|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VIII
Hello
![]() Gratuluję kolejnych rozpoczętych tygodni i studniówek Za nami ciężka noc-Dorotka postanowiła połazić po nas o 4.15 No ale jak w końcu usnęła to tak spaliśmy do 9 Zaraz tż jedzie do znajomych pomagać im w przeprowadzce... mieliśmy iść na zakupy i spacer, ale jak pogoda się nie pogorszy to pójdziemy po południu (naiwnie wierzę że ta przeprowadzka nie będzie trwać cały dzień )
|
|
|
|
#1592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1593 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry z rana! Witam was wszystkie zasmarkana po pas....
Cytat:
Cytat:
![]() haha no też tak czuję co do sprzętu dzieciowego...zobaczymy jak zaczniemy kolekcjonowac leżaczki, zabawki wieszące i inne ![]() Cytat:
![]() ![]() No to Cytat:
Ehh my mieszkamy na II i zaraz przeprowadzamy się na ... II. NIgdy, przed ciążą, nie przypuszczałam, że będę się tak męczyc wchodząc po schodach... Nie wiem, czy jakas naiwna byłam, ale myślałam, że będzie nieco lżej! |
||||
|
|
|
#1595 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Wczoraj padłam jak mucha, bo łeb mi pękał, bolała mnie cała twarz i zęby, myślałam, że zwariuję ! Dobrze, że znalazłąm paracetamol, bo byłoby ciężko. Dzisiaj już jest dobrze, odpoczywam Ubrałam dzisiaj mój asosowy zakup : http://www.asos.com//ASOS-Maternity/...px?iid=1948905 Bardzo fajnie się nosi, rozmiar idealny, więc jestem zadowolona! Wieczorem idę na imprezę do klubu, nie wiem jak to będzie, bo idziemy stricte na tańce hulańce, a ja się szybko męczę, więc nie chcę być zamulaczem imprezy
|
|
|
|
#1596 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
![]() dziś zaczynamy 29 tydzień ![]() jej jak to leci za tydzien mam dwa mega egz na studia i nic nie umiem nie wiem jak ja sie tego naucze masakra jakas juz mam dosc tych studiiow ehhh[QUOTE=agunia82;33530595]Heloł, melduję, że dzisiaj zaczynam 29 tydzień ![]() [/QUOTE] to swietujemy razem ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
|
#1597 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, dziwne to jest, ale odkąd mój ex się dowiedział, że spodziewam się dziecka, to codziennie do mnie pisze i pyta, jak się czujemy, jak baby, czy się rusza, czy nie jest mi ciężko itd. Co za troska... i skąd w nim tyle troski
żeby nie było, rozstaliśmy się ponad 4 lata temu, od czasu do czasu rozmawialiśmy, ale bardzo rzadko (on nie jest Polakiem i nie mieszka w Polsce), a teraz taka zmiana Za tydzień będzie w Krakowie.
|
|
|
|
#1598 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na spacery po polnych drogach czy leśnych ścieżkach zupełnie odpada. Każda z nas dobierze wózek do swoich potrzeb. Nie można się kierować wyłącznie wyglądem przy wyborze. Dla mnie decydująca jest lekkość, zwrotność ale i stabilna konstrukcja. Wózki używane nawet jeżeli ktoś korzystał z nich tylko rok są już w pewnym stopniu zużyte. Na zdjęciu mogą wyglądać dobrze cóż z tego. Widziałam kilka wózków w komisie. Istne klekoty.
|
|
|
|
|
#1599 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Mamy dziś z TŻ rocznicę Będziemy świętować 20-stego bo do kina idziemy
|
|
|
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1601 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Serniczek to ja już z rana jadłam ![]() Wcześniej było tak, że mama pokazywała mi na necie dokładny model tego, co ona chce mi kupić, więc mi to pasowało ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1602 |
|
Zakorzenienie
|
Hej wam
katrina masz jeszcze 9 tyg aby dobić do takiego brzucha jak ja hehe gratki wszystkim stu dniowek i nowych tygodni. Mała mnie naparza pod samymi cyckami jak siedzę budze się w nocy to też wali, i weź tu za nią nadąrz jak czasem ma fazę że 2 dni się nie rusza dzisiaj pierwszy raz wbiłam się w majtasy ciążowe. Ale ulga
|
|
|
|
#1603 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
A proszę ![]() dziękuję |
|
|
|
#1604 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a mało brakowało i mieszkalibyśmy na 4 piętrze bez windy ![]() tak samo a może i bardziej, mam wielkiego niechcieja a jeszcze musze odkurzyć i zmyć podlogi bo popołudniu goście Cytat:
|
||
|
|
|
#1605 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
ciekawe co tam u Sali, dawno się nie odzywała
|
|
|
|
#1606 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzien doberek! wczoraj zacytowałam już chciałam odpisać ale ścieło mnie z nóg
dzisiaj w końcu się wyspałam![]() Cytat:
![]() Cytat:
całe szczęście że tak to się skończyło!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
super gratulacje: jupi:Cytat:
![]() Cytat:
moi rodzice mieszkają w czteropiętrowym bloku i mają taką fają dwuosobową windę. gratulacje!!!nadalka gratuluje udanej wizyty ![]() depoison super avatar pasuje do Ciebie
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110430040119.html http://www.suwaczki.com/tickers/mhsv3e5elv15wq8s.png Edytowane przez muminek82 Czas edycji: 2012-04-14 o 13:11 |
|||||||
|
|
|
#1607 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję Soleilka
|
|
|
|
#1608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak to neistety z tymi ex jest... ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Soleilka gratulacje ![]() ja posprzatalam lazienke i kuchnie wstawilam tez pranie, tz musi odkurzyc i posprzatac sypialnie a ja na koniec zmyje podlogi
|
|
|
|
|
#1609 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
W ogóle w nocy takie skurczu dostałam w łydce, że zaczęłam płakać. TŻ wstał i nie wiedział co się dzieje, a ja próbowałam tą nogą we wszystkie strony ruszać, żeby to ustąpiło. Chyba po 5 minutach dopiero przeszło Już mam dość tego, boje się, że jak mnie kiedyś to złapie, to nie puści i będę aż krzyczeć z bólu---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- dziękuję U mnie też by się zdało sprzątnąć, bo TŻ oczywiście syf zrobił w ciuchach
|
|
|
|
#1610 |
|
Zakorzenienie
|
No moj tz wrocil wlasnie z miasta z nowym xboxem bo stary sie zepsul i udalo mi sie na kilka tygodni odciagac go w kupnie nowego ale dzisiaj wrocil z nowym no i juz zasiadl przed tv wiec nie wiem kiedy zagonie go do sprzatnia
|
|
|
|
#1611 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanko: od wczoraj mam takie delikatne pobolewanie podbrzusza jakby przy jajnikach..i zastanawiam się czy to normalne?? miewacie też??
Czytałam gdzieś, ze więzadła się cały czas rozciągają ale nie wiem czy to to..
|
|
|
|
#1612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mąż własnie odkurza. Ja musze dokonczyc jeszcze kuchnie i zmyć podlogi. I potem na zakupy jedziemy. Rosołek chyba dzisiaj zrobię a na drugie kurczaczka w ziołach
|
|
|
|
|
#1614 |
|
Zakorzenienie
|
Soleilka, w przypadku skurczu łydki najlepiej napiąć nogę i poczekać. Ja takie bolesne skurcze miałam, gdy trenowałam, myślałam ze zwariuję, bo były co noc. No i wiesz, że magnez robi robotę, ale dopiero po miesiącu od zażywania (Ty już jesz, więc wkrótce puści, ale jedz więcej).
Mama, my mamy PS3 i wyobraź sobie, że mój tż w ogóle nie gra. Kupił go dla mnie, a że ja ostatnio nie mam czasu (wolę się na nowo nie wciągać), to Ps3 sie kurzy. Musimy je sprzedać. Mama mi powiedziała, że miała to być niespodzianka, ale nie mogła wytrzymać i zamówiła dla mnie zakupy w Londynie (butelki, wanienki, ciuszki i inne gadżety dla małej) - a w Londynie dlatego, że jej znajoma jedzie za 2 tyg. i mi wszystko pokupi Cieszę się, bo tyle mniej będziemy musieli kupić ![]() Nie mam koncepcji na obiad... Zjadłabym jakiś makaron, ale tż znowu będzie nosem kręcił, zwłaszcza na małże
|
|
|
|
#1615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Składniki:
Makaron gotujemy na pół twardo. Brokuła kroimy w małe różyczki, gotujemy do miękkości. W tym czasie kroimy cebulę w kosteczkę, podsmażamy na oleju na szklisto. Dodajemy łyżeczkę vegety. Następnie odsączamy tuńczyka z oleju, dorzucamy do cebuli i smażymy przez 3-5 minut. Zalewamy wszystko dużą śmietaną. Podgrzewamy na ogniu i doprawiamy vegetą do smaku. Makaron odcedzamy, wrzucamy do garnka, w którym gotowaliśmy go, dorzucamy brokuła. Wlewamy sos z tuńczykiem i mieszamy. Kroimy pęczek pietruszki i dorzucamy do całości. Smacznego!
|
|
|
|
|
#1617 |
|
Zakorzenienie
|
Nela Ty się powinnaś znać
Warto na maxmodels założyć temat żeby znaleźć fotografa typu zdjęcia za możliwość dodania ich do portfolio przez fotografa? Zastanawiam się nad taką sesją brzuszkową, a mi nie przeszkadza, że ktoś te zdjęcia by pokazał. A oczywiście kasa by wtedy pewnie została w portfelu co jest raczej plusem Tylko tak myślę czy warto i czy byłby ktoś chętny na coś takiego
|
|
|
|
#1618 |
|
Zakorzenienie
|
Soleilka, wg mnie lepiej asmag forte więcej.
A makaron wygląda pysznie, dzięki. |
|
|
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ mi mówił, żebym póki co brała 4x1 i zobaczyła czy pomaga...
|
|
|
|
|
#1620 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeszcze wyżej bez windy? Właśnie pocieszam się tym chudnięciem po porodzie![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jak się czujesz??
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.

No ale jak w końcu usnęła to tak spaliśmy do 9
)

znajomy przywozi z niemiec zabawki fisher-price i miał tą matę za 160zł (na all najtaniej z wysyłką 230-240) więc żal było nie brać
Zanim was nadrobiłam to się 1 godzina zrobiła 

nie wiem jak ja sie tego naucze masakra jakas
klask i:

moi rodzice mieszkają w czteropiętrowym bloku i mają taką fają dwuosobową windę.