|
|
#1351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1352 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1353 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zapytam ginkę na wizycie jak to z nimi właściwie jest i czy są jakieś bezpieczne podczas karmienia. Jak nie to pewnie gumki, biorąc pod uwage to, że mamy postanowione, że chcemy/możemy sobie pozwolić tylko na jedno dziecko. Wolę nie ryzykować.
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
pumas, super, że szyjka ok, no i mała się dobrze rozwija
Sporo tego magnezu.
|
|
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonku Ty chyba pytałaś gdzie szukamy używanego wózka (wcięło mi cytaty, a wiem, że ktoś na pewno o to pytał).
Na różnych portalach ogłoszeniowych w necie i na allegro
|
#1356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1357 |
|
Raczkowanie
|
Po płynie do kąpieli Hipp czy emulsji do kąpieli Ziajka również nie trzeba dodatkowych smarowideł.
|
|
|
|
#1358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co się orientowałam kosmetyki babydream można stosować od urodzenia
|
#1360 | |
|
Zadomowienie
|
ja też robie spagetti, ale zjem dopiero po powrocie (właśnie się zbieram na ktg - jestem już na takim etapie ciąży, że mi każą co dwa tygodnie przyjeżdżać, hmm
), bo przywlokłam z Lidla siedmiopak lodowych snickersów, oprzeć się oczywiście nie mogłam i już nie jestem głodna ![]() Cytat:
![]() A co do kota i owadów - u mnie właśnie dlatego, że córcia na wszystko poluje, pomontowane są moskitiery. Raz bowiem o 4 rano obudziło mnie złowrogie bzyczenie i ujrzałam kota (na parapecie, 30 cm od mojej głowy) zabawiającego się z jakimś monstrum (szerszeń, trzmiel?) wielkości połowy mojego palca. Aż się boję myśleć co by było, gdyby ona to do ust wzięła
|
|
|
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
kupowalam na tej, ale juz zakonczona http://allegro.pl/moskitiera-moskiti...332307955.html wiec by trzeba na innej
---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za pozytywne załatwienie sprawy!
|
|
|
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
hej
zaginiona się pojawiła ![]() ja za Wami nie mogę nadążyć dlatego nie jestem tu często ![]() Dziewczyny ponoć Oilatum wystarczy i nie trzeba wtedy już oliwki kupować. jedynie to : Krem LINOMAG BOBO A+E do ciała 50ml ZIOŁOLEK |
|
|
|
#1364 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gratuluję kolejnych tygodni
Szczególnie Nadalce, która jest naszą przodowniczką i zaczyna już 35 tydzień. Jeszcze chwila i będziemy czytać relację z porodu Cytat:
Cytat:
Super, że znalazłaś capivitę w tak dobrej cenie ![]() Cytat:
Cytat:
Co bardzo mnie cieszy ![]() Cytat:
Właśnie o to chodzi. W końcu to nie jest kółko wzajemnej adoracji...Cytat:
Hmm czyli brak czerwonej kokardki odstrasza zabobonne baby o wózka?
|
||||||
|
|
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Co do Oilatum, to już rozmawiałyśmy tu nie raz o tym, że lepiej nie zaczynać z tak ciężkiej artylerii ![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Co do moskitiery to te, które podała phdwao nie są przyklejane, z tego co widzę. Trzymają się na tycz metalowych zaczepach. Bardzo łatwo je zdjąć - mama ma takie - mieszka 100 metrów od lasu
|
|
|
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wiem, że to fascynujące, ale ja chyba w ogóle nic nie trawię
|
|
|
|
#1368 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
To spore przegięcie, dlatego my się nie zdecydowaliśmy, a poza tym, nie mielibyśmy czasu, bo to trwa kilka tygodni - jest SR weekendowa, ale siedzenie po 10h dziennie to przesada.
Widać, że się przejmuje !! Mój wręcz przeciwnie, mówi, że mam nie panikować, że wszystko jest ok , a ew. niedobory można zniwelować tabletkami ![]() Cytat:
Co do SR to porażka zdzierstwo. Dlatego zdecydowaliśmy się na te indywidualne darmowe spotkania, z których wyniesiemy dużo więcej. 466 zł na allegro u bubumarket. Pełna profeska, polecam ![]() Cytat:
Cytat:
Zamieniłam asmag forte na slowmag czy cos takiego, bo ma większe stężenie i dlatego nie muszę tak dużo go łykać, bo bym się wykończyła! Super! U mnie też dzisiaj był i fotelik był identycznie zapakowany, może ten sam sprzedawca ! A kolorek ładny, ładniejszy niż na aukcji ![]() Cytat:
A co do porodu - Ja się nie nastawiam, uważam, że co ma być to będzie, bólu i tak się nie uniknie, jedynie można nastawić się pozytywnie, że to bliżej niż dalej i jak już się zacznie, to musi się kiedyś skończyć ![]() Cytat:
A co do tej maści, mogę Ci ją dać, bo kupiłam jedną kiedyś tam za 3 zł Ja pewnie będę uzywać purelan, działa cuda!Ja dziś na obiad zrobiłam piersi z kurczaka, panierowanego kalafiora i młode ziemniaki. Cytat:
Zaraz poszukam, co mi odpisałaś rano, wiesz, że ciężko się dokopać gaduły ![]() Ok już doczytałam, powiedz swojej gince, że chcesz mieć ktg, u mnie to kosztuje 40 zł. Wg mnie od 30stego tygodnia powinno się mieć regularnie... Co do relanium, lekarze często się mylą, warto chodzić do kilku na konsultacje - ja tak robię czasem, byłam w sumie już u 5 różnych, na szczęście co do zdrowia małej to każdy potwierdza. Edytowane przez pumas Czas edycji: 2012-05-15 o 16:02 |
||||||
|
|
|
#1369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a sliwki zrob tak: wrzucasz do szklanki 4 sliwki zalewasz wrzatkiem do polowy szklanki, rano naczczo wypijasz wywar z tego i zjadasz mokre sliwiki, rozniez pomaga ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Cytat:
![]() oki
|
||
|
|
|
#1370 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja po ostatnim mega przeczyszczeniu po lactulosum stwierdziłam że "nigdy więcej" myślałam że mózg wysr... Teraz kupiłam sobie czopki glicerynowe będę testować![]() No i zaczęłam wcinać otręby - może spróbuj?
|
|
#1371 |
|
Wtajemniczenie
|
ciastek czekam od rana na listonosza i doopa
![]() ja na obiadek zrobiłam żeberka pieczone,ziemniaki młode i sałatę w śmietanie ![]() ale ciastek mi narobiła smaka na spaghetti, chyba jutro zrobię
|
|
|
|
#1372 |
|
Wtajemniczenie
|
co do obiadków-ja dziś miałam kotlety sojowe(kocham
![]() ale najcudowniejsze jest to, że spotkałam tam też młodą kapustę!!! co prawda włoską, ale co tam, już się dusi, zaraz dodam koperek i śmietankę i będzie PYCHA!!! a wiecie jutro mam wizytę - i trzecie większe USG z pomiarami i oczywiście warzenie....mam stracha
Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2012-05-15 o 16:09 |
|
|
|
#1373 |
|
Wtajemniczenie
|
Soleilka jak się spało na nowym łóżku?
![]() gdzie nasz muminek?? co to ma znaczyć??
|
|
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie będę mieć trzeciego usg genetycznego, bo gin małą mierzy przy każdym usg dokładnie i mówi, że pod względem genetycznym jest wszystko w porządku, ale jak chcę wydać kasę, to mogę się umówić na takowe...
Ahh, no i zakazała mi dotykać brzucha, a już w ogóle go naciskać jak miałam w zwyczaju Powiedziała, że to nie żarty i każde naciśniecie brzucha (czyli takie szturchnięcie) powoduje skurcz macicy, który w efekcie prowadzi do porodu, a jest na to jeszcze za wcześnie.
|
|
|
|
#1375 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobię to ze śliwkami Choć będę miała pewnie jutro skopany dzień po wejściu na wagę ![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
![]() Następne w kolejce będą czopki, heh. Mam jednak nadzieję, że się unormuje. |
||
|
|
|
#1376 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Ad.2 To taki butiko-outlet, nazywa się Go to Alice, w pasażu ruczaj obok mnie, ale teraz go likwidują i gdzieś przenoszą, nie zanotowałam gdzie dokładnie. Generalnie to on jest mały i nie ma za wiele ciekawych rzeczy, ale czasem coś się uda wyszperać, tak jak tą tuniczkę dzisiaj Jeszcze była zarąbiaszcza sukieneczka dla dziewczynki takiej 3-letniej, normalnie zakochałam się w niej Ad.3 Dzięki wielkie za propozycje Ale jak zachwalacie tak ten Purelan to chyba też jego sobie zakupię, skoro takie cudo ![]() Cytat:
uwielbiam z przecierem pomidorowym, boczkiem i koperkiem! Ostatnio miałam ochotę kupić, bo była w tesco, ale jak się przyjrzałam to jakaś taka mizerna i dałam sobie spokój
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-05-15 o 16:21 |
||
|
|
|
#1377 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My kiedyś poleciliśmy znajomej parze Jak poznałem Waszą Matkę, to potem dostaliśmy za to opieprz Bo oni nie robili nic innego tylko oglądali ten serial ![]() Cytat:
Gratuluję 34 tygodnia Jeszcze troszkę ![]() Notes i coś do pisania może się przydać A wyglądem się nie przejmuj, u nas na sr jest jedna dziewczyna - taka naprawdę laska, wysoka, szczupła i ma tylko brzuszek. A reszta wygląda bardzo podobnie. Ja nie odbiegam od normy Cytat:
Super, jeszcze dwie wizyty i porodówka Jak ten czas szybko leci
|
|||
|
|
|
#1378 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za wizytę ![]() Cytat:
|
|
#1379 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O to samo chciałam zapytać. Zaraz napisze do niej eska.
|
|
#1380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:36.

zapytam ginkę na wizycie jak to z nimi właściwie jest i czy są jakieś bezpieczne podczas karmienia. Jak nie to pewnie gumki, biorąc pod uwage to, że mamy postanowione, że chcemy/możemy sobie pozwolić tylko na jedno dziecko. Wolę nie ryzykować.
w sumie to już jestem
Sporo tego magnezu.
ja jak mojemu ostatnio na kolana siadłam to po 2 minutach grzecznie mnie przepraszał, ale kazał zejść 

), bo przywlokłam z Lidla siedmiopak lodowych snickersów, oprzeć się oczywiście nie mogłam i już nie jestem głodna

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

za pozytywne załatwienie sprawy!

Hmm czyli brak czerwonej kokardki odstrasza zabobonne baby o wózka?

ale ciastek mi narobiła smaka na spaghetti, chyba jutro zrobię