|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
ja mam dr browna i sobie chwale ale do kaszek trzeba inny smok niz do mm
|
#3272 |
|
Zadomowienie
|
GLAM ja dzisiaj też się przymierzam do podania mm. Póki co na noc odciągałam swój, bo młody po kapieli dojnął kilka razy i padł, skutkiem czego nienajedzony budził się często. Także od jakichś 2 tygodni odciągałam własny i podawałam w butli ---> obraził się totalnie na cycka łobuz jeden.
|
|
#3273 |
|
Zadomowienie
|
glam i dobrze, musisz sie kiedys wyspac dziewczyno!
Ja butelki to mam pierwsze z brzegu- czyli Canpol z rossmana i jest ok. Pamietam, ze do kaszek z butelki sa smoczki z takim rozcieciem zamiast dziurki. Ide robic leniwe - z okazji, zem sama len
|
#3274 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi właśnie lekarz powiedział, że jak dziecko duże to już mleko matki nie wystarcza i budzi się częściej - u nas się sprawdza zwłaszcza, ze dieta jeszcze nierozszerzona ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- dla mam alergików http://www.rodzice.pl/niemowle/rozsz...-alergika.html
|
|
|
#3275 |
|
Zadomowienie
|
#$#^%@@ ...bluzgam....ze zlosci. Kupilam wczoraj suplement diety Vitapil - na porost i odbudowe wlosow... wywalilam opakowanie, aby tTZ nie widzial, ze 40 dychy dalam ( on nie wierzy w takie tabletki ) .Wlasnie czytam ulotke on line i co ?:
''osoby ze schorzeniami tarczycy przed zastosowaniem preparatu powinny skonsultować się z lekarzem. Gdy przyjmujesz preparaty zawierające jod. Jeśli jesteś lub przypuszczasz , że jesteś w ciąży, a także gdy karmisz piersią. Nie zaleca się stosowanie preparatu w okresie ciąży i karmienia piersią. ''
|
#3276 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() why?? Cytat:
|
||
|
|
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
bo po kaszce mlody budzil sie szybciej niz po mm
![]() na razie przymierzam sie do zamawiania, poki co w sobote wyjezdzamy na ponad tydzien do rodzinki wiec jak wroce to bede kombinowac ![]() Ggoraa wiele suplementow jest niewskazanych w trakcie karmienia, a co do tarczycy to sie nie znam ale wspolczuje, ze masz z nia problem ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- ktorych z tych dwoch kremow lepiej wziac http://www.apteka-melissa. pl/wyszukiwanie spacja przed pl ![]() Chyba kupie z Musteli tylko nie wiem czy do skory wrazliwej czy podatnej na nietolerancje
|
|
|
|
#3278 |
|
Wtajemniczenie
|
Jednak jestem,ale na sekundke.
Goldika a probowalas Hippa kaszki??Nasza spi do 5 rano od 19/20,potem cycek i dalek kimono 2-2,5h.Mam np grycza (jak dla mnie wstretnamona uwielbia),kupilam tez jaglana,ale trzeba ja zrobic na mm ??
|
|
|
|
#3279 |
|
Zadomowienie
|
Mi pediatra polecała kaszki dawać tylko łyżeczką co też robię
.Ggora .Glam mam nadzieję że mm podziała .
|
|
|
|
#3280 |
|
Raczkowanie
|
Goldika a który krem z Mustelli chcesz? Ja mam wszystkie kosmetyki dla małej z tej firmy ( jesli chodzi o te dla dzieci) - służę pomocą
![]() Oliusia mysle że możesz zrobić na innym mm - ja kaszki z róznych firm robie zawsze na Hippie - bo takie mleko pijemy
|
|
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
D...a W ogole nie chcieli nawet myslec o mm
Adas pomiamlal smoka od butelki po czym rozplakal sie tak zalosnie az sie serce kraje No i teraz nie wiem Czy to kwestia ze mleko nie smakuje i mam szukac innego Czy butla nie taka a moze smoczek Czy raczej w ogole o to ze oni butli nie chca? To mleko srednio zachecajaco pachnialo jak na moj gust Moze jutro jednak lyzeczka kasze pokarmie, sama nie wiem bo teraz usneli Albo jednak bedzie miesny jez- jak ta kobitka ktora spotkalam w przychodni pozuje pozuje i dam maluchom ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Nic ide sobie strelic ze dwie herbatki na laktacje Moze cos pomoga Chociaz mleka to ja mam tylko widocznie sie nie najadaja jakos
|
#3282 |
|
Wtajemniczenie
|
glam to moje bebilon ha to takie slodkawe jest a enfamil byl gorzki
|
#3283 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A może odciągnij swoje mleczko i daj im z butli spróbować- to chociaż bedziesz wiedziała czy mleko mm im nie smakowało czy nie chca pic z butli
|
|
|
|
|
#3284 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mi kiedys wyliniala jedna brew, i olejek rycynowy pomog, smarowalam kilka razy dziennie i po tygodniu juz byly efekty, nie wiem jak dziala na wlosy moj Tz jakos latem ma leciec i teraz to ja sie wyjatkowo ciesze na ten jego wyjazd, zamontuje sobie zmywarke, ktorek on sie sprzeciwia...... Cytat:
Cytat:
jeszcze fajne bodziaki sa w C&A, naprawde fajna gruba bawelna, i 5-pak kosztuje tez 29 pln Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jestem wkurzona przez ten wybryk mojej koty, a to ukochana "corusia" tatusia jest. juz mu powiedzialam, ze mam dosc, bo to nie pierwszy raz, ten kot jest psychiczny i mnie tez psychicznie wykonczy!!! |
|||||||||
|
|
|
#3285 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
galopujecie z pisaniem, ale grzecznie wszystko nadrobiłam ![]() Goldika mamy krem z musteli i jest bardzo fajny, ładnie natłuszcza tylko ten zapach. Mały po nim pachniał starym Old Spice'em lub jak to tż mówi tanim Bondem Glam szkoda, ze maluchy nie chciały butli, pociesze Cie mój też antybutelkowy ![]() Bahamadia my już na kaszkach od tygodnia jesteśmy, Piter dostaje zawsze pół godziny przed kąpielą i niby jest tego efekt bo śpi do 1 w nocy ( 2-3 tyg temu znowu zaczął budzić sie o 23) a po pierwszym karmieniu wstajemy równiutko co 2 h chciałam gluta zakleić mm, ale jak poczuł smoczek od butelki w dziobie to był taki ryk o 24, ze chyba cały blok obudziłPochwalę się dostałam dzisiaj paczkę z nestle i gerbera i bony zniżkowe z tesco. I teraz mój apel do mam, które używają huggiesów lub produktów gerbera, mam do oddania bony zniżkowe, bo mi się nie przydadzą, a szkoda, żeby się zmarnowały (np do tesco bon 15zł na paczkę huggiesów, 5zł taniej na chusteczki nawilżane huggies lub bony do rossmanna na gerbera mm -20%, jakieś zupki jarzynowe i owocowe -30%) bony są ważne do 15czerwca
|
|
|
|
#3286 |
|
Zakorzenienie
|
DLACZEGO POWINNO SIE PODAWAC KASZKE LYZECZKA A NIE BUTELKA
Dlatego, że podając jedzenie w ten sposób dziecko usprawnia układ mięśniowy ust (przede wszystkim poprawia się motoryka górnej wargi). Jest to ważne z kilku powodów: prawidłowa ruchomość warg umożliwia naukę poprawnej wymowy, ponadto regularne ćwiczenia poprzez ściąganie pokarmu wargą z łyżeczki stanowią bodziec do rozwoju szczęki (jest to element profilaktyki ortodontycznej). Poza tym dziecko jedząc w ten sposób nabiera odruchów prawidłowego jedzenia. Jeżeli chodzi o próchnicę, nie ma w zasadzie różnicy czy kaszka z butelki, czy łyżeczką, bo jak po posiłku nie umyje się zębów to próchnica i tu i tu może się rozwinąć. Ale na pewno przy butelce jest większe ryzyko że dziecko zaśnie w trakcie jedzenia i umycie zębów będzie utrudnione. Ważny jest także sposób karmienia łyżeczką. Łyżeczka nie powinna być zbyt płaska, nie powinno wkładać się jej zbyt głęboko do buzi, jak również "wycierać" jedzenie które na niej jest górną wargą - dziecko w miarę możliwości powinno samo zgarnąć wargą pokarm. z butelek mam oprocz TT First Year Breast Flow ma podwojny smoczek i mlody musi ciagnac tak jak z piersi. Byly o wiele lepsze od antykolkowych TT zwlaszcza gdy tygrys mial faze gdy wolal butelke od cycka jak dostac paczke od nestle i gerbera?????
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska Edytowane przez wiolqn Czas edycji: 2012-04-05 o 21:01 |
|
|
|
#3287 |
|
Zadomowienie
|
Wiolq a czy te butelki są dostępne w Polsce??
|
|
|
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
Ela jak ty to robisz,że masz tyle czasu na robotę?mały daje Ci luz czy jak??
Glam-a jakie mleko podałas?ja mam Nan i pasuje
|
#3289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3290 |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie co mnie jakos te ortodontyczno logopedyczne twierdzenia nie przekonuja znam wiele osob ktore potrafily doic butle do 2klasy i nie seplenia a zgryz ok.i takie ktore nie ssaly butli tylko cyc i lyzeczka a seplenia i maja krzywe zeby wiec...wg mnie to marketing aczkolwiek anrtykolkowosc butelek sobie chwale.dalam dzis malej mm w butelce lovi i smoki sa do bani 0*wolno leci a 3+ strasznie szybko.
|
#3291 |
|
Zakorzenienie
|
Wiolq, bardzo Ci dziękuję. Będę jej szukać
![]() Glam, ja swojego nauczyłam pić z butelki podając sok z Bobowity. |
|
|
|
#3292 |
|
Raczkowanie
|
Goldika mi w aptece kobitka co się na tych kremach zna mówiła żeby kupować kremy do takiej skóry jaką dziecko ma , czyli jak ma alergie to ten na nietolerancję , a jak ma normalną badź sucha to ten ochronny do skóry delikatnej. Ja mam ten do delikatnej(wrazliwej)bo mała nie ma alergii i sobie chwalę . Mówiła mi że chodzi o to żeby skóry nie uwrażliwiać np. jak nie ma alergii używając kremu na alergię - ja tam sie na tym nie znam , ale kupiłam ten co mi poleciła i jestem zadowolona
|
|
|
|
#3293 |
|
Zadomowienie
|
oj to juz nie wiem od czego tę dietę rozszerzać - kaszki czy warzywa , każdy co innego mówi...
ściągnęłam 150ml z cyca i dałam na śipcha już młodemu, ale na moim paliwie długo nie pojedzie ![]() i była uczta - paszteciki z farszem z indyka i brokuł plus komosa ryżowa
|
|
#3294 |
|
Zadomowienie
|
mialam tyle rzeczy napisać, ale tak lecicie że normalnie nie wyrabiam
a do tego rozbroiłas mnie mol_aa tym starym Bondem to zapomniałam![]() ggoraa ja też mam, a w zasadzie miałam (bo jakoś mi się cofnęła) niedoczynnośc tarczycy, nic sie nie przejmuj,idz do endo. dostaniesz jakieś leki, to schorzenie generalnie ma sie całe życie, nie da sie ponoć tego"wyleczyc" u mnie sie jakoś dziwnie cofneło ale mialam to zdiagnozowane jak bylam nastolatką więć okres dojrzewania te sprawy, może sie coś wyrównalo. Ale da sie z tym normalnie zyć tnz. leczenie nie jest jakies uciążliwe.
|
|
|
|
#3295 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sprobuj moze najpierw zmienic mleczko, pozniej smoczka. Cytat:
Wiecie co...dzis zlosliwosci losu nade mna- laptop dzis po raz tysieczny mi padl..... ale tym razem chyba karta graficzna... no wiem, ze to emeryt na respiratorze, ale bardzo go lubie i w sumie nie mam wyjscia jak go ciagle reanimowac. Dobrze, ze mamy jeszcze duzego kompa w domu to przynajmniej mam kontakt ze swiatem - nie to, ze jestem jakas uzaleznona od netu ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
![]() Wiesz, ja to sie w sumie nie martwie-co ma byc to bedzie tylko gorzej u mnie z systematycznoscia i jesli bede musiala brac leki codzien to porazka- jaki mialam klopot z tabsami anty!!!...dlatego w szkocji odrazu ide sobie wstrzyknac implant
|
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
Ggora jaki implant????
Ja mam przepisane jakies piguly- jogobelle czy inne arielle nie pamietam bo poki tzta nie ma to nie biore. Z tym ze to sa chyba niskoestrogenowe- na okres karmienia a potem to maly problem bo normalnych ze wzgledu na cholestaze nie moge brac. A wkladke tez cos gin sie krzywil ze mam bardzo malutka macice Dalam chlopcom bebilon jakis tam, przeciw zaparciom. Mam gdzies w domu jeszcze paczuche nan ktora kupilam na czarna godzine na samym poczatku jak sie chlopcy urodzili- ale tak sobie mysle ze to chyba jednak bylo nie na butelke bo smaku to oni chyba nawet nie poczuli, obaj pomemlali smoka i chyba nie wiedzieli co z nim robic Butelki mamy z aventu Nie wiem, jutro moze sprobuje im jakas kaszke na tym przygotowac i troche lyzeczka podac A smarki sie wustraszyly i dzis poki co spia spokojnie oby tak dalej Sozaa rozwalilas mnie Ggora jesli te tabletki na wlosy to vitapil- to ja je przy karmie iu stosowalam i mi bardzo pomagaja Codo rarczycy to ekspert nie jestem ale to zapewne o zawartosc jodu w vitapilu chodzi Ja tam co do kaszki to jednak jestem za podawaniem lyzeczka- glownie ze wzgledu na to wieksze ryzyko prochnicy. Ponoc w mleku matki sa jakies skladniki antybakteryjne
|
#3297 |
|
Zadomowienie
|
w szkocji teraz sa takie implanty podskorne - antykoncepcyjne
na nfz ![]() Tak, to na wlosy to Vitapol- no i masz racje, chodzi o jod:/ Eh, no przykro mi, ze sie nie udalo z butla, moze jutro bedzie lepiej? Nika za 3 razem chyba zassala, a Filip to byla wogole porazka- zaciskal swoja bezzebna szceke, plul, wystawial jezor...meczylismy sie chyba ze 3 tygodnie. A to kaszka nie ta, a to mleczko, a to smoczek. Dopiero tesciowa kupila canpla- smoczek najbardziej zblizony do sutka mamy- no i cud sie stal
|
#3298 |
|
Wtajemniczenie
|
glam to mleko na kolki i zaparcia chyba comfort jest podobno ochydne wiec to pewnie dlatego i do tego geste wiec zwyklym smokiem mega ciezko ssac przynajmniej tak w necie jest napisane.sprobuj innego mm albo swoje sciagnij i zobacz czy problem nie tkwi w butelce.
---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:27 ---------- witaj nika.nasze makuchy jak zwykle wstaja o poranku
|
#3299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja się nad spiralą właśnie zastanawiam... ale po karmieniu mi kazał przyjsc na QPRT-czy jakoś tak ![]() Witaj Fatal no tak, kogo jak kogo ale Ciebie się tutaj spodziewałam ![]() cos mi się obiło o oczy, ze mm podajesz? ![]() lece podczytac Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2012-04-06 o 06:46 |
|
|
|
|
#3300 |
|
Wtajemniczenie
|
nika ja prawie od poczatku ja dokarmian 1-2karmienia bo mi nie starczalo i nadal nie starcza.zawsze na noc butla i cycusie ale jak widzisz moje dziecko to nienajedzone stworzenie.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

))
- z okazji, zem sama len

??
.
.