Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-12, 13:44   #781
nawojka8583
Zadomowienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cześć Mamuśki!
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
U mnie też to działa tylko w nocy
Czy ja gdzieś nie widziałam, że pisałaś, że ze świętokrzyskiego jesteś?
Widziałaś, widziałaś
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 13:45   #782
Anabellita
Zadomowienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Hej mamusie

Mam pytanie.......Milenka od ok 2 tyg. ma katar. Psikam roztworem soli morskiej i odciagam kilka razy dziennie i dupa, nie mozemy sie go pozbyc juz nie wiem co robic no i druga sprawa, od tyg mozemy isc na szczepienie(u nas od 2 misiecy) a nie wiem czy z tym katarem moge. Tzn. oni tutaj na to nie patrza i by zrobili ale siostra mi mówiła ze szczepionka moze sie nie przyjac nie wiem co mam zrobic.
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Kasikzaki u nas dzieci nie szczepią jak ma katar z katarem też mam problem- męczę się z nim od szczepienia- jest lepiej, ale nadal się utrzymuje 10 dni już ma Też psikam i odciągam Katar może wystąpić jako 'efekt uboczny' szczepionki
Dziewczyny moja Asia miała gile do pasa i na dodatek pokaszliwała. Poszłam do pediatry bo bałam się, że przerodzi się to w coś poważniejszego. Na katarek Pani doktor zaleciła smarowac pod noskiem maścią majerankową i pryskać do nochalka GripStop 2xdziennie (wszystko bez recepty).
O taki: http://www.vitamed.pl/produkty/Grip_Stop.12.html
Asi bardzo to pomogło Katarek juz prawie "wygoniony"
A co do kaszlu to okazało sie, że to przez suche powietrze

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 13:51   #783
sandra1892
Zadomowienie

Cytat:
moja też jak w zegarku co 3 h nie mogliby sobie wydłużyć do 4? z moją negocjuję, ale nic z tego

ooo skubana

a no co do leku to któraś z nas pisała o tym tutaj

że ile?!!!!! oszaleli dziękuję za rady a gdzie chodzisz do lekarza z oczkami? na nfz? czy płaciłaś?- chyba tak, coś sobie przypominam

też bym tak wolała a nie, że jesteśmy traktowani jak śmiecie
Ja chodzę z małą prywatnie na badanie dna oka i płacę 120 . Już 2 wizyty za nami. Teraz 19 marca kolejna, ale prawdopodobnie ostatnia .

Cytat:
niby w ciągu godzine mleko musi być wypite (tak pisze na moim bebilonie)

Ja i tak jak przygotowałam mleko dziś o 5.30 to stało i czekało 2 h zanim się pannica obudziła łaskawie dałam jej to mleko i się boję czy nie będzie skutków ubocznych... Zdarzyło mi się pierwszy raz tak...
Mleko mm, które stoi dłużej po prostu śmierdzi(chociaż ono czy stoi czy jest świeżo zrobione śmiedzi) i jest chyba troszkę kwaśne.
Stary 2012-03-12, 13:57   #784
*Agatek*
Zakorzenienie

Pearl wybaczam tak się właśnie zastanawiałam czy masz coś na koncie...

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Ja chodzę z małą prywatnie na badanie dna oka i płacę 120 . Już 2 wizyty za nami. Teraz 19 marca kolejna, ale prawdopodobnie ostatnia .

Mleko mm, które stoi dłużej po prostu śmierdzi(chociaż ono czy stoi czy jest świeżo zrobione śmiedzi) i jest chyba troszkę kwaśne.
to aby to była ostatnia wizyta...

śmierdzi? ja nic nie czułam- zawsze smakuje, czy nie za gorące...
Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Dziewczyny moja Asia miała gile do pasa i na dodatek pokaszliwała. Poszłam do pediatry bo bałam się, że przerodzi się to w coś poważniejszego. Na katarek Pani doktor zaleciła smarowac pod noskiem maścią majerankową i pryskać do nochalka GripStop 2xdziennie (wszystko bez recepty).
O taki: http://www.vitamed.pl/produkty/Grip_Stop.12.html
Asi bardzo to pomogło Katarek juz prawie "wygoniony"
A co do kaszlu to okazało sie, że to przez suche powietrze
dziękuję powiedz jeszcze czy drogie to jest? Psikam w sumie nosefridą i się sprawdza... ale się kończy

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 14:01   #785
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
dziękuję powiedz jeszcze czy drogie to jest? Psikam w sumie nosefridą i się sprawdza... ale się kończy
Maść majerankowa około 5zł a za to GripStop 35zł dałam, trochę dużo ale jest skuteczne

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Stary 2012-03-12, 14:03   #786
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Maść majerankowa około 5zł a za to GripStop 35zł dałam, trochę dużo ale jest skuteczne
dziękuję bardzo

Stary 2012-03-12, 14:10   #787
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
DZIEŃ DOBRY !
Wczorajszy wieczór koszmarny, Julkę męczył brzuszek - jeszcze nigdy tak nie płakała, do teraz ją trzyma. Choć zasnęła, to i tak przez sen marudzi i co chwilę się budzi.
W środe byliśmy na bioderkach i Julka ma jeszcze niedojrzałe lewe bioderko i musimy w nocy spać z pieluchą tetrową i w specjalnej pozycji nosić. Kolejna wizyta za 8-10 tygodni.

Dalej męczymy się z pleśniawkami i kupkami
Mój Michaś też wczoraj cierpiał na brzuszek.
za bioderka.
Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
No i zapomniałam się pochwalic,jaki prezencik mi teściowa sprawiła!!!!
Kupila w lumpeksie nosidełko,można je nosic z przodu ,z tyłu ,dziecko tyłem i przodem do świata A dopiero co oglądałam takie na allegro!!
Przyda sie ,zwłaszcza ,że Bartoszek uwielbia jak się go nosi przodem do świata- jak ja to mówię

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
współczuję, ale nie ma co się łamać będzie dobrze!!! moja musi spać z dwiema pieluchami a niby wszystko ok, trochę się pomęczy i będzie dobrze
rozumie że aphtin stosowałaś? moja miała straszne pleśniawki a raczej kożuch na języku smarowałam smoczek tym preparatem 3xdziennie i zeszło
Mi doktorka powiedziała, że taki kożuch to nie pleśniawki tylko nalot z mleka. Karmisz mm?
Cytat:
Hej mamusie

Mam pytanie.......Milenka od ok 2 tyg. ma katar. Psikam roztworem soli morskiej i odciagam kilka razy dziennie i dupa, nie mozemy sie go pozbyc juz nie wiem co robic no i druga sprawa, od tyg mozemy isc na szczepienie(u nas od 2 misiecy) a nie wiem czy z tym katarem moge. Tzn. oni tutaj na to nie patrza i by zrobili ale siostra mi mówiła ze szczepionka moze sie nie przyjac nie wiem co mam zrobic.
Kasik poczekaj może jeszcze kilka dni, skoro Milenka ma ten katar od dwóch tygodni to może niedługo minie. Tym bardziej, że jak rozumiem nie masz konkretnego terminu szczepienia. Po co masz sie później stresować, że może niepotrzebnie ją zaszczepiłaś z tym katarem. Nie wiem jak u Was, ale jak ja byłam na szczepieniu to nawet mi dziecka nie osłuchali.
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Niech mi ktos pomoże- mały w szpitalu nauczył się, zeby chodzić nosząc go na rękach. jak siadam to jest ryk.. no a ja zwyczajnie opadam z sił... bo moje ręce najlepsze- tzta nie pasują, mamy tez nie.. tylko jak ja noszę to jest ok...
Jak go tego oduczyc??
Eh sama chciałabym wiedzieć jak tego dokonać
Cytat:
dziewczyny mam pytanie z innej beczki: myślicie że ta sukienka http://allegro.pl/sukienka-z-punto-z...200790799.html powinna być dopasowana czy może być lekko za luźna??? pytam bo się już 2 tyg zastanawiam
agacia_cz według mnie dopasowana
Stary 2012-03-12, 14:11   #788
Psotnika
Raczkowanie

Cześć Mamusie!
melduję się dopiero teraz... ja nie iwem kiedy wy macie czas na internet.. ja czasem raz w tygodniu włączę kompa i to po to by się przygotować na zjazd na studia

nie nadrobię wszystkiego choć zaglądałam parę stron do tyłu

mam problem:
bardzo sie martwię że moja Pola nie trzyma jeszcze główki a będzie mieć już 10tygodni... tzn nie trzyma leżąc na brzuszku bo jak ją noszę na ramieniu to trzyma... nie kładlismy jej za duzo na brzuszku bo cały czas nosi te majty sztywne na bioderka i w nich na brzuszku to nie bardzo da się...
poza tym jakoś wcale nie gaworzy... jeszcze nie słyszałam od niej jakiejs konkretnej samogłoski nie mówiac juz o spółgłoskach... raczej są to tylko popiskiwania stękanie itp.. no i nie usmiecha się jeszcze zdarzało się jej ale to nie była reakcja na mnie czy na coś, nie było to odwzajemnienie uśmiechu
siostra i mama mi mówią że na obie rzeczy jest jeszcze czas ale się martwię że jakoś się nie rozwija
jak jest u was? coś z tym robic? teraz stramy się kłaśc na brzuchu częściej ale czy coś jeszcze?

Edytowane przez Psotnika
Czas edycji: 2012-03-12 o 14:14
Psotnika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 14:22   #789
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
dziękuję bardzo
Cieszę się ze mogłam pomóc

moja Asia coś marudna dzisiaj, od 11 godziny pospala tylko 20 min. obiadu nie da mi zrobić

CÓRCIA

Stary 2012-03-12, 14:25   #790
ewula83
Rozeznanie

Hejka!!

Mielismy wizyte dziadkow przez dwa dni.Moja mama wziela Filipa na noc i go pilnowala.Od dwoch miesiecy przespalismy cala noc.jak zasnelismy o 23 to obudzilismy sie o 9.Jakie to cudowne uczucie przespac noc.Mamo przyjezdzaj czesciej

Co do zielonych kup to polozna nam mowila,ze poki nie ma krwi w kupie albo czarnego koloru to jest wszystko ok.Mowila nam tez,ze mm moze stac do 4 godzin w podgrzewaczuniby sie nie zepsuje bo jest sztuczne.
Stary 2012-03-12, 14:27   #791
ultraradiola
Wtajemniczenie

czy wasze dzieciaczki też dzisiaj tak ospałe ??
Wiktorek śpi prawie od rana robi sobie tylko pobudki na jedzenie i śpi dalej. Nie wiem czy to dzisiejsza pogoda tak na niego wpływa czy co rzadko kiedy tak śpi po całe dnie

psotka ostatnio w jakieś gazecie o dzieciach czytałam tekst właśnie o gaworzeniu trzymaniu główki i odwzajemnianiu uśmiechu pisali tam że jeśli do 8 tygodnia tego nie robi warto pójść do pediatry - jak jest rzeczywiście nie wiem bo tylko tak czytałam

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 14:36   #792
ewula83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
Wiktorek śpi prawie od rana robi sobie tylko pobudki na jedzenie i śpi dalej. Nie wiem czy to dzisiejsza pogoda tak na niego wpływa czy co rzadko kiedy tak śpi po całe dnie

psotka ostatnio w jakieś gazecie o dzieciach czytałam tekst właśnie o gaworzeniu trzymaniu główki i odwzajemnianiu uśmiechu pisali tam że jeśli do 8 tygodnia tego nie robi warto pójść do pediatry - jak jest rzeczywiście nie wiem bo tylko tak czytałam
Moj dobrze spi ale na rekach jak odloze do lozeczka to oczy jak 5 zl.
Stary 2012-03-12, 14:40   #793
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Cieszę się ze mogłam pomóc

moja Asia coś marudna dzisiaj, od 11 godziny pospala tylko 20 min. obiadu nie da mi zrobić
Cytat:
mam dziś taki sam problem z moją... też ospała.. do tego płaczliwa po odciąganiu gilów teściowa wróciła z pracy i ją nakarmiła, sama się zabrała, wow a niech się opiekuje
Zakropliłam oczko
Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Co do zielonych kup to polozna nam mowila,ze poki nie ma krwi w kupie albo czarnego koloru to jest wszystko ok.Mowila nam tez,ze mm moze stac do 4 godzin w podgrzewaczuniby sie nie zepsuje bo jest sztuczne.
a jak jest zimne i odgrzeje poprzez kąpiel wodą to też będzie ok?

Stary 2012-03-12, 14:41   #794
faellivrin
Raczkowanie

Cytat:
U mnieTymek też własnie taki ospały. Niestety co kilka minut się budzi przez brzuszek i jest bardzo marudny. Mam nadzieje, ze to pogoda tak na nie dziala.
faellivrin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 14:52   #795
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
ja tą kiece zamawiałam, ale tam podajesz wymiary i oni szyją na wymiar. Moja wyszla tak
O wow
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Inutil, jak masz fajnego pediatrę, to mu o tym powiedz - powinien Ci dać skierowanie do neurologa, a neurolog na rehabilitację, jeśli to będzie konieczne.
Moja od urodzenia główke trzymała na jedną stronę i wygina się na boczek. Miałam iść do neurologa prywatnie, ale pediatra też to zauważył, dał nam skierowanie, a neurolog od razu na rehabilitację.
Mówił, że to może być od ułożenia w brzuszku, ale lepiej wcześniej poćwiczyć, a nie czekać czy się samo wyprostuje czy nie
Dziś byłyśmy pierwszy raz na cwiczeniach, mała najpierw była spokojna, a potem jej się znudziło i już chyba bolalo i było niewygodnie i troszkę popłakiwała Ale wiem, że to dla jej dobra
Mamy zwracac uwagę na tą głowke i jej odwracac, przekładać zabawki, kłaść po innej stronie łóżeczka - żeby odwrw\acała się w drugą stronę

Martwię się trochę o małą, czy tej grypy nie złapała Jakaś taka apatyczna jest i płaczliwa, i kupy robi dosłownie wodniste Poobserwuję ją jeszcze dziś
Oby to nie byla grypa
A co do tej rehabilitacji to właśnie tak powinno byc, że lepiej dmuchac na zimne, a nie czekac cholera wie na co. U nas tez jest taka sytuacja, że Michas ma glowke zazwyczaj w prawa strone wykrecona, ale dla tych szkockich pozal sie Boze lekarzy to wszystko jest ok
Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
hej mamuski

melduje sie na odchowalni
ale mam refleks, co??
taaa szachisty
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Siema, Mamuski

To ja polece po bandzie i SIE POCHWALE (jak zwykle bez polskich znakow )

Wiem, wiem, ze niektore to wkurza, ale ja po prostu MUSZE sie POCHWALIC, ze moj Jas przespal dzisiaj 5 godzin !!!!!!!!!!!! Chcialam zauwazyc, ze nasz dotychczasowy rekord to 3,5 i zdarzylo sie tak az raz Ale to jeszcze nic... Drugi dzien z rzedu zasypia nie na rekach, nie bujany,nie noszony+bujany, tylko lezac w naszym lozku. Moze i nie zasypia sam w swoim lozeczku, nie nakrywa glowki pieluszka i nie spi tyle godzin, ze mi nudno i sie zastanawiam i pytam na forum, czy jest cos fajnego w tv ( ), ale i tak jestem przeszczesliwa !!! Matko, gdyby on tak czesciej, to i ja bym sie jakos poskladala do kupy
No!!!! wreszcie idzie ku lepszemu, oby tak dalej
Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!!

O ja też dołącze do klubu zasikańców po pachy!!

Dziewczyny też ostatnio pisały o kupsztaleniu w huśtawkach , bujaczkach, leżaczkach. Do tego klubu też się dopisuje!! Wczoraj pierwszy raz Marcel bujał się w huśtawce i oczywiście po minucie kupa że ho ho. W nocy też się troche huśtał i kupsztal aż na plecach, nie wiedziałam jak sie zabrać do tej kupy ,żeby ją zmyć. Dziś rano to samo. Więc chyba coś w tych huśtawkach jest tajemniczego, że dzieci mają lekkie sranko

A mnie chyba dopadł kryzys laktacyjny. Nie wiem jak sobie z tym poradzić. A bardzo chce dalej karmić piersią.
Mi pomoglo picie herbatki na laktacje, duzo wody i czeste przystawianie. Oby kryzys minął
Stary 2012-03-12, 14:58   #796
Psotnika
Raczkowanie

słuchajcie a jak dziecko właśnie tak się zachowuje - tzn nie wykazuje tych umiejętności to do kogo iść? neurologa czy jakiegoś specjalisty?

ja tak się boję by ona była zdrowa czasem aż ryczę kiedy nie mogę się kolejnego dnia doczekać jakiegoś postępu
Stary 2012-03-12, 15:00   #797
ewula83
Rozeznanie

Cytat:
mam dziś taki sam problem z moją... też ospała.. do tego płaczliwa po odciąganiu gilów teściowa wróciła z pracy i ją nakarmiła, sama się zabrała, wow a niech się opiekuje
Zakropliłam oczko

a jak jest zimne i odgrzeje poprzez kąpiel wodą to też będzie ok?
Mysle,ze tak.Czasem jak maly nie wypije butelki to daje do podgrzwacza i reszte wypije na przyklad za godzine.Pilnuje,zeby nie bylo przekroczone te 4 godziny

Kiedy dzieci placza lzami,moj jak placze to tylko ma szkliste oczka.

Mamusie jestem 10 tygodni po porodzie i nie mam okresu a nie karmie piersia.Bylam u gina i zapomnialam sie zapytac.
Stary 2012-03-12, 15:03   #798
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Nasze ma taki posmak oleju spod ryb
Cytat:
Napisane przez Psotnika Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie!
melduję się dopiero teraz... ja nie iwem kiedy wy macie czas na internet.. ja czasem raz w tygodniu włączę kompa i to po to by się przygotować na zjazd na studia

nie nadrobię wszystkiego choć zaglądałam parę stron do tyłu

mam problem:
bardzo sie martwię że moja Pola nie trzyma jeszcze główki a będzie mieć już 10tygodni... tzn nie trzyma leżąc na brzuszku bo jak ją noszę na ramieniu to trzyma... nie kładlismy jej za duzo na brzuszku bo cały czas nosi te majty sztywne na bioderka i w nich na brzuszku to nie bardzo da się...
poza tym jakoś wcale nie gaworzy... jeszcze nie słyszałam od niej jakiejs konkretnej samogłoski nie mówiac juz o spółgłoskach... raczej są to tylko popiskiwania stękanie itp.. no i nie usmiecha się jeszcze zdarzało się jej ale to nie była reakcja na mnie czy na coś, nie było to odwzajemnienie uśmiechu
siostra i mama mi mówią że na obie rzeczy jest jeszcze czas ale się martwię że jakoś się nie rozwija
jak jest u was? coś z tym robic? teraz stramy się kłaśc na brzuchu częściej ale czy coś jeszcze?
Ja poszłabym z tym do pediatry.
Cytat:
Hejka!!

Mielismy wizyte dziadkow przez dwa dni.Moja mama wziela Filipa na noc i go pilnowala.Od dwoch miesiecy przespalismy cala noc.jak zasnelismy o 23 to obudzilismy sie o 9.Jakie to cudowne uczucie przespac noc.Mamo przyjezdzaj czesciej
Ale Wam dobrze

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
ja tak się boję by ona była zdrowa czasem aż ryczę kiedy nie mogę się kolejnego dnia doczekać jakiegoś postępu
Stary 2012-03-12, 15:05   #799
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Byłam z młodą na spacerze 40 minut....pierwsze 20minut ryk...ostatnie 10 ryk
Wsadziłąm ją teraz do huśtawki i ciamka ręce, głodna nie jest bo przed wyjściem obdoiła pełnego cyca....ocho...już ryk!!!!!!
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 15:11   #800
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Nie martw się kobito! Każde dziecko jest inne, nie ma złotej reguły. Na pewno wszystko jest okLeć do lekarza, zobaczysz że Cię uspokoi

Cytat:
Moja jak ryczy to łzy jak grochy lecą Ma 4 tyg i 3 dni
Stary 2012-03-12, 15:14   #801
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Chciałabym wyjść na spacer, ale znowu wieje... pochmurno i brzydko ehh Mijus podziwiam Cię, że wychodzisz w deszcz... Ty to jesteś hardkorówa

super wolę obsikańców, niż zasrańców

się tak zastanawiam... czy z moim dzieckiem wszystko ok, skoro tyle śpi w nocy

właśnie się zastanawiałam czy sól nie zaszkodzi, ale jak ma zaszkodzić, skoro łzy są słone wkroplę jej dzisiaj dziękuję
my dzis wyszlismy pomimo mzawki - zalozylam plastikowa oslonke i poszlismy sobie, po pol h przestalo mzyc i bylo cieplo ale mega pochmurno i spiaco

tez sie czasem zastanawiam ale widocznie tak maja ze lubia sen, nasz jest aktywny od 17 do 22, wtedy prawie nie spi

sol fizjologiczna oku nie zaszkodzi, to soli morskiej nie mozna do oka

Cytat:
U nas co prawda były tylko 2 ataki kolki ale własnie w tedy cyc nie pomógł. Tak wiec nie wiem czy u Was to kolki.
Mili jest czasami tez marudna i płacze i tych godzinach i wyczaiłam ze jest po prostu zmeczona i nie umie zasnac. Wtedy ja mocno do siebie przytulam, bujam i do uszka szepcze ciiiiiiii, zazwyczaj zasypia.
u nas tez czesto jest to powodem, tak sie maly wtedy denerwuje wierci i poplakuje nerwowo
Cytat:
Siema, Mamuski

To ja polece po bandzie i SIE POCHWALE (jak zwykle bez polskich znakow )

Wiem, wiem, ze niektore to wkurza, ale ja po prostu MUSZE sie POCHWALIC, ze moj Jas przespal dzisiaj 5 godzin !!!!!!!!!!!! Chcialam zauwazyc, ze nasz dotychczasowy rekord to 3,5 i zdarzylo sie tak az raz Ale to jeszcze nic... Drugi dzien z rzedu zasypia nie na rekach, nie bujany,nie noszony+bujany, tylko lezac w naszym lozku. Moze i nie zasypia sam w swoim lozeczku, nie nakrywa glowki pieluszka i nie spi tyle godzin, ze mi nudno i sie zastanawiam i pytam na forum, czy jest cos fajnego w tv ( ), ale i tak jestem przeszczesliwa !!! Matko, gdyby on tak czesciej, to i ja bym sie jakos poskladala do kupy
TO ZES POJECHALA KOCHANA PO BANDZIE

brawo dla Dzona

Cytat:
jestem prawie 7 tygodni po porodzie karmię piersią i co ?? oczywiście musiałam dostać okres tzn tak mi się wydaje bo krwawię od wczoraj mam si ę czym martwić ??

mi ginka mowila ze ok 12 tygodnia kobiecie karmiacej piersia moze przydazyc sie jednorazowy okres, ale nie wiem czemu juz w 7tyg dostalas
Cytat:
MissZuzia Twój klub się poszerza!! może mój przebijesz
do tego daze kochana

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
słuchajcie a jak dziecko właśnie tak się zachowuje - tzn nie wykazuje tych umiejętności to do kogo iść? neurologa czy jakiegoś specjalisty?

hmm poszlabym najpierw skonsultowac z pediatra, on powinien ci powiedziec co lepiej, czy neurolog czy rehabilitant potem

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 15:25   #802
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Jeszcze raz dzięki za podpowiedzi, w takim razie umawiam się do rehabilitantki fajnie, że podzielacie moje zdanie, bo już myślałam, że panikara jestem

Aaa, co do ropiejących oczek. Uważajcie na to, znajomej córka od urodzenia miała ropiejące i pediatra ciągle tylko kropelki i sól fizjologiczna. Aż w końcu w 4 miesiącu najpierw miała przepłukiwane (czy coś takiego) a to nie zadziałało i musiała mieć zabieg udrażniania w narkozie. A lekarz to bagatelizował od początku

My na spacerze wy trzy strony naprodukowałyście
Stary 2012-03-12, 15:48   #803
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
O
A co do tej rehabilitacji to właśnie tak powinno byc, że lepiej dmuchac na zimne, a nie czekac cholera wie na co. U nas tez jest taka sytuacja, że Michas ma glowke zazwyczaj w prawa strone wykrecona, ale dla tych szkockich pozal sie Boze lekarzy to wszystko jest ok
skads to znam,najpierw doprowadzaja do choroby a pozniej lecza paracetamolem:/
z jakiej czesci Sco jestes?
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 15:57   #804
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Boszzzzz........darła sie jak by ja ktos ze skóry obdzierał.......zadne tulenie i bujanie nie pomagało, nawet cyca nie chciała Juz z bezradnosci wsadziłam ja do fotelika sam. i kołysałam, zasneła ale musze kołysac
czyli dalej jedna reka pisze i na dodatek rozsypałam po całym pokoju popcorn

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

oho mała wali kupsztala.... Czy wasze dzieci tez tak głośno robia kupy ?

Cytat:

Kasikzaki u nas dzieci nie szczepią jak ma katar z katarem też mam problem- męczę się z nim od szczepienia- jest lepiej, ale nadal się utrzymuje 10 dni już ma Też psikam i odciągam Katar może wystąpić jako 'efekt uboczny' szczepionki
no to powodzenia z walka z katarem
Cytat:
k
dziewczyny mam pytanie z innej beczki: myślicie że ta sukienka http://allegro.pl/sukienka-z-punto-z...200790799.html powinna być dopasowana czy może być lekko za luźna??? pytam bo się już 2 tyg zastanawiam
ja bym powiedziała ze raczej dopasowana.

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
dziekuje za odp dotyczace chrztu.Tzn mamy wybranych chrzesnych tylko moga byc nieobecni na ceremonii.
tak tak ja wiem. Ja własnie byłam taka nieobecna chrzestna

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość

u nas są najpierw dzieciaczki badane przez pediatre który dopuszcza do szczepienia bądź nie - nie wiem jak z katarkiem, może coś na necie piszą szkoda że u was taka lajtowa służba zdrowia
poszukam cos na necie
u nas to w ogóle do wszystkirgo takie maja podejscie
Cytat:
witaj w funclubie uwielbienia do malinowych karmi ;p

Cytat:
jestem prawie 7 tygodni po porodzie karmię piersią i co ?? oczywiście musiałam dostać okres tzn tak mi się wydaje bo krwawię od wczoraj mam si ę czym martwić ??
a moze miałas za duze przerwy w karmieniu, tak sie moze zdażyć ze pojawi sie wtedy jajeczkowanie.

Edytowane przez kasikzaki
Czas edycji: 2012-03-12 o 15:58
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 16:02   #805
dph
Rozeznanie

Cytat:
Moj dobrze spi ale na rekach jak odloze do lozeczka to oczy jak 5 zl.
moja ma dokładnie tak samo :p

dzieki dziewczyny za odp w sprawie zielonych kupek, na razie robi drugi dzień zielone bo od wczoraj ale wydaje mi się że są już mniej zielone
właśnie chciałam małej zmierzyć temperature wsadziłam termometr do pupci i sruuu siper kupsztal wyskoczył
jak piszecie ile wasze dzieci przesypiają to normalnie wam zazdroszcze, nasze nie spało dłużej niz 3 godziny. pearl dla Jasia
czy jest tu jakaś mamusia której dziecko nie śpi albo mało śpi w dzień???
nasza Dorotka w środę skończy 4 tygodnie ale spanie ma tragiczne jeśli śpi to albo na rękach albo w foteliku bo nie mamy jeszcze bujaczka albo przy cycu masakra a jak ją odkładam do łóżeczka to po spaniu. Próbowałam już z suszarką dzisiaj i owszem usnęła ale jak wyłączyłam suszarkę to oczy jak 5 zł masakra. Dobrze że teściowa mi obiady gotuje bo nic nie moge przy małej zrobić dziś myłam naczynia a nogą bujałam wózek a ona i tak ryczała na szczęście w nocy w miarę śpi. Ja jestem w szoku bo starsza córka chyba przez co najmniej 3 miesiące spała i jadła tu wiecznie ryk no ale niestety nie można mieć dwójki dzieci idealnych

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
Juz z bezradnosci wsadziłam ja do fotelika sam. i kołysałam, zasneła ale musze kołysac
czyli dalej jedna reka pisze
witaj w klubie tylko że moja jeszcze nie śpi tzn zamyka oczy na 3 minuty ale zaraz jest obudzona gdy tylko zmienie rytm bujania no ale najważniejsze że nie ryczy

Pytanie do mamuś które pierwsze szczepienie mają już za sobą:
czy są tu jakieś mamusie które szczepiły szczepionką 6w1 rotawirusami i pneumokokami?
Jak wasze dzieci reagowały i czy wszystko miałyście w jednym dniu?

Ah jak to fajnie usiąść przed laptopem i normalnie poczytać i pocytować...
Stary 2012-03-12, 16:10   #806
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
skads to znam,najpierw doprowadzaja do choroby a pozniej lecza paracetamolem:/
z jakiej czesci Sco jestes?
Livingston. Taaa paracetamol jest na wszystko najlepszy
Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
ja
Stary 2012-03-12, 16:25   #807
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Chciałabym wyjść na spacer, ale znowu wieje... pochmurno i brzydko ehh
u nas tez wieje i taka mzawka jest... ale my juz po spacerku
a moje włosy nie lubią takiej pogody, teraz mam je przyklapnięte i ulizane jakby mnie krowa polizała

Cytat:
]Jas przespal dzisiaj 5 godzin [/B]!!!!!!!!!!!!

Cytat:
moja to dzisiaj jest nadzwyczaj pobudliwa... dobrze, ze mam obiad z wczoraj bo bym nie miała kiedy go zrobić....

Cytat:
Pytanie do mamuś które pierwsze szczepienie mają już za sobą:
czy są tu jakieś mamusie które szczepiły szczepionką 6w1 rotawirusami i pneumokokami?
Jak wasze dzieci reagowały i czy wszystko miałyście w jednym dniu?

Ah jak to fajnie usiąść przed laptopem i normalnie poczytać i pocytować...
ja miałam 5w1 i pneumokoki i były wszystkie na raz, mała zniosła całkiem dobrze, po południu w dniu szczepienia była tylko bardziej płaczliwa i trochę rozdrazniona...
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 16:28   #808
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Dziewczyny od kiedy przechodzicie na wiosenne kurtki u maluszków? tzn wiem ze jeszcze za szybko, ale ile stopni na + powinno byc, zeby bylo ok?
No ja się właśnie zastanawiam jaka ta kurtka (czy może lepiej kombinezon? ) ma być i jaki rozmiar wziąć? Niby mój Maluch chodzi już w niektórych ubrankach 62, ale to raczej z zaniżonej rozmiarówki i kompletnie nie wiem jaki rozmiar kurtki kupić? Czy 62 czy może 68, żeby wystarczyła na lato :/

Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi odnośnie tego, co Waszym Maluszkom pomaga na kolki. Ja nie jestem pewna czy u nas to właśnie kolki są. Coś mam wrażenie, że po prostu Wojtuś jest bardzo zmęczony, bo w dzień nie śpi. Myślę, że to to, bo jak przedwczoraj użyliśmy suszarki, to usnął w oka mgnieniu Co prawda wczoraj suszarka już nie pomogła, ale i tak bardziej skłaniam się do trudności z zaśnięciem niż ku kolkom. W sumie to może wynikać też z tego, że nie chcę przyjąć do świadomości tego, że to jednak kolki

Cytat:
Jas przespal dzisiaj 5 godzin !!!!!!!!!!!!
Super Nam się tak raz zdarzyło W nocy myślałam, że mi cycki rozwali, ale chęć snu była silniejsza niż zachowanie piersi

Cytat:
Kropeczko, z tymi kolkami to moze byc tak, ze jak boli brzuszek, to dzidzia chce mleczka, bo mu sie to kojarzy z czyms milym, ale pozniej znowu powstaja gazy i kolejny bol brzuszka, wiec robi sie takie bledne kolo.
No właśnie Wojtek ostatnio chce jeść co godzinę Też mi się wydaje, że jeśli to brzuszek, to przez to, że ma przepełniony. Dzisiaj to mu się w ogóle strasznie ulewało.

Cytat:
Cześć Mamuśki!

Widziałaś, widziałaś
A gdzie konkretnie?

Cytat:
Ja bym to skonsultowała z pediatrą. Inutil Ty też tak zrób.

Cytat:
Wojtek też od rana tylko płakał. Dopiero 2h temu zasnął i w tym czasie zrobiłam pierogi Już nawet je na szybko zjadłam, żeby nie ryzykować, że się obudzi O, ale chyba już się budzi

Cytat:
Ja wyczytałam, że podczas skoku rozwojowego w 5 tygodniu pojawiają się łezki i mojemu się wczoraj pojawiły Co prawda jeszcze nie lecą, ale oczy ma całe mokre i koło oczu.

Cytat:
Moje też od tygodnia śpi tylko na spacerze i w momencie wyjmowania z wózka się budzi :/ Dzisiaj jakiś wyjątkowy dzień, że zasnął. Najgorsze, że przez to niespanie w ciągu dnia, wieczorami strasznie krzyczy. Tzn. mam wrażenie, że to przez to, a nie przez kolki.

Haniula ale z Ciebie laska
A ten krochmal to nie zostawia jakiejś mazi na dzidziolku? Mały ma coraz więcej tych potówek i chyba bym z tym spróbowała.

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
a moje włosy nie lubią takiej pogody, teraz mam je przyklapnięte i ulizane jakby mnie krowa polizała
Moje są przyklapnięte przy głowie a dalej się puuuuusząąąą i żyją własnym życiem
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 16:32   #809
dph
Rozeznanie

Cytat:
ja
nawojka a Twoje dziecię tak ma cały czas czy tylko np od kilku dni? pytam bo moja tak ma odkąd skończyła 1,5 tygodnia
Stary 2012-03-12, 16:35   #810
bambusiek
Zakorzenienie

Hi

nadrobiłam tylko do posta 707, reszta wieczorkiem

Cytat:
10 puszek mleka?? wow, ile Cię zakupy wyniosły??
212 zł z darmową dostawą kurierem 3 zł/puszce taniej niż w najtańszym miejscu na miejscu

Cytat:
Dziewczyny które sa po sn mam pytanko. Kiedy moge się władować do wanny pelnej wody bo mam dosc prysznica
Ja nie wiedziałam, że nie można się kąpać
No i pierwszy raz wykąpałam się w wannie pełnej gorącej wody w dniu wyjścia ze szpitala

Cytat:
dziewczyny co popijają karmi albo redsa wy karmicie piersia
ja zazwyczaj po wieczornym karmieniu, bo Mały w nocy jest na mm i odciągam ok. 3-4 w nocy

Cytat:
a ja głupia chciałam zaoszczędzić i sama włosy pofarbowałam i co? są niebieskie
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
A teraz coś czym się nie pochwalę.Była u nas moja koleżanka z meżem wczoraj .Pierwszy raz ,przyjechali zobaczyć moje cudeńko i co nic,a nic nie dali dla niej.W sumie maż mi mowił,ze pewnie nic nie kupia bo oni takie sknery,ze jak robili parapetówe czy urodziny to na jakieś 20 os zrobili jedna sałatkę ,chipsy i paluszki,z czego chipsy i paluszki stałynie na na stole tylko na barku ,ze nie każdy mogł je zjeśc.Ja bym się spaliła ze wstydu jadac do dziecka i nic dla niego nie mając.Całe szczescie nic nie szykowałam dla nich,bo zawsze jak ktos do nas przychodzi to kładziemy jedznie na stół,a,że oni nigdy to stwierdziłam ,ze walę ich i zrobiłam tylko ciasto marchewkowe(dzieki MissZuziu za przepis,pycha jest).Śmielismy sie ,że pewnie głodni przyjechali bo zawsze stawialismy na stół ,a tu dupa.A i jeszcze ten jej maz mówi ,ze miał zrobić bułeczki drożdżowe i je przywieśc ,ale nie zrobił.To po co do ch... pieprzy ,że miał przywieść.Ja tez mogła bym popierdzielic co bym nie zrobila do jedzenia,ciekawe co by powiedzieli.Kurcze ta dziewczyna jest fajna lubie ja,ale zachowac się nic ,a nic nie umie.
hehe... my też zawsze coś postawimy - albo jakąś prostą kolację albo ciacho...
a takie przychodzenie bez niczego jak dla mnie jest nie teges - nawet jak ktoś nie ma kasy, to zawsze są drobiazgi za 5-10 zł

Cytat:
a zdradźcie dziewczyny jak wyście to zrobiły że wasze dzieciaczki same zasypiają w łóżeczkach
Mój sam zasypia jak się porządnie naje albo jak nie może zasnąć, to włączamy konika morskiego z Fisher Price'a i czasem po 5, a czasem nawet po 20 min. zasypia.

Do łóżka bierzemy go dopiero jak naprawdę nic innego nie skutkuje albo jak mocno krzyczy przez sen.

Cytat:
Napisane przez Milla_85 Pokaż wiadomość
Witam Mamusie
Mam pytanko czy przy karmieniu mieszanym podajecie swoim pociechom coś jeszcze do picia mam na myśli jakieś herbatki np. z kopru lub rumianku wiem że można glukozę podawać ale mój w ogóle nie chce jej pić woli już samą wodę i jak często można podawać. Dodam że karmię go na żądanie.
ja przy mieszanym daję tak mi powiedziała pediatra

Cytat:
Dziś mama przywiozła mi ciuchy które nosiłam przed ciaża... załamałam się. Ulubione kiecki, tuniki masakrycznie opinają mi sie na cycolach.
ale spodnie wchodzą bez problemu

Uwaga ! Nie wiem czy o tym słyszeliście i próbowaliście. Jak dziecko płaczę wystarczy pogłaskać je po nosku i dziecka nie ma. Na moją Hanie genialnie to zadziałało. Darła się jak nie wiem, mamcia pogłaskała i skubana usnęła
Mi też niektóre bluzki były przyciasne w biuście, ale teraz już mam bardziej miękkie (.) i jest ok. może spróbuj za jakiś czas
Spodni zazdroszczę... ja w niektóre spokojnie wejdę, w inne jeszcze ciut brakuje

muszę raz wypróbować

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
tekie bezzębne uśmiechy najlepsze potem to nie będzie to samo
Cudne są

U nas kolejne dwie nocki z jedną pobudką i usypianiem w kilka minut
Poza tym chyba nic ciekawego

Zmykam i wrócę wieczorkiem... o ile me dziecię mi pozwoli
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości