|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,35% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
7 | 10,14% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
11 | 15,94% |
W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
3 | 4,35% |
To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
5 | 7,25% |
Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
23 | 33,33% |
Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
9 | 13,04% |
Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
1 | 1,45% |
Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
2 | 2,90% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Timii dziewczyny dobrze napisały, w zasadzie nie mam chyba co uzupełniać
![]() 12h po usuwają cewnik z pęcherza, pomagają wstać ( chociaz u nas położne nie pomagają - twierdzą że pacjentka ma wstać sama żeby potem była samodzielna i mogła obsłużyć siebie i opiekować się maleństwem - średnio mi się to podoba ale co zrobić) i trochę doprawadzasz się wtedy do ładu,tzn zmieniasz koszulę, czeszesz się, myjesz co dasz radę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2102 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Cytat:
![]() Kism - własnie patrzę ![]() ![]() czytam właśnie o tej pionizacji, toż to jakaś masakra jest ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- dziękuję missmalezji za info ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2103 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A pionizacja, cóż... Jak wiele razy było wspominane cc ma plusy i minusy ![]() Nie czytaj już takich rzeczy chociaż na noc ![]() Ja się żegnam, Kochane! Jeszcze film jakiś z tż włączymy. Dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2104 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2105 |
Wtajemniczenie
|
Missmalezji - mam do Ciebie pytanie
![]() ![]()
#2106 |
Zakorzenienie
|
My dzisiaj mielismy wizyte i ... wszystko wporzadku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A po wizycie wybralismy sie na wycieczka na porodowke ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2107 |
Wtajemniczenie
|
jupiii jestem pierwsza we wtorek
![]() cos nie moge zasnac... spalam w dzien wiec teraz mam problem... w poniedzalek mielismy gosci, tyle jedzenia na stole a powodzeniem cieszyly sie kabanosy i pistacje ![]() ![]() co do wagi... ja mam aktualnie jakies 18kg na plusie , ale co tam, mam juz to w :dupa: mam nadzieje, ze zrzuce - nie przejmujcie sie dziewczyny duzymi przyrostami - podam przyklad moich 2 kolezanek - jedna przytyla 30kg, druga 12kg ta co przytyla 30kg jest teraz jeszcze wieksza laska niz przed ciaza - a ta co przytyla jedynie 12kg - to 2 lata po urodzeniu dziecka nadal nie wyglada zbyt dobrze; don't worry! |
![]() ![]() |
![]() |
#2108 | |||
Zakorzenienie
|
yayyy GRATULACJE!!!!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a wlasnie ze nie bylam 5min przed Toba ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Zakorzenienie
|
Ale wiadomości z rana!!!
Kapukat, Śliweczka gratuluję!!! A ja coś dziś bardzo źle się czuję... Miałam nerwowe święta i chyba przyjdzie mi to odchorować... Do dentysty się wybieram, doczytam jak wrócę. Miłego dnia! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2110 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja już wstałam bo młodego do przedszkola obudziłam,ciekawe czy pójdzie chętnie.Wczoraj poszedł pózno spać ale nie marudził wstając. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2111 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Na dzisiaj nie mam żadnych planów. No może wrzucę do pralki ze dwa prania, bo się trochę uzbierało. Zamierzam też zrobić zamówienie u rajrodzica ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Szpitala pozazdrościć ![]() Życzę udanego dnia. Czekamy na kapukat i dasti ![]() Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-04-10 o 07:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2112 |
Zadomowienie
|
Bry
Fajnie, że już po świętach. Minęły mi na siedzeniu za stołem praktycznie, bo w 1 dzień świąt byli u mnie dziadkowie, potem jeszcze teściowie przyjechali a wczoraj my u teściów. Próbuję oduczyć moich rodziców od odwiedzania się z teściami, bo uważam, ze to nie jest zdrowe, nie jest to ich rodzina, więc nie widzę potrzeby żeby sie widywali z okazji świąt ![]() Rozumiem, że raz na jakiś czas się spotkają, ale na Boga nie w święta. Jak będziemy mieć swój dom i taką ochotę to jednych i drugich zaprosimy a nie, ze oni za plecami się proszą. Mają swoje rodzeństwo, rodziców, SWOICH teściów, więc niech z nimi spędzają czas. No to sobie ponarzekałam :/ Też dzisiaj wstawię pranko, fajna pogoda to może szybko mi wyschnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2113 | ||
Wtajemniczenie
|
oo widze wlasnie
![]() gratulacje za udana wizyte ![]() ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2114 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
Rozeznanie
|
Cześć mamuśki
![]() ![]() Gaabbi a możesz się pochwalić co zamówiłaś? Bo ja właśnie mam listę, ale nadal do końca nie wiem co mi potrzebne będzie i co powinnam wziąć ![]()
#2116 |
Zadomowienie
|
Pewnie, że nie wolałabym żeby darli koty, ale nie widzę powodu dla którego mają tak spędzać czas.
Święta spędza się najczęściej z RODZINĄ, więc wkurza mnie takie coś. nie widzę potrzeby żeby obie o mnie gadały czy wiedziały co u siebie nawzajem. teściowa do mnie ostatnio z pretensją, ze jej nie powiedziałam, że moja mama miała coś tam wycinane na oku. No sory, najbliższa rodzina wie o tym, po co jej taka informacja? W ogóle długi temat i szkoda nerwów. Muszę jeszcze kupić a aptece parę rzeczy dla małego a tak to większość mam chyba. Muszę w tym miesiącu przyoszczędzić trochę ![]() Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-04-10 o 07:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2117 |
Wtajemniczenie
|
wogole to moje dzieciatko od kilku dni znowu sie rozszalalo w brzuchu
![]() moze to sprawa, ze bylismy w gosciach i bylo o wiele za glosno - rodzina mojego meza jest naprawde glosna ![]() ![]() wogole gadali do brzucha, pukali - biedna moja mala ![]() ooo w ddtvn mowia o tym, ze matka przezuwa pokarm za dziecko i go karmi (alicia silverstone) |
![]() ![]() |
![]() |
#2118 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój mały też właśnie szaleje, chyba dlatego, że przed chwilą zjadłam kawałek sernika ![]()
![]() |
#2119 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2120 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2121 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie po świętach prawie 2 kg więcej :/ no ale jak się prawie cały czas jadło słodycze, mimo sytego śniadania i obiadu, to co się dziwić. aż mam smaka na sernik :P ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- a w ogóle to spać nie mogłam. jak leżałam na boku to mnie plecy bolały, na plecach też nie za wygodnie, ale w końcu na nich usnęłam. w nocy budziłam się parę razy. cholera, coraz ciężej mi się obrócić z jednego boku na drugi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2122 |
Raczkowanie
|
Witam mamusie,
Śliweńska wielkie gratulacje !!! Tacca zapisałam sobie w komórce Twój numer telefonu, gdyby coś się działo będę do Ciebie pisać. |
![]() ![]() |
![]() |
#2123 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2124 |
Zakorzenienie
|
kapukat, śliweńka - gratulacje!!!
Ja właśnie dziś zaczęłam pranie. Część pierwsza ubranek białych i bardzo jasnych.
![]() |
#2125 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- A ja mam taki sajgon w domu po świąteczny,mam ochotę stąd uciec ale kto to posprząta ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2126 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zalalam tylko woda - potem to zrobie ![]() wogole to czuje juz mega zmeczenie, wrecz wyczerpanie, wiec postanowilam sie juz nie forsowac za bardzo, a dzis musze przejechac prawie 100km :/ w jedna strone sama, a potem z mezem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2127 |
Zadomowienie
|
Też mam problemy ze spaniem. Wczoraj cały dzień chodziłam przymulona jak po jakiejś imprezie, cały dzień piasek w oczach, nie wiem czemu, bo wstałam po 6ej, ale z jakieś 6 godzin to spałam.
Ale często bywa tak, że budzi mnie skurcz łydki czy pełny pęcherz i potem nie mogę zasnąć już do rana i np. od 3 nie śpię a potem cały dzień wyglądam jak zombi. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2129 |
Zakorzenienie
|
Witam po swietach, nie rozpisuje sie, zaraz jade na skzole rodzenia zwiedzac porodowke
![]() Prosze mi sie nie przejmowac waga! mi brakuje 1.5kg do wagi trzycyfrowej ![]() podobno w ostatnim mcu sie nie tyje? ja tyje :P.... wczoraj zmierzylam brzuszek i 124 cm! łal wczoraj zaczelam 37 tydz, wg usg bodajze ...40...:P! kurde ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-04-10 o 08:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2130 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiele osob cwiczy bez jakis bardzo widocznych rezultatow - dziewczyny czesto sie wypowiadaja na roznych forach o tym po ciazy, ze potrafia sie katowac a waga ledwo drgnie, a innenatomiast juz przez sam fakt karmieniem piersi chudna w oczach. Mylse, ze duzo daja geny - kolezanka co przytyla 30kg ma szczupla rodzine, a ta co tylko 12 raczej przy kosci. Nie ma reguly. Mam tylko nadzieje, ze nie bede miala wiekszych problemow z powrotem do poprzedniej wagi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
![]() ja sie zmierzylam ostatnio - 107cm ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- aha moze dzis wezme sie za probe uszycia baldachimu na stelaz ![]() musze jeszcze rolety do okna kupic dla malej z takich wyprawkowych rzczy to mam wszystko chyba ![]() do porodu to bierzecie jakas nowa koszule czy jakis stary t-shirt mezowy? roznie to pisza wlasnie - ze koszula krotka albo t-shirt |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.