|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
No właśnie ta ciocia Lucia nagadała, że taka z niej baba z wąsem, że w ciąży spożywczej od 5 lat i w ogóle, ja spodziewałam się jakieś Rosyjskiej Helgi. A tu taka ładniutka kobietka.
|
#2282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obiecuje to jakem Gargamel
|
|
#2283 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja przy młodej nie cierpiałam słodyczy ale z upodobaniem wcinałam owoce, za to jak urodziłam dostałam takiej chcicy na słodkie, że z trudem się powstrzymywałam. W zasadzie je się to o co organizm się upomina. Ja ostatnio mam fioła na punkcie białego barszczu z jajcem ![]() I życzę by marzenie się spełniło ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Anusiu masz rację - II trymestr zaczęłam - myrda mi się to okropicznie
|
|
#2285 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Strasznie to jakieś zagmatwane Ja wychodzę na spacerek, idę poszukać arbuza
|
|
#2286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2287 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale kupiłam za duże i leżą, może jak troszkę podrosnę to jakiś czas je ponoszę ![]() a sukienka super ![]() Cytat:
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32903599]A ja bym chciała czereśnie czereśnie ![]() dziewczyny mam pytanie do znających się na wynikach siuśków, czy moje są ok?
|
|
#2288 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
hej hej helouuuuuł!!!!
Cytat:
raz buty sobie za małe kupiłam , raz za duże ale to z winy sprzedawcóów bo podali złe długości wkładek a spodnie to ja tam na rozmiary nie patrzę tylko na: obwód w biodrach w pasie oraz w udzie i nic więcej bo jak w dupie będą dobre i w udzie to wiem ze gitara jezd ![]() Cytat:
Cytat:
mi ginka powiedziała ze wolno wszystko byle tylko nie surowe mięso i jajka no i tak tez mądra ma książka powiada znaczy mądra książka powiada ze nie wolno orzechów ziemnych jeść ale ja nie lubie i tak to to olewam Cytat:
a sukieneczka piękna bardzo bardzo odna bo zwiewna i miętowa czyli będziesz MODNA MAMA Cytat:
![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32903599]A ja bym chciała czereśnie i ja i ja i ja!! Cytat:
no ale lepiej póśźno niż później kaman bejbe!!!Cytat:
![]() Cytat:
( mam takiego co go karmie a nie mój jest to tą karmę mu kupuję) tani i dobry lakier do włosów a uzywam ,asakryczne ilości tanie środki czystości bardzo dobre ,musze przyznać takze ja lidla lubię ale owoców warzyw oraz mięsa tam nie kupuję bo są ble Cytat:
ja się nie boję tysz niemam figury modelki raczej jabłko ze mnie takie kurduplowate
|
|||||||||
|
|
|
#2289 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czeka mnie teraz zakup sukienki na wesele. Już w żadną z moich sukienek nie wchodze w biuście. A impreza dopiero za 1,5 miesiąca. To ja uciekam po zakupy. Trzeba cos na obiad zrobić ![]() lukrecja no wstyd, że tak późno Naprawię to - obiecuję
Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-03-14 o 09:32 |
|
|
|
|
#2290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wyglądam tak ohydnie no i tam mam wąsy seryjnie chociaz nie mam tak naprawdę i bez makijazu jestem i taka spasiona.... i wiecie co? ja ogólnie nie wiem jak to jest... no w ciązy przytyłam dokładnie 2,5 kg a brzuch mam mega wielki i ogólnie taka wielka sie zrobiłam wiecie ze nie moge na siebie patrzeć naprawde sie czuje jak ta rosyjska Helga właśnie... madsakra jakaś jestem ogromna wiecie ile miałam wczoraj wieczorem w pępku???? 107 cm a przed ciążą w pasie miałam 76 cm!!!!! rano mam oczywiście mniejszy brzuch no ale wieczorem.... i boje sie ze na tym usg genetycznym we wtorek sie bedzie zemmnie smiał doktorek ze spasiona jestem i nie bedzie mi mógł przez brzuch tego usg zrobić ze względuy na opasłość.... i sniło mi sie zresztą ze on mi robił przez bobra a ja byłam taka nie ogolona
Edytowane przez lukrecja_25 Czas edycji: 2012-03-14 o 09:40 |
|
|
|
|
#2291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2292 |
|
Raczkowanie
|
Piękny brzuś!!
Ja mam dziś fatalny dzień, głowa mnie boli a bronię się przed Apapem jak moge. Jeszcze jeden dzien bez słońca i zwariuje! Dziewczyny ja wiem ze w ciązy sa rózne smaczki ale zacznijcie myslec intensywnie o zdrowych rzeczach i na nie się nastawiajcie bo bedzie Wam ciezko zrzucic pozniej
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#2293 | |||
|
Zakorzenienie
|
Heloł
Oj żebu mi ten dobry nastrój nie przeszedł. Dopóki brata nie widze jest ok Cytat:
Co do zrzucania to ja po ciązy byłam chudsza niż przed, aż za bardzo. Ale nadrobiłam to Cytat:
Cytat:
A arbuzy z Biedry potwierdzam - PYCHOTA Witam nowe mamusie I zabieram się do pracy. Różnice kursowe na mnie czekają |
|||
|
|
|
#2294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję
|
|
#2295 |
|
Wtajemniczenie
|
mam to samo
codziennie wypatruje słońca, bo je zapowiadają a tu sipi mżawka - bleeee
|
|
#2296 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
|
#2297 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Bafi@Home;32913557]Kasiu
ja przy młodej nie cierpiałam słodyczy ale z upodobaniem wcinałam owoce, za to jak urodziłam dostałam takiej chcicy na słodkie, że z trudem się powstrzymywałam. W zasadzie je się to o co organizm się upomina. Ja ostatnio mam fioła na punkcie białego barszczu z jajcem ![]() I życzę by marzenie się spełniło ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Dzięki Basiu ![]() Ja parę tygodni wcześniej wchłonełam żurek z jajkiem,tak za mną chodził, a teraz te kwaszone ogórki...ciekawe co jeszcze. Dziś wreście nasiusiałam do pojemniczka i mąż zaniósł do laboratorium,bo też zawsze zapominałam.W pon.wizyta. Zmykam,bo mam sterte prasowania,która ciągle się piętrzy. Muszę się z nią w końcu zmierzyć. MIŁEGO DNIA KOBIETKI
|
#2298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fosforany zaś, to efekt naszego odżywiania się, ja jak ostatnio oddawałam swoje siuśki do badania to miałam fosforany i to był efekt zeżartej sałatki po grecku (pomidory, zielona sałata, papriken)
|
|
#2299 |
|
Zadomowienie
|
witajta mamuski! wiecie co z tymi smakami tu na forum to powinno byc zabronione.
skad ja teraz tego arbuza wezme!! a chodzi za mna niemilosiernie. i nie spoczne poki go nie znajde. a moze byc ciezko. bo w de nie ma biedronki
|
#2300 |
|
Zadomowienie
|
Kilka lat temu, pamiętam, że to już jakiś ciepły miesiąc był, widziałam u siebie pod blokiem dziewczynę, w bardzo zaawansowanej ciąży właśnie ubranej na wesele. Wyglądała po prostu przepięknie, ten obraz utrzyma mi się do końca życia, żadna inna panna z gości weselnych nie wyglądała tak ślicznie jak ona i ja też mam zamiar przyćmić Pannę Młodą, a co, będę taka wredna, kobiecie w ciąży wszystko wolno :P (Żartuję oczywiście, nie będę taką zołzą)
Maja Edytowane przez Nisia4 Czas edycji: 2012-03-14 o 10:11 |
|
|
|
#2301 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2302 |
|
Wtajemniczenie
|
melduję się i ja
zjadłam śniadanko i już mi niedobrze, dzień jak codzień wy tu tak ładnie przybieracie na wadze a ja chudnę, spadłam już do 46kg . ja akurat najmniej się przejmuję tym ile przytyję, każdą wagę da się zrzucić.bardziej boję się tego, że do końca ciąży będę rzygać, a tu jeszcze tyle miesięcy zostało |
|
|
|
#2303 |
|
Konto usunięte
|
Hej laski!
Jako specjalistka od siuskow moge Ci napisac nynka że są super.Pij tylko więcej bo najlepszy jest mocz bezbarwny ![]() Patrzcie co znalazłam:http://www.mamonadchodze.com.pl/ |
|
|
|
#2304 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziopki
![]() produkujecie te posty jak fabryka, już nie wyrabiam z czytaniem ![]() wczoraj musiałam jechać na uczelnię załatwić stypendium, jak wyjechałam z domu o 6 rano to wróciłam o 17, cały dzień w biegu, pół dnia tłukłam się autobusami, masakra jakaś, wróciłam do domu i padłam na pysk, ale przynajmniej załatwiłam wszystko pozytywnie ![]() Dziś siedzę w domu nigdzie się nie ruszam, no chyba że po arbuza, bo zawsze jak wejdę na forum to mi smaka na coś zrobicie, niedobre wy ![]() Jutro idę na badania i do Urzędu Pracy usłyszeć od miłej pani "bardzo mi przykro ale w chwili obecnej nie mamy dla pani ofert pracy", więc pewnie też mi zejdzie z pół dnia zanim to wszystko obskoczę bo jadę autobusem. Witam nowe mamcie, bo widzę że zasiliły nasze grono ![]() Nie wiem która wrzuciła linka do tych spodni z kokardką ale za☠☠☠iaszcze są, może se fundnę a co, zaszaleje ![]() A w poniedziałek idę do gin, już się nie mogę doczekać
|
|
|
|
#2305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm jak to? a czy II trymestr nie jest od 14t ? ![]() czyli moje rozpoczęcie wczoraj było fiaskiem ?
|
|
#2306 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ogromna sie ciesze, że dzidzia ma się dobrze Cytat:
tz mnie tez wczoraj zaopatrzył w nie plus mandarynki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
jeansów bym raczej nie kupiła, ale takie legginsy czemu nie. w krk jest pelno sklepow z odzieza ciązowa, ale watpie czy za 10-15 zl kupie legginsy ![]() Cytat:
ja akurat stosuje mustele, ale jest tez elancyl, słyszałam ze tez dobry. w ogole ważne ejst nawilzanie skory i szukanie kremow z takimi skladnikami jak : maslo kakaowe, witamina e, maslo shea, ekstrat z warkotki azjatyckiej, związki krzemu, witamina c, glikoproteiny, wyciagi z soi to wszystko z m jak mama, nie że sama to wiem ![]() Cytat:
chodzi mi o takie z szeroka gumka jak tudzien dobry mamusie mam ochote na kluski śląskie !!!!! tylko kto mi je zrobi
Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-03-14 o 10:43 |
|||||||||
|
|
|
#2307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie pomerdałam :plis: wybacz Nie wiem jak ze smakami, ja się właśnie obżeram "zdrową" zupą - nudle knorowskie ser w ziołach najwyżej polecę do kibelka jak dzidziol mnie kopnie w żołądek
|
|
#2308 |
|
Konto usunięte
|
bafi tymi nudlami knorowskimi zrobiłaś mi smaka na chinska zupke z vifona.Ale chyba nie zrobie tego potomstwu....
|
|
|
|
#2309 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
![]() dzień dobry Wam
|
|
|
|
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32915555]bafi tymi nudlami knorowskimi zrobiłaś mi smaka na chinska zupke z vifona.Ale chyba nie zrobie tego potomstwu....[/QUOTE]
Choco nie uwierzysz a może uwierzysz jak byłam z Klaudią w ciąży to młoda ze dwa razy kazała mi zeżreć właśnie takiego Vifona
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.

będę popołudniu dopiero,więc prosze mi dużo nie naskrobać
. Miłego dnia dziewczynki
obiecuje to jakem Gargamel
czyli II trymestr można uznać za rozpoczęty 

witaj Kasiu 

hmm jak to? a czy II trymestr nie jest od 14t ?