|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
Cytat:
Ja też tego nie rozumiem. Cytat:
|
||
|
|
|
#3032 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
A potem się okazało, że to nie koleżanka I już uświadomiłam ponownie dzowniącej pani, że powinna się najpierw przedstawić i powiedzieć w jakiej sprawie dzwoni
|
|
#3033 |
|
Zakorzenienie
|
ja również
|
#3034 |
|
Zakorzenienie
|
wkur*&^&*ia mnie niezmiernie stawianie reklamówek/toreb na ławkę na przystanku
wielka pani stoi ale ważne że torby 'siedzą'
|
#3035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#3036 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I jeszcze mnie dziwi, gdy ktoś zadaje w wątku pytanie (najlepszy jest wątek Allegro - atrakcje cenowe) i zaraz pada kilka odpowiedzi: "przecież o tym było kilka(naście) stron temu". Fajnie, tylko, że jak ktoś wrzuca zdjęcie swoich zakupów, to najczęściej nawet nie pisze o jaką rzecz chodzi... A przekopanie się przez kilkadziesiąt stron zajmuje mnóstwo czasu :/ |
|
|
|
|
#3037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A o Częstochowie z tytułów wątków już chyba nawet cały wątek był
|
|
#3038 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie to jest najgorszy trend na wizażu. Czytam głównie forum o włosach i gdzieś ze 3/4 wątków, które kiedyś mnie interesowały, teraz są luźnym offtopem oscylującym wokół pierwotnego tematu. Konkretne informacje mało kiedy się pojawiają. W dyskusjach uczestniczą ciągle te same osoby i często omawiają jakieś prywatne sprawy albo chwalą się zakupami. Ciężko się to czyta.
|
|
|
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;33524904]Właśnie to jest najgorszy trend na wizażu. Czytam głównie forum o włosach i gdzieś ze 3/4 wątków, które kiedyś mnie interesowały, teraz są luźnym offtopem oscylującym wokół pierwotnego tematu. Konkretne informacje mało kiedy się pojawiają. W dyskusjach uczestniczą ciągle te same osoby i często omawiają jakieś prywatne sprawy albo chwalą się zakupami. Ciężko się to czyta.[/QUOTE]
Exemplum - watek o wydatkach i oszczedzaniu na pracy/biznesie: pogadanki i ploteczki stalych bywalcow, na temat - 0 wpisow. Od tego sa chyba spolecznosci ?
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
#3040 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3041 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie dziwi takie coś (przykład): "Jesteśmy razem od 25.03.2007r."- co się stało tego dnia? Facet zapytał "będziesz ze mną chodzić?"
Może to ja jestem dziwna, ale myślałam, że takie rzeczy to bardziej w gimnazjum. Rozumiem jeśli chodzi o zaręczyny, tym bardziej ślub- oczywiste jest, że istnieje konkretna data, ale początek związku? Nie rozwija się z czasem, sam z siebie, a nie z jakiejś dziwnej umowy?---- Ostatnio rozśmieszyło mnie określenie "TŻtówki" funkcjonujące na wizażu oczywiście, naprawdę brzmi dość...po prostu śmiesznie. ![]() Prosto z wątku tżtówek: xxx zakochana od 10 maja xxx zakochana od 14 maja xxx zakochana od 15 maja xxx zakochana od 17 maja xxx zakochana od 23 maja xxx zakochana od 24 maja xxx zakochana od 29 maja xxx zakochana od 5 czerwca xxx zakochana od 7 czerwca xxx zakochana od 19 czerwca xxx zakochana od 26 czerwca xxx zakochana od 6 lipca xxx zakochana od 26 listopada Właśnie o coś takiego chodziło mi wyżej. Zakochana od 1 grudnia? To się nazywa miłość od pierwszego wejrzenia. ![]() Edytowane przez pannaleksandra Czas edycji: 2012-04-13 o 22:48 |
|
|
|
#3042 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
A to, że jest się oficjalnie od tego 25 marca, nie znaczy, że po tym dniu relacja się już nie rozwija, a związek nie dojrzewa
|
|
#3043 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3044 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do pogrubionego- nie o to mi chodziło. "rozwija się"- miałam na myśli, że z jakiejś innej relacji, zwykłej znajomości, spotykania się od czasu do czasu itp rozwija się w związek, bez żadnego uzgadniania. Cytat:
Edytowane przez pannaleksandra Czas edycji: 2012-04-13 o 22:56 |
||
|
|
|
#3045 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
No i nie było tak, że nagle ni z gruchy, ni z pietruchy się zaczyna związek — rozmów na temat ewentualnego związku, wymagań itd. było wcześniej kilka
„Nowhere am I so desperately needed as among a shipload of illogical humans”. Spock („Star Trek”) Edytowane przez Chatul Czas edycji: 2012-04-13 o 23:12 |
|
|
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
Jak juz przy takich sprawach jestesmy - to to cale okreslenie "TZ" to dla mnie o kant tylka rozbic.
Moze u wizazanki, ktora to wymyslila, to i byl towarzysz zycia, ale ogolne uzywanie tego okreslenia to smiech na sali ![]() Jakby nie bylo partner/ka chlopak/dziewczyna chocby, udziwniac trzeba
|
|
|
#3047 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3048 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
I mnie się to określenie podoba Chłopak? To tak jakby góra 15 lat miał. Mężczyzna? Zbyt nacechowane stylistycznie, „mój mężczyzna” się od razu z jakimiś telenowelami kojarzy. Partner? Nie w każdej sytuacji pasuje. Konkubent? To już w ogóle się źle kojarzy. Dlatego określenie TŻ jest świetne moim zdaniem. Ostatnio się złapałam na tym, że brakuje mi go podczas rozmów z koleżankami
|
|
#3049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? Co jest swietnego w okreslaniu goscia z kilkumiesiecznego zwiazku "towarzyszem zycia" ?No i na koniec - w jakiej sytuacji nie pasuje partner? Bo wg mnie jest zdecydowanie lepszy od takich tworow
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. Edytowane przez Wyrak Czas edycji: 2012-04-13 o 23:26 |
|
|
|
|
#3050 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Nie chodzi o to, że ma się tłumaczyć, tylko po prostu nie musi pisać o tym, czy np. jest w związku formalnym czy nieformalnym. Zwłaszcza, że o ile jeszcze „mąż” brzmi fajnie, „narzeczony” też, to „konkubent” ma już niefajny wydźwięk.
Cytat:
Cytat:
|
|
#3051 |
|
Konto usunięte
|
Słowo "konkubent" ma negatywny wydźwięk? Co jest w nim złego?
|
|
|
|
#3052 | |
|
Konto usunięte
|
Lisabeth dokładnie.
No mówię moim osobistym hitem jest zbiorowy temat o blondynek, numer trylion, matko boska przecież to jest jeden wielki bazar, dziewczyny mnie pewnie zjedzą no ale sory, to jest zamknięta grupa wizażowa fryzjerek które z każdym pytaniem wypalają "matko boska no nawet dziecko wie że..." "użyj wyszukiwarki" "to było klepane miliardy razy jesteś bezczelna" acha, tyle że wątków jest 15, każdy po 5 000 postów, z czego 90% to jakiś głupi offtop. Cytat:
|
|
|
|
|
#3053 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3054 |
|
Zakorzenienie
|
Tak też kiedyś wlazłam na ten wątek o oszczędzaniu i niczego ciekawego się nie dowiedziałam niestety
Dla mnie konkubent kojarzy się z jakimś menelem bijącym swoją konkubinę i jej dzieci z takim patolem z pod baru ,no sorry ale tak mi się kojarzy i już chyba raczej wolę tego "TŻ" niż partner czy tam konkubent chociaż mogłabym napisać też mąż ale to jakoś tak statecznie brzmi ![]() ale namotałam |
|
|
|
#3055 |
|
Konto usunięte
|
No, niejedna jest taka
![]() ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- Konkubent kojarzy mi się... ze związkiem ale osób takich dorosłych w wieku nie wiem ponad 40 lat...? |
|
|
|
#3056 |
|
Konto usunięte
|
Jest jeszcze problem, że te offtopy zawsze będą do obronienia przed moderatorem, bo np. przez stronę wątku na fryzjerskim toczy się dyskusja o zamawianiu paczek, gdzie najpierw zastanawiają się co zamówić, potem czekają, narzekają, że długo, potem dostają i jupi szczęście - no ale przecież było na temat, bo 1 z 5 zamówionych rzeczy była do włosów.
|
|
|
|
#3057 |
|
ma zielone pojęcie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;33528678]Słowo "konkubent" ma negatywny wydźwięk? Co jest w nim złego?
[/QUOTE]Nie ma niczego złego w słowie „konkubent”. Po prostu nie jest ono najlepiej odbierane przez społeczeństwo. A mówienie „byłam z konkubentem na pizzy” już w ogóle brzmiałoby dziwnie.
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
Chatul, stad mamy po polsku "partner"
![]() Twoje argumenty mnie nie przekonuja - bo stwierdzenie "TZ jest okresleniem uniwersalnym" nie wynika z uniwersalnego zakresu znaczeniowego - towarzyszenie zyciu to towarzyszenie zyciu, a nie np. spotykanie sie, to nie to samo. Wynika z tego, ze (nieraz w absurdalny sposob), sie go na tym forum uniwersalnie uzywa. TZ jest rownie uniwersalny jak kazda inna zbitka ![]() Z mojej strony tyle, bo nie chce mi sie droczyc o cos, co jest i tak subiektywne w odbiorze, przynajmniej do pewnego stopnia
|
|
|
#3059 |
|
BAN stały
|
Dzisiaj kupowałam bułki w piekarni i pani chciała mi je nabierać ręką, którą wydaje resztę. Poprosiłam ją o założenie rękawiczek, bo to niehigieniczne, to się dowiedziałam, że ona przecież umyła ręce po wizycie w toalecie
|
|
|
|
#3060 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Dziwią mnie ludzie, którzy mają siłę pchać się do autobusu, a potem nie mają siły, by w nim stać
Wczoraj jedna pani mnie próbowała staranować przed wejściem do autobusu Dziwią mnie też ludzie, którzy do małego sklepu wchodzą grupami, mimo że zakupy robi tylko jedna osoba z grupy. W efekcie oczywiście, w sklepie trudno się poruszać, bo osób jest sporo, a miejsca mało. Bardzo irytujące jak ktoś sobie do takiego małego sklepu na pogaduchy przychodzi. Tak jakby osoby nierobiące zakupów nie mogły postać na dworze. Pogoda wczoraj była ładna ![]() Dobre i ładne określenie. Tylko nie w każdej sytuacji pasuje. I masz rację, nie ma się tutaj co na siłę przekonywać. Mnie się określenie TŻ podoba, Tobie nie. I tyle ---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ---------- Cytat:
Gorsze są chyba tylko te osoby, które najpierw sobie papieroska palą, a potem nakładają coś klientowi Oczywiście bez rękawiczek, bo po co. W takiej sytuacji zwykle rezygnuję z usługi, bo na co mi taki „zepsuty” towar
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.

. Nie wiem, czy to taki problem zadzwonić i powiedzieć "Dzień dobry, mówi X.Y (z Z). Czy zastałam panią Katarzynę?".
I już uświadomiłam ponownie dzowniącej pani, że powinna się najpierw przedstawić i powiedzieć w jakiej sprawie dzwoni
wielka pani stoi ale ważne że torby 'siedzą' 

?

? Co jest swietnego w okreslaniu goscia z kilkumiesiecznego zwiazku "towarzyszem zycia"