|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | |
|
Naczelny Hipster
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
Cytat:
|
|
|
|
|
#2312 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzięki Też tak zakładam, ale koleżanka wspomniała, że to nie tylko kobiety przychodzą z takimi prezentami, ale także faceci żądni wrażeń wsadzają sobie telefony i długopisy do tyłka Naprawdę ginekolodzy i lekarze z izby przyjęć to mają ciekawe życie z takimi przypadkami ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzisiaj prokuratura wydała oświadczenie, że badają sprawę w kierunku umyślnego wypadku i udziału osób trzecich...Zresztą jest wątek na ten temat na plotkowym....
|
|
#2313 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2314 |
|
BAN stały
|
Nigdy nie zrozumiem sensu promowania sztucznych gwiazd, które słyną jedynie z tego, że bywają na salonach. Nie śpiewają, nie grają, nie piszą do gazet.
|
|
|
|
#2315 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2316 |
|
Raczkowanie
|
Mnie rozbraja jak ktoś montuje do mercedesa klasy S gaz, znam przypadek że ktoś zamontował do porshe cayanne turbo gaz.
|
|
#2317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale moge sie mylić, i tez mnie dziwi ze ktos do swietnego auta montuje gaz .. przeciez to auto sie rozleci i nie ma tej mocy co na paliwie. No chyba ze stac kogos na auto ale juz na utrzymanie auta nie bardzo ![]() (5000 post )
|
|
#2318 |
|
Raczkowanie
|
Ludzie kupują auta bez przemyślenia a potem płaczą że tyle pali. Turbo i gaz to zabójstwo dla silnilka ale montują żeby oszczędzi na paliwie.
|
|
#2319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jestem obronczynia gazu w KAZDYM samochodzie, ale twierdzenie, ze gaz to zabojstwo dla silnika to gruba przesada.
|
|
#2320 |
|
Raczkowanie
|
Gaz nie nadaje się so wszystkich silników samochodowych.
|
|
#2321 |
|
Konto usunięte
|
A ja się dzisiaj tak zdenerwowałam, że myślałam, że mnie po..popieści mnie no.
Koleżanka z klasy miała pieniądze z wycieczki dwóch dziewczyn, które nie pojechały, 60 zł. Ciągle było oddam jutro oddam jutro. W końcu dziwnym trafem jej te pieniądze ukradli w szatni wf. Na początku miała oddać ze swojej kieszeni, potem poprosiła wychowawczynię o pożyczenie tej kasy. wychowawczyni pożyczyła jej 30 zł, oddała jednej dziewczynie. Pisze do mnie, że ją będą w klasie bić, że była na nią nagonka, że ma przesrane.. I że na gwałt potrzebuje 30 zł. Mówię, że nie mam, to ona, żebym poprosiła swojego TŻ o pożyczkę, że na pewno odda w piątek, że na 100% że mogę jej zaufać. Ubłagałam chłopaka, pożyczył, na moją odpowiedzialność. W poniedziałek. Dzisiaj nie poszłam do szkoły, chłopak mi pisze, kiedy dostanie swoje pieniądze, bo mu potrzebne. Nie wnikam na co, miał prawo zażądać ich w piątek. Dobijam się do dziewczyny od 9 rano. Najpierw nie odpisywała, potem puszczałam jej sygnały, nie odbierała, potem wyłączyła telefon. O 11 napisałam do jej koleżanki, żeby zapytała przy całej klasie kiedy mi odda pieniądze, bo kamil pyta. Ta co pożyczyła, napisała, że przecież mi odda, że wpadnie po szkole, koło 15. Więc ok. O 15:20 pisze, za ile będzie z pieniędzmi. Powiedziała, że zaraz odda. Czekam więc. 16 - nie ma jej. 17 - nie ma jej. Napisałam, że to nie moje pieniądze, żeby pomyślała w jakiej sytuacji mnie stawia. przyszła o 17:40, powiedziała "masz" i sobie poszła.. Ja tu z dobrym sercem.. Naprawdę, coraz bardziej przekonuję się, że nie warto ufać i pomagać. setny post mi stuknął
Edytowane przez 201803111829 Czas edycji: 2012-03-23 o 18:11 |
|
|
|
#2322 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#2323 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie. Pierwszą osobą od której ja bym pożyczyła kase jest mama/tata, siostra lub brat. Potem dalsza rodzina, a koleżanki to na końcu.
|
|
|
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
Wkurza mnie, że gdy pytam na stronie klasy o coś co mamy zrobić, po pytaniu widać że oczekuję konkretnych odpowiedzi, to dostaję odpowiedź: A to dopiero na maj to poszuka się w internecie
|
|
|
|
#2325 |
|
Konto usunięte
|
Z tym pozyczaniem kasy to tez nie przesadzajmy.
Ja pozyczam od bliskich znajomych/przyjaciół, oni pozyczają ode mnie. Zawsze wszyscy oddają. Fakt, czasami ktos sie zapyta czy moze oddac miesiac pozniej, bo nie ma, ale jak ja nie potrzebuje kasy, to nie widze w tym zadnego problemu. Dalsi znajomi nie mają na szczęscie takiego tupetu zeby prosić o kasę. Obecnie nie pracuje, wiec jak nie mam kasy, to znaczy ze rodzice jej nie mają, wiec nie mam jak pozyczyc od nich.
|
|
|
|
#2326 |
|
Raczkowanie
|
Coś tu za cicho
Postanowiłam zmienić temat ![]() 1. Dziwi mnie wciskanie się w cudze sprawy a najbardziej to co zaraz tu opisze. Dużo osób ma tak, że pytają o coś co właściwie mało ich powinno obchodzić a na podstawie mojej odpowiedzi wyrabiają sobie opinie bynajmniej nie pochlebną. Przykładowo przychodzę do szkoły w nowej bluzce i od razu "jaka ładna ile za nią dałaś skąd ją masz" i na odpowiedz "kupiłam ją w sh za niecałe 5zł" od razu wielkie oczy i "jak ty tam wogóle mogłaś wejść przecież to takie niemodne" i na następny dzień słyszę że nie stać mnie na normalne ubrania i wygrzebuje jakieś szmaty w sh ale jakbym na tą samą bluzke dała odpowiedź że wyszła nowa kolecja w Zarze i dorwałam ostatnią sztukę za 130 zł to nazajutrz usłyszałabym że jestem snobem i rodzice mnie rozpieszczają chyba to przywilej tylko i wyłacznie szkół, bo jakoś nie wyobrażam sobie żeby dojrzali ludzie też tak robili ;p2. Niezmiernie mnie zaskakuje to, że mężczyźni interesują się kobietami, które są puste... A jeszcze bardziej to, że każda dziewczyna pozna od razu, że taka dziewczyna jest nic nie warta a do faceta dojdzie to dopiero później. 3. Brak życzliwości. To jest aż straszne jak ludzie potraafią być niemili dla siebie. Już pomijam fakt, że w autobusach wszyscy patrzą na siebie jakby zaraz mieli się pozabijać, ale ostatnio sytuacja mnie załamała. Wchodze sobie do sklepu piękna pogoda więc od progu z szerokim usmiechem wołam dzień dobry. Stały w kolejce 2 paniusie koło 50 i zamiast odpowiedzieć spojrzały się na mnie z góry i tekst NA GŁOS "a tej co tak wesoło?" a ta druga "nie wiem ale zachowuje się jakby jej 5 klepki brakowało". I co do tego mam 2 pytania : czy one myślały że ja tego nie usłysze? Co ja tak własciwie zrobiłam źle że tak zareagowały ? Może ktoś mnie oświeci
|
#2327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze, że muszę być totalną sknerą, bo zarabiam całkiem nieźle, a szkoda mi wydać kasę na nowe ubrania
|
|
|
|
|
#2328 |
|
Naczelny Hipster
|
A ja nie rozumiem ludzi, którzy wypowiadają się o cudzych związkach na zasadzie "och, przecież ten związek jest taki idealny", "jak ona mogła go zostawić, przecież to taki świetny chłopak" (albo na odwrót "jak on mógł ją zostawić") itd. Przecież tacy ludzie kompletnie nie mają pojęcia jak dany związek wygląda od wewnątrz. Świetny na zewnątrz chłopak w rzeczywistości mógł być koszmarny, a cudowna i miła dziewczyna w związku mogła być najgorszą harpią. Jak ktoś z zewnątrz może oceniać?
Ja już kilka razy dowiadywałam się różnych smaczków na temat związków, które wydawały mi się takie idealne, sama też się nasłuchałam "ale jak to, to taki świetny chłopak". I nie wiem, no nie wiem, na jakiej podstawie ci ludzie tak klepią? Żeby móc sobie poplotkować? Przecież to idiotyczne |
|
|
|
#2329 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś jedna z powyższych koleżanek znalazła swój wymarzony płaszcz, do tego przeceniony. Przeceniony z powodu braku trzech guzików. Na moje dictum, że przecież może je za grosze dokupić czy wymienić, panna spojrzała z oburzeniem i krzyknęła, że nie po to kupuje coś nowego żeby z tym nie wiadomo co robić No ja rozumiem, gdyby chodziło o zwężenie spodni, to rzeczywiście bezsens. Ale przyszycie paru guzików? Ludzie...
|
|
|
|
|
#2331 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie zrozumiem po co niektóre osoby, gdy nie ma takiej potrzeby, zbliżają się do mnie na tyle, że aż ocierają się o moją torebkę. Wczoraj doświadczyłam tego w sklepie i facet prawie oberwał koszykiem, już brałam zamach, przekonana, że chce mi wyjąć z niej portfel. |
|
|
|
|
#2332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio w ten sposób nabyłam spodnie, zamiast 250 kosztowały 45, 90 Plus guzik za 5 zł, i 10 minut spędzonych w nieszczęsnej pasmanterii.Co do torebki to miałam dziś to samo. Ma facet trzy metry przestrzeni obok, ale gdzie tam! On MUSI o mnie zawadzić! |
|
|
|
|
#2334 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) z rozwalonym zamkiem, kosztowały także stówę, ale zanim zwróciłam im uwagę, że mają rozwalony zamek. jeśli chodzi o te same, to wprowadzają ludzi w błąd udając, że przecena jest przez zamek, jak wcześniej kosztowały tyle samo. (zaznaczam, że chodzi o sytuację, że to te same spodnie)Cytat:
ale Twoja przecena prawie 200zł (!) jest wspaniała! te spodnie za tą cenę mogły by mieć więcej wad niż tylko guziki
|
||
|
|
|
#2335 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
? Dla mnie odwrotne jest dziwne - kupowanie nowych rzeczy, w ktorych od razu trzeba cos wymieniac, dorabiac, przerabiac. Jak dla mnie, to jej podejscie jest normalne, a Twoje dziwiace
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
|
|
|
#2336 |
|
Wtajemniczenie
|
taaa u mnie też tak było, jak byłam młoda to się nawet trochę szmatowania wstydziłam, zupełnie niepotrzebnie. teraz każda laska na studiach mi zazdrości wygrzebanych ciuchów
|
#2337 | |||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiscie, ze generalizuje, ale o wiele czesciej zauwazam, ze Polacy narzekaja, a za granica jest weselej...
|
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
Wiadomo. Prawda jest taka, że Polacy mają tendencję do narzekania i nie ma się tego nawet co wypierać. Nie wszyscy, ale dużo osób. Jak się o coś zapytasz, przykładowo co tam, to najpierw zacznie narzekać.
|
|
|
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
Malo jest takich osob, ktore mowia "A Super, wiesz, dostalam prace, zycie sie uklada, kochamy sie z mezem", bo zaraz boisz sie, ze Twoj interlokutor pomysli, ze sie przechwalasz, pewnie klamiesz, jestes nienormalny optymista.
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

.

? Może ktoś mnie oświeci