|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
mc266 powiem ci tak, zależnie od tematu wizażanki różnie przejaskrawiają rzeczywistość...
Gdy jest temat o KRUS itp - wieś jest biedna wszystko się robi rękoma i je się suche ziemniaki Gdy jest temat o pochodzeniu ze wsi (intymne: temat o dziewczynie która poznała chłopaka rolnika i nie wiedziała jak wygląda praca na roli) - wieś jest super ekstra nowoczesna wszyscy mają dotacje i jeżdżą limuzynami a ostatnio ktoś postawił chatę za milion i nie został już ani jeden rolnik ze starym sprzętem bo teraz to co się robiło kiedyś tydzień, dzisiaj maszyna robi w godzinę autentyki z wizażu. to ja już nie wiem. |
|
|
|
#2972 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2973 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A takich rolników co mają tam kawałeczek za domem to jest na prawdę znikoma ilość nikomu się już nie chce nawet grządki z marchewką zasiać. Starzy pozdawali ,posprzedawali pola a młodzi nie chcą. Moja miejscowość jest duża i dość cywilizowana jak na wiochę dlatego się dziwię że taką sensację wzbudzam ![]() Następne co mnie denerwuje: Dzisiaj syn przychodzi ze szkoły i mówi : pani powiedziała że jutro zebranie o 17 Nosz k.... czy to na prawdę nie można tydzień wcześniej powiedzieć???!!! może ktoś sobie już coś zaplanował na ten dzień Takich sytuacji w szkole że coś "na jutro" jest dużo Dzisiaj dzwonilismy do polsatu cyfrowego w sprawie nowej umowy ,facet powiedział że oddzwoni na kilkanaście minut. Oczywiście nikt nie zadzwonił ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
![]() ale mama mogła je wziąć po prostu na kolana. Dzisiejsze dzieci nie mają wpojonego szacunku do osób starszych ,jakiś podstawowych zasad uprzejmości ,oczywiście nie uogólniam ale większość. Nie wiem ale wydaje mi się że nas jakoś inaczej wychowywali ? |
||
|
|
|
#2974 |
|
ma zielone pojęcie
|
Temat w innym wątku się pojawił, ale pasuje do tego jak ulał:
Dziwi mnie, że niektórzy ludzie uważają, że jak ktoś jest blady, to od razu chory. Mnie już kilka osób wmawiało chorobę Zwłaszcza koleżanka z LO, która miała ciemną karnację
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jak kiedyś bardzo schudłam to też się pytali czy chora jestem
|
|
|
|
#2976 |
|
BAN stały
|
Ja też ciągle słyszę, że jestem pewnie chora, mam złą morfologię, bo jestem blada. A skoro jestem wegetarianką, to na pewno lada moment padnę z powodu anemii;P
|
|
|
|
#2977 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2978 |
|
Zakorzenienie
|
Libra777, ale czy Ci sie naprawde wydaje, ze PL przecietny areal jest 200-300ha na gospodarstwo
? Tj. na ile to "u Ciebie" sie na reszte PL przeklada.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
#2979 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
To nic, że w czasach wszystkożerności byłam równie blada
|
|
#2980 |
|
Zakorzenienie
|
ale jaki tam przeciętny ,pisałam że "u mnie" tak jest po prostu kilku się podzieliło tym co inni mieli ,odsprzedali swoje pola im i tym sposobem mają takie areały,po prostu jest kilku dużych rolników a nie ma takich małych gospodarstw gdzie ludzie haruję jak dzikie woły na jakimś capku z jednoskibowym pługiem.
Nie narobią się więc ,kiedyś może tak z 20 lat wstecz to tak. Wczesniej zanim jeszcze nastały dopłaty unijne było dużo nieużytków popegerowskich ale jak wyczuli że za to pieniądze będę to się zaczęli drapać o to kto więcej dobra kończmy temat bo wychodzę na granatem od pługa oderwaną
|
|
|
|
#2981 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Już się moi koledzy o to troszczyli, bo to na pewno zaawansowana anemia. Moja mama też wiecznie jest podejrzewana o anemię, a ma ciemniejszą karnację niż ja. Zresztą ludzie różnie postrzegają bladość. Moja koleżanka wysmaruje się samoopalaczem dla blondynek i narzeka, że nadal wygląda na trup, co jest nieprawdą Co nie zmienia faktu, że takie wpychanie na siłę mięsa, bo jesteś blada, irytuje...
|
|
|
|
|
#2982 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Tak jakby nie można było po prostu być bladym
|
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie troche takiej "trosce" o bladosc nie dziwie, bo to moze byc objaw calej masy rzeczy.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
#2984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2985 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe, ja też bardzo jasna karnacja od urodzenia. Jasne, takie uwagi są irytujące. No, ale trudno, ja już wiem,że taka jestem i choć dla wielu będę blada jak trup i wyglądać niezdrowo, to mi się taka karnacja podoba . Ale u kogo to objaw choroby, to raczej skapnie się, że jego skóra zmieniła odcień :P.
Dziwią mnie ludzie, którzy wszystko wiedzą najlepiej - np moja siostra. Jasne, ma dużą wiedzę, ale z tym wymądrzaniem się to grubo przesadza. Np w święta zamiast pożartować, to mówi: "Mamo bierz te leki, nie te, te są lepsze, są lepsze, bo polskie.. ", a co tam, że w tym mamy leku jest więcej substancji leczniczych , ona nadal się upiera przy swoim i co z tego, że lekarz mamie poradziła , ona od razu "lekarka się nie zna" itp.. taaa, a ona się zna najlepiej. Pewnie dlatego nigdy nie dogadywałam się z siostrą, z wzajemnością, ona dla odmiany zawsze mówi, że jestem głupia :P. Co do telefonów, to gdyby znajoma obok mnie w kółko pisała, to wkurzyłabym się też. Moja taka była koleżanka też tak robiła, przy tym inne rzeczy, które zaważyły, że nie chcę z nią mieć kontaktu. Czasem się widzimy i mimo wszystko jest mi ciężko, bo były super, fajne chwile kiedyś, no ale to przeszłość, choć to przykre. Ja sama oczywiście piszę sms-y, czasem dzwonię, ale jak już z kimś jestem, to wtedy nie. Bo jednak mam szacunek do tej osoby i przyspawana do telefonu nie jestem. Jeżeli do kogoś zadzwonię na spotkaniu, to naprawdę musi to być super ekstra sprawa i tę osobę serdecznie przepraszam. Libra777, pewnie faktycznie babka zapomniała powiedzieć. Irytujące, to fakt, ale może się poprawi, tym bardziej, że jest nowa. Nasza wychowawczyni na początku też coś tam zapomniała, bo była nowa, ale potem jednak się ogarnęła z tym. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2012-04-12 o 00:25 |
|
|
|
#2986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zmieniła im sie pani bo poszedł do nowej szkoły ,pani jest dopiero pierwszy rok na wychowawstwie więc wielce prawdopodobne że zapomina dzieciom powiedzieć Zresztą mniejsze z tym w każdym razie wiecie o co chodzi, że czasem można o czymś poinformować wcześniej. |
|
|
|
|
#2987 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Zresztą, nie wiem też skąd ta obawa, że coś mi jest. Nie jestem chorobliwie blada
|
|
#2988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2989 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#2990 | |
|
beach please
|
Cytat:
Tacy ludzie zazwyczaj w każdym aspekcie wiedzą lepiej co jest dla Ciebie dobre, i niestety nie dadzą sobie wytłumaczyć że masz gdzieś ich "dobre rady" i nadal się wtrącają z uporem maniaka. Takie coś dziwi mnie i wkurza najbarziej na świecie |
|
|
|
|
#2991 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeszcze co do koscioła siedziałam ostatnio z brzegu a z tyłu nadeszła starsza kobieta, która chciała usiąść, a ja jej nie widziałam, bo stała z tyłu. Ona zamiast przeprosić prawie mi się wpakowała na kolana (szczupła nie była) i spojrzała na mnie z pretensją. O co chodzi ?
|
|
|
|
|
#2992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strasznie mnie to wkurza. Z tym szacunkiem to masz rację często przybierają postawę roszczeniową i nic dziwnego że czasem usłyszą "wiązankę" od młodzieży. |
|
|
|
|
#2993 |
|
Zakorzenienie
|
Są ludzie dorośli, którzy nie umieją utrzymać równowagi. A jeśli matka dziecka na kolana nie bierze, może po prostu bolą ją nogi i nie zniosłaby takiego ciężaru. Dziwi mnie takie patrzenie wilkiem i ocenianie, komu się należy siedzenie bez wczucia się w sytuację kogoś innego.
|
#2994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2995 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Nie wspomnę o tym, że takie trzymanie kogoś na kolanach jest zwykle bardzo niewygodne. Nawet jak osoba trzymana jest lekka...
|
|
#2996 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A w drugiej kolejności jest jeszcze, że ja taka biedna jestem, nigdzie na urlop nie wyjeżdżam, nie wypoczywam, w domyśle "jesteś nieudacznikiem".
|
|
#2997 | |
|
Zadomowienie
|
Są, ale jak się to ma do opisanej sytuacji?
![]() Moja mama rzadko podróżuje komunikacją, jest nieprzyzwyczajona i jak już do niej wsiądzie to nie może złapać pionu. Co nie znaczy, że musi koniecznie siedzieć. Jeśli jest dużo ludzi to zwyczajnie łapie się czegoś stabilnego i mocno trzyma, nie wiem, gdzie tu problem. Dorosły człowiek ma na tyle siły, osoba starsza czasem już nie + refleks już nie ten i nie zawsze może złapać się wystarczająco szybko poręczy czy siedzenia. Cytat:
|
|
|
|
|
#2998 |
|
Zakorzenienie
|
poza tym, połamania zrastają się w mig u dzieci, u starszych już niestety nie... a 8 latek to już nie 3latek, którego wszyscy zdepczą po drodze...
|
#2999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mojego siostrzeńca (lat 5, waga 25 kg) lubię trzymać na kolanach, nie przeszkadzał mi nawet mój wielki, ciążowy brzuch... jemu już przeszkadzał. Potrafi przesiedzieć u ciotki na kolanach nawet 2 godziny oglądając coś ciekawego.
|
|
#3000 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Mnie jest bardzo niewygodnie jak mam coś cięższego na kolanach. Zwłaszcza jak jest to żywa osoba, która się rusza
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.

Zwłaszcza koleżanka z LO, która miała ciemną karnację 

? Tj. na ile to "u Ciebie" sie na reszte PL przeklada.
To nic, że w czasach wszystkożerności byłam równie blada