|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
ja teraz biorę profilaktycznie raz w tygodniu tabletkę mycosyst (wcześniej miałam kurację co 2 dzień jedna)
|
|
#4922 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
1. Generalnie z jakas alergia. Pamietasz jak Babonik pisala, ze Nikos ma mocna ciemieniuche i nie chce zejsc? A potem sie dowiedziala, ze ma AZS. 2. Bo mnie teraz mecza spacery. Antek nie zasypia tak szybko jak wczesniej, mimo ze wychodze w porze spania i spi tylko 30 minut. Okey gdyby w domu spal lepiej, to bym machnela reka, ale nie. No i nawet jak juz sie wyspi, to marudzi, tak jakby chcial wymusic wziecie go. A tego to akurat chce uniknac. Nie usmiecha mi sie nosic dziecko i pchac wozek. |
|
|
|
|
#4923 |
|
Rozeznanie
|
eveeweuuuuuuuu strasznie dużo
![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- AgaGuernsey u mnie ze spacerówką to samo...w gondoli na 2h spaceru-1,5 spania a teraz 30 min to max maxów...i potem w domu marudzi bo niedospana. Dzięki temu nie wiem kiedy wypadnie nastepna drzemka czyli nie tylko ja mam z tym problem![]() Artur i Kinga boscy-miny na małych rozrabiaków i morze... |
|
|
|
#4924 | ||
|
Zadomowienie
|
Wyłażę zza krzaka na chwilę. jestesmy w trakcie przeprowadzki, więc bałagan,. jeszcze musiałam znaleźć kogoś do odswieżenia ścian. i teraz tylko pakuje i czekam na T. bo znowu łoś w Afryce siedzi.
a w weekend kurs pierwszej pomocy mam i tak to się wszystko odwleka.ach.... Cytat:
![]() Cytat:
serio tu wszystkie dzieci sa zdrowe i nic im nie dolega. (angielska służba zdrowia).A masz ta czerwoną książeczkę zdrowia (z misiem)?. bo to trzeba mieć. karoline - no to u ciebie to ewidentnie wina ptaka, a ja już 3 razy w tym roku w psie kupki wdepnęłam (pisząc smsa podczas pchania wózka ). a co ja mam winić :telefon , wózek, czy włąsną głupotę?Żanetko - nie dotarła przesyłak widze . a szkoda chciałam Ci zrobić niespodziankę i wysłałam tą duńską remoladę . niesety nie pierwszy to już raz moje przesyłki "giną" na polskich pocztach
|
||
|
|
|
#4925 |
|
Wtajemniczenie
|
Zanetaa daje w ramach deserku. A w weekend pospacerowaliśmy, ale nie tak jakbym chciała
W niedzielę jak pojechaliśmy do teściów, to pierwsze co to go wzięli na ręce, zanim zdążyłam z samochodu wysiąść. Ponosili go, więc potem nie chciał w wózku siedzieć. Spacer był znacznie krótszy niż miałam w planach. No cóż, Dominik miał swój plan ![]() Oliweczka, ale ja torba jestem. Oprócz tego, że się cieszę, że Patik powróciła, to cieszę się również, że Ty też nie zwiałaś na dobre. Każdy czasem palnie jakąś głupotę.
|
#4926 |
|
Rozeznanie
|
O matko dziewczyny! Teraz sama obserwuje kto jest na pasku-
aaaaaaaaaaaaaaaa teraz to Was doskonale rozumiem!
|
|
|
|
#4927 | ||
|
Zadomowienie
|
nooo
Cytat:
![]() Cytat:
kocham h&m |
||
|
|
|
#4928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie doszło jeszcze nie mam nadzieję, że dojdzie bo wysłałaś mi cudo pyszności i w ogóle miód malina !
|
|
|
|
|
#4929 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. he he, niezly jest! |
|
|
|
|
#4930 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pyłki, sierść wszystkiego co ją ma, ślinę zwierząt ( ), pleśnie, kurz oczywiście. Taki felerny egzemplarz 2.Shira, będziesz miała na sumieniu moje oberwanie brzucha! ![]() Myślisz? To by dużo tłumaczyło... Cytat:
No to gratulacje Piękny wynik. Ale Wam to szybko idzie!Cytat:
A z tych trzech kroków to właśnie mi żel do mycia okropnie mnie wysuszał. A nawilżająca emulsja też nie pomagała. Wiem że dużo osób bardzo lubi tę firmę, ale ja się z nią nie dogaduję ![]() Peeling teraz mam YSL enzymatyczny. Bardzo go lubię, ale nie każdemu podpasuje bo jest delikatny i nie ma po nim takiego wrażenia, że się ma nową twarz ![]() Najgenialniejszy peeling jaki w życiu miałam to Kanebo, taki w proszku: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...ng-powder.html. Ale kosztuje majątek, więc tylko raz go miałam faktycznie jest mega wydajny, bo wystarczy go wziąć mniej niż ziarnko groszku, żeby starczyło na całą twarz, no ale i tak cena okropna.Cytat:
I musiałam bulić prywatnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
O kupach słyszałam, ze mogą być inne albo też zaparcia, albo biegunki w tym czasie. DO wyboru, do koloru U nas były zwykłe, bez atrakcji Zamiast tego Tymcio ulewa, jak ząbkuje ![]() A jaką Ty masz tę spacerówkę? Pokaż, czego nie kupować? ![]() Cytat:
A mi naiwnej się wydawało, że jeżdżenie w spacerówce to taka atrakcja dla dziecka, że nie marudzi, tylko siedzi z otwartą buzią i chłonie widoki A tu proszę... ![]() Cytat:
|
|
#4931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a przesylki jesli juz cos "zawieruszaja" sie na wezlach przy przeladunku. Lub jesli ida z zagranicy to na celnym ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- dziewczynki walcze z kg jak moge - w koncu musze wygladac jak laska, zeby Marys sie nie wstydzila mamy na spacerze. Ponadto zalozylam sobie, ze przed kolejna ciaza schudne i nie dopuszcze do takiego tycia i obrzekow jak przy tej z Marysia.
|
|
#4932 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z Marysi śliczna dziewuszka. |
|
|
|
|
#4933 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.kangurkowo.pl/nosidelko-m...mama-tuli.html Cytat:
staram się ją lżej do tego fotelika ubierać, ale w sumie i tak zapocona po dłuższej przejażdżce. Ciekawe czy to tylko tak w maxi cosi czy w innych fotelikach teżja miałam - nie polecam Cytat:
![]() Jutro wracam do pracy...kiedy te prawie 10 m-cy zleciało ![]() ![]() Pewnie rzadziej będę na wizażu ![]() Nostalgia mnie ogarnęła... Dzisiaj miałam bardzo pracowity dzień - byłam z małą we Wro na rehabilitacji - naniosłam mamie węgla bliżej pieca - zrobiłam zakupy - przyszykowałam ubrania, jedzonko na jutro - prasowałam (pierwszy raz od kilku miesiecy )Teraz padam na pyszczek i idę spać. W sumie to cieszę się, że wracam do pracy ![]() Aaaa budzik trzeba nastawić
|
|||
|
|
|
#4934 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak, na nfz. Nie wiem jak będzie teraz, ale pierwsze które wycinałam - poszłam na wizytę, lekarka zdecydowała "wycinamy", 15 minut później było po wszystkim. Tylko 2 tyg później poszłam po wynik badania histopatologicznego. Dostałam normalne skierowanie od lekarza rodzinnego do poradni chirurgicznej, ale chyba można iść gdzie chcesz. W zeszłym roku na Kopernika byłam na konsultacji (ale wtedy ciąża więc nie usuwali), więc myślę że wszędzie. Brumek, to czemu Ci nie dali skierowania? Mnie lekarka dała bo stwierdziła że są w miejscach w których wymagają usunięcia
|
|
|
#4935 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
|
|
#4936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.I ostatnio miałam kopertę z przesyłką naddarta, tak jakby ktos sprawdzał c o jest w srodku
|
|
#4937 | ||
|
Rozeznanie
|
my dzis pojechalismy na basen.fajnie bo malo ludzi,spokojnie..szalelis my 2 godziny!! ale Fifcio,od razu po wyjsciu,zasnal, ledwo go do fotelika przypielam
![]() Cytat:
bo tez mocno sie nad nim zastanawialam,podobal mi sie ale ostatecznie kupilismy Sprinta.ale w sumie..tez zadowolona jestem![]() Cytat:
no brawo!! ![]() ja tez mi czesto ginely paczki/listy..a to z banku, to hippa,cos z all.. wina poczty?listonosza..? |
||
|
|
|
#4938 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Narazie skserowali sobie polską książeczkę zdrowia Szymuli i paszport i na jutro jesteśmy umówieni na pierwszą wizytę
|
|
#4939 |
|
Zakorzenienie
|
dla zainteresowanych https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=601791
zapraszam
|
#4940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że basen tak się spodobał A pozostają przy klimatach wodnych - dziś pierwszy raz urządziliśmy Tymciowi kąpiel w pianie. I ... trochę się bał Tzn śmiałs ie do niej, brał w łapki i do buzi ( ), ale lekko go szokowało to, co widzi i że to takie dziwne w dotyku Był tak na skraju śmiechu i płaczu momentami. Mój mały bohater, co się piany boi Ale udało się, cała piana pokonana lub wychlapana, więc jeden zero dla Tymcia
|
|
#4941 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Witam,
przez pół dnia próbuje coś napisać i coś mi nie wychodzi. A teraz ledwo już na oczy patrzę. Helena w nocy z milion razy się budziła a ja razem z nią, potem o 6 pobudka, do pracy, o 14:20 byłam z powrotem w domu, nakarmiłam Helenę, chwile się z nią pobawiłam, małżonek pojechał w tym czasie na budowę, zrobiłam sobie jedzonka (mąż dzisiaj się nie popisał ), umyłam wszystkie okna (w liczbie 3 podwójne i 1 balkonowe), potem wpadała koleżanka, posiedziała do 20.00... i tyle i w międzyczasie coś tam mi się udało podczytać i pozaznaczać ![]() I co muszę jeszcze na koniec dopisać 1.5 godzinna drzemkę - padłam karmiąc Helenę po kąpieli... - zanim wysłałam tego posta Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() bardzo ładnie siedzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za umiejętności, odsmoczkowanie, gadanie i za nową furę, niech się dobrze jeździ ![]() Iustyna ale Ty ładnaś ale coś zołzowatego w oczach masz.... |
|||||||
|
|
|
#4942 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
Chciałam tylko dać znac że żyję, prawie tydzień mieliśmy awarię netu nie jestem w stanie poczytac co u Was.pozdrawiam tylko wszystkie
|
#4943 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
To niezła zawodniczka z CiebieCytat:
![]() Ale niech ta awaria się już kończy, co?
|
|
#4944 | ||||
|
Raczkowanie
|
dobry wieczor,
nie bylo mnie przez dzien a tu tyle nadrabiania caly wieczor czytałam ![]() przyszedł dzisiaj nasz wyczekany narożnik, tyle się przymierzaliśmy do zakupu i wkoncu się udalo ale oczka mi się już zamykają, idę chyba do łozia doczytać druga pozycje mojej wieczornej literatury (wliczając wizaz )i spaciuCytat:
![]() i rety żeby siedmiomiesięczne dziecko miało kucyki, to się jeszcze nie spotkała no cudo wspaniała jest!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja musze iść, to mialo byc moje noworoczne postanowienie a już zaraz kwiecien, ale tak się boje, że nie mogę się zaciągnąc ale musze ![]() i dziękujemy za gratki dzisiaj Jasiek był spokojny coraz częściej sie puszcza jak sie czymś zajmie i stoi sobie tak chwile z zabawkami czy chrupkami w ręku jakby nigdy nic szczegolnie w kojcu i po chwili robi wielkie buuum ale chyba się nie boi
|
||||
|
|
|
#4945 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie mamolinki
Z góry przepraszam za brak wielocytowanie ale leże w łóżeczko z upadek a on co chwile mnie wyrzuca z wizazu Zaczynam od najważniejszego Natali Ala i Jula ![]() klaskiSto lat słoneczka Patik i Oliwka dobrze ze jesteście Marzenko Haniołek jak zwykle zachwyca, widać ze córka tatusia ![]() Monia ale urokliwe kilka z ta kiteczka, fajne masz dzieciaki w domu Eve imponujący wynik Adrji brawo dla Jasia za odważne kroki Brumeczku gratuluje pokonania piany i jarzynówki. ![]() Jaś dziękuje wszystkim ciociom za miłe słowa. A ja od siebie dodam ze to trochę niesprawiedliwe ze moje dziecko niepodobne do mnie Och przepraszam zapomniałabym... Apetyt ma po mamusi U nas pracowity dzień Ale pozytywnie rano praca potem spacerów obiadek i znowu spacerek I dzień skończyłam godzinnym sprzątaniem kuchni Ale za to jaki mus dziecku jagodowo bananowy zrobiłam - pychotkowy aż całe usta mam niebieckie od jagód
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-03-19 o 23:10 |
|
|
|
#4946 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
)Cytat:
Cytat:
)Cytat:
za powrót do pracy---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Cytat:
![]() (a na sama myśl o musie mam ślinotok) |
|||||||
|
|
|
#4947 |
|
Wtajemniczenie
|
Cd
Kajoolku ucałuj więc ode mnie Szymka. Agni fajnie ze przeprowadzka już w toku, a męża naprawdę do Afryki Ci wywialo ![]() piwnooka i ellika pracowite kobiety z was Ach piwnooka - wybacz moja durnote ale pisałam Ci w klubie, a zapomniałem ze Ciebie tam brak Więc napisze jeszcze tu- ślicznas i faktycznie widzę podobieństwo do brumeczka troche You no wracaj do nas, ten kto dostarcza Ci Netia to ma ode mnie ![]() Zanetka gratuluje odsmoczkowania, jak tam dieta?
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-03-19 o 23:12 |
|
|
|
#4948 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem jak to wygląda. U mnie co chwilę nawroty, co podleczę, to znowu swędzi, piecze, pęka, puchnie.No nie mogę z tych chrystusowych skarpet Cytat:
![]() Też masz na imię Justyna? To po mamie, nie chciałam, ale sama wiesz - geny
|
|
|
#4949 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() uroda czy zołzowatość? |
|
|
|
|
#4950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. 3. Uwielbiam sprzątać kuchnię ![]() 4. ![]() Ale moment, czemu Ty masz niebieskie usta ![]() Jagody już można? Bo ja ciemna masa w tych kwestiach jeszcze. I mus czyli co? Zmiksowane same czy z czymś? A, i jeszcze jedno - Teliczku, Ty już podajesz żółtko, prawda? Po jakim czasie zaczęłaś od wprowadzenia pokarmów?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

)

czyli nie tylko ja mam z tym problem
i morze...

). a co ja mam winić :telefon , wózek, czy włąsną głupotę?
aaaaaaaaaaaaaaaa teraz to Was doskonale rozumiem!

mam nadzieję, że dojdzie bo wysłałaś mi cudo pyszności i w ogóle miód malina !
Pyłki, sierść wszystkiego co ją ma, ślinę zwierząt (
), pleśnie, kurz oczywiście. Taki felerny egzemplarz 
12.06.2010

kl aski: