mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-22, 18:46   #4711
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2

Hej
U nas rano pogoda koszmarna, a teraz pięnie słonko świeci.
Nie wiem czy któraś z was prócz mnie podaje mleko hipp, bo upolowałam dziś w auchan promocje, z 41,99 jest za 33,77. Więc polecam dla jedzących.
Wogóle dzis poszwędałyśmy sie z małą po sklepach w chuście, mina innych ludzi.... bezcennna

I wogóle miałam sie pożalic(( Najprawdopodobniej mam polipa do operacji w macicy buuuuuu, z amiesiac mam sie stawić na kontroli, 3majcie kciuki, żeby to nie było to.... wszystkie dziadostwa mnie dopadają ((((

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210

Edytowane przez zmyslkobiety
Czas edycji: 2012-04-22 o 18:48
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 18:58   #4712
fatal21
Wtajemniczenie

Elf chyba bromergon hamuje ale na recepte.Jedz na ip i powiedz ze goraczkujesz to Ci przepisza, ale wtedy nie mozna karmic.
Stary 2012-04-22, 19:02   #4713
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
Hej
U nas rano pogoda koszmarna, a teraz pięnie słonko świeci.
Nie wiem czy któraś z was prócz mnie podaje mleko hipp, bo upolowałam dziś w auchan promocje, z 41,99 jest za 33,77. Więc polecam dla jedzących.
Wogóle dzis poszwędałyśmy sie z małą po sklepach w chuście, mina innych ludzi.... bezcennna

I wogóle miałam sie pożalic(( Najprawdopodobniej mam polipa do operacji w macicy buuuuuu, z amiesiac mam sie stawić na kontroli, 3majcie kciuki, żeby to nie było to.... wszystkie dziadostwa mnie dopadają ((((

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 19:29   #4714
glamourous
Zakorzenienie

Ggora tzta do kolonii karnej wyslij
Okulary tez raz takie mialam ze widzialam ich krawedz- w takich bez oprawek
A zreszta moze wkazdych przeszkadza na poczatku ?
Ja tez trzeci dzien czekam na kupe soni ale jestem
Dobrej mysli- wlasniesonia do mnie przyszla i mowi- mamo zrobilam sliczne siku dla ciebie chodz szybko zobaczyc
Pytam czy kupy nie bylo- a ona ze nie niestety ale ODCZEP adama i chodz obejrzec m
Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
hej
Podczytyalam was jednym okiem przez weekend, ale jakos nie mialam weny by sie wbic.
No wiec od czwartku mam focha na Tzta ( twierdzi, ze wymyslilam sobie chorobe, a okulary to fanaberia itp)
W piatek pojechalam sama po okulary, pozniej mielismy impreze Filipa- jakos nastroj mi nie mogl sie poprawic. No i na noc zostali goscie, odjechali wczoraj i ja padlam wczesnie.
Leki na g-b dzialaja- jak narazie. Widze porpawe, nie poce sie i jestem spokojniejsza.
Przyzwyczajam sie do okularow- ciezko mi, bo chyba dobralam zle szkla, w sensie, ze widze ich krance i to mnie wkurza. Jak mam wymalowane oczy to musze odsuwac okulary bo rysuje rzesami.

Nika jak to Nika- aniolek bez klopotowWczoraj zjadla 3/4 sloiczka z jagniecina,ale boi sie troszke tofcia

Glam u nas znowu 3 dzien bez kupola, ale od wczoraj juz go tam napiera po kiszce.

OD DZIS ZA 2 TYGODNIE WYLOOT- i szczerze, im blizej tym badziej mi sie nie chce, szczegolne teraz kiedy bede musiala tam przenosic leczenie

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Aha a jutro mamy kontrolna wizyte u neurologa z chlopcami z rana a potem chyba zahacze o zlobek i dowiem sie co i jak

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Zmysl a kiedy ci ten polip sie ujawnil?
Bo ja mialam-tzn dowiedzialam sie ze mam na poczatku ciazy z sonia a potem wzial i sie wchlonal bez sladu

Ja nie wiem czemu ludzie sie tak dziwia noszeniu w chuscie bo to fajny naturalny sposob i zdrowy na dodatek
Stary 2012-04-22, 19:44   #4715
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Pokszyfka ty wiedzmo na stos z toba
hihi

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 19:55   #4716
sozaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość
Dziewczyny - poradzcie co robic - nogi mam caly czas spuchniete- glownie kolo kostek. I bola mnie - jakby mi mialo je rozerwac od srodka - takie uczucie rozpychania i pulsowania Do tego kolana mnie bola i pod kolanami... Moze ktoras miala cos takiego i mi poradzi co robic
Wiesz co, ja mam problem z karkiemm i z nadgarstkami. O ile wiem, ze kark to wina zlej postawy cialky itp. to nagarski mnie zmartwily. Poszlam do ortopedy i dostalam skierowanie na rehabilitacje, przy okazji dostalam tez cos na kark, choc nie bylo to dla mnie tak wazne. Jak rehabilitacja mi nie pomoze to ide do kolzeznki ktora jest reumatologiem, ona chce na to spojrzec. Powiedziala, ze czasami dzieje sie tak pod wplywem zmian hormonalnych po ciazy.

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
Moja chrześnica zrobiła ostatnio kupę na dywan pod krzesło ... hehe siostra pozwoliła jej posiedzieć trochę bez pieluchy,włączyła jej bajkę i poszła sie myć,za jakis czas przychodzi do niej Amleka i mówi : "mama kupa" siostra sie pyta "chcesz kupę??" a ona "nie już zrobiłam" i prowadzi ją do pokoju pokazując pod krzesło hehehe
Corka mojej kumpeli zrobila tez kiedys na dywan (jak koleznka pozwolila jej troche pobyc bez pampersa) a potem po rozdeptala i sie cieszyla ze tak fajnie wychodzi miedzy paluchami

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
POMOCY!!!!!

mam takie guzy w piersiach, że umieram znacie jakieś sprawdzone sposoby na ich pozbycie się? stosuję na razie kapustę i goroące kąpiele z masażami ale bez większych zmian laktator nic nie może odciągnąć takie zatory, zresztą wszędzie pisze by robić to ręcznie , łeeeeeeeeeeeee
Sprobuj je rozmasowac recznie i sciagac mleko frecznie, latator tylko pogorszy sprawe. Ktos kiedys, chyba Seonka, pisala o jakims sposobie z jajkami i owijaniem folia spozywcza, podbno bardzo pomocne, trzymaj sie!

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość
Aha, jutro skladam podanie o zmniejszenie wymiaru pracy - chce do 9/10 - zeby przez 12 miesiecy nie mogli mnie zwolnic. Ciekawa jestem jaka bedzie reakcja szefa i pan z kadr
No wlasnie ja tez chce sobie zmniejszyc wymiar etatu, myslalam o 7/8, to bylaby godzina dziennie mniej! powiem im, ze musze jezdzic na te rehabilitacje

A propos zyrafy, ja pamietam jak bylam dzieckiem to bylo mnostwo takich zabawek gumowych piszczacych, ja mialam slonika teraz trudno takie znalezc

Ech, przetrwalam uczelnie, ale seminarium magisterskie bylo koszmarne
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 20:08   #4717
glamourous
Zakorzenienie

Kurcze zrobilam bloka ale
Jakis taki niedobry wyszedl...
Za slodki czy co? Mojej mamy byl znacznie lepszy... Moze dlatego ze zamiast tych pokruszonych herbatnikow nieco
Zlezale platki chocapic dodalam

Ggora jak sie udal tort i przyjecie Diega? Doszedl prezent na czas?
Stary 2012-04-22, 20:29   #4718
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Bo ja mialam-tzn dowiedzialam sie ze mam na poczatku ciazy z sonia a potem wzial i sie wchlonal bez sladu

Ja nie wiem czemu ludzie sie tak dziwia noszeniu w chuscie bo to fajny naturalny sposob i zdrowy na dodatek[/QUOTE]

Glam miałam juz 4 okresy i wszystkie bardzo długie to jest około 20 dni i koszmarnie obfite, ciągle miałam okres tak naprawdę i ciągle nie było jak zrobić usg, teraz sie udało i wyszedł polip, po kolejnym okresie mam przyjsc zobaczyć co sie dzieje bo niby jest spory A poza tym okazało sie ze musze isc zrobić badania cycków, bo po ciązy mogą pojawić sie znów guzy, których póki co nie czuje i mam nadzieje ze ich nie ma (nie chce kolejnego zabiegu).

Stary 2012-04-22, 20:45   #4719
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Elf chyba bromergon hamuje ale na recepte.Jedz na ip i powiedz ze goraczkujesz to Ci przepisza, ale wtedy nie mozna karmic.
wiem wiem czytałam ale za silny lek, tylko jako ostatnia deska ratunku

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
Wiesz co, ja mam problem z karkiemm i z nadgarstkami. O ile wiem, ze kark to wina zlej postawy cialky itp. to nagarski mnie zmartwily. Poszlam do ortopedy i dostalam skierowanie na rehabilitacje, przy okazji dostalam tez cos na kark, choc nie bylo to dla mnie tak wazne. Jak rehabilitacja mi nie pomoze to ide do kolzeznki ktora jest reumatologiem, ona chce na to spojrzec. Powiedziala, ze czasami dzieje sie tak pod wplywem zmian hormonalnych po ciazy.

Corka mojej kumpeli zrobila tez kiedys na dywan (jak koleznka pozwolila jej troche pobyc bez pampersa) a potem po rozdeptala i sie cieszyla ze tak fajnie wychodzi miedzy paluchami

Sprobuj je rozmasowac recznie i sciagac mleko frecznie, latator tylko pogorszy sprawe. Ktos kiedys, chyba Seonka, pisala o jakims sposobie z jajkami i owijaniem folia spozywcza, podbno bardzo pomocne, trzymaj sie!

No wlasnie ja tez chce sobie zmniejszyc wymiar etatu, myslalam o 7/8, to bylaby godzina dziennie mniej! powiem im, ze musze jezdzic na te rehabilitacje

A propos zyrafy, ja pamietam jak bylam dzieckiem to bylo mnostwo takich zabawek gumowych piszczacych, ja mialam slonika teraz trudno takie znalezc

Ech, przetrwalam uczelnie, ale seminarium magisterskie bylo koszmarne
dzięki właśnie idę się doić znowu

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość

Ja nie wiem czemu ludzie sie tak dziwia noszeniu w chuscie bo to fajny naturalny sposob i zdrowy na dodatek
Glam miałam juz 4 okresy i wszystkie bardzo długie to jest około 20 dni i koszmarnie obfite, ciągle miałam okres tak naprawdę i ciągle nie było jak zrobić usg, teraz sie udało i wyszedł polip, po kolejnym okresie mam przyjsc zobaczyć co sie dzieje bo niby jest spory A poza tym okazało sie ze musze isc zrobić badania cycków, bo po ciązy mogą pojawić sie znów guzy, których póki co nie czuje i mam nadzieje ze ich nie ma (nie chce kolejnego zabiegu).[/QUOTE]

po cc Ci się ten dziad zrobił?

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

dziewczyny polecicie te kaszki holle? bo czytam mieszane opinie a zależy mi na czymś zdrowym dla mojego alergika
Stary 2012-04-22, 20:50   #4720
dygotka8
Zakorzenienie

ledwo żyję tak łeb mnie nawala

Glam oj ja Ci strasznie wspólczuję,ze Ty tak sama

myślicie już nad nowym tytułem dla kolejnej części??

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 21:01   #4721
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

wygląda na to ze po ciazy, nie wiem czy to ma coś wspólnego z cc, na pewno ma wspólne z hormonami.

Stary 2012-04-22, 21:12   #4722
glamourous
Zakorzenienie

O kurcze to straszne z okresami 20- dniowymi zaden facet by tego nie przezyl

Znalazlam wyszywanke ktora dostalam od swojej cioci- chcialam wkleic fotke dla fanek wyszywania glownie mojej hiro Eli ale gdzies posialam
Kabel od lapka a z telefonu zdjecie sie laduje tylko na fejsa a ela
Fejsa nie ma

Ale sie wystraszylam, domisko sie na noc nazarl, spal na brzuszku ulal az mu sie noskiem wylalo i nie mogl tchu zlapac. Dmuchnelam mu w buzie i szybko z noska odciagnelam ale bidak sie rozplakal i oczywoscie obudzil adaska i wrzask ma dwie japy

Boze niech juz wszyscy lacznie z sonia pojda wreszcie spac na dobre bo mi glowa odpada normalnie
Stary 2012-04-22, 21:19   #4723
fatal21
Wtajemniczenie

elf a kapuste probowałas przykładac?
Stary 2012-04-22, 21:19   #4724
kojka
Raczkowanie

Elf moja mała te kaszki je i bardzo jej smakują - ale nie same tylko jak owoce dodam . A jak je kupowałam to mi sie taka kaszka dla alergików rzuciła w oczy :
http://allegro.pl/humana-kaszka-jabl...229814199.html
poczytaj sobie
kojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 21:20   #4725
glamourous
Zakorzenienie

Elf polip mi sie zrobil jrszcze przed ciaza nie wiem z czego i dlaczego
A kolezanka miala kiedys polipy usuwane z nosa z tego co pamiwtam w znieczuleniu miejscowym
Stary 2012-04-22, 21:34   #4726
tuszka
Raczkowanie

Elf Bidaku, udało się coś zrobić z piersiami? Mój je kaszkę Holle jaglaną od 3 tyg. Dziennie zużywam jej ok 10 czubatych łyżeczek i do końca miesiąca powinna mi jeszcze wystarczyć. Mieszam ją z własnym mlekiem i daję gęściochę łyżeczką, bez owoców. Raz je chętnie, raz mniej. Zależy na ile głodny jest.

My tez dzisiaj cały dzień na dworze u teściów. Pogoda dopisała i mogłaby taka pozostać.

A zmieniając temat, na mniej przyjemny. Mam taki chlew w mieszkaniu, ze głowa mała. Dziewczyny, kiedy Wy sprzątacie??? Kiedy macie na to czas? :conf used: ugotować obiad jeszcze jeszcze, bo małego mam na oku, ale posprzątać to już grubsza sprawa, a przy nim nie chę używać tych śmierdzideł do sprzątania. Wieczorem, gdy śpi, już mi się nie chce nic (poza wizazem )
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 23:47   #4727
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
Elf Bidaku, udało się coś zrobić z piersiami? Mój je kaszkę Holle jaglaną od 3 tyg. Dziennie zużywam jej ok 10 czubatych łyżeczek i do końca miesiąca powinna mi jeszcze wystarczyć. Mieszam ją z własnym mlekiem i daję gęściochę łyżeczką, bez owoców. Raz je chętnie, raz mniej. Zależy na ile głodny jest.

My tez dzisiaj cały dzień na dworze u teściów. Pogoda dopisała i mogłaby taka pozostać.

A zmieniając temat, na mniej przyjemny. Mam taki chlew w mieszkaniu, ze głowa mała. Dziewczyny, kiedy Wy sprzątacie??? Kiedy macie na to czas? :conf used: ugotować obiad jeszcze jeszcze, bo małego mam na oku, ale posprzątać to już grubsza sprawa, a przy nim nie chę używać tych śmierdzideł do sprzątania. Wieczorem, gdy śpi, już mi się nie chce nic (poza wizazem )

godzina pod prysznicem, cały dzień kapucha i maści i gniecenie moich babcinych skarpet (okropelne te cyki jak u 80latki) i odrobinę lepiej, okaże się jutro, na pewno nie będę dziadostwa przetrzymywać

ze sprzątaniem mam identycznie, jakbym zaczęła się tłuc to od razu się budzi, więc chlew na maxa, podziwiam kobiety z błyszczącymi frontami i gromadką dzieci a domek lśni

KASZKA jaglana jest dobra? właśnie myślę czy oprócz ryżowej mu nie podać jaglanej bądź kukurydzianej, nie wiem która mniej alergizująca dla takiego wrażliwca. W pediatrach oparcia nie mam, każą zaczynać od jabłka a mały jest na nie uczulony przecież...

NO to się doigrałam, nie chciałam jechać do szpitala z piersiami to pojadę z nogą. Pośliznęłam się na macie eduk., wybiłam kolano i w locie uderzyłam o bujak i nie wiem KU^^A (!!!!$$$%^&$#@0) CZY NIE ZŁAMAŁAM PALUCHA U NOGI!!! cały fioletowy i chodzić nie mogę, cycki opadają

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

jaaaaaaaakie fajne

http://allegro.pl/smoby-jezdzik-bubb...275397662.html

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

oj te zębole - ciągnie się za uszy mops jeden, drapie i ciągle wybudza- idę go nażelować

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2012-04-22 o 23:04
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-22, 23:47   #4728
ggoraa
Zadomowienie

jestem
wiec plecak diego nie doszedl- licze na jutrzejszy dzien
Filip w wannie zwalil kupola i zaraz wola- a teraz siku goni kupe..
Jakas ospala jestem- chyba mi za duza dawke leku na serce przepisal heheh....bo taki mul ze mnie.
Impra sie udala- zrobilismy 2 blachy pizzy z chrzestnym Niki i wlasne sosy Filipek najpierw dmuchal 3 swieczki a pozniej nie pozwolil pokroic tortu poki nei zdmuchnie wszystkich,wiec dmuchal 12
elf az mnie bola moje ''flaki'' jak mysle o twoim klopocie
tuszka ja czerpie przyjemnosc ze sprzatania- czyt. wyladowuje nerwy
a oto tort i ''oryginal'' Umiwozu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1100.jpg (84,3 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg umizoomi-driving-around-town-mainImage.jpg (12,1 KB, 21 załadowań)
Stary 2012-04-23, 06:07   #4729
glamourous
Zakorzenienie

5.30 no comments
Stary 2012-04-23, 06:10   #4730
Lori22
Raczkowanie

GG do Lori22

Hej dziewczyny!
Dlugo nie pisalam,bo moj laptop umarl, (tak jak odkurzacz,odkurzacz pioracy,pralka,komorka). Pisanie na nowym telefonie kiepsko mi zie i ciagle probuje was nadrobic.

Ggora zapraszam na kawe do Prestonpans

Glam wspolczuje! Nie zasna jeszcze? Moja sie karmi i zaraz wraca spac

Edytowane przez Lori22
Czas edycji: 2012-04-23 o 06:15 Powód: dopisek
Lori22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 06:44   #4731
glamourous
Zakorzenienie

Ggora umiwoz boski
A powiedz co jest w srodku? Sam bisKopt
Czy go jalos przekladasz?

---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:11 ----------

Lorri moze by usneli Ale adasko przesikal piwluche i mussialam go przebrac, rozbudzili sie obaj, wierca sie po lozku, gadaja, zjadaja kocyki a do spania ich nie moge namowic
Stary 2012-04-23, 07:25   #4732
OlusiaS
Wtajemniczenie

6:00 ,wczoraj tez 5:30 ...

ja w zeszlym roku,(tzn grudzien 2010) robilam panom torty
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01657.jpg (94,0 KB, 34 załadowań)
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 07:52   #4733
dygotka8
Zakorzenienie

witam z rana
ja się obudziłam przed 5,a mała o 6
Cytat:

ja nie mam czasu,teraz pozmywałam,zjadam śniadanie-kanapki-choc wolałabym cos na mleku,a potem jak zdąże to poprasuję o większym sprzataniu nie ma mowy jeśli siedzę z nią sama

Stary 2012-04-23, 07:59   #4734
fatal21
Wtajemniczenie

Witam
U nas nocka 4-5pobudek czyli nie jest zle))jak widac zawiniła marchewka.
Stary 2012-04-23, 08:05   #4735
goldika
Zakorzenienie

Cytat:

dziewczyny polecicie te kaszki holle? bo czytam mieszane opinie a zależy mi na czymś zdrowym dla mojego alergika
mojemu srednio podeszla ta kaszka wydaje mi sie, ze ma duze te ziarenka kaszy i mocno je czuc w czasie jedzenia. Te sloiczkowe byly bardziej papkowate.

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Cytat:

u mnie Tz sprzata wiekszosc

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Cytat:
godzina pod prysznicem, cały dzień kapucha i maści i gniecenie moich babcinych skarpet (okropelne te cyki jak u 80latki) i odrobinę lepiej, okaże się jutro, na pewno nie będę dziadostwa przetrzymywać

ze sprzątaniem mam identycznie, jakbym zaczęła się tłuc to od razu się budzi, więc chlew na maxa, podziwiam kobiety z błyszczącymi frontami i gromadką dzieci a domek lśni

KASZKA jaglana jest dobra? właśnie myślę czy oprócz ryżowej mu nie podać jaglanej bądź kukurydzianej, nie wiem która mniej alergizująca dla takiego wrażliwca. W pediatrach oparcia nie mam, każą zaczynać od jabłka a mały jest na nie uczulony przecież...

NO to się doigrałam, nie chciałam jechać do szpitala z piersiami to pojadę z nogą. Pośliznęłam się na macie eduk., wybiłam kolano i w locie uderzyłam o bujak i nie wiem KU^^A (!!!!$$$%^&$#@0) CZY NIE ZŁAMAŁAM PALUCHA U NOGI!!! cały fioletowy i chodzić nie mogę, cycki opadają

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

jaaaaaaaakie fajne

http://allegro.pl/smoby-jezdzik-bubb...275397662.html

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

oj te zębole - ciągnie się za uszy mops jeden, drapie i ciągle wybudza- idę go nażelować
bidula....
mam nadzieje, ze zaraz doczytam, ze i palec i cyce sa OK

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

ELF fajny jezdzik, zamontowac szmaty pod niego, puscic dziecia na podlogi i zapanuje czystosc

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
jestem
wiec plecak diego nie doszedl- licze na jutrzejszy dzien
Filip w wannie zwalil kupola i zaraz wola- a teraz siku goni kupe..
Jakas ospala jestem- chyba mi za duza dawke leku na serce przepisal heheh....bo taki mul ze mnie.
Impra sie udala- zrobilismy 2 blachy pizzy z chrzestnym Niki i wlasne sosy Filipek najpierw dmuchal 3 swieczki a pozniej nie pozwolil pokroic tortu poki nei zdmuchnie wszystkich,wiec dmuchal 12
elf az mnie bola moje ''flaki'' jak mysle o twoim klopocie
tuszka ja czerpie przyjemnosc ze sprzatania- czyt. wyladowuje nerwy
a oto tort i ''oryginal'' Umiwozu
mistrzyni tortow
10lat dla Filipka

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Lori22 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Dlugo nie pisalam,bo moj laptop umarl, (tak jak odkurzacz,odkurzacz pioracy,pralka,komorka). Pisanie na nowym telefonie kiepsko mi zie i ciagle probuje was nadrobic.

Ggora zapraszam na kawe do Prestonpans

Glam wspolczuje! Nie zasna jeszcze? Moja sie karmi i zaraz wraca spac
o kurcze... cala elektronika padla?
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 08:05   #4736
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość

no i my w gondoli

w drugiej połowie czerwca wybieramy iase nad morze i jestem ciekawa czy jesczze gondola czy już spacerówka? ale skoro my dopiero 25 centyl- to moze jeszcze gondola :P
Miscic to moze sie jeszcze zmisci, ale czy bedzie chcial?
My tez jeszcze w gondoli spokojnie sie miescimy, ale za 2 tyg juz przenosimy sie w spacerowke

Cytat:
Napisane przez kojka Pokaż wiadomość

Robicie "ekspozycje na gluten" juz? Bo ja nie wiem jak sie za to zabrać?
Kupiłam pszenna kaszke z holle tylko nie wiem do czego to dawać ?
Przy starszej córce takich rzeczy sie nie robiło

Ja rozszerzam diete po 4mcu ( ale my jesteśmy na mm). I podaję nowy produkt tylko 2 dni i potem nastepny Małej wszystko smakuje łacznie z brokułami i szpinakiem tyko dyni nie ruszy . Tylko kaszki nie chce samej to dodaje jej do tego potarte jabłko lub pół słoiczka owoców i tak wcina ( kaszke daje jaglaną).
My robimy ekspozycje, dodaje do kaszki owsianej jablko i troche wody albo mleczka i karmimy lyzeczka.

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
..

a teraz pytanie - dlaczego tarka plastikowa lub szklana a nie metalowa??? bo ja głupia nie wiem :/
przy kontakcie z metalowa tarka traci sie witamine C

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Dziewczyny - mam na szybko pytanie:
czy Wasze maluszki śpią ze smokiem?
Bo mam mały "problem" z A - usypiała sama w łóżeczku ze smokiem, jak usnęła smok zabierałam. A teraz nie pozwala go sobie zabrać, płacze i jest koniec spania. I nie wiem czy zabierać czy może tak spać?
Nasza zasypia ze smokiem a potem wyplywa, w wozku usypia bez smoka, wyciagam jej jak tylko wyjdziemy na dwor.

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Aaaa czyje dzieciatko sie tak rozkosznie smialo na tasme klejaca???? Cudowniy smiech i piski
Wyjelam tasme w domu- byl plaaaaaacz wnieboglosy
z tasma nei probowalam,. ale widzialam kiedys filmik jak dziecko smieje sie z darcia kartki- u nas byl placz

Elf
dziewczyny polecicie te kaszki holle? bo czytam mieszane opinie a zależy mi na czymś zdrowym dla mojego alergika[/QUOTE]
Hm no my jemy, z tego co wiem to pszenica uczula bardziej niz inne rzeczy z glutenem wiec juz z tego powodu warto siegnac po owsiana zamiast po kaszke manne, wspolczuje przejsc z piersiami, mam nadzieje, ze juz lepiej

My po aktywnym weekendzie odpoczywamy, wczoraj byla wizyta 4 i 6 latki, Kasi pierwszy kontakt z takimi dziecmi. Fajnie, one sie bawily, a ona zapatrzona

Wczoraj obnizylismy lozeczko, ciezko sie schylac ale mala juz prawie siedzi, wiec czas najwyzszy
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 08:11   #4737
dygotka8
Zakorzenienie

Aniolina-to plastikowa tarka też mozna w takim razie zetrzeć jabłuszko??

A czemu akurat za 2 tyodnie przenosicie się do spacerówki??w sume to sie jeszcze nie zastanawiałam.W ogóle jestem jakaś do tyłu bo wielu rzeczy nie wiem
Twoja córcia parę dni starsza od mojej a już zaczyna siadać

Stary 2012-04-23, 08:11   #4738
goldika
Zakorzenienie

Kiedy dziecko na mm powinno dostawac gluten?
Stary 2012-04-23, 08:15   #4739
dygotka8
Zakorzenienie

a kiedy dziecko na piersi powinno dostawać gluten

wkurza mnie brak wiedzy na temat żywienia dziecka

Stary 2012-04-23, 08:23   #4740
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
a kiedy dziecko na piersi powinno dostawać gluten

wkurza mnie brak wiedzy na temat żywienia dziecka
mnie tez... w przychodniach powinni dawac jakis poradnik, albo wychodzac ze szpitala juz. Bo serio szukanie w necie info jest troche "niepewne" bo raz tak pisza, raz tak
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości