|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
Cytat:
Cytat:
Tak na pewno każda z nas budzi się rano z myślą jak to jest źle... Otóż nie. Ale gdy oglądam wiadomości, czytam gazetę, a nawet gdy idę na targ i widzę tą nieszczęsną złotówkę za jajko to tak, tak właśnie myślę.---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
|
|
#2402 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale taki problem odezwać się do kogoś, mnie by to nie przeszkodziło jakby ktoś zagadał do mnie o książkach, a to rzucania oczami na wszystkie strony mnie rozwaliło Swoją drogą o "depresji" ludzi w busach to już nie wspomnę. Wszyscy posępni, jakby z pogrzebu wracali, jak do jednej kobiety która właśnie mi do książki zaglądała uśmiechnęłam się miło to zaraz się obróciła. Tak trudno odwzajemnić uśmiech? ![]() Cytat:
|
|
|
#2403 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Inna sprawa, że jak ktoś chce wrzucać 5 zdjęć, albo i 50, to niech wrzuca. Akurat zdjęcia USG nie są bulwersujące czy niesmaczne, więc problemu nie ma. ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
Co innego jak wszyscy w rodzinie mają podobny rytm dnia, wykonują podobne prace itd., wtedy wspólne posiłki mają rację bytu
|
|
#2404 |
|
Konto usunięte
|
Wspólne jedzenie u rodziny dalszej niż rodzice to dla mnie katorga. Jeszcze rozumiem, że mogą mieć taką tradycję - wszyscy zbierają się przy jakimś posiłku (np. obiad), jedzą sobie i rozmiawiają. Nie mam nic przeciwko siedzeniu i gadaniu, ale zawsze przychodzi moment, kiedy to ktoś usiłuje namówić mnie do zjedzenia czegoś dla mnie niejadalnego. Wtedy połowa rodzinki zachowuje się jakby z dietetyki i biochemii miała co najmniej doktorat i doskonale wiedzą, że trzeba jeść wszystko i nie wymyślać. Im wyższy stopień otyłości, tym więcej prawd absolutnych do wygłoszenia.
|
|
|
|
#2405 |
|
Konto usunięte
|
Ahaha, to ja z drugiej strony - lubię jeść wszędzie byle nie u rodziców. Jestem u cioci to spokojnie powiem że to nie mój dzień dziękuję nie jem tego, jestem po obiedzie itp. No i spoko nikt nie drąży tematu. Ale u rodziców? Jak zaproszą gości narobią tych bigosów i innych rzeczy które mi po prostu przez gardło nie przechodzą to potem się to je w domu przynajmniej przez tydzień jak nie dwa - kiedy się coś pomrozi...
(po każdej wizycie mama i tak obdarowuje gości słoikiem, co z tym robią to nie wiem mam nadzieję że zjadają)
Edytowane przez 201604181004 Czas edycji: 2012-03-26 o 18:39 |
|
|
|
#2406 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Akurat pokazywanie na nk zdjęć z usg według mnie jest trochę niesmaczne.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2012-03-26 o 18:49 |
|
|
|
|
#2407 |
|
Zadomowienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;33153165]Wspólne jedzenie u rodziny dalszej niż rodzice to dla mnie katorga. Jeszcze rozumiem, że mogą mieć taką tradycję - wszyscy zbierają się przy jakimś posiłku (np. obiad), jedzą sobie i rozmiawiają. Nie mam nic przeciwko siedzeniu i gadaniu, ale zawsze przychodzi moment, kiedy to ktoś usiłuje namówić mnie do zjedzenia czegoś dla mnie niejadalnego. Wtedy połowa rodzinki zachowuje się jakby z dietetyki i biochemii miała co najmniej doktorat i doskonale wiedzą, że trzeba jeść wszystko i nie wymyślać. Im wyższy stopień otyłości, tym więcej prawd absolutnych do wygłoszenia.[/QUOTE]
U mnie akurat mówiło się "przy jedzeniu się nie gada / nie czyta". O tyle, o ile przy wspólnym posiłku czytanie jest rzeczywiście niekulturalne (co innego jak się je samemu -- dlaczego innym przeszkadza, że lubię czytać podczas jedzenia??), tak grobowa cisza jest dla mnie czymś sztucznym i nienaturalnym .
|
#2408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko dodam jeszcze jedna rzecz - nie oczekuj ze wyjezdzajac gdzies trafisz na kraj bez dlugu publicznego, wzrastajacych podatkow i bezrobocia.
|
|
#2409 | ||
|
Naczelny Hipster
|
Cytat:
Albo zezuję na tytuł albo podczytuję. Ostatnio czytałam Wędrowycza i akurat były obrazki dość teges (naga zła wiedźma Cytat:
Ale tez bardzo lubię czytać przy jedzeniu
|
||
|
|
|
#2410 | ||
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dlatego sama też na pewno nikogo bym nie zagadywała.
|
|
|
#2411 |
|
Konto usunięte
|
dziwi mnie ustanawianie prawa którego nie da się rozsądnie przestrzegać, bo jego przestrzeganie komuś szkodzi no a jego nieprzestrzeganie jest jego łamaniem. Konkretnie chodzi mi o ten artykuł http://wyborcza.pl/1,75248,11418312,...h_chorych.html
dla mnie to w ogóle jakaś paranoja... |
|
|
|
#2412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A może Twój egzemplarz był NAPRAWDĘ zmasakrowany?
|
|
#2413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i tekstu, że się rozwijamy (jakieś konkrety? ) Poza tym - ja nie narzekam. Nie należę do osób, którą ciągle jojczą, jak to w Polsce tragicznie się dzieje. Ja tylko realnie oceniam sytuację - a że ta sytuacja jest zła, to oceniam ją źle. Proste. Nie umiem zamykać oczu na fakty, mimo że w chwili obecnej żyje mi się całkiem dobrze i biedy nie klepię. Cytat:
|
|
#2414 |
|
... choć nie Westwood
|
Dziwi mnie, że niektórzy używają swojej choroby jako karty przetargowej. Dziewczyna uparła się na MÓJ temat pracy magisterskiej i ja jestem zmuszona go zmienić, bo ONA MA RAKA.
|
|
#2415 |
|
Konto usunięte
|
Dziwi mnie, zarzucenie komuś kto zna się na temacie że pozjadał wszystkie rozumy
Lol we kończe temat odpłyń bo wszystkie rozumy zjadłaś c'nie gdy innych argumentów brak zarzuć rozmówcy zbyt dużą wiedzę masakra jak w przedszkolu ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Vivienne może wyjdę na osobę bez serca, co mi tam. Mam na roku chłopaka na wózku inwalidzkim. To są jego trzecie studia. Nie wiem jak on kończył poprzednie, chyba na piękne oczy bo tutaj jest zawsze to samo - nie wiem czy go w trzecim semestrze choć raz widziałam na jakimkolwiek wykładzie, nie wiem jak on zalicza te nieobecności na ćwiczeniach, nie wiem jak on poradzi sobie z najgorszą czekającą nas sesją, wszystkim na początku było go szkoda dopóki nie zaczął tego wykorzystywać naskakując na kogoś kto nie chce się dzielić prywatnymi notatkami czy opracowaniami że pewnie go odtrącają bo nie traci czasu na takie bzdety jak my. (My czyli ciekawe kogo miał na myśli). Nie wiem mi tam nie przeszkadzał do momentu aż zaczął wymagać by wszyscy stawali na głowie by mu pomóc, co najmniej dziwne. No ale jak już mówiłam pewnie mamy serce z kamienia
|
|
|
|
#2416 |
|
... choć nie Westwood
|
Wiesz, ja rozumiem, że ludzie chory mają taryfę ulgową, że można im pozwolić na więcej nieobecności, jakieś zaliczenia poza terminami... ale jesli dziewczyna uparla się mój wczesniej zatwierdzony, zaklepany od początku temat, bo ona jest chora, robi z tego powodu cyrki, zamieszanie i wszystkim głowę zawraca, a potem promotor z litości idzie jej na rękę i to JA mam się dostosować to szlag mnie trafia. najlepsze jest to, że mogła miec ten sam temat, ale inaczej sformułowany. I ona MUSI mieć taki jak ja. Po prostu rewelacja. Jestem wściekła.
I ja uważam, że jest zwykłą manipulantką.
|
|
#2417 |
|
Wtajemniczenie
|
Pamiętajcie, że jak ktoś jest chory, a wy go nie cierpicie, bo jest chamski i durny (i choroba bynajmniej tego nie złagodziła), to i tak należy na kolanach do tej osoby się przyczołgać, okazywać uwielbienie i współczucie, bo ONA JEST CHORA!
|
#2418 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Ale to nie znaczy, że osoba chora ma prawo do wszystkiego. Na Twoim miejscu bym się wykłócała. Skoro zależy Ci na tym temacie, był on zaklepany... To walcz o niego
|
|
#2419 |
|
Konto usunięte
|
Rozumiem twoją złość i myślę że to dużo gorsza sytuacja niż u mnie. To jest manipulacja, ale bardzo niezręcznie jest być na twoim miejscu
|
|
|
|
#2420 |
|
... choć nie Westwood
|
"Proszę zachować się koleżeńsko. Trochę wyczucia sytuacji i zrozumienia". Odpowiedź promotorki. Generalnie wychodzę na tę złą.
|
|
#2421 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2422 |
|
ma zielone pojęcie
|
Na Twoim miejscu odpowiedziałabym „Myślę, że niekoleżeńskie jest zabieranie zajętego już tematu i usprawiedliwianie tego chorobą. Nie chcę być gorzej traktowana tylko dlatego, że jestem zdrowa.” Chyba, że nie możesz sobie na coś takiego pozwolić.
|
#2423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?Cytat:
- blamaz z ustawa refundacyjna i walkami w okolo niej - rozklady widmo sprzed 2 lat, brak wagonow, gdy cale sklady zalegaly odlogiem rok temu i tragiczny stan trakcji sa wg mnie srednio trafione. Dobre zarty
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
|
|
|
#2424 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]() Na Śląsku niedługo niby ma prywatna firma zająć się przewozami. Że niby lepsze od PKP. Czytałam o tym, co ta firma robi w kujawsko-pomorskim. Cóż, nawet to, że zachodnia i nie tego niedobrego państwa polskiego, nie pomaga przed wpadkami typowymi dla PKP. Widać taki już los kolei
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#2425 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
A jak gdzieś są plany widmo itd., to dzwoń do kogoś z PKP. Ja ostatnio się bez problemu dogadałam telefonicznie z panem z Przewozów Regionalnych. Rozbieżność między planem na dworcu a planem internetowym, którą zgłosiłam, została szybko zlikwidowana
|
|
#2426 |
|
Konto usunięte
|
Ja bym z tą dziewczyną porozmawiała. Powiedziała co i jak, że wiem że jej ciężko, nawet zaproponowała podrzucenie literatury, bo przecież miałybyście bliźniacze tematy. Może ona nie wie, że sprawia Ci kłopot?
|
|
|
|
#2427 |
|
Konto usunięte
|
Ja miałam przez całą podstawówkę upośledzonego chłopaka w klasie. Mówił tak, że nie dało się go zrozumieć, jak 3-4 letnie dziecko, nie umiał pisać, czytać, liczyć, po prostu nie umiał nic. I jak na technice trzeba było zrobić domki z pudełek po butach (obkleić, wyciąć) to jemu trzeba było przynieść materiały, wycinać, ponaklejać.. Tak było z każdym przedmiotem, czasem trzeba było mu książki wypakować, długopis wyjąć z piórnika, a wredny był, że ja cię.. Szczypał, drapał, krzyczał (właściwie wył), gryzł, bił.. A nauczycielki nic. Teraz mam Magdę której też trzeba we wszystkim ustępować, bo się rozpłacze i poleci do pani (3 liceum, przypominam), ostatnio upadła na prostej drodze, ma różne tiki, ale też TRZEBA USTĄPIĆ. Może tu nie chodzi o pracę, ale załóżmy - nie widzę z daleka, nie mogę nosić soczewek, w okularach mi strasznie niewygodnie, męczę się, więc siedzę w pierwszej ławce w środkowym rzędzie (zwykle w szkołach są 3 rzędy ławek). I co? Pewnego styczniowego dnia Magda usiadła w mojej ławce, na polskim, wiadomo, dużo pisania, a ja nie widzę. Mówię, że ja tu siedzę od początku roku, a ona w płacz. Nauczycielka, biegnie (bo wiadomo, madzia nie jest gorsza od nas, jest taka sama, ale trzeba ustąpić) że nic się nie stanie jak usiądę w drugiej, i tak oto noszę okulary na lekcjach.
A tak w ogóle, to dzisiaj przyuważyłam dziewczyny z mojej klasy. Piszą sms (czy coś) i... hop telefon do stanika |
|
|
|
#2428 |
|
... choć nie Westwood
|
Zanim wybuchła afera, a ona łaziła do wszystkich i przezywała, że chce ten temat, gadałam z nią i zaproponowałam jej z 4 tematy, pokrywające się z tym co ja chce pisać, ale w innej formie. Jak grochem o ścianę.
Ja już olałam kwestię, bo żadne z moich racjonalnych argumentów nie wygrywają z "trudną sytuacją życiową". Ale nie znoszę czegoś takiego. Dla mnie dziewczyna jest wyrachowana i nie mam zamiaru utrzymywać z nią kontaktów.
|
|
#2429 |
|
maszyna, nie człowiek
|
[1=a298662d510bb0f537bc3b0 c2466fe273199e5e8_64a898f 2369c4;33160649]Ja bym z tą dziewczyną porozmawiała. Powiedziała co i jak, że wiem że jej ciężko, nawet zaproponowała podrzucenie literatury, bo przecież miałybyście bliźniacze tematy. Może ona nie wie, że sprawia Ci kłopot?[/QUOTE]
To wtedy byłaby chora, ale na głowę, skoro zamiast normalnie sie spytać (choćby mailowo, czy ktoś się zgodzi na zainę tematu bo ten jej niesamowicie odpowiada) po prostu wymaga, by sie pod nią dostosować. To jest zwykły egoizm i egocentryzm w najczystszej postaci.
|
#2430 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pytam bo byłam w tej samej sytuacji przy pisaniu inżyniera, dziewczyna wzięła mój temat, bo nie wiedziała że ja go mam. Jedna rozmowa wszystko załatwiła, mimo że miała już zgromadzoną literaturę, bo przyznała że nie spytała, że popełniła błąd. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.

No i normalne, że chcą się swoim szczęściem podzielić.
Tak na pewno każda z nas budzi się rano z myślą jak to jest źle... Otóż nie. Ale gdy oglądam wiadomości, czytam gazetę, a nawet gdy idę na targ i widzę tą nieszczęsną złotówkę za jajko to tak, tak właśnie myślę.

Ale taki problem odezwać się do kogoś, mnie by to nie przeszkodziło jakby ktoś zagadał do mnie o książkach, a to rzucania oczami na wszystkie strony mnie rozwaliło 

) i tekstu, że się rozwijamy (jakieś konkrety?
?
)