|
|
#2611 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Witam,
8:00 - 2 jajka na miękko + 2 kromki chleba razowego z masełkiem 9:30 - kawa z mlekiem 2,0 % 12:30 - makaron razowy (4 łyżki) + szpinak + czosnek i oliwa z oliwek 15:30 - jw 18:30 - makrela (wędzona) z kapustą kiszoną lub ogórkiem orbitrek 1 h 21-22 - koktajl białkowy (tj. ok 260 kcal ) pozdrawiam, mama nadzieje że wprowadziłam zmiany na lepsze
|
|
|
|
#2612 |
|
Zadomowienie
|
R- chudnę
Ś: 7. 30 1 bułka razowa z ziarnami: pół z masłem orzechowym sante, serkiem włoskim capri i dżemem brzoskwiniowym; pół z krakowską drobiową; pomidor z cebulką i świeżo mielonym pieprzem; kawa parzona z mlekiem II: 12.00 1 serek danio light śmietankowy z płatkami kukurydzianymi corn flakes; 1 jabłuszko; kawa parzona z mlekiem O: 15. 15 zupa pieczarkowa gęsta z piersią z kurczaka i makaronem pełnoziarnistym duże gniazda 1 h orbitrek K: 18.10 kawałek chleba razowego ze słonecznikiem owalnego dużego z mozzarellą i kurą w galarecie; 1 ogórek konserwowy; 1 surowa marchew; 2 pomidorki koktajlowe; 1 parówka 89% procent mięsa drobiowego i cielęcego + ketchup Ok. 20. 30 1 twarożek cały lekki spać o 22.00 i jak? nie za wiele?
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#2613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest wszystko co potrzeba, nie głodujesz a jesz kolorowo i smacznie... a jeśli przy okazji chudniesz to już w ogóle bomba ![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Dodam może wczorajsze U, może ktoś zerknąć? Zaczęłam tyć ![]() śn.: serek homo naturalny (na oko ok. 150g) z wkrojonymi truskawkami, otrębami orkiszowymi, amarantusem i szczyptą fruktozy pełnoziarnista bułeczka z masłem orzechowym, kawa z mlekiem II śn.: obwarzanek z sezamem, kefir 400g ob: makaronowa sałatka z mozzarellą, wędzonym pstrągiem, pomidorem i vinegretem / potężna porcja podw.: 3 kajmaczki małe, 4 ciasteczka bezowe kol.: 2 kromki razowca świeżutkiego gruuubo z masłem, tak po prostu z zachcianki
Rozsunąć suwak, by Zdjąć skafander ciała Zapomnieć Wejść w nowe życie W zwiewnej sukience Edytowane przez Phynn Czas edycji: 2012-03-23 o 12:05 |
|
|
|
|
#2614 |
|
Zadomowienie
|
R
Kurcze, na drugie śniadanie o 10:30 zjadłam mały jogurt naturalny z wkrojoną jedną pomarańczą i już jestem głodna od jakiegoś czasu |
|
|
|
#2615 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a masz jakąś niedowagę czy coś? czy waga w normie. okres jest? moim zdaniem nie jest tego za dużo jak na uuu. może to chwilowe zatrzymanie wody lub złogi w jelitkach a ile przytyłaś?
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
|
#2616 |
|
Rozeznanie
|
eR
![]() I: owsianka: 4 lyzki platkow, 2 otrebow, maly banan, serek wiejski, lyzeczka kakao i garsc Bran Flakes'ow. II: niestety zwykla kajzerka wykupili mi w piekarni wszystkie grahamki - na pol, na kazdej gruba warstwa twarozku domowego: pol z papryka i cebula czerwona; drugie pol z lyzeczka miodu.III: cos a'la gulasz: piers z kurczaka duszona z pomidorami z puszki, cebula, pieczarkami, odrobina czerwonej fasoli i zielonego groszku; garsc razowych swiderkow, calosc posypana suszonymi pomidorami. IV: mam przygotowany wiejski 200g z lyzeczka wiorkow kokosowych, ale kolezanka w pracy kusi truskawkami, wiec wpadnie pewnie z 5 do serka ![]() V: chyba 2 jajka w koszulkach z warzywami. Woda, 3 kawy, lyk Nestea Light (a fuj ); 2x35 min szybkiego marszu, wieczorem bedzie Jillian Michaels 30days shred.Z ciekawosci pobawilam sie w podliczenie posilkow na sfd, wyszlo mi: Suma dobowa: 1333kcal, 100g białko, 28g tłuszcze, 141g węglowodany wydaje mi sie, czy jem za duzo wegli a za malo bialka? Prosze o ocene
Edytowane przez AshtrayGirl86 Czas edycji: 2012-03-23 o 15:30 |
|
|
|
#2617 |
|
Zadomowienie
|
REDUKCJA
śniadanie: 3 łyżki płatków owsianych, tarte jabłko, 2 łyżki serka białego II śniadanie: placek owsiany z szynką III śniadanie ![]() jak wyżejobiad: pieczony mintaj z cukinią i porem, warzywa podsmażane na odrobinie oliwy kolacja: pieczona pierś z kurczaka, pomidor
Edytowane przez Shiryuna Czas edycji: 2012-03-23 o 15:56 |
|
|
|
#2618 |
|
Rozeznanie
|
I moje U :
śniadanie : micha owsianki z otrębami, serkiem wiejskim, kiwi, jabłkiem Szkoła : buła z ziarnami z serem białym i dżemem jogobella do picia jabłko po szkole : lody miś XXL sandwich Obiad : miseczka zupy pomidorowej z ryżem miseczka spagetti z sosem pomidorowym Deser : jabłko i kawa zbożowa ( jakoś nie miałam apetytu) wpadła : marchewa Kolacja : buła z ziarnami z masłem i paprykarzem, marchewa, kubek kakao może być ?
|
|
|
|
#2619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2620 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2621 |
|
Raczkowanie
|
R:
9:00 omlet z 2 jajek, 3 łyżki płatków owsianych, trochę soli, pieprzu i mleka 12:00 serek wiejski ze szczypiorkiem 16:00 makaron chiński (niestety z maki pszennej) z dużą ilością świeżych warzyw, ostry sos na bazie jogurtu 21:00 sałatka z kaszy jaglanej, łososia pieczonego, szpinaku i marchewki 100ml soku z suszonych śliwek, dwie małe kawy z mlekiem, około 2 L woda plus herbata czerwona 1,5 jazdy na rowerze (wiosna♥) i godzina ćwiczeń z Mel B Nie za dużo węgli?
|
|
#2622 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie chciał się z nich właśnie wydzielić żaden płyn, za suche mi się to wydawało i w końcu zwątpiłam. A młynka do kawy niestety nie posiadam, to nie przetestuję twojej metody. A jak długo mniej więcej to miksowałaś?Cytat:
It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul. ![]() Edytowane przez Bloody_ Czas edycji: 2012-03-23 o 18:26 |
||
|
|
|
#2623 |
|
Zadomowienie
|
Bloody_, wtrącę się, mi czasem z tym schodzi 20 min
i właśnie przedwczoraj spalił mi się blender... mądra ja. Dlatego najlepiej robić z przerwami. Każde masło powoli zmienia swoją konsystencję, ale w końcu oddziela się płyn.
|
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2625 |
|
Zadomowienie
|
Moja dzisiejsze R:
śniadanie 7:30 - dwie kromki żytniego posmarowane serkiem naturalnym z plasterkami rzodkiewki i sałatą lodową II śniadanie 10:30 - mały jogurt naturalny z cząsteczkami jednej pomarańczy ok 13:00 - kawa z niedużą ilością mleka bez cukru obiad 14:00 - z jadłodajni, makaron pszenny z wołowiną i warzywami, podobno wszystko gotowane, nie smażone ok 16:30 kilka orzechów laskowych 17:00 - trening BUP podwieczorek 18:30 :P - makaron ryżowy plus warzywa chińskie z mrożonki plus kurczak (kurczak i warzywa smażone) i trochę mleka kokosowego, na ostrawo o 21:00 pewnie jeszcze coś zjem, bo znają życie pójdę spać o północy, ale jeszcze nie wymyśliłam co
|
|
|
|
#2626 | ||
|
Rozeznanie
|
już się robi.
![]() Cytat:
Cytat:
W takim razie za szybko się poddałam. Zrobię sobie kiedyś drugie podejście i na pewno wezmę pod uwagę Twoją przestrogę.
|
|
#2627 |
|
Rozeznanie
|
Ervisha, tak, maca Sonko
Musli robiłam sama.Dzisiejsze U I 2 podgrzane kromki chleba orkiszowego ze słonecznikiem i sezamem - z pastą z zielonego groszku i łososia + kiełki + świeży ogórek + szczypiorek / z domowym masłem orzechowym, duża kawa II spory kawałek tortu czekoladowo - waniliowego z masą czekoladowo - smietankową, groszkami czekoladowymi i jadalnym złotkiem ![]() III pieczony z ziołami filet z tuńczyka, do tego brązowy ryż, rzodkiewki i kubek gęstego soku wielowarzywnego ![]() IV sałatka - podpieczona brukselka z pokrojonymi gotowanymi kotlecikami sojowymi, sosem chilli, świeżym ogórkiem, szczypiorkiem i kiełkami do tego moze rzucę jeszcze troszkę camemberta bo mu sie ważnośc kończy ![]() do picia: woda, plusz, herbaty |
|
|
|
#2628 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za wskazówki
![]()
|
#2629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dodam dzisiejsze dla porównania, to niby tylko 2 kg, ale w ciągu 3 tyg. to sporo jednak. śn: bułka pełnoziarnista, półówka z naturalnym homo, ogórkiem,ziołami, druga część z serkiem j.w, masłem orzechowym i dżemem jeżynowym; kawa II śn: jabłko, kefir 400g ob: krupnik z ziemniakami, marchewką, mięskiem z udka kurczaka itp. kol: makaron z wędzonym pstrągiem, mozzarellą, pomidorem, vinegretem miseczka lodów advocatowych
|
|
|
#2630 |
|
Rozeznanie
|
u
1. jogurt naturalny duzy, jablko, cynamon 2. serek wiejski lekki, jablko 3.salatka z lodowej, pomidora, ogórka, rzodkiewek, marchewki, indyka grillowanego (sporo) sos z 2 lyzek smietanki z serka wiejskiego wpadly 2 paluszki grissini 4. salatka z awocado, indyka grillowanego, mozzarelli, pomidora, ogorka + teraz miseczka pestek slonecznika prazonych (ale bez soli) na pol z siostra i ? |
|
|
|
#2631 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Śniadanie (7:00) * owsianka z budyniem czekoladowym na chudym mleku, z gruszką, orzechami arachidowymi, miodem wielokwiatowym, imbirem i cynamonem II Śniadanie (11:00) * jogurt truskawkowy z rodzynkami, płatkami kukurydzianymi i pszennymi * grejpfrut czerwony Obiad (14:00) * dzwonko z karpia gotowane na parze, 60 g kaszy gryczanej, bób z fasolką szparagową Kolacja (19:30) * jajecznica z 2 jaj na oliwie z plastrem szynki * 2 wafle ryżowe wieloziarniste z serem gorgonzola, pomidorem i czarnymi oliwkami + bonusowo wyjedzony dodatkowo ser, bo był pyszny ![]() Do picia: woda, 2x zielona herbata, czarna kawa, herbata owocowa, herbata ziołowa. |
|
|
|
|
#2632 |
|
Zadomowienie
|
Moje U:
I owsianka (mix płatków, otrąb i siemię) z wielgachnym jabłkiem, rodzynkami i garścią orzechów włoskich i ziemnych II podwójna kanapka z twarożkiem z zielonym ogórkiem i rzodkiewką (domowej roboty), marchewki do pochrupania III kasza jaglana z serkiem homo, gruszką, pestkami dyni i słonecznika IV /bardziej przekąska/ duża inka z mlekiem, wafelek Grześki i kilka paluszków słonych V sałatka: sałata lodowa, pomidor, ogórek zielony, oliwki, feta, żytnie grzanki czosnkowe
|
|
#2633 |
|
Raczkowanie
|
Proszę o ocenę dzisiejszego U. Wydaje mi się, że trochę za mało jem ;/ ale jakoś teraz jak jest tak ciepło, tyle zajęć, nie ma czasu i ochoty na jedzenie. Uśmiecham się ładnie o oceny.
śniadanie: serek wiejski z wkrojonym ogórkiem, kromka razowca z szynką i rzodkiewką, jabłko szkoła: chrupane marchewki, jogurt naturalny 150g+ gruszka obiad: porcja warzyw na patelnię z ryżem ( 450 g- cała paczka) kolacja: kasza manna(5/6 łyżek) na szklance mleka z łyżeczką miodu, jabłko I dzisiaj 1 h zajęć fitness pump. Co myślicie? |
|
|
|
#2634 |
|
Raczkowanie
|
Moje P
Ś: owsianka na mleku 2% z bananem i migdałami , herbata z miodem i cytryną IIŚ: i tutaj znowu 450 ml nutridrinka (450 kcal-bo łatwiej mi pić niż jeść), baton crunchy orzechowy, herbata z miodem i cytryną O: 2 chochle barszczu , ziemniaki , łosoś w ziołach prowansalskich , marchew z groszkiem , buraki , sok jabłko-wiśnia P: activia zboża z płatkami fitness ( mała paczka - jem je bo mi smakują a nie dlatego że fitnes ;p) K: 3 kromki chleba wielozbożowego , dwie z serkiem twój smak , jedna z szynką , pomidorem i ogórkiem , herbata z miodem i cytryną i jak ? |
|
|
|
#2635 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak już to to jest U a nie P |
|
|
|
|
#2636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrowo i smacznie jak zwykleMoje wczorajsze bezmięsne U (pescowegetarianiamz) I 3 kromki zytniego z osełką, serem białym,dżemem kiwi II duży rogal na pół obie z fetą,sałatą, łososiem wędzonym, gotowanym jajkiem, ogórkiem zielonym, rzodkiewką i szczypiorem, tymbark brzoskwinia-pomarańcza III zupa grzybowa z makaronem, ryż brązowy, szpinak, nonotenia IV przekładaniec (domowe herbatniki,truskawki,sere k waniliowy,fistaszki,kiwi, serek waniliowy,fistaszki,reszt ka serka,ciemne winogrono i fistaszki) V 3 kromki razowego z pastą z tuńczyka i szczypiorem w ciągu dnia pysio kiwi, herbaty zielone z sokiem z cytryny(minutka), orzechy
|
|
#2637 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Nawet gdyby to byl jeden gosc, to siedzi w tym od lat i pracuje z setkami osob, wlacznie z wyczynowymi sportowcami wysokiego kalibru. Jakie Ty masz w tej kwestii kwalifikacje? 3. Nawet jesli powyzszego by nie bylo, to gosc ma doktorat z tego. Wiec jakby nie patrzec, to o 1 doktor wiecej niz na podkladke Twoich opinii ![]() 4. Spojrzmy na Twoje opinie - lepiej ryz brazowy czy chleb niz owoce: - IG: ryz brazowy/chleb zytni pelnoziarnisty - niemal 60; przykladowe owoce (jablka, pomarancze, truskawki, winogrona) - ok. 40, ponizej 50 w kazdym razie. - ladunek glikemiczny: wielokrotnie wiekszy w przypadku chleba pelnoziarnistego czy ryzu brazowego niz owocow. - witaminy i inne mikroskladniki: ryz i chleb - bieda; owoce - bogactwo Wiec w czym niby dokladnie ten chleb jest lepszy ? Co takiego tracisz go nie jedzac?5. Nikt nie mowi, ze ryz brazowy jest be, tylko mowie, ze nie jem go na R, nieco roznica ![]() Cytat:
- dieta paleo jest be, bo byla dawno temu. - Berardi jest be, dlatego, ze sie z jakims dziewczeciem z wizazu nie zgadza ![]() Cytat:
To juz koniec ode mnie w tej kwestii, ciao ![]() ---- Ervisha - czemu bezmiesne, jesli mozna spytac?
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. Edytowane przez Wyrak Czas edycji: 2012-03-24 o 16:59 |
|||
|
|
|
#2638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Moje wczorajsze bezmięsne U (pescowegetarianiamz) I 3 kromki zytniego z osełką, serem białym,dżemem kiwi II duży rogal na pół obie z fetą,sałatą, łososiem wędzonym, gotowanym jajkiem, ogórkiem zielonym, rzodkiewką i szczypiorem, tymbark brzoskwinia-pomarańcza III zupa grzybowa z makaronem, ryż brązowy, szpinak, nonotenia IV przekładaniec (domowe herbatniki,truskawki,sere k waniliowy,fistaszki,kiwi, serek waniliowy,fistaszki,reszt ka serka,ciemne winogrono i fistaszki) V 3 kromki razowego z pastą z tuńczyka i szczypiorem w ciągu dnia pysio kiwi, herbaty zielone z sokiem z cytryny(minutka), orzechy
|
|
#2639 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, zerknie ktoś na moje U?
I miseczka płatków pełnoziarnistych, część miodowych, płatki migdałów, orzechy laskowe, kiwi II dwie kromki razowca z masłem, szynką, sałatą, pomidorem, ogórkiem, papryką III kilka knedli ze śliwkami, mała jogobella wiśniowa IV kawa z mlekiem i cukrem, dwa małe domowe pączki bez nadzienia V omlet z 2 jajek z szynką, plastrem sera, papryką i ziołami po: Perła miodowa
|
|
#2640 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:57.

); 2x35 min szybkiego marszu, wieczorem bedzie Jillian Michaels 30days shred.

A młynka do kawy niestety nie posiadam, to nie przetestuję twojej metody. A jak długo mniej więcej to miksowałaś?
i właśnie przedwczoraj spalił mi się blender... mądra ja. Dlatego najlepiej robić z przerwami. Każde masło powoli zmienia swoją konsystencję, ale w końcu oddziela się płyn.
W takim razie za szybko się poddałam. Zrobię sobie kiedyś drugie podejście i na pewno wezmę pod uwagę Twoją przestrogę.