|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2731 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
![]() Jakbym miała kaskę to bym chciała : http://www.ceneo.pl/2136059s czarowne jest ![]()
![]() |
#2732 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
to krzesło jest fajne nie patrząc na cenę
![]() http://www.bobowozki.com.pl/product_...3&%3CosCsid%3E ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Piwnooka super że się pojawiłaś ![]() ja uciekam idę pogadać z M odnośnie tego nosidła czy kupujemy czy nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To z Ikei nie ma regulowanej wysokości, jak chce wejśc to trzeba go wsadzić/wyjąć. ale z tego co zarejestrowałam to najpopularniejsze krzesełko dla dzieci we wszelkich kawiarniach i restauracjach ![]() ![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-04-14 o 20:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2734 | ||||
Zakorzenienie
|
Czyli obserwuję
![]() Cytat:
![]() 2. Ale fajnie jakby już mu cos wyszło ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() U nas właśnie same młode małżeństwa z dziećmi, więc mamusiek tutaj sporo, tylko ja zawsze taka bardziej niesmiała byłam. Teraz mamy taką"paczkę" od 8 m-ca do 13 m-ca ![]() ![]() Jak moja piękna synowa? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() 2. Już jest nowa dziewczyna, świetnie sobie radzi, a my z Domeczkiem sobie dalej labujemy ![]() Isia ja myślę, że czarna. klasyczna sukienka jak najbardziej ![]() Stronczek ![]() ![]() Marinko biedoczki Wy ![]() Brumku my mamy takie: http://allegro.pl/fisher-price-krzes...258332996.html i moge z czystym sumieniem polecić ![]() ![]() Cieszę się, że z chrztem już coś u Was wiadomo ![]() Iustyna jednak Zuzina się zaraziła ![]() ![]() Mnie coś dzisiaj boli głowa, mało tego dostałam jeszcze okres, ktory dodatkowo powoduje ból brzucha... ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2735 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. ![]() 3. ![]() 4. ![]() 5. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Natka już widzę, że Zuza ma więcej kropek niż Kuba miał ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2736 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja od poczatku mialam to i mam do dzis, choc szczerze to Klara juz od skonczenia dwoch latek wiekszosc posilkow je siedzac na normalnym krzesle przy stole. A do ikeowskiego wchodzi sama, po taborecie ![]() jeszcze z wczoraj: no niestety to nie uraz tylko przebyta wlasnie szkarlatyna (to drugi raz w ciagu 3 miesiecy) dala znac o sobie - to jest rodzaj anginy, ktora rzuca sie na stawy i miesnie. No i Klara ma/miala stan przedzapalny kolanka... Ale nie rozwinelo sie zapalenie na szczescie, juz moze chodzic ![]() Cytat:
![]() kurde ![]() Cytat:
![]() nie ma co znowu odzegnywac tych chodzikow od czci i wiary, moje pokolenie na tym wychowane i jakos wiekszosc ludzi zdrowa ![]() osobiscie polecam pchacze, to duzo lepsze niz chodziki ![]() o szlag! ![]() Cytat:
![]() to zalezy jaki pokoj chcecie remontowac.. ![]() tak ogolnie to moge powiedziec - remontujcie wszystko oprocz kuchni i pokoju dziecka ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2737 |
Wtajemniczenie
|
Brumku jak dziś Tymek? Potrzebny był nurofen?
Stronczek jak z Tż?
![]() |
#2738 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() 2. Dzięki Nateczko, zaraz pooglądam dokładniej ![]() 3. Biedna ![]() A tak a propos - jak objawy alergii? Te Twoje rany? Skończyło się? Bierzesz leki cały czas? Cytat:
![]() Cytat:
![]() 1. Pewnie, że została, bo Ty już jesteś nasza na dobre ![]() 2. No wiesz, może piwo go uleczy ![]() 3. To faktycznie nie zazdroszczę, bo to ciężko chyba tak wybrać, żeby ten "odrzucony" nie poczuł się ... odrzucony ![]() ![]() 4. ![]() ![]() A nosidełka gratuluję! ![]() I niech mi ktoś powie, że fora internetowe nie są najlepszą formą reklamy. Tuli mi powinno jakiś % od sprzedaży odpalić ![]() Jaki wzór? Nosiliście się już? A, doczytałam że CHYBA. Tzn. że dopiero idzie? 5. To krzesełko do tej pory było moim numerem 1. ![]() ![]() A Ty jesteś zadowolona/średnio zadowolona/bardzo zadowolona? Ono się reguluje tak, żeby w przyszłości być siedzonkiem dla, powiedzmy, dwulatka? Cytat:
![]() A Klarusia biedniusia ![]() ![]() Dziękuję, że pytasz ![]() Ciężko ![]() Nurofen dałam, bo cały dzień się męczył. Ale i tak nie zasnął. Tzn. zasnął w końcu, ale ponad 1,5 godz. mu to zajęło ![]() W ogóle to dziś obniżyliśmy łóżeczko i to chyba go też trochę zdiwiło, bo jednak inaczej z tej perspektywy widzi swój pokój ![]() No i (chyba) wypatrzyłam rosnąca czwórkę ![]() Stronczku - pisz, pisz, bo ja też jestem ciekawa, czy coś lepiej?
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-04-14 o 22:49 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2739 |
Wtajemniczenie
|
Brumku a Zuza nadal ma tylko te 2 ząbki, co wtedy z Tymkowymi wychodziły. Pędzicie, oj pędzicie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:53 ---------- czekając na tż oglądam sagę zmierzch, pierwszą część przed świtem ![]()
![]() |
#2740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do filmu - to jest dopiero ciąża z problemami, co? ![]()
![]() |
#2741 |
Zakorzenienie
|
pieknie - moja nei jest taka zdolna jak na razie, wiec krzeselko slucy - na to wychodzi, ze jak dziecko jest bardziej zywiolowe i odwazne, to sobie i zapiecie obejdzie, a jak mniej zywiolowe jak moja w naszym, to siedzi grzecznie dopoki nie "poprosi" o wyjecie z niego.
Co do tematu krzeselek do karmienia -mamy drewniane najzwyklejsze i za chiny ludowe nie chce w nim siedziec, wkurza sie krzyczy i trzeba ja wyjac, wiec nie zawracam sobie glowy, zadnymi innymi bo wybule kase a pozniej sie okaze ze tylko w bloto. Tak jak teraz jest ok i juz ![]()
#2742 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jeszcze nie doszłam do ciąży ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2743 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 2. to na pewno ![]() 3. dokładnie, do tego wszystkiego moja mama "naciska", żebym wybrała mojego nie najstarszego (środkowego) brata (obaj są starsi ode mnie). Między moją mamą a tym bratem jest jakaś taka silna więź, od zawsze, a z moim najstarszym bratem moja mama swego czasu była skonfliktowana i o ironio poszło (a raczej zaczęło od) o chrzciny jego synka (wybór "złego bo nie z rodziny" chrzestnego). Na początku sobie myślałam, że wezmę najstarszego brata z racji starszeństwa, kolejne dziecko - drugi brat. A teraz mam mętlik w głowie, nie chcę konfliktu z mamą ale też nie chcę ulegać jej naciskom (chrzest naszego dziecka - nasza sprawa kto będzie chrzestnym) - ja tak nie lubię konfliktów... (a z moją mamą mogą się ciągnąć miesiącami...) 4. nosidełko Emma Mae (czarno-zielone) ale długo nie mogłam się zdecydować który wzór (mąż już nie mógł znieść mojego "a może to") ![]() 5. krzesełko mamy od czwartku (prezent od teściowej i babci męża, chociaż ja wybierałam sugerując się między innymi opiniami w necie). Jak na razie po dwóch dniach użytkowania to jestem zadowolona, ale raczej to nie jest miarodajna ocena. a Tymek faktycznie pędzi z tymi ząbkami mój nie wróci na noc (dostał zgodę na nocowanie u kolegi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2744 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A że trójki i czwórki najgorsze to potwierdzasz? Pamiętasz? (a jak nie to k Kuby spytaj ![]() Cytat:
![]() ![]() A z żadnym nie jesteś bliżej? 2. Przymierzałam je w sklepie, bo też mi się podobało ![]() 3. Kurcze, a ono coraz bardziej mi się podoba ![]() ![]() 4. Oj tak ![]() ---------- Dopisano o 01:23 ---------- Poprzedni post napisano o 01:21 ---------- Kurcze, Marina się nie pokazała. Mam nadzieję, że z Rogim ok ![]() I mój Teliczek znowu wagaruje ![]() ---------- Dopisano o 01:27 ---------- Poprzedni post napisano o 01:23 ---------- I - będę chyba pierwsza
![]() TELICZKU UKOCHANY, STO LAT DLA CIEBIE Z OKAZJI POSTARZENIA SIĘ O JEDEN ROCZEK!!!! ![]() ![]() ![]() Niech Ci dziecko pięknie śpi, ładnie je i nie przechodzi kryzysu ósmego miesiąca ![]() ![]()
![]() |
#2745 |
Wtajemniczenie
|
Obejrzałam
![]() ![]() 1. dziewczyny, co my tu jeszcze robimy?! Do wyrka! 2. Kto za mnie wstanie jutro ok 7.00 ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2746 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Nie pisałam już wczoraj bo wróciłam wy..na jako koń po westernie. A dziś mam zakwasy ![]() ![]() Ale fajnie było, tylko krótko, no i po południu zaczęło lekko padać, więc już nieprzyjemnie. Adaś dzielnie zniósł wyjazd, chyba mu się wszystko podobało, co oznajmiał piskami i machaniem kończynami, tylko w samochodzie zaczął nawet nie płakać, a ryczeć. A o co chodziło? Ano o to że posadziliśmy go na tylnym siedzeniu... jak przesadziłam na przód to jak ręką odjął wszystko przeszło i jechał dumny i zadowolony z wycieczki ![]() ![]() Cytat:
![]() Brawa za raczkowanie, a chodziki - wg mnie zdecydowanie NIE ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
madzia1k1, co do remontów... ja w tym wieku uczyłam się pisać, najlepiej robiło mi się to na ścianach jak mama nie widziała ![]() ![]() Cytat:
![]() przepraszam, nie mogłam się powstrzymać ![]() STO LAT, STO LAT, NIECH ŻYJE TELIK NAM!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ---------- Cytat:
Ja co prawda taksówkami nie jeżdżę, ale możesz TU zerknąć, nie wiem czy się przyda. Jeśli cokolwiek doradzę, to niech uważa na tzw. przewozy osób - czyli korporacje które nie mają wyraźnego znaku TAXI - najlepiej z góry ustalić kwotę, no i niech się nie przyznaje jeśli np nie zna miasta ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2747 |
Zadomowienie
|
Adaś sto lat!
![]() ![]() ![]() Telik wszystkiego najlepszego! ![]() ![]() Ponury dzień... I jaki długi... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2748 |
Zakorzenienie
|
Telik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2749 |
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek
Zaległe buziaki da Rogiego i dzisiejsze dla Adasia ![]() Telik sto lat ![]() Kupiłam wczoraj parę rzeczy Dominikowi i połowa za dużych ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2750 |
Zakorzenienie
|
Teliczku Sto Latek, Spełnienia marzeń
![]() ![]() Piwnooka gdzie kupiliście nosidło? |
![]() ![]() |
![]() |
#2751 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamusie
![]() ![]() ![]() Nie ma szans, żebym Was nadrobiła ![]() ![]() ![]() U nas wszytko ok - Maja rośnie, jesteśmy teraz w trakcie wychodzenia górnych jedynek ![]() ![]() ![]() Sto lat dla wszystkich solenizantów ![]() ![]() ![]() Telik sto lat! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2752 |
Wtajemniczenie
|
Brumku my mamy takie
http://allegro.pl/maxx-wypas-krzesel...107145603.html Marzena_s dziekuje za przepis na ogorkowa ![]() Telik wszystkiego naj,spelnienia marzen i duzo milosci ![]() Wczoraj Olivka usiadla sama ![]()
#2753 | |||
Zadomowienie
|
Bry Kuniaste
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no co Ty ja jestem oaza spokoju i cierpliwości ![]() Teliczku sto lat kochana ślicznotko ![]() ![]() chłopy mi śpią a ja klikam ![]()
![]() |
#2754 | |
Raczkowanie
|
Teliczku wszystkiego najlepszego, sto lat!
![]() Cytat:
Kupiłam przez net ze sklepu http://www.tublu.pl/Nosidelka_i_chus...iczne/strona1/ do tego dokupiłam jeszcze jeden kubeczek doidy by koszt zakupów przekroczył 400 zł i mieć przesyłkę gratis i dostałam 5% rabatu i kubeczek wyszedł mi za 2 zł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2755 |
Zadomowienie
|
Witam sie z wami z rana.
Po pierwsze Ida dziekuje za brawa i gatulacje za samodziele siedzenie. Po drugie, chce sprostowac sprawe mojej stluczki. Piszac, ze nic sie nam nie stalo, mialam na mysli nie tylko siebie i Ide, ale takze nasz samochod. Mamy takie stare auto, z czarnym nie lakierowanym zderzakiem, na nim byle co, szkody nie zrobi. Zderzak oddal uderzenie i ani sladu. Zero wgiecia blach itp. Problem polegal na tym, ze nigdy wczesniej nie mialam wypadku i nie wiedzialam co robic, poza oczywiscie zjechaniem, zeby drogi nie blokowac. No ale teraz to juz bede bardziej przygotowana. Wydrukowalam sobie oswiadczenia i bede wozic w samochodzie. Po trzecie jednak SB nie dla mnie. Czulam sie fatalnie. Dzis rano, myslalam, ze nie dam rady zrobic mleka dla malej. Nie wiem, moze faktycznie czegos za duzo wyeliminowalam, jak pisalyscie? Do kazdego posilku staralam sie jesc warzywa, pilam duzo. No nic.... A wracajac do Idy, to wczorajszy dzien byl dniem cudow. Pierwszy raz w zyciu zasnela w ciagu dnia sama, z usmiechem na ustach podczas zabawy. Wieczorne zasypianie tez bylo lekkie. Mam nadzieje, ze to zmiana na dluzej, bo te kilka ostatnich tygodni bylo koszmanre pod tym wzgledem. ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Brumek, krzeslko mam takie: http://www.ceneo.pl/2057707 Baby design Bambi. Mi sie w nim (oprocz tego co Ty juz wymienilas) podoba, ze ma podwojny blat i do mycia mozesz sciagnac tylko gore - tak jest lzej, to, ze blat mozna zaczepic z tylu krzeselka i nie zajmuje miejsca gdy go nie potrzebujesz no i koszyk do ktorego mozesz cos wrzucic - np trzymac tam czyste sliniaki. Czyzby Telik miala dzis urodziny? To ja takze zycze wszystkiego najlepszego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2756 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas nocka dzisiaj z płaczem i krzykiem, co chwilę pobudki zakończone nurofenem... Cytat:
Biedna biedroneczka ![]() Cytat:
![]() ![]() 2. Z alergia już sie uporałam ![]() 3. Jejku już czwórki ![]() ![]() ![]() Jak nocka u Was? Cytat:
![]() Niech zębiska szybko wychodzą ![]() ![]() ![]() ![]() TELICZKU WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOCHANA!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2012-04-15 o 10:51 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2757 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Hi
![]() zaległe życzenia dla Igiego adaś ![]() ![]() Marzenko dziękuje za zaproszenie do Rogowa ale z takich samych powodów jak wy raczej to niemożliwe ale mam nadzieje ze w koncu wybiore się do ukochanego Poznania a wtedy nie odpuszce wam i innym Poznaniankom tez ![]() Natko fajnie że zajrzałaś do nas.Brakuje tu Ciebie AgaG dobrze pamietam że macie spacerówke Zapp-jak się sprawuje i jak przygotowania do urlopu, jako doświadczona mam zdradź co warto zabrać na taka podróż dla malucha Cytat:
nie zacytowało mi 2 Twoich postów w każdym razie chciałam napisać że współczuje niespokojności Tymcia mam nadzieje że zębole szybko wyjdą a swoją drogą to troche zazdroszcze boże tak fajnie wszystkie zebolki wychodzą naraz potem bedzie spokój wagarowałam bo gości urodzinowych miałam wczoraj-tzn znajomi wpadli na hamburgery ![]() Cytat:
pozazdrościłam wam troche i też wczoraj Tza na króciutki wypad wyciągnełam i dziękuje za życzeni ![]() Cytat:
![]() ponury bo telik sie starzeje ![]() ![]() Cytat:
![]() a jaki rozmiar nosi Dominik Cytat:
Cytat:
![]() witaj zgubo Cytat:
![]() gratuluje siadanie ![]() ![]() fajnie że posiadasz takich chłopów w wersji śpiochów ![]() wita was 29 letni telik ![]() wczoraj wyciągnełam moich facetów do wiejskiej zagrody Jasiek był zachwycony pozatym noce wciąż przerywane płaczem i raczkowaniem przez sen za to w dzień Johny jest taaaaak cudowny chichra się w głos i suszy te swoje 2 zębolki aha co do krzesełka mamy z odzysku od znajomych teściów jakieś stare z chicco całkiem fajnie się sprawuje bo ma duży blat ale brzydkie jak nie wiem co ![]() postaram się wstawić za chwilke jakieś fotki
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2758 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Krystkowi wychodzi chyba 3 ząb ![]() ![]() ![]() ![]() Shirka moj Krystek jak jak mój Tż wcześnie wstaje nie to co mamusia ![]() ![]() Kajool ja też chodze do pracy a lęku separacyjnego nie zauważyłam ![]() ![]() Aania Bieszczady jak fajnie też chce ![]() Carmela plaża ![]() Brumku ale pędzicie z zębami zaraz ósemki będą ![]() ![]() Patik ![]() Iustyna Agadus zdrówka dla Waszych biedroneczek ![]() I ogólnie dla wszystkich chorowitkow ![]() Isia ja miałam szara sukienke na chrzcie ![]() ![]() Teliczku sto lat ![]() ![]() ![]() I dzisiejsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2759 |
Zadomowienie
|
Meszsares - szkarlatyna drugi raz?? Slyszałam, ze to choroba zakaźna i przechodzi się ja tylko raz. Sama to zaliczylam - po wszystkim nie bylam w stanie z lozka wstac.
isiaok - czarna sukienka jak najbardziej tak. Sama chrzcilam w czarnej w kolorowe kwiaty. Masz sie czuc w niej dobrze i tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
#2760 | |
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.