-normalny objaw zniszczonych włosów (też prostowałam ponad 7 lat), moje tak wyglądały w pierwszym tygodniu. To był horror, nie mogłam ręki przeciągnąc od srodka, o ciągotach do rozczesania nie wspomnę.
Więcej na temat Twojej pielęgnacji nie napiszę, bo czas mnie goni. Tylko tak chciałam wrzucić na pocieszeni i podtrzymanie w nadziei, że będzie lepiej.
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 17:29   #57771
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Cytat:
Włosy mają to dobrego w sobie, ze odrastają
Na szczęście

Cytat:

invissible jest coraz lepiej!
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 17:35   #57772
ewcia1807
Zakorzenienie

Ag Rafka pięknie w dzienniku

Stary 2012-02-24, 17:37   #57773
diamond queen
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kamilon Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny

To zupełnie normalne - ja wciąż przez to trochę przechodzę. Czasami mam ochotę sięgnąć na chwilę po silikony, żeby móc przez moment nacieszyć się pięknymi błyszczącymi falami (zamiast tego siana i zaczątków loków), choć u mnie w ostatniej fazie zniszczenia nawet silikony niewiele dawały ... Ale kto na sianko zasłużył ten z sianka musi się wygrzebać Musi być gorzej, żeby potem było lepiej. Pomyśl sobie, co to będzie za parę miesięcy...! Ja wierzę, że tylko intensywna pielęgnacja pomoże.
Ehh, ciężko mi nadążyć za wszystkimi postami, a mój TŻ od dwóch dni spogląda spod oka i pyta "znowuuuu jesteś na tym wizażu?!" wciągnęłam, się, nie ma co!
I dzięki za podpowiedź z cytowaniem

pielęgnacja od 1.01.2012
cel: systematyczność --> zdrowe, lśniące loki
--- energia, siła, działanie, pozytywne myślenie ---
diamond queen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 18:10   #57774
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
z tego miejsca chciałabym podziękować CHATUL za info dotyczące żelu mrożącego Joanny nie wiem czy to przypadek (już chyba nie), ale po jego użyciu (wiercąc się w nocy) mam zdefiniowane falki a nawet nie odgniata się do końca co mi odpowiada, bo rano mogę sama poprawić. Nie no, cud, miód! Dziękuję raz jeszcze i oczywiście polecam jak najbardziej
Cieszę się Dla mnie ten żel jest wybawieniem. Codziennie mam przynajmniej znośną fryzurę A zazwyczaj jest ona ładna
Trzeba tylko pamiętać o tym, by dać coś pod ten żel, bo potrafi podsuszyć. Ale to nic, to mój ideał

Cytat:
Napisane przez agatka89 Pokaż wiadomość
o wlasnie mialam kupic zel isany ale chyba kupie ten Jest tylko jeden mrozacy? Bo w googlach patrzylam na zdjecia i wyskakuja 3 w ciemnym opakowaniu i tylko paseczki maja inne, fioletowy, pomaranczowy i czerwony
Jest jeden mrożący. Ale baaaardzo(!) podobnie wyglądają elastyczny i gumowy. Skład też mają podobny.
Stary 2012-02-24, 18:11   #57775
pussynka
Raczkowanie

Dziewczyny, potrzebuję szybkiej rady technicznej dot. żeliu lnianego. A mianowicie - jade jutro do Wrocka i chciałabym go zabrac ze sobą (niech będzie tez światowy, a co!). I teraz pytanie: co zrobić, żeby przetrwał kilkugodzinna podróż? No i w razie czego może to być ok. 30h, bo nie pamiętam czy maja w hotelu lodówki...
Niestety nie mam żadnego konserwantu (jedynie wit. e z apteki na bazie olejku arachidowego oczyszczonego...
Macie jakiś pomysł?
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 18:32   #57776
sesese
Raczkowanie

Czesc Dziewczyny Chcialabym sie do Was przylaczyc, ale nie wiem czy z moich wlosow da sie wydobyc skret jakikolwiek Pod koniec ubieglego roku zaczelam czytac o pielegnacji bezslikonowej i od razu wzielam sie do roboty. Odstawilam szampon timotei, kupilam bd, z ktorym sie nie polubilam zbytnio, teraz mam hippa, gdy nie nakladam oleju myje rozowa isana lub pottersem aloesowym, wole go. Jak wspomnialam olejuje wlosy, staram sie raz w tygodniu na min 5 godz, i teraz tak, zmywam olej i nakladam na wlosy maske lub odzywke na jakies 2 godz, skad mam wiedziec po czym mam fajne badz niefajne wlosy, dla moich wlosow zarowno oleje jak i odzywki czy maski to nowosc. Idzie sie zalamac jak patrze do lustra, moje wlosy sa cienkie, przyklapniete, jakby przyklejone do czaszki, nie wiem czy moga w ogole wygladac lepieja co do skretu to mam go jak naloze zel lniany, z tym ze jak go odcisne wlosy sie prostuja. Powiedzcie co robie zle, albo czego nie robie. W najblizszym czasie postaram sie wrzucic zdjecie po zelu i po jego odcisnieciu.
sesese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 18:36   #57777
kascysko
Zakorzenienie

claudiin, czuję się zastrzelona Jakie cuda Ale ja też takie będę mieć kiedyś
Ag Rafko, jak zwykle... cudnie
Rabarba, no zła kobieta, i tyle

Chyba odrobinę odpadnę z forum. Zaczynam pisać pracę i idę do drugiej szkoły - technik usług kosmetycznych Ale będę wpadać
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 18:37   #57778
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pussynka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, potrzebuję szybkiej rady technicznej dot. żeliu lnianego. A mianowicie - jade jutro do Wrocka i chciałabym go zabrac ze sobą (niech będzie tez światowy, a co!). I teraz pytanie: co zrobić, żeby przetrwał kilkugodzinna podróż? No i w razie czego może to być ok. 30h, bo nie pamiętam czy maja w hotelu lodówki...
Niestety nie mam żadnego konserwantu (jedynie wit. e z apteki na bazie olejku arachidowego oczyszczonego...
Macie jakiś pomysł?
A gdyby tak go ugotować, po ostygnięciu wsadzić do lodówki, by zrobił się bardziej zimny, a później włożyć do torby termicznej? Tak tylko gdybam

Stary 2012-02-24, 18:41   #57779
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:
Napisane przez PandaBear Pokaż wiadomość
MOJE ŻYCIE NIE MA JUŻ SENSU
moje też

claudiin - one są po prostu przepiękne

a ja wczoraj zaszalałam i umyłam włosy glutkiem z siemienia

od 06.2010 piję pokrzywę i olej z wiesiołka
27.10.11 -Prawo Jazdy

od 18.06.12 ćwiczę z Ewą Chodakowską

Włosy 2011-2012

Blog - Jak dbać o długie włosy?
www.anwena.blogspot.com
anwen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-24, 18:43   #57780
aleksandra987x
Rozeznanie

Cytat:
Witaj, Sa fajne, czepiasz sie chyba tego wierzchu...
Dziękuję

kamilon wytrwałości, jestesmy na podobnej drodze

Martek

Cytat:
Kiedyś sporo dziewczyn ich używało. Były delikatniejsze i mówiłysmy na nie "Marionetki"
Obecnie sporo dziewczyn tutaj stosuje trwałe farby - nakłada je na olej. Metoda opisana w FAQ.
U mnie farba nie wchodzi w grę, nie chcę mając prawie 17 lat uzależniać się od farbowania, kudły urosną, odrost się pojawi. Wolę co miesiąc dać szamponetkę, przynajmniej wiem, ze mi nie zrobi suszu na głowie A chcę tylko delikatnie swój naturalny kolor przyciemnić, coby bardziej po rudawy podchodził (zdjęciami się nie sugerujcie moimi, bo mój diabelski telefon strasznie przekłamał kolory).

claudiiin ja chcę tą długośc!
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości