Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-15, 15:00   #1351
blueberry88
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Mama zadzwoniła, że odezwała się ta Sprzedawczyni z allegro i wyśle Nam łóżeczko w kolorze orzechowym

a my z Małżem pogodziliśmy się z faktem, że zostanie białe hihi
Tu super!

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Zależy jakie karmienie. Jest coś takiego jak LAM: http://pl.wikipedia.org/wiki/Metoda_LAM
To ja znam po prostu dzieci z tych 2% nieskuteczności. Nie wiem, jak to będzie po porodzie, a mąż chce o tym rozmawiać dopiero po porodzie
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 15:01   #1352
IkaTg
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cynamonowy_deser Pokaż wiadomość
Z tego co zdążyłam się zorientować, od 1 dnia życia są kosmetyki z serii Hipp, Bambino czy Ziajka. Emulsje typu Oilatum, Emolium ale to bardziej na wysuszoną czy zmienioną chorobowo skórę.
dzięki, będę musiała zobaczyć dokładniej ten hipp, bo patrzałam na szybko i nie znalazłam takiej informacji.

Cytat:
Tak-wtedy nic innego prócz piersi się dziecku nie podaje. Żadnego dopajania!
Jak zaczynasz karmić to najpierw leci rzadsze mleko, które zaspokaja pragnienie, po paru minutach pokarm robi się gęstszy i tym dziecko się najada.
dziękuję bardzo rozwiałaś moje wątpliwości.
Stary 2012-05-15, 15:03   #1353
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Tu super!

To ja znam po prostu dzieci z tych 2% nieskuteczności. Nie wiem, jak to będzie po porodzie, a mąż chce o tym rozmawiać dopiero po porodzie
A ja tam nie mam nic przeciwko tabletkom zapytam ginkę na wizycie jak to z nimi właściwie jest i czy są jakieś bezpieczne podczas karmienia. Jak nie to pewnie gumki, biorąc pod uwage to, że mamy postanowione, że chcemy/możemy sobie pozwolić tylko na jedno dziecko. Wolę nie ryzykować.
Stary 2012-05-15, 15:03   #1354
blueberry88
Zakorzenienie

pumas, super, że szyjka ok, no i mała się dobrze rozwija Sporo tego magnezu.
Stary 2012-05-15, 15:06   #1355
agunia82
Zakorzenienie

Cynamonku Ty chyba pytałaś gdzie szukamy używanego wózka (wcięło mi cytaty, a wiem, że ktoś na pewno o to pytał).
Na różnych portalach ogłoszeniowych w necie i na allegro

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 15:08   #1356
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
spryciara ja jak mojemu ostatnio na kolana siadłam to po 2 minutach grzecznie mnie przepraszał, ale kazał zejść
Stary 2012-05-15, 15:08   #1357
cynamonowy_deser
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
A mi koleżanka-mama polecała właśnie Oilatum. Powiedziała, że u niej na szkole rodzenia właśnie polecali to do kąpieli i podobno nie trzeba już żadnych smarowideł do nawilżania skóry.
Po płynie do kąpieli Hipp czy emulsji do kąpieli Ziajka również nie trzeba dodatkowych smarowideł.
cynamonowy_deser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 15:11   #1358
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
wesoło

ja sie pochwale-zamowilam na allegro moskitiery na okna, bo sa sporo tansze niz w sklepach z oknami, chce zeby letam nie wlatywały nam insekty
Pokaż aukcję, ja też się czaję
Stary 2012-05-15, 15:12   #1359
agunia82
Zakorzenienie

Z tego co się orientowałam kosmetyki babydream można stosować od urodzenia

Stary 2012-05-15, 15:19   #1360
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
co macie dzis na obiad? tz robi spaghetti
ja też robie spagetti, ale zjem dopiero po powrocie (właśnie się zbieram na ktg - jestem już na takim etapie ciąży, że mi każą co dwa tygodnie przyjeżdżać, hmm ), bo przywlokłam z Lidla siedmiopak lodowych snickersów, oprzeć się oczywiście nie mogłam i już nie jestem głodna

Cytat:
Z tego co zdążyłam się zorientować, od 1 dnia życia są kosmetyki z serii Hipp, Bambino czy Ziajka.
i Penaten

A co do kota i owadów - u mnie właśnie dlatego, że córcia na wszystko poluje, pomontowane są moskitiery. Raz bowiem o 4 rano obudziło mnie złowrogie bzyczenie i ujrzałam kota (na parapecie, 30 cm od mojej głowy) zabawiającego się z jakimś monstrum (szerszeń, trzmiel?) wielkości połowy mojego palca. Aż się boję myśleć co by było, gdyby ona to do ust wzięła

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 15:33   #1361
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Pokaż aukcję, ja też się czaję
kupowalam na tej, ale juz zakonczona http://allegro.pl/moskitiera-moskiti...332307955.html wiec by trzeba na innej

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
A co do kota i owadów - u mnie właśnie dlatego, że córcia na wszystko poluje, pomontowane są moskitiery. Raz bowiem o 4 rano obudziło mnie złowrogie bzyczenie i ujrzałam kota (na parapecie, 30 cm od mojej głowy) zabawiającego się z jakimś monstrum (szerszeń, trzmiel?) wielkości połowy mojego palca. Aż się boję myśleć co by było, gdyby ona to do ust wzięła
tak trzeba uwazac, ja sie boja jak wlatuje osa
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 15:34   #1362
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
a ja sie po malu szykuej do mojego obozu pracy... i ide prosto do szefa z aplikacja o macierzynski, zobaczymy co da sie z tym zrobic.
za pozytywne załatwienie sprawy!
Stary 2012-05-15, 15:36   #1363
Emilia211
Zakorzenienie

GG do Emilia211 Send a message via Skype™ to Emilia211

hej
zaginiona się pojawiła
ja za Wami nie mogę nadążyć dlatego nie jestem tu często

Dziewczyny ponoć Oilatum wystarczy i nie trzeba wtedy już oliwki kupować
.
jedynie to :
Krem LINOMAG BOBO A+E do ciała 50ml ZIOŁOLEK

Emilia211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 15:41   #1364
Mandragorrka
Zakorzenienie

Dziewczyny gratuluję kolejnych tygodni Szczególnie Nadalce, która jest naszą przodowniczką i zaczyna już 35 tydzień. Jeszcze chwila i będziemy czytać relację z porodu

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
11 kg więc nie tak mało, ale w ostatnim czasie przystopowałam i chyba o to chodziło ginowi
wagę wyjściową miałam niską bo 53 kg (rozmiar 34), przytyłam sporo na samym początku bo byłam trochę wygłodniała - praca i stresy, organizm jednak wie co robi, rzuciłam się na jedzenie, a potem mi przeszło
Ja mam tyle samo na plusie, z tym, że zaczynałam z dużo wyższej wagi wyjściowej. A i tak bardzo się cieszę, że przytyłam tylko tyle. Chociaż do końca jeszcze trochę zostało, to rzeczywiście waga już tak nie galopuje

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
No to mój mąż dzisiaj siadł i zaczął myśleć jak wózek kupić. Stwierdził, że poszuka jeszcze innych producentów (chociaż mówiłam, że nie ma sensu), bo może znajdzie coś fajnego w podobnej cenie do tako. Poszperał w internecie, powysyłał mi kilka modeli do oceny, oczywiście od razu wszystkie "nowe propozycje" odrzuciłam bo mi nie pasowały. No to stwierdził, że zostajemy przy tako. Zaczął czytać jaki najlepiej wybrać, a na koniec rzucił "dobra, kupimy captivę, skoro uważasz, że najlepszy wybór". Spytałam, czy nie chce obejrzeć tego wózka jeszcze w sklepie, to powiedział, że "nie bo ma już dość". Ja wiedziałam, że to tak się skończy
Faceci Super, że znalazłaś capivitę w tak dobrej cenie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Hej. Mialam okropny dzien mam serdecznie dosyc. (...)
Jeszcze trochę i pójdziesz na macierzyński, będziesz miła święty spokój. Zresztą Mała wynagrodzi Ci wszystko

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam na wizycie u gina. Na szczęście wszystko dobrze jest, zrobiła szybkie usg bo mówiłam, że mnie strasznie nisko kopie no i się okazało że malutka się obróciła ale nie w tą stronę co powinna, bo leżała bokiem a teraz leży pionowo z nóżkami na mojej szyjce i ją rozgrzebuje. Główkę ma na wysokości mojego pępka. Powiedziała, że niby nie mam się martwić bo dzięki pessarowi ta szyjka powinna wytrzymać grzebanie małej, zobaczymy. No i jak się nie odwróci do cc. Niby ma szanse bo jest ruchliwa ale musiałaby się obrócić aż o 90 stopni więc niewiem jak ona to zrobi
Czyli wszystko ok Jeszcze jest czas to może się obróci

Cytat:
Soleilka wiesz, że ja też zaczełam ostatnio sobie myśleć "jak tak dalej pójdzie to Małżon będzie ważył mniej niż ja" i ... zaczełam mu robić do pracy kanapki smarowane grubo masłem i z dużą ilością sera żółtego, żeby go podtuczyć hehehe jestem wredna???
On chyba jeszcze nie zczaił o co chodzi i nawet jest wdzięczny za kanapki sesesesesese :P
Mój małż waży +/- 110, nie ma szans żeby był lżejszy ode mnie Co bardzo mnie cieszy

Cytat:
Przepraszam, ale uważam, że to bzdura. Abstrahując całkowicie od Ivonci.
Mamy sobie tylko pisać: "gratki za wizytę", "trzymam kciuki", "z tymi tż to utrapienie", "nie smutaj się", "super wyglądasz" i inne takie .
Jesteśmy rozumnymi ludźmi, którzy mają swoje zdanie. A forum jest właśnie od tego, żeby kulturalnie je wyrażać. Jakbyście mi miały tu słodzić tylko i myśleć coś innego, to w ogóle po co taki wątek? Wszak rady można doczytać gdzieś indziej.
Właśnie o to chodzi. W końcu to nie jest kółko wzajemnej adoracji...

Cytat:
Koleżanka mojej mamy z pracy, ledwo po 40 wyskoczyła z takim tekstem, że jak my nie mamy tej wstążeczki to ona do wózka nie zajrzy żeby małej nie zauroczyć Ja jej mówię, że wystarczy że dziecko jest ochrzczone, a ona: ale to nie szkodzi, czerwona wstążeczka musi być
Hmm czyli brak czerwonej kokardki odstrasza zabobonne baby o wózka?

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 15:46   #1365
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
kupowalam na tej, ale juz zakonczona http://allegro.pl/moskitiera-moskiti...332307955.html wiec by trzeba na innej
Dzięki, doczytałam już, że podałaś link do sprzedawcy

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Co do Oilatum, to już rozmawiałyśmy tu nie raz o tym, że lepiej nie zaczynać z tak ciężkiej artylerii

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Co do moskitiery to te, które podała phdwao nie są przyklejane, z tego co widzę. Trzymają się na tycz metalowych zaczepach. Bardzo łatwo je zdjąć - mama ma takie - mieszka 100 metrów od lasu
Stary 2012-05-15, 15:48   #1366
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

Co do moskitiery to te, które podała phdwao nie są przyklejane, z tego co widzę. Trzymają się na tycz metalowych zaczepach. Bardzo łatwo je zdjąć - mama ma takie - mieszka 100 metrów od lasu
tak, moi rodzice takie maja i im sluzż, te przyklejane sa słabe
Stary 2012-05-15, 15:52   #1367
blueberry88
Zakorzenienie

Dziewczyny, wiem, że to fascynujące, ale ja chyba w ogóle nic nie trawię Kupiłam wczoraj Lactulosum, mam suszone śliwki, kiwi, piłam kawę z mlekiem (zawsze pomagało) i nic. Tylko kg lecą w górę, ale wydaje mi się, że to nie od tycia. Masakra jakaś.
Stary 2012-05-15, 15:58   #1368
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
To spore przegięcie, dlatego my się nie zdecydowaliśmy, a poza tym, nie mielibyśmy czasu, bo to trwa kilka tygodni - jest SR weekendowa, ale siedzenie po 10h dziennie to przesada.

Cytat:
Treść usunięta
Widać, że się przejmuje !! Mój wręcz przeciwnie, mówi, że mam nie panikować, że wszystko jest ok , a ew. niedobory można zniwelować tabletkami

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
600zł? to już przesada, ciekawa jestem za co?jak inni potrafią zajęcia zarganizować za połowę kasy albo za darmo

A ja asmag forte musiałam odstawić bo zawierał laktozę i jazdy po nim miałam straszne
Co to za jazdy miałaś po asmag forte? Ja przy 6 tabletkach dziennie nie mam żadnych.

Co do SR to porażka zdzierstwo. Dlatego zdecydowaliśmy się na te indywidualne darmowe spotkania, z których wyniesiemy dużo więcej.

Cytat:

Ile dałaś i gdzie kupowałaś?
466 zł na allegro u bubumarket. Pełna profeska, polecam

Cytat:
wesoło

ja sie pochwale-zamowilam na allegro moskitiery na okna, bo sa sporo tansze niz w sklepach z oknami, chce zeby letam nie wlatywały nam insekty
Dobry pomysł, też o tym pomyślę, choć u nas problem jakby nie istnieje... no ale mimo wszystko warte rozważenia.

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Ciesze sie ze wizyta udana Ale strasznie duzo magnezu dostalas
Ja bym chyba wziela wieksza dawke, zeby brac mniej tabletek dziennie
No ja od początku ciąży mam wpojone, że trzeba jeść dużo magnezu.
Zamieniłam asmag forte na slowmag czy cos takiego, bo ma większe stężenie i dlatego nie muszę tak dużo go łykać, bo bym się wykończyła!

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
No i był kurier z moim cacuszkiem Maxi Cosi Cabro Fix
Super! U mnie też dzisiaj był i fotelik był identycznie zapakowany, może ten sam sprzedawca ! A kolorek ładny, ładniejszy niż na aukcji

Cytat:

U mnie pierwsze ktg będzie w 34 tc. Niektóre znajome mamusie miały tylko raz będąc już na porodówce.

Sam poród jawi mi się jako coś niemożliwie ciężkiego do przejścia, nie lada wyczyn nawet przez myśl mi nie przeszło, że z karmieniem mogą być takie problemy.

Rety, cały ogrom piguł do połykania. Ja biorę 1 tab Magnezin 500, od tego czasu nie łapią mnie skurcze łydek i brzuszek miękki.
Ja pierwsze ktg miałam w 28 tygodniu chyba i mam co wizytę.

A co do porodu - Ja się nie nastawiam, uważam, że co ma być to będzie, bólu i tak się nie uniknie, jedynie można nastawić się pozytywnie, że to bliżej niż dalej i jak już się zacznie, to musi się kiedyś skończyć

Cytat:
Uff wróciłam z zakupów. I jestem zła. Bo okazało się, że Rossman zaprzestał produkcji kremu ochronnego do brodawek w ogóle już go nie będzie, a wyprzedawali go po śmiesznie niskiej cenie, za niecałe 4 złote
Za to na pocieszenie kupiłam sobie w likwidowanym outlecie tuniczkę Dorothy Perkins za 20zł Zdjęcie niżej. Sorry, że taka wymiętolona, ale nie mam siły jej prasować

makaron z sosem pieczarkowym
Fajny łup ! co to za outlet?
A co do tej maści, mogę Ci ją dać, bo kupiłam jedną kiedyś tam za 3 zł Ja pewnie będę uzywać purelan, działa cuda!

Ja dziś na obiad zrobiłam piersi z kurczaka, panierowanego kalafiora i młode ziemniaki.

Cytat:
noo ja za 4 moskitiery z wysylka place 200zl, w sklepie z oknami wyliczyli za 500 a to demontujesz na zime i co roku wstawiasz

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Aga ponoc na brodawki najlepszy jest krem medela purlean
Też słyszałam o tym purelanie, dlatego mam zamiar go nabyć.
Zaraz poszukam, co mi odpisałaś rano, wiesz, że ciężko się dokopać gaduły

Ok już doczytałam, powiedz swojej gince, że chcesz mieć ktg, u mnie to kosztuje 40 zł. Wg mnie od 30stego tygodnia powinno się mieć regularnie...
Co do relanium, lekarze często się mylą, warto chodzić do kilku na konsultacje - ja tak robię czasem, byłam w sumie już u 5 różnych, na szczęście co do zdrowia małej to każdy potwierdza.

Edytowane przez pumas
Czas edycji: 2012-05-15 o 16:02
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 16:00   #1369
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, wiem, że to fascynujące, ale ja chyba w ogóle nic nie trawię Kupiłam wczoraj Lactulosum, mam suszone śliwki, kiwi, piłam kawę z mlekiem (zawsze pomagało) i nic. Tylko kg lecą w górę, ale wydaje mi się, że to nie od tycia. Masakra jakaś.
mialm ten problem, pomahaja mi soki swieze z sokowiroeki-marchew-jabłko, zuzywam ok 1kg owocow/warzyw i pije z tego sok i pomaga

a sliwki zrob tak: wrzucasz do szklanki 4 sliwki zalewasz wrzatkiem do polowy szklanki, rano naczczo wypijasz wywar z tego i zjadasz mokre sliwiki, rozniez pomaga

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość

Dobry pomysł, też o tym pomyślę, choć u nas problem jakby nie istnieje... no ale mimo wszystko warte rozważenia.

Też słyszałam o tym purelanie, dlatego mam zamiar go nabyć.
Zaraz poszukam, co mi odpisałaś rano, wiesz, że ciężko się dokopać gaduły
warto chocby zeby komary nie lecialy

oki
Stary 2012-05-15, 16:01   #1370
Balbinka1983
Rozeznanie

Cytat:
Kupka Ci się odkłada

Ja po ostatnim mega przeczyszczeniu po lactulosum stwierdziłam że "nigdy więcej" myślałam że mózg wysr... Teraz kupiłam sobie czopki glicerynowe będę testować
No i zaczęłam wcinać otręby - może spróbuj?
Stary 2012-05-15, 16:07   #1371
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

ciastek czekam od rana na listonosza i doopa

ja na obiadek zrobiłam żeberka pieczone,ziemniaki młode i sałatę w śmietanie ale ciastek mi narobiła smaka na spaghetti, chyba jutro zrobię
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 16:08   #1372
karolka110
Wtajemniczenie

co do obiadków-ja dziś miałam kotlety sojowe(kocham) kaszkę i mizerię z pierwszych ogórków gruntowych na jakie trafiłam w warzywniaku i Turka....
ale najcudowniejsze jest to, że spotkałam tam też młodą kapustę!!! co prawda włoską, ale co tam, już się dusi, zaraz dodam koperek i śmietankę i będzie PYCHA!!!:jupi :

a wiecie jutro mam wizytę - i trzecie większe USG z pomiarami i oczywiście warzenie....mam stracha

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2012-05-15 o 16:09
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 16:12   #1373
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Soleilka jak się spało na nowym łóżku?

gdzie nasz muminek?? co to ma znaczyć??
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 16:13   #1374
pumas
Zakorzenienie

Ja nie będę mieć trzeciego usg genetycznego, bo gin małą mierzy przy każdym usg dokładnie i mówi, że pod względem genetycznym jest wszystko w porządku, ale jak chcę wydać kasę, to mogę się umówić na takowe...
Ahh, no i zakazała mi dotykać brzucha, a już w ogóle go naciskać jak miałam w zwyczaju Powiedziała, że to nie żarty i każde naciśniecie brzucha (czyli takie szturchnięcie) powoduje skurcz macicy, który w efekcie prowadzi do porodu, a jest na to jeszcze za wcześnie.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 16:18   #1375
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
mialm ten problem, pomahaja mi soki swieze z sokowiroeki-marchew-jabłko, zuzywam ok 1kg owocow/warzyw i pije z tego sok i pomaga

a sliwki zrob tak: wrzucasz do szklanki 4 sliwki zalewasz wrzatkiem do polowy szklanki, rano naczczo wypijasz wywar z tego i zjadasz mokre sliwiki, rozniez pomaga
Soczki piję - mąż mi robi.
Zrobię to ze śliwkami
Choć będę miała pewnie jutro skopany dzień po wejściu na wagę

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
Kupka Ci się odkłada

Ja po ostatnim mega przeczyszczeniu po lactulosum stwierdziłam że "nigdy więcej" myślałam że mózg wysr... Teraz kupiłam sobie czopki glicerynowe będę testować
No i zaczęłam wcinać otręby - może spróbuj?
O to chodziło, nie chciałam tak pisać
Następne w kolejce będą czopki, heh. Mam jednak nadzieję, że się unormuje.
Stary 2012-05-15, 16:18   #1376
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

Faceci Super, że znalazłaś capivitę w tak dobrej cenie

Cytat:
466 zł na allegro u bubumarket. Pełna profeska, polecam

Fajny łup ! co to za outlet?
A co do tej maści, mogę Ci ją dać, bo kupiłam jedną kiedyś tam za 3 zł Ja pewnie będę uzywać purelan, działa cuda!

Ad. 1 Dzięki
Ad.2 To taki butiko-outlet, nazywa się Go to Alice, w pasażu ruczaj obok mnie, ale teraz go likwidują i gdzieś przenoszą, nie zanotowałam gdzie dokładnie. Generalnie to on jest mały i nie ma za wiele ciekawych rzeczy, ale czasem coś się uda wyszperać, tak jak tą tuniczkę dzisiaj Jeszcze była zarąbiaszcza sukieneczka dla dziewczynki takiej 3-letniej, normalnie zakochałam się w niej
Ad.3 Dzięki wielkie za propozycje Ale jak zachwalacie tak ten Purelan to chyba też jego sobie zakupię, skoro takie cudo

Cytat:
ale najcudowniejsze jest to, że spotkałam tam też młodą kapustę!!! co prawda włoską, ale co tam, już się dusi, zaraz dodam koperek i śmietankę i będzie PYCHA!!!:jupi :
młoda kapustka uwielbiam z przecierem pomidorowym, boczkiem i koperkiem! Ostatnio miałam ochotę kupić, bo była w tesco, ale jak się przyjrzałam to jakaś taka mizerna i dałam sobie spokój

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-05-15 o 16:21
Stary 2012-05-15, 16:23   #1377
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Albo gierki typu wolni farmerzy albo kapi hospital.
Tak jak dziewczyny pisaly - filmiki urodowe na youtube.
Mozna jeszcze ogladac seriale - True blood, The Big Bang Theory czy co tam lubisz Ale ostrzegam ze to baaardzo wciaga
Bardzo cenna uwaga My kiedyś poleciliśmy znajomej parze Jak poznałem Waszą Matkę, to potem dostaliśmy za to opieprz Bo oni nie robili nic innego tylko oglądali ten serial Zaraz po pracy włączali kompa i do nocy oglądali, dopóki nie obejrzeli wszystkich odcinków

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Zaczęłyśmy w niedzielę 34 tydzień , rzeczy do szpitala mam już przygotowane , a ciuszki wyprane i poukładane rozmiarami w szafie , więc można powiedzieć ze jestem już przygotowana. Ostatnio bolą mnie pachwiny i kręgosłup w dolnej części pleców no i ta okropna zgaga. a tak poza tym to bardzo dobrze mała cały czas wariuje i daje o sobie znać
Ulalala tu też poważnie Gratuluję 34 tygodnia Jeszcze troszkę

Cytat:
Treść usunięta
Notes i coś do pisania może się przydać A wyglądem się nie przejmuj, u nas na sr jest jedna dziewczyna - taka naprawdę laska, wysoka, szczupła i ma tylko brzuszek. A reszta wygląda bardzo podobnie. Ja nie odbiegam od normy

Cytat:
W
Wszystko u nas spoko, mała została małą, waży 1800 g, nie będzie wielkim dzieckiem Na ktg wyszło mi dwa razy stawianie się macicy, gin się śmiała, że przygotowujemy się do porodu Ah, no i najważniejsze - mała się przekręciła w ostatnich dniach, także póki co znów jest główką na dole. Oby już tak została.
Wyniki badań mam dobre mimo przekroczonych norm trzech rzeczy - takie mają być w ciąży.
Szyjka się trzyma, długa i zamknięta.
Mam więcej odpoczywać, nie latać tak jak latam światem i jeść dużo magnezu, do 10 tabletek dziennie (Asmagu forte) lub 3-5 innego o większej dawce w jednej tabletce.
Kolejna wizyta wyproszona na 5 czerwca A następna na porodówce :P
Super, jeszcze dwie wizyty i porodówka Jak ten czas szybko leci

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 16:28   #1378
IkaTg
Raczkowanie

Cytat:
co do obiadków-ja dziś miałam kotlety sojowe(kocham) kaszkę i mizerię z pierwszych ogórków gruntowych na jakie trafiłam w warzywniaku i Turka....

a wiecie jutro mam wizytę - i trzecie większe USG z pomiarami i oczywiście warzenie....mam stracha
Mniam... A ja dzisiaj miałam łazanki z młodej kapusty
Trzymam kciuki za wizytę

Cytat:
Ja nie będę mieć trzeciego usg genetycznego, bo gin małą mierzy przy każdym usg dokładnie i mówi, że pod względem genetycznym jest wszystko w porządku, ale jak chcę wydać kasę, to mogę się umówić na takowe...
Ahh, no i zakazała mi dotykać brzucha, a już w ogóle go naciskać jak miałam w zwyczaju Powiedziała, że to nie żarty i każde naciśniecie brzucha (czyli takie szturchnięcie) powoduje skurcz macicy, który w efekcie prowadzi do porodu, a jest na to jeszcze za wcześnie.
Oj to nie wiedziałam, że nie można dotykać brzuszka. A ja uwielbiam się po nim głaskać i wczuwać w ruchy. Może od tego mam skurcze...
Stary 2012-05-15, 16:29   #1379
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
noo ja za 4 moskitiery z wysylka place 200zl, w sklepie z oknami wyliczyli za 500 a to demontujesz na zime i co roku wstawiasz
I napisane jest ,że nie traci się gwarancji na okna. Czyli chyba nie trzeba nic wiercić?

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość

gdzie nasz muminek?? co to ma znaczyć??
O to samo chciałam zapytać. Zaraz napisze do niej eska.

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 16:31   #1380
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Soczki piję - mąż mi robi.
Zrobię to ze śliwkami
Choć będę miała pewnie jutro skopany dzień po wejściu na wagę
eee bedzie dobrze
Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
I napisane jest ,że nie traci się gwarancji na okna. Czyli chyba nie trzeba nic wiercić?
ja nie wiem, najwyzej powiem wam jak dojdą
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości