|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV
Wanilllka-gratulacje
|
|
|
|
#3722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3723 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
jej jak fajnie Cytat:
![]() ja też... jedyny dlamnie plus skóry to łatwosc czyszczenia... wole milusie materiały ![]() Cytat:
na bank będzie kiedyś udzielać się w tv z takim startem i oryginalną urodąCytat:
![]() Cytat:
choć jak mdlości codziennie mnie męczyły to tak nie myslałam![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3724 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a teraz z 4 dzieci jestem jego ulubiona coreczka![]() Cytat:
![]() Ja to mam wprawdę gotowania kilku obiadów Czasem robię nawet 3 bo jeszcze babcia ale przewaznie to sa proste i szybkie rzeczy i jakoś mi to nie przeszkadza oby innym smakowało i nie zostawało![]() Cytat:
Cytat:
) ale moja mama z tych antywścipsich więc bez zaproszenia nas nawet nie odwiedza![]() Cytat:
W ksiązce w oczekiwaniu na dziecko pisało że 8 szklanek, jak są upały i wzmożona potliwość więcej. Ja teraz też mało wody pije, więcej herbatek, ew. wody z cytryną i odrobiną miodu. A kawe piję 1 dziennie od niedawna i to bezofeinową ![]() bedzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
leż i dbaj o Was![]() Ja dwa dni temu w tv oglądałam króti wywiad z matką. Miała mieć trojaczki, ale jednego poroniła w dwudziestym którymś tygodniu i zagrażało to też innym dzieciaczkom.Przytszymali ją w szpitalu, musiała bezwzględnie leżeć i to jeszcze na takim specjalnie ustawionym łóżku żegłowa znajdowała się poniżej reszty ciała... mówiła że ciężko było, ale czego się nie robi dla dzieciaczków. Urodziła w 32tygodniu Igę i Ignacego ![]() Także nawet bardzo złe historie mają piękne zakończenia
|
||||||||
|
|
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3726 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pięknie! Cytat:
![]() Cytat:
Dodatkowo zachorowałam na mieszkanie z ogródkiem i szukamy takiego. Segmenty są niestety bardzo drogie - około 600 tys Moim marzeniem jest właśnie dwupoziomowe mieszkanie z własnym ogródkiem...
|
|||
|
|
|
#3727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pumas a ktore to na wynikach? bo mam przed sobą a nie wiem ktore to ![]() a jesli chpodzi o picie to ja w ogole pije malo, nietylko wode. Bo czasem jestem an kawie i kilku lykach wody czy czegos gazowanego. I wsio. nie zawsz emam zupe by dodac sobie plynow a herbate pije od wczoraj
|
|
#3728 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny!
Bardzo serdecznie gratuluję wszystkim mamusiom! Mam prośbę do mam które znają już płeć swoich pociech, mogłybyście sprawdzić, czy zgadza się ona z tym kalendarzem płci http://www.familie.pl/chlopiec-czy-dziewczynka? Mam dwoje dzieci i tylko ten kalendarz właściwie wskazał ich płeć, według innych tablic płeć się nie sprawdziła. Jestem ciekawa jak to wygląda w innych przypadkach Będę wdzięczna za fatygę ![]() Pozdrawiam serdecznie! |
|
|
|
#3729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- chmielinka współczuję Ci tych stresów i strachu, trzymam kciuki za was, wypoczywaj i dbaj o siebie, będzie dobrze ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- dziewczyny wazne pytanie ![]() :cis za:te z Was, co dostały skierowanie na test z glukozy to dostałyście na druczku skierowania czy na recepcie?? Bo ja na recepcie i zastanawiam sie czy mnie z tym w przychodni nie wywalą ale ja mam lekarza bez NFZtu |
|
|
|
|
#3730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zabić to za mało. Może jakieś tortury dla tż? Nie rozumiem, jak można zaglądać do szaf, ale teściowe takie bywają (i to chyba nie tylko mamuśki tż-ów) - moja babcia ze strony taty po naszym powrocie z wczasów też spytała mamę "A co tam masz za sweterek taki niebieski?". Sweter leżał w głębokiej szafie, do której był utrudniony dostęp, na najniższej półce i w dodatku był za czymś innym. Na Twoim miejscu pod byle pozorem, albo nawet bez wymieniłabym przynajmniej jeden zamek. I problemem tż będzie ewentualne obrażenie się mamusi. |
|
|
|
|
#3731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z córką niby mi się sprawdziło
|
|
|
|
|
#3732 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My to robiliśmy przez rok, remont plus urządzanie, a teraz znowu nas to czeka z powodu dzidziusia.Cytat:
Cytat:
Koniecznie zdaj relację ze szkoły rodzenia. Cytat:
Nie cierpię tej książki, dla mnie jest jakaś przestarzała i taka nazbyt poważna. Dlatego czytam ostatnio ciężarówkę, lekko i przyjemnie o ciąży Cytat:
![]() Też chciałabym takie mieszkanie, może za jakiś czas, 3-4 lata pomyślimy o tym. Póki co obecne mieszkanie jest super, w idealnej dla nas lokalizacji i za lokalizacją bym tęskniła przy ew. wyprowadzce. No i smutno by mi było, 8 lat już tu mieszkam. Cytat:
![]() Ja sobie obiecałam więcej pić i dziś mam już za sobą 3 szklanki wody i jedną herbatę. Chyba wybrałam lustrzankę, jeszcze tylko muszę zasięgnąć języka tu i ówdzie i jak dobrze pójdzie, w przyszłym tygodniu będę się już bawić moim cackiem
|
||||||
|
|
|
#3733 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Z tymi zamkami to pomyślę, pewnie i tak będziemy zmieniać. |
||
|
|
|
#3734 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3735 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3736 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewuszki, witam weekendowo
![]() muszę Wam się pochwalić tym iż mój wczorajszy spacerek zakończył się zgubieniem portfela, a wa zasadzie zostawieniem Go w Lidlu na kasie ![]() ![]() zauważyłam to dopiero wieczorem i zonk!! panika i w ogóle płacz ale potem przeanalizowałam wszystko i stwierdziłam, że tylko tam może być - w sklepie, no i na szczęście był!! kasy tam nie miałam ale dowód, prawo jazdy, ubezpieczenie, karty do bankomatu no i kupiliśmy jeszcze jeden słodki ręczniczek pokąpielowy z kapturkiem oraz przesłodki kocyk w kolorze czekoladowym, super mięciutki i milutki-w sam raz do wózeczka!!o taki: http://www.c-and-a.com/de/de/shop/pr...Decken/71407/1 a tu wklejam dla Was troszkę WIOSNY!!!
|
#3737 | |
|
Zakorzenienie
|
i jaki powinen byc wynik zeby bylo idealnie? mniej wiecej
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3739 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie dziwę się. Podejrzewam, że ma już drugi komplet. |
||
|
|
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3742 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja też ma klucze do naszego domu, ale tylko jak wyjeżdżamy podlewa kwiaty i wietrzy.A co do szkoły rodzenia, na pewno opowiem jak było Zresztą pewnie niektóre dziewczyny będą chodziły wcześniej to będą nas informować, czego się dowiedziały.
|
|
#3743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obecnego nie sprzedamy, jest w centrum, idealne na wynajem. Ale do mieszkania z dzieckiem tylko na chwilę bo 2 pokoje... Teraz jak je kończymy urządzać, to też pomyślałam że szkoda byłoby juz sie wyprowadzić... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Irmusia masz juz skierowanie na test z glukozy?? Kiedy będziesz robić? Dziewczyny mam pytanie: robicie echo serca płodu? Zamierzacie? |
||
|
|
|
#3744 |
|
Zakorzenienie
|
No to jestem. Wszystko jest ok, lekarz cały czas mówił tylko "piękne", "prawidłowe", super"
Wodogłowia nie stwierdzono, kość nosowa pięknie nadal widoczna, z serduszkiem wszystko ok (a tego się najbardziej bałam) Dzidziol był bardzo spokojniutki i dał nam wszystko bez problemu pomierzyć, ale za to w pewnym momencie pokazał nam język hehe. Widzieliśmy też jak się po stópce ręką drapie No i potwierdziło się, że będzie dziewczynka Jak to chłopy hehe, ale ja wiem, że córę też będzie bardzo mocno kochał. A ja się cieszę, bo dla dziewczynki dostaniemy więcej ubranek haha No i będzie równowaga w domu ![]() dzięki wielkie za kciuki
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-02-25 o 12:44 |
|
|
|
#3745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Linka - gdybym miała taką kasę, to zamiast mieszkania kupiłabym dom z ogródkiem. A na razie chciałabym dostać umowę najmu i wykupić to, w którym mieszkam. ![]() -------- Agunia - super . Pamiętam tą masę ubranek na zdjęciach.
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-02-25 o 12:46 |
|
|
|
|
#3746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3747 | |
|
Zakorzenienie
|
o rozrzedzenie krwi, cos takiego
![]() jak Pumas miała 40% i pisała z ena ciezarna to zza mało, to ja juz w ogole mm mało ![]() musze sie za sieb ie wziąc!!!!!!!!! Cytat:
![]() ![]() ![]() a ja robie bigos umyłam podlogi(procz kuchni) umyłam klatke schodową strasznie sie zmeczyłam........i krzyz zaraz mi wysiądzie
|
|
#3748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moja mała też waży 404 gramy I wg biometrii wiekiem wyprzedza OM o 4 dni uuu to ja mam zdecydowanie za niski dzięki dzięki Prince
|
|
#3749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Glukoza jest odpłatna. Jeśli robisz badanie prywatnie i musisz przynieść glukozę to musisz ją kupić w aptece. A jak nie musisz kupować, to na pewno koszt glukozy jest wliczony w cenę badania.
|
|
#3750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam swoje przerażenie na genetycznym 11-13 tc., TŻ powiedział, że uśmiechnęłam się dopiero gdy lekarz po raz 20 użył słowa "prawidłowe" ![]() Mój TŻ też nie krył sie ze woli chłopca, ale już mu to z głowy wybiłam Powiedziałam mu że synuś jest mamusi, a córeczka tatusia I teraz sam ostatnio stwierdził że jest mu to obojętne, tylko że z chłopcem to mozna kopać piłkę.... A ja na to, że z dziewczynką to dlaczego niby nie miałby kopać piłki? My właśnie wolimy mieszkanie np. w segmencie byleby z własnym ogródkiem - takim np. 200 m2. Dom i większy ogród to byłby dla nas kłopot, bo TZ nie jest typem majsterkowicza, nie mielibyśmy czasu ani ochoty by zadbać o dom i włożyć tyle wysiłku w niego. Taki segment to rozwiązanie pośrednie, mały ogródek i duze dwupoziomowe mieszkanie to jest to. Ale wiem ze wiele osób wolałoby dom, zwłaszcza ze to te same pieniądze. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.

, znowu pokazał klejnoty
właśnie leci.

ale urządzać wnętrza jak najbardziej. Ja jestem na etapie urządzania pokoju dla dziecka 

Ale jeśli bardzo się martwisz to zadzwoń do gin