Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-26, 15:10   #1621
mm444
Władca Wizażu

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 15:12   #1622
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Cytat:
Napisane przez kasieńka:) Pokaż wiadomość
Pogrubione- sedno sprawy.
Myślę, że większośc z Was, na spokojną, sympatyczną i co najważniejsze grzeczną prośbę- ustąpiłoby miejsca w autobusie, kolejce, itp.
Problem pojawia się w tedy, kiedy przestaje to byc prośbą, a zaczyna byc żądaniem.

Pokuszę się wręcz o stwierdzenie, że częściej się mnie zdarzało, że to facet ustępował miejsca, przytrzymał drzwi jak wchodziłam z wózkiem, podniósł mi smoczek jak mały wyrzucił, itp.
Jakby mi jakas Pani ciezarna z "pyskiem" wyjechala ze MAM jej zejść bo sie nalezy to bym zapytała a gdzie to jest napisane ze MUSZE zejść ? Nie zeszłabym.

Jak ktos jest dla mnie miły to ja też.

Ogolnie staram sie byc miła w Urzędach, i innych roznych sklepach itd. Wtedy widze ze i osoba z ktora mam do czynienia tez jest miła i uprzejma i wiecej załatwie
Jakbym przyszla nadęta i burcząca że ja to MUSZE miec albo maja mi to dać to zapewne bylyby problemy. A tak zalawtiam wszystkie sprawy w tempie ekspresowym i kazdy sie dziwi jak ja to robie - Po prostu jestem nadzwyczajnie miła
Stary 2012-02-26, 15:14   #1623
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez Renatka_2108 Pokaż wiadomość
Ja rozumiem że jak jest 5 ciężarnej to każdej nie bedzie ktos wpuszczał. Ale jak jest jedna w zaawansowanej ciazy (mowie o sobie w poczekalni) to chyba mozna by ja wpuścic ? A tym bardziej że wizyty nie trwaja długo u tego lekarza a ta w dodatku byla tylko na zasadzie "Jak sie pani czuje? Wszystko ok ? " - "tak wszystko dobrze". "Dziekuje, do widzenia"
Moze wizyta zajeła mi 5 minut ? A czekałam 3 godziny w upale. Wtedy lato bylo okropnie upalne a moj osrodek zdrowia klimatyzacji i innych dobrodziejstw nie posiada.
Jeśli nie poprosiłaś, bo tego nie lubisz, to naprawdę nie rozumiem Twoich narzekań. Czasem naprawdę warto po prostu zapytać, według mnie nie możesz mieć do nikogo pretensji.
Stary 2012-02-26, 15:19   #1624
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Ale jak jest jedna w zaawansowanej ciazy (mowie o sobie w poczekalni) to chyba mozna by ja wpuścic ?
Niby czemu do ginekologa? Jak pisałam, pracuję i studiuje, każde wyrwanie się do przychodni to są te 2-3 godzinki przynajmniej. Nie przychodzę tam dla przyjemności, osoby w tak zaawansowanej ciąży jak posiedzą 20 minut dłużej nie umrą jeśli czekają na usg tylko, a mi robi to kolosalną różnicę. Chyba żeby mnie poprosiła, ale sama z siebie nie czuję że muszę wpuszczać bo ciągle nerwowo patrzę na zegarek i modlę się by nikt mnie nie zastawił na parkingu
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 15:29   #1625
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
Mnie też raz taka sytuacja się przytrafiła, i to w busie, którym jechałam do swojego miasta na weekend.
W busie raczej każdy trzyma swojego miejsca i nie widzę by ktokolwiek komukolwiek ustępował.
A raz jak jechałam, siedziało dwóch chłopaków mniej więcej w moim wieku. Nagle jeden przecisnął się przez tego drugiego (bo siedział od okna) i zrobił mi miejsce.
Ja: ale dlaczego?
Nie wiem dlaczego mi zszedł, ale to było zabawne.

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość

Zabawnie wspominam za to jak dwukrotnie ktoś wpychał się w kolejkę bezpośrednio przede mnie. A brzuch miałam ogromny. Raz się wkurzyłam bo para (koło 50) po prostu chamsko wepchnęła się przede mnie i na upomnienia w ogóle nie reagowali. Za to do tej pory mnie bawi jak w kolejce do pobierania krwi stałam. Wzdłuż ścian były rzędy krzeseł, dowiedziałam się kto ostatni i czekałam na swoją kolej. W momencie otwarcia laboratorium ustawiała się kolejka czyli ludzie stawali w rządku podnosząc się z krzeseł. Przede mną była starsza pani, która powiedziała, że ona sobie usiądzie bo źle jej stać, ale jak coś to jest przede mną. W pełni zrozumiałe. Jak przede mną było może już ze 2 osoby wspomniana pani podeszła i mówi, że ona tu przede mną była, więc stanęła na swoim miejscu. Zobaczyło to dwóch panów i lecą biegiem, że oni też byli przede mną, szkoda tylko, że przed chwilą dopiero weszli do przychodni Zaczęłam się śmiać i powiedziałam, że na pewno nie byli przede mną i mogą iść na koniec. No a oni tylko rozczarowani powiedzieli "aha" i poszli na koniec
To jest tak głupie, że aż śmieszne.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 15:31   #1626
nicRu
maszyna, nie człowiek

No ale zapominacie o jednej rzeczy - przecież się należy. Jeśli mam do skasowania dwie rzeczy a za mną jest pani w ciąży, z mężem pod rękę i pełnym wózkiem, to ich nie przepuszczę. Przecież ani ona nie dźwiga tego, czas skasowania moich dwóch produktów jej nie zbawi, a fakt, ze jest w ciąży... Jest, i co? U ginekologa tez nie widzę sensu, aby przepuszczać, do pobrania krwi zwykle w przychodniach są wywieszone informacje kto ma pierwszeństwo.

mm444, nie spotkałam się z czymś takim... ja do USG właśnie zawsze miałam (czy ja w jednej przychodni, w drugiej czy mama w szpitalu) wyznaczoną konkretną godzinę (+10 minut opóźnienia w świadomości, na wszelki przypadek), żeby nie musieć czekać właśnie z pełnym pęcherzem.

Renatka_2108, wróć na poprzednią stronę, są rzeczy, których nie widać, mam chore serce i problemy z ciśnieniem - prawdopodobnie możesz psioczyć na osobę taką jak ja, która w takim upale również -przepraszam za wyrażenie - zdycha, ciśnienie leci jej na łeb na szyję i tez nie jest w stanie czekać, ale najpewniej nikt jej nie przepuści, Ty - mając wyraźny dowód w postaci brzucha - możesz po prostu poprosić. Takim osobom nie potrzeba nawet ciąży ani upału, żeby zasłabnąć. No ale to Tobie się należy, bo to Ty jesteś w ciąży, a tamten wygląda normalnie, ma w końcu dwie nogi i normalną posturę. Trochę empatii.
Stary 2012-02-26, 15:35   #1627
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta

Edytowane przez mm444
Czas edycji: 2012-02-26 o 15:38
Stary 2012-02-26, 15:36   #1628
kasieńka:)
Rozeznanie

Cytat:
Jakby mi jakas Pani ciezarna z "pyskiem" wyjechala ze MAM jej zejść bo sie nalezy to bym zapytała a gdzie to jest napisane ze MUSZE zejść ? Nie zeszłabym.

Jak ktos jest dla mnie miły to ja też.

Ogolnie staram sie byc miła w Urzędach, i innych roznych sklepach itd. Wtedy widze ze i osoba z ktora mam do czynienia tez jest miła i uprzejma i wiecej załatwie
Jakbym przyszla nadęta i burcząca że ja to MUSZE miec albo maja mi to dać to zapewne bylyby problemy. A tak zalawtiam wszystkie sprawy w tempie ekspresowym i kazdy sie dziwi jak ja to robie - Po prostu jestem nadzwyczajnie miła
Piona !
Mam takie samo podejście do bycia miłą jak Ty.
Uśmiech nic nie kosztuje a potrafi zdziałac cuda

Ale to już moja wizja lepszego świata się kłania

kasieńka:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 15:51   #1629
Chatul
ma zielone pojęcie

Ja nie rozumiem ludzi, którzy myślą, że jak jestem młoda, to na 100% jestem zdrowa, czuję się dobrze i bez problemu mogę sobie postać w autobusie. Oczywiście, umierająca nie jestem i zazwyczaj mogę stać w autobusie, ale są dni, że np. jestem od 16 godzin na nogach i naprawdę wolę sobie usiąść niż zemdleć po środu autobusu. Są też dni, kiedy moje plecy tak dają o sobie znać, że padam z bólu jak siedzę, a co tu mówić o staniu w autobusie, który co chwilę gwałtownie hamuje...

Nie rozumiem też ludzi, którzy siadają na zewnętrznym siedzeniu w autobusie, a potem robią mi łaskę podczas przepuszczania mnie, gdy chcę wysiąść. Są tacy, co tylko nóżki przesuną i liczą, że się przecisnę No cóż, nie zawsze mi się udawało

A jeszcze bardziej dziwią mnie osoby, które mają do mnie pretensje(!) o to jaki system operacyjny czy jakie ustawienia mam na swoim(!) komputerze Rozumiem, że kogoś może coś dziwić, rozumiem, że komuś może się coś nie podobać, ale jak już ktoś korzysta z mojej uprzejmości i używa mojego komputera, to choć odrobina przyzwoitości by się przydała

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Na to się można naciąć. W PKP kupuje się bilet na trasę, a nie na pociąg/linię Bywa, że na rozkładzie w internecie jest informacja, że pociąg rusza ze stacji w mieście X, a potem się okazuje, że w mieście X pociąg jest już zapchany po brzegi, bo kilka linii zostało połączonych. I tak naprawdę pociąg już jechał przez pół Polski. Miałam taką sytuację kilka razy
Stary 2012-02-26, 15:54   #1630
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
Stary 2012-02-26, 16:07   #1631
kasieńka:)
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość

A jeszcze bardziej dziwią mnie osoby, które mają do mnie pretensje(!) o to jaki system operacyjny czy jakie ustawienia mam na swoim(!) komputerze Rozumiem, że kogoś może coś dziwić, rozumiem, że komuś może się coś nie podobać, ale jak już ktoś korzysta z mojej uprzejmości i używa mojego komputera, to choć odrobina przyzwoitości by się przydała
Ale mnie to złości !
Mam swojego laptopka (), jest ustawiony tak, żeby to mnie się z niego wygodnie korzystało.
Wpadł kiedyś do nas znajomy TŻ, zapytał czy może skorzystac na minutkę z komputera- jasne, nie ma problemu.
Za chwilę zaczął mówic, że zainstalował mi coś, ustawił to jako domyślne bo lepsze. Dostałam szału. Opierdzieliłam chłopa z góry na dół, teraz chocby błagał i klękał- nie pozwalam mu nawet dotknąc mojego laptopa.

Ogólnie od niedawna, mój laptop jest dla mnie, żadnych znajomych do niego nie dopuszczam.

kasieńka:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 16:09   #1632
201604181004
Konto usunięte

Jak ja was rozumiem.
Mój tata ma manię ulepszania.
Mogę się drzeć prosić i roztrzaskać laptopa, to go nie powstrzyma.
"Outlook, jak możesz z niego nie korzystać?! skonfiguruję go. czemu masz tlen? a dlaczego nie korzystać ze skype? msn to dużo lepszy program..."

Stary 2012-02-26, 17:15   #1633
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ale mnie to złości !
Mam swojego laptopka (), jest ustawiony tak, żeby to mnie się z niego wygodnie korzystało.
Wpadł kiedyś do nas znajomy TŻ, zapytał czy może skorzystac na minutkę z komputera- jasne, nie ma problemu.
Za chwilę zaczął mówic, że zainstalował mi coś, ustawił to jako domyślne bo lepsze. Dostałam szału. Opierdzieliłam chłopa z góry na dół, teraz chocby błagał i klękał- nie pozwalam mu nawet dotknąc mojego laptopa.

Ogólnie od niedawna, mój laptop jest dla mnie, żadnych znajomych do niego nie dopuszczam.
O rany, koszmar Jak można komuś coś instalować na komputerze bez pytania I jeszcze zmieniać komuś ustawienia Zatłukłabym za coś takiego. Jak można komuś tak bezczelnie grzebać w komputerze

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Jak ja was rozumiem.
Mój tata ma manię ulepszania.
Mogę się drzeć prosić i roztrzaskać laptopa, to go nie powstrzyma.
"Outlook, jak możesz z niego nie korzystać?! skonfiguruję go. czemu masz tlen? a dlaczego nie korzystać ze skype? msn to dużo lepszy program..."

Matko kochana, koszmar Od razu trzeba założyć hasło na swojego użytkownika oraz dodatkowo ustawić żeby komputer prosił o hasło, gdy się chce coś zainstalować.
Stary 2012-02-26, 19:21   #1634
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Mnie dziwią i śmieszą "znawcy muzyki". Piszą na forach albo fb i wykłócają się bo oni wiedzą lepiej jak to powinno być zaśpiewane, jaka muzyka powinna być itp. Widziałam również jak właśnie na facebooku niektóre osoby specjalnie wchodzą na konta jakiś zespołów, aby napisać, że oni wcale nie grają takiej muzyki do jakiej np. są nominowani w jakimś konkursie, tak jakby to zespół sobie wybierał jaką chce nagrodę i w jakiej dziedzinie.
Stary 2012-02-27, 05:24   #1635
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
jeśli nie wyrażam zainteresowania rozmową to przepraszam, ale dlaczego ciągnie rozmowę?
Bo ma od ilości klientów prowizję ? A może jednak się skusisz .

Cytat:
Ale jak jest jedna w zaawansowanej ciazy (mowie o sobie w poczekalni) to chyba mozna by ja wpuścic ?
Pewnie, że można . Ale dlaczego ? Przepuścić tą jedną w zaawansowanej ciąży, potem drugą z bólem jajników i jeszcze jedną : "bo ja tylko po receptę ".

Cytat:
Napisane przez Renatka
A tym bardziej że wizyty nie trwaja długo u tego lekarza a ta w dodatku byla tylko na zasadzie "Jak sie pani czuje? Wszystko ok ? " - "tak wszystko dobrze". "Dziekuje, do widzenia"
Piszę z pozycji tej "nieprzepuszczającej" . A skąd niby mam wiedzieć ile potrwa taka wizyta ? I dawno już minął czas, kiedy to dawałam się podejść na gadkę : wejdę, bo ja tylko na minutkę, po stempelek / receptę.
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 10:55   #1636
pannaleksandra
Wtajemniczenie

a mnie dziwi i denerwuje obarczanie innych swoimi problemami. I pół biedy jeśli chodzi o kogoś bliskiego, ale co np interesują mnie łóżkowe problemy koleżanki z pracy? Nigdy nie zrozumiem takiej wylewności, naprawdę czuję się zażenowana słysząc różne intymne szczegóły od osoby, z którą rozmowa zazwyczaj polega na "cześć, pa"
pannaleksandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 13:34   #1637
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Jeśli nie poprosiłaś, bo tego nie lubisz, to naprawdę nie rozumiem Twoich narzekań. Czasem naprawdę warto po prostu zapytać, według mnie nie możesz mieć do nikogo pretensji.
Fakt nie poprosiłam. Ale mysle ze ktoś jednak mogł ustapić miejsca, bylo z 20 osob przedemną! NIE ZMYŚLAM, u mnie takie kolejki są niestety.
I pretensji nie mam, grzecznie mysle/mowie ze ktos mogl byc mily i mnie przepuścić

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Niby czemu do ginekologa? Jak pisałam, pracuję i studiuje, każde wyrwanie się do przychodni to są te 2-3 godzinki przynajmniej. Nie przychodzę tam dla przyjemności, osoby w tak zaawansowanej ciąży jak posiedzą 20 minut dłużej nie umrą jeśli czekają na usg tylko, a mi robi to kolosalną różnicę. Chyba żeby mnie poprosiła, ale sama z siebie nie czuję że muszę wpuszczać bo ciągle nerwowo patrzę na zegarek i modlę się by nikt mnie nie zastawił na parkingu
Umrzec nie umrą ale siedziec w ciazy , w upale +-30 stopni nie jest miłe w zaduchu.

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
No ale zapominacie o jednej rzeczy - przecież się należy. Jeśli mam do skasowania dwie rzeczy a za mną jest pani w ciąży, z mężem pod rękę i pełnym wózkiem, to ich nie przepuszczę. Przecież ani ona nie dźwiga tego, czas skasowania moich dwóch produktów jej nie zbawi, a fakt, ze jest w ciąży... Jest, i co? U ginekologa tez nie widzę sensu, aby przepuszczać, do pobrania krwi zwykle w przychodniach są wywieszone informacje kto ma pierwszeństwo.

mm444, nie spotkałam się z czymś takim... ja do USG właśnie zawsze miałam (czy ja w jednej przychodni, w drugiej czy mama w szpitalu) wyznaczoną konkretną godzinę (+10 minut opóźnienia w świadomości, na wszelki przypadek), żeby nie musieć czekać właśnie z pełnym pęcherzem.

Renatka_2108, wróć na poprzednią stronę, są rzeczy, których nie widać, mam chore serce i problemy z ciśnieniem - prawdopodobnie możesz psioczyć na osobę taką jak ja, która w takim upale również -przepraszam za wyrażenie - zdycha, ciśnienie leci jej na łeb na szyję i tez nie jest w stanie czekać, ale najpewniej nikt jej nie przepuści, Ty - mając wyraźny dowód w postaci brzucha - możesz po prostu poprosić. Takim osobom nie potrzeba nawet ciąży ani upału, żeby zasłabnąć. No ale to Tobie się należy, bo to Ty jesteś w ciąży, a tamten wygląda normalnie, ma w końcu dwie nogi i normalną posturę. Trochę empatii.
Heej, heej ja nie pisalam o Tobie ze masz ustepowac kazdej kobiecie w ciazy, zle mnie zrozumialyscie chyba dziewczyny.

Ja to ROZUMIEM ze ktos jest chory, zle sie czuje, itd. Nigdzie nie napisałam ze kazdy ma ustepowac kobiecie w ciazy. Ale z kilkudziesieciu osob jedna osoba chyba moglaby ustapic tak ?
A tym bardziej ze sie nie narzucam, nie marudze, nie rzucam oczami na prawo i lewo, nie patrze zabojczym wzrokiem.

A pozatym skoro tak sie zle czujesz to dlaczego Ty kogos nie poprosisz aby Cie wpuscil ? Tylko kobieta w ciazy moze prosic, blagac o miejsce?
To dziła w kazda stronę.

Cytat:
Piona !
Mam takie samo podejście do bycia miłą jak Ty.
Uśmiech nic nie kosztuje a potrafi zdziałac cuda

Ale to już moja wizja lepszego świata się kłania
Owszem działa cuda. W Urzedach mam kilku "znajomych" ktorych poznałam tam, i nie spotykam sie poza zalatwianiem spraw.
Do Urzedu Pracy np lubie chodzic bo sobie pogadam chwilę w milej atmosferze a nie "babka patrzy na mnie jak na darmozjada"

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Bo ma od ilości klientów prowizję ? A może jednak się skusisz .

Pewnie, że można . Ale dlaczego ? Przepuścić tą jedną w zaawansowanej ciąży, potem drugą z bólem jajników i jeszcze jedną : "bo ja tylko po receptę ".

Piszę z pozycji tej "nieprzepuszczającej" . A skąd niby mam wiedzieć ile potrwa taka wizyta ? I dawno już minął czas, kiedy to dawałam się podejść na gadkę : wejdę, bo ja tylko na minutkę, po stempelek / receptę.
Ja tu wojny nie bede robić.
Ale same zobaczycie jak to miło jest siedziec 2-3 godziny z ogromnym brzuchem w upale Aa i codziennie ja po lekarzach nie chodzilam wiec byloby mi milo jakby ktos jednak ustepował tym ciezarnym - o ile sie nie narzucaja ani nie domagaja sie niczego krzykiem.

To tyle ode mnie
Stary 2012-02-27, 13:43   #1638
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Umrzec nie umrą ale siedziec w ciazy , w upale +-30 stopni nie jest miłe w zaduchu.
Ja w ciąży nie jestem, a podczas upałów czuję się koszmarnie. Jak spędzałam jedne wakacje z ciężarną ciocią, to mnie upały wykańczały, a ciocia się czuła świetnie Różnie bywa. Nie trzeba być w ciaży żeby umierać podczas upałów.
Ja się czuję tragicznie nawet jak jest tylko 20°C.

Cytat:
Ja to ROZUMIEM ze ktos jest chory, zle sie czuje, itd. Nigdzie nie napisałam ze kazdy ma ustepowac kobiecie w ciazy. Ale z kilkudziesieciu osob jedna osoba chyba moglaby ustapic tak ?
I zwykle taka jedna się znajdzie
A jak nie, to trudno. Ludzie też mają swoje schorzenia (niekoniecznie widoczne na pierwszy rzut oka), też mają swoją pracę itd. Nie można od nich wymagać, by ustępowali kobietom w ciąży (w miejscach, w których kobiety ciężarne nie mają pierwszeństwa).

Cytat:
Ale same zobaczycie jak to miło jest siedziec 2-3 godziny z ogromnym brzuchem w upale
Kto zobaczy, ten zobaczy
A w upale to ja się i bez ciążowego brzucha męczę.

Cytat:
(...) wiec byloby mi milo jakby ktos jednak ustepował tym ciezarnym - o ile sie nie narzucaja ani nie domagaja sie niczego krzykiem.
I wiele osób ustępuje. Sama bym w większości sytuacji ustąpiła, bo w większości sytuacji to jednak ciążarna jest w gorszym stanie niż ja.
Niemniej obowiązku ustępowania nie mam. I nie mam obowiązku patrzenia wszystkim kobietom na brzuchy, więc jakąś ciężarną przeoczyć mogę. No i zdarza się też pomylić brzuch ciążowy z nadwagą
Stary 2012-02-27, 14:17   #1639
201604181004
Konto usunięte

Też mam problemy z upałem natomiast przychodnie są albo klimatyzowane albo chociaż zacienione, w zaciszu, w pomieszczeniach i korytarzach szpitalnych raczej 30 stopni nie mamy zawsze znajdzie się coś. Bo za zimno dla ciężarnej, bo za ciepło, bo za mocny wiatr albo deszcz bo rano mają mdłości a wieczorem są śpiące... Luuuuudzie
Stary 2012-02-27, 14:33   #1640
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość

Kto zobaczy, ten zobaczy
A w upale to ja się i bez ciążowego brzucha męczę.
Właśnie. Trudno, ale decydując się na dziecko, musimy się liczyć z ciążowymi trudnościami.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 15:04   #1641
201708250923
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Jak będziesz w 9 m-cu ciąży to pogadamy Wcześniej też nie rozumiałam kobiet w zaawansowanej ciąży a teraz wiem, że sama końcówka lekka nie jest (bo przejście z jednego pokoju do drugiego kończy się zadyszką i bólem pleców), a co dopiero w sklepie po "spacerze" stojąc przy kasie, gdzie ból pleców i miednicy po prostu paralizuje :P
Ale... punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia, nie?
Jak będę w ciąży, to prawdopodobnie będę na SORze parę razy częściej niz teraz;] Mam taką, a nie inna chorobę. Latem wychodzę na słońce po 16, bo inaczej jest mi słabo. Jak np boli mnie brzuch to też ląduje na sorze, bo mam wtedy taką arytmie,że nikt mnie nie chce wypuścic ze szpitala. Dodatkowo leki przeciwbólowe obniżają mi ciśnienie... i kółko się zamyka Uwierz, nie muszę byc w 9 miesiuącu ciąży, aby wiedziec co to znaczy "miec trudne zycie". I wiesz co? Ty urodzisz, a inni będą musieli z tym życ dalej....

I nie mam postawy roszczeniowej ale miło by było, gdyby ludzie potrafili zrozumieć czyjś jasny przekaz. Ale nie, bo dlaczego "ma miec lepiej ode mnie", prawda?
Masz. I to widac.
Przykład jakże głupi. Kolejka do kasy. Mam jedną rzecz, reszta załadowała mnóstwo zakupów na taśmie. Pytam grzecznie, czy pozwolą mi skasować produkt przed sobą. I co? NIE! Proszę sobie stać i czekać w kolejce bo mi się spieszy. No cóż
To może zmien sklep?/ 1 rzecz można kupic wszedzie, a nie w sklepach,gdzie robi sie masowe zakupy.
201708250923 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 15:04   #1642
LadyBeatta
Zadomowienie

a propos lekarzy, bylam niedawno w przychodni, i jakas kobitka w srednim wieku stwierdzila na temat dziewczyny ok. 20 lat, ktora rowniez czekala w kolejce- o, mloda to zdrowa. jak mnie to wkurza... jakby byla zdrowa, to co by robila u lekarza? jej, obloznie chorej, zlosliwie kolejke zajmowala? litosci...
Stary 2012-02-28, 19:11   #1643
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
To jest wkurzające! Albo jak pożyczysz komuś notatki, a ta osoba ma pretensje jak piszesz, jakich skrótów używasz i tak dalej. Nie pasuje to nie. A co do komputera, to jest jak telefon. Każdy powinien mieć tylko do niego dostęp.
Stary 2012-02-28, 20:20   #1644
asioollka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Ja pamiętam numerki.. Nie chcę już nigdy tego przeżywać i teraz chodzę tylko prywatnie. Wolę dać 100 zł i iść i załatwić wszystko od ręki niż siedzieć kilka godzin. Jak byłam młodsza, typu 5 klasa, to musiałam iść do ojulisty. Tam obowiązywała zasada z numerkami. Nie wiem jak to było zrobione, ale siedziałam 4h (!) żeby wejść, tam Panie mi badały wzrok.. i dostałam jeszcze złe okulary. Od zawsze mam minusy, i wtedy też miałam bo nie widziałam nic z tablicy i dostałam kilka dni później okulary, a tu widzę w nich jeszcze gorzej niż normalnie. Potem mojej lekarce (prywatnej) powiedziałam, o tym to powiedziała, że mam astygmatyzm i że wada mogła mi się zmienić, ale jak.. najpierw z plusów a potem przez tydzień na -2? Nie wiem czy ktoś się pomylił jak dobierał mi szkła czy one mi źle dobrały Pamiętam tylko mojego tatę i to jak na mnie krzyczał, że nie chodzę w okularach za które dał tyle pieniędzy.
nie prościej znaleźć np. inną przychodnię? ja przez wiele lat chodziłam do jednej i byłam niezadowolona, aż niedawno otworzyli w okolicy nową i jestem zachwycona.

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 20:30   #1645
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pamiętam numerki.. Nie chcę już nigdy tego przeżywać i teraz chodzę tylko prywatnie.
A ja lubię numerki, bo wiem, że mam taki i taki numer i nawet jeśli lekarz zaczyna przyjmować o 15 to ja mogę przyjść o wiele później i nie siedzieć bez sensu w przychodni. I nikt się nie pcha i nie marudzi, że on tu siedzi już tyyyle godzin, a ja dopiero przyszłam, i z tego powodu powinnam go przepuścić

Cytat:
tam Panie mi badały wzrok.. i dostałam jeszcze złe okulary.
A lekarz nie zmieniał Ci szkieł i nie pytał, w których lepiej widzisz?
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 20:34   #1646
sensualangel
Wtajemniczenie

Nie wiem czy był pouszany taki temat, ponieważ nie śledzę na bierząco wątku, wiec jak coś to proszę mi wybaczyć a więc: irytuje mnie jeśli osoba z którą rozmawiam mlaska, je podczas rozmowy takie same mam odczucia gdy rozmawiamy, rozmowa dobiega końca chce tam powiedzieć no to pa itp, a rozmówca bezczelnie się wyłacza ehh noo skandal!

Edytowane przez sensualangel
Czas edycji: 2012-02-28 o 20:36
sensualangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 20:46   #1647
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
Ale w całej tej historii chodzi o to, że do lekarzy typu ginekolog, okulista, dermatolog itd. to chodzę prywatnie, a tylko jak potrzebuję iść z bólem np. karku (to było straszne!) to do zwykłego lekarza. Strasznie źle mi się kojarzy taki zwykły lekarz..
Tylko, ze zwykly lekarz to ten sam, ktory obsluguje Cie w prywatnej przychodni, tylko konczy dyzur na jednym oddziale i idzie do pracy na drugim gdzie wiecej placa, wiec jest milszy. Bardzo jest to frustrujace.
Ja tak ostatnio mialam "Rezonans magnetyczny? To termin na kwiecien" "A prywatnie?" "A to w sobotę zapraszam"
Stary 2012-02-28, 22:38   #1648
Suvia
Zakorzenienie

już mnie nic nie zdziwi odnośnie pkp

idę rano na dworzec w Krakowie, kupuję bilet. Mówię pani w okienku, ze poproszę bilet na pierwszy pociąg do X, który będzie jechał po 17. Dostaję. Po południu wracam, czekam jak matoł, latam po peronach, żaden pociąg nie odjeżdża o tej godzinie, którą mam na bilecie. Idę znów do kas, tam dowiaduję się od innej pani w innym okienku, że taki pociąg w tygodniu nie istnieje, jeździ tylko w soboty i niedziele. Więc proszę o zwrot pieniędzy, bo to chyba nie moja wina, że sprzedano mi bilet na coś czego nie ma.... I czego się dowiaduję, że jak chcę zwrotu całej kasy, to muszę iść do tej pani, która mi bilet sprzedała. Na to ja, że średnio pamiętam jak ta pani wygląda, a zdjęcia niestety nie zrobiłam No więc po dwóch westchnieniach pani spojrzała znów na ten mój bilet, odczytała tajemny szyfr, rozgryzła z jakiego okienka sprzedano mi bilet i oświadczyła, że ta pracownica już skończyła pracę na dziś. I lipa proszę państwa. I albo odchodzę z niczym albo wymieniam bilet na normalnych zasadach, czyli potrącają mi z niego 15%... Nosz kuffa No, nie ogarniam po prostu.

~ Hank Moody

Edytowane przez Suvia
Czas edycji: 2012-02-28 o 22:39
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 22:43   #1649
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
już mnie nic nie zdziwi odnośnie pkp

idę rano na dworzec w Krakowie, kupuję bilet. Mówię pani w okienku, ze poproszę bilet na pierwszy pociąg do X, który będzie jechał po 17. Dostaję. Po południu wracam, czekam jak matoł, latam po peronach, żaden pociąg nie odjeżdża o tej godzinie, którą mam na bilecie. Idę znów do kas, tam dowiaduję się od innej pani w innym okienku, że taki pociąg w tygodniu nie istnieje, jeździ tylko w soboty i niedziele. Więc proszę o zwrot pieniędzy, bo to chyba nie moja wina, że sprzedano mi bilet na coś czego nie ma.... I czego się dowiaduję, że jak chcę zwrotu całej kasy, to muszę iść do tej pani, która mi bilet sprzedała. Na to ja, że średnio pamiętam jak ta pani wygląda, a zdjęcia niestety nie zrobiłam No więc po dwóch westchnieniach pani spojrzała znów na ten mój bilet, odczytała tajemny szyfr, rozgryzła z jakiego okienka sprzedano mi bilet i oświadczyła, że ta pracownica już skończyła pracę na dziś. I lipa proszę państwa. I albo odchodzę z niczym albo wymieniam bilet na normalnych zasadach, czyli potrącają mi z niego 15%... Nosz kuffa No, nie ogarniam po prostu.
A regulamin PKP coś mówi na ten temat? Ja bym szła z tym do Biura Obsługi Klienta. Sprzedać bilet na pociąg, który nie istnieje Tylko PKP to potrafi. PKP i ich badziewny system Jak można stworzyć system, który pozwala wydrukować bilet na pociąg, który nie istnieje
Stary 2012-02-28, 22:46   #1650
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Wspolczuje Ci takiej sytuacji z PKP, no idiotyczna Skoro ten pociag nie istnial, jeszcze rozumiem na zly pociag, ale na nieistniejacy? Co to za system maja, skoro moga sami tworzyc polaczenia?

A regulamin, hm... kazdy przed odejsciem od kasy ma obowiazek sprawdzic czy zostal mu wydany dobry bilet. Tylko jak osoba ktora prosi o bilet na najblizszy pociag, ma sprawdzic czy taki w ogole istnieje?

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości