|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Czesc Mamuchy. Nadrobilam wszystko, ale nie dam rady cytowac. U nas armagedon od wczoraj
no i idziemy-pcham wozek jedna reka na drugiej wisi Misius, ktory nawet nie mysli przestac plakac. Doszlismy do osrodka- ten dalej placze. Czekalismy 10 min na pielegniarke-Misiu dalej placzeKarinio a Ty chyba wczesniej pisalas z nami ?
|
|
|
|
#2222 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
|
|
|
|
#2223 |
|
Rozeznanie
|
Czubasek nie mam co prawda 3 dzieci ale do dwójki sie sprawdza idealnie szczera prawda
Kamciurka no to masz już kobietę w domku dziewczyny chciałam przeprowadzić sondę na temat konika morskiego te które go mają niech sie wypowiedza jak dzieci reagują na niego czy je uspokaja i czy warto go kupić
Edytowane przez dph Czas edycji: 2012-03-30 o 20:42 |
|
|
|
#2224 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
elooooooo
w końcu mam chwilę, żeby wam odpisać ... noo chyba,że teściówka będzie gotować ![]() Cytat:
Mając taką żarłoczną żonę niech zostanie kucharzem lepiej ![]() Cytat:
i jeszcze bardzo ważna torebka. Całość jest ciepła, ale w naszym kościele jest zimno, a planuję po prostu małej niczym nie będę przykrywac niech widzą ludzie jaka wystrojona . A pod to wdzianko jej ubiorę jak będzie ciepło tylko bawełniany pajac biały i już. Potem na salę ma inną sukienkę - taką białą cieniutką choćby na drutach robioną z takiej cieniutkiej dzianinki to jest .Cytat:
![]() Cytat:
moją sukienkę zaraz będę mierzyć sukienkę już z butami itd to wrzucę może jakieś foto jak mi wyjdzie![]() Cytat:
Im więcej słucham jej tłumaczeń i opowieści na temat śmierci Madzi coraz bardziej utwierdza mnie w przekonaniu, że to nie był wypadek...a tacy ludzie nie powinni mieć dzieci, bo jak można? dziecko niczemu winne nie było i jeśli tak bardzo "im przeszkadzało" to mogli oddać Ją komuś kto dał by jej dom i miłość a nie kończyć jej życie zanim się praktycznie zaczęło i to jeszcze w tak bezczelny i okropny sposób! Cytat:
![]() Co do opalania natryskowego - koleżanka korzystała i mówi, że to potem brudzi ubrania niestety - po zastosowaniu perfum czy spoceniu się.... Cytat:
![]() Cytat:
hmmm... my Panią pamiętamy, pytanie brzmi czy to Pani o nas nie zapomniała przypadkiem ???
|
|
|
#2225 |
|
Rozeznanie
|
czy wasze dzieci lubią leżeć na brzuszku?
bo Fifi uwielbia, oczywiście do momentu dopóki mu sił nie braknie i nie zaczyna wąchać podłogi. Ale tak to głowa wysoko, wspiera się na przedramionach, majta nogami i leje potoki śliny zupełnie inaczej niż Emilka, ona to po 30 sekundach na brzuchu wszczynała alarm, a Fifi nieraz zaczyna płakać jak obrócę go na plecy i muszę z powrotem na brzuch go połozyć ![]() moje robaczki już śpią. Emi od kilku dni śpi w dużym łóżku (tzn na dole piętrowego łózka) i nie ma żadnych problemów. Przynajmniej pozbyliśmy się jej łóżeczka i ma teraz więcej miejsca w pokoiku. Wkurza mnie ta pogoda, nie mam się kiedy zabrać za generalne porządki i mycie okien. A brud taki, że woła o pomstę do nieba. Edytowane przez anankee Czas edycji: 2012-03-30 o 20:57 |
|
|
|
#2226 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zawsze po wieczornym karmieniu odkladam malego do lozeczka, wlaczam konika i wychodze, a on zasypia tylko tak wlasnie zaczelam sie zastanawiac czy to dzieki konikowi, czy poprostu tak ma, ze zasypia![]() Cytat:
![]() U nas tez Nikos juz spi, a ja w koncu mam czas na kolacje zajadam kanapki i czekam, az Tż przywiezie mi siostre bo przyjechala do nas na weekend Przynajmniej rano wykorzystam ja i skocze do lumpka i solarium, a pozniej pomaluje mi wlosy Kurde stesknilam sie za moja malutka siostrzyczka, wiec niech Tz sie pospieszy
|
|
#2227 | |
|
Zadomowienie
|
Wszystkie pamietamy
Cytat:
![]() Ostatnio kilka dziewczyn pytało czy moga do nas dolaczyc i na tym pytaniu poprzestały. Ciekawe czemu
|
|
|
|
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
A co by nie było muszę sie pochwalić
![]() moje dziecię dziś spi i je. Wstała o 6, zjadła zasnęła obudziła się o 11 zjadła poszła spać, pobudka o 3 zjadła zasnęła i spała do 20.30 wykąpałam ją zjadła i znów śpi
|
|
|
|
#2229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
:brawo: moj za to nie spał dzis w dzien ani chwili ;/ |
||
|
|
|
#2230 | |||
|
Zakorzenienie
|
kasikzaki gdzie jesteś?!!!!!
![]() Jesteśmy po kąpieli- była o 20.00, karmienie podczas którego Kinia zaliczyła zgona, ale się ockła kiedy ją rozbierałam z rożka i kocyka w pokoju i zjadła ładnie 120 ml w sumie Cytat:
A co tż taki bezlitosny i nie da matce się zrelaksić na necie?? czy ja mam z nim porozmawiać jak baba z chłopem?!! ![]() kiedyś to czytałam, niezłe ja aktualnie robię tak jak przy drugim dziecku Poniedziałek już blisko, szykuj się... Cytat:
Dziś ciężej, bo 4 rundki konika były- szkoda, że mjuzik leci tylko 5 min wolałabym z 10 min o zasypia przy nim wieczorem, słucha go- jestem bardzo zadowolona tylko rano włączyłam, b nie chciało mi się z wyra wstawać co 5 min włączać jej konika Cytat:
to wtedy będzie nosić pewnie 68...
|
|
#2231 | |
|
Zadomowienie
|
Jakoś nie mogę dzisiaj Was nadrobić, może jutro mi się uda. Dziś już padam na twarz i zaraz uciekam lulu
![]() Byłam dzisiaj u księdza popytać o chrzest. Oczywiście walnął mi gadkę umoralniającą, ze żyję w grzechu (bo bez ślubu)Oberwało się TYLKO mi bo TŻ w domu z Asią siedział - ten to zawsze się wykręci.Księżulek oznajmił, ze chrzty są w niedziele i w soboty, ale woli żebyśmy chrzcili dziecko w sobotę. Coś mi się wydaje, że sobotnie chrzty są dla tych grzeszników żyjących w konkubinacie tak by przykładnych parafian nie gorszyć Pewnie będę się smażyć w piekle bo ślubu nie mam Dostała kaskę z ZUS i od razu zaszalałam Zamówiłam mój ulubiony podkład z revlon, puder brązujący, kilka bodziaków i śpioszków dla Asiuli i planuję jeszcze zafundować swojej córci leżaczek bujaczek z FP. Jutro na all poszperam ![]() A wiesz, że znowu mi z głowy wyleciało to sianie żytka Jak tylko przeczytałam to Twoje "posadziała?" to zostawiłam kompa i poleciałam zabawiać się w ogrodniczkę Mam nadzieję, ze przez tydzień urośnie![]() Cytat:
Moją mamę i teściową widuję średnio raz na dwa tygodnie i mam dosyć "dobrych rad" jak mam wychowywać Asię. No i w sumie we własnej, chacie można bez skrępowania na golasa polatać i można mieć bałagan i niepozmywane gary i nikomu nic do tego ![]() -------- Dobranoc
|
|
#2232 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zaje ![]() a ze smoczkiem to też myślałam żeby go jakoś przymocować na stałe ![]() a i chciałam powioedzieć że moja ala też na brzuchu o wiele dłużej śpi jak zaśnie ale też latam jak z pęcheżem zeby sprawdzić czy nie ma nosa zatkane
|
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie, ze Wasze dzieciaki lubią leżeć na brzuchu... moj Igor to musi mieć fazę... zazwyczaj po minucie jest rykkkkkkk
|
|
|
|
#2234 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i to samo sie dzieje u nas z tym potokiem jak tylko go położe na brzuszku leje sie ślina ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- co do smoczka to ja już opracowuję plan zamontowania gumki tak by nie mógł go wypluwać bo czasami to bym musiała mieć trzecią ręke do ciągłego wkładania tego smoka ponieważ mały strasznei śrupie piąstki wpycha je do granic możliwości tak samo palce to wpycha do samego gardła że się potem krztusi smaruje mu dziąsła tą maścią ale zbytnio nie przynosi to ulgi mu bardziej mu pomaga pielucha tetrowa bo ona jest chrobowata to jak ją gryzie to sobie drapie dziąsła
|
|
#2235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziś moja teściówka drażliwa strasznie, ale już wiem why
i dziwne, bo męczy się tak od 9 lat niby(raz na jakiś czas ) też ma @ Cytat:
pamięć wróciła całkowicie po porodzie w końcu, bo krótko po jak ktoś coś do mnie mówił to nie słuchałam, nie zapamiętywałam- tak swoją drogą masakra jednym słowem to była.. i jąkanie ![]() Ksiądz debeściak nie ma co Najważniejsze, że załatwiłaś! Mam nadzieję, że moja teściowa załatwi chrzciny na niedzielę, bo kościoła nie mam jeszcze załatwionego i boję się, że mi też powie, że chce w sobotę spadam spać, dobranoc dzieciaki ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
dlatego jak mocno zaśnie to wtedy wyjmuje smoka jej z buzi i na brzuchu kładę na noc to wtedy nadrabia za cały dzień spadam juz na serio, papa
|
|
#2236 | ||
|
Rozeznanie
|
Nie zdążyłam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A cały dzień dziś sama urzędowałam z Krzysiem, bo tż w Wawie cały dzięń
|
|
#2237 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Mała słodko śpi a ja wypiłam już pół butelki wina
a co tam dzisiaj tż wstaje do małej, ja mam ochotę się lekko ubzdryngolić ![]() Cytat:
no ale jak trzeba to co poradzić![]() Cytat:
![]() Hello Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Tak Cytat:
|
|
#2238 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2239 |
|
Zadomowienie
|
moja mała przed chwilą zwymiotowała po ilości mozna twierdzić że to co najmniej 3 karmienia! dziękuję Bogu że mąż przy niej siedział bo jeszcze by nam się dziecina utopiła ;(
to może i ja się pochwalę strojem jaki Kamila miała na chrzcie, no i mama... żeby nie było moje lustro poszerza! mała miała strój na 62, ma 60, był troszkę za duży, ale cieplutki więc nie zmarzła
moja mała mahttp://www.mamacafe.pl/suwak/12868.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120922310713.html Edytowane przez agacia_cz Czas edycji: 2012-03-30 o 22:25 |
|
|
|
#2240 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
coś jej nie podeszłoObydwie wyglądacie ślicznie
|
|
#2241 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pieknie wygladala na chrzcie, a mamusia jeszcze piekniej
|
|||
|
|
|
#2242 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co to w ogole za akcja z zaczepianiem obcych ludzi na ulicy i jeszcze zadawanie im takich pytan? A Twoja nocka nie taka zla, w moich oczach i przy moich doznaniach z Jasiexem ![]() A to jak dlugo mozna podawac takie specyfiki jak ss czy inne symetykony? Cytat:
no a pozniej juz tylko ja zabawiam ![]() a teraz tz w pubie na meczu, a ja odpisuje jedna reka, bo na drugiej udajacy ze spi Jasiek noz ku.... mnie strzela, jak sobie pomysle,jakie to wszystko z ta ciaza, porodem i karmieniem niesprawiedliwe... Cytat:
Cytat:
sprobuje nadrobic reszte
|
|
#2243 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moja też dziś w sumie śpi dużo ![]() Cytat:
na razie Martynka ma mój telefon i nagrane na nim kołysanki mini mini ;Ptak, to jest na rozmiar 62 bo my chrzcimy teraz w Święta , a za ten komplet moja mama płaciła w hurtowni dziecięcej w Gliwicach 109 zł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kurcze... pewnie dziwne , a to ile Twoja córa ma już lat? .To coś w czym to dziecko leży jak parówka w hot dogu było by dobrym rozwiązaniem dla tych dzieci, które preferują leżenie wyłacznie na 1 boczku, aby "uwięzić" je na jakiś czas na tym drugim ...http://www.youtube.com/watch?v=9YnzZiRfvQw
Tomuś - 17.09.2007 Pierścionek - 14.02.2012 Sakramentalne TAK - 11.06.2011 Martynka- 23.02.2012 ...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic... Edytowane przez MartuNiunia87 Czas edycji: 2012-03-30 o 23:11 |
||||
|
|
|
#2244 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
musiała załączyć 187 razy żeby przy nim zasnęła no ale chrzestny się zaoferował że kupi w prezencie na chrzest to co mi tam spróbujemy nawet 199 razy załączyć byleby sama zasnęła bez płaczu w łóżeczku :P ale wyrodna matka ze mnie chce dziecku podmienić matkę na konia co do ubranka na chrzest to ja kupiłam taki: http://allegro.pl/sukieneczka-chrzes...223407788.html jest śliczny no i cena przystępna bo jak oglądałam na allegro to ponad 100 zł leciały mam tylko nadzieję że będzie ciepło w święta co mi dziecię nie zamarznie w tym komplecie a najgorsze jest to że dla siebie jeszcze nic nie mam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2245 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
Bidulka pewnie sie umeczyła przy tym zwymiotowaniu. --------------------- Kurde włączylo mi się zamartwianie tym ,że Młody ma z jednej strony bardziej płaską główkę,mimo,że układam go na boki.Pani dr powiedziała ,że jak po podwójnej dawce wit d3 nic sie nie zmieni to wdrożymy inny lek.Tego aż tak nie widac no ale ja się martwię Dopijam reddsa jabłkowego i uciekam do wyrka spac. |
||
|
|
|
#2246 | |||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
daj troche tych proszkow ![]() Cytat:
![]() Ty nieba w to nie mieszaj, czorcie Cytat:
![]() to znaczy za ten plan, bo ze jeszcze nie rozdziewiczyliscie, to jestem zdziwiona ![]() Cytat:
powinnas sie zastanowic nad zbieraniem jakiegos honorarium za dostarczanie bidnym ludziom rozrywki na wioszce Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja nawet nie wiem,ile waze nie mamy wagi, a pewnie nawet gdybysmy mieli, to bym sie bala na nia wejsc co do mojego zwisa, to nic nie krece, a zdjecia nie pokaze, bo sie wstydze ![]() moge Ci tylko polecic pas pini teresa - po pierwsze poprawia samopoczucie, jak sie go ma na sobie, po drugie chyba jednak cos tam dziala, bo np zauwazylam, ze po kilku razach noszenia go poprawil mi sie wyglad pepka - nie jest juz taki rozlazly jak po ciazy Cytat:
![]() ja tez tak chce nieee mamy suchego chleba dla kunia ej, a tak serio, to ja jestem jakas wywolywaczka - czarownica dzisiaj znowu sobie myslalam o wizazu i raptem - "a cos Neska sie dawno nie odzywala" wchodze, czytam, patrze - jestes medżik !!! Cytat:
A tz widze, ze jak typowy facet, idzie na latwizne moj tez ma takie momenty ![]() no...trzecia z rzedu Cytat:
ja jestem trzecim dzieckiem i nawet nie mam jednego zdjecia z okresu niemowlecego najstarsza siostra ma pelno, druga polowe mniej, ale ma...
|
|
#2247 |
|
Wtajemniczenie
|
nadrobiłam
![]() ![]() muszę się pochwalić że moje dziecię drugi dzień z rzędu zasypia w łóżeczku ![]() ![]() ![]() ![]() teraz tylko tego pilnować byliśmy dzisiaj na spacerku z młodym pomimo fatalnej pogody -malutki deszczyk ale spał w wózku jak zabity oczywiście był pod pelerynką i kupiłam mu wszystkie akcesoria do chrztu świecę, szatkę i ubranko ![]() ![]() miss pytałaś o alkohol na chrzcinach u nas nie będzie na pewno jakoś okazja mi nie pasuje tzn chodzi mi o wódkę a winko do obiadu jak najbardziej ![]() dziewczyny mam pytanie czy wy nadal macie wkładki do fotelików dla niemowlaków ?? jak tak do kiedy je trzeba mieć ??
|
#2248 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dominika ma w trzy i trochę a Dorotce już nikt nie cyka oprócz mnie i to komórką bo się nikomu nie chce aparatu wyciągać a jeśli chodzi o zdjęcia z mamą to ni ma ani jednego jeszcze ale to dlatego że mama wygląda tragicznie - jest gruba, ma tragiczną fryzurę bo się jej w ciąży zachciało obciąć włosy na krótko a teraz zapuszcza A teraz już zmykam spać bo jutro ciężki dzień z rana lecę na pogrzeb bo zmarł kolegi tata a zarazem sąsiad nagle na zawał młody facet po pięćdziesiątce porażka tymczasem mój tata wraca już we wtorek z sanatorium i bardzo się cieszę że u niego się skończyło wszystko dobrze bo jak widać inni nie mają tyle szczęścia ![]() a jeszcze odnośnie dziadków to mój teść jest najlepszym usypiaczem Dorotki weźmie ją na ręce przytuli mocno do siebie pochodzi z nią z 10 minut i ta śpi jak zabita wczoraj ją nosił chyba 1,5 h bo co ją odkładał to ta w ryk ale dziś ją uspał i po 5 minutach do łóżeczka i spała 2 godziny ale to chyba dzięki pogodzie dziś tak spałaDOBRANOC
|
|
#2249 |
|
Wtajemniczenie
|
No i juz nie cytuje, bo Dzon zaczyna stekac na karmienie.
Nawojka, wspolczuje. Mam nadzieje, ze Misiek nie bedzie chory ![]() Mijus, zazdroszcze tego wina. Ja tez chce, ja tez chce !!! Jak skoncze karmic, to uciekam z domu na tydzien i przez ten tydzien nie zamierzam trzezwiec ![]() Agacia, jaka Ty laseczka jestes, fiu fiu! No i macie sliczna corcie Ananke, moj ma rozne fazy. Czasem lubi i moze tak sobie lezec pol godziny, czasem po kilku minutach jest ryk ![]() Nadrobilam !!!!!!!!!! Z czystym sumieniem ide do sypialni na kolacje z Jaskiem
|
#2250 |
|
Rozeznanie
|
no to wrzucam moją sukienę co kupiłam na chrzciny
- dziś robiłam przymiarkę z butami, fotki bez głowy bo do fryza idę w pon dopiero więc nie bd was straszyć 4 km odrosta no i jakość fatalna bo foto z kom.do tego w planie czarny żakiet lub czerwony płaszczyk czerwony naszyjnik i bransoleta nooo i wózek mamy czerwony :P![]() No idę już leżeć DOBRANOC
Tomuś - 17.09.2007 Pierścionek - 14.02.2012 Sakramentalne TAK - 11.06.2011 Martynka- 23.02.2012 ...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic... Edytowane przez MartuNiunia87 Czas edycji: 2012-03-31 o 00:12 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

no i idziemy-pcham wozek jedna reka na drugiej wisi Misius, ktory nawet nie mysli przestac plakac. Doszlismy do osrodka- ten dalej placze. Czekalismy 10 min na pielegniarke-Misiu dalej placze
?

w końcu mam chwilę, żeby wam odpisać
No ale moze nadrobi chłopaczyna
k...a dlaczego????????????????
Warzywny :P

to wtedy będzie nosić pewnie 68...
bo TŻ w domu z Asią siedział - ten to zawsze się wykręci.
a co tam
no ale jak trzeba to co poradzić
Gabrysia - 09.02.2012 

No i macie sliczna corcie