W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-14, 20:38   #2731
patik87
Zakorzenienie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Brumek My mamy takie oni jest na dwóch nogach i nie sądze aby dziecko się z Nim przewróciło.

http://allegro.pl/chicco-krzeselko-d...274344438.html
nooo rzeczywiście, godne polecenia. tylko nie cenowo

Jakbym miała kaskę to bym chciała : http://www.ceneo.pl/2136059s czarowne jest
Stary 2012-04-14, 20:46   #2732
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

to krzesło jest fajne nie patrząc na cenę

http://www.bobowozki.com.pl/product_...3&%3CosCsid%3E

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Piwnooka super że się pojawiłaś

ja uciekam idę pogadać z M odnośnie tego nosidła czy kupujemy czy nie
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 20:53   #2733
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Czyli to pierwsze musi stać zawsze na normalnym krześle tak? Jesli się chce żeby dziecko przy stole siedziało?
A to z Ikei ma regulowaną wysokość? Bo jak Filip chce sobie do niego wejść i zejść to sam sobie radzi?
tak, to pierwsze to taka nadstawka na normalne krzesło, ofc można też je postawić samodzielnie na podłodze i wtedy dziecko sobie samo wchodzi/wychodzi

To z Ikei nie ma regulowanej wysokości, jak chce wejśc to trzeba go wsadzić/wyjąć.

ale z tego co zarejestrowałam to najpopularniejsze krzesełko dla dzieci we wszelkich kawiarniach i restauracjach wszystkie dzieciaki do niego pasują

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2012-04-14 o 20:54
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 21:13   #2734
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
NatkaEwcia miała właśnie białe-kto wie może już nie taki szczerbaty
Czyli obserwuję

Cytat:
1.Domek to prawdziwa burza! Szaleje Ci chłopak. Zębów nie ma, ale wszystko inne ma nad wiek rozwinięte Paluszki proszę ucałować od cioci.
A tych mam znajomych zazdroszczę. U nas jakaś dziwna sprawa, bo mlodych kobiet z wózkami jest bardzo mało. Dużo babć, a jeszcze więcej dziadków.

2. Są takie białe! To jużpewnie tuż tuż
1. Paluszki ucałowane
2. Ale fajnie jakby już mu cos wyszło Takie dziwne są te dziąsełka, różnia się znacznie od tych górnych, ale nie jestem pewna czy są inne niż zwykle Czekamy

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Natka, jesteś . Nie nadrabiaj wszystkiego tylko pisz częściej c u Was. Biedny Domek, niestety nie raz nie da się przewidzieć i uniknąć takich wypadków- ucałuj ode mnie Domkowe paluchy. Fajnie, że masz mozliwość spotkania się z młodymi mamami. Ja podobnie jak Brumek same babcie spotykam i wstyd się przyznać, ale jak jakaś się do mnie zbliża to uciekam. Już parę razy jak mnie taka dopadła to zaczęło się gadanie o polityce i innych gorzkich żalach, na co nie mam najmniejszej ochoty, więc się szybko ewakuuje.
Paluchy ucałowane
U nas właśnie same młode małżeństwa z dziećmi, więc mamusiek tutaj sporo, tylko ja zawsze taka bardziej niesmiała byłam. Teraz mamy taką"paczkę" od 8 m-ca do 13 m-ca Dzieci się razem bawią a my plotkujemy
Jak moja piękna synowa?

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
biedny Dominik,

i oczywiście za nowe umiejętności, i że już taki "dorosły" i ładnie je

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
1.hej.

Piątek 13go to chyba z opóźnieniem obchodzę, bo dzisiaj

Najpierw pomyliło mi się z godzinami i za wcześnie o godz . pojechałam na uczelnię
Potem okazało się że nie babka załatwiła zastępstwo i odwołała kolokwium ( na które specjalnie przyjechałam, gdyby nie ono nie jechałabym dzisiaj do szkoły)
Ale to pikuś. Bo pogoniła mnie policja i dostałam 300zł mandatu i 6 pkt przejechałam na późnym pomarańczowym
Na dokładkę wracałam do domu okrężną drogą bo remont ( jeżdżę na pamięć i znaków sierota nie widziała, musiałam zawracać)-
Jestem taka na siebie zła za ten mandat, tyle kasy.
Oczywiście pokłóciłam się z tż.
2. Natka witaj witaj. Jak sprawy z pracą? osoba na Twoje miejsce już jest?
1.Ojej ale miałaś dzień
2. Już jest nowa dziewczyna, świetnie sobie radzi, a my z Domeczkiem sobie dalej labujemy

Isia ja myślę, że czarna. klasyczna sukienka jak najbardziej

Stronczek może porozmawiaj z mężem

Marinko biedoczki Wy Jak dzisiaj Igorek?

Brumku my mamy takie: http://allegro.pl/fisher-price-krzes...258332996.html i moge z czystym sumieniem polecić Szwagier kupił też swojej chrześnicy i też są zadowoleni z niego

Cieszę się, że z chrztem już coś u Was wiadomo

Iustyna jednak Zuzina się zaraziła Ale będziecie mieli przynajmniej już z głowy. Domkowi jużprawie wszystkie blizny poznikały

Mnie coś dzisiaj boli głowa, mało tego dostałam jeszcze okres, ktory dodatkowo powoduje ból brzucha... Jakaś taka wypruta dzisiaj jestem.
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 21:49   #2735
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Ja się domyślam, dlaczego mi odcięli Od razu zaznaczam, że na siebie głosować nie można i się nie da ---> Iustyna
ja nie wiem dlaczego

Cytat:
Jak mam iść do toalety to już nie wiem czy:
a)robić siku trzymajac ja na kolanie
b)wpuścic ja do łazienki zeby raczkowała i modlic sie zeby nie zdazyła stanąc przy wannie i nie nabiła guza
c)nic nie pic i nie jesc caly dzien
d)trzymac do wieczora az tż wróci...
e)włożyć ja do huśtawki-tak zeby mnie widziała i robić swoje mimo wycia
Ja już kilka razy zaliczyłam opcję nr 1..... Też mam takie dylematy

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dominik pięknie się rozwija, dużo czasu spędzamy na dworze. Poznaliśmy wiele mam z dzieciakami, z którymi codziennie spotykamy się na placu zabaw.
Domek ostatnio stłukł mi wazę i poprzecinał sobie paluszki... Nie zdążyłam niestety dobiec.
Zjada już z nami obiady, malo co słoiczków. Je już praktycznie to co my. Ostatnio nawet zjadł pierogi ruskie, zupę ogókową
łuuu, biedaczysko małe. Moja często próbuje zjeść dziwne rzeczy... wiecznie coś gdzieś znajduje ( nie nadążam sprzątać... głównie po sobie )

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Na dzien dobry z rana jakis facet wjechal mi w tyl samochodu - na szczescie nic sie nam nie stalo, ale wiadomo, nerwy, pozniej do pracy przyszlam. Pozniej zas fatalnie sie czulam. Bylam mega slaba i cos mi sie z cisnieniem dzialo, czulam serce w gardle i mialam ochote zemdlec. Nie wiem, moze ta dieta zle na mnie wplywa? Przyznam wam szczerze, ze nie przypadlo mi to jedzenie do gustu. Nie wiem czy wytrwam 2 tygodnie.
Nie wiem czy to z powodu diety tak się czujesz, ja tak nie miałam . Auta i nerwów współczuję

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
dzięki laseczki, że się pozachwycałyście Żbikowym no ma ☠☠☠☠iki w oczach jak nic....
Po mamusi

Cytat:
Piątek 13go to chyba z opóźnieniem obchodzę, bo dzisiaj

1. Najpierw pomyliło mi się z godzinami i za wcześnie o godz . pojechałam na uczelnię
2. Potem okazało się że nie babka załatwiła zastępstwo i odwołała kolokwium ( na które specjalnie przyjechałam, gdyby nie ono nie jechałabym dzisiaj do szkoły)
Ale to pikuś.
3. Bo pogoniła mnie policja i dostałam 300zł mandatu i 6 pkt przejechałam na późnym pomarańczowym
4. Na dokładkę wracałam do domu okrężną drogą bo remont ( jeżdżę na pamięć i znaków sierota nie widziała, musiałam zawracać)-
Jestem taka na siebie zła za ten mandat, tyle kasy.
5. Oczywiście pokłóciłam się z tż.
1.
2.
3.
4.
5.

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość

A ja mam pytanie
takie trochę z innej beczki bardziej do mamus doświadczonych: zastanawiamy się na remontem, na razie jednego pokoju - meble, tapety jakieś dodatki. I tak powiedzcie mi czy to dobry moment na taką zmianę, tzn, że za chwilę Domnik będzie wszędzie, i czy takie dzieciaczki w tym wieku "robią dużo strat materialnych". Mam nadzieje, że wiecie o co mi chodzi Bardziej t0 jest pytanie Karola niż moje, bo jak bym miała się zastanawiać czy Dominik coś nam zniszczy czy nie to pewnie nic byśmy nie zmienili
A i jakie macie spostrzeżenia na co mam zwracać uwagę przy takim remoncie?
Mi Kuba w wieku ok 2 lat popisał ścianę pod stołem w salonie długopisem. Tłumaczył, że chciał kotkowi naszemu narysować obrazek.... Wiedział, że nie wolno - chciał być miły... Jak był mniejszy miał dookoła łóżeczka poprzyklejane naklejki (trawkę, motylki, kwiatki, biedronki) i namiętnie zdrapywał. Miał też auta naklejone na ścianie i zdarzało mu się je zdrapać. Te takie specjalne naklejki na ścianę, co się suszarką dogrzewa po przyklejeniu. Chyba więcej nie psocił.

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
Ja i Helenka już odkatarzone, mąż jeszcze trochę pociągający.(co nie przeszkodziło mu pójść dzisiaj na piwo)
Mój też dzisiaj na piwie

Natka już widzę, że Zuza ma więcej kropek niż Kuba miał , jakaś niespokojna jest.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 22:15   #2736
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
I powiem Ci że teraz stwierdzam że to z Ikei jest najlepsze!

Nie wiem jak inne dzieci , ale nie wyobrażam sobie wciśnięcia takiego ruchliwego dwulatka jak Filip do takiego kombajnu.
Filip lubi to Ikeowe, ale tez coraz częściej je już siedząc na zwykłym krześle przy stole, lub w swoim pokoiku ma mały stolik i krzesełko z serii Mammut.
podpisuje sie obiema rekami! Ikeowskie najbardziej uniwersalne. Wszyscy moi znajomi po kupieniu tych kombajnow dla malych maluszkow, kupowali pozniej nastepne modele dla wiekszych dzieciaczkowi ... najczesciej te z Ikei
A ja od poczatku mialam to i mam do dzis, choc szczerze to Klara juz od skonczenia dwoch latek wiekszosc posilkow je siedzac na normalnym krzesle przy stole.
A do ikeowskiego wchodzi sama, po taborecie

jeszcze z wczoraj:
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Biedna Klara (i biedna mama ), a od czego ten uraz?
Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
O matko, a co się stało kruszynie??
no niestety to nie uraz tylko przebyta wlasnie szkarlatyna (to drugi raz w ciagu 3 miesiecy) dala znac o sobie - to jest rodzaj anginy, ktora rzuca sie na stawy i miesnie. No i Klara ma/miala stan przedzapalny kolanka... Ale nie rozwinelo sie zapalenie na szczescie, juz moze chodzic

Cytat:
Dziewczyny, tak sobie Was czytam, o tych śniadaniach, i się zastanawiam, czy tylko ja biednemu dziecku nie daję nic na śniadanie? Bo on tylko mleko wcina. Wszystkie już przeszłyście na takie dorosłe jedzenie?
ja na pierwsze i drugie sniadanie daje UU

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Ja tylko informacyjnie - Zuza ma ospę. Kolejne 3 tygodnie w domu....
kurde

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny.... bylam 2 dni temu u znajomych tz-a .Jedna laska urodzila juz trzecie dziecko i sie pyta mnie czy mam chodzik dla Olivki wiec jej mowie ze nie bo uwazam ze to nie jest zdrowe.A ona na to.... ze to nie prawda, ze jak dam mala do chodzika to bede miec spokoj bo mala bedzie sama sobie go pchac..... tylko pytanie czy ja chce miec spokoj od Olivki
ja majac dwie panny w domu ledwo zipie, wiec troche rozumiem mame trojki
nie ma co znowu odzegnywac tych chodzikow od czci i wiary, moje pokolenie na tym wychowane i jakos wiekszosc ludzi zdrowa
osobiscie polecam pchacze, to duzo lepsze niz chodziki

Cytat:
hej. Piątek 13go to chyba z opóźnieniem obchodzę, bo dzisiaj [...]
o szlag! wspolczuje...

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość

A ja mam pytanie
takie trochę z innej beczki bardziej do mamus doświadczonych: zastanawiamy się na remontem, na razie jednego pokoju - meble, tapety jakieś dodatki. I tak powiedzcie mi czy to dobry moment na taką zmianę, tzn, że za chwilę Domnik będzie wszędzie, i czy takie dzieciaczki w tym wieku "robią dużo strat materialnych". Mam nadzieje, że wiecie o co mi chodzi Bardziej to jest pytanie Karola niż moje, bo jak bym miała się zastanawiać czy Dominik coś nam zniszczy czy nie to pewnie nic byśmy nie zmienili
A i jakie macie spostrzeżenia na co mam zwracać uwagę przy takim remoncie?
duzo zdrowka
to zalezy jaki pokoj chcecie remontowac..
tak ogolnie to moge powiedziec - remontujcie wszystko oprocz kuchni i pokoju dziecka
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 22:26   #2737
iustyna1
Wtajemniczenie

Brumku jak dziś Tymek? Potrzebny był nurofen?
Stronczek jak z Tż?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-04-14, 22:47   #2738
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
tak, to pierwsze to taka nadstawka na normalne krzesło, ofc można też je postawić samodzielnie na podłodze i wtedy dziecko sobie samo wchodzi/wychodzi

To z Ikei nie ma regulowanej wysokości, jak chce wejśc to trzeba go wsadzić/wyjąć.

ale z tego co zarejestrowałam to najpopularniejsze krzesełko dla dzieci we wszelkich kawiarniach i restauracjach wszystkie dzieciaki do niego pasują
Dzięku youyou Dałaś mi do myślenia, bo ja Ci ufam w tych sprawach

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
1. CAle fajnie jakby już mu cos wyszło Takie dziwne są te dziąsełka, różnia się znacznie od tych górnych, ale nie jestem pewna czy są inne niż zwykle Czekamy

2. Brumku my mamy takie: http://allegro.pl/fisher-price-krzes...258332996.html i moge z czystym sumieniem polecić Szwagier kupił też swojej chrześnicy i też są zadowoleni z niego

3. Mnie coś dzisiaj boli głowa, mało tego dostałam jeszcze okres, ktory dodatkowo powoduje ból brzucha... Jakaś taka wypruta dzisiaj jestem.
1. Czyli to juz na pewno TO
2. Dzięki Nateczko, zaraz pooglądam dokładniej A jak bardzo można opuścić siedzenie? Chodzi mi o ten najniższy poziom?
3. Biedna
A tak a propos - jak objawy alergii? Te Twoje rany? Skończyło się? Bierzesz leki cały czas?

Cytat:
Brumek My mamy takie oni jest na dwóch nogach i nie sądze aby dziecko się z Nim przewróciło.

http://allegro.pl/chicco-krzeselko-d...274344438.html
Fajne! Ale cena też niezła

Cytat:
1. Troszkę mnie nie było, to i tamto się na to złożyło (tak się mi zarymowało), ale miło mi, że moja nieobecność zostało zauważona

2. U nas wszystko w porządku, w święta zaatowkował nas katar - najpierw mnie, potem Helenę a na końcu męża - ( Brumek - mój tż też Piotr), Ja i Helenka już odkatarzone, mąż jeszcze trochę pociągający.(co nie przeszkodziło mu pójść dzisiaj na piwo)

3. Brumek super, że z chrzcinami wyjaśniła się sytuacja.
My mamy zaplanowane chrzciny na 8 lipca i mam dylemat co do ojca chrzestnego - mam dwóch braci i między nimi muszę wybrać...

4. Brumek śliczna z Ciebie dziewczyna, a Tymek... chłopak jak marzenie.... i przez to Wasze zdjęcie staliśmy się (chyba) szczęśliwymi posiadaczami nosidełka Tuli (pozazdrościłam)...

5. A krzesełka mamy takie http://www.patiimaks.pl/Product.aspx...roducer=chicco kolor chakra

6. Aaa.. i Helenka dalej głównie jest na UU (ale już całkiem ładnie je obiadki i deserki i pije z kubeczka doidy)
Będzie długo Więc po kolei:
1. Pewnie, że została, bo Ty już jesteś nasza na dobre

2. No wiesz, może piwo go uleczy

3. To faktycznie nie zazdroszczę, bo to ciężko chyba tak wybrać, żeby ten "odrzucony" nie poczuł się ... odrzucony Mi by na pewno było ciężko, bo zawsze mam obsesję na punkcie tego, żeby kogoś nie urazić i komuś nie podpaść

4. Strasznie mi się miło zrobiło
A nosidełka gratuluję!
I niech mi ktoś powie, że fora internetowe nie są najlepszą formą reklamy. Tuli mi powinno jakiś % od sprzedaży odpalić
Jaki wzór? Nosiliście się już?
A, doczytałam że CHYBA. Tzn. że dopiero idzie?

5. To krzesełko do tej pory było moim numerem 1. Ma świetne opinie. Tylko drogie
A Ty jesteś zadowolona/średnio zadowolona/bardzo zadowolona? Ono się reguluje tak, żeby w przyszłości być siedzonkiem dla, powiedzmy, dwulatka?

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
podpisuje sie obiema rekami! Ikeowskie najbardziej uniwersalne. Wszyscy moi znajomi po kupieniu tych kombajnow dla malych maluszkow, kupowali pozniej nastepne modele dla wiekszych dzieciaczkowi ... najczesciej te z Ikei
A ja od poczatku mialam to i mam do dzis, choc szczerze to Klara juz od skonczenia dwoch latek wiekszosc posilkow je siedzac na normalnym krzesle przy stole.
A do ikeowskiego wchodzi sama, po taborecie

no niestety to nie uraz tylko przebyta wlasnie szkarlatyna (to drugi raz w ciagu 3 miesiecy) dala znac o sobie - to jest rodzaj anginy, ktora rzuca sie na stawy i miesnie. No i Klara ma/miala stan przedzapalny kolanka... Ale nie rozwinelo sie zapalenie na szczescie, juz moze chodzic
Dzięki

A Klarusia biedniusia Dobrze, że już lepiej

Cytat:
Brumku jak dziś Tymek? Potrzebny był nurofen?
Stronczek jak z Tż?
Dziękuję, że pytasz
Ciężko
Nurofen dałam, bo cały dzień się męczył. Ale i tak nie zasnął. Tzn. zasnął w końcu, ale ponad 1,5 godz. mu to zajęło
W ogóle to dziś obniżyliśmy łóżeczko i to chyba go też trochę zdiwiło, bo jednak inaczej z tej perspektywy widzi swój pokój

No i (chyba) wypatrzyłam rosnąca czwórkę Górna lewa. Jest wyraźna biała gulka pod dziąsłem i w dotyku też czuć. Tzn. do przebicia jeszcze raczej daleko, ale widać, że już się czai. No a on właśnie tam od kilku dni ciągle gmera rączką.

Stronczku - pisz, pisz, bo ja też jestem ciekawa, czy coś lepiej?

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-04-14 o 22:49
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-14, 23:00   #2739
iustyna1
Wtajemniczenie

Brumku a Zuza nadal ma tylko te 2 ząbki, co wtedy z Tymkowymi wychodziły. Pędzicie, oj pędzicie . Ale będzie z głowy .

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:53 ----------

czekając na tż oglądam sagę zmierzch, pierwszą część przed świtem
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-04-14, 23:07   #2740
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumku a Zuza nadal ma tylko te 2 ząbki, co wtedy z Tymkowymi wychodziły. Pędzicie, oj pędzicie . Ale będzie z głowy .

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:53 ----------

Justyna, Ty będziesz wiedziała na bank - do kiedy dziecku wychodzą zęby?

A co do filmu - to jest dopiero ciąża z problemami, co?
Stary 2012-04-14, 23:12   #2741
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
isiaok udało się
pieknie - moja nei jest taka zdolna jak na razie, wiec krzeselko slucy - na to wychodzi, ze jak dziecko jest bardziej zywiolowe i odwazne, to sobie i zapiecie obejdzie, a jak mniej zywiolowe jak moja w naszym, to siedzi grzecznie dopoki nie "poprosi" o wyjecie z niego.
Co do tematu krzeselek do karmienia -mamy drewniane najzwyklejsze i za chiny ludowe nie chce w nim siedziec, wkurza sie krzyczy i trzeba ja wyjac, wiec nie zawracam sobie glowy, zadnymi innymi bo wybule kase a pozniej sie okaze ze tylko w bloto. Tak jak teraz jest ok i juz

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-14, 23:35   #2742
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Justyna, Ty będziesz wiedziała na bank - do kiedy dziecku wychodzą zęby?
/do kiedy? Do ostatniego . Szczerze, to nie pamiętam . Pytaj Youyou ona bardziej na bieżąco .

Jeszcze nie doszłam do ciąży . Tż wrócił.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-04-14, 23:53   #2743
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:
Będzie długo Więc po kolei:
1. Pewnie, że została, bo Ty już jesteś nasza na dobre

2. No wiesz, może piwo go uleczy

3. To faktycznie nie zazdroszczę, bo to ciężko chyba tak wybrać, żeby ten "odrzucony" nie poczuł się ... odrzucony Mi by na pewno było ciężko, bo zawsze mam obsesję na punkcie tego, żeby kogoś nie urazić i komuś nie podpaść

4. Strasznie mi się miło zrobiło
A nosidełka gratuluję!
I niech mi ktoś powie, że fora internetowe nie są najlepszą formą reklamy. Tuli mi powinno jakiś % od sprzedaży odpalić
Jaki wzór? Nosiliście się już?
A, doczytałam że CHYBA. Tzn. że dopiero idzie?

5. To krzesełko do tej pory było moim numerem 1. Ma świetne opinie. Tylko drogie
A Ty jesteś zadowolona/średnio zadowolona/bardzo zadowolona? Ono się reguluje tak, żeby w przyszłości być siedzonkiem dla, powiedzmy, dwulatka?
1. ale mi miło
2. to na pewno
3. dokładnie, do tego wszystkiego moja mama "naciska", żebym wybrała mojego nie najstarszego (środkowego) brata (obaj są starsi ode mnie). Między moją mamą a tym bratem jest jakaś taka silna więź, od zawsze, a z moim najstarszym bratem moja mama swego czasu była skonfliktowana i o ironio poszło (a raczej zaczęło od) o chrzciny jego synka (wybór "złego bo nie z rodziny" chrzestnego). Na początku sobie myślałam, że wezmę najstarszego brata z racji starszeństwa, kolejne dziecko - drugi brat. A teraz mam mętlik w głowie, nie chcę konfliktu z mamą ale też nie chcę ulegać jej naciskom (chrzest naszego dziecka - nasza sprawa kto będzie chrzestnym) - ja tak nie lubię konfliktów... (a z moją mamą mogą się ciągnąć miesiącami...)
4. nosidełko Emma Mae (czarno-zielone) ale długo nie mogłam się zdecydować który wzór (mąż już nie mógł znieść mojego "a może to")
5. krzesełko mamy od czwartku (prezent od teściowej i babci męża, chociaż ja wybierałam sugerując się między innymi opiniami w necie). Jak na razie po dwóch dniach użytkowania to jestem zadowolona, ale raczej to nie jest miarodajna ocena.

a Tymek faktycznie pędzi z tymi ząbkami
Cytat:
mój nie wróci na noc (dostał zgodę na nocowanie u kolegi )
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 00:27   #2744
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
/do kiedy? Do ostatniego . Szczerze, to nie pamiętam . Pytaj Youyou ona bardziej na bieżąco .

O żesz, to wygadałam się
A że trójki i czwórki najgorsze to potwierdzasz? Pamiętasz? (a jak nie to k
Kuby spytaj )

Cytat:
1. dokładnie, do tego wszystkiego moja mama "naciska", żebym wybrała mojego nie najstarszego (środkowego) brata (obaj są starsi ode mnie). Między moją mamą a tym bratem jest jakaś taka silna więź, od zawsze, a z moim najstarszym bratem moja mama swego czasu była skonfliktowana i o ironio poszło (a raczej zaczęło od) o chrzciny jego synka (wybór "złego bo nie z rodziny" chrzestnego). Na początku sobie myślałam, że wezmę najstarszego brata z racji starszeństwa, kolejne dziecko - drugi brat. A teraz mam mętlik w głowie, nie chcę konfliktu z mamą ale też nie chcę ulegać jej naciskom (chrzest naszego dziecka - nasza sprawa kto będzie chrzestnym) - ja tak nie lubię konfliktów... (a z moją mamą mogą się ciągnąć miesiącami...)
2. nosidełko Emma Mae (czarno-zielone) ale długo nie mogłam się zdecydować który wzór (mąż już nie mógł znieść mojego "a może to")
3. krzesełko mamy od czwartku (prezent od teściowej i babci męża, chociaż ja wybierałam sugerując się między innymi opiniami w necie). Jak na razie po dwóch dniach użytkowania to jestem zadowolona, ale raczej to nie jest miarodajna ocena.
4. a Tymek faktycznie pędzi z tymi ząbkami
1. Oj, ciężko. Znając siebie, to bym się skłaniała ku najstarszemu. Bo, jak mi ktoś mówi, co mam robić, to mi się automatycznie przeciwna opcja włącza Nie na złość, nie o to chodzi, tylko tak, żeby sobie samej chyba udowodnić, że to ja decyduję. Jakieś niezaleczone kompleksy z młodości tak wyłażą
A z żadnym nie jesteś bliżej?
2. Przymierzałam je w sklepie, bo też mi się podobało
3. Kurcze, a ono coraz bardziej mi się podoba Niemiarodajna mówisz? Niedobrze... Znowu będę miała przemyślenia
4. Oj tak

---------- Dopisano o 01:23 ---------- Poprzedni post napisano o 01:21 ----------

Kurcze, Marina się nie pokazała. Mam nadzieję, że z Rogim ok

I mój Teliczek znowu wagaruje

---------- Dopisano o 01:27 ---------- Poprzedni post napisano o 01:23 ----------

I - będę chyba pierwsza :
TELICZKU UKOCHANY, STO LAT DLA CIEBIE Z OKAZJI POSTARZENIA SIĘ O JEDEN ROCZEK!!!!

Niech Ci dziecko pięknie śpi, ładnie je i nie przechodzi kryzysu ósmego miesiąca

Stary 2012-04-15, 00:52   #2745
iustyna1
Wtajemniczenie

Obejrzałam . Już się nie mogę doczekać następnej części .

1. dziewczyny, co my tu jeszcze robimy?! Do wyrka!
2. Kto za mnie wstanie jutro ok 7.00
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-15, 06:16   #2746
aania_20
Zakorzenienie

Dzień dobry
Nie pisałam już wczoraj bo wróciłam wy..na jako koń po westernie. A dziś mam zakwasy
Trochę mnie mąż po górach przegonił .
Ale fajnie było, tylko krótko, no i po południu zaczęło lekko padać, więc już nieprzyjemnie. Adaś dzielnie zniósł wyjazd, chyba mu się wszystko podobało, co oznajmiał piskami i machaniem kończynami, tylko w samochodzie zaczął nawet nie płakać, a ryczeć. A o co chodziło? Ano o to że posadziliśmy go na tylnym siedzeniu... jak przesadziłam na przód to jak ręką odjął wszystko przeszło i jechał dumny i zadowolony z wycieczki

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Super. To udanej wycieczki Aniu

Cytat:
Ania20 milej wycieczki

Wczoraj Olivka zaczela raczkowac.... wprzod oczywiscie.... nareszcie zalapala co ma zrobic z raczkami a mamusia oczywiscie sie wzruszyla

Dziewczyny co sadzicie o chodzikach >?????

Brawa za raczkowanie, a chodziki - wg mnie zdecydowanie NIE

Cytat:
Dzieki dziewczyny.... bylam 2 dni temu u znajomych tz-a .Jedna laska urodzila juz trzecie dziecko i sie pyta mnie czy mam chodzik dla Olivki wiec jej mowie ze nie bo uwazam ze to nie jest zdrowe.A ona na to.... ze to nie prawda, ze jak dam mala do chodzika to bede miec spokoj bo mala bedzie sama sobie go pchac..... tylko pytanie czy ja chce miec spokoj od Olivki
to niezłe ma mamusia podejście...

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Patrykowi urodziła się dzisiaj czwarta kuzynka Zatem na razie zostaje męskim rodzynkiem wśród najmłodszych w rodzinie
ale spore towarzystwo do zabawy będzie miał
Cytat:
Najpierw pomyliło mi się z godzinami i za wcześnie o godz . pojechałam na uczelnię
Potem okazało się że nie babka załatwiła zastępstwo i odwołała kolokwium ( na które specjalnie przyjechałam, gdyby nie ono nie jechałabym dzisiaj do szkoły)
Ale to pikuś. Bo pogoniła mnie policja i dostałam 300zł mandatu i 6 pkt przejechałam na późnym pomarańczowym
oj współczuję
Cytat:

Dziewczyny, mam paskudną prośbę Paskudną, bo nie raz już na ten temat było, ale nie za bardzo mam czas żeby przeglądać poprzednie wątki. Chodzi o krzesełko do karmienia. Możecie powklejać linki, jakie macie, jeśli to ni za duży kłopot?
My mamy coś tego typu . Rozkłada się później na stolik i krzesełko. To z Ikei też mi się podoba, więc jakbyśmy tego nie dostali to pewnie bym kupiła.

madzia1k1, co do remontów... ja w tym wieku uczyłam się pisać, najlepiej robiło mi się to na ścianach jak mama nie widziała Teraz w tym pokoju ściany są w drewnie zrobione, ale pod nim pewnie moje arcydzieła są

Cytat:
Napisane przez iustyna1
To może się uda skoro wrócił
przepraszam, nie mogłam się powstrzymać

STO LAT, STO LAT, NIECH ŻYJE TELIK NAM!!!!!!!! : roza:

---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ----------

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Krakowianki - poradźcie jakąś korporację taksówkarską, żeby nie zdarli w Krakowe kupy kasy z Tż - interesuje go trasa Dworzec Główny - ul. Przy-Rondzie 5 - Stadion Wisły.
Pozdrawiam!

Ja co prawda taksówkami nie jeżdżę, ale możesz
TU zerknąć, nie wiem czy się przyda.
Jeśli cokolwiek doradzę, to niech uważa na tzw. przewozy osób - czyli korporacje które nie mają wyraźnego znaku TAXI - najlepiej z góry ustalić kwotę, no i niech się nie przyznaje jeśli np nie zna miasta

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 06:37   #2747
mamad1
Zadomowienie

Adaś sto lat!

Telik wszystkiego najlepszego!: roza:

Ponury dzień... I jaki długi...
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 07:07   #2748
Lili 83
Zakorzenienie

Telik
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 07:29   #2749
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dzień doberek

Zaległe buziaki da Rogiego i dzisiejsze dla Adasia
Telik sto lat

Kupiłam wczoraj parę rzeczy Dominikowi i połowa za dużych Muszę dziś jechać wymienić Chyba ten mój syn nie rośnie tak szybko jak mi się wydaje

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-15, 08:20   #2750
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Teliczku Sto Latek, Spełnienia marzeń

Piwnooka gdzie kupiliście nosidło?
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 08:41   #2751
karolinee1983
Zadomowienie

Dzień dobry mamusie mam nadzieję, że mnie jeszcze pamiętacie przepraszam, że nie ma mnie w ogóle na wizażu, ale tak jakoś nie mam czasu na siedzenie przed kompem - albo jesteśmy na dworze bo pogoda ładna, a jak w domu to i tak biegam cały dzień za Mają bo to małe tornado się zrobiło z niej

Nie ma szans, żebym Was nadrobiła (jakiś skrót ważnych wydarzeń by się przydał dla mnie ) chociaż do klubu może zajrzę, żeby zobaczyć jak nam dzieci urosły

U nas wszytko ok - Maja rośnie, jesteśmy teraz w trakcie wychodzenia górnych jedynek dziąsła są tak spuchnięte, że tylko czekam aż na dniach wystrzelą zębiska odbija się to oczywiście na nocnym śnie naszej panienki, ale cóż, takie życie

Sto lat dla wszystkich solenizantów

Telik sto lat!

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 08:48   #2752
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Brumku my mamy takie

http://allegro.pl/maxx-wypas-krzesel...107145603.html

Marzena_s dziekuje za przepis na ogorkowa

Telik wszystkiego naj,spelnienia marzen i duzo milosci

Wczoraj Olivka usiadla sama
Stary 2012-04-15, 09:12   #2753
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuniaste

Cytat:
Dziewczyny a co Wy zakładałyście na chrzciny????????Wszystkie sukienki mam czarne,kompletnie nie wiem co wlożyć...mam nowa sukienke ale tez czarna w groszki...eh...póki co mam tylko beżowy trencz

ja miałam białą sukienkę w czarne groszki ale czarna sukienka jak najbardziej to przecież klasyka!

Cytat:

Dziewczyny, mam paskudną prośbę Paskudną, bo nie raz już na ten temat było, ale nie za bardzo mam czas żeby przeglądać poprzednie wątki. Chodzi o krzesełko do karmienia. Możecie powklejać linki, jakie macie, jeśli to ni za duży kłopot?
Chodzi mi o takie, które macie i z czystym sumieniem możecie polecić, którymi jesteście zachwycone
Mi zależy (chyba), żeby miało regulowaną wysokość i dało się obniżać na tyle, żeby starsze dziecko mogło sobie samo w nim siadać, opierając nóżki o podłogę. No bo na co jeszcze warto zwrócić uwagę?
Aha, i chyba wolałabym, żeby było plastikowe...
ja mam zwykłe drewniane widziałaś na fotce Żbik je kocha

Cytat:
Brumek ja też jeszcze nie mam krzesełka
Odkładam zakup jak mogę. No , a teraz kasa przezaczona na krzesło pójdzie na mandat Nadal to przeżywam
ale dzień zgroza ale mandat wlepili zero litości....

Cytat:
Po mamusi
no co Ty ja jestem oaza spokoju i cierpliwości

Teliczku sto lat kochana ślicznotko

chłopy mi śpią a ja klikam
Stary 2012-04-15, 10:08   #2754
piwnooka77
Raczkowanie

Teliczku wszystkiego najlepszego, sto lat!

Cytat:
3. Kurcze, a ono coraz bardziej mi się podoba Niemiarodajna mówisz? Niedobrze... Znowu będę miała przemyślenia
Niemiarodajna, ponieważ moje dziecko dopiero trzy razy siedziało w tym krzesełku (jak na razie to jej się podobało) i zapewne jakieś wady wyjdą z czasem.

Cytat:
Kupiłam przez net ze sklepu http://www.tublu.pl/Nosidelka_i_chus...iczne/strona1/ do tego dokupiłam jeszcze jeden kubeczek doidy by koszt zakupów przekroczył 400 zł i mieć przesyłkę gratis i dostałam 5% rabatu i kubeczek wyszedł mi za 2 zł
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 10:39   #2755
CrazyMachine
Zadomowienie

Witam sie z wami z rana.
Po pierwsze Ida dziekuje za brawa i gatulacje za samodziele siedzenie. Po drugie, chce sprostowac sprawe mojej stluczki. Piszac, ze nic sie nam nie stalo, mialam na mysli nie tylko siebie i Ide, ale takze nasz samochod. Mamy takie stare auto, z czarnym nie lakierowanym zderzakiem, na nim byle co, szkody nie zrobi. Zderzak oddal uderzenie i ani sladu. Zero wgiecia blach itp. Problem polegal na tym, ze nigdy wczesniej nie mialam wypadku i nie wiedzialam co robic, poza oczywiscie zjechaniem, zeby drogi nie blokowac. No ale teraz to juz bede bardziej przygotowana. Wydrukowalam sobie oswiadczenia i bede wozic w samochodzie.
Po trzecie jednak SB nie dla mnie. Czulam sie fatalnie. Dzis rano, myslalam, ze nie dam rady zrobic mleka dla malej. Nie wiem, moze faktycznie czegos za duzo wyeliminowalam, jak pisalyscie? Do kazdego posilku staralam sie jesc warzywa, pilam duzo. No nic....
A wracajac do Idy, to wczorajszy dzien byl dniem cudow. Pierwszy raz w zyciu zasnela w ciagu dnia sama, z usmiechem na ustach podczas zabawy. Wieczorne zasypianie tez bylo lekkie. Mam nadzieje, ze to zmiana na dluzej, bo te kilka ostatnich tygodni bylo koszmanre pod tym wzgledem.

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Brumek, krzeslko mam takie: http://www.ceneo.pl/2057707 Baby design Bambi. Mi sie w nim (oprocz tego co Ty juz wymienilas) podoba, ze ma podwojny blat i do mycia mozesz sciagnac tylko gore - tak jest lzej, to, ze blat mozna zaczepic z tylu krzeselka i nie zajmuje miejsca gdy go nie potrzebujesz no i koszyk do ktorego mozesz cos wrzucic - np trzymac tam czyste sliniaki.

Czyzby Telik miala dzis urodziny? To ja takze zycze wszystkiego najlepszego
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 10:43   #2756
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

U nas nocka dzisiaj z płaczem i krzykiem, co chwilę pobudki zakończone nurofenem...

Cytat:
Natka już widzę, że Zuza ma więcej kropek niż Kuba miał , jakaś niespokojna jest.
A przepisał cos dla niej lekarz? Domek najwięcej miał na twarzy, głowce, brzuszku i plecach. Natomiast rączki i nóżki prawie czyste.
Biedna biedroneczka

Cytat:
1. Dzięki Nateczko, zaraz pooglądam dokładniej A jak bardzo można opuścić siedzenie? Chodzi mi o ten najniższy poziom?
2.A tak a propos - jak objawy alergii? Te Twoje rany? Skończyło się? Bierzesz leki cały czas?
3.No i (chyba) wypatrzyłam rosnąca czwórkę Górna lewa. Jest wyraźna biała gulka pod dziąsłem i w dotyku też czuć. Tzn. do przebicia jeszcze raczej daleko, ale widać, że już się czai. No a on właśnie tam od kilku dni ciągle gmera rączką.
1. Ma 4 poziomy, najniższy i najwyższy na zdjęciach poniżej Dominik ostatnio często wykorzystuje sobie krzesełko jako pchacz-jeździk
2. Z alergia już sie uporałam Ale tak śrdenio raz w tygodniu muszę zazyć claritinę.
3. Jejku już czwórki Więcniech szybko wychodzą

Jak nocka u Was?

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
U nas wszytko ok - Maja rośnie, jesteśmy teraz w trakcie wychodzenia górnych jedynek dziąsła są tak spuchnięte, że tylko czekam aż na dniach wystrzelą zębiska odbija się to oczywiście na nocnym śnie naszej panienki, ale cóż, takie życie
Noo jesteś
Niech zębiska szybko wychodzą

Cytat:
dla Olivki

TELICZKU WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOCHANA!!!!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20120415_105049.jpg (81,4 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120415_104929.jpg (86,7 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120415_111209.jpg (110,4 KB, 42 załadowań)

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2012-04-15 o 10:51
Stary 2012-04-15, 10:44   #2757
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Hi

zaległe życzenia dla Igiego
adaś
NIE ZACYTOWAŁO MI WSZYSTKIEGO
Marzenko dziękuje za zaproszenie do Rogowa ale z takich samych powodów jak wy raczej to niemożliwe
ale mam nadzieje ze w koncu wybiore się do ukochanego Poznania a wtedy nie odpuszce wam
i innym Poznaniankom tez
Natko fajnie że zajrzałaś do nas.Brakuje tu Ciebie

AgaG dobrze pamietam że macie spacerówke Zapp-jak się sprawuje
i jak przygotowania do urlopu, jako doświadczona mam zdradź co warto zabrać na taka podróż dla malucha
Cytat:
I mój Teliczek znowu wagaruje

I - będę chyba pierwsza :
TELICZKU UKOCHANY, STO LAT DLA CIEBIE Z OKAZJI POSTARZENIA SIĘ O JEDEN ROCZEK!!!!

Niech Ci dziecko pięknie śpi, ładnie je i nie przechodzi kryzysu ósmego miesiąca

Piękne życzenia Dziękuję kochany Brumeczku

nie zacytowało mi 2 Twoich postów
w każdym razie chciałam napisać że współczuje niespokojności Tymcia
mam nadzieje że zębole szybko wyjdą
a swoją drogą to troche zazdroszcze boże tak fajnie wszystkie zebolki wychodzą naraz
potem bedzie spokój

wagarowałam bo gości urodzinowych miałam wczoraj-tzn znajomi wpadli na hamburgery wiec wnioskuje o wybaczenie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Nie pisałam już wczoraj bo wróciłam wy..na jako koń po westernie. A dziś mam zakwasy
Trochę mnie mąż po górach przegonił .
Ale fajnie było, tylko krótko, no i po południu zaczęło lekko padać, więc już nieprzyjemnie.
STO LAT, STO LAT, NIECH ŻYJE TELIK NAM!!!!!!!!
[COLOR="Silver"]
Gratuluje fajnej wycieczki- fajnie że taa z was aktywna rodzinka
pozazdrościłam wam troche i też wczoraj Tza na króciutki wypad wyciągnełam
i dziękuje za życzeni

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Adaś sto lat!

Telik wszystkiego najlepszego!: roza:

Ponury dzień... I jaki długi...

ponury
bo telik sie starzeje

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Telik

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Telik sto lat

Kupiłam wczoraj parę rzeczy Dominikowi i połowa za dużych Muszę dziś jechać wymienić Chyba ten mój syn nie rośnie tak szybko jak mi się wydaje

a jaki rozmiar nosi Dominik
Cytat:
Teliczku Sto Latek, Spełnienia marzeń

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie mam nadzieję, że mnie jeszcze pamiętacie
Sto lat dla wszystkich solenizantów
Telik sto lat!

witaj zgubo

Cytat:
Telik wszystkiego naj,spelnienia marzen i duzo milosci

gratuluje siadanie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Teliczku sto lat kochana ślicznotko

chłopy mi śpią a ja klikam

fajnie że posiadasz takich chłopów w wersji śpiochów

Cytat:
Teliczku wszystkiego najlepszego, sto lat!

wita was 29 letni telik
wczoraj wyciągnełam moich facetów do wiejskiej zagrody
Jasiek był zachwycony
pozatym noce wciąż przerywane płaczem i raczkowaniem przez sen
za to w dzień Johny jest taaaaak cudowny
chichra się w głos i suszy te swoje 2 zębolki
aha co do krzesełka mamy z odzysku od znajomych teściów jakieś stare z chicco całkiem fajnie się sprawuje bo ma duży blat ale brzydkie jak nie wiem co taki plastik kombajn fantastik

postaram się wstawić za chwilke jakieś fotki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-04-15, 10:51   #2758
Vaniliova11
Zadomowienie

Hej

Krystkowi wychodzi chyba 3 ząb wczoraj ciągle płakał , łapka w buzi musiałam wieczorem zapodac czopka i noc spokojna pobudka dopiero o 5 i smoczek wystarczył spal do 7 .15 potem opieke przejął tatuś ale nie napisze do ktorej spała mamusia
Shirka moj Krystek jak jak mój Tż wcześnie wstaje nie to co mamusia no i oczywiscie ze Cie uwielbiam
Kajool ja też chodze do pracy a lęku separacyjnego nie zauważyłam kryzysu 8 miesiąca też nie
Aania Bieszczady jak fajnie też chce
Carmela plaża
Brumku ale pędzicie z zębami zaraz ósemki będą ( żartuje oczywiście mam ndzieje że sie nie obrazisz )
Patik
Iustyna Agadus zdrówka dla Waszych biedroneczek
I ogólnie dla wszystkich chorowitkow
Isia ja miałam szara sukienke na chrzcie ale czarna jak najbardziej ok

Teliczku sto lat

I dzisiejsze dla Adasia i wczorajsze dla Igorka
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 10:52   #2759
CrazyMachine
Zadomowienie

Meszsares - szkarlatyna drugi raz?? Slyszałam, ze to choroba zakaźna i przechodzi się ja tylko raz. Sama to zaliczylam - po wszystkim nie bylam w stanie z lozka wstac.

isiaok - czarna sukienka jak najbardziej tak. Sama chrzcilam w czarnej w kolorowe kwiaty. Masz sie czuc w niej dobrze i tyle.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-15, 11:04   #2760
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Natko fajnie że zajrzałaś do nas.Brakuje tu Ciebie

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Krystkowi wychodzi chyba 3 ząb wczoraj ciągle płakał , łapka w buzi musiałam wieczorem zapodac czopka i noc spokojna pobudka dopiero o 5 i smoczek wystarczył spal do 7 .15 potem opieke przejął tatuś ale nie napisze do ktorej spała mamusia
Bidulek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości