Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-25, 11:33   #3721
hanjah
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV

Wanilllka-gratulacje
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 11:35   #3722
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
witam weekendowo

zanim przeczytam co u Was to napisze co u mnie, nasz synek pozostał synkiem, znowu pokazał klejnoty rozrabiał strasznie na usg wszystkie parametry w normie u mnie też ok, wszystko pozamykane czyli kaszel nie zaszkodził jest większy niż wiek ciąży więc mogę urodzić wcześniej, ma już ponad 400 gram mały urósł bardzo a mi przybyło tylko pół kilo,
ahh moje kochane słoneczko
ale jestem szczęśliwa
rewelacja
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 11:36   #3723
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które robiły już badanie glukozy po obciążeniu:
Kupowałyście glukozę w aptece czy dostałyście w labie?
Ja jeszcze nie robiłam ale wiem ze bede musiała kupic.
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
A łóżeczko w takim stylu http://www.bisystem.pl/k1.jpeg
Bardzo mi się podoba, szkoda że na tak krótko starcza...
Cytat:
Napisane przez izasz-b Pokaż wiadomość
No i najważniejsze - będziemy mieli małą dziewczynkę!!!!
jej jak fajnie
Cytat:
A ja tak z ciekawości zapytam Macie jakiś płaszcz lub kurtkę na wiosnę? Ja już się w mojej zimowej kurtce ledwo dopinam
Nie i na razie nie zamierzam kupować, pochodze w rozpiętej, a i tak prawie zawsze nie ma typowej wiosny tylko jest zimno a później gorąco i swetere myślę starczy... no chyba że w szmatesie coś przypadkiem znajdę
Cytat:
Ja mam awersję do skóry, zawsze mi się do niej nogi lepią
ja też... jedyny dlamnie plus skóry to łatwosc czyszczenia... wole milusie materiały
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
oglądałyście kiedyś program "kulinarny" Omeny Mensah na tvn style? Ona tam z córką gotuje....ta córka coś na nerwy mi działa właśnie leci.
Wkurza to wkurza, ale jaka ładna na bank będzie kiedyś udzielać się w tv z takim startem i oryginalną urodą
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Planuję zakup cyfrowej lustrzanki, macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
Już kiedyś pisaliśmy o tym, mam eosa 350d nie jest najlepszy (w sumie do aparatu nic nie mam ale obiektyw mam kitowy) ale mi na razie musi wystarczyć
Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
a czy wy czasami tez tak macie ze wydaje wam sie ze ta ciaza to jakis sen ?
Ja tak... często wydaje mi się że poprostu robie się coraz grubsza,a nie coraz bardziej w ciązy choć jak mdlości codziennie mnie męczyły to tak nie myslałam
Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
ja chodzę tak samo,czasami mam wrażenie jakby mi dzidziolek skakał po pęcherzu
Wtedy chyba najardziej odczówam jego obecność
Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Poza tym w lato jest tam tyle ludzi, że nie ma gdzie kija włożyć..nie lubię takich tłumów. Wolę jechać do kuzyna nad jeziorko
Ja mieszkam na Mazurach między dwoma jeziorkami...wyobraź sobie że u nas latem też jest na gęsto turystów i jak chce nad jeziorko to sama jadę kilka km za miasto na jakiś dzicz żeby uniknąć tłumów
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 11:41   #3724
nicki86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
a ja dziś robię zupę z soczewicy (miała być grochowa, ale w sklepie wyszło że kupiliśmy coś co wyglądało na groch a w domu się okazało, że to soczewica...nie wiem co wyjdzie, ale chyba dam radę
Za czasów studenckiż wywiłam się często w wege barze... jejku jaką tam mieli pyszną zupę z soczewicy... a na deser zawsze brałam sobie koktajl truskawkowy
Cytat:
ale się fajnie patrzy na listę z imionami z pierwszej str czekam z niecierpliwością na kolejne
W połowie marca pewnie znacznie się wypełni bo wtedy wiele osób ma polówkowe
Cytat:
e tak!! a ja tam wiem, że miałam być Łukaszem i nie mam żadnego urazu
[/B]
Ja w ogóle byłam wpadką nie za bardzo porządana przez tatę (kiedys sie dowiedziałam od dalszej rodziny, oczywiście nie od rodziców) ale nie mam urazu a teraz z 4 dzieci jestem jego ulubiona coreczka
Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Przepowiednie z czego? pierwszy raz słyszę o jakiś przepowiedniach
Że Ci się tak chcę robić dla siebie coś innego, jak mężowi robisz lazanie. Ja chyba zbyt leniwa na to jestem
Te przepowiednie to był test (przpis znaleziony w necie) soda zalana moczem, chyba ok 10tygodnia niby sie go robiło jak dobrze pamiętam. Jeśli się pieniła to chłopiec a brak reakcji świadczył rzekomo o dziewczynce
Ja to mam wprawdę gotowania kilku obiadów Czasem robię nawet 3 bo jeszcze babcia ale przewaznie to sa proste i szybkie rzeczy i jakoś mi to nie przeszkadza oby innym smakowało i nie zostawało
Cytat:
No to wklejam fotki
Mój synek w środę wyglądał tak:
Na zdjęciu nr 1 wyglada jakby się martwił albo jakby go ząb bolał
Nie zmartwiony tylko zawstydzony że podglądacie
Cytat:
A wiecie co mój tż wymyślił pod moją nieobecność? Nie mogę tego pojąć. Dał mamusi swojej klucze do naszego mieszkania i mamusia przyjeżdżała nie wiedzieć po co...
Mojej mamie w prozumieniu też daliśmy klucze w razie czego (awarii/kataklizmu/wyjazdu w celu podlewnia kwiatków) ale moja mama z tych antywścipsich więc bez zaproszenia nas nawet nie odwiedza
Cytat:
zanim przeczytam co u Was to napisze co u mnie, nasz synek pozostał synkiem, znowu pokazał klejnoty rozrabiał strasznie na usg
: oklaski:
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
ile tej wody tzreba w ciązy dziennie pic? i jaka pijecie?
W ksiązce w oczekiwaniu na dziecko pisało że 8 szklanek, jak są upały i wzmożona potliwość więcej. Ja teraz też mało wody pije, więcej herbatek, ew. wody z cytryną i odrobiną miodu. A kawe piję 1 dziennie od niedawna i to bezofeinową
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
dzisiaj
bedzie dobrze

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
Całe szczęście wczoraj miał dyżur mój lekarz, zbadał mnie i powiedział że na razie cech krwiaka nie widać, a dzidziuś żyje i lepiej jak będę leżeć plackiem w domu w miłej atmosferze niż tam. Więc wczoraj po południu mnie wypisali i leżę cały czas i biorę lutkę pod język.
Tacy ludzie może i nadają się żeby leczyć ale w kontakach z pacjentami powinni być powściągliwi i raczej przemilczeć niż klepać na zapas takie głupoty... Dobrze, że u Ciebie wszystko się dobrze skończyło leż i dbaj o Was
Ja dwa dni temu w tv oglądałam króti wywiad z matką. Miała mieć trojaczki, ale jednego poroniła w dwudziestym którymś tygodniu i zagrażało to też innym dzieciaczkom.Przytszymali ją w szpitalu, musiała bezwzględnie leżeć i to jeszcze na takim specjalnie ustawionym łóżku żegłowa znajdowała się poniżej reszty ciała... mówiła że ciężko było, ale czego się nie robi dla dzieciaczków. Urodziła w 32tygodniu Igę i Ignacego
Także nawet bardzo złe historie mają piękne zakończenia
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 11:45   #3725
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Ja dwa dni temu w tv oglądałam króti wywiad z matką. Miała mieć trojaczki, ale jednego poroniła w dwudziestym którymś tygodniu i zagrażało to też innym dzieciaczkom.Przytszymali ją w szpitalu, musiała bezwzględnie leżeć i to jeszcze na takim specjalnie ustawionym łóżku żegłowa znajdowała się poniżej reszty ciała... mówiła że ciężko było, ale czego się nie robi dla dzieciaczków. Urodziła w 32tygodniu Igę i Ignacego
Także nawet bardzo złe historie mają piękne zakończenia
Też to widziałam Wspaniale, że udało się uratować tę dwójeczkę Tylko to zestawienie imion mnie rozśmiesza
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 11:45   #3726
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
witam weekendowo

zanim przeczytam co u Was to napisze co u mnie, nasz synek pozostał synkiem, znowu pokazał klejnoty rozrabiał strasznie na usg wszystkie parametry w normie u mnie też ok, wszystko pozamykane czyli kaszel nie zaszkodził jest większy niż wiek ciąży więc mogę urodzić wcześniej, ma już ponad 400 gram mały urósł bardzo a mi przybyło tylko pół kilo,
ale jestem szczęśliwa
super pięknie!

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość

Mam nadzieję, że to nie wirus... a jeśli to czy to może tak nagle złapać?
Niestety kojarzy mi się że te wirusy łapią tak nagle, bez żadnej zapowiedzi. Trzymaj go na odległość na wszelki wypadek

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Remontów nie lubię ale urządzać wnętrza jak najbardziej. Ja jestem na etapie urządzania pokoju dla dziecka to znaczy zamówiłam meble na wymiar ( szafę) i szukam jakiegoś małego spania ale i tak nie mogę się doczekać lata kiedy kupie łóżeczko dla szkraba
Cytat:
Jak ja lubię takie zakupy Planowanie, wybieranie
Remontów też nie lubie, ale takie końcowe wybieranie mebli i dekoracji to już sama przyjemność.

Dodatkowo zachorowałam na mieszkanie z ogródkiem i szukamy takiego. Segmenty są niestety bardzo drogie - około 600 tys Moim marzeniem jest właśnie dwupoziomowe mieszkanie z własnym ogródkiem...
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 11:46   #3727
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
witam weekendowo

ale jestem szczęśliwa
super gratuluje

pumas

a ktore to na wynikach? bo mam przed sobą a nie wiem ktore to

a jesli chpodzi o picie to ja w ogole pije malo, nietylko wode. Bo czasem jestem an kawie i kilku lykach wody czy czegos gazowanego. I wsio. nie zawsz emam zupe by dodac sobie plynow a herbate pije od wczoraj

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 11:46   #3728
uskow
Zadomowienie

Witam dziewczyny!
Bardzo serdecznie gratuluję wszystkim mamusiom!
Mam prośbę do mam które znają już płeć swoich pociech, mogłybyście sprawdzić, czy zgadza się ona z tym kalendarzem płci http://www.familie.pl/chlopiec-czy-dziewczynka? Mam dwoje dzieci i tylko ten kalendarz właściwie wskazał ich płeć, według innych tablic płeć się nie sprawdziła. Jestem ciekawa jak to wygląda w innych przypadkach Będę wdzięczna za fatygę

Pozdrawiam serdecznie!
uskow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 11:55   #3729
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uskow Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny!
Mam prośbę do mam które znają już płeć swoich pociech, mogłybyście sprawdzić, czy zgadza się ona z tym kalendarzem płci http://www.familie.pl/chlopiec-czy-dziewczynka? Mam dwoje dzieci i tylko ten kalendarz właściwie wskazał ich płeć, według innych tablic płeć się nie sprawdziła. Jestem ciekawa jak to wygląda w innych przypadkach Będę wdzięczna za fatygę

Pozdrawiam serdecznie!
u mnie się zgadza

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

chmielinka współczuję Ci tych stresów i strachu, trzymam kciuki za was, wypoczywaj i dbaj o siebie, będzie dobrze

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

dziewczyny wazne pytanie:cis za:

te z Was, co dostały skierowanie na test z glukozy to dostałyście na druczku skierowania czy na recepcie?? Bo ja na recepcie i zastanawiam sie czy mnie z tym w przychodni nie wywalą ale ja mam lekarza bez NFZtu
Stary 2012-02-25, 12:02   #3730
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
No.... ja się dowiedziałam o tym przypadkiem wczoraj, gdy mi mówiła, że była u mnie i widziała to czy tamto, w sensie maskotkę i ciuszki. Ciuszki są schowane w szafie, a maskotka w sypialni. Zrobiłam wielkie oczy i dopiero tż pozniej się przyznał, że dał mamie klucze, ale nie umiał wyjaśnić po co.
Zabić to za mało. Może jakieś tortury dla tż? Dlatego dla niego, że po pierwsze dał klucze takiej osobie, a po drugie Cię o tym nie poinformował.
Nie rozumiem, jak można zaglądać do szaf, ale teściowe takie bywają (i to chyba nie tylko mamuśki tż-ów) - moja babcia ze strony taty po naszym powrocie z wczasów też spytała mamę "A co tam masz za sweterek taki niebieski?". Sweter leżał w głębokiej szafie, do której był utrudniony dostęp, na najniższej półce i w dodatku był za czymś innym.
Na Twoim miejscu pod byle pozorem, albo nawet bez wymieniłabym przynajmniej jeden zamek. I problemem tż będzie ewentualne obrażenie się mamusi.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 12:04   #3731
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Witam dziewczyny!

Pozdrawiam serdecznie!
To jest ten dziwny kalendarz, w którym jak się wpisze swoją datę urodzenia to za nic nie wychodzi prawidłowy wiek matki
Ale z córką niby mi się sprawdziło
Stary 2012-02-25, 12:06   #3732
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
A my w końcu urządzamy mieszkanie, kończymy. Remont był u nas w lato a teraz kupujemy ostatnie meble
Nie zazdroszczę mimo wszystko My to robiliśmy przez rok, remont plus urządzanie, a teraz znowu nas to czeka z powodu dzidziusia.

Cytat:
witam weekendowo

ale jestem szczęśliwa
Wanilka, wspaniale, bardzo się cieszę. I bardzo duży ten twój chłopiec!! Moja żabka miała na połówkowym w 20stym tygodniu tylko 250 g.

Cytat:
Musiałaś być w ciężkim szoku
I co? Zabierze Jej te klucze?

Zapisaliśmy się do szkoły rodzenia Na maj. Zajęcia w soboty.
Kurde nie wiem, czy ona ma te klucze, nie pytałam, wolę się nie denerwować. Wiesz, jak wyjeżdżamy czy coś, to nie ma problemu, by im zostawić, ale tak na co dzień? Po co ??

Koniecznie zdaj relację ze szkoły rodzenia.

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Mojej mamie w prozumieniu też daliśmy klucze w razie czego (awarii/kataklizmu/wyjazdu w celu podlewnia kwiatków) ale moja mama z tych antywścipsich więc bez zaproszenia nas nawet nie odwiedza

: oklaski:

W ksiązce w oczekiwaniu na dziecko pisało że 8 szklanek, jak są upały i wzmożona potliwość więcej. Ja teraz też mało wody pije, więcej herbatek, ew. wody z cytryną i odrobiną miodu. A kawe piję 1 dziennie od niedawna i to bezofeinową

Moi rodzice też mają klucze, ale to zostało z dawien dawna, gdy sama mieszkałam w tym mieszkaniu. Tż nie ma z tym problemu, rodzice NIGDY tych kluczy nie wykorzystują zwłaszcza, że mieszkają w innym mieście.

Nie cierpię tej książki, dla mnie jest jakaś przestarzała i taka nazbyt poważna. Dlatego czytam ostatnio ciężarówkę, lekko i przyjemnie o ciąży

Cytat:
super pięknie!

Remontów też nie lubie, ale takie końcowe wybieranie mebli i dekoracji to już sama przyjemność.

Dodatkowo zachorowałam na mieszkanie z ogródkiem i szukamy takiego. Segmenty są niestety bardzo drogie - około 600 tys Moim marzeniem jest właśnie dwupoziomowe mieszkanie z własnym ogródkiem...
Wybieranie mebli i dodatków to wspaniała rzecz pod warunkiem, że nie ma się limitów finansowych

Też chciałabym takie mieszkanie, może za jakiś czas, 3-4 lata pomyślimy o tym. Póki co obecne mieszkanie jest super, w idealnej dla nas lokalizacji i za lokalizacją bym tęskniła przy ew. wyprowadzce. No i smutno by mi było, 8 lat już tu mieszkam.

Cytat:
super gratuluje

pumas

a ktore to na wynikach? bo mam przed sobą a nie wiem ktore to

a jesli chpodzi o picie to ja w ogole pije malo, nietylko wode. Bo czasem jestem an kawie i kilku lykach wody czy czegos gazowanego. I wsio. nie zawsz emam zupe by dodac sobie plynow a herbate pije od wczoraj
To jest hematokryt

Ja sobie obiecałam więcej pić i dziś mam już za sobą 3 szklanki wody i jedną herbatę.

Chyba wybrałam lustrzankę, jeszcze tylko muszę zasięgnąć języka tu i ówdzie i jak dobrze pójdzie, w przyszłym tygodniu będę się już bawić moim cackiem
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 12:10   #3733
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość

te z Was, co dostały skierowanie na test z glukozy to dostałyście na druczku skierowania czy na recepcie?? Bo ja na recepcie i zastanawiam sie czy mnie z tym w przychodni nie wywalą ale ja mam lekarza bez NFZtu
Ja dostałam skierowanie na normalnym druku skierowania, ale tak czy siak w ramach mojego abonamentu w prywatnej przychodni zrobię to za friko. Myślę, że też nie powinnaś mieć problemów.

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Zabić to za mało. Może jakieś tortury dla tż? Dlatego dla niego, że po pierwsze dał klucze takiej osobie, a po drugie Cię o tym nie poinformował.
Nie rozumiem, jak można zaglądać do szaf, ale teściowe takie bywają (i to chyba nie tylko mamuśki tż-ów) - moja babcia ze strony taty po naszym powrocie z wczasów też spytała mamę "A co tam masz za sweterek taki niebieski?". Sweter leżał w głębokiej szafie, do której był utrudniony dostęp, na najniższej półce i w dodatku był za czymś innym.
Na Twoim miejscu pod byle pozorem, albo nawet bez wymieniłabym przynajmniej jeden zamek. I problemem tż będzie ewentualne obrażenie się mamusi.
On jest taki bezmyślny, nie widzi w tym nic złego. On potrafi np. zawieźć rodzicom jakiś nowy ciuch, tylko po to, by im pokazać. Dla mnie to dość dziwne, nigdy chyba tego nie zrozumiem. Ja jakbym się chciała czymś pochwalić, to bym przyjechała W TYM przy okazji, a nie specjalnie pakowała torbę z nowościami na tzw. przegląd nowości w szafie. Jedynak.

Z tymi zamkami to pomyślę, pewnie i tak będziemy zmieniać.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 12:12   #3734
karolka333
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Nie martw się Na pewno wszystko jest w porządku Ale jeśli bardzo się martwisz to zadzwoń do gin

U mojej sąsiadki się nie sprawdziło. Ten bliźniak ruchliwy w brzuchu taki został natomiast dziewczynka jest cały czas grzeczna Aha bliźniaki mają po 8 lat
Dzieki Mandragorrka za slowa otuchy
karolka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 12:21   #3735
uskow
Zadomowienie

Cytat:
To jest ten dziwny kalendarz, w którym jak się wpisze swoją datę urodzenia to za nic nie wychodzi prawidłowy wiek matki
Ale z córką niby mi się sprawdziło
Bo podobno w Chinach wiek człowieka liczy się od momentu poczęcia. Jak dodamy 9 m-c do naszych lat rzeczywistych to wychodzą te lata chińskie. Tak słyszałam, ale ręki za to nie dam

uskow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 12:22   #3736
karolka110
Wtajemniczenie

Hej Dziewuszki, witam weekendowo
muszę Wam się pochwalić tym iż mój wczorajszy spacerek zakończył się zgubieniem portfela, a wa zasadzie zostawieniem Go w Lidlu na kasie
zauważyłam to dopiero wieczorem i zonk!! panika i w ogóle płacz ale potem przeanalizowałam wszystko i stwierdziłam, że tylko tam może być - w sklepie, no i na szczęście był!! kasy tam nie miałam ale dowód, prawo jazdy, ubezpieczenie, karty do bankomatunie byłoby za wesoło, ale skończyło się dobrze i w rezultacie poszliśmy z tej radości zakupić coś dla Maleństwa no i kupiliśmy jeszcze jeden słodki ręczniczek pokąpielowy z kapturkiem oraz przesłodki kocyk w kolorze czekoladowym, super mięciutki i milutki-w sam raz do wózeczka!!
o taki:
http://www.c-and-a.com/de/de/shop/pr...Decken/71407/1

a tu wklejam dla Was troszkę WIOSNY!!!:roz a:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-02-24 14.38.53.jpg (99,5 KB, 3 załadowań)
Stary 2012-02-25, 12:23   #3737
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

To jest hematokryt
i jaki powinen byc wynik zeby bylo idealnie? mniej wiecej
Cytat:
Ja dostałam skierowanie na normalnym druku skierowania, ale tak czy siak w ramach mojego abonamentu w prywatnej przychodni zrobię to za friko. Myślę, że też nie powinnaś mieć problemów.
aha ja niestety nie mam zadnych pakietów i za wszytsko bul bul
Stary 2012-02-25, 12:23   #3738
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
To jest hematokryt
)
acha...... to ja mam 30%

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-25, 12:26   #3739
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
acha...... to ja mam 30%
ja 36,5%
Stary 2012-02-25, 12:32   #3740
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny wazne pytanie
Może musi być recepta, żeby za darmo dały Ci glukozę?
Cytat:
a ja co do picia pije dużo, zawsze lubiłam wode, my z TŻ nawet nie lejemy do szklanek bo nie ma sensu, mamy w pokojach butalki 1,5l kazdy swoja i ciagniemy z gwinta
W czasie studiów też tak robiłam. Może powinnam do tego wrócić.
Cytat:
ale jestem szczęśliwa
Nie dziwę się.
Cytat:
Musiałaś być w ciężkim szoku
I co? Zabierze Jej te klucze?
Podejrzewam, że ma już drugi komplet.
Stary 2012-02-25, 12:32   #3741
nel_a
Zakorzenienie

/
Cytat:
ja 36,5%
a o co chodzi? jeśli można wiedzieć

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 12:34   #3742
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Moim marzeniem jest właśnie dwupoziomowe mieszkanie z własnym ogródkiem...
Noo takie mieszkanie to już prawie jak domek

Cytat:
Ja mam skierowanie tzn na druczku skierowania. Ale jak badanie robisz prywatnie to skierowanie nie jest potrzebne. Ważniejsza jest informacja czy test ma być jedno czy dwupunktowy i z jaką dawką glukozy.

Cytat:
Witam dziewczyny!

Pozdrawiam serdecznie!
U mnie się zgadza

Cytat:
Kurde nie wiem, czy ona ma te klucze, nie pytałam, wolę się nie denerwować. Wiesz, jak wyjeżdżamy czy coś, to nie ma problemu, by im zostawić, ale tak na co dzień? Po co ??

Koniecznie zdaj relację ze szkoły rodzenia.
Co do teściowej to dziwne to trochę Moja też ma klucze do naszego domu, ale tylko jak wyjeżdżamy podlewa kwiaty i wietrzy.

A co do szkoły rodzenia, na pewno opowiem jak było

Zresztą pewnie niektóre dziewczyny będą chodziły wcześniej to będą nas informować, czego się dowiedziały.
Stary 2012-02-25, 12:42   #3743
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Wybieranie mebli i dodatków to wspaniała rzecz pod warunkiem, że nie ma się limitów finansowych

Też chciałabym takie mieszkanie, może za jakiś czas, 3-4 lata pomyślimy o tym. Póki co obecne mieszkanie jest super, w idealnej dla nas lokalizacji i za lokalizacją bym tęskniła przy ew. wyprowadzce. No i smutno by mi było, 8 lat już tu mieszkam.
My rozglądamy sie już teraz za nowym mieszkaniem i czuje że jak coś sie spodoba to nie bedzie zmiłuj. Musi być ogródek
Obecnego nie sprzedamy, jest w centrum, idealne na wynajem. Ale do mieszkania z dzieckiem tylko na chwilę bo 2 pokoje... Teraz jak je kończymy urządzać, to też pomyślałam że szkoda byłoby juz sie wyprowadzić...

Cytat:
Witam dziewczyny!

Pozdrawiam serdecznie!
Mnie wychodzi chłopiec. A płeć mego dziecka jest jeszcze tajemnicą. Napiszę w marcu czy się sprawdziło

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Irmusia masz juz skierowanie na test z glukozy?? Kiedy będziesz robić?

Dziewczyny mam pytanie: robicie echo serca płodu? Zamierzacie?
Stary 2012-02-25, 12:43   #3744
agunia82
Zakorzenienie

No to jestem. Wszystko jest ok, lekarz cały czas mówił tylko "piękne", "prawidłowe", super" Wszystkie przepływy i pomiary prawidłowe.
Wodogłowia nie stwierdzono, kość nosowa pięknie nadal widoczna, z serduszkiem wszystko ok (a tego się najbardziej bałam)
Dzidziol był bardzo spokojniutki i dał nam wszystko bez problemu pomierzyć, ale za to w pewnym momencie pokazał nam język hehe. Widzieliśmy też jak się po stópce ręką drapie No i potwierdziło się, że będzie dziewczynka . Małż stwierdził, że płeć ma dla niego drugorzędne znaczenie, najważniejsze, że dzidzia zdrowa, chociaż nie ukrywa, że wolał by chłopca Jak to chłopy hehe, ale ja wiem, że córę też będzie bardzo mocno kochał. A ja się cieszę, bo dla dziewczynki dostaniemy więcej ubranek haha No i będzie równowaga w domu

dzięki wielkie za kciuki

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-02-25 o 12:44
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 12:43   #3745
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
muszę Wam się pochwalić tym iż mój wczorajszy spacerek zakończył się zgubieniem portfela, a wa zasadzie zostawieniem Go w Lidlu na kasie
zauważyłam to dopiero wieczorem i zonk!! panika i w ogóle płacz ale potem przeanalizowałam wszystko i stwierdziłam, że tylko tam może być - w sklepie, no i na szczęście był!!
Szczęściara.

Linka - gdybym miała taką kasę, to zamiast mieszkania kupiłabym dom z ogródkiem. A na razie chciałabym dostać umowę najmu i wykupić to, w którym mieszkam.
--------
Agunia - super . Pamiętam tą masę ubranek na zdjęciach.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-02-25 o 12:46
Stary 2012-02-25, 12:44   #3746
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
No to jestem. Wszystko jest ok, lekarz cały czas mówił tylko "piękne", "prawidłowe", super" Wszystkie przepływy i pomiary prawidłowe.
Wodogłowia nie stwierdzono, kość nosowa pięknie nadal widoczna, z serduszkiem wszystko ok (a tego się najbardziej bałam)
Dzidziol był bardzo spokojniutki i dał nam wszystko bez problemu pomierzyć, ale za to w pewnym momencie pokazał nam język hehe. Widzieliśmy też jak się po stópce ręką drapie No i potwierdziło się, że będzie dziewczynka . Małż stwierdził, że płeć ma dla niego drugorzędne znaczenie, najważniejsze, że dzidzia zdrowa, chociaż nie ukrywa, że wolał by chłopca Jak to chłopy hehe, ale ja wiem, że córę też będzie bardzo mocno kochał. A ja się cieszę, bo dla dziewczynki dostaniemy więcej ubranek haha No i będzie równowaga w domu

dzięki wielkie za kciuki
Gratulacje
Stary 2012-02-25, 12:51   #3747
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
/
a o co chodzi? jeśli można wiedzieć
o rozrzedzenie krwi, cos takiego

jak Pumas miała 40% i pisała z ena ciezarna to zza mało, to ja juz w ogole mm mało
musze sie za sieb ie wziąc!!!!!!!!!
Cytat:

dzięki wielkie za kciuki
super bardzo sie ciesze i gratuluje

a ja robie bigos
umyłam podlogi(procz kuchni)
umyłam klatke schodowąstrasznie sie zmeczyłam........

i krzyz zaraz mi wysiądzie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-02-25, 12:52   #3748
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
No.... ja się dowiedziałam o tym przypadkiem wczoraj, gdy mi mówiła, że była u mnie i widziała to czy tamto, w sensie maskotkę i ciuszki. Ciuszki są schowane w szafie, a maskotka w sypialni. Zrobiłam wielkie oczy i dopiero tż pozniej się przyznał, że dał mamie klucze, ale nie umiał wyjaśnić po co.
utłukłabym

Cytat:
witam weekendowo

ale jestem szczęśliwa
super

moja mała też waży 404 gramy I wg biometrii wiekiem wyprzedza OM o 4 dni

Cytat:

To jest hematokryt
uuu to ja mam zdecydowanie za niski

Cytat:
Agunia - super . Pamiętam tą masę ubranek na zdjęciach.
dzięki

Cytat:
Gratulacje
dzięki

Prince

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 12:59   #3749
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
zauważyłam to dopiero wieczorem i zonk!! panika i w ogóle płacz ale potem przeanalizowałam wszystko i stwierdziłam, że tylko tam może być - w sklepie, no i na szczęście był!! kasy tam nie miałam ale dowód, prawo jazdy, ubezpieczenie, karty do bankomatunie byłoby za wesoło, ale skończyło się dobrze i w rezultacie poszliśmy z tej radości zakupić coś dla Maleństwa no i kupiliśmy jeszcze jeden słodki ręczniczek pokąpielowy z kapturkiem oraz przesłodki kocyk w kolorze czekoladowym, super mięciutki i milutki-w sam raz do wózeczka!!
o taki:
http://www.c-and-a.com/de/de/shop/pr...Decken/71407/1

a tu wklejam dla Was troszkę WIOSNY!!!:roz a:
Super, że fortfel się znalazł Kocyk śliczny

Cytat:
Może musi być recepta, żeby za darmo dały Ci glukozę?
Glukoza jest odpłatna. Jeśli robisz badanie prywatnie i musisz przynieść glukozę to musisz ją kupić w aptece. A jak nie musisz kupować, to na pewno koszt glukozy jest wliczony w cenę badania.
Stary 2012-02-25, 13:01   #3750
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:

dzięki wielkie za kciuki
Agunia właśnie taki przebieg badania jest moim marzeniem!
Pamiętam swoje przerażenie na genetycznym 11-13 tc., TŻ powiedział, że uśmiechnęłam się dopiero gdy lekarz po raz 20 użył słowa "prawidłowe"

Mój TŻ też nie krył sie ze woli chłopca, ale już mu to z głowy wybiłam Powiedziałam mu że synuś jest mamusi, a córeczka tatusia I teraz sam ostatnio stwierdził że jest mu to obojętne, tylko że z chłopcem to mozna kopać piłkę.... A ja na to, że z dziewczynką to dlaczego niby nie miałby kopać piłki?

Cytat:
Szczęściara.

Linka - gdybym miała taką kasę, to zamiast mieszkania kupiłabym dom z ogródkiem. A na razie chciałabym dostać umowę najmu i wykupić to, w którym mieszkam.
My właśnie wolimy mieszkanie np. w segmencie byleby z własnym ogródkiem - takim np. 200 m2. Dom i większy ogród to byłby dla nas kłopot, bo TZ nie jest typem majsterkowicza, nie mielibyśmy czasu ani ochoty by zadbać o dom i włożyć tyle wysiłku w niego. Taki segment to rozwiązanie pośrednie, mały ogródek i duze dwupoziomowe mieszkanie to jest to. Ale wiem ze wiele osób wolałoby dom, zwłaszcza ze to te same pieniądze.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości