|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
![]() No właśnie ja robię dokładnie tak wieczorem jak Ty, z tym, że Mały zasypia przy cycku i jak go odkładam, to się budzi :/ Wczoraj włączyłam mu karuzelę i faktycznie nie musiałam po niego iść z powrotem do usypiania, więc chyba to działa. zobaczymy dzisiaj ![]() Może mojemu też w ciągu dnia wystarczy sen na spacerze? Czy jestem wyrodną matką kładąc dziecko spać, bo chcę coś w domu porobić? ![]() Zobaczę co pisze na ulotce tego paracetamolu Dzięki
|
|
|
|
|
#1292 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Siema, Bąble
![]() Zanim ponadrabiam, nie moglam sie powstrzymac, zeby nie napisac, ze pomimo iz Jas daje nam czasem w kosc, to jest to najfajniejszy Dzieciak na swiecie i za nic bym go nie oddala !!! I zapraszam na "malucha" za awans z noworodka na niemowlaka !!!
|
#1293 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czyli zły nastrój minął i teraz będzie już tylko lepiej
|
|
|
|
|
#1294 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie cieszy strasznie !!! ![]() Cytat:
za kapiel blotna !!!Cytat:
![]() ufff cale szczescie,ze blekitna zmora juz sobie poszla Cytat:
Cytat:
|
|
#1295 | ||||
|
Zadomowienie
|
Agatek dziekuje
A Kinie to moze gardełko boli Ewula z checia podała bym przepis ale obawiam sie ze to ze nam sie udaje to łud szczescia Mili mi zasypia zazwyczaj na cycu i tylko ja chwile lulam przy odbiciu. Nigdy nie miałam cierpliwosci zeby ja odkładac i brac z powrotem jesli nie dojadła, bo jej sie zazwyczaj po chwili przypomina ze jednak jeszcze chce A teraz jakos sie udaje ![]() Mijus ja dostałam ulotke na temat tej szczepionki z info ze tak moze byc i jak byłam na szczepieniu to sie mnie najpierw pytali czy wszystko przeczytasłam. To jest zupełnie normalne. łoo matko...ladnie ![]() Cytat:
![]() Widze ze jestescie w szoku ze Mili tyle wazy...ja tez jestem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() info o mydełku wrzuciłam na 1 str. Cytat:
![]() A w ciagu dnia to nie ma mowy zeby w łózeczku spała..... ona ma tylko 20 min. drzemki.
Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2012-03-17 o 12:30 |
||||
|
|
|
#1296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() moja siostra jest z 13 w piatek ![]() Ja była mała to nie było wakacji bez przejażdżki na pogotowie. Zawsze miała coś rozcięte a to czolo a to brew a to brodę a teraz to cudowna osoba z takim szczęściem ze szok. I takim pozytywnym nastawieniem do zycia ze az jej tego zazdroszczę (wiec neska przed Twoim Igorkiem świetlana przyszłość ![]() A my dziś załatwiliśmy lokal na chrzciny i policzyliśmy gości.... wyszło nam 70 osób....
|
||
|
|
|
#1297 |
|
Wtajemniczenie
|
PaulaLbn ten ksiądz stwierdził, że to nie od niego zależy i,że takie jest prawo. Tylko szkoda, ze to prawo złamał jak chrzcil dzieci bogatych ludzi z mojej wiochy. Jedna chrzestna była po rozwodzie, z innym facetem zyje bez slubu i ma z nim dzieci, ale oni rzucili mu sporo kasy i był cicho.
|
|
|
|
#1298 | ||
|
Zakorzenienie
|
czesc
oj dziewczynki, oby Wasze słowa co do Igulca się sprawdziły ![]() my juz po spacerze mały spał cały czas, wrócilismy bo mama nas na obiad zwołała, rozebrałam potworka a on dalej śpi zaraz postaram się Was dokładniej nadrobic ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
mnie tez połozna uprzedziła o tym (sama bym spanikowała jakby nie powiedziala) Cytat:
zdrówko
|
||
|
|
|
#1299 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mysle jednak nad suplementacja wapnia. Mozna cos pic/lykac podczas karmienia? Mleka mi nie pozwalaja pic, sera nie jem, wiec ako mam sobie dostarczyc tego wapnia? ![]() Jas sie juz zbudzil, wiec moze byc koniec mojego nadrabiania. Aha, gdzie mozna sie zapisac do klubu osbrancow? Ostatnio przeszlo przez pampe, bodziaka, pajaca, na moje rece i moja bluze. Nadajemy sie? ![]() AGATEK !!!!!!! Widzialam, ze sie szykujesz na Inutilowego JULIANA !!!!!!!!!!!! OZZZZZZZ Ty ZDRAJCZYNIOOOOOOOOO !!!! Jak Ty tak... to ja sie moze przyczaje na Renatkowa Lilke. Strasznie mi sie dziewczynka podoba
|
|
#1300 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1301 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Twoja tez juz zaraz bedzie miala awans ![]() Cytat:
ja chce na naszych chrzcinach miec tylko rodzicow, tesciow, chrzestnych i rodzenstwo swoje i tzta, a i jeszcze Babcie Tato kazal mi zaprosic... I koniec. I na pewno nie chce zadnego alkoholu do obiadu ![]() Dzon odpadl, a ja sie zastanawiam,czy korzystac i isc pod prysznic, czy nie ryzykowac,bo sie obudzi i czekac na tzta... Tak czytam o tych Waszych dzieciach zasypiajacych w lozeczkach i wydaje mi sie to totalna abstrakcja Moj w swoim lozku liczac wszystko razem byl moze 35 minut od miesiaca Hoduje mamisynka ![]() Stwierdzilam, ze do 3 miechow, skoro te dzieciaki takie wrazliwe sa i nie przyzwyczajone do tego swiata, to do tego czasu daje mu fory. Pozniej sie zacznie wyksztalcanie dobrych nawykow
|
|
#1302 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wyradna napewno nie jestes, ja jakbym tylko umialam to tez bym o kladla w domu, bo tak to nawet nie mam kiedy zjesc, nie mowiac juz o gotowaniu... naszczescie Tz zawsze wieczorem obiadek robi, zebysmy z glodu nie poumierali ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1303 | |
|
Zakorzenienie
|
u mnie na weselu było 150... masakra jakaś.
Cytat:
![]() ten czas strasznie szybko mi leci. Nie obejrzę sie a ona będzie mi jęczeć '' mamo, chodźmy na zakupy'' zresztą ja z nią często gadam i tłumacze ze teraz to gadamy o głupotach ale już niedługo będziemy gadać o chłopakach i ciuchach ![]() co do pogrubionego Ja chciałam małe chrzciny ale mogą się po obrażać w rodzinie więc robimy większe. |
|
|
|
|
#1304 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a MissZuzia i Blanszor jeszcze wcześniej u swoich chłopaków i cyrków nie miały Ale fajnie, teraz to Ty powiększasz dietę Amelki Cytat:
nie! Być może mu się nie chce ssać, faktycznie? denerwuje się szybko jak nie może 'złapać' ? bo moja tak miała, ale ją wyćwiczyłam potem- no ale już od dawna ja nie karmię piersią...Cytat:
a dopiero co przyjechałam do domuuuuuuuu ![]() Zapisuję Cię do klubu zasrańców! Cytat:
No to po maluchu! Cytat:
![]() właśnie tak myślę, obejrzę jej dzis gardło- pobawię się w Dr. Agatka dziś
|
|
#1305 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no wiesz, Kiniek Ci się nie podobaaaaaaa??????? Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Hej laski ![]() Uwaga bo jestem napalona i mogę kogoś znienacka przelecieć
![]() Dziś byłam na małych zakupach, zrobiłam zapas mleka i pampersów Przyjęłyście do wiadomości? ![]() Neska kurcze, widziałam dziś cenę pampersów babydream i się nie opłaca kupiłam z bezdomki
|
|
#1306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie chcę biedronkowych juz bo mi Igor je przesikuje. i ciagle przebieranie...dla nas rossmanowe lepsiejsze |
|
|
|
|
#1307 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ja pewnie bede musiala kopac pilke na boisku ![]() i jeszcze pieszczoty to ewentualnie w domu, bo przy kumplach to przeciez siara ![]() Jeju...to musicie miec ogromna rodzine albo mase dobrych znajomych![]() pfffffff to Ty pierwsza zaczelas szukac na boku zastepstwa za Dzona ![]() Cytat:
powiem Malemu, ze dolaczylismy do obsranej elity
|
|
#1308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze faktycznie maly wyczuwa stres |
|
|
|
|
#1309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeokropnie podoba mi się ta sukienka http://allegro.pl/elegancka-sukienka...194483987.html ale boje się ze tyłek będzie mi widać. |
|
|
|
|
#1310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uspokój i próbuj, a jak nie, to może użyj tych wkładek na sutki? Stres wyczuwa na pewno, możesz dać krople na kolki- bobotic, sab simplex, espumisan- spróbuj, może zadziała! ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
ale próbujemy tego dziś, bo nie wiem o co kaman. Na początku ryk, ale poje z 2 min i jest cacy
|
|
#1312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1313 | |||
|
Wtajemniczenie
|
cześć laseczki - u nas dziś lato
no pogoda po prostu rewelacja aż żyć się chce Cytat:
i potem mam podane wyniki badać morfologi w leczeniu pisze tylko nacięcie krocza leki to paracetamol ale to go brałam w 2 dobie po porodzie na skurcze macicy no i zalecenia że wypisana do domu i to wszystko nic więcej nie mam Cytat:
Cytat:
o kurcze to ładnie u nas bedzie skromnie 12 osób
|
|
#1314 |
|
Zakorzenienie
|
byłam przed chwilą na poczekalni... niedługo powstanie wątek mam styczeń- luty 2013. jejku tęsknie za ciążą
![]() ogólnie to wczoraj Michałowi powiedziałam że chce w niej znów byc ale byłam po karmi malinowym i może to dlatego...
|
|
|
|
#1315 |
|
Wtajemniczenie
|
PaulaLbn no wiesz możesz tak spróbowac. Tylko ten nasz ksiadz chce jakies zaswiadczenia z parafii z ktorej sa chrzestni, ze mogą być tymi chrzestnymi. Nie wiem czy w kazdej parafii jest takie cos wymagane, czy tylko moj ksiadz utrudnia to wszystko.
Ojej czubasku ja też tęsknie. Dziwne to,bo mam moje Maleństwo przy sobie, ale jakoś miło się wspomina. Lilka dziś była strasznie długo na spacerku. Wpierw ja wystawiłam na taras i spała tam jakies 3 godziny, potem jeszcze na spacer poszlismy i to kolejne 4 godziny, mam nadzieje, ze jej to nie zaszkodzi w jakims stopniu, ale dzis było az 20 stopni, az nie wiedziałam jak ją ubrać, ale wzięłam zapakowałam ją w domowy, gruby spiworek i nakryłam grubym kocykiem i jeszcze cienka czapeczkę, chyba odpowiednio ją ubrałam? Poszłam pierwszy raz do mamy z Lilą i moi dawni sąsiedzi się na mnie patrzyli jak na wariata, albo udawali, że mnie nie widzą. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2012-03-17 o 18:05 |
|
|
|
#1316 |
|
Zadomowienie
|
Helloł słonko
Dziś byłam na zakupach i kupiłam sobie sukienke na chrzest o taką tylko kolor to lekki beżo-braz góra i ciemny czekoladowy dół.Szukałam czegos w czym będzie mi się dobrze karmić,a góra jest bardzo rozciagliwa,no i dałam za nią 79zł bo kupiłam w outlecie. My dziś za długo na spacerze nie byliśmy bp już od tego chodzenia po sklepach nogi w d.... nam wchodziły,a jeszcze muszę kupić małej sukienusie na chrzest i jak coś mi się spodoba to cena zabójcza.Chyba pomyśle nam allegro ,moze coś tam używanego będzie taniej. Wczoraj wieczorem jak na złośc Nikoli coś było,a ja sama bo TŻ w pracy do 2.Na pewno nie brzuszek bo sie nie prężyła,ale cyca niet,butli niet ,smoka też ,pielucha sucha ,a ta płacze,przysypia i znowu ryk.W końcu po 2 godz udało mi się ją uspać jakoś przy sobie tak ,że tylko wcześniej twarz umyłam i taka z nią zasnęłam.Jak tylko się ruszyłam to kwęk wiec juz sobie darowałam,w końcu brod do centymetra nie groźny,powyżej sam odpada .Później pobudka na papu po 3 i też usypiałam ją karmiac na lezaco i tak cała noc przespała przy mamusi.Ciekawe jak dziś będzie ,mam nadzieję,ze po tej nocy sie nie przyzwycaiła.Katerina moja mała też tylko chwile possie z cyca,tzn przez nakładki i później już muszę sie odciagnąć bo nie chce złapać ,a wyje ,ze głodna.Nie mam pojęcia co jej jest ,ale chyba po prostu lepiej jej z butli jeść .Dobrze ,ze mam teraz laktator elektryczny bo inaczej bym padła.
|
#1317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez się dziwie, bo Hania jest już ze mna i kocham ją nad życie. Ale te ruchy w brzuchu, to wszystko było takie niesamowite ze taki mały szkrab sobie tam żył te 9 miesięcy - ciąża to jednak jeden wielki CUD. Cytat:
cudna kiecka |
||
|
|
|
#1318 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny,
Ostatnio parę dni zaniedbałam forum bo nie miałam dostępu do internetu. U nas wszystko ok. Czytałam ,że piszecie o sutkach i karmieni piersią. ja i Hubert nie mieliśmy z tym żadnego problemu, już od pierwszego dostawienia w szpitalu wiedział co się z tym robi. jednak teraz z praktyki już wiem, że trzeba dobrze dziecku podać sutka- musi chwycić "ładnie" bo inaczej strasznie boli. Ja smaruje po każdym karmieniu Maltanem i mniej boli. Maltan ma w składzie glukozę, więc dlatego tak chętnie Hubik chce jeść chyba. Mam też nakladki silikonowe ,ale nie próbowałam jeszcze. Teraz stwierdzam,że karmienie piersią to super wygoda. nie trzeba tych butelek parzyć i w nocy szybciej idzie powrót do łóżka. We wtorek muszę pojechać na uczelnie i pomyślalam, że ściągnę pokarm, jednak jakoś tak się zagapiłam i nie kupiłam w końcu laktatora. tutaj gdzie mieszkam niestety nie dostane. W aptece były tylko takie pompki ale to chyba raczej do odciągnięcia ale nie dla dziecka, tzn. nie odciągam do butelki.... Kupiłam też mleko w proszku Enfamil tak w razie czego jakbym pokarmu nie miała, i muszę przyznać ,że mam cwanego synka. Mądrego. Potrafi pić z butelki - wczoraj dalam mu tylko trochę wody bo miał czkawke i od razu załapał że musi ciągnac. A kupiłam butelki z LOVI- niby dla kobiet co karmia i piersia i butelka. Moi znajomi nie zachwalali ze niby ich dzieci nie chca z tego smoczka pić a mój od razu...więc nie wiem. Kwestia dziecka chyba. I co do mleka. Musialam dzisiaj wyjsc, w prawdzie na 2 godziny ale mały się mojej mamie obudził i mówiła ze rączki by sobie zjadł więc wpadła ze poda mu to melko- ciekawe czy wypije. i UDALO SIĘ!!! wracam do domu, maly śpi, mama robi obiadek... myslałam ze juz pewnie go nosi bo czeka na cyca a tu nic. Cięszę się ze potrafi też pić mleko z puszki, ale większy problem będę miala ja ja wyjadę ponieważ dzisiaj jak wrociłam myslałam ze malego nakarmię a on nie chciał bo mleko w proszku bardziej kaloryczne i nie był głodny a mi cycka już rozpierało... nie wiem jak przetrwam ten wtorek. Pojadę na uczelnie na te 5 godzin, mama poda mleko z puszki jak coś, a ja chyba po drodze kupie ten laktator i odciągnę w toalecie chyba bo nie wytrzymam tyle... A jak sobie radzicie właśnie z takimy wyjściami??? co z mleczkiem w piersiach??? wytrzymujecie bez odciągania??? ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- I jeszcze mogę się pochwalić ,że nasz mały przybrał ładnie na wadze. Wczoraj miał tydzień i ważył już 3350 a gdy się urodził miał 3290 - spadł w szpitalu do 3080.... i po tygodniu ma więcej niż gdy się urodził. A tak się balam ,że moje male piersi pokarmu nie pomieszczą. Mogę teraz tylko powiedzieć ,że mam ładny biust Aż mąż stwierdził ze taki by mi mógł zostać.... tylko jak to zrobic?? Dzisiaj kupowałam sobie wreszcie jakiś porządny stanik do karmienia i aż sama się zdziwilam ze mam 70 E Dzisiaj tak w ogóle pierwszy raz gdzieś wyszłam i pomimo ,że nie wyglądam ,że rodziłam tydzień temu - brzucha brak ( zdradza mnie tylko kreska jeszcze na brzuchu)... to niestety nie mogę zbyt długo chodzić bo boli mnie kosć ogonowa tam na dole... strasznie. Też tak miałyście??? Myslałam w czwartek że to może moje szwy mnie tak ciągną, ale polożna mi je wyciągneła wczraoj - ulga jakich malo, ale nadal mnie boli. Pomaga mi po prostu leżenie i nie łażenie za dużo. A jak tu siedzieć i leżec przy dziecku małym. |
|
|
|
#1319 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Pierwsza część nadrabiania: Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() fryzurka ok, choć nie do końca jest ok. myślałam o jeszcze krótszej i trochę bardziej roztrzepanej ale moja fryzjerka na tyle dobrze umie ukiełznać moje grube, gęste włosy, że i tak jestem zadowolona![]() pójdę teraz jakoś w czerwcu, to poproszę o jeszcze krótsze ![]() Cytat:
mały był zgrzany, więc spowrotem już bez koca i czapki i karczek cieplusi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- doczytałam resztę ![]() jutro chrzciny... oby Tymek był grzeczny ![]() zmykam, papa
|
|
#1320 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiecie.... jak coś moja Martynka jeszcze wolna ![]() Cytat:
hheeheh po pierwszej ciąży też tak miałam...teraz mniej póki co ![]() Cytat:
Ja nie dostalam żadnych, za szybka akcja szła :P A jeszcze możesz sprawdzić w książeczce zdrowia dziecka, tam jest opis porodu tam gdzie apgar, godzina porodu, czas trwania itd. na tych stronach tam też są "leki podane podczas porodu"
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.

A teraz jakos sie udaje

a dopiero co przyjechałam do domuuuuuuuu

kupiłam z bezdomki