|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VII cz. naszego wątku? | |||
| Wiosna za oknem, pąki strzelają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają. V-VI 2012 cz.VII |
|
3 | 4,35% |
| Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VII |
|
7 | 10,14% |
| Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz. VII |
|
11 | 15,94% |
| W nosie z terminami, pierwsze na wątku Mamy już mamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
3 | 4,35% |
| To my, Mamy majowo-czerwcowe! Na dzieci czekają wyprawki gotowe.Mamy V-VI 2012 cz.VII |
|
5 | 7,25% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, pierwsze Mamy w wątku... mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
23 | 33,33% |
| Worek z dziećmi rozwiązany, już są w wątku pierwsze Mamy! Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
9 | 13,04% |
| Pierwsze dzieci tulą nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
1 | 1,45% |
| Pierwsze dzieci witają nasze mamy, na kolejne już czekamy. Mamy V-VI 2012 cz. VII |
|
2 | 2,90% |
| Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
Millena śliczny brzucholek
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy! Mamusie V-VI 2012 cz.
ja mola spożywczego raz luzem w reklamówce przyniosłam
![]() całe szczęście przy wypakowywaniu zauważyłam i dziada w kiblu spuściłam a nie kupowałam żadnych takich produktów gdzie on by siedział, normalnie gratis do kartonika mleka i jogurtu dostałam ![]() za to miewałam w tamtym roku plagi muszek owocówek, w tym roku póki co cisza, ale te dziady u świnek morskich w trocinach rządziły pewnie gdzies z owocami przyniosłam, o ile owoce soki i inne moge pochować o tyle prosiakow nie zafoliuję
|
#3543 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Natomiast co do tego drugiego Michalowej (tego z zielonym) to znalazłam na youtubie filmik instruktażowy jak się robi taki kwadrat ze środeczkiem i z tego co ta pani mówi na filmie to zgadza się to mniej więcej z tą instrukcją, którą dostałam od Michalowej. Tylko że tam ta babka robi słupkami, a Michalowa robiła półsłupkami to pewnie jakoś trochę inaczej to wychodzi? Tutaj jest instrukcja do tego kwadratu ze środeczkiem: http://www.youtube.com/watch?v=JLJRfHRMPgU Tylko jeszcze nie wiem jak się dowiązuje następny kolor, ale widziałam jakiś inny filmik na youtubie i tam coś takiego było, więc pewnie da się wykorzystać (tylko nie mam teraz pod ręką tego filmiku). Gratulacje dla Niebieskiego Pantofelka
|
|
|
|
|
#3544 |
|
Wtajemniczenie
|
przestańcie o tych robakach bo ja jem
|
|
|
|
#3545 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale nie wiem jak się do niego zabrać |
|
|
|
|
#3546 |
|
Zakorzenienie
|
smacznego
![]() Mismalezja - mam pytanie do Ciebie bo Ty chcesz być chyba doraddzą laktacyjnym prawda? moje pytanie mianowicie, przyszłam ze szpitala i mój Adaś ma jeść z cyca ale być dokarmiany butelką do czasu kiedy z butelki sam zrezygnuje - żebym miała pewność że go nie zagładzam mój problem to mianowicie taka sprawa - karmię go z cyca - czasami jest przy nich 15, czasami 20 minut, zdarza się 25 ale rzadko, potem dostaje butelkę - zjada około 20 ml... ale ja mam ciągle wrażenie, że on z tego cyca to za dużo nie wypija i że ja go zamorzę! please - pomocy!
|
|
|
|
#3547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po kroplówce przeciwbólowej to nie była morfina, urodziłam po północy a pionizowali mnie ok.12 w południe , dostałam zastrzyk w kręgosłup, nic nie było widać zasłonili mi tak że nawet sufitu nie widziałam, nie jest przyjemne usunięcie drena, nawet do cc wygol się cała , no ia jak zapytają po cc czy chcesz przeciwbólowo paracetamol to chyba był nie zgrywaj matki polki bierz od razu i nie licz na jedzenie przez 2 dni pierwsze, to wersja okrojona by nie straszyć, no i pierwsze dwa dni sakiewkę dostaniesz czyli dren na krewwitamy kolejne dzieciątko ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
![]() co do rozmiaru to mam B teraz a rano jak były pełne to C
|
|
#3548 |
|
Rozeznanie
|
Wpadłam i zaczęłam nadrabiać
pochwalę się tylko, że w ciucholandzie upolowałam kilka ślicznych ciuszków dla Maleństwa, dla siebie rzecz jasna nic, ale i tak się cieszę. I tak druga partia ciuszków już schnie, zostało mi jeszcze jedno pranie - całkiem ciemnych rzeczy - ale to po weekendzie, mam nadzieję, że słonko wróci. Zamówienie na all też już wysłane, w poniedziałek tylko apteczne zakupy no i dla mnie koszula i stanik. W liczbie mnogiej oczywiście. rinco dzięki za linka, ale boję się zamawiać, bo tam nie ma wymiarów podanych. Ja z takich zwykłych sklepów nosiłam niby 80D, ale po dopasowaniu okazało się, że mam 70F, a w ciąży 75G, więc niestety będę musiała sprawdzić na mieście. Co prawda tam na placu rybnym są w moim rozmiarze, ale wolałabym coś za mniej niż 100 zł... Ok idę nadrabiać
|
#3549 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3550 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a w jakich pojemnikach trzymać te wszystkie rzeczy? w puszkach? przeczytałam, że te mole mogą wygryźć nawet w plastiku niewidoczną dla nas dziurkę |
|
|
|
|
#3551 |
|
Rozeznanie
|
Na sr położna mówiła że przed samym porodem bolą sutki i ogólnie całe piersi.
|
#3552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#3553 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3554 | ||
|
Zadomowienie
|
dziękujemy za miłe słowa
to chyba moje pierwsze zdjęcie brzuchowe, mój mąż nie chce mi robić zdjęc bo uważa że to .. głupie jakbym miała siłe to bym sobie fotografa zamówiła, ale chyba nie dam rady w moim stanie, wiec sobie sama cyknelam fotę z nudów , jak zwykle w pozycji leżacej haha co by nie zapomnieć że pół ciązy przeleżałam. Cytat:
rinco o kurcze.. zainspirowały mnie te filmiki jeszcze bardziej, jakby miala córeczke to chyba bym jej kapelusze robiła i czapeczki.. a tak to moze chcoiaż uda mi sie dziergnąć skarpetko buciki, ale czad http://www.youtube.com/watch?v=u6K35...eature=related Cytat:
co do pojemników, ja kupiłam normalne szczelne w IKEA i jak na razie nic się nie przegryzło trzeba obserwować po prostu, w 3 sekundy nie przegryzie puszki czy plastiku
|
||
|
|
|
#3555 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Kochane!
Co się dzieje, co to za gratulacje? Nie widzę żadnych wiadomości dużą czcionką, ale widzę, że pantofelkowi należy gratulować, więc GRATULUJĘ!!! ![]() Ja jednak padłam wczoraj, choć doczytałam wszystko i już już prawie miałam odpisywać, ale poszłam spać ![]() Dziś miałam cały dzień do pomocy teściową i szwagierkę, jak kiedyś wspominałam. Masę rzeczy mi zrobiły, mam wszystkie ubranka 0-3 wyprasowane, obicie fotelika wyprane, wszystko do kołyski wyprasowane i założone i dużo innych drobniejszych rzeczy zrobione, umyte, poukładane... Jeszcze nie doczytałam dzisiejszych postów, ale najpierw zaległe sprawy... Zdjęcie ubranek Niemałe kupki, co? Postawiłam suszarkę obok jako punkt odniesienia... Zaznaczam, że nigdy się u nas nie przelewało i kupuję Maksowi naprawdę jedynie niezbędną ilość ubrań, choć z kolei teściowa ma rękę do lumpków i nieraz znosiła mi stosy ubranek, których nieraz nie zdążyliśmy ubrać, bo akurat jakieś tego typu w tym rozmiarze miałam wystarczająco, itp. Natomiast na pocieszenie dodam, że mieści się tam sporo kurtek jesiennych, zimowych czy kombinezony.anulka, chyba Ty pytałaś... Przez większość czasu trzymałam je na strychu w kamienicy u teściowej (gdzie zresztą 3 lata mieszkaliśmy), a potem u nas w piwnicy. Gdyby nie piwnica, to nie wyobrażam sobie upchnięcia ich w domu niuniuniau, a Ty pytałaś o wózek... ale pewnie nie wiesz, że ja to z wózkiem pod prąd trochę... To wózek, który na początku będę używać tylko sporadycznie po mieście, do lekarza, itp. i generalnie chcę, żeby posłużył już do końca jako spacerówka. Wczoraj na szybko zrobiłam zdjęcia telefonem to też wrzucam Pod fotelikiem po prawej stronie zdjęcia tam taki szpikulec czarny sterczy, to jego się oczywiście chowa, tylko po ściągnięciu spacerówki zapomniałam go zagiąć... Buda w spacerówce da się jeszcze bardziej naciągnąć do przodu, rozkłada się bardziej płasko niż się spodziewałam, ogólnie spełnił moje oczekiwania póki co I jeszcze raz pytanie... kapukat, bardzo jesteś dzielna, że nas doczytałaś Wierzę, że trudno byłoby Ci na wszystko odpisać... Ale zapytam jeszcze raz, czy mogę dodać link do opisu porodu przy Twoim nicku na liście? ![]() Chcecie w ogóle, dziewczyny, takie linki? Podejrzewam, że tak, ale dla porządku pytam
|
|
|
|
#3556 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a pościel w Tesco obczaje przy następnej wizycie.Aaaa i gratulacje dla NiebieskiegoPantofelka !!!!
|
|
#3557 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niezle... chyba rozumiem dlaczego mamy sprzedają ciuszki swoich dzieci na róznych portalach i aukcjach jak sie nie ma gdzie tego przechować to faktycznie chyba rośnie w zatrważającym tempie.
|
|
|
|
|
#3558 | ||||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Maks też miał „zwierzęcy” dzień w przedszkolu. Jego grupa organizowała wystawę zwierząt w przedszkolu… Wszystkie swoje zwierzaki klatkowe czy akwariowe dzieci przyniosły (psów i kotów nie wolno było), więc był niesamowity dzień pełen wrażeń Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
To jak już się odzywasz, to napisz chociaż parę słów, jak tam u Ciebie!Cytat:
Odnośnie ubrania na wyjście to właściwie większość opcji opisana przez dziewczyny jest dla mnie podobna Przy takich 25 st. założyłabym dwie cienkie warstwy (właściwie tak jak dziecko będzie ubrane w szpitalu) i kocyk do przykrycia (jakby tak zawiało) wzięła na tą drogę do samochodu.Cytat:
Zdrówka!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poczekaj spokojnie, aż lekarka powie Ci, co załatwiła.Cytat:
Już nieraz pisałyśmy, że może być groźna… Pewno, że ruchy się zmieniają i to normalne, ale czy tak w ciągu 2 dni Jak są jakiekolwiek wątpliwości, to lepiej to skontrolować! Ja od czasu tragedii Perse chyba będę tak każdej kobiecie zawsze teraz mówić Choć przecież wiedziałam, że takie rzeczy się zdarzają, słyszałam o niejednym takim przypadku, ba!, nawet na wizażu mam koleżnkę, które w 25 tc straciła dziecko… Ale to do mnie o wiele mocniej dotarło, pewnie przez to, że tu jednak codziennie i dużo ze sobą piszemy i jestem z Wami bardzo zżyta…
|
||||||||||||
|
|
|
#3559 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Tylko obawiam się, że pierwsze 3 będą za długie. Jeszcze to sprawdzę.Cytat:
Cytat:
![]() Brawo też dla Ciebie za dobre wieści! Bądź dobrej myśli Może akurat będziesz należeć do tych szczęśliwców co na drugi dzień po cc już skaczą Już w ciąży w porównaniu do większości z nas jesteś super sprawna i silna, chociażby z tego powodu, że chodzisz do pracy…Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak tż idzie gdzieś z dzieckiem, to w sumie też może zabrać rzeczy dla niego do jakiegoś plecaka np… Jednak taka torba z odpowiednimi przegródkami, dużą ilością kieszonek, itp. jest przydatna.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Uff, to tyle z wczoraj Na razie idę poprzytulać Maksia na dobranoc i dalej będę Was gonić...
|
||||||||||
|
|
|
#3560 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Niebieski Pantofelku gratulacje!!!! Cytat:
Piękny brzuszek ![]() kism wózek bardzo fajny. Co do tego że inny niż u większości to jak pokazuje ten mój upatrzony to też się ludzie łapią za głowę A co do sterty ubrań to wcale nie jest aż tak tragicznie, spodziewałam się, że będzie tego dużo więcej. Ja dzisiaj padam na twarz. Złaziłam się jak głupia, miałam nadrobić braki w wyprawce a i tak wyszło na to, że zamówię przez neta. Niestety to łażenie odbiło się na moim samopoczuciu, brzuch mi się spina, ciągnie a jak na złość Oliwka miała dzisiaj dzień mamusiowy i ryk jeśli nie siedziała u mnie na rękach. Mam dość :/ Do tego muszę się pożalić na TZ, kompletnie do niego nie dociera, że mam prawo źle się czuć, w końcu ciąża to nie choroba a on ciężko fizycznie pracuje w tygodniu więc w weekend by chciał odpocząć. No masakra, nic do niego nie dociera. Ja ostatnio czuję się tak, że mam wrażenie, że zaraz na porodówce wyląduję ale moje gadanie jest jak grochem o ścianę, jak proszę żeby coś zrobił przy młodej albo w domu to mi odpowiada: A Ty co? Ty nie możesz tego zrobić? No załamuje mnie :/
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
||||
|
|
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
Kism oczywiście że możesz dodać link nie mam nic przeciwko
![]() co do energii nie mam pojęcia skąd jest - może to przez początek depresji ciążowej, odbijam sobie te pierwsze kilka miesięcy w których płakałam i źle się czułam a tak w ogóle - boska kupka! i ten wózek, naprawdę świetnie wygląda, oby się dobrze prowadził Niuniunia - dziękuję, spróbuję a do tego jeszcze co do mężczyzn, czasami nie rozumieją jak my się możemy czuć, bo przecież ich nie roznoszą hormony, ani nie bolą piersi...no i oni się nie toczą
|
|
|
|
#3562 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mnie wkurza mój, bo z kolei widzę u niego strach i panikę jak tylko się łapię za brzuch albo rozmawiamy o porodzie. Ja rozumiem, że się może chłopak stresować, ale to przecież ja będę rodzić! I on powinien być dla mnie wsparciem, a nie żebym ja się jeszcze przez niego wkurzała ![]() Cytat:
![]() edit. jest tylko jedna w rozmiarze xxl, takie same za 24 zł w Kauflandzie widziałam, więc tam kupię najwyżej.
Razem od 14/08/2009 Zaręczeni od 01/06/2010 Mąż i Żona od 14/08/2011 Nasz skarb 06/05/2012 ...and nothing else matters... http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png Edytowane przez clauudik Czas edycji: 2012-04-14 o 21:18 |
||
|
|
|
#3563 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I jak zobaczyłam kolejkę na Titanic 3D to mnie wmurowało, jakby premiera nie wiem czego była. Ty mnie nie strasz, bo ja wczoraj to myślałam, że z toalety nie wyjdę Cytat:
I często brzuch mi twardnieje.No i dziś to pobiłam wszelkie rekordy na puchnięcie. Moje stopy, łydki i uda wyglądają jak od takiego niemowlaka (tylko w powiększeniu). Okropnie to wygląda, nawet mąż mi powiedział, że teraz to widać, że jestem spuchnięta i to bardzo. Zobaczę jak będzie rano. Staniki, staniki, staniki.... byłam w H&M i się załamałam. 2szt dla karmiących 79,90 zł i żeby one chociaż troszkę przyzwoicie wyglądały, a dla mnie to szmatki po prostu. Obok znalazłam bluzeczki na ramiączkach do karmienia i tez 2szt za 79,90 zł, więc wolałam kupić je i mieć bluzki w których mogę wychodzić. A staniki to sobie kupię chyba sportowe i będzie dobrze. Ja na swojego męża narzekać nie mogę, dziś całe mieszkanie wysprzątał, a mi kazał odpoczywać i od 2 tygodni nie słyszę nic innego jak" spakowałaś w końcu tę torbę? Ty myślisz, że ja później będę biegał po mieszkaniu i szukał co gdzie jest? Nic ci nie szkodzi mieć ją już przy łóżku, przecież tak mało ci zostało." Więc chyba się jutro za nią zabiorę, żeby mi się mężczyzna nie denerwował
|
||
|
|
|
#3564 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak jest, pieluszkę z wycięciem na pępuszek (wtedy była tylko bella tego typu, teraz jeszcze są huggies) i pajacyk
) zakochałam się w pajacykach i w nic innego nie ubierałam Michałka dopóki dziecku wydatnie nie zmniejszy się częstotliwość siusiania i kupania, moim zdaniem pajacyk jest najwygodniejszy potem też jest najwygodniejszy, tylko już człowiek ma więcej doświadczenia no i nie trzeba zmieniać pieluchy dosłownie co chwilę, to może pokombinować z innymi ciuszkami. Ale ja to z tych, co uważają, że mnie i dziecku ma być wygodnie więc im więcej jak najprostszych rzeczy rozpinanych od góry do dołu tym lepiej, bo potem każde udziwnienia ubranek wychodzą po prostu bokiem.
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-04-14 o 21:33 |
|
|
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
odstawiłam męża na pępkowe, pojechałam do siebie do pracy po ostatnią rolkę tapety. i załapałam się na ciasto
|
|
|
|
#3566 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
![]() Jak karmisz piersią to trudno rozpoznać ile dziecko zjada,to prawda ale czmeu go dokarmiasz butlą? jak kończycie karmienie płacze,wygląda na głodnego? najlepiej zrobić tak,że karmić go z obu piersi przy 1 karmieniu: wtedy oprożniasz kanaliki mleczne i stymulujesz przysadkę do większego wytwarzania mleczka. jeśli widzisz że malutki już nie je,ale nadal sie bawi cycoszkiem to go nie odstawiaj, on sobie w ten sposób stymuluje napływm mleka,no i przytula się Jeśli po karmieniu wyrażnie widzisz,że jest głodny,tj. wkłada rączki do buzi,mlaszcze,cmoka, jak głaszczesz go po policzku to odwraca buzię i ją rozdziawia,to znaczy że rzeczywiście mu nie starcza. dodatkowo położna środowiskowa,albo pediatra niech kontrolują wagę - jeśli za dużo spada,to też może oznaczać,że ma za mało.
|
||
|
|
|
#3567 |
|
Wtajemniczenie
|
kism no niezłe stosy ubranek
_millena ja od dwóch godzin szydełkuję, a pierwszy raz w życiu mam szydełko w ręce ![]() Jak już się wdrożę w to szydełkowanie to chciałabym zrobić takie buciki, ale nie wiem czy mi wyjdą W każdym razie są cudne http://tojazdzid.blog.onet.pl/Wiosen...,ID185767079,n Acha i jeszcze czapeczkę z uszkami króliczka albo misia (znalazłam wzór na necie, ale mam w PDF, więc nie podlinkuję) ![]() Chyba dzisiaj spać nie pójdę |
|
|
|
#3568 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3569 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale myslałam, że przez te 6 lat ( tak? dobrze mówię?) to będzie sięgać do sufitu ![]() wózek też super ![]() widzę, że firanka wisi w oknie ja swoją wczoraj już "uszyłam"
|
|
|
|
|
#3570 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewcyzny, męczę tą pracę, ale opornie idzie.. zwłaszcza to suzkanie słów podobnych jak w książkach co by mnie nitk o plagiat nie oskarżył
Jak skończę pisać,to podesłać wam na maila? piszę o edukacji ciężarnych i położnic w zakresie karmienia naturalnego
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:53.

a nie kupowałam żadnych takich produktów gdzie on by siedział, normalnie gratis do kartonika mleka i jogurtu dostałam 

mam nadzieję że szybko wróci do formy 
i jeśli było aż tak źle to może odpisz na priv
po kroplówce przeciwbólowej 

a pasowałoby mi kupić 2 komplety... najwyżej jak nic tańszego nie znajdę to kupię jedną lepszą w sklepie a drugą zamówię na all.
Mam ochotę na jeszcze jednego i chyba się nie powstrzymam 
Jak są jakiekolwiek wątpliwości, to lepiej to skontrolować! Ja od czasu tragedii Perse chyba będę tak każdej kobiecie zawsze teraz mówić 
Może akurat będziesz należeć do tych szczęśliwców co na drugi dzień po cc już skaczą