Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012 cz. V - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku?
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. 20 33,90%
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. 5 8,47%
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. 0 0%
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. 6 10,17%
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 1 1,69%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 6 10,17%
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. 7 11,86%
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. 1 1,69%
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! 13 22,03%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-07, 10:51   #151
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
ja tez zawsze donosilam rmua, jak w koncu wyprosilam od pracodawcy, ale mam juz dosyc tego gn..oja! jest to dla mnie uwłaczające. Nawet nie bede Wam opowiadala, jaka ostatnio mialam z nim rozmowe,co do kasy ktora mi wisi..ehhh: w skrócie:
- jesli zglosze go do zusu, ze zaniedbal moje l4- powiedzial- spoko zaplace kare 500zl,a Ty kasy nie dostaniesz
- jesli do urzedu skarbowego, on zaplaci kare 500zl, ja kasy nie zobacze
- jesli zglosze go do PiPu, on zaplaci kare 500zl, a ja kasy nie dostane
- jeli pozwe firme, ktora jest zadluzona, on mi powiedzial: wiesz czesto ostatnio choruje, na pierwszej i drugiej rozprawie moze mnie nie byc, potem zmienie adwokata, a pozniej lawe przysieglych, no i moze sie zdarzyc ze znowu zaczne chorowac...wiec na kase bede czekala w kolejce,bo wisza innym, po procesie ktory bedzie mnie kosztowal 2 lata zdrowia
- jesli pozwe go jako osobe prywatna i udowodnie,ze mimo jest to spolka zoo i to on trzyma kase np. przelewal mi wyplaty z prywatnego konta- on mi odp,ze w 5 min ksiegowa zrobi pozyczke od niego do firmy i firma zwroci kase, ja kasy nie zobacze
-jezeli powiem w sadzie o przekretach jakie dokonywal,np falszowal podpisy, moge przegrac sprawe- bo pokazal mi pozew kolesia, ktory w ten sam sposob go pozwal i o dziwo przegral, placil koszty sadowe, a on potem pozwal go ze ujawnia dokumenty z firmy, bede miala sprawe, przegram i kasy i tak nie zobacze

Jestem w ciężkim szoku :O:O:O Jak on mógł potraktować tak - człowieka, kobietę, kobietę w ciąży :O Brak mi słów, żeby opisać swoje oburzenie.
Można wiedzieć, w jakim charakterze pracowałaś albo jaka to branża?

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
A jaką filologię? Bo ja też po, tyle że w Krakowie.
"Śmieszną", bo słowiańską
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:56   #152
fonn
Rozeznanie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Cześć Dziewczęta!!
Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
już niedługo my się zaczniemy sypać
no właśnie, też przeglądałam rano wątek marcowo-kwietniowy, kobitki zasuwają jak szalone

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Ja zamierzam karmić cycuchem, a jak będę potrzebowała butelki, to ją sparzę we wrzątku i po problemie. Po 1. ja też jestem z tych co uważają, że nadmiar sterylności szkodzi, po 2. nie stać nas obecnie na gadżety, które spokojnie można zastąpić domowymi sprawdzonymi sposobami.
Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Po prostu wychodzę z założenia, że skoro za dzieciaka nie było takich rzeczy, biegało się po dworze, zdzierało ręce i kolana, mama tylko chodziła i gadała, że spodnie całe w trawie i dziury na kolanach i się przeżyło, to po co mi jakieś strerylizatory. Rozwala mnie obecnie jakiś durny trend, że nie dotykaj, bo bakterie itd. Ja po kontakcie z bakteriami i innymi takimi, nie mam ani grama alergii, ani nie stałam się żadnym X-menem. Dlatego chciałabym, żebyśmy się kiedyś przenieśli do mniejszej miejscowości, żeby z Młodą chodzić po polach, nad jezioro itd. No i jak dla mnie mieszkanie bez zwierzaka, to puste mieszkanie, więc za jakiś czas myślę, że jakiś futrzak się pojawi.
Zgadzam się z Tobą i również nie popieram tego częstego obecnie trzęsienia się nad dziećmi. Pogłaskałam ostatnio kota (domowego, nie żaden łazik ogrodowy ) i Teściowa kazała natychmiast biec myć ręce. No i była niesubordynacja

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Ja nie kupuję sterylizatora, moim zdaniem jest to zbędne. Nad leżaczkiem też się nie zastanawiałam, na razie muszę pomyśleć o podstawowych rzeczach.
Ja też nie planuję sterylizatora, mam parę garnków, będę gotować
i o podstawowych rzeczach też zaczynamy myśleć intensywnie, bo póki co mamy tylko jednego pajaca z rzeczy dla dziecka
pokój oczywiście jeszcze nie pomalowany
ale jakoś to będzie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Ruma to sobie strzelimy już jak będziemy mogły... Zbiorowo, a co!
ooo tak!

potwornie mi się chce piwa od kilku tygodni.
nie jestem żadną pijaczką ale lubię napić się dobrego portera i teraz niemiłosiernie za mną łazi
Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
witam. U mnie wszystko ok. Odkąd jestem na L4 pochłaniaja mnie obowiązki domowe dlatego wolałam siedzieć w pracy

chociaż chyba nikt się o mnie nie upominał
cześć Pandzia!

Cytat:
ja tez zawsze donosilam rmua, jak w koncu wyprosilam od pracodawcy, ale mam juz dosyc tego gn..oja! jest to dla mnie uwłaczające. Nawet nie bede Wam opowiadala, jaka ostatnio mialam z nim rozmowe,co do kasy ktora mi wisi..ehhh: w skrócie:
- jesli zglosze go do zusu, ze zaniedbal moje l4- powiedzial- spoko zaplace kare 500zl,a Ty kasy nie dostaniesz
- jeli pozwe firme, ktora jest zadluzona, on mi powiedzial: wiesz czesto ostatnio choruje, na pierwszej i drugiej rozprawie moze mnie nie byc, potem zmienie adwokata, a pozniej lawe przysieglych, no i moze sie zdarzyc ze znowu zaczne chorowac...wiec na kase bede czekala w kolejce,bo wisza innym, po procesie ktory bedzie mnie kosztowal 2 lata zdrowia
- jesli pozwe go jako osobe prywatna i udowodnie,ze mimo jest to spolka zoo i to on trzyma kase np. przelewal mi wyplaty z prywatnego konta- on mi odp,ze w 5 min ksiegowa zrobi pozyczke od niego do firmy i firma zwroci kase, ja kasy nie zobacze
-jezeli powiem w sadzie o przekretach jakie dokonywal,np falszowal podpisy, moge przegrac sprawe- bo pokazal mi pozew kolesia, ktory w ten sam sposob go pozwal i o dziwo przegral, placil koszty sadowe, a on potem pozwal go ze ujawnia dokumenty z firmy, bede miala sprawe, przegram i kasy i tak nie zobacze

Nawet nie pamietam,co mi jeszcze tam gadal,ale wniosek jest taki,ze jak bede cicho,to byc moze kase zobacze,a jak nie to jej nie zobacze,a do tego moge miec problemy natury osobistej, bo mieszkamy - na razie blisko i wyjscie z dzieckiem na spacer nie bedzie mozliwe.
Walczyc dopiero bede jak Mariusz bedzie na swiecie, bo juz za duzo razy przez niego trafilam do szpitala..

Nic tylko zakladac firmy,bo takie sa przepisy,tzn mozna je tak ladnie nagiac,ze to pracodawca bedzie mial racje,a nie szarak pracownik, nie odpuszcze tylko musze sie przeprowadzic
Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Mała wariuje jak nie wiem co. Też pewnie przeżywa razem ze mną.
Aniu, to co ten bubek Ci powiedział to jest jego wersja, wcale niekoniecznie do końca zgodna z rzeczywistością. To oczywiste, że powiedział co powiedział żeby Cię nastraszyć i zniechęcić. Nie byłabym taka pewna, czy powinien z takim spokojem to mówić, że ZUS ani PIP mu nic nie zrobi. Ja bym jednak walczyła z gościem o swoje. Oczywiście po urodzeniu dziecka, żeby już nie dostarczać sobie i jemu teraz więcej stresu.
Od jak dawna Twój pracodawca zalega z płatnościami?
fonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 10:59   #153
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku, dzisiaj na 18/-tą mam wizytę u gina, czuję się fatalnie ciągłe twardnienia brzucha, no i to białko w moczu, ale ciśnienie mam prawidłowe więc to chyba nie zatrucie ciążowe, a jakiś stan zapalny ze strony układu moczowego.
Trzymajcie kciuki za wizytę, jutro zaczynamy 33 tc. na plusie mam 12kg, obwód brzucha na wysokości pępka to 107 cm.
Podczas ciąży białko w moczu nie jest niczym niepokojącym, jeśli nie przekracza 300mg
Tak nam ostatnio w sr powiedziała położna.
Nic się nie martw
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 11:06   #154
kism
Wtajemniczenie

Dzień dobry!

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
Muszę leżeć szyjka mi się skróciła jutro mam usg czuje skurcze.... dostałam luteinę i magnez 2x dziennie po 2sztuki wszystkiego i za 2 tyg kontrola... boję się, troszkę się dziś popłakałam ale wszyscy mnie pocieszają... wiem, że stres nie pomaga...
Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Boję się, że też skończę na Fenoterolu czy innym świństwie... w zeszłym tygodniu twardniał mi strasznie brzuch, dostałam no-spę forte i guzik...do tego jeszcze piję melisę, biore magnez i jest coraz gorzej... jutro dzwonię do pani doktor, muszę iść do niej w czwartek...ale się boję... dziwne, że ta no-spa nie działa... w pierwszej ciąży dokłądnie w tym samym czasie miałam skurcze, ale pięknie wytrzymałam do porodu właśnie na no-spie...a tu d....a, w ogóle nie działa na mnie teraz
Trzymajcie się tam cało i zdrowo w dwupakach!
Mam nadzieję, że ja nie powiększę gromadki z problemami z twardnieniami... Przedwczoraj też mi sporo brzuch twardniał, ale jeszcze nie przywiązywałam do tego uwagi. Wczoraj też co jakiś czas bardzo twardy mi się robił, a wieczorem pod koniec moich porządków choć były w żółwim tempie, to już taki koncert dał, że się poważnie zmartwiłam, choć zwykle nie mam zwyczaju panikować
Zobaczymy, co będzie dziś...

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Ja muszę opracować strategię które tabletki brać kiedy, bo trochę się tego uzbierało
Ja sobie kupiłam taki pojemniczek babciny z podziałem na dni tyg, bo mi się myliło, co już brałam danego dnia, a co jeszcze nie

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
bede trzymac kciuki zeby to byly same dobre wiesci, na pewno tak bedzie ale warto sprawdzic
dziewczyny czy wy tez kupujecie taki bujaczek? zastanawialam sie nad nim, podobno najlepszy taki co rozklada sie do pozycji poziomej, tylko niby ktory ma taka funkcje?? bo z tego co sie rozgladalam to wszystkie sa takie polezace
Dzięki
Gdybym kupowała, to pewnie leżaczek-bujaczek FP ten do 18 kg. Ma on moim zdaniem najwięcej dobrych opinii i na długo wystarcza Ale nie kupuję, bo mi pożycza ta sama koleżanka, od której mam kołyskę.

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Aspargin to chyba magnez? O ile dobrze kojarzę.
Tak magnez z potasem, jak już ktoś napisał. Biorę go już długo z zalecenia zarówno gin i endo. Miałam już brać 4 lub więcej tabletek dziennie i gin zmieniła mi na Asmag forte (magnez) i Kalipoz (potas) - mocniejsze.

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, kupujecie sterylizator do butelek??? Podobno to naprawdę zbędny wydatek. W takim razie jak wyparzać odpowiednio butelki???
Nie.
Wygotować 5 min w garnku.

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
Mam dzisiaj straszny dzień... Wczoraj wieczorem pokłóciłam się z mężem... Do teraz się do niego nie odzywam. Antoś kopie jak szalony, chyba wyczuwa emocje. Eh, masakra.

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
No u mnie na szczęście w sr nie ma takich facetów. Ale wszyscy jakoś tak mocno zaangażowani w te ciąże, a my tak normalnie, wiecie bez szczególnego zachwytu i strasznie wkurza mnie takie gadanie: jesteśmy w ciąży, będziemy rodzić - kurna chata to ja jestem w ciąży i to ja będę rodzić mój M mi towarzyszy. Jakaś taka z d.py nowomowa odnośnie tego tematu. też tak macie, że Was to wkurza??
Jakoś mnie to nie wkurza, niech sobie ludzie gadają jak chcą. Niemniej jednak ja mówię, że "jestem w ciąży" i "będę rodzić", a mąż będzie ze mną

Cytat:
ja znowu leze plackiem:/ w pt ide do szpitala na badania, moze sie dowiem co sie znowu dzieje:/ powracaja bole ze stycznia:/
Trzymaj się!

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
A tak w ogóle, po ostatniej SR, napaliliśmy się na zakup worka sako. Czy któraś z Was posiada takie cudo?
Ja na 100% kupuję do pokoju małego. Mam już obczajony

Cytat:
Napisane przez tusia85 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny w nowym wątku trzymam kciuki za dzisiejsze wizytyczy któraś z Was kupowała legginsy na allegro i może polecić sprzedawcę?
Tak, zdecydowanie "wmoichprogach" polecany też na innych wątkach - http://allegro.pl/legginsy-getry-spo...101951627.html
Kupiłam też drugie, bo był większy wybór kolorów - http://allegro.pl/dlugie-bawelniane-...072562690.html, niestety są fatalne, zjeżdżają mi co chwilę z brzucha i w kroku Może jakbym wzięła M, to byłyby lepsze, bo ogólnie materiał i całość jest w porządku, ale bałam się (patrząc na opis wymiarów), że mogą być za ciasne w łydkach lub udach

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Co to za cudeńko?
http://allegro.pl/fotel-sako-xxxl-na...109843899.html

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku, dzisiaj na 18/-tą mam wizytę u gina, czuję się fatalnie ciągłe twardnienia brzucha, no i to białko w moczu, ale ciśnienie mam prawidłowe więc to chyba nie zatrucie ciążowe, a jakiś stan zapalny ze strony układu moczowego.
Trzymajcie kciuki za wizytę, jutro zaczynamy 33 tc. na plusie mam 12kg, obwód brzucha na wysokości pępka to 107 cm.
Powodzenia! Ładne wymiary

Cytat:
Nic tylko zakladac firmy,bo takie sa przepisy,tzn mozna je tak ladnie nagiac,ze to pracodawca bedzie mial racje,a nie szarak pracownik, nie odpuszcze tylko musze sie przeprowadzic
No naprawdę, jak się to czyta, to samemu by się chciało mieć taką firmę. Szkoda, że ja nie potrafię tak manewrować i lawirować między przepisami i zawsze robię od A do Z wszystko jak należy...
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 11:09   #155
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
Co to za cudeńko?
my chcemy takie kupć:
http://pufoteka.pl/85-siedzisko-xxxl-tkaniny-3xl.html
Posiedzieliśmy na takich na SR i jesteśmy zachwyceni. I mi było wygodnie z tym brzuchem (w miarę aktualna wielkość na blogu u mnie )
No i podobno się fajnie sprawdza - do karmienia, siedzenia sobie po prostu, czytanie itd.

Cytat:

Nawet nie pamietam,co mi jeszcze tam gadal,ale wniosek jest taki,ze jak bede cicho,to byc moze kase zobacze,a jak nie to jej nie zobacze,a do tego moge miec problemy natury osobistej, bo mieszkamy - na razie blisko i wyjscie z dzieckiem na spacer nie bedzie mozliwe.
Walczyc dopiero bede jak Mariusz bedzie na swiecie, bo juz za duzo razy przez niego trafilam do szpitala..

Perse do szpitala planowo na jeden dzien,a co bedzie dalej to sie okaze, ale mysle,ze tyle razy mnie nie zostawiali,ze i tym razem puszcza do domu.
Oj Ania, rozumiem Cię niestety bardzo dobrze. Nie odpuszczaj w każdym razie. Chociaż wiem, żę to jest potwornie irytujące, że trzeba chodzić i załatwiać coś co się należy jak psu buda.
Mój były pracodawca, który jest mi winny jakieś 6 tys, też sobie hula beztrosko i w zasadzie nic nie mogę zrobić. Bo on "nie ma pieniędzy". Była już sprawa w sądzie, oczywiście wygrałyśmy - z innymi pracownikami, ale komornik kasy nie odzyskał, była prywatna firma i też dupa, sprawa była w prokuraturze, ale umorzyli. Jak się trochę ogarnę i będę mogła wychodzić, to chcę pójść jeszcze do innego komornika, który by się bardziej zaangażował.

Perse, a jakie masz języki na słowiańskiej? (ja też po filologii - romańskiej, czyli francuski i portugalski)
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 11:14   #156
Konto usunięte

Cytat:
Perse, a jakie masz języki na słowiańskiej? (ja też po filologii - romańskiej, czyli francuski i portugalski)
Bułgarski, czeski, słoweński+rosyjski. Nie pracuję "w zawodzie", ale po macierzyńskim mam zamiar się rozejrzeć.

Zajrzałam na Twojego bloga - piękne wysmakowane zdjęcia i bardzo ładnie piszesz

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2012-03-07 o 11:17
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 11:15   #157
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
A mi nic nie leci z cycków jeszcze
: glasiu:

Mnie też.

Cytat:
A tak w ogóle, po ostatniej SR, napaliliśmy się na zakup worka sako. Czy któraś z Was posiada takie cudo?
kism miała kupować
Ja pewnie też, ale dopiero jak się przeprowadzimy

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
potwornie mi się chce piwa od kilku tygodni.
nie jestem żadną pijaczką ale lubię napić się dobrego portera i teraz niemiłosiernie za mną łazi
A co ja mam powiedziec jak mi przed oknami otworzyli nowy sklep z piwskiem?

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-07, 11:19   #158
fonn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
A co ja mam powiedziec jak mi przed oknami otworzyli nowy sklep z piwskiem?
Biedna!
Mnie Mąż terroryzuje, zupełnie bez żenady potrafi sobie otworzyć wieczorem po pracy piwko i pić przy mnie
Żadnej solidarności z nieszczęśliwą ciężarną!

a te siedziska są super, parę dni temu miałam przyjemność rozłożyć moje 60kg na takim i jak przyszło do wstania, wcale nie byłam skłonna
tylko sporo miejsca jednak na to w mieszkaniu potrzeba, wór się rozpłaszcza na prawie 2 metry średnicy.
Stary 2012-03-07, 11:22   #159
pola_m
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32773162]Bułgarski, czeski, słoweński+rosyjski. Nie pracuję "w zawodzie", ale po macierzyńskim mam zamiar się rozejrzeć.

Zajrzałam na Twojego bloga - piękne wysmakowane zdjęcia i bardzo ładnie piszesz [/QUOTE]

dziękuję
O kurczę, to dużo tych języków! No i w sumie fajnie, trochę nietypowo, niewiele jest osób mówiących po bułgarsku czy słoweńsku.Pewnie niewiele osób na roku? U nas kończyło niecałe 30
A mieliście jakąś specjalizację tłumaczeniową?

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość

Ja na 100% kupuję do pokoju małego. Mam już obczajony
a jaki?
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 11:23   #160
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Biedna!
Mnie Mąż terroryzuje, zupełnie bez żenady potrafi sobie otworzyć wieczorem po pracy piwko i pić przy mnie
Żadnej solidarności z nieszczęśliwą ciężarną!
A to mój się solidaryzuje.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 11:24   #161
szerylka
BAN stały

Witam jestem i ja mam pytanie czy któraś mamusia ma termin zbliżony do mojego? a mianowicie 29Maj-4Czerwiec pytam ponieważ zgłupiałam chodzę do 2 lekarzy i każdy wpisuje mi inny tydzień ciąży według mnie to 28tydzień czy jest jakaś mamusia która ma zbliżony termin i pomoże ?
z góry dziękuję
szerylka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-07, 11:25   #162
fonn
Rozeznanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32773162]
Zajrzałam na Twojego bloga - piękne wysmakowane zdjęcia i bardzo ładnie piszesz [/QUOTE]
Zgadzam się!! zdjęcia rewelacyjne

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
A to mój się solidaryzuje.
No to Ci zazdroszczę
Stary 2012-03-07, 11:36   #163
Konto usunięte

Cytat:
dziękuję
O kurczę, to dużo tych języków! No i w sumie fajnie, trochę nietypowo, niewiele jest osób mówiących po bułgarsku czy słoweńsku.Pewnie niewiele osób na roku? U nas kończyło niecałe 30
A mieliście jakąś specjalizację tłumaczeniową?

No, niewiele osób na roku, ale i niewiele pracy Choć coś się rusza w tym kierunku, no i w miastach typu Warszawa czy Kraków na pewno jest łatwiej. Moja grupa (bułgarska) jak kończyło, to było chyba z 15 osób (ale na roku były też inne grupy, czeska, serbska i macedońska, co roku najwięcej absolwentów jest po czeskiej).
Niestety na moim roku otwarli specjalizacje: językoznawczą i literaturoznawczą. Wybrałam tę drugą i nie żałuję, bo bardzo lubiłam swoje studia, ale gdybym miała wybór, oczywiście poszłabym na tłumaczeniówkę.
Stary 2012-03-07, 11:37   #164
śliweńka
Zakorzenienie

ania85 to masz przeboje z du.pkiem ja bym mu nie popuściła

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 11:38   #165
izotropia
Rozeznanie

Wczoraj wieczorem spanikowałam i co chwilę coś czułam :/ jakby drgania, uderzenia i już zwątpiłam czy to skurcze czy dziecko... jak byłam nieświadoma co z szyjką to rozróżniałam i wiedziałam, że to nieprzyjemne uczucie to nie dzidziuś a teraz to już nie wiem, przeraża mnie to.
Zobaczę co za chwilę powie lekarz, tylko się muszę umyć, ubrać i wyjść z domu... a mam niecałą godzinę na szczęście do przychodni 5min...
3majcie kciuki
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 11:42   #166
Konto usunięte

Cytat:
Wczoraj wieczorem spanikowałam i co chwilę coś czułam :/ jakby drgania, uderzenia i już zwątpiłam czy to skurcze czy dziecko... jak byłam nieświadoma co z szyjką to rozróżniałam i wiedziałam, że to nieprzyjemne uczucie to nie dzidziuś a teraz to już nie wiem, przeraża mnie to.
Zobaczę co za chwilę powie lekarz, tylko się muszę umyć, ubrać i wyjść z domu... a mam niecałą godzinę na szczęście do przychodni 5min...
3majcie kciuki
Ja też w pewnym momencie zaczęłam mylić ruchy ze skurczami.
To banał, ale jedyne, co Ci mogę powiedzieć, to: TYLKO SPOKÓJ może nas uratować Teraz to widzę, nie myślę o tym, siedzę na necie, oglądam tv, czytam i jakoś twardnienia mam rzadziej.
Stary 2012-03-07, 11:48   #167
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Witam się i ja w nowym wątku. Ale naskrobałyście od wczoraj, masakra
Zablokowali mi konto na 15minut!! Bo podałam 5razy złe hasło!! Okazało że się pisałam dużymi literami!!

GaTTa śliczne płaszczyki...ja też chcę

MonikaFaustyna nie martw się nie jesteś fleja ja wczoraj też o tej porze dopiero szłam się kąpać

blueelektron piękna ta firanka

kapukat ja nie mówię, że chodzi tylko o pieprzyk. Podobno chodzi o dowolną zmianę na skórze. Ale nie jestem specjalistą.

pola_m fajne siedzisko, szkoda ,że dla mnie za drogie

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 11:51   #168
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
a te siedziska są super, parę dni temu miałam przyjemność rozłożyć moje 60kg na takim i jak przyszło do wstania, wcale nie byłam skłonna
tylko sporo miejsca jednak na to w mieszkaniu potrzeba, wór się rozpłaszcza na prawie 2 metry średnicy.
Niekoniecznie! Ja kupuję taki w kształcie stożka (mniej więcej ) i ma podstawę np. 85 czy 100 cm

Cytat:
3majcie kciuki

pola, przymierzałam się do Mega Sako z firmy Ecopuf, suuuper wygodny, ale chcę jeszcze trochę większy i najprawdopodobniej kupię któryś z tych dwóch:
http://allegro.pl/fotel-sako-xxxxl-g...153734165.html
http://allegro.pl/fotel-sako-xxxl-na...109843899.html
Wygląda na wiarygodnego sprzedawcę i są 2 lata gwar. door to door

Edytowane przez kism
Czas edycji: 2012-03-07 o 11:53
Stary 2012-03-07, 11:53   #169
niunia32
Zakorzenienie

cześć

ale senna jestem..
moje wczorajsze pączki nie zjedzone. tzn dzisiaj zjadłam 1.
dostałyśmy od mamy mały torcik na dzień kobiet

ii kupiłam sobie firankę do kuchni.... :P

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-07, 11:55   #170
kism
Wtajemniczenie

Powiem Wam, że ja wczoraj też łapałam się na tym, że między tymi częstymi twardnieniami brzucha, brałam ruchy za kolejny skurcz, zwłaszcza te ruchy w stylu wypychania całej pupki z jednej strony brzucha, a stóp czy kolan z drugiej
Stary 2012-03-07, 11:57   #171
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tusia85 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny w nowym wątku trzymam kciuki za dzisiejsze wizytyczy któraś z Was kupowała legginsy na allegro i może polecić sprzedawcę?
Nie polecam tego sprzedawcy hotandglamorous pisze że najlepszej jakości ocieplone a wcale nie wyglądały na ocieplone i fatalnej jakości po około tygodnia zaczęły się przecierać a miałam może dwa razy ubrane piszę żebyś uważała jakbyś interesowała się tym sprzedawcą.
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 11:58   #172
clauudik
Rozeznanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32772755]Jestem w ciężkim szoku :O:O:O Jak on mógł potraktować tak - człowieka, kobietę, kobietę w ciąży :O Brak mi słów, żeby opisać swoje oburzenie.
Można wiedzieć, w jakim charakterze pracowałaś albo jaka to branża?

"Śmieszną", bo słowiańską [/QUOTE]

Cytat:
my chcemy takie kupć:
http://pufoteka.pl/85-siedzisko-xxxl-tkaniny-3xl.html
Posiedzieliśmy na takich na SR i jesteśmy zachwyceni. I mi było wygodnie z tym brzuchem (w miarę aktualna wielkość na blogu u mnie )
No i podobno się fajnie sprawdza - do karmienia, siedzenia sobie po prostu, czytanie itd.

Oj Ania, rozumiem Cię niestety bardzo dobrze. Nie odpuszczaj w każdym razie. Chociaż wiem, żę to jest potwornie irytujące, że trzeba chodzić i załatwiać coś co się należy jak psu buda.
Mój były pracodawca, który jest mi winny jakieś 6 tys, też sobie hula beztrosko i w zasadzie nic nie mogę zrobić. Bo on "nie ma pieniędzy". Była już sprawa w sądzie, oczywiście wygrałyśmy - z innymi pracownikami, ale komornik kasy nie odzyskał, była prywatna firma i też dupa, sprawa była w prokuraturze, ale umorzyli. Jak się trochę ogarnę i będę mogła wychodzić, to chcę pójść jeszcze do innego komornika, który by się bardziej zaangażował.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32773162]Bułgarski, czeski, słoweński+rosyjski. Nie pracuję "w zawodzie", ale po macierzyńskim mam zamiar się rozejrzeć.

A ja po włoskiej, skończyło nas 10 osób chyba (zaczynaliśmy w 30) a pracuje też zupełnie nie w zawodzie, bo w mojej mieścinie z pracą lipa. też chciałabym po macierzyńskim coś znaleźć, ale już wiem, że będzie ciężko.

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 11:59   #173
Timii
Rozeznanie

Cytat:

Jeśli chodzi o leżaczek to ja polecam z Fisher Price taki od 0 do bodajże 18 czy 15 kg.Starczy na dłużej.Ja dla Filipa miałam taki do 9 kg i jak on się urodził 4,400 to wiadomo ze długo jemu on nie służył.Mi się podoba ten
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...169606020.html
dzieki za wszystkie odp dot bujaczka, ja tez jeszcze nie mam ale ten co tutaj wklejasz jest faktycznie bardzo fajny i ostatnio ogladalam go w sklepie. poczekam jeszcze troszke, zawsze mozna po niego pozniej podjechac..

Cytat:
Bleee sok z pomidorów.choć pomidory pochłaniam w ogromnych ilościach.Ale czego sie nie robi dla dziecka
ja tez probowalam pic ale dostalam jakiegos uczulenia, wysypalo mnie na calym ciele i odstawilam. teraz pije magnez w saszetkach.

Cytat:
A mi nic nie leci z cycków jeszcze
mi tez nie ani kropelka...

Cytat:

Ja sterylizatora też nie kupuję. Leżaczka też bym nie kupowała, mamy hamak w salonie i wszystkie dzieciaki, jak przychodzą do nas znajomi,, właśnie tam zasypiają Ja teraz też dużo się bujam, więc zakładam, że Maluch też będzie to lubił.
Oczywiście leżaczek ma tę zaletę, że można dzieciaka przypiąć, a w hamaku już trzeba jednak pilnować, albo bujać się wspólnie

wow, widze ze wiekszosc mam nie kupuje sterylizatora a ja kupilam. teraz mysle ze niepotrzebnie no nic, zobaczymy w praktyce czy byl zbedny czy nie.

aha - pisalyscie o kilogramach. u mnie juz +10 i wcale sie tym nie przejmuje
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-07, 12:00   #174
La Monica
La Moderatoiure

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Mnie tez nie leci.
Mnie też nie, a smaruję się 2 x dziennie, nic tam nie "obudziłam"

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Cześć

Gratulacje wyboru, widzę, że to nowy x-lander ładniutki a na który kolor się zdecydowaliście??

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Kolor Antarctica, fiolet. Ale wszystkie mi się podobają i nie mogłam się zdecydować.

Acha, zamówiłam pościel z All. 6 elementów jednak, bo stwierdziłam, że ta moskitiera/bladachim będzie mnie wkurzała i wcale mi się nie podoba, od początku miałam co do niej mieszane uczucia...
Tu link: http://allegro.pl/baby-raj-urocza-6e...164073508.html Kolor "śpioch czekoladowy". Pościel fajna, dokupiłam taki sam rożek, kocyk, ręcznik z kapturkiem i myjkę.

Ile ważycie już ?
Ja mam plus 8 kg. Nienajgorzej chyba...

Gotuję
La Monica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 12:00   #175
diablica071086
Zadomowienie

witam was mamy próbuję nadrobic jeszcze stary wątek ale jakoś mi opornie idzie ale powoli was w końcu dogonię bo pedzicie jak szalone
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-07, 12:03   #176
niunia32
Zakorzenienie

powiedzcie mi, czy te twardnienie brzucha to macie na całym brzuchu czy tylko w jakimś miejscu?

Malinka

Haniusia
Stary 2012-03-07, 12:05   #177
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

Wczoraj tak fatalnie się czułam, że nawet nie wiem kiedy zasnęłam. Dzisiaj trochę lepiej, ale dalej boli mnie głowa Do tego złapał mnie skurcz w łydce, a biorę 4 razy dziennie magnez...

Byłam wczoraj w szkole rodzenia. Jako jedyna byłam bez męża, ale jak popatrzyłam jak niektórzy kolesie się zachowywali to doszłam do wniosku, że dobrze, że nie zmuszam mojego do niczego. Jeden koleś w kółko wyginał się na krześle, ziewał i momentami spał. Drugi koles w kółko zagadywał do żony i to nie szeptem tylko tak głośno, że przeszkadzał Pani, która prowadziła zajęcia. A jeszcze jeden koleś sypał tak żałosne żarty do żony w stylu "no widzisz, wcale mnie tam nie będziesz potrzebować" że jej samej było za niego głupio. Faceci ok.30 lat, a tacy...ech, szkoda gadać. Niech już lepiej siedzą w domu.

Z takich ciekawostek to dowiedziałam się, że odchodzi się od spirytusu do pępka i teraz ten pępek "leczy" się na sucho. Ćwiczyliśmy oddychanie i to wcale nie jest takie łatwe

Dziewczyny, kupujecie sterylizator do butelek??? Podobno to naprawdę zbędny wydatek. W takim razie jak wyparzać odpowiednio butelki???

Jeśli chodzi o sterylizator to też wydaje mi się zbędny wydatek .

Moja położna na szkole rodzenia powiedziała że nie ma co na siłę ciągnąć na zajęcia faceta bo to bez sensu mój Mąż to można powiedzieć że rodzynek był na SR jeszcze z jednym Panem . Położna stwierdziła że i tak większość z panów którzy nie chcą być na SR to są przy porodzie.
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-07, 12:07   #178
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
powiedzcie mi, czy te twardnienie brzucha to macie na całym brzuchu czy tylko w jakimś miejscu?
Całe podbrzusze, normalnie czuć, jaki ma kształt macica.
W jednym miejscu, to się dziecko wypycha.

Mi lekarz powiedział, że moja macica bardzo reaguje na wszystko, m.in. dlatego unikać przytulanek.
Stary 2012-03-07, 12:09   #179
fonn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Niekoniecznie! Ja kupuję taki w kształcie stożka (mniej więcej ) i ma podstawę np. 85 czy 100 cm
O! To się przyjrzę dokładniej

Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość
Ile ważycie już ?
Ja mam plus 8 kg. Nienajgorzej chyba...
Niedużo
A który tydzień?

Ja dziś się ważyłam
26tc, waga: +4kg

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
witam was mamy próbuję nadrobic jeszcze stary wątek ale jakoś mi opornie idzie ale powoli was w końcu dogonię bo pedzicie jak szalone
Cześć
Stary 2012-03-07, 12:16   #180
niunia32
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32774262]Całe podbrzusze, normalnie czuć, jaki ma kształt macica.
W jednym miejscu, to się dziecko wypycha.
[/QUOTE]

ooo to dobrze wiedzieć. tak też myślałam

Malinka

Haniusia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości